• Welcome to Българският националистически форум.

Бързо влизане в еврозоната???

Започната от абв, 26 Апр 2008, 11:44:17

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ichbin

Цитат на: omerzen - 15 Дек 2011, 12:53:19
Да се присъединим ли към Русия както навремето ни предложи Елцин?

Аз съм живял в чужбина доста години и мога с чисто сърце да ти кажа, че със славяните и най-вече с руснаците се разбирах най-добре. Бях на запад. Там мразят руснаците, а някой дори и българите. Наричат ни цигани и мошенници. В България от доста време се прокарва тихо мълком антируска про западна политика, което си е чиста глупост. Естествено,че е по-добре да сме с руснаците, а не отново с губещата страна на разни изедници и колконизатори. Тук в България масмедиите премълчават по-голямата част от руско бългаските дипломатически отношения. Една позната българка от Гърция ми каза със сълзи на очи, че нейните руски колежки са я питали с почуда защо влизаме в Европейския Съюз без руснаците, след като сме братя, защо си разваляме отношенията с тях и ги предаваме .... Разбира се, че е имало и неизгодни ситуации в историята на руско-българските отношения, но да отречем всичко добро и да оплюем хора, по-близки до нашия манталитет, отколкото западните лумпени, е нелепо, тъпо и дори трагично с оглед международните отношения и нашето географско разположение....
"Манастирът тесен за мойта душа е!"

"Нам цар не ни трябва, а демократично народно управление. Ние се борим за чиста и свята република. Цар и сега си имаме."

Васил Иванов Кунчев

Поп Кръстю предаде Левски от алчност, когато Апостолът му поиска сметка за парите от комитетите!!!!
:shark:

Нестор

Каква еврозона,какъв Шенген,какво въвеждане на евро,всичко това стана безпредметно.Управляващите се излагат ,продължавайки да го припяват по инерция като латерни.Не знаят вече на какъв дявол да се молят.Р.Плевнелиев и той горкия не знае на кой свят се намира,а иначе с голяма загриженост за имотите на обикновените българи се изказва.Преди няколко дни го чух по бнр да развива несъстоятелната теория,че трябвало да се санират блоковете/да му санират главата с нов чип/.По този начин щяла да се повиши енергийната ефективност и цената на жилищата.То хубаво,ама за новите им собственици,защото тези, които са ги купували в миналото на баснословни цени,само ще им изгледат вратите отвън.Тоя ремонт кой ще го плаща,легендарните паралии западняци ли?Ще се отвори работа и за адвокати,и за съдия-изпълнители,и за полиция,зер трябва да се обират до шушка баламите.Видяхте ли сега какво представлява новия президент,още невстъпил в длъжност и си дава заявката за антинародна дейност.

Hatshepsut

Цитат на: omerzen - 15 Дек 2011, 12:53:19
Да се присъединим ли към Русия както навремето ни предложи Елцин?

В никакъв случай   :eusa_naughty:
България няма място нито в ОНД, нито в проектирания "Евразийски съюз".

Моят коментар по темата - смятам,  че в близките 4-5 години България не трябва да влиза в еврозоната. Дори и България да отговаря на условията за членство, пак би трябвало да се изчака.
Нека първо да видим дали въобще ще я бъде тази еврозона и едва тогава да кандидатстваме.

Исперих

Цитат на: Нестор - 15 Дек 2011, 18:10:12
Ще се отвори работа и за адвокати,и за съдия-изпълнители,и за полиция,зер трябва да се обират до шушка баламите.

И за чичко Хитлер ще се отвори много, ама много работа! Дали ще се прероди или ще дойде нов фюрер, предстои да видим. Няма да чакаме дълго!
"Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата" Г. Кондолов

ichbin

Цитат на: Hatshepsut - 15 Дек 2011, 18:15:24
В никакъв случай   :eusa_naughty:
България няма място нито в ОНД, нито в проектирания "Евразийски съюз".

Моят коментар по темата - смятам,  че в близките 4-5 години България не трябва да влиза в еврозоната. Дори и България да отговаря на условията за членство, пак би трябвало да се изчака.
Нека първо да видим дали въобще ще я бъде тази еврозона и едва тогава да кандидатстваме.

Напълно подкрепям и допълвам. Време е България вече да излезе от ЕС, докато все още може и преди кризата на империалистите да е стигнала своята критична фаза.  :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :2beer: :2beer: :2beer: :boogie: :boogie: :boogie: :lock: :lock: :lock:

"Нам цар не ни трябва, а демократично народно управление. Ние се борим за чиста и свята република. Цар и сега си имаме."

Васил Иванов Кунчев

Поп Кръстю предаде Левски от алчност, когато Апостолът му поиска сметка за парите от комитетите!!!!

rumena moma

:rolleyes-1: В дебелите книги пише - без единна фискална политика , единна валута не вирее. Андрешковски номера хем да сме вътре , хем да другите да са на кон , а ние - на магаре , не вървят.
ЕС не може да съществува в този му вид , още повече еврото като единна валута  , защото понастоящем той е конгломерат от държави с драстични разлики в икономическото , социалното и политическото развитие . Обща трапеза могат да имат само държави с относително изравнени възможности и общи цели . Как си представяте богаташ да покани на трапезата си бедняк ? Богаташът има сьомга и хайвер , беднякът пръжки с лук , ама ще споделят храната !?!  Беднякът трябва да е наясно , че единствената причина  поради която го канят е да мие чиниите в кухнята .
Българите за сега обаче , не трябва да се притесняват  . Имаме още една година аванс . В този настоящ период  за Европа - положението е уклончиво , нестабилно . Вероятността да се излезе от единната валута е голяма . За Б-я - още едно гласуване на подобен нефелен бюджет , приет безмълвно и  покорно от общото безхаберие наречено Парламент и ще видите как връщане от долното-нанагорнище  - няма !
Е няма и да има , щото прогресивно си пътуваме надолу и с Европа и без Европа . Обаче да си приготвим 2 милиарда евро .  За вноската нi  в новия механизъм за подпомагане на еврозоната , която ще трябва да добавим в МВФ .
Е , БНБ още виси с 2 763.8 милиона лева , заради предишното увеличение на вноската ни , за спаяването на Исландия , Ирландия  , Гърция , Румъния и Унгария та сега и тези 2 милиарда ще ги запишем в графата "спасители" .
Тези умници , зааради егото си ще успеят  да натоварят следващото поколение с едни плащания , дето  не ги дължим ама едва ли не от куртоазия да  даваме .  Bиновните ще сме ние , щото сега гледаме с любопитство заливащата ни на талази глупост - Гербериада .

ichbin

Цитат на: rumena moma - 22 Дек 2011, 01:27:17

:rolleyes-1: В дебелите книги пише - без единна фискална политика , единна валута не вирее. Андрешковски номера хем да сме вътре , хем да другите да са на кон , а ние - на магаре , не вървят.
ЕС не може да съществува в този му вид , още повече еврото като единна валута  , защото понастоящем той е конгломерат от държави с драстични разлики в икономическото , социалното и политическото развитие . Обща трапеза могат да имат само държави с относително изравнени възможности и общи цели . Как си представяте богаташ да покани на трапезата си бедняк ? Богаташът има сьомга и хайвер , беднякът пръжки с лук , ама ще споделят храната !?!  Беднякът трябва да е наясно , че единствената причина  поради която го канят е да мие чиниите в кухнята .
Българите за сега обаче , не трябва да се притесняват  . Имаме още една година аванс . В този настоящ период  за Европа - положението е уклончиво , нестабилно . Вероятността да се излезе от единната валута е голяма . За Б-я - още едно гласуване на подобен нефелен бюджет , приет безмълвно и  покорно от общото безхаберие наречено Парламент и ще видите как връщане от долното-нанагорнище  - няма !
Е няма и да има , щото прогресивно си пътуваме надолу и с Европа и без Европа . Обаче да си приготвим 2 милиарда евро .  За вноската нi  в новия механизъм за подпомагане на еврозоната , която ще трябва да добавим в МВФ .
Е , БНБ още виси с 2 763.8 милиона лева , заради предишното увеличение на вноската ни , за спаяването на Исландия , Ирландия  , Гърция , Румъния и Унгария та сега и тези 2 милиарда ще ги запишем в графата "спасители" .
Тези умници , зааради егото си ще успеят  да натоварят следващото поколение с едни плащания , дето  не ги дължим ама едва ли не от куртоазия да  даваме .  Bиновните ще сме ние , щото сега гледаме с любопитство заливащата ни на талази глупост - Гербериада .

:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

ПОдкрепям и уточнявам, за да не се получи отново демагогия.

Дебелите книги са написали много неща, но едно е ясно и на нане В'уте от село Долно камарци:

1) Не може бедна държава като България да плаща периодичните или военни кризи на капитализма. Това аз наричам садистично-мазохистична и извратена, еврейска перверзия, а не интеграция на България в ЕС

2) България трябва да напусне възможно най-скоро и най-безболезнено ЕС, ако иска да се съвземе икономически, да се отърве от евреите и да излезе на плюс до няколко години, въпреки задълбочаващата се криза на капитализма. Ако това стане, после само ще им гледаме сеира и ще се подхилкваме на безпомощността на западните държави и такива "капитало-аристократични" изказвания за софрата, които в момента имат някакъв резон, ще отидат ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО БЪРЗО НА БУНИЩЕТО заедно с още един куп ДЕБЕЛИ КНИГИ?

3) Това за мен не е никакъв ЕС, а по-скоро ЕКИПБ - ЕВРОПЕЙСКИ КАПАН ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ПАРИ ОТ БЕДНИ държави в полза на по-богати. Да не би Гърция да беше по-зле от нас? Това е един мръсен еврейски театър!!! Гърците да си събират банките и предприятията от България и да се махат, докато все още могат!

Васил Иванов Кунчев

omerzen

Цитат на: ichbin - 22 Дек 2011, 04:24:46

2)[/u] България трябва да напусне възможно най-скоро и най-безболезнено ЕС[/u], ако иска да се съвземе икономически, да се отърве от евреите и да излезе на плюс до няколко години, въпреки задълбочаващата се криза на капитализма. Ако това стане, после само ще им гледаме сеира и ще се подхилкваме на безпомощността на западните държави и такива "капитало-аристократични" изказвания за софрата, които в момента имат някакъв резон, ще отидат ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО БЪРЗО НА БУНИЩЕТО заедно с още един куп ДЕБЕЛИ КНИГИ?
Аз и за това те питах оня път дали да не приемим поканата на покойния вече г-н Елцин да се присъединим към Русия.
Щото напускайки ЕС ние ще ускорим присъединяването на България към Турция. Въпрос на кратко време е етническия, икономическия, военния и всякакъв друг колос Турция да лапне джуджето България. И тогава що ще чиним? Неминуемо ще опрем до референдум (ако го направят) към кого да се присъединим - Към неоосманската турска империя или към полу-империята и полу-федерацията Русия. Аз бих предпочел второто. Поради ред причини. Някои колеги няма да са сагласни с моето мнение ама и до това дередже можем да стигнем. Просто като вариант.
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

ichbin

Цитат на: omerzen - 22 Дек 2011, 04:42:05
Аз и за това те питах оня път дали да не приемим поканата на покойния вече г-н Елцин да се присъединим към Русия.
Щото напускайки ЕС ние ще ускорим присъединяването на България към Турция. Въпрос на кратко време е етническия, икономическия, военния и всякакъв друг колос Турция да лапне джуджето България. И тогава що ще чиним? Неминуемо ще опрем до референдум (ако го направят) към кого да се присъединим - Към неоосманската турска империя или към полу-империята и полу-федерацията Русия. Аз бих предпочел второто. Поради ред причини. Някои колеги няма да са сагласни с моето мнение ама и до това дередже можем да стигнем. Просто като вариант.

Разбира се, че е по-добре да направим съюз с руснаците, отколкото с Турция или Западна Европа. Две мнения по-този въпрос не може да има. Това в този форум може да бъде тема за една истинска дискусия: "Какви са алтернативите на България, след разпадането на ЕС или след като тя напусне ЕС?" Ако искаш, ти пусни тази тема, а аз с удоволствие ще участвам в дискусията, защото ми се струва , че вече доста се набих в очите на разни агент-контра-провокатори. А за оня път си помислих, че беше някаква подигравателна ирония.... В този форум е пълно с антибългари. Аз лично се убедих в това!!!!

Дори имам една още по-добра идея. Първо да направим съюз с Русия и после да напуснем ЕС. Така най-здраво ще им го начукаме!!!!!

Васил Иванов Кунчев

omerzen

Виж сега. Опасявам се да не би да съм разбран погрешно. Тук е свободен терен за изява на мнението на българските националисти. Тук партийна цензура няма. Тук има много момчета дето не биха желали да се присъединим към Русия. Не съм апологет за присъединяването ни към Русия. Просто го предвидих като вероятност. Аз самия ако ме питаш бих желал България да е силна и мощна, голяма и истински суверенна държава но не би. Съдбата така ни е орязала че сме са превърнали в дъжавица дето който не му е кефнало, той не я е подритвал. Даже бракята македонисти ни го начукват когато и както им зайде. С повод или без повод. По някоя причина или без причина. Пък за братята сърби да не говорим. За гърците и румънците и най вече за турците също. Абе всеки ни клати както си ще. Май за безгръбначните ни политици това им е кеф.
Иначе с Русия трябва да имаме специални отношения. Но там трябвва да играят единствено и само българските национални интереси. А не интересите на всякакави мафиоти и олигарси като Румен Овч. например.
Продължавам да смятам че България трябва да си държи за Евросъюза. Добър или лош. Щото ако сме сами ставаме лесна плячка на Турция. Турците това даже и не го крият. Чак лигите им текат.
И в края на краищата европейските партньори не са ни виновни че българските политици са толкова алчни, корумпирани, продажни и некадърни.
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

ichbin

Цитат на: omerzen - 22 Дек 2011, 05:46:33
Виж сега. Опасявам се да не би да съм разбран погрешно. Тук е свободен терен за изява на мнението на българските националисти. Тук партийна цензура няма. Тук има много момчета дето не биха желали да се присъединим към Русия. Не съм апологет за присъединяването ни към Русия. Просто го предвидих като вероятност. Аз самия ако ме питаш бих желал България да е силна и мощна, голяма и истински суверенна държава но не би. Съдбата така ни е орязала че сме са превърнали в дъжавица дето който не му е кефнало, той не я е подритвал. Даже бракята македонисти ни го начукват когато и както им зайде. С повод или без повод. По някоя причина или без причина. Пък за братята сърби да не говорим. За гърците и румънците и най вече за турците също. Абе всеки ни клати както си ще. Май за безгръбначните ни политици това им е кеф.
Иначе с Русия трябва да имаме специални отношения. Но там трябвва да играят единствено и само българските национални интереси. А не интересите на всякакави мафиоти и олигарси като Румен Овч. например.
Продължавам да смятам че България трябва да си държи за Евросъюза. Добър или лош. Щото ако сме сами ставаме лесна плячка на Турция. Турците това даже и не го крият. Чак лигите им текат.
И в края на краищата европейските партньори не са ни виновни че българските политици са толкова алчни, корумпирани, продажни и некадърни.

Иамаш право на мнение. Уважавам го, но не го споделям. Мисля си, че ти и въобще българското правителство гласувате прекалено голямо доверие на западна Европа, очаквайки тя да ни защитава. Неоправдано голямо! Един ден, дано да не съм  прав, това може да се окаже пагубно за националните интереси и суверинитета на България.

Васил Иванов Кунчев

rumena moma

Цитат на: omerzen - 22 Дек 2011, 04:42:05

:rolleyes-1:

Не Омерзен , за това не бери грижа , преди да се случи има доста други филми да изгледаме  . Ама да ти дам малко хронолагия и факти , за да си да не се кахъриш напразно :
Та като разтвори нашироко дверите , оня с белега на челото под прогресивния надслов - Перестройка ,  не беше от лИбоФ ни към отечество , ни към съдбините на съветската младеж (както тръбеше). Направи го щото  от NWO му възложиха епохалната задача (облечена в много пари) да отвори руския пазар за суровина   на тия от горните офиси на Манхатън и Вашингтон , щото момента беше назрлял и на МОШЕТАТА не им се чакаше повече . Пияницата ,  "г-н Елцин"(както го наричаш) спретна реформи , които подпомагаха предимно местната олигархия финансирана от банково-еврейския елит . Даде лице на внесения от вън соцялен и културен модел на либерал-капитализъма  в най-настървения му и деградивен вид за народа .   Та същата тази олигархия , пред която нашата , да си го кажем е паленце , от части генералска , но преди всичко - Руско-еврейска , започна грабливо да изнася богатствата на страната навън , посягайки освен на природните ценности , така и КУЛТУРНИТЕ .
Само дето  руснакът е човек , който тачи историята и културата си (за разлика от българския безродник , дет' под носът му изнесаха археологическите находки , барабар с могилите). Или както казва Борис Пещерняк в Д-р Живаго (ще цитирам по памет ) : " Руския човек обича своята поезия . Какво е той без нея !" Но да не се увличаме в лирични отклонения ... !
Та на мужиците  взе да им се ненрави лукавството на "жълтите интернационалисти " и дълновидно сложиха на чело на Кремъл , един от тежката артилерия - Путин . Школа - КГБ , (далеч от тая наща  за култивация на лумпеноиди в Симеоново) пет езика , черен пояс по карате , умен , хиитър и умерено дипломатичен са само част от даденостите му .
Още в началото на 2000 г. , когато пое управлението , Владимирушка  сложи край на ограбването на Русия , изправи пред закона елциновото семейство от олигарси и национализира активите на онези , които бяха извършили престъпления . Повечето от тях мигновено побягнаха и се заселиха в Лондон .
Във "Форийн офис" вероятно си помислиха , че давайки политическо убежище на чеченски терористи и руско-еврейските олигарси , които ги финансират , ще могат да поддържат нестабилността на Русия . Причината , поради която стана възможно руски новобогаташи да купуват британски медии с ограбените от Русия милиарди  в  Лондон . Ще попиташ кой ?  Ами от тия най-тлъстите и най-престъпните - Александър Лебедев . Подполковник от КГБ , стана притежател на 3 британски вестника - вечерният "Лондон ивнинг стандард", ежедневникът "Индипендънт"  и неделното издание "Индипендънт он санди".  И странно , бумагите веднага смениха своя независим тон с усърдно популяризиране на "историческата роля" на Михаил Горбачов в съвременния свят . Бре да му се невиди !  Дали Горби не е действителният им притежател , а Лебедев -  подставено лице . Ами тоя , архипрестъпникът Борис Березовски ! И още един -  Борис Абрамович . Тоз пък герой , смени името си в британски съд през 2003  и сега се казва Платон Еленин . Същия в Лондон  върти бизнес с луксозни недвижими имоти , притежава и пиар фирми .
В тази емигрантска компания е и Олег Дерипаска . Но за разлика от Березовски , той не бе съден , запази руското си гражданство и част от активите си в Русия . Заедно с Лебедев , свободно влизат и излизат от родината  и даже се срещат с Путин и Медведев . Защо бяха пощадени ?   Ами , чете се че  Дерипаска е близък с фамилията Елцини и нейните авоари , а Лебедев - с Горби . Предполага се ,  двамата олигарси въртят парите на двата политически клана и оцеляването им е част от сделката , сключена при доброволния отказ от властта на спиртосаната развалина  Елцин .
Та едва ли нещо ползотворно щеше да произтече , ако се бяхме повлекли по размътения мозък на подобни полуизкукали реваншисти . Едно е сигурно - пак щяхме да си кацнем в програмата на  ГЛАВНИТЕ АРХИТЕКТИ  за НАДнационално глобализирано общество .

Нестор

Исперих,ако е за Хитлер,и сега си имаме Бойко,трябва ни Ивайло. А иначе е вярно, че изпадайки от Ес ще станем направо плячка за Турция.ЕС НЕ Е ЛОШ САМ ПО СЕБЕ СИ,в някои отношения е голямо недомислие и урболешка работа да се съберат толкова различни държави под един скиптър.Като нямаме икономически потенциал,само от нашите политици зависи да привлекат достатъчни инвестиции и държавата да живне.От изключително значение бяха присъединителните договори,които бяха претупани по стахановски от прехвалената ейс-менка Кунева.Преговорни глави се затваряха по 2-3 наведнъж,това са обемисти документи,в които всичко се регламентира до знаци след десетичната запетая.Да  седне да ги чете или пък да спори за нещо,нали трябва да се претупа работата,пък ако ще после държавата да фалира.

Исперих

Цитат на: Нестор - 23 Дек 2011, 23:54:39
Исперих,ако е за Хитлер,и сега си имаме Бойко,трябва ни Ивайло. А иначе е вярно, че изпадайки от Ес ще станем направо плячка за Турция.ЕС НЕ Е ЛОШ САМ ПО СЕБЕ СИ,в някои отношения е голямо недомислие и урболешка работа да се съберат толкова различни държави под един скиптър.Като нямаме икономически потенциал,само от нашите политици зависи да привлекат достатъчни инвестиции и държавата да живне.От изключително значение бяха присъединителните договори,които бяха претупани по стахановски от прехвалената ейс-менка Кунева.Преговорни глави се затваряха по 2-3 наведнъж,това са обемисти документи,в които всичко се регламентира до знаци след десетичната запетая.Да  седне да ги чете или пък да спори за нещо,нали трябва да се претупа работата,пък ако ще после държавата да фалира.

Глей ся приятелю, сравнението ти на Бойко с Хитлер е меко казано неудачно. Плячка на турция можем да станем единствено заради продажните ни политикани, защото това би се случило в резултат не на недалновидна, а на продажна политика. Както знем от горчив опит, нашите управляващи уроди това го могат отлично. Какъв е проблемът излизайки от есъто да сключим военни договори с Русия, Китай, Иран или Северна Корея? От нас доматите, краставиците, пшеницата и курортите (естествено предимно за тамошните върхушки относно последното), а от тях "братското" рамо срещу евентуална инвазия откъм анадола. Трябват ни не повече от 10-15 години такъв геополитически комфорт, без мафиотско управление и бихме затворили целия обществено - производствен цикъл, което би ни дало възможност за издръжка на собствена армия въоръжена с най-съвременни средства. Всичко това, което нахвърлях не може да се реализира единствено заради некачествения човешки мат`рял, който достига до сферите на управлението, т.е. системата от която сме част е порочна.
"Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата" Г. Кондолов

Петкан

Преди години канцлерът Хелмут Кол "наля" в източните провинции на Германия(бившата ГДР) 80 000 000 000 марки(осемдесет милиарда марки) и въпреки това изоставането на тези провинции е все още осезаемо,т.е.бившата ГДР и нейните жители не са на нивото на западните си братя и сестри,макар,че Германия е обединена от октомври 1990г.(Бил съм в ГДР,а в после и в обединена Германия и мога да направя сравнение за това от наблюденията си).
В днешно време само 5-6% от бившите източногерманци са удовлетворени от обединението на Германия и причината за неудовлетворението на останалата част е тази,че тези хора не се чувстват приобщени към обединена Германия.
Едва ли ще се намери нормален човек,който да се опита да обвини тези 95% източногерманци в преданост към идеите на комунизма.
Въпреки тези проблеми днес Германия е водещата страна в Европа и първата "инвестиция" на Хелмут Кол към източните провинции на обединена Германия е била стратегическа
Опитвам се да направя една аналогия между обединяването на Германия  и приобщаването на България към ЕС.
Какви съществени принципни разлики има между България и Германия в процесите на обединяване?
Първо-обединението на Германия е естествен процес за обединение на една съществувала единна държава,която е изкуствено разделена,а България отива да се обединява с една многостранна икономическа общност,която и поставя своите условия,ръководена от собствени правила и интереси.
Второ- никой не е "налял" в България за развитие такива огромни пари(над 1трилион марки е струвало обеденинението на двете Германии!),както това стана в Германия.Политиката на която се разчита да обнови икономиката на България са  инвестициите,които не са лошо нещо,но в исторически план не са гаранция за просперираща икономика  и размерите на тези инвестиции за България са такива,че биха могли да бъдат сравнени с ефекта на приета таблетка валериан от човек,който страда от сърдечна недостатъчност.
Трето-съвременна  демократична България никога не е имала политици от типа на  Хелмут Кол и Ангела Меркел,които да защитават приоритетно националните и интереси.

Приемането на България в ЕС бе приветствано с фанфари,но времето си върви неумолимо и еуфорията се замени с реалистични размисли,които могат да се обобщят с въпроса,който си задават много българи и вероятно този въпрос изглежда така:"Добре,приеха ни в ЕС,ама защо не сме като тях?"
Този въпрос у нас е с много по-силно звучене,отколкото при бившите гедерейци и това не е израз на капризничене  на брядясал и необразован балкански представител,а е основателно питане на едно съвременно общество,което е принудено да търпи всякакви лишения заради нечии политически приумици,които би трябвало да са обосновани по някакъв.Сигурно такава обосновка съществува,но имайки предвид получените резултати в последните двадесетина години,сигурното е само това,че е констатирана само горчивина от отъждествяваненото с жалбата на тестисите,които казвали,че участват винаги в процеса на секса,но... винаги са отвън.
Нека българската политика да я правят така както решат избраниците ни,но същевременно тези хора трябва да знаят и това,че НИКОЙ не ги е спрял да правят политиката си,а това означава,че обществото не им е попречило да вземат решенията си.
Тук иде реч за етиката на взаимоотношенията между политици и общество.
След като никой не ги е спрял да се занимават с работата си,нека и те да бъдат така добри,че да не спират работата или по-точно казано- да престанат да вредят на обществото.
Меглена Кунева водеше преговорния процес за присъединяването към ЕС,а после си получаваше 18 000  еврокомисарска заплата без дори да се смути,че сънародниците и преживяват кой с 300лв,кой с 500лв.Това важи и за другите политици,които взимат огромни заплати,а обществото продължава да е бедно и то доста.
Сегашни и предишни управници на България се стремят да ни убедят в правилността на своите възгледи по отношение на ЕС и еврозоната.Нека да е така,както те казват-ЕС е нещо добро,а еврозоната и тя щяла да бъде добро и това отново е някакъв ПРИНЦИП,но те трябва да знаят принципите са ОСНОВА,на която се гради НЕЩО.
И какво изградиха тези ПРИНЦИПНИ хора за толкова години?
Нищо и пак нищо.
Освен голи обещания за развитие и просперитет на България съществен напредък няма и това не може докаже правилността на провежданата политика и принципността на  тези,които ни убеждават,че така трябва да се живее и,че това е най-добрия вариант,който може да съществува за България.
Не е възможно от некачествена работа да се печелят пари!Същото важи и за политиката,т.е. от некачествена политика не може да има качествено общество.
Цитат"Трябва изпит за всеки. Защото има примери: Днес е човек, а утре - магаре."(Васил Иванов Кунчев-Левски)
Каква тогава е ползата от фанфарите и от надутите фрази?
Някои ще кажат,че все пак има принципи...
Да,но любов по принцип няма и заради това не бих могъл да заобичам нито ЕС,нито пък някаква си еврозона.Не ми и трябват!Който иска, нека им се радва.
P.S. Написаното няма нищо общо с носталгия към комунизма!

Ad honores