БНС и знакът ιYι

Започната от atakista, 15 Юли 2007, 16:19:45

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

atakista

*
Junior Member
Публикации: 14
Активен
Още в началото искам да кажа, че не пускам тази тема с цел караници, а просто да изясним нещо, което ме е подразнило! В една друга тема от форума се казва, че знакът IYI е символът на БНС и всеки, който го използва подлежи на санкции. Този знак е знака на рода Дуло, славния български род, от който е и основателя на нашата държава, така че скъпи БНС вие не можете или поне не трябва да си присвоявате този символ като лично ваш, това е символ на всеки един българин, на всеки в чиито вени тече кръвта на Аспарух и на славния български народ!

П.С. Не мисля, че това, че и аз самия притежавам розетката на Плиска, ме прави автоматично от БНС! България над всичко!!!  :bgflag:
Левски глас вика нас,
турски глас бяга от нас!
                       Добри Чинтулов

Бащицата Махно

Banned
*
Forum Member
Публикации: 186
Локация: Пловдив
Активен
Цитат на: atakista - 15 Юли 2007, 16:19:45
Още в началото искам да кажа, че не пускам тази тема с цел караници, а просто да изясним нещо, което ме е подразнило! В една друга тема от форума се казва, че знакът IYI е символът на БНС и всеки, който го използва подлежи на санкции. Този знак е знака на рода Дуло, славния български род, от който е и основателя на нашата държава, така че скъпи БНС вие не можете или поне не трябва да си присвоявате този символ като лично ваш, това е символ на всеки един българин, на всеки в чиито вени тече кръвта на Аспарух и на славния български народ!

П.С. Не мисля, че това, че и аз самия притежавам розетката на Плиска, ме прави автоматично от БНС! България над всичко!!!  :bgflag:

Съгласен!!!
Когато си в лодката, бреговете изглеждат други!

Инжинер Донев

Hero Member
Публикации: 1 582
Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Активен
Расате и да иска не може да присвои символа. Пък и ако тръгне да го прави толкова по зле за него. Препоръчвам му първо да гледа проблевмите на българина, а после всякакви второстепенни дивотии.

Бранник

*
Junior Member
Публикации: 50
Локация: Асеновград
Зодия: Virgo Virgo
Активен
Розетата е древно-българска и няма как да бъде авторско право на някаква полу-партия! :)

Ariman

Newbie
Публикации: 1
Активен
Използвате знака на рода Дуло, като твърдите, че е Български. Наскоро обаче четох, че той не е Български а Аварски род. Малко ми се вярва да е така, но все пак, какво мислите по-въпроса. Като доказателство за това в статията, която четох пише, че по-това време в средна азия е имало племенен съюз Дуло. 

fw

**
Forum Member
Публикации: 120
Активен
Цитат на: ariman - 03 Яну 2009, 14:41:04
Използвате знака на рода Дуло, като твърдите, че е Български. Наскоро обаче четох, че той не е Български а Аварски род. Малко ми се вярва да е така, но все пак, какво мислите по-въпроса. Като доказателство за това в статията, която четох пише, че по-това време в средна азия е имало племенен съюз Дуло. 
Да четеш повече, преди да пускаш безсмислени теми.

Ванадий

Hero Member
Публикации: 1 530
Локация: Добруджата
Активен
Български е знакът, друг е въпросът дали е правилно да се използва...

ѣ

**
Forum Member
Публикации: 297
Активен
Защо да не е правилно? :)

Ванадий

Hero Member
Активен
Възприемам го по два начина, две теории.

Първата е, че знакът е бил само на рода Дуло, при което, според мен не бива да се използва, след като той е родов знак и трябва да принадлежи, само на наследниците му, които са неизвестни.

Втората е, че знакът е свързан със старите вярвания, което го прави езически, от там не е правилно да се носи от християни.

И в двата случая е неправилно. Може да има трети, но за момента съм открил тези два за себе си, така че, дори и да стане герб един ден, не смятам, че бих го признал.

Бай Иван

Hero Member
Публикации: 1 280
Зодия: Scorpio Scorpio
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Активен
Всъщност, да! За герб и аз не бих се съгласил да се използва. Но, знакът все пак олицетворява Българската древност. Достатъчно е да го знаем..

Ванадий

Hero Member
Активен
Аз не бих и го носил върху себе си, все пак - да, трябва да се знае!

skadansk

Senior Member
Публикации: 615
Активен
Хайде бе, а кръста е правилно да се носи? Така ли? Ние преди всичко българи ли сме или християни? Аз съм първо българин, тъй че бих предпочел да нося IYI , а не кръст...  :P
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.

И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...

Ванадий

Hero Member
Активен
Цитат на: skadansk - 07 Яну 2009, 02:19:07
Хайде бе, а кръста е правилно да се носи? Така ли? Ние преди всичко българи ли сме или християни? Аз съм първо българин, тъй че бих предпочел да нося IYI , а не кръст...  :P

Българи сме първо, което е още една причина да не се носи този знак  ;)

Най-напред това не е символ на българската кръв или нещо подобно, това е или символ на Дуло (не е доказано) и само тяхната кръв, или символ на стари езически вярвания (пак не е напълно доказано). Тоест, да - ние първо сме българи, после християни, не сме езичници, не сме и дуловци. Всеки си решава, аз така съм си решил.

Ashikov

**
Forum Member
Публикации: 105
Локация: Сухиндол
Активен
А аз като съм Българин - Мюсюлманин, полумесец ли трябва да нося?
Не благодаря, предпочитам Българският знак IYI !!!
Ловико - Видима Рак - 5:1
Етър Велико Търново - Ловико - 0:1
Ловико - Локомотив ГО - 2:0
Ловико - Добруджа - 2:2
Ловико - Хасково - 1:0
Ловико - Гигант Белене - 7:0
Ловико - Павликени - 5:0
Още желаещи?

Ванадий

Hero Member
Активен
Цитат на: Ashikov - 17 Яну 2009, 13:27:30
А аз като съм Българин - Мюсюлманин, полумесец ли трябва да нося?
Не благодаря, предпочитам Българският знак IYI !!!

Това не е български знак, а езически. Говоря от името на бъгарин-християнин.

Знакът, който символизира България е лъвът, този знак, който храбрите ни бойци са носили на челата си в боя срещу турците, защо не са носили IYI, а златни лъвчета? Защо гербът ни винаги е бил лъв или тигър? IYI не се използва най-малко от 865г., може би и от преди това.

Similar topics (5)

Отговори: 7
Прегледи: 2205

Започната от Nordwave

Отговори: 0
Прегледи: 1240