Откъде е дошло чуждопоклонничеството в България?

Започната от valdope, 21 Яну 2010, 22:34:23

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

valdope

**
Forum Member
Публикации: 135
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Активен
Винаги ми е било интересно, защо, тук в България чуждото (независимо какво) и чужденците са на почит. Българското все се омаловажава и иронизира. Какъвто и боклук да дойде тук, се чувства добре дошъл. Ясно е, че комунизма е допринесъл много ! Това е било политика. /Всичко дължим на "братята" руснаци, които са ни "освобождавали" на два пъти/.Такова мислене е имало и преди комунизма. Всички знаем какво е писал отец Паисий - " о неразумни юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин..." Мисля, че това е в основата да бъдем така разединени и слаби, като нация, като държава.
 Какво е вашето мнение?

Петкан

Banned
*
Veteran
Публикации: 8 642
България преди всичко!
Активен
Цитат на: valdope - 21 Яну 2010, 22:34:23
Винаги ми е било интересно, защо, тук в България чуждото (независимо какво) и чужденците са на почит. Българското все се омаловажава и иронизира. Какъвто и боклук да дойде тук, се чувства добре дошъл. Ясно е, че комунизма е допринесъл много ! Това е било политика. /Всичко дължим на "братята" руснаци, които са ни "освобождавали" на два пъти/.Такова мислене е имало и преди комунизма. Всички знаем какво е писал отец Паисий - " о неразумни юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин..." Мисля, че това е в основата да бъдем така разединени и слаби, като нация, като държава.
  Какво е вашето мнение?
Прогресиращ комплекс за малоценност,породен от държавна недостатъчност,взаимно недоверие и хронична продажност,наречена сега "корупция".
Ad honores

Родолюбец IYI

Senior Member
Публикации: 827
Зодия: Scorpio Scorpio
Активен
Откъде идва ли? Идва от факта че мнозинството (не казвам "всички") българи са с робски манталитет. Защото имат огромни комплекси. Защото са страхливи. Защото нямат елементарна ценностна система и морал. Защото болшинството жени са курви, а мъжете - педали. Защото не знаят значението на думите чест, достойнство, смелост, родолюбие и саможертва. Защото.....пффффф........няма да ми стигне цял ден да изреждам.  (swear)

И знаете ли кое е най-лошото? Аз не съм оптимист, нито песимист. Аз съм реалист и винаги искам да гледам реално на нещата. И така както гледам реално виждам, че българина няма да се промени и ще става даже по-лошо.

Петкан

Banned
*
Veteran
Публикации: 8 642
България преди всичко!
Активен
Цитат на: Родолюбец IYI - 22 Яну 2010, 13:03:58
Откъде идва ли? Идва от факта че мнозинството (не казвам "всички") българи са с робски манталитет. Защото имат огромни комплекси. Защото са страхливи. Защото нямат елементарна ценностна система и морал. Защото болшинството жени са курви, а мъжете - ....... Защото не знаят значението на думите чест, достойнство, смелост, родолюбие и саможертва. Защото.....пффффф........няма да ми стигне цял ден да изреждам.  (swear)

И знаете ли кое е най-лошото? Аз не съм оптимист, нито песимист. Аз съм реалист и винаги искам да гледам реално на нещата. И така както гледам реално виждам, че българина няма да се промени и ще става даже по-лошо.
Прав си,Родолюбец,смачкаха ни отвсякъде и завинаги!
Ad honores

Родолюбец IYI

Senior Member
Активен
Цитат на: Петкан - 22 Яну 2010, 13:45:38

Ами братле да така е - вина за това имат нашите "мили" и "обични" съседи, т.нар. "велики" сили (не знам кое им е великото), лицемерната русия, турчилищата и не на последно място - гнусните комуняги. Те прочетоха надгробното слово на тая хилядолетна държава....

Нооо... (wait) На нас все някой друг ни е виновен. С горните изречения аз съвсем не искам да се оправдавам с други. Просто споменавам второстепенните отрицателни фактори. Основната вина е в самите нас. Защото за да убиеш един народ трябва да пречупиш волята и духа му! На нас не ни ги пречупиха - сами си ги дадохме и то без бой. Кой го беше казал - че една империя никога не пада под външни удари, докато не почне да се руши отвътре.....

Това приятели не е моята България. И което най-много ме тревожи - твърде млад започнах да виждам помията тук и твърде млад тази помия започна да ме дразни. Кажете ми едно хубаво нещо тука. Хайде кажете ми само едно! Жените - тъпи курви. Педерастията - на мода. Лъжата, измамата, тарикатлъка - най-висши добродетели. Думи като чест, морал, достойнство - без никакъв смисъл. Дори и честните националисти в които ми е надеждата са слаби и разединени, карайки се помежду си. Огромна престъпност, малка но безумно богата мафиотско-политическа клика която е стъпила здраво на врата на останалите и ги натиска в калта и плюе отгоре им...А ние? Дай да има шоу, пиячка, курви, да има смях, да има хаха хихи хохо...
Да ама на мен чувството ми за хумор взе да се изпарява...Вече не ми е смешно. И накрая ще тегля една голяма и тлъста майна на всичко тука и ще се махна. Нямам намерение да бачкам като пор цял живот и да слугувам на някоя алчна свиня с мангизи за смешни парици. Ще се махна пък ако щете ме съдете. Това НЕ Е моята България и аз няма да живея в нея!

valdope

**
Forum Member
Активен
Цитат на: Родолюбец IYI - 22 Яну 2010, 18:54:48
Цитат на: Петкан - 22 Яну 2010, 13:45:38

Ами братле да така е - вина за това имат нашите "мили" и "обични" съседи, т.нар. "велики" сили (не знам кое им е великото), лицемерната русия, турчилищата и не на последно място - гнусните комуняги. Те прочетоха надгробното слово на тая хилядолетна държава....

Нооо... (wait) На нас все някой друг ни е виновен. С горните изречения аз съвсем не искам да се оправдавам с други. Просто споменавам второстепенните отрицателни фактори. Основната вина е в самите нас. Защото за да убиеш един народ трябва да пречупиш волята и духа му! На нас не ни ги пречупиха - сами си ги дадохме и то без бой. Кой го беше казал - че една империя никога не пада под външни удари, докато не почне да се руши отвътре.....

Това приятели не е моята България. И което най-много ме тревожи - твърде млад започнах да виждам помията тук и твърде млад тази помия започна да ме дразни. Кажете ми едно хубаво нещо тука. Хайде кажете ми само едно! Жените - тъпи курви. Педерастията - на мода. Лъжата, измамата, тарикатлъка - най-висши добродетели. Думи като чест, морал, достойнство - без никакъв смисъл. Дори и честните националисти в които ми е надеждата са слаби и разединени, карайки се помежду си. Огромна престъпност, малка но безумно богата мафиотско-политическа клика която е стъпила здраво на врата на останалите и ги натиска в калта и плюе отгоре им...А ние? Дай да има шоу, пиячка, курви, да има смях, да има хаха хихи хохо...
Да ама на мен чувството ми за хумор взе да се изпарява...Вече не ми е смешно. И накрая ще тегля една голяма и тлъста майна на всичко тука и ще се махна. Нямам намерение да бачкам като пор цял живот и да слугувам на някоя алчна свиня с мангизи за смешни парици. Ще се махна пък ако щете ме съдете. Това НЕ Е моята България и аз няма да живея в нея!
Това, което казваш е отчайващо но уви е истина!
  Искаш да ти кажем поне едно хубаво нещо тука. Ще ти кажа. Факта, че има и други, като тебе, които виждат цялата тази мизерия. Факта, че повечето тук (във форума) ни обединява мисълта и загриженоста за БЪЛГАРИЯ. Е, не сме съвършени и имаме много недостатъци но...трябва да се почне от някъде. Много пъти съм се отчайвал като теб но това не е пътят. Когато за първи път посетих този форум бях приятно изненадам,че има и други,които мислят и усещат нещата, като мен. Е, имаме различия но важното е че ни обединява едно - БЪЛГАРИЯ!

Родолюбец IYI

Senior Member
Активен
Цитат на: valdope - 22 Яну 2010, 20:21:46
  Това, което казваш е отчайващо но уви е истина!
  Искаш да ти кажем поне едно хубаво нещо тука. Ще ти кажа. Факта, че има и други, като тебе, които виждат цялата тази мизерия.

Да приятелю има, но всичко си остава на ниво приказки. Сладка раздумка пред монитора, чашка аператив и мезе...И...? Резултат = 0. Тук в този хубав форум е поставена една основа или как там се казваше - "В началото бе словото". Но до тук. Не се минава на второ ниво. И защо? Причини бол.....Индивидуализма на българина, неспособността му да се обедини за елементарни дори неща, тежкото ежедневие, безпаричието, борбата за оцеляване....Без пари нищо не става и това е една от най-големите трагедии - ние сме голтаци, нямаме пари и нямаме спонсор. Следователно шансовете ни за някакъв успех по пътя на неумолимата логика се свеждат почти до нула. И пак по пътя на същата тая логика успокояващия факт че има хора, виждащи мизерията и пишещи тук не води до никакъв реален резултат.  sadsmile

Цитат на: valdope - 22 Яну 2010, 20:21:46
  Много пъти съм се отчайвал като теб но това не е пътят.

Не не приятелю не ме разбирай погрешно. Не съм се отчаял. В своя живот съм имал жестоки падения но винаги съм намирал сили да се изправя и да продължа. Докато това проклето сърце бие и тая инатлива душа витае в мен няма да се дам. Исках само да кажа откъде идва това чуждопоклонничество, да го свържа с някои черти от народопсихологията, морала, ценностната система на българина както и реалната ситуация в БГ днес. И мислейки и анализирайки всичко това стигам до извода че на този етап, при това ако мога така да се изразя разположение на шахматните фигури на българската дъска ми се струва че сме в положение мат.

Кубрат 99

**
Forum Member
Публикации: 157
Активен
Чуждопоклонничеството се налага от шепа хора от небългарски произход, коитосформираха т.нар. "елит" Те докараха държавата до просешка тояга и сега много хора станаха чуждопоклонници заради мизерията.

valdope

**
Forum Member
Активен
Цитат на: Кубрат 99 - 25 Яну 2010, 19:25:46
Чуждопоклонничеството се налага от шепа хора от небългарски произход, коитосформираха т.нар. "елит" Те докараха държавата до просешка тояга и сега много хора станаха чуждопоклонници заради мизерията.

Съгласен съм, че чуждопоклонничеството е подхранвано от така наречената "демокрация",но то не се е появило сега.Всички наши политици от идването на комунизма до сега са чуждопоклонници без изключения. Те за това не мислят и не само не мислят а и са вредни за България! Но това заболяване се е появило преди комунизма.От кога и от къде, това е въпроса.

omerzen

Cadet
*
Hero Member
Публикации: 4 215
R.I.P. 2015
Локация: България
Активен
Чуждопоклоничеството идва от чувството за малоценност на българина . И това чувство съвсем преднамерено се подържа в полза на чужди не-български интереси .
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

Родолюбец IYI

Senior Member
Активен
Цитат на: omerzen - 26 Яну 2010, 21:04:21
Чуждопоклоничеството идва от чувството за малоценност на българина . И това чувство съвсем преднамерено се подържа в полза на чужди не-български интереси .

Да това е един от аспектите. Но това което е най-съществено, корена е в самия българин. Това искам да ви кажа - основната вина е в самите нас. Това с политиците...е да...но на такъв мършав народ такива политици

Генерал Колев

Cadet
*
Hero Member
Публикации: 2 561
България над всичко!
Активен
Всички вие, които сте писали по- горе, имате дълбоко погрешно мнение откъде идва чуждопоклонничеството. Впрочем разбираемо е, вие сте млади и затова смятате невярно, че чуждопоклонничеството започва с демокрацията преди 20 години. Не знам дали някой от вас е гледал прекрасния български театър (мюзикъл) "Криворазбраната цивилизация" от Добри Войников, поставена от Хачо Бояджиев. Пиесата е писана още преди Освобождението на България от турско- през 1871 г. Та мисълта ми е, че още тогава, че и преди това, е имало чуждопоклонничество сред българите. Имало е влечение по гръцкото, по руското, по ингилизкото и т.н. Та, уважаеми съфорумци, нещата са много по- дълбоки, отколкото си ги представяте. Чуждопоклонничество ще има винаги сред нас, но важното е то да не взима големи размери, а да е в рамките на разумното и да е приемливо, без да добива застрашителни размери.
България над всичко!

valdope

**
Forum Member
Активен
Наистина е важно чуждопоклонничеството да не взема големи размери, но как да му се противодейства? Как да му се противодейства след като имунната система и истинкта за съхранение на българина са увредени. Национализма е най - ефикасното противодействие но има ли бъдеще за него в България?!

omerzen

Cadet
*
Hero Member
Публикации: 4 215
R.I.P. 2015
Локация: България
Активен
Да , отлично си го спомням хубавия български мюзикъл . Имаше голяма популярност на времето . Там участваха обичаните от поколения българи големи български актьори .
Криворазбрана Цивилизация - На мама френчето
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

FLEKTARN

Командир
*
Junior Member
Публикации: 78
Локация: Трявна
Интереси: Оръжия, Писане на статии, Патриотични речи, Видео обработка и Видео продукция
Зодия: Leo Leo
Religion: None None
Активен
Често срещаме около 4 основни вида българи, и може би 1-2 допълнителни. Ние все сме фенове на "някой".

Вторичните фенове, които не са много на брой, са:
- Фенове на Испания, което е окей, Испания бива, горе-долу, от това, което съм чувал. Не бих отишъл да живея там, но все пак;
- Фенове на Германия и Австрия;
- Фенове на Туркистан;
- Фенове на Гърция и разни други такива.

Обаче основните видове разделения между българите са:
- Фенчета на Мадараша (Русия);
- Фенчета на Америка (САЩ);
- Патриоти на България;
- И може би най-пренебрегвания, и най-абсурден вид фенчета, са феновете точно на Англия и Британската империя.

Докато добре съм изучил психологията на руските, американските и разните му други там фенове, не съм напълно запознат с британските лизачи. И тук дълго време ме човърка един специфичен парадокс, а той е следният...

Как може, да си някакъв заклет фен на Англия, английския футбол, английската храна, и всичко бритиш, и масово да ходиш да работиш там, да, българите масово се изсипват в Англия през последните 10 години, но всъщност - да нямаш никакви дивиденти от всичко това, и да те смятат за боклук?

Британският премиер и политици масово се изказваха крайно, как българите сме "цигани", румънците и те са "цигани", макар че кметът на Лондон е някакъв си Акбар от Исламабад или откъдето там е придошъл; най-често срещаното име на бебе в Англия, цяла Англия, е Мохамед; и още през 80-те англичаните допуснаха масово пакистанци, индийци, като сега индийците доминират пазарите и градовете им, и въпреки всичко това - българите си обичаме британчетата? Масово българите внасят коли с десен волан, които карат тук, и дори има психопати, които твъдят, че десният волан бил съвършен! Кое му е съвършеното? Да сменяш скоростите с лявата ръка ли, като повечето хора по света са десничари!?

Не стига, че англосите ни обиждат по нация, което е най-селското, да обиждаш по цяла нация! Не стига, че нашите сънародници там берат къпини и малини по плантациите, дупят се по цял ден и спят по караваните, излагат се като някакви мангали, но и ги възхваляват отгоре на всичко? Имам поне 2-ма познати, като единият от тях бра къпини, и не спират да въздигат "Кралството". Дори са влизали във люти спорове със мен, преди; вече не се занимавам, а подминавам, нямам нерви. Другият всъщност е жена, която взема стотинки, и над нея има само негри, на по-горни позиции, като я правят мармалад.

Англичаните масово са едни нискоинтелигентни примати, приличат на примати в лице, някакви джинджъри са, като Уейн Рууни, напиват се много повече от руснаците или германците, повръщат по цяла неделя из пъбовете, има джамия на всеки ъгъл, продадоха си всичките автомобилни концерни, нямат един завод да е техен, като всичко продадоха на Германия, Индия, Китай и все тая, и в същото време имат наглостта да наричат нас - измекяри? Че и ние - да ги харесваме!?

И тук идват и въпросите ми, които са 2.

1. Защо българите лижат задните части на едни "никои"? Никои!
2. Защо англичаните мислят себе си за нещо повече от нас, при положение, че тяхната държава е Багдад, а нашата - си е България?

Благодаря на взелите участие във темата, предварително.

Поздрави,
Флектарн
Флектарн – Новини & Отбрана на България
Имейл за контакти: flektarn@tuta.io

Similar topics (5)

Отговори: 88
Прегледи: 53527

Отговори: 210
Прегледи: 46224

Отговори: 95
Прегледи: 18518