• Welcome to Българският националистически форум.

Писмо от Волжка България

Започната от Инжинер Донев, 05 Яну 2008, 22:42:12

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Пламен

Цитат на: Сосипатор - 06 Яну 2008, 14:33:39
Това не е така.
Кое по-точно от онова което написах "не е така"?

ЦитатНавсякъде дето е имало миграции на народи, навсякъде генетично доминира старото население дето е било преди миграциите. Това е факт.
В Австралия е имало миграции на народи, там старото население ли доминира генетично?

Цитат на: Сосипатор - 06 Яну 2008, 14:47:00Работата е там, че това твърдение може и да е верно, а може и да не е. Защото от древнобългарския език нема запазени никакви думи, освен две три изречения, а да не говорим за некакво систематизиране на семантика морфология или пък що годе достатъчен фонд на думи за да може да се прави някакъв лингвистичен анализ. Да не говорим че тези думи (десетина на брой) немат нищо с днешния ни език. Ако мислиш че не е така, изложи тука думите и ги сравнявай. Да видим какво ще се получи.
А неславянските думи в съвременния български език от къде са дошли според тебе?

Сосипатор

Цитат на: Пламен - 06 Яну 2008, 14:50:07
А неславянските думи в съвременния български език от къде са дошли според тебе?

Ами дошли са от там:

В Българския език има огромен фонд на гръцки думи. Как са дошли, знаем всички. После интернационализмите които също имат гръцки или латински корен, а са дошли посредством френския, и напоследък английския език. Има романски думи, как са дошли, и това го знем. Има Турски думи, найвече от всички не-славянски думи, между които много арабски, дошли посредством турския език. Има много английски думи заради техническата и ИТ терминология. Има думи заимствани от Готите, от Галите, и от разни други народи, но те са по една или две. Такива думи дето не им се знае етимологоята и корена, са много, ама много малко, не наброяват и десетки. Никак обаче те не могат да се свържат с пра-българския език, щото по тая логика требе езика ни да е най-близък до турския щото имаме най-много турски думи от чуждите.

Пламен Пасков

Цитат на: Gemeto - 06 Яну 2008, 13:44:52
Оренбургская городская булгарская община призывает «татар», проживающих на территории Оренбургской области, во время Всероссийской переписи населения называть себя булгарами.

Как сообщил «Априори» председатель Оренбургской булгарской общины Рафкат Хуснутдинов, с таким обращением было решено выступить в связи с тем, что, по мнению булгарской общины, татары — это насильственно навязанное прозвище исчезнувшего монгольского племени. По словам Рафката Хуснутдинова, «процесс переименования национальности не приведет к разделению ее на части, а, напротив, объединит под новым священным именем предков».

«Оренбургские новости», 10.10.2002
http://www.bulgarlar.com/dvizsenie/page/2002orenburg.html
След 75 години комунистически репресии, 40,000 убити и няколкостотин хиляди изселени ще решат, че са изчезващо племе камили-дромадери...какво се хващате за такива публикации.
И в Македония има такива, които след репресиите твърдо вярват, че са изчезващи, но преки наследници на Александър Македонски.

Сосипатор

Цитат на: Пламен Пасков - 06 Яну 2008, 14:46:31

5. С най-голямо съжаление мога да се съглася, като цяло, само с последния ти подчертан абзац.

То тъкмо там е и идеята на постинга.

Другото е малко интерпретация за това какво означава думата "БЪЛГАРИН"

Борисъ

Цитат на: Пламен Пасков - 06 Яну 2008, 14:46:31начинът, по който е била въведена в България, е меко казано анти-християнски, то ест, започнал е с един гигантски грях пред хората, българите, традициите и в крайна сметка даже и пред България.

Борис убива 52-да боили като оставя целият въстанал народ да си отиде невредим мирно по домовете.Простотиите,които си чел от Войни на Тангра нямат реална историческа стойност,защото всички налични източници,говорещи за бунта,казват,че обикновените въстаници са пуснати без да бъдат избивани.Нито аристокрацията ни е унищожена(как иначе изобщо е потушил бунта ако е нямал доверени хора и целият народ е бил срещу него),нито обикновените хора са пострадали.

Пламен Пасков

Цитат на: Борис - 06 Яну 2008, 13:54:09

Не казвам,че няма никакво славянско влияние,а че има и много големи разлики от езиците на другите славяни.
1.Българският език единствен между всички славянски езици има задпоставен член при съществителни, прилагателни, числителни, местоимения и причастия
2.Той единствен между другите славянски езици няма склонения и падежи,освен именителен,звателен и твърде рядко винителен.
3.Единствен образува сравнителна и превъзходна степен при прилагателни,някои съществителни и глаголи с частиците ,,по-" и ,,най-".
4.Единствен има така нареченото двойно лично местоимение.
5.Единствен няма неопределено наклонение - инфинитив.
6.Единствен образува бъдеще време с частицата "ще".
7.Единствен притежава спомагателният глагол "съм".
8.Единствен от останалите славянски езици е запазил изговора на звука ,,ъ",прехода ,,е-я",отразяван до 1945 г. с буквата ,, - е-двойно".Всъщност тази черта не е славянска,а е донесена от Аспаруховите българи.В съвременния осетински език,този звук е добре представен,както и специфичния звук ,,æ" – произвасян като нещо средно между  ,,е"  и  ,,а".

ЦитатПонаучи некоя и друга година някои основни понятия от компаративна лингвистика и филология, и тогава прокарвай смешните "научни" тези на Петър Добрев дето предизвикват смех в сериозните академични среди.
Петър Добрев е специалист по икономическа история,а не е някой шут от улицата,седнал да пише ей така.Интересно ми е дали изобщо си преглеждал някоя от книгите му.Ето един приятел ти е подарил една преди време,седни и я прочети.
Точка 2 е вярна само за съвременния български, след няколко езикови реформи. Преди 220-250 години езикът ни е имал всичките 6 падежа, както и другите "славянски" езици.
За мен 6-те падежа не са маркер за "славянски" езици

Пламен

Цитат на: Сосипатор - 06 Яну 2008, 14:58:12
Ами дошли са от там:

В Българския език има огромен фонд на гръцки думи. Как са дошли, знаем всички. После интернационализмите които също имат гръцки или латински корен, а са дошли посредством френския, и напоследък английския език. Има романски думи, как са дошли, и това го знем. Има Турски думи, найвече от всички не-славянски думи, между които много арабски, дошли посредством турския език. Има много английски думи заради техническата и ИТ терминология. Има думи заимствани от Готите, от Галите, и от разни други народи, но те са по една или две. Такива думи дето не им се знае етимологоята и корена, са много, ама много малко, не наброяват и десетки. Никак обаче те не могат да се свържат с пра-българския език, щото по тая логика требе езика ни да е най-близък до турския щото имаме най-много турски думи от чуждите.
Немах предвид чуждиците и заемките, а големия пласт изконно български думи от неславянски произход като кака, бате, баща, чичо и т.н.

Пламен

Цитат на: Пламен Пасков - 06 Яну 2008, 15:04:14
Точка 2 е вярна само за съвременния български, след няколко езикови реформи. Преди 220-250 години езикът ни е имал всичките 6 падежа, както и другите "славянски" езици.
В диалектите не е имало реформи, но в повечето от тех падежите липсват.

Пламен Пасков

Цитат на: Борис - 06 Яну 2008, 15:01:35
Борис убива 52-да боили като оставя целият въстанал народ да си отиде невредим мирно по домовете.Простотиите,които си чел от Войни на Тангра нямат реална историческа стойност,защото всички налични източници,говорещи за бунта,казват,че обикновените въстаници са пуснати без да бъдат избивани.Нито аристокрацията ни е унищожена(как иначе изобщо е потушил бунта ако е нямал доверени хора и целият народ е бил срещу него),нито обикновените хора са пострадали.
Кореспонденцията с папата обаче сочи друго: че е "предал на меч" 52 болярски рода и РОДОВЕТЕ ИМ, а не само 52 човека. Пуснал е останалите, никой не стори, но в Саракта на мястото на 52-та боляри взема славянски князе, и от 100 човека боили славяните стават 52, то ест, 52%.
Бунта е потушен, но за него не е задължително да се мобилизират цялата войска на бунтовните и на лоялните му боляри.

Пламен Пасков

Цитат на: Пламен - 06 Яну 2008, 15:07:16
Цитат на: Пламен Пасков - 06 Яну 2008, 15:04:14
В диалектите не е имало реформи, но в повечето от тех падежите липсват.
Говорил съм с филолози - те ги учат специално тези неща - и от тях го знам. Бил съм по много краища на България, и падежите, които ползват, са повече от официално приетите 3 на днешен ден.

Пламен

Цитат на: Пламен Пасков - 06 Яну 2008, 15:09:37
Говорил съм с филолози - те ги учат специално тези неща - и от тях го знам. Бил съм по много краища на България, и падежите, които ползват, са повече от официално приетите 3 на днешен ден.
Кажи ми кои са тия "краища" и има ли диалект, в който се срещат 6-те падежа? Аз по нашия край не знам да има толкова падежи. :-P

Пламен Пасков

Цитат на: Пламен - 06 Яну 2008, 15:12:55
Цитат на: Пламен Пасков - 06 Яну 2008, 15:09:37
Кажи ми кои са тия "краища" и има ли диалект, в който се срещат 6-те падежа? Аз по нашия край не знам да има толкова падежи. :-P
Родопите, Пиринска Македония: Банско, Разлог, Сандански, Стара планина-Средна гора...

Ванадий

Цитат на: tankistabg - 06 Яну 2008, 13:29:38
Цитат на: Vanadis - 06 Яну 2008, 12:24:26
По принцип, Аспарух (най-точното име му е Испор/Еспор) управлява част от Стара Велика България, преди да разкъсването и. При нападенито на хазарите, те не успяват да унищожат Стара Велика България, но я разсичат на две едната полувина по-късно става Волжка България. Намерени са и монети в различни краища на света, няма спор че е имало България там.
и откъде реши че Аспарух е бил "Истор/Еспор) :-P
Аспарух си е точно аспарух и това се потвърждава от византииски източници(Апсарухос) и от орела на Аспарух които пак разчита надписа Аспоарухос.

Ххахахахах Аспарух е наречен така от византийците, Аспархрук е наречен от арменците. В българският апокрифен текст от XI век пише Испор, на орела има монограм, а не надпис, който се чете Еспор. Еспор е дума от ирански произход и според някой означава бял конник.

Ти изобщо знаеш ли нещо за тоя орел дето го спомена  :-P

Сосипатор

Цитат на: Пламен - 06 Яну 2008, 15:05:42
Цитат на: Сосипатор - 06 Яну 2008, 14:58:12
Ами дошли са от там:

Немах предвид чуждиците и заемките, а големия пласт изконно български думи от неславянски произход като кака, бате, баща, чичо и т.н.

Това са 4 думи, те имат индийски корен. По какво ги определяш като пра-български? Специално думата "бате" идва от санскрит и се среща у много славянски езици. В сръбския има нейни варианти много. Идва от "брат" и си е чисто славянска.

Борисъ

Цитат на: Пламен Пасков - 06 Яну 2008, 15:08:00
Кореспонденцията с папата обаче сочи друго: че е "предал на меч" 52 болярски рода и РОДОВЕТЕ ИМ, а не само 52 човека. Пуснал е останалите, никой не стори, но в Саракта на мястото на 52-та боляри взема славянски князе, и от 100 човека боили славяните стават 52, то ест, 52%.
Дали са само боилите или заедно с родовете им не можем да кажем,защото източниците си противоречат-Бертинските монаси са категорични,че избиване на родовете е нямало,а папата твърди това,което ти каза.Не може да се твърди със сигурност която и да е от двете вероятности,затова и трябва да престане пропагандата на християнофобските езичници,с която целят да печелят повече последователи като демонизират християнството.

ЦитатБунта е потушен, но за него не е задължително да се мобилизират цялата войска на бунтовните и на лоялните му боляри.
Да,но това само по себе си показва колко изобщо народът е бил против новата религия и на практика ти,като пропагандатор на елтимировите идеи,целящи да разделят народа на езичници и православни,сам се опроверга.

Similar topics (5)

Отговори: 462
Прегледи: 244184

Отговори: 40
Прегледи: 33448

Отговори: 4
Прегледи: 21555

Отговори: 0
Прегледи: 5246