• Welcome to Българският националистически форум.

Възможен ли е български национализъм без православие?

Започната от Mishelin, 03 Яну 2008, 19:27:12

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Важно ли е православното християнство за българския национализъм или не е?

ДА, важно е и то много.
26 (70.3%)
НЕ, не е важно.
8 (21.6%)
Важен е само тангризма
3 (8.1%)

Общ брой гласове: 36

Пламен Пасков

Цитат на: Индивидуалист - 07 Яну 2008, 13:09:47
Това,че Исус е Син на Бога,но не е Бог е едно от основните твърдения на сектата "свидетели на Йехова".
След възкресението Си и в книгите писани след това от Новия Завет,а това са Деянията на Апостолите и посланията на същите Апостоли ясно се потвърждава,че Исус е Бог:само Бог може да възкръсне,защото Той дава самия живот на всички.Това,че е едновременно и Син на Бога и Бог е наистина голямо тайнство и аз лично се респектирам от това.
Възкресението на хора и животни (при определени условия, естественно, и с определена подготовка) не е маркер за божественност, или за идентификация на Бог.
такива случаи има описани, освен това в секретните книги даже пише как може да бъде възстановена тази скъсана "сребърна нишка", но аз, естественно, не съм ги нито виждал, нито чел, нито знам как се прави това.

P.S. Нямам нищо общо със Свидетели на Йехова и определено ме дразнят с досадната си настойчивост да чукат от врата на врата и да си предлагат стоката неканени.
И те се имат за източник на абсолютната истина и познание...

Death angel

Това,че Исус е Син на Бога,но не е Бог е едно от основните твърдения на сектата "свидетели на Йехова".
След възкресението Си и в книгите писани след това от Новия Завет,а това са Деянията на Апостолите и посланията на същите Апостоли ясно се потвърждава,че Исус е Бог:само Бог може да възкръсне,защото Той дава самия живот на всички.Това,че е едновременно и Син на Бога и Бог е наистина голямо тайнство и аз лично се респектирам от това.
Да, тези мормоните са големи ненормалници. Твърдят, че Христос е ходил да проповядва в Америка на индиянците !
                    :-P  :-P  :lol:  :-P  :-P
Не падай духом, където ти падне !

Mirotvorec

Цитат на: Индивидуалист - 07 Яну 2008, 12:20:12
Христос е Бог,приел за 33 години и човешки образ,с една единствена цел,да изкупи човеци от греха и смъртта, като плати цена с живота си.
Христос е същество от най-висш порядък и неговото въплъщаване на Земята е с цел да внесе нов вид съзнание(енергийно-информационна инжекция в съществуващото информационно поле), което сега го наричаме Христосъзнание. Усвояването, осъзнаването на тази нова за човешката раса енергия води до съзнателното възстановяване на връзката ни с нашата истинска същност, която пък е частица от Бога. Той пък е само един-Творецът. При достигането до определен етап в еволюцията си всяко едно същество може да стане Съ-творец, но не и  Бог.
Това е моето разбиране за нещата, поне на този етап   :)

Nik

Цитат на: tankistabg - 07 Яну 2008, 12:03:45
Цитат на: Пламен Пасков - 07 Яну 2008, 12:00:40
Цитат на: tankistabg - 07 Яну 2008, 11:13:11
е, то и аз съм биул кръстен в цъкрва - но не съм християнин.
Си.
Друг е въпроса какъв: добър и убеден, или вече си по кривите пътеки.
Аз съм лош християнин, но не си правя илюзии, че това е добро. И не го наричам с други думи.

не напротив - не съм! Ако има начин да върна църквоното ми свидетелство в юдео-християнската църква, бих го сторил. Но какво съм виновен аз че като бебе са ме кръстили ПРОТИВ ВОЛЯТА МИ в семитска религия?

Кръстили са те,защото са били ТВОИТЕ родители и те са изповядвали вярата на своите родители,т.е. на народа Български! Без да агитирам,иска ми се да попитам,защо ВСИЧКИ НАРОДИ ПАЗЯТ ВЯРАТА СИ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО,само ние умните си измисляме причини да се отречем от вяра! Нали уж Българинът беше човек,който не сменя вяра?!Знаете ли каква част от историята ни ,написана с кръв в защита на Християнството,зачерквате! Няма да признаете,но това ви е внушено,каквото и да говорите!Горко на България!

Инжинер Донев

Цитат на: nik - 07 Яну 2008, 19:44:02
Цитат на: tankistabg - 07 Яну 2008, 12:03:45
Цитат на: Пламен Пасков - 07 Яну 2008, 12:00:40
Цитат на: tankistabg - 07 Яну 2008, 11:13:11
е, то и аз съм биул кръстен в цъкрва - но не съм християнин.
Си.
Друг е въпроса какъв: добър и убеден, или вече си по кривите пътеки.
Аз съм лош християнин, но не си правя илюзии, че това е добро. И не го наричам с други думи.

не напротив - не съм! Ако има начин да върна църквоното ми свидетелство в юдео-християнската църква, бих го сторил. Но какво съм виновен аз че като бебе са ме кръстили ПРОТИВ ВОЛЯТА МИ в семитска религия?

Кръстили са те,защото са били ТВОИТЕ родители и те са изповядвали вярата на своите родители,т.е. на народа Български! Без да агитирам,иска ми се да попитам,защо ВСИЧКИ НАРОДИ ПАЗЯТ ВЯРАТА СИ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО,само ние умните си измисляме причини да се отречем от вяра! Нали уж Българинът беше човек,който не сменя вяра?!Знаете ли каква част от историята ни ,написана с кръв в защита на Християнството,зачерквате! Няма да признаете,но това ви е внушено,каквото и да говорите!Горко на България!
Ние загубихме нашата вяра още с раждането на това дяволско изчадие Княз ПедеБорис по право наричан Михаил(защото е подлога на византииския Михаил)!
Оттам нататък - дали ще заменим една семитка религия с друга /православие, ислям, прочие.../ няма никакво значение!
Пък и аз не зачерквам никаква наша история. Просто фактите сочат че сме водили битки в защита на християните(тогава те са били българи) а не за християнството като догма(никои не би ходил да мре заради на Мойсей кайсииките).

Индивидуалист

Вярата трябва да се защитава,говоря за вярата в Бога,защото чрез вяра в Господа човек бива спасен,спасена ще бъде душата му и няма да бъде осъден. Човек трябва да търси отговорите на въпросите:Кой ни е създал,как живеем,как дишаме,откъде идва това дихание,кой създаде вселената,планетите,моретата,океаните,планините,горите?Защо сме създадени?С каква цел? Няма ли да отговаряме за делата си? Ще свърши ли злото?
Има ли смисъл животът? Или всичко свършва със смъртта? и още и още...
Човек,който не си отговаря на тези въпроси и човек не потърси ли чрез тези въпроси близостта на Господа ,за мене е почти безотговорен човек,който не се интересува какво ще се случи с него и близките му.
Аз така мисля.
:)
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Атлант

Цитат на: Mishelin - 06 Яну 2008, 14:42:14
Цитат на: Mirotvorec - 06 Яну 2008, 14:37:49
Моралът не идва само и единствено от религията, моралът е елемент на духовността.
А духовноста не идва ли и тя от религията - това са елементарни неща, оба4е в днешните у4илища не могат да се нау4ат. Оба4е националиста е длъжен да ги знае

Не не идва от религията, явно има нещо по важно от религията  определящо човешкият характер и духовната му чистота. Има много духовници и религиозни водачи, който не са много духовно извисени  ::) има много попове, кюрета и ходжи кривнали от духовният път  :-P Нещо са ти грешни расъжденията.

Nik

:-[
Цитат на: Пламен Пасков - 07 Яну 2008, 13:13:42
Възкресението на хора и животни (при определени условия, естественно, и с определена подготовка) не е маркер за божественност, или за идентификация на Бог.
такива случаи има описани, освен това в секретните книги даже пише как може да бъде възстановена тази скъсана "сребърна нишка", но аз, естественно, не съм ги нито виждал, нито чел, нито знам как се прави това. :( :o :o

P.S. Нямам нищо общо със Свидетели на Йехова и определено ме дразнят с досадната си настойчивост да чукат от врата на врата и да си предлагат стоката неканени.
И те се имат за източник на абсолютната истина и познание...
такива случаи има описани, освен това в секретните книги даже пише как може да бъде възстановена тази скъсана "сребърна нишка"
, но аз, естественно, не съм ги нито виждал, нито чел, нито знам как се прави това. :( ??? :o

Metoman_88

Цитат на: Пламен Пасков - 09 Яну 2008, 17:37:54
Цитат на: Vanadis - 09 Яну 2008, 15:41:22
Цитатмисля че вече се потретваш. Аз цитирах три източника - книга на рашо рашев, книга на С.Пангов и Именника на Българските канове.

-----------------, Именника не може да бъде източник, задракваме, Рашо Рашев не си го чел а си взел една изадка от Уикипедия, ако го беше чел щеше да знаеш че не става, задраскваме го, в книгатга пише едно, Златарски казва друго и много по-голям азторитет, задраскваме и нея, нямаш никакви доказателстви моите са неoспорими,---------------------
Неуважително обръщение към регистриран потребител!
нарушение на правилата!
Модератор
Именника МОЖЕ и Е великолепен и абсолютно надежден източник, който, освен че ни дава точните години и месеци на царуванията на владетелите ни, дава и безценни сведения за космогонията и календара на древните българи.
Въпреки, че в ръцете ни е късен препис, старобългарските календарни понятия и имената на животните няма как да бъдат изменени и са автентични.
Съгласен съм с г-н Пасков,че именника е един от най-достоверните източниците,особенно за рода Дуло.......
Ще измислим нови хитрини,
закони всякакви игри.
Наш човек на пост там, ще внедрим
далавера с него да въртим.

Мишок

Цитат на: Пламен Пасков - 07 Яну 2008, 10:16:08

След Константин (който впрочем е покръстен на смъртния си одър, и то от еретик - епископ-арианин) - всичките. До негов - не знам, но подозирам, че никой.
Така е: кесар = цезар = цар. Но остава догмата: че не може езичник да я получава тази титла от византийски император и да го наметва с именно императорската багреница пред цялата константинополска знат, официално и демонстративно.

Самата църква не знае с сигурност от кого е кръстен цар Константин, ама ти знаеш. Странно.

Мишок

Цитат на: Пламен Пасков - 07 Яну 2008, 11:58:13
Цитат на: Индивидуалист - 07 Яну 2008, 11:10:06
това е чиста измислица,че Христос е ходил в Тибет,както и според други твърдения,че бил в Индия
за другото си прав,Пасков.
Може, но тогава тибетските монаси лъжат, като твърдят, че го имат записан в свещенните си книги като един от Посветените ученици...
Ако техния "училищен дневник" лъже, или те лъжат, че има такива записи, значи, аз цитирам измислица, а те си слагат такъв грях на душата, какъвто религията им по принцип не търпи.
Естествено е тибетските монаси да лъжат и религията им търпи всякакви лъжи и извратености

Мишок

Цитат на: Сам съм, други няма! - 06 Яну 2008, 22:43:54
Цитат на: Mishelin - 06 Яну 2008, 14:34:12
А колко наши герои бяха неправославни ?
Национализма се разли4ава от модернизма с това 4е носи висок морал, а морала идва от религията, не от общо4овешките джедайски ценности.
Ако няционалиста не носи моралните - религиозни ценности на своя народ, той не е националист, а обикновен слуга на Юдеите и сатаната

Националните ни герои са живеели във времена, когато всички са били православни. Но живота върви напред и се променя и хората трябва да се нагаждат. Не всичко, което е било преди, е приложимо и в наши дни. Едно време хората са ходели до тоалетна в изкопана в двора дупка, къпели са се два пъти в годината и са си сменяли дрехите един път в седмицата, дори и националните ни герои. Е, трябвали и ние да правим същото, за да приличаме на тях?

Ами сега на мода е педерастията. Националните ни герои ве4е трябва да са педерасти ли ? И знай 4е българите никога не са се къпали 2пъти в годината.

Skarlet

Цитат на: Mishelin - 16 Яну 2008, 13:07:32
Цитат на: Пламен Пасков - 07 Яну 2008, 11:58:13
Цитат на: Индивидуалист - 07 Яну 2008, 11:10:06
това е чиста измислица,че Христос е ходил в Тибет,както и според други твърдения,че бил в Индия
за другото си прав,Пасков.
Може, но тогава тибетските монаси лъжат, като твърдят, че го имат записан в свещенните си книги като един от Посветените ученици...
Ако техния "училищен дневник" лъже, или те лъжат, че има такива записи, значи, аз цитирам измислица, а те си слагат такъв грях на душата, какъвто религията им по принцип не търпи.
Естествено е тибетските монаси да лъжат и религията им търпи всякакви лъжи и извратености

Ти май и идея си нямаш от Тибетска религия, а?  :lol: :lol: :lol:

Мишок

Цитат на: tankistabg - 07 Яну 2008, 09:38:04
Цитат на: Vanadis - 07 Яну 2008, 09:30:15
Мюсюлманите какви национални герои могат да бъдат?
Валя Балканска е мюсулманка! И нея ли да отлъчим? Стига фанатизъм! Ние не сме инквизиция!

Цитат
Владимир (Расате) какъв герой може да бъде?
Всеки които иска и е опитвал да ЗАПАЗИ българското - е герой!
Цитат
Атила ако го сложиш тук, противоречиш на 90% от собствените ти постове.
С нищо не противореча! Един е Атила, и неговият род е ДУЛО! Трябва да си горд че шефа на цялата хунска империя е българин!
Цитат
Има голяма вяроятност че Безмер (Батбаян), Кубрат и Аспарух (Испор) са християни,
Не - няма. На наука от типа "бр-зо" и наука "елтимир" - здраве и кажи! Не ми пробутвай простотии!
Цитат
виж Крум и Омуртаг няма спор за тях.
Сигурно много те е яд за тях, нали :-P :-P :-P

Цитат
Да но носи дяконското кръсче до смътртта си. А е захвърлил расото не защото спира да вярва. По същия начин Ботев пише "Моята молитва" но в нея той не отхвърля религията, а корупцията и разврата в църквата и глупостта на хората.
Корупцията и църквата винаги са вървели ръка за ръка! Това е било посланието на Ботев!

Църквата е БИЗНЕС с парите на вярващите"
Религията и корупцията казваш ръка за ръка ...........
А сега ми кажи Левски, като беше монах подкупи ли е взимал бе ? Ами отец Паисий ? А Иван Рилски - той от кого ли е взимал подкупи в Рила планина.
Абе бяс те тресе.

Пламен Пасков

Цитат на: Mishelin - 16 Яну 2008, 13:05:41
Самата църква не знае с сигурност от кого е кръстен цар Константин, ама ти знаеш. Странно.
Много добре знаят.
Поне тези които искат да знаят и не ги мързи да четат.
Тогава арианството още не е било обявено за ерес.
Нещо повече - повтарям го специално за вас: до Никейския събор официалната християнска църква (която е била представена от странстващите апостоли, а не от скъпи църкви и в злато облечени свещенници) е ПРИЗНАВАЛА ПРЕРАЖДАНЕТО и КАРМАТА като енергиен закон!
Това нищо ли не ви говори? Или отново е лъжа?
Поинтересувайте се за Никейският събор - какво точно обсъжда и какво става след него. Не съм го провеждал аз, все пак, този събор...

Similar topics (5)

Отговори: 43
Прегледи: 13575

Отговори: 6
Прегледи: 5545

Отговори: 39
Прегледи: 10495

Отговори: 26
Прегледи: 9942