• Welcome to Българският националистически форум.

Годишнина от Ньойския диктат

Започната от BORISS_|Y|, 28 Ное 2007, 20:09:03

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Machtwille

Ще стъпчем Ньой!

Преди 88 години дедите на днешните ни европейски господари се изгавриха с нас, с нашата Родина и с нашата смелост от бойните полета. Въпреки, че ги спукахме от бой във войната, за пореден път, когато седнахме на масата за преговорите – ЗАГУБИХМЕ! На 27 ноември 1919 г. България загуби честта си и 11 000 кв. км, включващи Южна Добруджа отнета в полза на румъния, Западните покрайнини и Струмица отнети в полза на кралство на сърби, хървати и словенци, и Беломорска Тракия отнета в полза на гърция.

Тази загуба на територии, включващи стратегическия излаз на Тракийско (Бяло) море, е преди всичко политически и икономически удар срещу България, бореща се в онези времена да осъществи мечтаното ,,Национално обединение", което така и до ден днешен не се случи. Тя бе продиктувана от липсата на политическа воля на тогавашните управляващи в лицето на Фердинанд Сакскобург Готски*, и министър-председателя, върл радетел на югославската идея и национален предател – Александър Стамболийски**, който по-късно благодарение на борците от Македония получава заслуженото. Ударът, който Ньойският договор нанася на България не се състои само в загубата на територии, налагането на тежки репарации и вето върху размера на армията ни. Най-тежкото, което постига договорът, е това, че успява да сломи националният дух на Българите, и впоследствие като че ли те се отказват вече от желанието за национално обединение и каквато и да е борба. С други думи, може да се каже, че ефектът който Ньойският договор постига както върху обикновения Българин, така и върху Българските политици тогава, е че ги накара да наведат глави и да се примирят с неправдата.

Според Ньойският договор, Западните покрайнини и Струмица се дават на кралство на сърби, хървати и словенци. Днес такава държава не съществува, и никъде в нито един международен документ не е посочено коя държава е приемник на кралството – Словения, Хърватия или Сърбия? Разбира се, НИТО ЕДНА от днешните политиканстващи отрепки НИКОГА не се е опитала да постави този въпрос на някаква международна инстанция. Отново според Ньойският договор, гърция получава Беломорска Тракия за срок от 80 години, които изтекоха на 27 ноември 1999 г. Тогавашният президент Петър Стоянов изпрати нота до гърция, че България няма никакви териториални претенции към същата. Ето това е един истински съвременен политик! Или както аз бих го нарекъл – долен политически помияр. Е, какво толкова, Китай може да си вземе Хонг Конг от англичаните, но ние да не сме китайци?

През 1919 г. допуснахме да ни ударят шамарът в Ньой, защото имахме калпави политици, но днес отново в парламента ни има такава калпава измет. Днешните боклуци ни продадоха на ЕС и предадоха неведнъж националните ни интереси. Заради тези мошеници над милион и половина предимно млади Българи потърсиха препитание в чужди държави, за да могат да оцелеят физически.

Днес сме роби в собствената си страна и господари са ни наследниците на онези, които преди 88 години ни съсипаха в Ньой. И днес ни управлява калпава и продажна политическа сган, също както през 1919 г., която гледа единствено собствения си интерес, но не и този на народа и Отечеството. Това може да бъде променено само по един начин – вън боклуците от парламента. Идва времето на национално осъзнатата младеж!

Дали ще успеем да измъкнем България от калта, в която ни вкараха, зависи единствено от нас. В единението е силата! Долу Ньой, да живее България!

* Фердинанд Сакскобург Готски - дядо на днешният лидер на НДСВ и бивш министър-председател на България Симеон Сакскобург Готски

** Александър Стамболийски - основател на Български земеделски народен съюз, чиито наследник днес е Анастасия Мозер - дъщеря на националният предател Г. М. Димитров и коалиционен партньор на псевдопатриотичната партия създадена от 6-то ГУ на ДС - ВМРО-БНД.

Пламен Христов - орг. секретар на БНС

Въртопъ

Какво направи БНС по повод годишнината от диктата?

Бай Иван

Сливенската организация поднесохме цветя на паметника на пл.Одринска епопея, след тържествено събрание!

Въртопъ

Цитат на: Иван |Y| - 16 Яну 2008, 22:08:05
Сливенската организация поднесохме цветя на паметника на пл.Одринска епопея, след тържествено събрание!

Похвално :)
А като цяло БНС организира ли нещо или изпрати ли протестни декларации до посолства и европейски институции?

Бай Иван

Како цяло не, а ВМРО направи ли нешо подобно? :-[

Въртопъ

:)

Редовните протестни декларации до съответните институции, факелно протестно шествие на младежките организации от цялата страна и отделни прояви по места на градските структури. Пишките ли си мерим? Защото не това ми беше идеята.

Бай Иван

Ами каква ти беше идеята, ако искаш разкажи по подробно, щото мене ми се струва, че просто търсиш заяждане!

Въртопъ

Цитат на: Иван |Y| - 17 Яну 2008, 14:47:47
Ами каква ти беше идеята, ако искаш разкажи по подробно, щото мене ми се струва, че просто търсиш заяждане!

Питах каква дейност по повод годишнината е провело БНС, редно е да е имало нещо, нали така :) Това, че се интересувам, не значи, че се заяждам - не виждам и защо да го правя  :)

Machtwille

Цитат на: Въртопъ - 18 Яну 2008, 10:46:49
Цитат на: Иван |Y| - 17 Яну 2008, 14:47:47

Питах каква дейност по повод годишнината е провело БНС, редно е да е имало нещо, нали така :) Това, че се интересувам, не значи, че се заяждам - не виждам и защо да го правя  :)
В Сливен около 50 човека от местната организация се събрахме на площад "Одринска епопея" и по скромен начин отбелязохме годишнината. Иначе предните години правихме големи шествия, видео материалите са качени в сайта. И недей да философстваш. Ако и ние си продадем гъзовете на СДС, Евророма, Стамболийската организация, ръководена от мършата Мозер, дъщеря на един от създателите на македонската "нация", то и ние бихме имали пари за безплатни автобуси и безплатен алкохол за градските отрепки от всеки край на страната, които да натоварим и изсипем на някоя поляна, където да си направим весела обща снимка. Щото вашата традиция е такава. Събирате се на някоя поляна, напивате се като свине и изяждате по някое кюфте. Като разбира се всичко от бензина до водката ви го поема агента от 6-то управление на ДС Красимир Каракачанов. Абе що всички имоти на МВРО ЕООД минаха на името на Каракачанов?

Въртопъ

Евтини заяждания, чиито отговори многократно са били публикувани на сайта на ВМРО, във форума на ВМРО, в печатните медии.
1. 50 човека от местната организация на БНС в Сливен?  :-[ Не на мене тези глупости.
2. Без коментар за епичните големи шествия, които "ВИЕ" сте правили.
3. Не знам някой да си е продавал гъза освен хората от АТАКА, които прибирате. А може би да сте го продали на Ивайло Дачов преди да ви бие шута? Или на сливенските цигани, на които нищо не можеше да кажете, щото ще ядете много бой?
4. Събирането на поляна за безплатен алкохол и кебапче  е изконна традиция на левия електорат.
5. Мисля, че е под достойнството ми повече да се опитвам да водя някакъв цивилизован разговор с малко зло човече, така че преустановявам диалога с представителите на ЕДИНСТВЕНАТА И ЧИСТА КАТО СЛЪНЦЕТО И РОСАТА ДРЕВНА ПРАБЪЛГАРО-ФАШИЗОИДНА-ЕЗИЧНО-ХРИСТИЯНСКА-СОЦИАЛНО-АНАРХИСТКА организация (!?!?!).

Така че до тук. Поздрави.

skadansk

Въртопъ, най-накрая свали маската а :) Нещо обаче изразните ти средства много ми приличат на един мургав педал от МО "АТАКА" ;) Не казвам, че си същия, но може да си от харема му...кой знае вече в днешни дни?  ::)
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.

И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...

Бай Иван

Въртоп, аз се познавам с хората ви от ВМРО Сливен, общо пет на брой, от които трима свестни.
Хич не ми приказвай на мене тия, че ви знам всичките дивотии и то от кухнята. Координаторите ви получават по 400-500 лв. заплата да си клатят камбаните по улиците. Нищо не сте сторили, докато някой не ви плати пътуването, яденето и пиенето.

П.П. И не Дачов ни би шута, а ние на него!

Ванадий

Съжелявазм да го кажа, но ставате за смях  :down: Ей затова не съм обвързан с никакви партии, всички партии и организации са долни в днешно време, няма чиста идея има типична българска глупост  :down:

Machtwille

На хора като Въртоп мога да им препоръчам да ходят на психоаналитик и да пият успокоителни ;)

И нещо от по-предния му пост съм пропуснал. Беше попитал, защо не сме направили петиция срещу Ньойския договор. Ами как да направим такова нещо, като договора преди няколко години изтече. Той вече няма сила и по всички международни правила Беломорието и Западните покрайнини трябва да ни бъдат върнати. Това разбира се скоро няма да стане, тъй като ни управляват българомразци.

Nordwave

Протестно факелно шествие, по случай 89 години от подписването на Ньойския диктат. На 27-ми ноември тази година се навършват 89 години от подписването на срамния и унизителен Ньойски мирен договор.

С Ньойския диктат България излиза от Първата световна война като победена и за пореден път не успява да осъществи Националното обединение. Държавата е поставена на колене, армията е намалена на 30 000, Гърция получава Беломорска Тракия за срок от 80 години, като така България губи излаза си на Бяло море (през 1999 г. по повод изтичането на този срок тогавашният президент Петър Стоянов заяви, че България няма териториални претенции към Гърция). Сърбия (тогава Кралство на сърби, хървати и словенци, което днес юридически не съществува) иска и получава като буферна зона част от Западните покрайнини - Струмица (днес в БЮР Македония), Босилеградско, Царибродско и Зайчарско, а Румъния получава Южна Добруджа.

Както тогава така и днес ние, Българските националисти, заявяваме: ДОЛУ НЬОЙ! ДА ПОПРАВИМ НЕПРАВДАТА! По случай годишнината от черната дата за България, Български Национален Съюз съвместно с "Кръв и Чест" - България  организират протестно факелно шествие, което ще се проведе на 22 ноември в гр. Пловдив, от 17:30  часа, пл. Съединение. След възпоменателното факелно шествие, ще бъде проведен концерт с участието на българската група Paganblut и унгарската hatecore банда Vérszerzödés. Концертът ще се проведе в новооткрит рок клуб в Пловдив. Напомняме, че унгарския народ има много сходна историческа съдба. "Мирният" договор от Трианон, който е подписан самo няколко месеца след Ньойския, откъсва над 3 милиона унгарци от тяхната Родина.

http://bg.altermedia.info/?p=2030#more-2030

Similar topics (5)

Отговори: 89
Прегледи: 38061

Отговори: 3
Прегледи: 1958

Отговори: 10
Прегледи: 7591

Отговори: 2
Прегледи: 4514