• Welcome to Българският националистически форум.

Клетва....

Започната от Стратег, 25 Юли 2010, 19:04:56

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Мишок

Цитат на: опълченец - 19 Сеп 2010, 09:37:14
Браво фараоне, е те тва е!
Кама, револвер, честния кръст!
Вечна слава на героите!
така е но с една подробност в името на България , а не на лайненото славянство.

опълченец

Цитат на: Стратег - 19 Сеп 2010, 12:50:06
Вечна слава на героите!
България е част от славянството, братята руси умряха за нашата свобода.
Тогава Столетов, наший генерал,
ревна гороломно: "Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!
на вашата сила царят повери
прохода, войната и себе дори!"

Мишок

Цитат на: опълченец - 19 Сеп 2010, 19:50:54
Цитат на: Стратег - 19 Сеп 2010, 12:50:06
Вечна слава на героите!
България е част от славянството, братята руси умряха за нашата свобода.
Тоя па бастун - сега сме част от некакво славянство - ти може, ама за не съм.
та нали това славянство ни ограби 100 пъти бе !!! Сръбските педали славяни и досега държат западните ни покрайнини. не не сме част от нищо подобно драги.

Мишок

Трябва ли бг- националистите да имат своя клетва ? Ами да трябва, ама да не е тази дето щурците пеят за нея понеже ни е клетва, ни е нищо.
Каква трябва да е една бг-националистическа клетва ?
Ами такава, или подобна на клетвата с която Левски е заклевал членовете на комитетите си. Каква е тази клетва ?
При полагането и задължително има поп, ама православен, не тенгристки или еврейски или нещо подобно. Има и евангелие и кръстосани пистолет и кама.
Кое какво е и какво символизира ?
Пистолета и камата или два ножа на кръст символизират православната вера и готовият да и служи с оръжие в ръка заклеващ се. Евангелието е верата и личната вера на човека. Едно време се е смятало че човек без вера няма : достойнство, чест и че не е човек и българин, то това и днес си е валидно.
Попа пък е Божият служител узаконяващ клетвата пред Бога и хората.
Този вид клетва не е измислена от Левски идва още от хайдушките времена, като понякога е била с два ножа вместо с пистолет, или револвер. От къде води началото си този вид заклеване, на дали някой знае.
Защо бг-националиста да се заклева именно така ?
1. защото това е стар и полезен обичай и националиста е длъжен да го съхрани, а не да го унищожи.
2. всеки националист се смята за духовен последовател на героите ни и Левски, а те без изключения са се клели така.
3. защото клетвата обвързва човека и го прави съпричастен към делото.
Сега малко логика.
Много уж националистически организации казват : ние сме наследници на БН легиони, на Левски или на ВМРО. Тези обаче до един пък са обявявали че са наследници на легията на Раковски. Повечето от тези легионери, а най-вероятно всичките са се клели именно по този начин. По същият начин са се клели и стотиците четници влизали на територията на родината за бой с турците, като преди това задължително са имали освещаване и молебен.
Да ще кажете , ама сега има националисти мисиомани и тенгристи !!!
Драги национализма не е разтворена, либерална и модернистична доктрина. Той е нещо не влияещо се от модите и времето. Целта му е да съхранява и пази верата, рода и земята,обичая тоест е консервативен. Та ако некой помак е станал националист, то трябва да си смени първо верата, после да се зкълне и тогава да се брои за български националист. Защото иначе какво ще стане ? Трябва заради некой си резняк да сменяме обичая ли ?
Има и една подробност - не може да даде клетва човек дето не е православен. Както самият Левски е смятал такъв без вера :е без чест, достойнсво и въобще е нищо.
За тангристите ли какво ? Ами не знам - те не са националисти, а болни хора. Езичниците ли ? Ами проблема е техен, станали такива повлиявайки се от западните модни тенденции. да ама национализма не е мода , а единственият начин да се спаси България.
Та помислете си добре може ли неправославен , дето не е , като героите ни: въобще да е бг-националист.

Amenhotep

Това е текста на първата официялна клетва, която са полагали войниците в Българската Армия.

Обещавам се и се кълна в името на Всемогущия Бог, че аз, който съм повикан в редовете на войската на Българското княжество, ще слугувам честно и вярно на Негово Височество българский княз и отечеството, като изпълнявам точно и безпрекословно всичките му заповеди и няма да пожаля живота си, както в мирно време за запазване на порядъка и законността, тъй също и във война против враговете на моето Отечество. В свидетелство на което целувам кръста и думите на светото евангелие. Амин.

Текстът е от 25 ноември / 7 декември 1880 г

Veskou

Става и клетвата на бранниците:

Аз съм Бранник и моето сърце принадлежи на царя на Българите и на моя народ. Обречен съм да бъда страж на Родината борец за нейния живот и да я пазя всякога от всеки, който пречи на нейния възход. Заклех се!

Даже мисля, че това много по-добре пасва!
БОГ ПРОЩАВА, ВМРО - НЕ!

ЦИГАНИТЕ СА НАШЕТО НЕЩАСТИЕ!

Sturmmann

Аз съм Българин моето сърце принадлежи на Фюрера на Българите и на моя народ. Обречен съм да бъда страж на Родината борец за нейния живот и да я пазя всякога от всеки, който пречи на нейния възход. Заклех се!
Боян Расате:
Ние сме национални социалисти и се борим за силна и етнически чиста България.

rumena moma

:^)  за какви клетви, за какви 5 лв. се борите ? нали не преди дълго видяхме един оплюнчен Юда-Атакистки , какви циркове произведе пред паметника на българската светиня Васил Левски . не ви ли стигна отявлената гавра, та за патентовани националистически  клетви "бленувате" !
НАЦИОНАЛИЗАМЪТ е чувство, на което най-малко аршина му е клетва  . (wait)

Мишок

Цитат на: Sturmmаnn - 29 Сеп 2010, 19:40:33
Аз съм Българин моето сърце принадлежи на Фюрера на Българите и на моя народ. Обречен съм да бъда страж на Родината борец за нейния живот и да я пазя всякога от всеки, който пречи на нейния възход. Заклех се!
Акой е този Фюрер ба българире - щото не знам да имаме никакъв фюрер, а даже думата не е българска.

Мишок

Цитат на: rumena moma - 29 Сеп 2010, 19:57:02
:^)  за какви клетви, за какви 5 лв. се борите ? нали не преди дълго видяхме един оплюнчен Юда-Атакистки , какви циркове произведе пред паметника на българската светиня Васил Левски . не ви ли стигна отявлената гавра, та за патентовани националистически  клетви "бленувате" !
НАЦИОНАЛИЗАМЪТ е чувство, на което най-малко аршина му е клетва  . (wait)
Ако Левски е зайклевал хората - защо ние да не следваме примера му ?
И какво ме грее мене палячото Болен и палячовщините му а ?

omerzen

Достатъчно е да носиш национализма в сърцето си.
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

rumena moma

ЦитатАко Левски е зайклевал хората - защо ние да не следваме примера му ?

:-) не забравяй времето в което е работил Апостола . също и дейността, която е извършвал - апокрифна .  моралът на хората, приповдигнатия борчески дух, жаждата за свобода и още редица фактори , са предполагали съответните деиствия. за голямо съжаление, доста от достоинствата на българския народ , са безвъзвратно отминали.

за това , хайде да не скверним името му копираики го !
не може всеки пръкнал се  самозван палячо да се "вживявя"и претендира клетви и какви ли не още дивотии от хората .

Sturmmann

Цитат на: Стратег - 29 Сеп 2010, 20:06:38
Акой е този Фюрер ба българире - щото не знам да имаме никакъв фюрер, а даже думата не е българска.

Многоуважаемия Расате, как кой? :-D
Боян Расате:
Ние сме национални социалисти и се борим за силна и етнически чиста България.

Мишок

Цитат на: Sturmmаnn - 30 Сеп 2010, 00:18:07
Цитат на: Стратег - 29 Сеп 2010, 20:06:38

Многоуважаемия Расате, как кой? :-D
Расате ли е фюрера на българите ? Наистина голем майтап :-D :-D :-D

Мишок

Цитат на: rumena moma - 29 Сеп 2010, 21:01:45
ЦитатАко Левски е зайклевал хората - защо ние да не следваме примера му ?
не забравяй времето в което е работил Апостола . също и дейността, която е извършвал - апокрифна .  моралът на хората, приповдигнатия борчески дух, жаждата за свобода и още редица фактори , са предполагали съответните деиствия. за голямо съжаление, доста от достоинствата на българския народ , са безвъзвратно отминали.

за това , хайде да не скверним името му копираики го !
не може всеки пръкнал се  самозван палячо да се "вживявя"и претендира клетви и какви ли не още дивотии от хората .

Ами тогава ти няма да се заклеваш и готово - въпроса е решен. Времето и тогава и сега си е едно и също, само дето жените не са били така нахитрели и не са били толкова развратни.