Как един иконописец се превърна в „убиец”

Започната от Nordwave, 06 Фев 2007, 18:37:04

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nordwave

Webmaster
Founder
*
Hero Member
Публикации: 4 356
R.I.P. 2017
Локация: Пловдив
Интереси: История
Зодия: Capricorn Capricorn
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Активен
вторник, 06 февруари 2007
Мъж бе прострелян в София с газов пистолет при опит да влезе в чуждо жилище.Инцидентът станал на ул. "Чаталджа", във вчерашния късен следобед.

Сигнал за случилото се в района на кръстовището на булевардите "Дондуков" и "Васил Левски" е получен в полицията към 17.15 часа, когато гражданин съобщил за намерен на улицата мъж в безпомощно състояние.
Пристигналият медицински екип откарва ранения в Института "Пирогов", където пациентът по-късно починал от рана в гърдите.

По-късно станв ясно, че това е М.Я. (25 г.), наркозависим столичанин, познат на органите на реда с криминални прояви.

След бърза намеса на полицаи от Пето РПУ и СДП е задържан и партньорът на простреляния - също наркозависим, уточняват от пресцентъна на МВР.

По-късно става ясно, че двамата младежи не за първи път атакували адреса, на който се помещавало ателие с икони, като вчера очаквали "успешен" удар.
При наближаването им обаче те били забелязани от живеещ на партера, който предупредил обитателите.
Като изкачили петия етаж, там ги очаквал един от собствениците с газов пистолет.

В момента в Пето РПУ освен съучастникът за 24 часа е задържан и стрелецът.

Редактирано от администратор: Премахване на невалиден линк.

Amenhotep

Pharaoh
Cadet
*
Hero Member
Публикации: 3 517
Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
Локация: Somewhere in time
Зодия: Gemini Gemini
Активен
Само така!
Преди половин година, крадци обраха съседите над нас - качили са се по решетката на балкона ни (аз съм на 1-вия ет.), влезнали са през, уж надежната пвц дограма, претарашили са целия апартамент и смъкнали ценностите с отрязаните въжета от простора. Как не сме ги чули, хем и голямо куче имам вкъщи ... ако ги бях видял, лошо им се пишеше!

Като отидохме да даваме показания в 7о РПУ, полицаят ме посъветва:
- Ако ги хванете, бийте ги колкото можете, преди ние да дойдем, защото на нас ни е забранено. Само не ги трепете, че ще ги убиете като боклуци, ще трябва да ги лежите като за хора!

Родолюбец IYI

Senior Member
Публикации: 827
Зодия: Scorpio Scorpio
Активен
Ха така!Браво!!!
Аз откога се надявам да въведат закона за неприкосновеността на частната собственост, какъвто има в Щатите - влезе ти някой неканен в имота и го разстрелваш като куче!  :-P
Ех каква веселба ще падне тогава..... :lol: Ще си устроя турнирче по стрелба с цигани!
Купувам си снайпер, отивам на вилата, пред вратата слагам голяма табела - "НА ПОЧИВКА В ЧУЖБИНА СЪМ! ЩЕ ОТСЪСТВАМ 2 МЕСЕЦА!", загасям лампите, заемам удобна позиция за стрелба и чакам да се съберат циганските тумби  да нахълтат в имота да крадат!!! Включвам снайпера на автоматична стрелба и ги почвам - так, так, так, так, докато и последния спре да мърда.... :-P

killed_by_death

Senior Member
Публикации: 721
Дълг и Чест
Локация: София
Активен
   Как един иконописец се превърна в ,,убиец"

Йордан Опиц защитил дома си от задържан над 90 пъти от полицията

Не вярвам в Господ! Колкото и да го рисувам, колкото и да обичам църквите и манастирите... Не вярвам, че някой там, горе, ще ми помогне! Нямам надежда! Сега съм на доизживяване...Тези думи са на иконописец. Художник на икони, който е давал вяра на хората, откакто се помни. Той е на 60 години и се казва Йордан Опиц. Казват му Данчо. Висок, здрав мъж, с бодър глас. Усмихва се въпреки отчаянието си. Под очилата му се крие незрящо дясно око. Изгубил го е след неуспешна операция преди години, но това не го е спряло да твори.

Живее на столичната улица ,,Чаталджа". Там на приземния етаж е ателието му. Като всяко друго място за рисуване е пълно с картини, четки и бои. Има голяма дървена маса, на която преди години се събирали приятели и са се смеели. Сега вече няма веселба. Гледам телевизия и как да се зарадвам на нещо, пита Йордан. Единственото нетипично нещо за ателие е един екран, поставен срещу масата. На него можеш да видиш всичко, което се случва на входа на жилищната кооперация. Данчо гледа този екран денонощно. И не защото му е интересно какво става навън, а защото се страхува. Трепери и за живота си, и за имуществото си.

Чака излизането от затвора на един враг

и е сигурен, че той ще дойде да го потърси.Иконописецът беше осъден в края на февруари на 10 години затвор от Софийския градски съд за предумишлено убийство на Марин Янчев. Животът на художника се преобръща на 5 февруари 2007 година. Данчо помни всичко случило се в този ден, като че ли е било вчера. Бях направил една икона на света Богородица и се бяхме събрали с приятелите да им се похваля и да им я покажа, разказва художникът. В 16,30 часа в този ден започва другият живот за иконописеца. Данчо пали цигара и в този момент дотичва синът му Борис. Семейството има апартамент на един от по-горните етажи в кооперацията. Иконописецът нарича крадците ,,айдуци". Татко, във входа има айдуци, крещи Борис.

Викайте полиция и заключете входната врата, казва иконописецът. Диктува номера на 5-о Районно управление на МВР. Знае го наизуст. И на сън да ме бутнете го казвам, обяснява Данчо. И си има причина за това. За 9 години кооперацията е ставала обект на близо 40 кражби. Ателието на художника е било обирано 3 пъти. Крадци влезли в жилището над него и го ограбили до шушка, докато трите жени, които живеят там, треперели в другата стая. Освен това наглите апаши отворили хладилника след свършената работа. В друг апартамент с нож на шията била обратна приятелката на известен футболист. И още десетки нагли набези сполетели сградата. Дни преди зловещия инцидент бил ограбен поредният апартамент. Този на домоуправителя. Крадците отмъкнали дрехи и лични документи от закачалка в коридора.

След множеството кражби Данчо взима газов пистолет и слага вътре стоп-патрони, които е купил от ,,Илиянци". Пъха пищова в задния си джоб и излиза пред кооперацията. Вътре съседите успяват да притиснат единия от взломаджиите, който се е върнал на местопрестъплението с откраднато по-рано шалче от апартамента на домоуправителя, разказва иконописецът. Във входа са заклещени Мариан Янчев и Владимир Минков. Униформените вече пътуват към жилището на ,,Чаталджа". Седях отпред и чаках полицията. В едни момент се отвори прозорецът на полуетажа, разказва Данчо. Оттам Мариан подава единия си крак. Започнах да го псувам и да му крещя да седи горе.

Държеше нещо в ръката си, тогава не знаех какво е. По-късно открили в него 40-сантиметрова отвертка, спомня си иконописецът. Стой на място, извиква Данчо. В този момент Мариан скача от прозореца на полуетажа. Данчо се отдръпва назад. Извадих пистолета, заредих и гръмнах, казва художникът. Не се е целил и е почти невъзможно това да стане за секунди, тъй като иконописецът трябва да премести оръжието на лявото си око, с което вижда. После Мариан стана и хукна като сърна, разказва творецът. Тогава Данчо е на 58 години и решава, че няма смисъл да гони крадеца. Влиза във входа, където комшиите са притиснали и държат Владимир.

Което си е истина, ударих го един път с патлака, признава художникът. В този момент пристигнат и униформените. За около 5 минути след сигнала патрулката паркира пред жилището. Питали Данчо дали има разрешително за пистолета, той им показал документ от магазина. Полицаите арестували другото момче и всички се успокоили. Това обаче продължило едва час и половина. След това група ченгета дошла при иконописеца. Той е починал, казали униформените. Как така ще е починал, той избяга, отговорил художникът. Според свидетелски показания по делото в Софийския градски съд Мариан тичал до сладкарницата на кръстовището на бул. ,,Дондуков" и ,,Васил Левски". Там говорил около час с някакъв мъж, след това тръгнал. Паднал и починал.

Съдебно-медицинските експертизи сочат, че куршумът е засегнал сърцето, черния дроб, аортата и спрял в хълбока на Мариан. Грешката е моя, че не проверих стоп-патроните, това е било сачма, но дори и това не е възможно, казва иконописецът. С бойна карабина не мога да направя такова нещо, обяснява той и се пита, дори ако е било така, как е станал Мариан и е побягнал.

Не съм сигурен дали аз съм го прострелял

казва Данчо.

След случилото се вкарват иконописеца в 5-о Районно управление на МВР. Искам да подчертая, че полицаите са държаха изключително добре с мен с изключение на дознателчето, разказва художникът. Не казва името на ,,дознателчето", въпреки че е убеден, че бедите му идват точно от този човек. Дознателчето беше едно наперено момче, което до този момент се беше занимавало само с кокошкарски кражби, и видя в мен възможност да се издигне в кариерата. Отива при дежурния прокурор и казва: "Ето сега престъпление по 115 чл. от Наказателния кодекс". ,,Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години", гласи този член.

Така иконописецът се оказва убиец, и то обмислил и имал намерението да извърши престъплението. Аз съм ловджия, имам пушки, ако исках да го убия, или щях да взема някоя пушка, или да стрелям втори път, след като хукна, обяснява Данчо. Просто исках да спра айдука. Иконописецът казва, че е трябвало да се говори за чл. 12а от НК, а не за чл. 115. Според чл. 12а ,,не е общественоопасно причиняването на вреди на лице, извършило престъпление при неговото задържане за предаване на органите на властта и предотвратяване на възможността за извършване на друго престъпление, ако няма друг начин за неговото задържане и ако при това задържане не е допуснато превишаване на необходимите и законосъобразни мерки". Ние искахме да ги задържим, казва отчаяно иконописецът.

Съблякоха ме по слипове до салона на районното управление. Абе, момчета, за "Плейбой" ли ще ме снимате, питах полицаите. Почувствах се като парцал, казва художникът. По ирония на съдбата иконописецът работил към 5-о Районно управление над 10 години. Бил експерт в отдел, който се занимавал с произведения на изкуството. Един лев не съм взел от съдебните експертизи, давах ги за детски градини и училища, обяснява Данчо. Цял живот съм работил за тази държава и съм й донесъл множество златни медали, сега питам какво стана!? Това ли е наградата ми за това, че защитих себе си и цялата кооперация, пита иконописецът. Когато бил пуснат ,,под домашен арест" и пътувал да си прибере дрехите от ареста на Националната следствена служба, Данчо слушал радио в колата. Имало митинг на бъдещия премиер Бойко Борисов. Той каза -

"Взимайте пример от иконописеца!"

Какъв пример да взимат, да излежат един наркоман, след като защитят дома си ли, е един от многото въпроси, които си задава Данчо. Той обаче не се сърди на съдебния състав, който му даде 10 години затвор. Това е минимумът. Не се сърди и на полицията. Сърдит е на законодателството и на управляващите. Надява се сега, когато на власт дойде новото правителство, да промени нещо. Или ако не го промени, съветва управляващите да оставят хората сами да се справят с престъпността. Иконописецът не спазва максимата ,,За умрелите или добро, или нищо". Говори директно за починалия Мариан. Чуди се защо съдът е одобрил гражданските искове на родителите за по 80 000 на човек.

Моята инвалидна пенсия е 140 лева - с нея ли да платя, чуди се иконописецът. Твърдо отказва да продаде жилището си и да остави сина и жена си на улицата. Родителите на Мариан са разведени. Баща му е бил в ареста, а майка му някъде из чужбина. Тази жена дори не знаеше, че детето й е било арестувано, разсъждава Данчо над възпитанието на Мариан. Пита защо неговият син не е станал наркоман. Пита защо престъпниците правят каквото си искат. Пита защо държавата ги пуска 24 часа, след като ги хване. Данчо постоянно задава въпроси, но няма кой да му отговори. Държавата мълчи. След като чул присъдата си художникът се разровил за миналото на починалия Мариян. Той е

бил задържан 92 пъти от полицията

сочи справка, с която се е сдобил художникът. Кражби, наркотици, взлом са само част от поводите за арести. Два пъти Мариан е бил обявяван за общодържавно издирване. Другото момче Владимир също е познайник на полицията. По време на съдебно заседание той призна пред съда, че двамата са влизали и друг път в кооперацията на Опиц, също така призна и че са употребявали наркотици. Владимир излиза декември от затвора, казва майсторът на икони и обяснява, че е сигурен, че момчето ще го потърси за отмъщение. Правеше ми така по делата, казва иконописецът и показва движение, с което се реже главата на човек. Давил съм се три пъти, докато бях в морския флот, и оцелявах. Не бях изплашен. Сега обаче чувството е друго, обяснява иконописецът. Единственото наказание, което е понесъл 60-годишният мъж, е било отново във флота. Капитанът го хванал, че рисува икона, и го затворили за няколко дни.

Сега монтираме още камери на входа и сме взели записващи устройства, обяснява Данчо, който се е превърнал в затворник в собствения си дом и пак пита - ,,Но какво, като ги запишем?". Поредният парадокс в живота на твореца се случва на 1 юли тази година. Пак го обират. Иконописецът седял пред кооперацията и пиел кафе с познати. Около 13,00 часа вратата на сградата се отворила и отвътре излязъл добре облечен около 45-годишен мъж. Качил се в кола и отпрашил. Започнала буря и Данчо решил да провери дали прозорците в апартамента му са затворени. Когато слязъл от асансьора, онемял. Вратата на жилището му била разбита. Апартаментът нагоре с краката.

Свили лаптопа на Борис, часовник, портфейл. Апашите не взели пари и злато от дома на Данчо, но отмъкнали две бутилки уиски и кутия бонбони. И аз го видях... казва отчаяно творецът. Данчо споделя, че винаги е обичал държавата и въпреки възможностите да отиде да живее в чужбина е останал. Така е възпитал и децата си. Сега обаче, след всичко, което му се е случило, след като се е превърнал в ,,Данчо убиеца", съветва сина си да ходи да живее далече от България. Въпреки всичко, с което държавата се е отплатила на иконописеца, и въпреки, че не вярва в Господ, Данчо вярва в доброто в хората.

Малката надежда, която му е останала, е втората съдебна инстанция да промени случилото се. Художникът се надява магистратите да върнат делото на прокуратурата и той да получи справедлива присъда. Спрял е да рисува. Оприличава това действие на творбата на Юлиус Фучик "Репортаж, писан с примка на шията" . Това са икони, рисувани с белезници на ръцете, казва художникът.На въпрос какво ще посъветва хората, изпаднали в неговата ситуация, Данчо отговаря с въпрос. Какво да им кажа, да се защитят и после да ходят в затвора ли? По-скоро нека да кажат на айдука - ,,Ей, забрави телевизора, вземи и него!".

Братя по съдба

През май 63-годишният бодигард Ангел Мавриков от столичния квартал ,,Орландовци" прострелва мургав обирджия от Самоков, дошъл за пореден път в гаража на мъжа. Бай Ангел се събудил през нощта от алармата. Усетил, че някой се крие в тъмницата. ,,Излез!", извикал възрастният мъж. Крадецът се показал и замахнал с тръба към него. В този момент охранителят гръмнал в мрака. Мавриков твърди, че не е видял къде стреля в тъмнината. По-късно в болницата ромът починал. След инцидента неизвестни атакуват дома на стареца. По къщата били метнати общо 6 бирени бутилки, пълни със смес от бензин и нафта и запушени с напоен с огнената течност парцал - коктейл ,,Молотов". През изминалите години семейството многократно ставало жертва на крадци. Съдебната сага на Мавриков предстои.

http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=center&mater=MzAwMzsyMg==&sql=MzAwMzszMQ==

опълченец

Senior Member
Публикации: 988
Зодия: Aries Aries
Активен
Трябва да се забрани на такъв човек да се занимава с икони.Без вяра иконата няма никаква сила и стойност.
Тогава Столетов, наший генерал,
ревна гороломно: "Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!
на вашата сила царят повери
прохода, войната и себе дори!"

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Публикации: 7 067
Локация: България
Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
Зодия: Sagittarius Sagittarius
Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Активен
Абсурдът България: Художник влиза в затвора за убийство на крадец

Иконописецът Йордан Опиц беше осъден на 5 години затвор от Висшия касационен съд, след като през 2007 г. уби крадец при опит да избяга.

Блокът на Опиц е обиран многократно. Кооперацията е като магнит за взломаджиите, които са се пробвали 40 пъти. До момента нито един от тях не е заловен.

При поредният опит Опиц и други комшии залавят крадци и ги затварят в помещение. Единият от тях прави опит да избяга. Опиц стреля по него, след като вижда, че в ръката си държи някакъв предмет. Оказва се, че това е отвертка.

По-късно крадецът умира. Художникът смята, че смъртта не е настъпила в следствие на неговия изстрел. Най-късно другата седмица Опиц трябва да влезе в затвора.

"Да отнемеш човешки живот е най-тежкото нещо в целия свят. Най-лошото е, че ми приписаха това," каза иконописецът. "Повярвайте ми - не лъжа, не крия."

По думите на художника това, което става в нашата страна не е просто престъпност, а масово явление.

Пистолетът, с който Опиц стреля по крадеца, бил газов. "Ако исках да го убия - в чекмеджето имам три ловни карабини...," казва той.

Убитият Мариан Янчев, на 27 години при инцидента, е бил наркозависим. Задържан е 92 пъти от МВР, обществено порицан и с две условни присъди.

"Отваряйте вратите хора... да взимат каквото искат, а ако забравят нещо, настигнете ги да им го върнете!" Това посъветва Опиц българите, изправили се пред крадец. Освен, че ще лежи в затвора, художникът трябва да плати по 80 хил. лева кръвнина на всеки от родителите на взломаджията и разходите по делото с лихвите.

Опиц не мисли да подава молба за помилване. Не смята, че ще изкара и два месеца в затвора.

"Пет години и половина не съм излизал от ателието. Животът ми свърши...," каза иконописецът, който не мисли и да бяга. "Не мога да оставя тази страна. Предпочитам да затворя очи, но да си остана в България."

http://news.plovdiv24.bg/379928.html

Индивидуалист

Cadet
*
Hero Member
Публикации: 2 812
Не бойте се!
Зодия: Virgo Virgo
Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Активен
Притежаването на оръжие би следвало вече да се разреши в домовете. Който го носи навън да го отнася,обаче у дома си всеки трябва да е защитен. Нали братска Америка ни напътства. Докато се оправи работата оръжие трябва да се разреши в домовете. Доста дела и протакания ще бъдат спестени,а и на някои хора и най-вече на доста цигани ще им бъде спестен следващия 76 арест.
Пък ако искат да пишат после,че са били борци за свобода.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Siegfried

Cadet
*
Hero Member
Публикации: 1 922
Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Активен
България е страната където ВСЕКИ комунистическият дерибей( и семейството му) е защитен отвсякъде, а обикновенният гражданин Мачкан отвсякъде !

Художник влиза в затвора за убийство на КРАДЕЦ ?!

Цитат
Иконописецът Йордан Опиц влиза в затвора за пет години с присъда за предумишлено убийство, защото на 5 февруари 2007 г. е прострелял смъртоносно наркозависим младеж, влязъл да краде в блока му.
В последните пет години художникът водеше съдебни битки, за да докаже, че е невинен.  Върховният съд обаче реши, че не е действал при неизбежна самоотбрана.
"Подсъдимият не е бил в положение на неизбежна отбрана, защото спрямо него не имало започнато непосредствено и противоправно нападение",  пише в съдебното решение.

,,Аз съм убиецът в тая държава! Най-големият! Аз съм най-големият престъпник! Ако съдят по височината ми - 1,86 метра, може, но иначе - не", каза пред bTV иконописецът.

Иконописецът се бори със спомена от фаталния ден, в който животът му се преобръща. Казва, че картините в паметта му са живи и помни всяка секунда.

Във фаталния ден 25-годишният Мариан Янчев и приятелят му Владимир Миндов нахлуват в кооперацията на столичната ул. ,,Чаталджа" 6. Около 16,30 ч синът на Опиц вижда апашите и казва на баща си. Художникът звъни в 5-о РПУ. По ирония на съдбата е работил там над 10 години. Бил експерт в отдел, който се занимавал с произведения на изкуството. Междувременно слага стоппатрони в газовия си пистолет. За 9 години в блока е имало над 40 обира и чашата вече прелива.

Опиц слага пистолета в задния си джоб и излиза пред кооперацията да чака полицията. Вътре съседите успяват да притиснат Миндов и Янчев. Изведнъж обаче прозорецът на полуетажа се отворил и Мариан подал единия си крак. В ръката си държал 40-сантиметрова отвертка, спомня си иконописецът.
"Стой на място", извикал Опиц. В този момент Мариан скочил, а иконописецът стрелял.
,,Извадих пистолета машинално, заредих и натиснах спусъка. Обърна се и побягна като сърна. Това го повтарям милион пъти. И никой не вярва... Аз ако исках да убивам умишлено - в тая каса тук имам три карабини ловни. Ако бях гръмнал с ловната пушка, щяха да останат тука само маратонките на тоя", казва Опиц пред "Монитор".

Раненият младеж е намерен мъртъв около час и половина по-късно близо до сладкарница. До ден днешен обаче Опиц се съмнява, че той е убил 26-годишния Мариян Янчев - човек с дебело криминално досие, осъждан за серия грабежи и кражби. 
"Аз си купих стоппатрони от ,,Илиянци". Специалист ми обясни, че това момче е убито с друг куршум. По мен имаше следи от барут, а по него – не", казва Опиц пред "Монитор". Не е ясно какво е правил Мариан от 16,30 до 17,45, когато е намерен.
Според съдебното решение подсъдимият е държал огнестрелно оръжие – газов пистолет м. ,,Blow Compact", модел 2002, кал. 9 мм., № 24549 (с демонтирана втулка, технически неизправен, но годен да поризведе изстрел) .

Присъдата на художника обаче е окончателна и категорична - 5 г. лишаване от свобода в затворническо общежитие. Съдът е намалил наказанието на Опиц от 7 на 5 г. затвор, заради здравето му. Той е с увреден слух, не вижда с дясното око, страда от псориазис и проблеми с гръбнака.
Освен че ще иде в затвора, той трябва да плати 160 000 лева кръвнина - по 80 000 за всеки от родителите на убития.

,,Животът си отиде. И пак се чудя, защо не негово величество човека има права в тая държава, а негово величество престъпникът!", каза иконописецът.

Той знае, че дните му на свобода са преброени, затова рисува бързо и трескаво. Иска да довърши икона на Богородица и казва, че това е последният свят образ, който ще зографиса живота си. Смята, че няма да издържи повече от два месеца в затвора и ще подари иконата на болната майка на свой приятел.

http://dnes.dir.bg/news/prisada-yordan-opi...-11976517?nt=10

Десетки пъти завявявах ,че в България и след 10-ти Ноември НЯМА Полиция , а има Милиция, за законите и законодателството които са от комунистическо време незнам да се смея ли, или да плача, за КОРУПЦИЯТА във ВСИЧКИ етажи на корумпираната комунистическа власт от всякакви цветове управляваща след 10-ти също незнам какво да кажа, за КОРУПЦИЯТА в така нареченият български "съд" също нямам думи с които да изразя възмущението си, от тези Безскрупулни ТЪРГАШИ и КРАДЦИ в тоги . За бездействието на милицията и органите, които трябва да следят такива корупционни практики, също ще оставя без коментар. Просто от 09.09.1944г. до ден днешен в България обикновенният гражданин, който не е наследник на някоя КЛОШАРО-КОМУНИСТИЧЕСКА фамилия(всички от които се опитват да се изживяват като нЕкакви червени "Буржоа") ОБРАЛА милиони по време на престъпната комуно-обирджийска приватизация и получила няколко милиона по списък от ДС за старт на някакъв бизнес след 10-ти 1989г., е обречен на глад, мизерия, безнаказани обири, насилие, беззаконие, безправие и унижение.
Като се замисля за всички тези неща винаги си спомням за приятелите на Дядовците ми от Националните Легиони и бивши Царски Офицери, които на първите митинги след 10-ти обясняваха на хората да не слушат комунистически лекета и платени болшевишки манипулатори като Зельо ЗелеФ, които им обясняваха да се успокоят и да се разотидат по домовете.
Никога няма да забравя думите им с които се опитаха да вразумят Българите на площада пред народното събрание, които буквално бяха : Ако искате да живете добре и а бъдете свободни, трябва сега всички да влезнем в народното събрание и да ИЗБИЕМ до КРАК комунистическите сган вътре и наше независимо от болшевишката креатура С-ДС движение да вземе политическата власт !
Тогава хората не ни послушаха и отново се хванаха на въдицата на комунистическите манипулатори от С-ДС, сигурен съм , че всички които бяха тогава на площада докато УМРАТ винаги ще спомнят със съжаление, че не ни послушаха, защото всичко което тогава Пророкуваха (все още живите тогава Легионери и Царски офицери) сега е грозен ФАКТ и както те ПРОРОКУВАХА, България все още 23 години след 10.11.89г. се управлява от комунистите, техните деца и внуци !

В началото започнах с това, защо в България и в момента няма Полиция, а ВСЕ ОЩЕ ИМА милиция, защото както многократно съм подчертавал и писал на много места

-Полицията се грижи  за сигурността, безопасността и спокойствието на ВСИЧКИ Български граждани (както това е било до 09.09.1944г.),   докато

-МИЛИЦИЯТА се грижи ЕДИНСТВЕНО за сигурността, безопасността и спокойствието на КОМУНИСТИЧЕСКАТА Олигархична НОМЕНКЛАТУРА и семействата им !

Фактите за това се виждат всеки ден във всеки Български град, село и махала.

Иначе да са НИ честити новите правила за паркиране в София наложени на Софянци от поредната безмозъчна комунистическа партийка съставена от селяци, внуци и правнуци на шумкари ятаци и комунистически голтаци, (чрез комунягата 3-то поколение Радослав Тошев, болшевишката партийка ГЕРБ прокара в общината поредното си ЛОБИСТКО решение, но Общинарите начело със ; С-ДС, ДС-Б и БК(С)П и партийката на Р.Тошев НЕ СЕ ОТКАЗАХА от ПРИВИЛЕГИЯТА си да паркират БЕЗПЛАТНО в гр.София) какъвто е и председателят на общинският съвет на ГЕРБ , комуниста 3-то поколение (син на бездарният комунистически драскач, доносник на ДС и дълги години след 10-ти главен редактор на КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ ПАРЦАЛ, "вестник" "Труд" - Тошо Тошев) - Радослав Тошев !

Общински съветници и служители в София пак ще паркират безплатно.

http://dnes.dir.bg/news/protest-sinja-zona...-11979537?nt=10
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

Петкан

Banned
*
Veteran
Публикации: 8 642
България преди всичко!
Активен
ЦитатР Е Ш Е Н И Е
№ 199
гр. София, 10.09.2012 г.
В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

Върховен касационен съд на Република България, Второ наказателно отделение,
в публично заседание на осемнадесети април две хиляди и дванадесета година
в състав:
ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕЛЕНА АВДЕВА
ЧЛЕНОВЕ: ТАТЯНА КЪНЧЕВА
БИЛЯНА ЧОЧЕВА
при секретаря Н. Цекова в присъствието на
прокурора Ат. Гебрев изслуша докладваното от
съдия Чочева наказателно дело № 485 по описа за 2012 г.
и за да се произнесе взе пред вид следното:
http://www.vks.bg/vks_p15.htm
===
===

ЕЛЕНА АВДЕВА
...
...
Цитат"...Друг топмагистрат - Елена Авдева, през миналата година се е сдобила с жилище в столицата от 110 квадрата срещу 126 хиляди лв. Съдийката от ВКС държи 9640 евро на влог и погасява кредит от 30 хиляди лв. Авдева е посочила доход от 50 000 лв. от трудови правоотношения, а нейният съпруг - 82 хиляди лв."
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-07-04&article=238751
...
ЦитатПЪЛЕН СТЕНОГРАФСКИ ПРОТОКОЛ № 32
ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
ПРОВЕДЕНО НА 13 ОКТОМВРИ 2011 г.
ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ:  проф.  д-р Анелия Мингова -
Представляващ ВСС
ОТСЪСТВА: проф. Лазар Груев 
/Откриване на заседанието - 9, 30 ч/
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р  Е  Ш И:
3.1.  ОПРЕДЕЛЯ броя на конкурсните комисии по
обявените конкурси за повишаване в длъжност и за преместване на
магистрати, както следва:
1...
КОНКУРСНА КОМИСИЯ – Върховен касационен съд –
Наказателна колегия
1.  Елена Николова Авдева – съдия ВКС
http://vss.justice.bg/bg/decisions/2011-all/protokol32-13_10_2011.pdf
...
...
В (Народна)Република България Темида отдавна се препитава,упражнявайки най-древния занаят,вместо да си гледа задълженията.
Маджо май още не е в затвора,а?

Редактирано от администратор: Премахване на невалиден линк.
Ad honores

Стоян Войвода

*
Junior Member
Публикации: 73
Локация: Ямбол
Зодия: Taurus Taurus
Активен
Е, лека полека ще дойдете на американския егзампъл - оръжие за всеки и всяко семейство, за да защити своята частна собственост и животът на фамилията.

В щатите Юта, Калифорния и Ню Мексико дават награда по $6000 (Юта), 10,000 (Ню Мексико и Калифорния) за убит двукрак дивеч, влязал да хапне от щатските хладилници на семействата. Тези суми се дават кеш от Маршал (Съдия изпълнител) срещу подпис и са лека инжекция към семейния бюджет.

В България това не бива да става, защото няколко месеца след раздаване на оръжия на граждани и съграждани, редиците на същите ще останат много редки, ако въобще остане тук-там по някой хомо булгарикус.  :kon:
Смърт за турци, цигани и предатели

Горянин

**
Forum Member
Публикации: 260
Локация: Бузлуджа / Открития космос
Активен
Цитат на: Стоян Войвода - 15 Сеп 2012, 15:14:48
Е, лека полека ще дойдете на американския егзампъл - оръжие за всеки и всяко семейство, за да защити своята частна собственост и животът на фамилията.

Първо и най-важно: Какво е "егзампъл"?

Второ - тука да не сме Дивият запад?

Петкан

Banned
*
Veteran
България преди всичко!
Активен
Цитат на: Горянин - 15 Сеп 2012, 21:47:03
Първо и най-важно: Какво е "егзампъл"?

Второ - тука да не сме Дивият запад?
"егзампъл" е мечта на всеки войвода,който искада бъде за пример на останалите,т.е. на хайдутите. :wink:
Ad honores

BulgarianBlood

**
Forum Member
Публикации: 271
Активен
@Петкан,

Не желая да извинявам тази женица Авдева, но нека сме фактологично точни -  ВКС намалят присъдата от 7 на 5 години, като 7 годишната присъда е била наложена преди това от Софийски градски съд.

Петкан

Banned
*
Veteran
България преди всичко!
Активен
Цитат на: BulgarianBlood - 16 Сеп 2012, 12:01:25
@Петкан,

Не желая да извинявам тази женица Авдева, но нека сме фактологично точни -  ВКС намалят присъдата от 7 на 5 години, като 7 годишната присъда е била наложена преди това от Софийски градски съд.
:handshake:Това означава ли,че Опиц трябва да я почерпи?
Ad honores

BulgarianBlood

**
Forum Member
Публикации: 271
Активен
Цитат на: Петкан - 16 Сеп 2012, 12:27:38
:handshake:Това означава ли,че Опиц трябва да я почерпи?

В никакъв случай, просто не означава, че тя е директно виновна за тази присъда.