• Welcome to Българският националистически форум.

Тренировъчни системи

Започната от HAIDUTOW, 28 Авг 2016, 19:19:00

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Мишок

Ще се опитам да обобщя кое е най-доброто за правене от обикновен човек като система за трениране и потдържане на добра форма и сила.
За да се чувства наистина добре човека и да е работоспособен трябва да е : издръжлив, гъвкав, пъргав и силен. Забележете не само силен както ни набиват в главите някои хора. Силата сама по себе си не носи полза без другите качества. Например без издръжливост, пъргавина и гъвкавост при бой силният лесно се уморява, а от движенията му няма особен резултат. При работа или дълго пътуване е същата работа.
Да като начало се иска сила, без нея не може. Силата се прави главно със щангата в залата с упражненията лег, клек и тяга, като дори лежанката може да се пропуска или да не се набляга много на нея. Сега поянения.
-клякането - клека - това са два основни вида. Единият е със щангата зад врата и клякате, но има и друг и той е със щангата на раменете пред врата, викат му на гърди - гаден е за изпълнение и е труден но според мене е добро упражнение.
- тягата е класическа със среден хват но има и щангиска със широк хват и повдигане максимално високо на лоста към гърдите. Добро упражнение е и т.н. обръщане, дава сила.
От тежестите обаче се става бавен и тромав. Ето защо трябват и други упражнения за бързина, издръжливост, гъвкавост, пъргавина и ловкост.
Това са прости упражнения, но не особено популярни. Например такива са лицевите опори, но само те не стигат. Други подобни са ходенето на 4-ри крака на пред , назад и настрани.  Понеже останалите са трудни за обяснение, прилагам ето този клип. Заедно с него в тубата излизат още доста подобни.

Primal Movement with Aspire Session 2

А също и тези.

Primal Body Weight Movment Snack with CoachTara

Естествено тука западните хора са направили нещата малко парадиращи и са развалили някои от тези упражнения, но секи който иска да ги прави може просто да вземе шаблона и да ги изпълнява, както си иска.
Освен тези тренировки препоръчвам и тичане, без него не става.
Ето една примерна програма :
Понеделник щанга: клек, лег и тяга по две упражнения или по три, кой колкото може.
Вторник леко тичане.
сряда почивка, четвъртък гимнастическите упражнения със собствено тегло и петък или събота пак тичане. За мене това е идеалната програма. Естествено може например един месец или 2-3 дори 4-ри да се набляга на тежестите и тичането, после на упражненията със собствено тегло и така да се редуват.
Ако има къде и с кого да упражнявате някой вид борба, самбо, джудо или джу-джицо е също много добре, но ако има.
За сега е това.

Мокабор

Има една тренировъчна програма обикновено наричана 5x5. Правиш пет серии по пет повторения, с възможно най-големите тежести. Когато напреднеш, не увеличаваш повторенията, а тежестите. Това за мен е най-добрия начин за изграждане на чиста сила. Упражненията обикновено са клек, мъртва тяга, лежанка, а и ако искате може да добавите друг по-голям мускул например раменна преса. Важното е да не прекалявате с броя упражнения, тъй като предимството на това упражнение е простотата му.

Хубаво видео за тези, които знаят англисйки:

StrongLifts 5x5 Workout A: FULL Video (Official)

Също така, борбата е много добър спорт. Някои хора си мислят, че това изисква само сила, но грешат много. Изисква се пъргавина, тактика, и най-вече издържливост. Който не е тренирал борба, няма идея колко изморително е. Без да сте тренирали, опитайте да изкарате един рунд и дробовете ви ще работят като локомотив  :Azn:

И естествено, колоезденето и бягането също са много добро нещо. Аз лично смятам скоро да тренирам с цел да си измеря способностите "войнишки". Намерих това: http://www.comd.bg/sites/default/files/public_files/zapovedi/cvo/2014_10_23_edinen_armeiski_test.doc
и ще видя колко струвам, и колко бързо ще се изкача, и докъде ще мога. Който има свободно време за тренировки, може да използва това за мотивация.

Това е моето мнение, Хайдутов също спомена доста добри идеи.
Най-добрият син на своето отечество е онзи, който в дясната си ръка държи пушка, а в лявата - книга.

Мишок

Мокабор 5 упражнения по  5 серии за една мускулна група са малко много и според мене могат да доведат до претоварване на колене, рамена и т.н. Това важи и за гърдите и за краката, за гърбът не толкова. Колкото до колоезденето според мене е губене на време. Иска се доста каране на колело за натоварване, което със щангата се постига за 30мин.
И пак да повторя : само тренировки със тежести не са достатъчни.
Забравиха да спомена, добро е за завършване на тренировъчната седмица и ходенето из планината.

Мокабор

Цитат на: HAIDUTOW - 28 Авг 2016, 19:45:56
Мокабор 5 упражнения по  5 серии за една мускулна група са малко много и според мене могат да доведат до претоварване на колене, рамена и т.н. Това важи и за гърдите и за краката, за гърбът не толкова. Колкото до колоезденето според мене е губене на време. Иска се доста каране на колело за натоварване, което със щангата се постига за 30мин.
И пак да повторя : само тренировки със тежести не са достатъчни.
Забравиха да спомена, добро е за завършване на тренировъчната седмица и ходенето из планината.

5x5 е тренировъчна програма само за маса, и стига да се върши правилно, не натоварва излишно ставите. Доколко е ефективна, всеки може да провери сам за себе си.

А колелото е добър начин да подобриш издържливостта си: дишане и кръвообращение. На когото му е писнало да прави обиколки на стадиона, или по някаква причина не може да бяга достатъчно дълго за да има ефект (контузии, редовен пушач, наднормено тегло т.н.) колоезденето е идеална алтернатива. Особено ако си по някой извънградски път, а ако намериш ненатоварени селски пътища наблизо, направо си цар. Хем тренираш, хем се наслаждаваш на българската природа. Няма как да сбъркаш.
Най-добрият син на своето отечество е онзи, който в дясната си ръка държи пушка, а в лявата - книга.

Мишок

Това с 5по 5 го опитах и не ми хареса. Натоварваше ми много колената на тренировката за крака и рамената като дигах лежанка. Не съветвам никой да го прави . Максимума който препоръчвам аз е 4 упражнения по 5 серии, но не повече. Дори 4 упражнения по 4-ри серии е още по-добре, организма иска и почивка не само натоварване.
Колкото до колелото простите сметки са следните: за 4 часа колело свалям толкова кила и съответно се натоварвам толкова, колкото за 30мин. ходене на 4-ри крака и подобни упражнения. Колелото е губене на време.
И това драги го казвам от висотата на един доста сериозен опит . Освен това в Италия нема какво да се прави и чета доста по тази тема.
Но както винаги някои хора знаят всичко и вместо да се учат, сами са станали учители на учителите. Това е един и от проблемите на съвременният нео-либерален българин. Знаят всичко, даже и това дето не знаят и не са чували.

Мокабор

Цитат на: HAIDUTOW - 28 Авг 2016, 21:47:36
Това с 5по 5 го опитах и не ми хареса. Натоварваше ми много колената на тренировката за крака и рамената като дигах лежанка. Не съветвам никой да го прави . Максимума който препоръчвам аз е 4 упражнения по 5 серии, но не повече. Дори 4 упражнения по 4-ри серии е още по-добре, организма иска и почивка не само натоварване.
Колкото до колелото простите сметки са следните: за 4 часа колело свалям толкова кила и съответно се натоварвам толкова, колкото за 30мин. ходене на 4-ри крака и подобни упражнения. Колелото е губене на време.
И това драги го казвам от висотата на един доста сериозен опит . Освен това в Италия нема какво да се прави и чета доста по тази тема.
Но както винаги някои хора знаят всичко и вместо да се учат, сами са станали учители на учителите. Това е един и от проблемите на съвременният нео-либерален българин. Знаят всичко, даже и това дето не знаят и не са чували.

Явно не си прочел първото ми съобщение, където казах, че това е мое мнение. Тренировката 5x5 е опитвана от стотици хиляди хора по света, които я смятат за ефективна, и отново казах, че за всеки ще е различно и всеки трябва сам да си реши. Също така казах, че колелото има предимства и недостатъци, аз изтъкнах предимствата, ти изтъкна като недостатък това, че ходенето на четири крака е по-ефективно. Да, но съм сигурен че повечето хора биха предпочели да карат колело 4 часа отколкото да ходят на четири крака 30 минути. Аз представям една алтернатива, а някои хора от това се нуждаят.

Ако си решил да ме наричаш всезнаещ нео-либерален българин, поне се опитай да ме обвиняваш в неща, които наистина съм направил, а не такива които си грешно възприел поради невнимание.

Само с няколко поста, поради минимално различие в мнението, ти превърна своята, потенциално полезна и тема в поредната размяна на безпочвени критики. Аз обаче ще спра да коментирам, преди да се е превърнало в поредната размяна на обиди. Мисли и се опитай да усетиш, кога добрите намерения се превръщат в нещо полезно, и кога в нещо вредно.

Мишок

Цитат на: Мокабор - 28 Авг 2016, 22:48:05
Явно не си прочел първото ми съобщение, където казах, че това е мое мнение. Тренировката 5x5 е опитвана от стотици хиляди хора по света, които я смятат за ефективна, и отново казах, че за всеки ще е различно и всеки трябва сам да си реши. Също така казах, че колелото има предимства и недостатъци, аз изтъкнах предимствата, ти изтъкна като недостатък това, че ходенето на четири крака е по-ефективно. Да, но съм сигурен че повечето хора биха предпочели да карат колело 4 часа отколкото да ходят на четири крака 30 минути. Аз представям една алтернатива, а някои хора от това се нуждаят.

Ако си решил да ме наричаш всезнаещ нео-либерален българин, поне се опитай да ме обвиняваш в неща, които наистина съм направил, а не такива които си грешно възприел поради невнимание.

Само с няколко поста, поради минимално различие в мнението, ти превърна своята, потенциално полезна и тема в поредната размяна на безпочвени критики. Аз обаче ще спра да коментирам, преди да се е превърнало в поредната размяна на обиди. Мисли и се опитай да усетиш, кога добрите намерения се превръщат в нещо полезно, и кога в нещо вредно.
Много тренировки са опитвани от стотици хиляди по света и пак така стотици хиляди са прецакани. Даже някога милиони се набираха на лоста зад врат и вдигаха рамене пускайки щангата зад врат, и беха много доволни, ама се оказаха прецакани и аз също ги правех тези тъпотии. Повечето хора са глупаци. Въпреки това умният би избрал да си загуби 30мин. за да постигне определен ефект, отколкото 4 часа , а и задника се набива от седалката на колелото.
Живея на запад и не вярвам на добрите намерения на хората със западно мислене, такива нямат добри намерения. За съжаление повечето българи са със западно мислене или поне частично такова.'

Мишок

Сега пак да се върна на темата.
Има доста вредни и противопоказни упражнения.
Например набиранията за врат на лост или пускането на щанга зад вратът за рамена. Съветвам ви да не ги правите. Друго вредно е т.н. френско упражнение за трицепсите.
Вредни са и големите ръце, ставате неработоспособен, слабо-издръжлив, и ударът ви губи всякаква сила. Някога имах ръка 47-48 та с доста усилия успях да я направя 41см.
Въобще упражненията за ръце за мене са вредни и излишни. Може да ги правите но без да прекалявате и с леки тежести.

Мишок

Една хитрина. Всички знаете гумените пояси които се слагат около кръста за отслабване. Неудобни са и причиняват обриви. Обаче аз съм го измислил. Вземате кърпа от чист памук с дължината на талията ви, режете я на две да не е много широка, прави и се оверлог, в шиовашките ателиета за 2-2.20лв. , пришивате и връзки в двата края и я връзвате около кръста си, чак тогава слагате гуменият ластичен колан за потене. Така кожата ви няма да се изранява, и потта ще се попива от кърпата. Важно е обаче кърпата да е от памук, иначе прежулва кожата около кръста.

Мишок

" Здрав дух в здраво тяло "
Определено не винаги е така. Малко по комунистически звучи. Доста спортисти доказаха че в здравите им тела, няма здрав дух, а на някои и телата не се оказаха, така здрави : в последствие на употребяван допинг.

Мишок

Малко по темата, стига политика и напрежение.
Поръчах си от България Т-образна стойка с две колена за упражнението МЕЧКА, като дойде ще я снимам и ще ви я покажа. Поръчах си и бърза боксова круша,  развива бързината и рефлексите.

Мишок

От една седмица имам в моята малка спортна зала в гаража и този уред наречен Т-приставка .Два пъти вече го ползвах и съм доста доволен. Взех го чрез ОЛХ само за 60 лева. Натоварва добре гърбът и задното рамо.

Brutal Landmine Complex

генерал Жеков

Хайдут Генчо само такова е ползвал,ше те...в позьора.Кажи тренировъчната система за бебето.Там е интересно
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Мишок

Цитат на: генерал Жеков - 01 Юни 2018, 19:21:05
Хайдут Генчо само такова е ползвал,ше те...в позьора.Кажи тренировъчната система за бебето.Там е интересно
Системата на Митьо халата е борба, малко клякания и така. Бори се като звер или по-точно, като Халище. По гръб не остава не мога да го туширам.

генерал Жеков

Караш бебе на една година да кляка и да се бори с теб?Това ай не е от най-законните неща.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!