България и българите > Национална Съпротива

Свобода за момчетата от Национална Съпротива!

(1/24) > >>

Nordwave:
Жертвите отивали на митинг за защита на правата на чужденците

15 младежи, част от които са носeли качулки, са пребили пътниците в трамвай. Инцидентът e станал на предпоследната спирка на трамвай 20 преди гара “Искър”. Сигналът е подаден на телефон 112 малко след 10.00 ч. тази сутрин.

Пострадали са четирима души, един от тях - на 17 години, е откаран в “Пирогов”, а другите трима - в Окръжна болница. В 11.30 часа в Детската противошокова зала на УМБАЛСМ „Пирогов” е приет 17-годишният Д.П. Момчето е с фрактура на ляв лакът, лява ключица, и кост на лявата длан, както и рани по главата. Предстои му операция на ръката. Пред главния вход на „Пирогов” са приятели на момчето, очевидци на събитието.

По данни на МВР пострадалите граждани са отивали на митинга в защита на правата на чужденците в България, организиран днес пред дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци.

Трамвайната мотриса e изтеглена в депо “Искър”, за да продължат процесуалните действия от намиращите се на мястото дознатели и полицаи. Част от седалките на мотрисата са изпацапани с кръв, по пода има стъкла от счупени бутилки. Ватманката е отведена в Осмо районно управление, където дава свидетелски показания.

По-късно през деня министърът на вътрешните работи съобщи, че са задържани двама от нападателите. Задържаните са на 22 и 27 години, единият в района на Първо РПУ, а другият – в района на Девето РПУ в столицата. Двамата ще бъдат откарани към Осмо РПУ за разпит. Единият от задържаните е криминално проявен, с регистрации за незаконно притежаване на оръжие и хулиганство.

„В случая става дума за свада между две младежки организации. Едните са неофашисти, даже ми казаха, че се казват Национална съпротива. Другите са от Младежко комунистическо движение „23 септември”. Тези от „23 септември” са отивали на протеста пред Бусманци и са били причакани от неофашистите, въоръжени с метални пръти. Те са пребили четирима от тях, единият е в „Пирогов”, другите трима са в Окръжна болница. Това не е първият им конфликт”, заяви пред Дарик радио един от организаторите - Светла Енчева.

Центърът за чужденци в Бусманци е трагично известен с лошите условия, които предлага. Митингът, на който са се събрали близо 50 човека, вече е започнал. Присъстващите ще изразят несъгласие с практиките на незаконно и произволно задържане на чужденци в “дома” - такива в процедура по предоставяне на бежански/хуманитарен статут; хора, които не представляват обществена опасност и няма данни, че ще се укрият; хора в тежко здравословно състояние; бременни жени; майки с деца, уточняват организаторите.

“Нелегални хора няма”, “Всеки има право на образование”, “Затворът в Бусманци - държавно престъпление” - това са част от лозунгите на протестиращите на митинга в защита на правата на чужденците в България. На прозорците на сградата задържаните там чужденци са опънали транспаранти, с които призовават за свобода и равни права.

Активистите настояват и за приемане на добавка в Закона за чужденците в България, с която да се регулира статута на нелегалните имигранти, така че те да имат достъп до образование, здравеопазване, възможност за легален труд и защита на правото на личен и семеен живот.

Присъстващите ще настояват и за уважение на човешкото достойнство на задържаните в “дома” в Бусманци - гарантиране на правото им на информация относно причините и периода на задържане, възможностите за защита, здравословното им състояние, подобряване на санитарните и битовите условия в “дома”, редовен достъп на доброволци. Ще се иска и предоставяне на достъп до безплатно средно образование на чуждите граждани, независимо от вида статут, страната на произход и възрастта им, кактои гарантиране на правото на всички легално работещи чужденци на социално и здравно осигуряване и достъп на всички деца на чужденци до здравеопазване, равен на този на българските деца.

Митингът се организира от инициативен комитет, в който участват писателят Иван Кулеков, музикалният продуцент Виктор Лилов, блогърът Светла Енчева и активистката Яна Бюрер Тавание.

Преди време бе арестуван директорът на служба “Миграция” в МВР Стефан Христов. Според обвиненията Христов е уреждал неправомерно чужденци с визи. Шефът на агенцията за бежанците Светослав Мичев пък получи обвинение за умишлена безстопанственост. www.vsekiden.com

Nordwave:
Неонацисти пребиха младежи в трамвай

Четирима младежи, возещи се на трамвай по линия 20, бяха пребити от маскирани нападатели в района на гара „Искър" тази сутрин. Двама от нападателите са вече арестувани, съобщиха от МВР.

Пострадалите младежи са на възраст от 17 до 23 години. От тях най-тежко е ранено 17-годишно  момче. То е приет в  Детската противошокова зала на  „Пирогов” с фрактура на ляв лакът, лява ключица, и кост на лявата длан, както и рани по главата. По-късно му е направена операция на ръката.  Другите ранени са с по-леки травми и са били откарани в Окръжна болница, предаде Дарик.

Пострадалите младежи трябвало да се срещнат с приятелите, за да участват в протестен митинг пред Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци. Нападателите са били въоръжени с бухалки, метални боксове и прътове. Те са знаели, че ще има протест от 11 часа и са използвали този факт за сплашване на митингуващите,  твърди  студентът Александър Николов -  един от първите пристигнали при ранените си приятели.

Инцидентът е станал към 10.30 часа, когато група от 15 младежи, част от тях с качулки, са влезли в трамвая на предпоследната спирка преди гара "Искър" , затиснали вратите на мотрисата и започнали да бият определени пътниции, след което са избягали.
"Определено бяха 15 човека най-малко, защото като затиснаха вратите да не мога да ги затварям още дойдоха от другата страна - с качулки, с бухалки и се сбиха. Страшничко беше, много, зверски беше, аз се уплаших пък не знам, цялата треперя", разказа ватманката Юзмур Тефик Нюнюн.
Нападателите не са нанесли щети по мотрисата. Заради инцидента движението на трамваите бе спряно за 35 минути,

Следобед бяха задържани двама души заради побоя. Те са на 22 и 27 години, единият от тях е криминално проявен, с регистрации за незаконно притежаване на оръжие и хулиганство. Другият няма регистрация в полицията. Продължава издирването на останалите участници в побоя, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".  Бруталният побой е свързан анархични движения, леви и крайно десни, и това е сблъсък между тях относно позицията им за Дома за чужденци в Бусманци. По случая са мобилизирани всички сили от Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). Лично под ръководството на заместник-директора Терзиев се провеждат оперативно-издирвателните действия, свързани със залавянето на извършителите, изтъкна Цветанов.

Протестът, към който са отивали пребитите момчета, беше организиран от група активисти пред Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци. Те се обявиха против задържането на чужденците в дома за по няколко години, без да могат да излизат навън, без необходимото здравеопазване и без възможност за образование на тях и децата им. Става дума за чужденци, които са в процедура по предоставяне на бежански статут и не представляват обществена опасност, уточниха активистите. Те искат промени в Закона за чужденците в България, които да регулират статута на нелегалните имигранти. Той бе организиран от инициативен комитет в състав: Иван Кулеков, писател, Виктор Лилов, музикален продуцент, Светла Енчева, блогър, Яна Бюрер Тавание, активист. http://dnes.dir.bg/news.php?id=6518770&fp=1

snayperi:
    По новините съобщиха че ултраси са нападнали и са пребили младежи в градския транспорт в София.Стана ясно че тези младежи които са биле пребити от ултрасите са участвали в демонстраций пред емигрантски лагери в България с искането на емигрантите да им бъде дадено бългаско гражданство и да им се усигури работа в България.Това означава че тези младежи буквално искат България да бъде залята от чужденци от изток търсещи иконмическо убежище което буквално ще изтласка българите от България в чужбина защото и безтова ниско платените български работници ще станат още по-ниско платени защото тези дето идват от изток там живеят в такава мизерия че са готови да работят у нас и за лев на ден.

     Тези младжки протести се органиират пред емигрантските лагери от комунистическите робовладелци в България които държат цялата икономика на страната ни и експлоатират като безплатна работна ръка българите вече 65г. и понеже сега по стандартите на Евросъюза трябва вече да плащат по-високи залати решиха да вземат нископлатени работници от изток.Това е стара комунистическа планирана политика която ченгето от комунстическите ДС Божидар Димитров издаде без да иска като каза че след като българите заминавали в чужбина и бъгарите в България изчезват от демгравският срив нямало нищо лошо защото като нямало българи в България на тяхно място щели да дойдат виетнамци и България пак щяло да я има.

     Представете си каква България щее без българи и какви българи ще са виетнамците.Това е поредният комунистически интернационализъм благодарение на който комунистите по икномчески път изгониха българите от България и сега ги заместват със изметта от изток.Срещу комуниистическият ценизъм не може да се изправи нищо друго освен оръжие и бой.Само с бой и оръжие трябва да се смачка тази арогантна комунистическа зган която ни превърна в по-долни от циганите и ни прогони от страната ни та да се чудим къде и как да оцеляваме физически.

     Не само че подкрепям действията на ултрасите но се чудя защо са толкова пасивни и че все още цигани,турци и всякаква гмеш у нас продължава да тормози и тероризире,ограбва и убива българите по села,паланки че и в градовете даже?Докога ще бъдем роби в собствената си страна?  (handshake)  :viking:  :ricar:  (bandit)  (flex)   :mutra: :twak: :boi:  :wallhit: :pop:  (y)

Родолюбец IYI:
Аз също подкрепям действията им.

ген. Вазов:
И аз ги подкрепям

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия