• Welcome to Българският националистически форум.

Различията между православните и неправославните

Започната от OFICER, 16 Май 2009, 18:15:53

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Мишок

Под нехристияни слагам и всички ереси, секти и извращения на вярата, тоест християни са само православните.
Не всички кръстени и наричащи се християни са наистина такива. Християни са тези които имат разкаяние в сърцата, молят се на Бога за прощение на греховете, посецават църквата редовно, а не само по големите празници, изповядват се , постят и се причестяват или поне се опитват да живеят , до колкото могат по православните морални норми.
За съжаление тези хора не са много в днешна България.
Най-добре тази разлика се забелязва от обърнали се в последствие към вярата хора, какъвто съм и аз самия. Не християните няма как да видят разликата в днешните безбожни и модерни времена, но тази разлика я има и е в полза на християните. Самият аз, като модерен човек, какъвто бях и сега като християнин съм много-много различен.
Ето и някои мои различия.
-по-спокоен съм
- кротък съм, не проявявам излишна агресивност
- не съм така горделив , както бях.
- не съм и така злобен и отмъстителен
- няма ги вече тъпите суеверия за късметлийската ми дреха, човека дето щом го видя и не ми върви, черната котка и подобните.
Най-големия проблем на нехристияните е обсебената им от сатанинска гордост душа, тази гордост ги заслепява и прави невероятно безумни. Абе неслучайно всички грехове идват от гордоста и са и деца. Верно по медиите може постоянно да ни обясняват : че трябвало да се гордееме с това си и онова си, ама тези медии явно не са наред и не трябва да ги слушаме. По същия начин ни ловят в капаните си и историците на най-древно-старата ни история и ненормалните им привърженици.
Християнин да си не е лошо , а напротив е добре и за човека и за близките му.
Християнина е.
- кротък, незлоблив и милостив
- обича труда, и се труди
- не обича интригите, измамите и козните, ако ги направи: знае че това е грях.
- не краде, не злобее, не развратничи - а подаде ли се някое от тези неща, знае че е извършил грях и гледа да не се повтаря.
- на война същия този християнин не знае страх и влиза в боя смело.
- при разговори помежду си те - християните са вежливи, не се надвикват, излушват се, споровете им са кротки и мирни и винаги се решават в дискусия.
Християнското семейство
- жената се грижи за мъжа и децата
- мъжа за жената и децата
- децата пък слушат родителите си
- всеки си изпълнява задълженията с страх Божи
А не както при много нехристияни
- жената само се гласи и не ражда, да не си повредяла фигурата, а на мъжа майната му и на децата
- мъжа пък иска жената и децата му да треперят от него и задължително трябва да има и некоя странична връзка
- децата на такова семейство сами се сетете какво представляват.
Ето и една от причините в България нещата да не вървят и да нямаме истинска, силна и сериозна националистическа партия без комунисти и агенти на ДС дето уж служели били с доносите си на родината.
Причината се казва : прекалено много нехристияни, прекалено много овни и козли.

varnab

oficer добре си го написал   .   В  това и се състои трагедията на България ,че няма истински християни, а то през турско са се делили на християни и рязани. Така ,че българинът ако не е християнин много малко се отличава от турчина или чифута.

stoyan_doychev

Аз съм правосалвен християнин, обаче не постя, и не приемам част от нормите на православното християнство, защото то е доренесансово,(създадено е преди ренесансовия хуманизъм) и възпроизвежда в себе си част от нормите на средновековно-феодалното невежество. Православните християни не трябва да се държат като тъпи и невежи средновековни хора, а трябва да се ползват от достиженията на ренесанса.

Между нехристияните и мисюлманите има прилики, но има и разлики. Крайно време е хората да разберът, че християнството е нещо много важно.
За това, че сега хората в България са безбожници, са виновни комунистите, с техния пролетарски атеизъм. Стига с пролетарския атеизъм, бъдете християни!!!!!

Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.

Sargon III

Цитат на: stoyan_doychev - 21 Ное 2009, 18:37:37
Аз съм правосалвен християнин, обаче не постя, и не приемам част от нормите на православното християнство, защото то е доренесансово,(създадено е преди ренесансовия хуманизъм) и възпроизвежда в себе си част от нормите на средновековно-феодалното невежество. Православните християни не трябва да се държат като тъпи и невежи средновековни хора, а трябва да се ползват от достиженията на ренесанса.

Това не е възможно! :*

stas

Аз съм правосалвен християнин, обаче не постя, и не приемам част от нормите на православното християнство, защото то е доренесансово,(създадено е преди ренесансовия хуманизъм) и възпроизвежда в себе си част от нормите на средновековно-феодалното невежество.
Ще ни светнеш ли нещо за невежеството ?

ЦитатПравославните християни не трябва да се държат като тъпи и невежи средновековни хора, а трябва да се ползват от достиженията на ренесанса.

Кои достижения!? Тея дето ни натрапват, че праотците ни са маймуни ли !?

.
"Вярвам, Господи, помогни на неверието ми!" (Марк. 9:24).

хейтър

Всички мюсюлмани,трябва да бъдат изпратени в концлагери и изгорени живи.Те са зли същества изпратени от ада.Само истинските християни могат да бъдат господари на тази земя.Няма място за други богове,освен нашият.

Amenhotep

Цитат на: хейтър - 15 Дек 2009, 12:13:44
Всички мюсюлмани,трябва да бъдат изпратени в концлагери и изгорени живи.Те са зли същества изпратени от ада.Само истинските християни могат да бъдат господари на тази земя.Няма място за други богове,освен нашият.

Айде сега, грях на душите да взимаме заради тия апапи ...

Пак ще предложа да бъдем цивилизовани и добри и просто да ги накачурим по кораби и влакове и да си ги върнем обратно в пещерите ... после да затворим границите и да си ги оставим там да си правят не ислям, не ширият а по два исляма и два ширията - слепени.
като си седят в Азия и Африка ме боли фара какво ще правят, ако ще сами да се взривяват, ако ще и групово, ако ще и да си бесят жените, ако ще и във водолазни скафандри да ги карат да ходят ... само да не са ни в Европата.

Ето един поздрав с една добра идейка ...

Johnny Rebel - Ship Those Muslims Back

хейтър

Amenhotep,интересното в случая е че мюслитата смятат убийството и насилието за нещо нормално,понеже сатанинската им религия ги учи че ако убиват в името на Аллах,те вършат добрина.С тази изкривена психика и този откачен мироглед,рязаните мастий,искат да наложат насраната си вяра над цивилизованите общества.Мюсюлманина не уважава човешкият живот нито своят,нито чуждият,за тези поганци,смисълът на човешкият живот не значи нищо.Според исляма не е грях ако убиеш неверник,според тях не е грях ако крадеш,грабиш,изнасилваш и вършиш мащабни злини,стига да си вярващ джинът(Аллах)ще ти опрости всичко.По тази сбъркана и откачена логика живеят цепнатите.И най лошото е че има и християни които смятат че ислямът не бил зло,представете си.Ами ако ние започнем да колим и убиваме сечени гайди,и се оправдаем че така ни учи нашият Бог,какво щеше да стане по света.Целият свят щеше да се превърне в касапница.Така че в Европа няма място за аллаховците,да си вървят на арбският полуостров и там да си се колят и режат до насита.

Amenhotep

на тия цялата им "култура" се базира на страдания и реки кръв ...

Виж какво правят на децата си - на най-милото и ценното нещо в човешкия живот - вместо да ги обичат, да ги възпитават и да ги прегръщат тия зверове ги ОБРЯЗВАТ!

Виж колко радостно и благодарно е детенцето, което посвещават в религията, посредством осакатяване на половия му орган...

А и празниците си тия сатанисти и тях ги празнуват с реки от кръв ... т.нар КУРБАН (жертва в името на Аллах), първоначално се е практикувал и принасяйки човешки жертви, но по-късно се е преминало на животни ... но най-важното е останало ... цитирам курана по памет - "при жертвата на животното, трябва земята да бъде напоена с колкото се може повече кръв... Безкръвният курбан не е угоден на Аллах" ...

И да не говорим за отношението им към жените например ... ето 2 видеоклипчета за правилата за бой на жените в исляма ...

http://www.vbox7.com/play:c02c5b35

Правила относно биенето на жени в Исляма

... а при законите на Шириата (което е върховната еманация на Ислямската лудост), дори и изнасилването е законно ...

Изнасилването Е Законно Според Шириата

... Водейки се от мисълтта на автора на книгата "Изкуството на Войната" - Сун Дзъ - "Опознай врага си за да го победиш", се хванах да попрочета малко повече за тия идиоти - мюслимите ... еййй колкото повече научавах за тия, толкова повече се отвращавах от лудата им религия ...

Ислямски Екстремизъм

п.п.
А от всичките рязани, Турците, Чеченците и Шиптарите са най-диви и кръвожадни!

Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.

хейтър

Какво можеш да очакваш от тарамбухи,които си порят челата с бръснарски ножчета,кичат децата си с експлозиви и шибат козички.Откаченяци с изродско мислене.Скоро ако продължават да се блъскат в Европата и тука ще стане така,ще донесът обичаите си с тях и повярвай ми континента ще прелее от кръв.Така че селямовците нямат място в цивилизованият свят.

rado84

И после пак кажете, че християнството учело на любов към ближния. Голяма любов, няма що...  |-(

Преспанец

Цитат на: rado84 - 25 Дек 2009, 13:58:45
И после пак кажете, че християнството учело на любов към ближния. Голяма любов, няма що...  |-(
Погледни името на този, който ги е изговорил тези думи- пише се хейтър. Какво се изненадваш от думите му, човека очевидно не е наред.
Разбира се, че Християнството учи на любов.Това, че някои хора се наричат християни, а не спазват нормите му, не означава, че то не учи на любов. Цитирам:

ОТ ЛУКА СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ. ГЛАВА 6.
27. Но вам, които слушате, казвам: обичайте враговете си, добро правете на ония, които ви мразят,
28. благославяйте ония, които ви проклинат, и молете се за ония, които ви пакостят.
29. На тогова, който те удари по страната, обърни и другата; а на оногова, който ти отнеме горната дреха, не пречи да ти вземе и ризата.
30. Всекиму, който ти проси, давай, и от оногова, който взима твое нещо, не изисквай назад.
31. И както искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях.
32. И ако обичате ония, които вас обичат, каква вам награда? Защото и грешниците обичат ония, които тях обичат.
33. И ако правите добро на ония, които и вам правят добро, каква вам награда? Защото и грешниците правят същото.
34. И ако давате заем на ония, от които се надявате да го получите назад, каква вам награда? Защото и грешниците дават заем на грешници, за да получат същото.
35. Но вие обичайте враговете си, и правете добро, и назаем давайте, без да очаквате нещо; и ще ви бъде наградата голяма, и ще бъдете синове на Всевишния; защото Той е благ и към неблагодарните, и към злите.
36. И тъй, бъдете милосърдни, както и вашият Отец е милосърден.

http://www.pravoslavieto.com/bible/nz/luk.htm#6

ОТ МАТЕЯ СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ. ГЛАВА 5.
3. блажени бедните духом, защото тяхно е царството небесно.
4. Блажени плачещите, защото те ще се утешат.
5. Блажени кротките, защото те ще наследят земята.
6. Блажени гладните и жадните за правда, защото те ще се наситят.
7. Блажени милостивите, защото те ще бъдат помилувани.
8. Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога.
9. Блажени миротворците, защото те ще се нарекат синове Божии.
10. Блажени изгонените заради правда, защото тяхно е царството небесно.

http://www.pravoslavieto.com/bible/nz/mat.htm#5

Мишок

Защо не изброи истинските достижения на ренесанса ?
На първо место от тях разврата и педерастията  - от това ли да се ползваме, ти ползваш ли ги а ?
Ренесанса е началото на еврейско-сатанинската епоха, и края на благочестието, започва с полудяването на папите и свършва с сатанинските секти - от това ли да се ползваме брате ?

samvoin

А каква е разликата между християни и психичноболни?  :^)
ДЯКОНЕ, ОЩЕ ИМА БЪЛГАРИ!

"Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин." - Член 39 от Конституцията на Република България

http://samvoin.blog.bg/

omerzen

Цитат на: rado84 - 25 Дек 2009, 13:58:45
И после пак кажете, че християнството учело на любов към ближния. Голяма любов, няма що...  |-(
Странно , защо мислите че мюсюлманина се пада и е "ближен" на християнина ?
Според мен ближен на християнина може да бъде само някой друг християнин .
Още повече че мюсюлманите нямат никъкво намарение да възприемат не-мюсюлманите като "ближни".
Още повече пък християните .
Тъкмо напротив , мюсюлманите възприемат като врагове на исляма всички не-мюсюлмани . Включително и християните . Това е и една от многото причини че
ислямска Турция в никакъв случай не бива да членува в Европейския Съюз ! 
:bgflag:
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

Similar topics (4)

Отговори: 0
Прегледи: 2086

Отговори: 3
Прегледи: 2891

Отговори: 1
Прегледи: 1769

Отговори: 6
Прегледи: 3369