Български национализъм, нацизъм, фашизъм...

Започната от mishoka, 13 Сеп 2008, 17:48:57

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

На кого сте или бихте искали да сте последователи?

На Левски, Ф. Тотю и другите български герои
16 (72.7%)
на Адолф Хитлер и националсоциалистите
2 (9.1%)
На Мусолини и фашистите
0 (0%)
На Боян Расате
3 (13.6%)
На Йоло Денев и Тангра
1 (4.5%)

Общ брой гласове: 21

Мишок

Banned
*
Hero Member
Публикации: 4 487
Локация: Италия
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Politics: Traditionalist Traditionalist
Активен
От начало искам да потчертая че не съм антифашист или антинацист и тези две идеологии даже са ми донякъде симпатични.
Прави впечатление че много от Бг националистите са всъщност нацисти, обявяващи се за националисти.
Редно ли е един български националист да е привърженик на , която и да е чужда идеология ? Според мене нацизма си е за немците, фашизма за италянците, а за българите трябва да си е българщината.
Не е редно човек обявяващ се за Бг националист;
- да знае повече за Хитлер и генералите му и да им се прекланя, вместо да знае за българските царе и генерали и национални герои и да се прекланя пред техните дела и подвизи.
- не е редно, като развален грамофон да повтаря за някаква несъществувала никога арийска раса, като си имаме много добра българска народност.
- не е редно да е толкова отдаден на нацизма, който ни е слагал по-долна раса от немците. Може някой помияр да се мисли за по-долен, ама не смятам българите за по-долни от немците и скандинавците.
- не е редно Хитлер да е почитал църквата , а сегашните му последователи да са някакви езичници.
Да Хитлер ни върна нашите земи , но загуби войната и всичко ни беше отнето, а ни наложиха и гадния комунизъм. Та Хитлер, както беше добър за България, така се оказа и лош и ни повлече и нас към гробищата.
Няма лошо БГ националистите да си сътрудничат с нацисти и фашисти.
В крайна сметка българите нацисти и фашисти са си един вид чуждопоклонници.
Един български националист не трябва да се кланя на нищо чуждо, колкото и добро или модерно да е то. Имаме си наши неща нека се кланяме на тях. Какво на келешите не им хареесват Левски, Иван Михайлов, Караджата, Хаджи Димитър и т.н. та се кланят на некви си чужденци. Е да ама изброените от мене не са модерни, не можете да ги видите по ХОЛИВУДСКИТЕ продукции, дори и като отрицателни герои.
Сигурно доста хора ще се обидят от написаното, ама това е техен проблем не мой. Аз не се покланям на нищо чуждо и не смятам да се покланям.

Wulko88

**
Forum Member
Публикации: 262
ИМАМ ДОСТА ВУЛГАРЕН ЕЗИК
Локация: София
Активен
напълно съм съгласен  :)
аз принципно много си уважавам поп фолка, ракийката, салатката, скарата, кефят ме  даже селския манталитет и така наречената простащина дет само ние си я имаме, все пак това му се вика бит,
ма и Хитлера е пич, и на него му се кефа и според мене нема лошо в това, все пак човекът е постигнал много за своя народ
МНОГО ОБИЧАМ ДА ПИЯ

Болгардингезе

Senior Member
Публикации: 979
mąθran
Локация: Велика България
Religion: None None
Politics: None None
Активен
Така е ,не би трябвало да има нацизъм и фашизъм сред националисти ,но има.
Някои хора смятат ,че за България трябва Национал-социализъм ,но той не е за България.Българският манталитет не е като немският.Ще стане същото както ни насадиха комунизма ,няма да е по-различно.Комунизмът се роди в Русия ,а руският народ е с манталитет роб.Хитлер измисли Национал-социализма ,но той пасва за Германия супер ,но за българите е по-различно.Фашизмът си пасва идеално за Италия ,но за България не.
Арийци има ,но в това число немците не влизат.Няма как да са.Това че Хитлер им го  казал няма да  ги направи.
Иран, Армения - вечни приятели с България.
Както и горе, тъй и долу!

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
Цитат на: Wulko88 - 13 Сеп 2008, 18:17:05
напълно съм съгласен  :)
аз принципно много си уважавам поп фолка, ракийката, салатката, скарата, кефят ме  даже селския манталитет и така наречената простащина дет само ние си я имаме, все пак това му се вика бит,
ма и Хитлера е пич, и на него му се кефа и според мене нема лошо в това, все пак човекът е постигнал много за своя народ
Ракийката и салатката добре, ама чалгата ич не ми харесва. Колкото до Хитлер - доста е постигнал, ама и доста се е провалил. Вчера гледах по италянската ТВ интересен филм за СС, ама не като тези по нашата телевизия, беше с доста подробности и документални кадри. Всичко започва добре, ама кака свърши - с държавата Израел.

Александър

Senior Member
Публикации: 714
Шуми Марица окървавена...
Локация: Плевен
Зодия: Pisces Pisces
Активен
"Фашизма е италиянски той не е за износ" - Мусолини!

За националсоциализма... Колко пъти да го опсъждаме, че ако ще се ползва подобно нещо ще се "побългарява", ако трябва ще и да  остане 15 процента от реалната идеология. Системата има свойте големи плюсове. Естествено, че никъде не може да се приложи в типичната германска форма... Това се вижда дори от прочитането на програмата на НСДАП.
Като не е за България, ще го направим така, че да стане...

Дори да копираме абсолютно всичко, 1към1(тоест германските знамена с германските чинове, окултизъм... и всичко) пак няма да е толкова пагубен колкото комунизма...
"С дързостта на младите и мъдростта на старите да възродим нацията и България."

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
Цитат на: Александър - 13 Сеп 2008, 18:25:22

Дори да копираме абсолютно всичко, 1към1(тоест германските знамена с германските чинове, окултизъм... и всичко) пак няма да е толкова пагубен колкото комунизма...
Поредния чуждопоклонник. От такива, като тебе България няма нужда бате, имаме си вече комунистите.
Какво им е на българските неща, та трябва да ползваме немски.
Хитлер за тебе по-велик ли е от Левски и Иван Михайлов например.
Ама ДА или НЕ без увъртания.

Индивидуалист

Cadet
*
Hero Member
Публикации: 2 812
Не бойте се!
Зодия: Virgo Virgo
Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Активен
ЦитатОт начало искам да потчертая че не съм антифашист или антинацист и тези две идеологии даже са ми донякъде симпатични.
Прави впечатление че много от Бг националистите са всъщност нацисти, обявяващи се за националисти.
Редно ли е един български националист да е привърженик на , която и да е чужда идеология ? Според мене нацизма си е за немците, фашизма за италянците, а за българите трябва да си е българщината.
- да знае повече за Хитлер и генералите му и да им се прекланя, вместо да знае за българските царе и генерали и национални герои и да се прекланя пред техните дела и подвизи.
- не е редно, като развален грамофон да повтаря за някаква несъществувала никога арийска раса, като си имаме много добра българска народност.
- не е редно да е толкова отдаден на нацизма, който ни е слагал по-долна раса от немците. Може някой помияр да се мисли за по-долен, ама не смятам българите за по-долни от немците и скандинавците.
- не е редно Хитлер да е почитал църквата , а сегашните му последователи да са някакви езичници.
Да Хитлер ни върна нашите земи , но загуби войната и всичко ни беше отнето, а ни наложиха и гадния комунизъм. Та Хитлер, както беше добър за България, така се оказа и лош и ни повлече и нас към гробищата.
Един български националист не трябва да се кланя на нищо чуждо, колкото и добро или модерно да е то. Имаме си наши неща нека се кланяме на тях. Какво на келешите не им хареесват Левски, Иван Михайлов, Караджата, Хаджи Димитър и т.н. та се кланят на некви си чужденци. Е да ама изброените от мене не са модерни, не можете да ги видите по ХОЛИВУДСКИТЕ продукции, дори и като отрицателни герои.
Сигурно доста хора ще се обидят от написаното, ама това е техен проблем не мой. Аз не се покланям на нищо чуждо и не смятам да се покланям.

Подкрепям!
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
А какво да кажеме за велики националисти с никове СС пешо или Фелдмарьал еди кой си. Не това не са БГ националисти , отва са просто чуждопоклонници, покланящо се на чуждото и недостойни да се назовават българи. Защо не са с никове от рода на БРЦК, или ВРО или войвода, четник и така нататъка, срам ли ги е , или не е на мода.

Болгардингезе

Senior Member
mąθran
Активен
Цитат на: mishoka - 13 Сеп 2008, 20:11:47
А какво да кажеме за велики националисти с никове СС пешо или Фелдмарьал еди кой си. Не това не са БГ националисти , отва са просто чуждопоклонници, покланящо се на чуждото и недостойни да се назовават българи. Защо не са с никове от рода на БРЦК, или ВРО или войвода, четник и така нататъка, срам ли ги е , или не е на мода.
И аз това се чудя от много време.Русе СС(!) ,си е сложил снимка на Хитлер все едно друг не заслужава.
Има и други ,но не искам да обиждам Русе СС ,просто искам да ми каже защо си е сложил!?

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
Цитат на: Anti-Pasti - 13 Сеп 2008, 20:18:52
Цитат на: mishoka - 13 Сеп 2008, 20:11:47
И аз това се чудя от много време.Русе СС(!) ,си е сложил снимка на Хитлер все едно друг не заслужава.
Има и други ,но не искам да обиждам Русе СС ,просто искам да ми каже защо си е сложил!?
Сложил я е : защото е чуждопоклонник и мисли нацизма за нещо много модерно и актуално издигащо го в духовно ниво. Мисли, ама не може да мисли, а и какво ни интересува нас българите какво е на мода в холивуд.

logx

Senior Member
Публикации: 930
Обичайте Родината си!
Локация: България
Активен
Нещо човекът, дето е създал темата не ме радва, ама е написал доста правилни неща и много от българските "националисти" трябва да се замислят, че за смъртта на Левски се написа със закъснение, а за някои чужди герои /на техните си страни уж/ още се чакаше само да настъпи датата.

Това не е национализъм, тук Мишока е прав! Свастиките, аватарите на Хитлер, подписите от тип "Sieg Heil" опозоряват националистическият форум, защото така както един подпис бъде "България над всичко" не върви над него да се вее аватар с пречупения кръст!

Нашето знаме е къде-къде!
И така животът продължава
вечният си мъдър кръговрат.
Някой постоянно оцелява,
защото други срещу бурята, стърчат.

ssaa6oo

*
Junior Member
Публикации: 52
Активен
По между другото най-старата свастика е намерена покрай Варна и е датирана на около 7 хил. години, а на една българска църква има точно пречупен кръст, но той е там още когато Хитлер не е бил дори и мръснишка помисъл в главата на баща си. Имам предвид, че свастиката се отъждествява единствено с национал-социализма, но това не е правилно.

Death angel

Cadet
*
Hero Member
Публикации: 1 482
Активен
Цитат на: mishoka - 13 Сеп 2008, 17:48:57
От начало искам да потчертая че не съм антифашист или антинацист и тези две идеологии даже са ми донякъде симпатични.
Абе Мишок, я ми кажи защо не съм учуден, че си пропуснал руснаците !?
Би ли коментирал антибългарското сборище състояло се днес край яз."Копринка" ?

П.П.
А, забравих да ти кажа !
Мисля, че в това си мнение плагиатстваш
Не падай духом, където ти падне !

logx

Senior Member
Публикации: 930
Обичайте Родината си!
Активен
Цитат на: ssaa6oo - 13 Сеп 2008, 20:48:47
По между другото най-старата свастика е намерена покрай Варна и е датирана на около 7 хил. години, а на една българска църква има точно пречупен кръст, но той е там още когато Хитлер не е бил дори и мръснишка помисъл в главата на баща си. Имам предвид, че свастиката се отъждествява единствено с национал-социализма, но това не е правилно.
Да, това го знам и наистина е вярно за свастиката, но въри го обяснявай на пенсионерите... А и не това е важното, а до това с какво чувство я използваш. Едва ли повечето националисти използват свастиката, защото била намерена първо на Българска територия.

Но си прав, факт.
И така животът продължава
вечният си мъдър кръговрат.
Някой постоянно оцелява,
защото други срещу бурята, стърчат.

Болгардингезе

Senior Member
mąθran
Активен
Свастиката няма смисъл пак да я говорим.Ясно е ,че Хитлер не я е измислил.

Similar topics (5)

Отговори: 28
Прегледи: 7004

Отговори: 33
Прегледи: 50740

Отговори: 53
Прегледи: 14683