• Welcome to Българският националистически форум.

ВМРО – БНД стартира референдум за задължителното гласуване

Започната от Горд Българин, 13 Юни 2007, 12:29:28

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Горд Българин

София, 7 юни 2007

Четири промени внесе ВМРО-БНД като предложения за промяна в Закона за местните избори. Целта е да се постигне по-голяма прозрачност и ефективност на изборния процес.

Принципът на уседналост вече доказа своята безусловна необходимост по време на проведените през май тази година Евроизбори. Чрез предстоящия местен вот се формират органите на местното самоуправление, съобразно волята на жителите на съответното населено място – те имат пряк интерес от това управление.

ВМРО-БНД продължава да предлага въвеждането на принципа на задължителното гласуване. Това се налага по две основни причини – ниска избирателна активност и прекратяване на порочната практика на "купуване на гласове". Ниската избирателна активност оставя голяма част от населението на практика без политическо представителство и косвено поражда другото отрицателно явление – "пазаруването на гласове". В мотивите се посочва, че тази порочна практика, породена от ниското образование, социален статус и разочарование от политическото представителство, не може да бъде прекратена с криминализирането й, поради взаимния интерес на страните, участващи в нея. След въвеждането на принципа на задължително гласуване – купуването на гласове става безпредметно и излишно, смятат от ВМРО-БНД..

Друга предлагана промяна е въвеждането на изискване за задължително образователно ниво не само за кандидатите, но и за имащите право на глас. Тя е съобразена с Конституцията на Република България, където в чл. 53(1) е записано: Всеки има право на образование; (2)Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително; (3) Основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно. При определени от закона условия, образованието във висшите държавни училища е безплатно.

Придобиването на минимална и задължителна образователна степен е безусловното необходимо условие за всеки български гражданин, за да може той да формира политическа воля и да направи разумен избор.

Предложението за промени в Закона включва и отпадане на деня за размисъл, както и публикацията на "екзитпол" в деня на изборите. Вносителите считат, че този ден е изгубил значението си, тъй като българското общество достига необходимото ниво на политическа култура много преди деня пред изборите. Съществуването на подобен ден имаше смисъл в началото на демократичните промени, когато вота беше силно емоционален и с възможности за крайни настроения. Днес свободният избор вече не се влияе в такава степен от агитации и внушения, което прави денят за размисъл излишен рудимент от началото на прехода. Същият аргумент важи и за предложението за отпадане на забраната за публикуване на т.н. "екзитпол" в деня на изборите. ВМРО-БНД счита, че обществото е достатъчно зряло политически, за да се влияе от прогнозни резултати и те да мотивират или демотивират гласуването. Практиката показва, че и сега тази забрана и сега се заобикаля умело от редица средства за масово осведомяване.

Ето текста на законопроекта >>>

София, 13 юни 2007

От днес ВМРО – Българско национално движение започва електронен референдум на интернет страницата си www.vmro.bg

Интернет потребителите ще могат да отговарят дали подкрепят внесените от ВМРО – БНД предложения за промяна на Закона за местните избори, касаещи:
o Задължителното гласуване
o Образователния ценз за гласуващите
o Принципа на уседналост
o Отпадане деня за размисъл
o Оповестяване екзитпола в реално време.

В тази анкета всеки участва само по един път, като може да отговаря по различен начин за всяко едно от предложенията на ВМРО – БНД.

По този начин ВМРО – БНД ще сондира мнението на хората и обществените нагласи за приемането на тези промени във всички изборни закони в Република България.

ГЛАСУВАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Слава на България, за нас тя е една.
Слава на Родината и смърт на врага.
Слава на България Велика.

Царица

Това е добре, но кога ще има референдум за забрана за гласуване на хора на възраст над 60 г. ако питат мен нека е над 55 >:(, че ми омръзнаха тези некадърни комунистически продажни правителства.
Всеки може да види залеза, но малцина виждат изгрева на новия ден!

Бащицата Махно

Малии,  ми то на мен малко ми остава и ще ми забранят да гласувам!
Когато си в лодката, бреговете изглеждат други!

Атила

Аз съм напълно против, задължението за гласуване. Никои не може да ме накара да гласувам, за едни предизвестени фаворити на комунистите и ДС. Които и както иска да ме нарича. Нямам съвест за продан, че да го правя да гласувам. Защото това да отидеш, и да пуснеш бюлетина за някого си, е съвсем личен избор, а не задължение. Но това че кредита на доверие се е стопил, относно политическата мафия, и по този начин хората дават да се разбере, че ако тази система вършеше работа в полза роду, просто щяха да я забранят първо нея, и искат да накажат този които ги мами вече 62 г. с изборната си фалшификация. Това е само първата крачка, от това да се задължават хората да гласуват, за една партия или коалиция, както си беше преди 10 ноември. И нека след това да доидат разни философи, и да ми казват! че видиш ли гласуването било хубаво нещо. 2 - 3% решават другите 97 - 98% дали да гласуват или да не гласуват. Бъде ли приет този закон за съжаление! Лично за себе си говоря! няма от този момент нататак да ходя и да гласувам. Макар че до сега, не съм пропускал избори и гласуване. От къде на къде, някакв си доказан агент на ДС като каракачанов, най-нагло ще ми решава заради мен, аз дали дали да гласувам или не. Тогава тотален бойкот на изборите от мен. И дори ще агитирам усилено покрай мен хората, да не гласуват за никого, и да не го правят. И да видим под какъв дискриминационен закон ще ме подведат, че не искам да пусна бюлетина за този или онзи продажен политик. И по този начин, искам да им кажа на тези нагли последователи на сатаната, че изобщо не желая да ги виждам живи, а камо ли да гласувам за тях. И ще отварям очите, и на други заблудени хора, да не се лъжат по лигавата, розова, каракачанова и комунистическа пропаганда. "Че гласуването, оправяло положението в България". Нито ще гласувам, нито глоби ще плащам след това. Вместо да се приемат реални закони и разпоредби, за подобряване на положението в България, и на обикновеният Българин, някои хора, тръгнали собствените си проблеми с негласуването да решават. И след това другите са виновни за политическата си апатията. За това! пълен бойкот на изборите, и на смешното референдумче, на тази каракачанова, безумна комунстщина и демонщина
Що jе сръбин се е лаjно, що бугар се jунак.

VMRO_Ratnik

Атила нещо страшно много го бъркат предложенията на ВМРО-БНД и е сигурно защото бай Волен не се е сетил пръв да отправи подобни предложения като тези на ВМРО.Тогава щеше да бъде с две ръце "за"задължителното гласуване.И да те посъветвам Атилчо...гледай по-малко предаването на Жоро Жеков по Скат"Безкомпромисно",защото то определено ти е размътило много главата.Не,че Жеков не казва много истини за комунистическите преступления,но опитите му да изкара всички освен себе си и още 5-6 човека,който всеки път му гостувават в предаването комунисти,са меко казано смешни.А да те питам аз,защо като Атака сте толкова големи антикомунисти,изгонихте един наистина голям и норманен антикомунист,какъвто е Жоро Ифандиев от Скат?Но аз знам отговора-защото ви разкри много добре в последното си предаване,че в Атака е пълно с комуняги!Като се почне с журналистите от Скат-Солаков,Ангелов,Касабов,след това разкри и голяма част от депутатите ви,че също са били свързани с комунистическия режим и затова стана най-лошия и го изгонихте!БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО,САМО ВМРО-БНД!!!

valerika

По-добре да се въведе задължителното гласуване.Голяма работа ,че било наследство от комунизма.Какво от това?Да не би пък сега ,като не е задължително,да е по-хубаво?70% от народа ни не гласува.И после само се почва:"Олеее,ДПС-то ......леле,турците................"Еми,като не гласуваме,все едно за тях гласуваме....с неучастието си.На българина главата му е дебела и трудно увира.На мене пък не ми се чака поколения наред да се осъзнаваме-имам един живот.Затова задължително да се гласува.Който не гласува-се страхува да вземе страна,да се обвърже.Щом не смее да поеме отговорност,няма правото и българин да се зове.Криворазбрана демокрация е тази да се скатаваш в такива моменти и после да обвиняваш другите за положението на страната ни.А пък дали било комунистическо задължителното гласуване.............че то и други хубави работи си имаше при комунизма.Смътни са ми спомените,бях малка,обаче не си спомням с охрана тогава да играех,например,както сега са моите деца.Не се налагаше да ходя на училище послед бял ден с придружител............и колко много  такива ......Да не говорим,че мама и тате си бяха до мене ,а не ходеха гастарбайтери по Испании и Англии. :down: :'(А пък Атила кой го кара да гласува за комунисти и ДС?Нали има акъл?Да мисли,като гласува и готово.То пък не е чак толкова трудно малко да помислиш.Хиляда партии се появяват по изборите .Все някоя ще му е по вкуса. ;)А пък такива като Каракачанов,Атила,са там ,дето се коват законите,точно защото повечето от нас не са гласували.Това,че ти гласуваш ти прави чест,но в действителност  между 60 и 70% от българите дори не си правят труда да отидат до урните.А пък като смяташ всички политици за продажни-пусни празна бюлетина.Пак е по добре,отколкото по тази мажоритарна система........знаеш как се разпределят гласовете на негласувалите.Нали затова 150 000гласоподавателя/дали има и толкова даже/ на ДПС спечелиха толкова места в Европарламента,колкото и 4 милиона НЕГЛАСУВАЛИ българи.Е,какво ще кажеш?Как ти "харесва " тази аритметика?

Nordwave

Кротко.кротко знам че мразите да се карате! В Единението е силата ни!!!

Атила

Цитат на: VMRO_Ratnik - 05 Юли 2007, 11:52:50
И да те посъветвам Атилчо...гледай по-малко предаването на Жоро Жеков по Скат"Безкомпромисно",защото то определено ти е размътило много главата. А да те питам аз,защо като Атака сте толкова големи антикомунисти,изгонихте един наистина голям и норманен антикомунист,какъвто е Жоро Ифандиев от Скат? Но аз знам отговора-защото ви разкри много добре в последното си предаване,че в Атака е пълно с комуняги!Като се почне с журналистите от Скат Солаков,Ангелов, Касабов,след това разкри и голяма част от депутатите ви, че също са били свързани с комунистическия режим и затова стана най-лошия и го изгонихте! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО,САМО ВМРО-БНД!!!

Знаеш ли! Ако наистина не държах на този форум и неговата чистота в отношението на пишещите тук, до сега да съм ти теглил наистина майната, както аз си го знам. И едно най-много ме учудва! Каква е тази злоба? Каква е тази завист във вас? Когато видите че някои не ви играе по свирката, и се опитва да разсъждава логично и самостоятелно, и да го нападате най-злъчно. АТАКА били комунисти. Млади човече, сигурно каракачанов Влаха му мокър със влах мокър, е най-честният родолюбец от ДС със псевдоним агент ИВАН. Защо не влезнеш във други сайтове, където определено имат афинитета да разкрриват на каракачанов недостойните ДС дела. Например влез тук във www.vmro.info и ела и пак ми приказваи сладките приказки, че този мерзавец каракачанов, всъшност какъв е по семеен произход, и какъв е бил преди 10.11.89 г. И нека тогава да водим някакъв смислен диалог с теб. И ми отговори на един въпрос? Защо линковете уличващи лидерът ти? са изличиени от сайта и портала на които са качени линковете, към ясните доказателства за неговото тъмно комунистическо минало, а само са оставени статии от вестници с общ характер. Където всеки може да си пише каквото си иска, без някои да хване сериозно внимание за написаното, без сериозна доказателствена база. Момче момче! Със такива общественни инициативи, за замазване на общественото внимание и мнение, спрямо престъпленията на "ВМРО" на мен не ми минават вече. И съм убеден много процента. Че и на много други трезво и аналитивно мислещи хора, вече не им минават, заблудите и номеата, на това дебело и мазно човеченце каракачнов. Наистина го казвам! До сега на всички избори съм гласувал, без да пропусна и ни един избор. И дори във изборна секция съм бил член, два пъти, от жалката партиика на каракачанов. Но сега с две ръце няма да гласувам, само защото някаква си комунистическа подлога, ме задължава да го правя. А и не виждам смисъл в избортите. Защото ако изборите наистина оправяха нещата в една държава, най-първото което щяха да направят! е да ги забранят със закон. Като нещо популистко и реакционно. Не вярвам изобщо, във вече овладяната от вътре, една комунистическа изборна система, от комунстите. Абсолютно всички партии и политически лидери в България, са рожби и филиали на ДС и комунистите. И като говориш за Ифандиев млади човече. Просто си помисли много сериозно за този човек какво говориш. За да не те напъди и теб джамбазки от "ВМРО", защото според него, този човек бил луд. Лично ми го е казвал при един мои въпрос към него, още докато им бях член, какво мисли за него? В неговият комунистически кабинет, на Пиротска 05. Ифандиев беше и си остава един наистина народен лидер, убеден анти-комунист. И точно набързо му скроиха шапка, и му духнаха под опашката, не от партия АТАКА, или ТВ - СКАТ, а от все още съществуващите и отлично действащи служби на ДС. Защото прекалено голям авторитет придоби покрай ТВ - СКАТ, и беше следващият президент на България. Беше, и все още си остава човек, с ясно формулирано послание към хората. Но го направиха защото, им застраши имиджа, застраши им сигурноста на уродливата им партия майка, на вашите лидери и бащи. И за това му дадоха червен картон, от тази наистина най-Българска медия. Оставиха го да му се надсмеят, със празните му според техните представи приказки, в ефиа на ТВ - СКАТ, и като стана доста опасен! и ето го резултата, изгонване без изобщо да се церемонят с него. А и както се вижда и по вашето арогантно държание по форумите. Как се опитвате да изолирате хората, които не са в съзвучие със вашите комунистически отрови. И полагате големи усилия, за да обезмислите труда на човека, в този или онзи форум, само и само да бъде накаран да замлъкне неговият глас на истината на преследваният човек жертва. Просто сте едни чудесни доказателства пред света, всъшност колко носите в сърцата си, свещенните идеали на ВМРО. ВМРО не е еднолична фирма или дружество! ВМРО е една свята национална идея, за постигане на националният обединителен процес, не със някакви си евтини политически манипуалции на общественното мнение, в лична изгода на този или онзи продал се за 33 сребърника лидер. А ВМРО е изразител на всенародната воля, "От Онгъла до Мала Преспа, от Охрид до Болград", че на тази земя са живяли, и ще продължават да живеят, силни и горди потомци, на славни и велики канове и царе. И че няма да се даде без бои тази свята земя, на разни отрепки в червено, за да погубят тази наша мила татковина България. Така че, смешен ти е изобщо "патриотизмът ти" като се афишираш гръмко и лицемерецо, че си последовател на каракачанов, а не на великите Бългаски войводи, дали живота си за тази славна организация. А сега този палячо, разсипва всичко съградено с кръв и безбройни жертви, през тези години назад в историята. И бил съм гледал Георги Жеков! До преди 6 май Гергьовден, наистина го гледах. Дори в негово предаване му гостувах. Но и тои се наду като пуяк, като чу, че имам намерение да предприема един медиен мои проект, по предложение на гледали ме вече хора в предаването му по СКАТ, миналата година месец ноември. И след като се изказах във онзи жалък форум на "ВМРО" някои мои специални отношения спрямо него, взе и телефона да не ми вдига, и се оказа че е наистина анти-комунист, но само че с комунистическо надменно държание, което определено започва много силно, ама много силно да съмнява дали всъшност не е поредната комунистическа "анти-комунистическа" издънка и тяхна разработка, на тайните репресивни, сатански комунистически службички. Така че, не гледам почти никого сега. Гледам и се уча от себе си. За да успея в идеите си, спрямо тази корумпирана, комунистическа система. Която такива провокатори като вас, ми я предлагате най-щедро, изборната система, като нещо много ценно, а то е откровенна комунистическа отрова, и поредната заблуда за непросветените човеци. Така че, просто, ако наистина не го уважавах този форум, като демократичен и толерантен към инакомислето и различноста на хората в идеино отношение. Просто щях така да ви тегля една майна по Македонски, че няма да се сетите за писане по форуми изобщо. Поне в това най-ме бива. Да обиждам качественно човек, че да се откаже дори и да живее на тази земя след това. Но все пак! Човек трябва да се съобразява и с домакините, които са го пуснали да гостува в техният дом гостоприемно. И аз да си позволявам волностите, да нарушавам порядките в този дом. Е просто не става както я мислите вие да го правите. И това ви казвам! и си го набиите в главите бетонирани! Няма да ме скършите по заповед на ангел джамбазки, или които и друг да е било. Като влизате и разводнявате инак смисленни теми. За да мисля както вие мислите посредственно и робски. И по този нагъл начин, да прогонвате всеки инакомислещ и противопоставящ се, на КОМУНИСТА каракачанов. И за това благодарение на него, няма да гласувам повече на избори, ако този законопроект се приеме в парламента, по жалкото предложение на каракачанов. Дори и задължително да стане гласуването, ако ще и турско да стане след това, но няма да гласувам. И не ми минават също думи от сорта! Че не гласуваш ли, съм бил предател. Защото които гласува! е предател на вяра, род и родина. Като избира и поставя хора, с откровенни сатанински, илюминатско комунистически наклонности. И това да ми се рекламира за най-добро. Просто е доказателство, всъшност дали пък наистина в света не съществува световна конспирация, за заробване на световното население, от една анти-христична свръх върхушка. Чрез системта за избор на правителство и парламент в една държава. Така че, кои сега е предателя? като се гласува за предтечите на анти-христа, според светата ПРАВОСЛАВНА БИБЛИЯ. В която уж се кълнат пред "патриарха", всички народни представители в парламента. Където там много ясно е посочено, това анти-христично безумие, новият световен ред, в откровението на свети ЙОАН БОГОСЛОВ на о.Патмос! сега наричано демократичен избор на президент, правителство и парламент, и дали е Богуугодно делото.
Що jе сръбин се е лаjно, що бугар се jунак.

Инжинер Донев

Цитат на: царица - 13 Юни 2007, 17:41:00
Това е добре, но кога ще има референдум за забрана за гласуване на хора на възраст над 60 г. ако питат мен нека е над 55 >:(, че ми омръзнаха тези некадърни комунистически продажни правителства.

не се обръщай срещу същите хора които построиха България. Пък и повечето от бяха твърди земеделци които ако имаше едно голямо БЗНС щеха да гласуват за него. 

Similar topics (5)

Отговори: 0
Прегледи: 6198

Отговори: 6
Прегледи: 13901

Отговори: 166
Прегледи: 72318

Отговори: 2
Прегледи: 9655

Отговори: 10
Прегледи: 3524