Луковмарш 2015

Започната от Hatshepsut, 15 Яну 2015, 06:57:35

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Публикации: 7 067
Локация: България
Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
Зодия: Sagittarius Sagittarius
Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Активен
Луковмарш 2015

Луковмарш тази година ще се състои на 14 февруари.
Очаквайте скоро подробности около шествието и кампанията на www.lukovmarsh.info

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Активен
А ти какво направи, за да го има Луковмарш?

Със сигурност почти всички от вас, присъствали на Луковмарш или разглеждали снимките и клиповете от шествието през годините, са останали възхитени. От безкрайното море от факли озаряващо софийските улици, от дългите колони български националисти, стекли се от всички краища на България, от пламъкът в очите на младите, готови на всичко, за да изпълнят завета на ген. Луков, от чувството на съпричастност към една целеустремена общност, която става все по-голяма и значима.
Но колко са хората, които си дават сметка за това какво е нужно, за да се състои това мероприятие? Едва ли са много хората, които знаят, че още месеци преди датата на Луковмарш започва подготовката за него. Че той е възможен единствено благодарение на безвъзмездната работа на национални активисти от цялата страна, които седмиците наред използват всяка минута от свободното си време, в името на това ген. Христо Луков да получи едно достойно възпоменание. Не са много и хората, които знаят, че Луковмарш освен много работа, изисква и много средства. И докато работа за работата може да разчитаме на идеализма на младите националисти, които за радост все повече се отзовават, а срещу натиска за забрана противопоставяме нашата непоколебима воля, то парите, нужни за организацията на марша, няма как да съберем сами. Защото факлите, знамената, транспарантите, пропагандните материали, озвучаването, че дори и страницата, от която четете този текст, струва пари. За съжаление последните години към стандартните разходи свързани с организацията на шествието и кампанията се добави и още един, който никак не ни е приятен, а и не е малък, но обстоятелствата го изискват. Става въпрос за адвокатски услуги, които сме принудени да използваме, за да защитаваме законното си право да шестваме по софийските улици, срещу Столична община, която е подложена на огромен натиск и се опитва по всякакъв начин или да забрани марша или максимално да го скъси.

Затова сега вие сте на ход! Всички, които искате отново многохилядно множество от български националисти да разтресе софийските улици със скандирания ,,Генерал Христо Луков" и да накара нашите врагове да треперят, може да помогнете. 5 или 10 лева не са проблем почти за никой, но дарена такава сума от стотици хора, ще направи Луковмарш грандиозно събитие за националното движение в България. Всеки, който има желание да помогне с осигуряването на нужните средства, може да го направи по следните начини:

– Чрез дарение по Pay pal от ТУК.
– Като дари пари в нашата касичка в щаба на Български Национален Съюз или при обиколките ни през страната.
– Като ни пише на info@lukovmarsh.info за да му обясним по какъв друг начин може да изпрати средства.

Разбира се ще се радваме с нас да се свърже и всеки, който по някакъв друг начин иска да участва и помогне в подготовката на Луковмарш.

,,Всичко се състои в нашите задружни усилия."           

Васил Левски

http://www.lukovmarsh.info/

rado84

**
Forum Member
Публикации: 142
Компютърен маниак
Локация: В компютъра.
Зодия: Aquarius Aquarius
Religion: Atheism Atheism
Politics: None None
Активен
Ако претекстът на този марш беше единствено възпоменание на човек - с мед да ги мажеш. Но всички знаем истинската причина Общината да се опитва да го спре. Възпоменание не се прави с агресия и не се нарича възпоменание, когато група хора се събира главно с цел, за да демонстрира явна агресия към друга група от хора, а се нарича хулиганство. Всички знаем, че причината за тази агресия са срамът от собствените им желания и желанието да ги прикрият максимално. Е, поне всички ние, които сме учили психология още в гимназията.

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Активен
Цитат на: Infidel - 28 Яну 2015, 09:27:31
Ако претекстът на този марш беше единствено възпоменание на човек - с мед да ги мажеш. Но всички знаем истинската причина Общината да се опитва да го спре. Възпоменание не се прави с агресия и не се нарича възпоменание, когато група хора се събира главно с цел, за да демонстрира явна агресия към друга група от хора, а се нарича хулиганство. Всички знаем, че причината за тази агресия са срамът от собствените им желания и желанието да ги прикрият максимално. Е, поне всички ние, които сме учили психология още в гимназията.

Това не е вярно, досега никога не е имало инциденти или хулигански прояви на Луковмарш, всички знаем причината за миналогодишната забрана - натиска на ДПС, еврейски и неправителствени организации.

Siegfried

Cadet
*
Hero Member
Публикации: 1 922
Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Активен
Цитат на: Infidel - 28 Яну 2015, 09:27:31

Всички вие, имаш предвид рубладжиите-неокомунисти, нали ? 

Запомни, че Вие на първо място НЕ сте българи(не сте и вярващи христяни, а сте комунистически атеисти),  а тук става въпрос за отдаване на почит към един велик български герой, убит от комунистически страхливци в гръб, убийците на ген. Хр.Луков са агенти на русия, тези родоотстъпници са работили против интересите на българия и за интересите на чужда държава, вие тях ли защитавате др психолог ?

Нека другаря "психолог" ни обясни, като "специалист" по психология и психоанализа, към кои други групи от хора на въпросното ПОКЛОНЕНИЕ, някога е имало прояви на явна агресия и кога по - точно се е случвало това ? Не искам празни приказки, а факти с линкове към статии, или въпросните факти, само ще помоля др психолог да не поства идеологическите глупостите и лъжи на болшевишки сайтчета от рода на червено действие,  вестник Дума,  сп. Ново време,  Земя, Русия днес,  Вестник за дома, или издателството на библиотекарския институт(или института на КДС) !
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

FELDMARSCHALL

Moderator
*
Hero Member
Публикации: 2 912
АРИЕЦ
Локация: РУСЕ
Зодия: Scorpio Scorpio
Religion: None None
Активен
Сега БСП и ДПС не са на власт като миналата година, а уж патриотите и ГЕРБ. Да видим дали ще има нова забрана под натиска на евреи, комунисти и турци. :Azn:

rado84

**
Forum Member
Компютърен маниак
Активен
Нещо си се объркал, Зиг-заг. Някъде да си ме видял да пиша в защита на Педерусия? Тая долна нация не мога да я понасям (и резняците също не понасям) и с нетърпение чакам деня, в който американците ще утрепят и последния педеруснак, започвайки с оная гнусна невестулка Путкин.
Това, че подписът ми е картинка на руски танк и пише на руски, изобщо не означава, че ги харесвам като нация. Просто са направили реалистична игра с танкове (Светът на чикиите, известен като World of Tanks, е боклук, който и за кофата не става, а War Thunder е по-зле и от World of Wanks), на която всяка вечер ритам руски задници. Без да знам грам руски ги бия на собствената им игра и това ги дразни много.  :evil:  Именно за да ги дразня съм изтипосал българското знаме върху танка.
А относно атеизма си прав - атеист съм, при това горд такъв. Ако знаеше поне грам английски, досега щеше да си го схванал. "Infidel" означава "неверник".

Маршал, БСП, ДПС и ГРОБ са едно и също, но с различни цветове. Не знам колко четеш новини, но преди 1-2 години, когато се обсъждаше подмяната на турските имена на райони из черноморието с български такива, Кухата Лейка Борисов каза, че се притеснявал "какво ще каже Турция". И ако на такъв чеп му викаш "патриот"...

Siegfried

Cadet
*
Hero Member
Активен
Цитат на: Infidel - 30 Яну 2015, 11:07:17
Нещо си се объркал, Зиг-заг. Някъде да си ме видял да пиша в защита на Педерусия? Тая долна нация не мога да я понасям (и резняците също не понасям) и с нетърпение чакам деня, в който американците ще утрепят и последния педеруснак, започвайки с оная гнусна невестулка Путкин.
Това, че подписът ми е картинка на руски танк и пише на руски, изобщо не означава, че ги харесвам като нация. Просто са направили реалистична игра с танкове (Светът на чикиите, известен като World of Tanks, е боклук, който и за кофата не става, а War Thunder е по-зле и от World of Wanks), на която всяка вечер ритам руски задници. Без да знам грам руски ги бия на собствената им игра и това ги дразни много.  :evil:  Именно за да ги дразня съм изтипосал българското знаме върху танка.
А относно атеизма си прав - атеист съм, при това горд такъв. Ако знаеше поне грам английски, досега щеше да си го схванал. "Infidel" означава "неверник".

Маршал, БСП, ДПС и ГРОБ са едно и също, но с различни цветове. Не знам колко четеш новини, но преди 1-2 години, когато се обсъждаше подмяната на турските имена на райони из черноморието с български такива, Кухата Лейка Борисов каза, че се притеснявал "какво ще каже Турция". И ако на такъв чеп му викаш "патриот"...

Зиг-заг предполагам че трябва да е, или някаво подигравателно, или някакво обидно обръщение към мен ? Искам само да ти напомня, че този форум(както всеки друг) има правила, които всеки що-годе интелигентен потребител, който ползва и чете български език, може спокойно да се запознае с тях, та според същите правила е препоръчително, (да не кажа направо - задължително) като се обръщаш към който и да е регистриран потребител в този форум,  да ползваш името с което се е регистрирал във  форума, ако знаеше поне грам и можеше да четеш чужди езици, ползващи латиница, щеше да разбереш, че потребителското ми име е -  Siegfried,  а не Зиг-заг !!!
Съжалявам, че съм те нарекъл рубладжия(след като твърдиш, че не можеш да понасяш тази долна нация...), всеки нормален човек в България би се обидил, и трябва да се обижда, ако оставя такова впечатление у сънародниците си, а и ако сънародниците му(българите) го наричат по този начин, но да оставим това настрана. Относно  ингелизкия, знам даже килограм ингелизки и много добре знам какво означава -Infidel(невярващ...), но също така знам,  че вярващ изобщо не означава, че непременно по 24 часа на ден трябва се молиш,  да си в църквата, или  постоянно да доказваш предаността и верността си към Бог, в този ред на мисли  искам да допълня, че човек без вяра е като дърво без корен, защото само народ, който пази вярата и традициите си, има бъдеще в този атеистичен чифутски свят ! 
Относно неискащия да се деполитизира от БКП милиционер Борисов, незнам защо отправяш каквито и да е въпроси, за тази доказана комунистическа маша, точно към мен, и сам си задаваш риторични въпроси относно този болшевико-псевдопатриот ?!   
...Но да спрем с празните приказки и отново да стигнем до повода по който написах поста си адресиран до теб (но ти така и НЕ намери за нужно да отговориш на въпросите ми),   а той беше и отново е;
1). Кого по време на възпоменателния Луков марш е имало агресия ?!
2) Кога по време на възпоменателния Луков марш е имало не само агресия, но имало явна агресия към друга група от хора, и коя е тази "друга група от хора" -  искам определение ?
3). Кога по време на възпоменателния Луков марш е имало хулигански прояви ?
Само държа да отбележа, че ако наистина някога по време на възпоменанието в памет на Хр.Луков имаше САМО 1(Една) хулиганска проява, това щеше да е вечното оправдание на чифутоподлизурските ни институции и власти с което  всяка година да се ползва за оправдание, защо забраняват - възпоменанието - за ген.Хр. Луков !
4) Много държа да преведеш тези два твои цитата цитат на: Infidel:
- Всички знаем, че причината за тази агресия са срамът от собствените им желания и желанието да ги прикрият максимално.
- Е, поне всички ние, които сме учили психология още в гимназията.

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

rado84

**
Forum Member
Компютърен маниак
Активен
Не знам никнеймът ти на какъв език е написан, а това, че когато си писах поста ми се спеше, не помогна особено да го разбера. И понеже ми заприлича на германското "зиг хайл", но явно не е такова и затова реших за по-лесно да го заместя със "заг" - сричка, която разбирам. Извинявам се, ако си сметнал, че е подигравателно обръщение.
А относно агресията в марша - ще ти дам доказателства тия дни, ако успея да си поправя прее*ания хард диск, на който са материалите около марша.
Относно психологията - отдавна е научно доказано, че фобиите към собствения пол са предизвикани от подсъзнателно желание да се скрият собствените влечения към собствения пол. С риск да ме сметнеш за педераст или дори да ме наречеш такъв, трябва да кажа, че това, че не изпитвам споменатите фобии не ме прави един от тях. Просто гледам обективно на нещата и знам със сигурност, че днес светът нямаше да се радва на редица удобства, ако не бяха именно педерастите още от древността насам.
А желанието за прикриване е породено главно от промиването на мозъци от страна на Църквата (дори Църквата не е имунизирана срещу тази фобия), която промива мозъците на Обществото и след това то само започва да промива мозъците на бъдещите поколения. Религията и християнската църква не са нищо повече от най-нагла изява на желанието на едно животно (а.к.а "папа") да контролира света или поне по-голямата част от него.
Освен това именно Църквата и религията в продължение на стотици години са възпирали технологичнич прогрес на човечеството и ако нямаше религия, сега всички щяхме да сме пръснати по различни планети. Малоумната църква би възпирала технологичния ни прогрес и в наши дни, ако можеше. Единственото, което ни спасява е това, че в наши дни все повече хора виждат истината сами и все по-малко се връзват на брътвежите им.
Една нация имала бъдеще с религията, викаш. А всъщност няма. Защото ако един ден всички престанат да вярват в богове и остане една нация, която да вярва, то тя ще бъде задушена буквално и преносно за доброто на всички останали. В исторически план има предостатъчно доказателства, че религиозните са психичноболни (а границата между "вярващ" и "религиозен" е много тънка) и не носят нищо добро за околните. Дори и примери от някогашни приятели и приятелки мога да ти дам, при това не един и два.
В исторически план, че и в наши дни, имаш предостатъчно доказателства защо религията е вредна - вземи за пример тероризма. В основата си е основно арабски и произлиза от насажданата омраза към друговерците. Премахни религиите и ще останат едни "голи и боси" лошомиришещи хора без никаква цел в живота. Арабите няма да искат да колят и бесят друговерците, няма да нападат Щатите, Щатите няма да им отвръщат и воала - една война се изпарила просто ей така.

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Активен
Луковмарш 2015 - Напред и нагоре:

Siegfried

Cadet
*
Hero Member
Активен
Цитат на: Infidel - 30 Яну 2015, 22:08:12
Не знам никнеймът ти на какъв език е написан, а това, че когато си писах поста ми се спеше, не помогна особено да го разбера. И понеже ми заприлича на германското "зиг хайл", но явно не е такова и затова реших за по-лесно да го заместя със "заг" - сричка, която разбирам. Извинявам се, ако си сметнал, че е подигравателно обръщение.
А относно агресията в марша - ще ти дам доказателства тия дни, ако успея да си поправя прее*ания хард диск, на който са материалите около марша.
Относно психологията - отдавна е научно доказано, че фобиите към собствения пол са предизвикани от подсъзнателно желание да се скрият собствените влечения към собствения пол. С риск да ме сметнеш за педераст или дори да ме наречеш такъв, трябва да кажа, че това, че не изпитвам споменатите фобии не ме прави един от тях. Просто гледам обективно на нещата и знам със сигурност, че днес светът нямаше да се радва на редица удобства, ако не бяха именно педерастите още от древността насам.
А желанието за прикриване е породено главно от промиването на мозъци от страна на Църквата (дори Църквата не е имунизирана срещу тази фобия), която промива мозъците на Обществото и след това то само започва да промива мозъците на бъдещите поколения. Религията и християнската църква не са нищо повече от най-нагла изява на желанието на едно животно (а.к.а "папа") да контролира света или поне по-голямата част от него.
Освен това именно Църквата и религията в продължение на стотици години са възпирали технологичнич прогрес на човечеството и ако нямаше религия, сега всички щяхме да сме пръснати по различни планети. Малоумната църква би възпирала технологичния ни прогрес и в наши дни, ако можеше. Единственото, което ни спасява е това, че в наши дни все повече хора виждат истината сами и все по-малко се връзват на брътвежите им.
Една нация имала бъдеще с религията, викаш. А всъщност няма. Защото ако един ден всички престанат да вярват в богове и остане една нация, която да вярва, то тя ще бъде задушена буквално и преносно за доброто на всички останали. В исторически план има предостатъчно доказателства, че религиозните са психичноболни (а границата между "вярващ" и "религиозен" е много тънка) и не носят нищо добро за околните. Дори и примери от някогашни приятели и приятелки мога да ти дам, при това не един и два.
В исторически план, че и в наши дни, имаш предостатъчно доказателства защо религията е вредна - вземи за пример тероризма. В основата си е основно арабски и произлиза от насажданата омраза към друговерците. Премахни религиите и ще останат едни "голи и боси" лошомиришещи хора без никаква цел в живота. Арабите няма да искат да колят и бесят друговерците, няма да нападат Щатите, Щатите няма да им отвръщат и воала - една война се изпарила просто ей така.

чЕакай малко...........,  до вчера ни обясняваше колко си начетен, образован и какъв гоУЕм интелектуалец си......., а то кВо излезе, че един никнейм не можеш да разбереш какъв е/какво означава, аз примерно съм "прост" Българин(както преди няколко дена в чата ти определи всички българи, които пишем тук) и ще ти обясня елементарно, какво да правиш (за да разшифроваш никнеймовете) занапред, за да не достигаш в бъдеще до такива конфузни ситуации:

1) Натискаш иконката на компютъра си за интернет, след като се отвори интернета(предполаган в Google)
2) Копираш никнеймът ми - Siegfried от форума и го пействаш в Google, след което(най - отгоре в страницата) излиза този линк:   http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CB8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FSiegfried&ei=YDXPVJawB4GuUK_egOgD&usg=AFQjCNFxxW50wr7sKNHkrCi-aQLJk8gcxg&bvm=bv.85076809,d.d24&cad=rja
3) Можеш да отвориш и следващите линкове ....
....С което искам да ти кажа, че малоумните ти оправдания цитат: когато си писах поста ми се спеше, не помогна особено да го разбера. И понеже ми заприлича на германското "зиг хайл", но явно не е такова и затова реших за по-лесно да го заместя със "заг" - сричка, която разбирам.................,  не струват и пукнат грош, от което достигаме до заключението, че единственото заради което не си използвал никнеймът ми(който ако искаше да ползваш можеш ЕЛЕМЕНТАРНО да го копраш - постнеш и да се обърнеш към мен....) е било с една единствена цел, за да ме обидиш !

Относно фобиите :laugh-1:,  за които си писал в поста си......,  тоест искаш да кажеш, че след като аз не смятам славяните/руснЯците за хора, предполагам че според еврейските ти теории, аз имам фобия към славяните/руснЯците, тоест подсъзнателно "искам да съм" славянин/руснЯк :laugh-1:, ей Ше ме умориш от смЕх, а  като се замисля по същите ти чифутски теории, сигурно подсъзнателно искам да съм и чифут :laugh-1: :laugh-1: :laugh-1:

Ти имаш ли представа в какъв форум пишеш, не нали ? Ако за теб както за комунистите, масоните и чифутите Христянската религия била опиум за народите, който ни промивал мозъците, ако за теб и изброените прочифутски общества Христянската религия била вредна и тн и тн., не се ли усещаш че болшевико/масонските ти брътвежи не са точно за този форум и тук надали ще намериш последователи на атеистките ти, антихрстянски и пропедерастки постове .
Този твой ЦИТАТ направо уби рибата: Просто гледам обективно на нещата и знам със сигурност, че днес светът нямаше да се радва на редица удобства, ако не бяха именно педерастите още от древността насам......., значи "викаш" добре че са педерастите, че иначе без тях щяхме да си останем в средновековието,  ти си "уникален", ти да не си се объркал,  че си в някакъв масонско-педерастко- болшевишки форум, че ръсиш простотия, след простотия и предполагам очакваш аплодисменти и одобрени :laugh-1:
Относно педерстите ще ти кажа, че тия непълноценни извратени станински изчадия, по прнцип изобщо не ме касаят, но когато тези изроди искат да ми налагат ПОКАЗНО(на мен и децата ми) сатанинските си разбирания за живота с паради и показност, разбира се че нормалната реакция на всеки нормален човек е подобни изродски мероприятия да бъдат ЗАБРАНЕНИ !
Мен и предполагам всички нормални хора не ни интересува какво правят под чаршафите си тези хомосексуални уроди, но ние няма да позволим и ще се борим, ако тябва и с КРЪВ това никога повече да НЕ ни бъде налагано ПОКАЗНО !     
Искам да те информирам, че това е последния път в който си губя времето и отговарям на обърканите ти, както в сексуално, така и в религиозно отношение детински  постове!

FELDMARSCHALL

Moderator
*
Hero Member
Публикации: 2 912
АРИЕЦ
Локация: РУСЕ
Зодия: Scorpio Scorpio
Religion: None None
Активен
Не серете в темата за великия ГЕНЕРАЛ ЛУКОВ! Нека тук пишем конкретно неща свързани с марша, а не да се дърляме помежду си и да скверним паметта на големия българин. За тия неща си има ЛС.

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Активен
"Шалом" пак скочи срещу Луков марш

Ежегодният Луков марш и тази година провокира бурни обществени реакции. Тази проява се организира от 2003-та насам в памет на генерал Христо Луков - лидер на Съюза на българските национални легиони, смятан за проводник на антисемитски идеи.
Ето какво гласи декларацията на "Шалом":

Организация на евреите в България ,,Шалом" отново е силно обезпокоена от предстоящото провеждане на Луков марш на 14 февруари 2015 г. Провеждането на такава демонстрация на неонацистки и ксенофобски идеи, с униформи, нацистки символи и запалени факли не само ще провокира прояви на омраза, етническо, религиозно и расово противопоставяне, но и създава негативен образ на България, като държава, допускаща проява, която пропагандира делото на човек, изповядвал нацистка идеология и активно е прилагал изпълнението на антиеврейските закони в страната ни по време на Втората световна война. В рекламния клип за събитието в сайта на организаторите на Луков марш се създават внушения, недопустими за ценностите на демократична страна, каквато е България, а в коментарите на хората, които подкрепят събитието, присъстват призиви, характерни за времето на Третия Райх.

За пореден път припомняме, че генерал Христо Луков е прочут с яростните си антисемитски и пронацистки възгледи, лидер на Българските национални легиони, една от ключовите фигури,  допринесли за присъединяването на България към действията на Нацистка Германия по време на Втората световна война. Ежегодното припомняне на политическата роля на генерал Христо Луков е демонстрация и пропаганда на пронацистки и ксенофобски идеи, поругаване на паметта на милионите жертви на Холокоста и отричане на репресиите и униженията, на които са подложени българските евреи по време на прилагането на антиеврейските закони в Царство България в периода 1941-1944 г. Като водач на легионерите, генерал Христо Луков е един от виновниците за тези страдания и унижения.

Организация на евреите в България ,,Шалом" се противопоставя на всяка проява, която легитимира публично неонацистката идеология в България, възражда лозунги и политически програми от времето на фашизма. Провеждането на Луков марш е пореден опит да се пренапише историята на Втората световна война в България.

Провеждането на Луков марш 2015 под мотото ,,Традицията продължава" е предизвикателство и провокация, защото категорично е доказано, че няма нищо добро в продължаването на традицията на нацизма. Луков марш е не само неприемливо събитие за българската столица, но и акт на противопоставяне на демократичните ценности на българското общество и омаловажава постиженията на управата на София за провежданата политика на уважение, толерантност и търпимост към различията. Недопустими са и призивите на организаторите върху сгради и други обекти да правят изображения със спрей, популяризиращи събитието и образа на генерал Луков.

http://www.blitz.bg/news/article/317643

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Активен
Организаторите на Луковмарш опровергаха клеветите на ,,Шалом"

За поредна година ционистката организация ,,Шалом" хвърли грозни и неверни обвинения срещу патриотичното възпоменание за един голям български герой, станало по-известно като Луковмарш. Организаторите на проявата публикуваха своят отговор на официалната страница на събитието – lukovmarsh.info. Както обикновено, повечето медии отразиха едностранно позицията на ционистката организация, но не споменаха нищо за отговора на обвиненията. Ние обаче ще ви представим позицията на хората, стоящи зад Луковмарш. Публикуваме пълният текст на изявлението, озаглавено ,,Шалом", хайде по-сериозно, моля ви!":

,,Февруари дойде, а с него наближава и традиционното възпоменателно шествие за генерал Христо Луков. Име, което вече много рядко се нуждае от представяне или поясняване. Главна заслуга затова има горепосочената проява и съпътстващите я информационни кампании, които Български Национален Съюз провежда всяка година. За жалост, както през последните 2-3 години, така и тази година по традиция дойде и клеветническата кампания срещу шествието, също по традиция открита от организацията на евреите в България – ,,Шалом". Въпреки че всяка година тази декларация се състои предимно от едни и същи клишета, като в най-добрия случай бива разместен реда на абзаците в писмото до медиите, то няма как те да не получат отговор. Без да поместваме цялото писмо, него спокойно може да намерите във всяка една медия, ето отговор на някои от най-безумните твърдения в него:

,,Провеждането на такава демонстрация на неонацистки и ксенофобски идеи, с униформи, нацистки символи и запалени факли не само ще провокира прояви на омраза, етническо, религиозно и расово противопоставяне, но и създава негативен образ на България, като държава, допускаща проява, която пропагандира делото на човек, изповядвал нацистка идеология и активно е прилагал изпълнението на антиеврейските закони в страната ни по време на Втората световна война. ,,

Пасаж от класическия пасквил на ,,Шалом", в който единственото вярно нещо е правописа. Защото:

Неонацистки и ксенофобски идеи никога не са били афиширани на ,,Луковмарш". Напротив! Организаторите на проявата следят строго, по-строго от полицията и всичките си критици, подобни неща никога да не намерят почва на шествието в памет на генерал Луков.

Нещо повече. Задаваме следните въпроси.

Колко ксенофобска може да е една проява, на която присъстват заедно, рамо до рамо, българи, германци, румънци, унгарци, хървати, французи, англичани, шведи, испанци, италианци, швейцарци и дори палестинци?

Така ли се провокират прояви на етническо противопоставяне, според ,,Шалом"?

Как се провокират прояви на религиозно противопоставяне с проява, в която участват българи православни християни, българи евангелисти, българи католици, българи мюсюлмани, палестинци мюсолмани, германски протестанти, хърватски и италиански католици и атеисти?

Нека ,,Шалом" не преписват на нас практики, които техните събратя в Израел практикуват вече над 65 години по отношение на другите народи там. Ние никога не сме делили хората на добри и лоши според религията им. Напротив. За нас това няма значение. Единственото, което ни интересува е достойното почитане на ген. Луков.

На последно, но не по важност място, бихме желали да обърнем внимание на самото заглавие на декларацията на ,,Шалом":

,,Провеждането на събитието под мотото ,,Традицията продължава" е предизвикателство и провокация"

Мотото на тазгодишния Луковмарш е ,,Напред и нагоре". ,,Традицията продължава" и тълкуването на тези две думи са свободно съчинение на ,,Шалом", което няма нищо общо с истината. Съветът ни към тази организация е да не се опитва чрез толкова елементарни лъжи да създава противопоставяне в българското общество. Също така ги съветваме да преустановят клеветническата си кампания срещу възпоменанието ни за националния герой генерал Христо Луков. Не заради нас самите. Не и заради генерал Луков. Мир на праха му. Най-малкото с подобно нагло поведение и с такива опашати лъжи ,,Шалом" не правят услуга на самите себе си, защото дават повод да се създават и подсилват стереотипни образи за евреите, срещу които самите те уж се борят. Не се опитвайте да противопоставяте обикновените евреи на обикновените българи и обратно! Всеки народ има право да почита героите си. Ние не даваме предписания на ,,Шалом", нито на държавата Израел, как и кога да чества героите си. Хайде тогава, господа от ,,Шалом", моля ви, дръжте се по-сериозно, по-отговорно и по-признателно към страната, която и на вас ви се явява родна. Лошо от България вие не сте видели.,,

http://nreporter.info/

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran