• Welcome to Българският националистически форум.

Масонска символика!!!

Започната от Nordwave, 15 Мар 2007, 20:42:14

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Metoman_88

А пергела и чертожния инструмент на какво са символ,някои да обясни,че не съм запознат с тия ненормалници!
Ще измислим нови хитрини,
закони всякакви игри.
Наш човек на пост там, ще внедрим
далавера с него да въртим.

Nik

Сега да поясня.На снимката,която аз имам,лъвчето не личи,а личи  звездата много ясно.Затова реагирах,но това изобщо не променя факта от невъзможната компилация от лъвчето,което ни е скъпо и е свързано с нашата история и масонският символ,който е натрапен и обезобразява нашия национален символ.Сега ще сложим лъвчето на значката,утре ще остане само тя!Просто е,постепенно,за да не се усетим.Коя държава ще го позволи?Все едно да сложиш на американското знаме,герба на България!В Америка например шерифите носят такива звезди,виждал съм пофилмите и шестограми и т.н.Точно нахлуването на тази чужда символика и налагането и в публичното пространство,буквално денонощно и от всякъде ме притеснява.Това е за сметка на нашата символика,която изчезва.Къде се виждат Български знамена,портрети на велики Българи,българска музика и филми,като приоритет?Вече ми се повръща от американски,извратени и садистични филми.Имало престъпност,ще правим ФБР,а никой не вижда ,че телевизията е школата и генератора на престъност и престъпни идеи.Буквален съветник. ДА ПАЗИМ ЧИСТО И АВТЕНТИЧНО ВСИЧКО БЪЛГАРСКО!Това е моят апел.

Александър

Всъщност, има ли някой който да знае с сигурност какво значи това "нещо" което е сложено там, където не му е ясното. Кой го предложи това, и кой го прие? Тия работи не се ли решават от мнозинството в парламента... не съм наясно как стоят нещата. Как можем да си върнем стария символ, смисъл кой може да вземе под внимание този въпрос. Не е нещо чак толквоа голямо, за повечето хора, но за мен това е поредната гавра... Надявам се да се лъжем, и това да не е чифутски символ... Масона, ако може да отговори конкретно на въпроса, тази звезда има ли символика в вашите масонски... "работи" ?
"С дързостта на младите и мъдростта на старите да възродим нацията и България."

Mirotvorec

Не съм чел или чувал звездата с осем лъча да е масонски символ. Такава звезда се използва като елемент в много ордени и медали, има я например и в герба на Молдова(ако не се лъжа), има я също така и в килимите от Чипровци  ;)  В същото време я има като символ и в хаос-магията, доколкото знам там се използва като защита. Изобщо шарена работа... Както и за всички останали символи важно е кой какво влага в тях като значение.

Mасон

Цитат на: Александър - 31 Дек 2007, 19:18:36
Всъщност, има ли някой който да знае с сигурност какво значи това "нещо" което е сложено там, където не му е ясното. Кой го предложи това, и кой го прие? Тия работи не се ли решават от мнозинството в парламента... не съм наясно как стоят нещата. Как можем да си върнем стария символ, смисъл кой може да вземе под внимание този въпрос. Не е нещо чак толквоа голямо, за повечето хора, но за мен това е поредната гавра... Надявам се да се лъжем, и това да не е чифутски символ... Масона, ако може да отговори конкретно на въпроса, тази звезда има ли символика в вашите масонски... "работи" ?

Не. Но някой брат от друга ложа може да има друго виждане по въпроса  ;)
Principes mortales, respublica aeterna!

Гемиджия

Тъй като темата е масонската символика искам да споделя какво видях преди 3 години в сградата на Военната академия в София.
С армията нямам общо, освен това, че съм отбил службата си.Бях по работа два дни поред в административната сграда, която е строена 1908-ма мисля.На втория етаж има 3 огромни кабинета, които са претъпкани с масонска символика.Преди да обясна за какво става въпрос ще вметна, че снимките, които днес не можах да намеря (а ги пазя някъде) ги бях постнал в стария форум на Войни на Тангра, понеже там имаше подобна тема, а аз тъкмо бях заснел тези символи.За какво става въпрос: там в тези "царствени" кабинети паркета е с шарката на малтииския кръст.Изключително стилно и добре изработен паркет (на около 100 години вече), като кръстовете си личи че са правени да изобразяват малтиийския кръст.Друго, което ми направи впечатление е в централната стая/кабинет на стените, метър преди да се срещнат с тавана има цокъл на кото има изобразени някакви щитове, подържани отляво и отдясно от змии а цялата останала шарка между щитовете са пак стилизирани змии.Най-странното от всичко обаче видях в стаята която е отдясно на големия кабинет.Там пак има цокъл близо до тавана, който цокъл е изпъстрен с египестки мотиви, фараони, божества и подобни, не разбирам от египтология за да кажа какво точно е изобразено там.Със сигурност обаче не е просто художествена приумица, а и кой военен би одобрил вместо български национални символи в академията на страната му да има египетски такива.Явно на много високо ниво се е взело решение какво да изобразят на стената на тези три разкошни кабинета, които са приютявали разни генерали може би.Доколкото знам там навремето е било ШЗО-то.Не мога да покажа снимки, въпреки че имам някъде, но моля ако някой случайно е ходил във въпросната сграда, моля да сподели какво е видял пък ако наистина имате интерес ще обърна хард драйва и сидитата и ще потърся тези снимки.   

Similar topics (2)

Започната от Сит

Отговори: 14
Прегледи: 5119