Защо Господ е позволил съществуването на дявола?

Започната от ichbin, 31 Дек 2011, 09:36:01

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ichbin

**
Forum Member
Публикации: 369
Локация: София
Зодия: Capricorn Capricorn
Активен
Цитат на: diaspar - 02 Яну 2012, 16:08:56
Това е основано на непознаване на Църквата. Вярата не се вълнува нито капитализма, нито комунизма. Казано е - "Божието - Богу, кесаровото - кесарю"

Това, приятелю, може да бъде обявено за мнението на хилядолетието.

А ти спокойно межеш да бъдеш обявен за светец, когато един ден се споминеш. До тогава вярвай в святото слово на църквата и следвай нейните повели. Е как да не се занимава със СВЕТСКИ неща??? Нима БИБЛИЯТА със своите истории не се занимава със СВЕТСКИЯ ЖИВОТ НА ХОРАТА???? В Библията само за религия ли пише? Това разделение на светско и църковно е изобщо една  религиозна измишльотина и пълна глупост. Кое е божие и кое е кесарово??? Няма смисъл да навлизаш в тази демагогия, защото ще загубиш спора и отново ще ме обвиниш, че само искам да се заяждам. Затова по-добре спри до тук. В "Божието слово" почети всичко е демагогия и затова дискусия на такава тема не може да има. Защитниците на "словото" просто са беззащтни и твърде уязвими. Тове е. Не се напъвай излишно. Вярвай със сърцето си и толкова.
"Манастирът тесен за мойта душа е!"

"Нам цар не ни трябва, а демократично народно управление. Ние се борим за чиста и свята република. Цар и сега си имаме."

Васил Иванов Кунчев

Поп Кръстю предаде Левски от алчност, когато Апостолът му поиска сметка за парите от комитетите!!!!
:shark:

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Публикации: 7 067
Локация: България
Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
Зодия: Sagittarius Sagittarius
Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Активен
Цитат на: ichbin - 02 Яну 2012, 13:11:34
Пак удари на камък. Аз не служа на никакви секти, включително не служа и на най-разпространените секти: християнството и мюсулманството. Но мисля, че тази тема вече я обсъдихме. А що се отнася до Господ, то аз си комуникарам директно с него без търговски посредници. Това проповядват в основни линии и богомилите и затова основно ги преследват. Те оспорват не Господ, а църквата като властна институция и посредник, която се опитва да налага монопол и догми върху религиозните виждания и вярвания на хората.

Богомилите също не са общували пряко с Бога, при тях също има "църковна" организация, макар и опростена. Богомилското общество се дели на три групи:

- слушатели (auditores)
- вярващи (credentes)
- съвършени (perfecti)

Именно последните - съвършените, са богомилското духовенство, което играе ролята на посредник между вярващите и Бога в богомилското общество.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Публикации: 4 487
Локация: Италия
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Politics: Traditionalist Traditionalist
Активен
Цитат на: ichbin - 02 Яну 2012, 16:03:12

Църквата играе важна роля в подкерпа на подземния свят. В християнски  храмове се правят срещи на мафиотски босове. По цял свят религиозните храмове са доказано свърталище, скривалище и убежище на тайни агенти и шпионски организации. Нима не знаеш това? [/color]
Невроятно идиотско изказване. :mad:В храмовете се правели срещи на мафиоти, ама дали Ихбин ще ни обясни защо точно там ?
Тайните агенти и те по необясними причини се крият по църквите :mad: И защо - защото на някой дето ги твърди тези неща му хлопа дъската :mad:

ichbin

**
Forum Member
Активен
Цитат на: Hatshepsut - 02 Яну 2012, 16:42:25
Богомилите също не са общували пряко с Бога, при тях също има "църковна" организация, макар и опростена. Богомилското общество се дели на три групи:

- слушатели (auditores)
- вярващи (credentes)
- съвършени (perfecti)

Именно последните - съвършените, са богомилското духовенство, което играе ролята на посредник между вярващите и Бога в богомилското общество.

Благодаря за информацията. Признавам, че не съм добре запознат с богомилското движение. Доколкото съм чел, те са против църквата като институция и са търсели по-директна връзка с Бог. Не са искали да се строят големи религиозни храмове и т.н. Но както вече споменах, аз не съм техен последовател. Техните идеи са били, може би, само една добре замислена и замаскирана реклама - част от конкурентната борба за религиозен монопол на пазара за човешки души и духовна храна.

"Нам цар не ни трябва, а демократично народно управление. Ние се борим за чиста и свята република. Цар и сега си имаме."

Васил Иванов Кунчев

Поп Кръстю предаде Левски от алчност, когато Апостолът му поиска сметка за парите от комитетите!!!!

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Публикации: 7 067
Локация: България
Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
Зодия: Sagittarius Sagittarius
Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Активен
ichbin, ще те помоля да не наричаш християнската религия/Църква секта, тъй като християнството не е секта, то отдавна се е утвърдило като религиозна общност, а в България е традиционно вероизповедание.

ichbin

**
Forum Member
Активен
Цитат на: Hatshepsut - 02 Яну 2012, 17:06:08
ichbin, ще те помоля да не наричаш християнската религия/Църква секта, тъй като християнството не е секта, то отдавна се е утвърдило като религиозна общност, а в България е традиционно вероизповедание.

Няма никакъв проблем. Мен и без това теми за секти, религия и църква малко ме вълнуват. Започнах да се занимавам с религиозната материя, когато някой форумци вместо аргументи в моите теми започнаха да ми натрапват религия и да ми цитират библията. Но ще си взема бележка и ще се абстрахирам в бъдеще по възможност от религиозни теми, защото за мен е глупост и демагогия да се спори изобщо за думи като: секта, окултизъм, фетишизъм, сатанинство, антихрист, вероизповедание и т.н. Всеки да си изповядва каквото иска и да вярва в каквото ще, стига да не ми го натрапва без никаква връзка и причина.

Васил Иванов Кунчев

gutito1964

Banned
*
Forum Member
Публикации: 122
Зодия: Pisces Pisces
Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Активен
ХА_ХА АМИ ЩОТО И ТОЙ Е ГЯВОЛ В ТАКИВА ИЗМИСЛЕНИ РЕЛИГИИ КАТО ХРИСТИЯНСТВОТО КАКВО ИСКАТЕ ДА ВИ КАЖАТ ТИЯ ИЗМАМНИЦИ !!!!! ДА ЖИВЕЕ ИСТИНСКИЯ БЪЛГАРСКИ БОГ ТАНГРА!!!!!!!!!!!!!!

ichbin

**
Forum Member
Активен
Цитат на: денгизих - 02 Яну 2012, 17:31:57
ХА_ХА АМИ ЩОТО И ТОЙ Е ГЯВОЛ В ТАКИВА ИЗМИСЛЕНИ РЕЛИГИИ КАТО ХРИСТИЯНСТВОТО КАКВО ИСКАТЕ ДА ВИ КАЖАТ ТИЯ ИЗМАМНИЦИ !!!!! ДА ЖИВЕЕ ИСТИНСКИЯ БЪЛГАРСКИ БОГ ТАНГРА!!!!!!!!!!!!!!

Хайде сега нови 20. До сега не мога да запуша устата на разни хора, размахващи библията, а ти откъде се взе с този бог Тангра? Да живее, ама не живее, защото ако живееше, сега щеше да може да драсне няколко реда и в този форум. Той сега къде живее, според теб?

Васил Иванов Кунчев

ichbin

**
Forum Member
Активен
Цитат на: ichbin - 02 Яну 2012, 16:03:12
Църквата играе важна роля в подкерпа на подземния свят. В християнски  храмове се правят срещи на мафиотски босове. По цял свят религиозните храмове са доказано свърталище, скривалище и убежище на тайни агенти и шпионски организации. Нима не знаеш това?

Цитат на: diaspar - 02 Яну 2012, 16:08:56

Това, приятелю, може да бъде обявено за мнението на хилядолетието.

И понеже смяташ, че това е мнението на хилядолетието, можеш да прочетеш следната публикация за митрополит агент Мишо и след това пак се изхвърляй като чекия на пясък:

http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=25122.0

Редактирано от модератор: Корекция на таговете на цитата.

Васил Иванов Кунчев

gutito1964

Banned
*
Forum Member
Публикации: 122
Зодия: Pisces Pisces
Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Активен
ХА -ХА четник господ и дявол са братя бе само ТАНГРА е над всички (Религиите са като петте пръста на ръката и ръката е Тангра, от който всички те произхождат"
Кан Мьонгке)

Петкан

Banned
*
Veteran
Публикации: 8 642
България преди всичко!
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Активен
Дяволът е по-интелигентен от обикновените смъртни и никога не трябва да се спори с него, предупреди папа Франсиск.

Сатаната не е метафора или мъгливо понятие, а истински човек, въоръжен с тъмните сили, каза папата в откровен коментар, направен по време на телевизионно интервю. "Той е зъл, той не изглежда като мъгла, не е дифузно нещо, той е човек. Убеден съм, че човек никога не трябва да разговаря със Сатаната - ако го направите, ще бъдете изгубени", каза той за Католически канал TV2000 .
"Той винаги се преструва, че е учтив - прави го със свещениците, с епископите и по такъв начин той влиза в ума ти, но свършва зле, ако не осъзнаеш какво се случва своевременно.
Ние трябва да му кажем: Изчезвай!
Той е по-умен от нас и той ще те пробърне с главата надолу и ще направи така, че главата ти да се завърти."
-казва папата.
...

Цитат

Don't argue with the devil: Pope

https://www.telegraphindia.com/world/don-t-argue-with-the-devil-pope-193391
Ad honores

Similar topics (1)