• Welcome to Българският националистически форум.

БОРБА - българската техника за ръкопашен бой

Започната от FANATIK, 24 Юли 2011, 10:53:41

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Мишок

Боян Радев една от легендите в класическата борба. Наистина е бил голям борец навремето този.
За съжаление след това не е нищо, даже е боклук.

Мишок

Интересни моменти от борбата.

Мишок

Николай Паслар - един от добрите ни борци, българин от Молдова.

gutito1964

много хабава е тая тема Последовател но недей пуска само видео ами пусни нещо за срарите български пехливани и някава книга намери пусни тук с хватки та да научиме нещо

Мишок

Сйтиев един от големите борци на Русия.

добър клип с някой си И. Иванов. В началото показва любимата ми техника - придърпването, която е много ефикасна.

Трябва да отбележа : че по-подробно изпълнение и по-добро от това , на тази супер техника не съм виждал до сега - българското си е българско, кой каквото ще да ми говори.

Редактирано от модератор: Премахване на невалиден линк.

Мишок

Това съм аз , като дете - вижте какво ги правя само.

Мишок

Много интересни техники от борбата.

Мишок

Best of Rumen Dimitrov MMA

Мишок

Х В Ъ Р Л Я Н И Я

борьба/броски

Мишок

Една от охранителните агенции провежда курсове за самоотбрана и работа в заведения.
Един колега реши да ми се надува и показва техниките дето е научил. Глупака не знаеше че съм последовател на хайдути, четници и бг-национални герои и техниките от далечният изток не важат за такива, като мене. Опита някаква тъпа техника да ми извие ръката, ама с едно просто движение си измъкнах ръката и веднага му направих българската хватка от борба - придърпване. Този остана така смаян и учуден че спря да говори. Та както се вика : българското си е българско.

Мишок

Перфектно изпълнение на цяла верига от хватки, водещи до удушване или каквото си пожелае човек.

Russian Tie up - Climb Behind and Flying Climb Behind

Мишок

Wrestling Instruction : The Underhook Series by, Carl Adams

Този негър показва доста добри и ефективни техники.

Мишок

Много гадна и изродска хватка, до сега не бях я виждал.

spladel

truthisbest

Здравейте почитатели на борбата.Аз самия както в религиозно отношение така и в боя си падам синкретист.Изучавал съм християнство,зороастризъм,будизъм,джедаизъм.Така и в боя вземам различни техники от различни бойни изкуства.
Но съм тренирал свободна борба година и половина.Макар, че в клуба в който тренирах повечето от тези които тренираха бяха гадняри и престъпници.Председателят на този клуб по борба съм чувал, че е боклук.И той си е боклук.Има много пари.Даже са ми казвали, че навремето е бил рекетьор.
Та когато тренирах, преди и след тренировка юношите борци ме тормозеха и ми се подиграваха.Това ми пречеше да уча хватките и да тренирам нормално.Затова за година и половина съм научил малко.Ще кажа всичките хватки които знам.Ако някой иска мога да му обясня как се прави някоя от тези хватки.

Хватки които могат да се прилагат в уличен бой:
поясно
раменно
суплекс отпред
суплекс отзад
черек
кръстачка
центур

Хватки със спортна насоченост които не стават за уличен бой:
пакет
обратен пакет
количка
нелсон
бондрюк
драгиева

А тези двете стават за уличен бой но съм ги забравил:
винт
руска

Не знам хватките ключ и вълчи капан.Моля някой да ми ги обясни как се правят.

Не можех да влизам в краката.Също и мелница не можех да правя.Спомням си, че имаше няколко вида мелница.Имаше минаване зад крака по земята и хващане, можех го но не го правех чак толкова добре, но то също става за улицата.Някой ако знае как се казва да каже.Имаше и едно друго тръгваш да правиш все едно раменно и си слагаш ръката зад крака както си отпред и така хвърляш с извъртане противника напред.И то става за улицата.И него ако знае някой как се казва да каже.
Аз даже съм ходил на шест състезания макар, че според мен спортната борба е губене на време.Важното е да можеш да се защитаваш на улицата.Борех се на категории 58 кг. и съм свалял на 54 кг. а тежах 64 кг.
Мен много ме мотивира да си припомня годините в борбата това което каза авторът на темата, че Дан Колов е помел всичките каратисти на турне в Япония.Това е вярно.Не съм чувал той да е губел.
Спомням си всичките борци в България набор 1990-1991.
Сега в фоайето в залата в моя роден град се намърдаха тайкуондисти.Това за мен е най-тъпото бойно изкуство.Предпочитам да се бия като борец вместо като таекуондист.За мене таекуондистите са гейове.

Мишок

Тази хватка "КЛЮЧ" я чувам за първи път.
Вълчи капан е хватка прилагаща се на земя.
МИнава се зад противника, краката се овиват около долната част на корема , едната му ръка се извива, като при нелсон, а другата отзаде на гърбът, краката напъват и болката става нетърпима.
Гениалното е че човека може да бъде контузен сериозно и в същото време не се нарушават никакви правила.

Относно хватките които могат да се прилагат в бой. Работя охрана и често ми се налага да разтървавам биещи се, а и да ги бия. До сега ми се е удавало да направя цяла хватка от начало до край не повече от 2-а пъти. Просто падат още като започне хватката, такова превъзходство и предимство дава борбата.

Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.