Poll

Вярвате ли в плурализма на парламентарната демокрация?

ДА
НЕ

Author Topic: Има ли демокрацията алтернатива?  (Read 28618 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline april_z

 • Premium user
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 759
 • Gender: Male
Re: Има ли демокрацията алтернатива?
« Reply #90 on: 08 Mar 2013, 14:44:25 »
как се управлява в една демокрация? :mad:

правителството прави закон и го внася в парламента да го одобрят. това е начин на работа в парламента.

какво означава това? на правителството са им нужни депутати демек представители които трябва да бъдат от тъпи по тъпи без грам акъл за да гласуват както е волята на правителството.

демек важно е правителството. и там е работата кой го назначава. и то се назначава от силите които дърпат конците. това е демокрация. и заради това ние избираме 240 простаци. никой умен няма да иска да бъде избран щото той ще мисли за последиците от тея закони. а на прост човек не му пука кви закони се внасят то това му е работата да ги одобрява.  :mad:
 

Offline april_z

 • Premium user
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 759
 • Gender: Male
Re: Има ли демокрацията алтернатива?
« Reply #91 on: 28 Apr 2013, 16:07:45 »
как се управляват хората в днешно време?

всяка държава я страх от собственния си народ. заради това тука се подкрепят циганите да сеят хаос срещу българите. така българите да не могат да възстанат срещу властта.
новия хит е да се предпочита ислама пред християнството пак с целта българите да не възстанат срещу властта.
родното население се цели да бъде робски подтисната като се забрани критики срещу друга малцинственна група. така се разиграват българи и цигани и турци , всички да се карат един с други за да може властта да не се безспокои от своето заробено население. така е по цял свят.

за власта обаче е жизнено важно да създава и хаос в съседни държави. така съседните държави да не им дойде на ум да нападнат и тяхната държава. така че демокрацията е най лесния начин робството в дадена държава да не спира а да е за век и веков затвърдено. демокрацията е най робската система измислена някога от властта.
защото винаги може съседна държава да подкрепи опозицията да дойде на власт и да отслаби едикоя си власттна структура.
пример ББ дойде на власт. и сега нашите комшии всички се целят този силен политик да бъде сменен с по слаб. това е демокрация да могат съседите да манипулират и да се създаде един отврат в хората за самата държава и за самата власт.
човека при демокрация е най незащитен. при силен владетел например можеш да се оплачиш на него. но при една съдебна система на кого да се оплакваш? там съдии се водят от закони които обслужват робството. никой не пази човека от държавата а точно обратното човека се надява на държавата да го пази от самата държава което е едно противоречие в себе си.

демокрация е най робската система , защото безморална. основана на закони които имат само една цел запазване на структурата на държавата. която за да оцелее се нуждае от роби. от нищо друго.
 

Offline april_z

 • Premium user
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 759
 • Gender: Male
Re: Има ли демокрацията алтернатива?
« Reply #92 on: 01 May 2013, 19:24:12 »
четох нещо та да не изостанете умственно и вие да ви го споделя .  :mad:

защо исляма е нужен на сегашните държавници. по цял свят.?
защото исляма е патриархална система и всякакви намеци тази патриархална система да бъде премахната трябва да бъдат спрени. сегашните бедняци квито сме българите сме склонни да се молим на милост. но в патриархата милост няма. държавата като представител на патриархалната система от насилие върху хората има очевидно проблем с това възхваляне на убииствата и генериране на завист злоба в населението.

обаче особенно по време на избори се възхваля злобата между хората.

помните ли кво каза бб по рано, че се надява зависта на хората между един друг да генерира силата у българите да тръгне икономиката на горе. демек да се дигне консумацията на всичко чрез злобата. патриархата сее злоба. най добрия представител на тая система са исламистите. от най малко 1500 години насам. ислама е измислен за да заплашва милостивия християнски свят.

той произтича от суровия горещ климат в арабския свят. там където бедноста поражда зверове, бедуини престъпници и обири. този свят е злобен поради бедните природни дадености. от както намериха петрола се промени тамшното съществуване но културата от векове насам все още е войнственна.
та липсата на тази войнственност в природно богата европа  е била проблем за патриархата. и затова се е нуждаела европа от външни заплахи за да сее смут в европейското население.

демек османската империя е била нужна на европа да плаши своето население от прекалена милостивост и да сее омраза не само срещу муселманите ами и срещу един други в европата. защото злобата е тази сила която съхранява патриархата и насилието в европа.

сегашните предизборни програми възхвалят милостивоста справедливоста но дойде ли дадена партия на власт веднага се захваща тази власт да сее омраза срещу другия. бб плюе станишев и доган. демек изборите се явяват един вид създаване на нови врагове, без които държавата и патриархалната власт неможе да съществува. заплахата е нужна на власта за да показва на хората че са застрашени от еди кой си и поради тази застрашеност трябва да понасят и за в бъдеще тешките лишения и мизерията за в бъдеще. демек да си останим роби.

държавата просто неможе да си позволи да съществуват в нейното владение свободни хора които да не са застрашени от власта. без вътрешни врагове държавата ще се разпадне поради нежелание на хората да робуват. но щомто има вътрешен враг, тя държавата може да мобилизира хората и да им покажи целта за която си струва да се бориш и да продължаваш да робуваш.

демек демократичната уж смяна на власта има за цел държавата постоянно да генерира вътрешни врагове. и така да поддържа робството в държавата.

сега бсп и нфсб плюят герб щото били алчни и несоциални.
при бай тошо кумунизма имаше нужда от опозицията която мразеше кумунизма за да покаже на населението че има враг който застрашава държавата България. и против този враг който се състоеше от фашисти и земевладелци трябваше да се строи социализма. но след като системата кумунизъм фалира се обърна заплахата. сега изведнъж стана кумунизма заплаха а капитализма беше новото цвете за мирисане. и пак си останахме роби на държавата България.

и сега пак искат да не вкарат в обратния строй за да има нови злобари които да генерират омраза и убииства между българите. че иначе това чудо държава няма бъдеще.
« Last Edit: 01 May 2013, 19:27:20 by april_z »
 

Offline april_z

 • Premium user
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 759
 • Gender: Male
Re: Има ли демокрацията алтернатива?
« Reply #93 on: 01 May 2013, 20:33:03 »
помните ли как енчев през зимата приканваше хората да не плащат данаците си и да бойкотират държавата? я си преставете тея от нфсб влезят във парламента и във власта дали енчев пак така ще преканва хората да спрат да плащат данаците си.
бившите ченгета на скат искат като овцете да не насочат един към други да се трепиме.

държавата е злоба и мотото не е съединението прави силата. ами злобата зависта прави силата за държавата за сметка на хората.

и мотото на тая държава е лъжата  , както не може да бъде друго. ако съединението е добре за държавата ? защо законите са така направени и икономиката е зависима от злобата между хората?

най злобната система измислена някога е държавата.

проблема е че човек не може да избяга от тая гад държавата. защото е прекалено зависим. това го схващат пенсионерите. това го схващат работещите. това е огромен проблем. и изведнъж ако я няма тази гад държавата сме поставени пред огромен проблем. ние не можем да оживеем и една седмица без да станем канибали. нашето бъдеще е канибализъм. защото сме отдавна привикнали към канибализма.
« Last Edit: 01 May 2013, 20:39:49 by april_z »
 

Offline april_z

 • Premium user
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 759
 • Gender: Male
Re: Има ли демокрацията алтернатива?
« Reply #94 on: 04 May 2013, 13:55:28 »
днешното шоу на солаков беше гола вода. и тъй като нищо не научих да пишим за злобата която нанася държавата върху хората.  :mad:  моята любима тема.

държавата ражда семейството от един мъж и една жена , основата на злобата. преди това е царувал родът. род от много поколения от една кръвна група. в държавата родът се разцепва. и жената е принудена да бяга от своя род и да създава с некой си мъж друг род от нищото. това го наричат днешно време семейство.

това си е пълно престъпление което държавата изисква от жената днешно време. да избяга от своята сигурност от своя род за да създаде с некъв чужденец нов род. като чели това е лесно осъществимо и изобщо възможно.

ето защо в българския речник също не се уважава това нещо бракът, уважава се родът на жената но не и родът на мъжа. мъжа е съмнителен казват му зет. той е разцепника който е и предателя той е шпионина и сее смут в семейството. най лесно забележимо е когата родът на жената обвинява мъжът , че не се грижи за жената си ами се контролира от другия род на който той принадлежи. например че мъжът се командва от сестра му или майка му. и е по загрижен за тях от колкото за новото си семейство. заради това тя се нарича свекърва. и е мразена от жената на мъжа.

това само потвърждава , че цялото това ново създание брак е изкуственно възможно чрез насилие.

насилието да се произведе това нещо брак е държавна политика(патриархална). бракат е първата стъпка към унищожаване на родът и сеене на смут в обществото, което е най важната цел на една държава. но българската традиция е запомнила тази несправедливост и назовава хората с истинските имена.
което показва антиробския характер на българския език.
законодателството в държавата е направено в полза на жената. в ощърб на мъжа. той поема всички товари и задължения а на жената се възлага да се грижи за детето. така се обръща обществото в едно каращо се в постоянни скандал живеещо общество. ето защо жените обичат да слушат скандалите на богатите за да се смирят че и другите зле живеят и така да се примирят с робския и несправедливия начин на живот.

щомто и богатите се карат и развеждат това тогава те го смятат за природен закон и си мълчат. това е робския характер на държавата.

така че сега като фалира държавата , фалира не само държавата ами и всички от нея насилственно създадени сформования. една от които е бракът.
че държавата фалриа се вижда от разпадащите се бракове. от отказа на държавата да се грижи за своето старо население. тази точка е залегнала в задълженията на родът, тоест да се грижи за своите родители и старци.
това безразличие към старото поколение показва една черта от една фалираща държава която не е в състоявие да изпълни ролята на родът която тя се опитва изкуственно да изпълнява. но поради начина по който е създадена тази структура държава , а тя  е по насилствен начин се оказва и причината защо държавата в крайна сметка фалира.

този фалит се характеризира от старото население като загуба на морал. и пренебрегването на старите спрямо малцинства , гейове и прочие.
« Last Edit: 04 May 2013, 14:14:32 by april_z »
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Re: Има ли демокрацията алтернатива?
« Reply #95 on: 29 Mar 2018, 13:32:34 »
Някои още вярват че има демокрация на запад. Има , ама само относно плащането на глоби и изсмукването на всеки евро-цент от хората.
Тук всичко е ограничено и отварянето на някаква активност е почти невъзможна, освен тази с продажбата на наркотици, но там е страшно.
Например:
- броят на такситата  е ограничен, а разрешителното струва над 150хил. евро !
- за да отворите туристическа агенция, която не се знае дали ще върви пак над 100 хил.
- за кафене - 150хил. трябва да купите направо активността - фирмата, иначе нямате шанс да извадите разрешителните.
- за ресторант - същото.
Въобще за всичко има ограничения и няма никаква свобода на пазара.
Преди нова година детето имаше обриви: записахме му час при лекаря за чак след 30 дена, то за това време ще се изрине и оправи 5 пъти. Отидохме на частен лекар , даде ни за след 25 дена. Така е защото са ограничени и няма конкуренция. Същото е със зъболечението: скъпо, бавно и некачествено. Даже са развили дентал туризъм.
На всякъде на запад са ограничения за всичко и всички. Олигархията им и политическата класа са окупирали печелившите неща и  както у нас, за обикновеният гражданин само - трудните и мъчни работи са оставили, а даже и това няма.
Да можеш да си говориш, каквото искаш, ама не и по телевизията. То и у нас през комунизма си говорехме , каквото искаме и чак 90-та г. разбрахме че за това вкарвали в затвора, а то били нагласени техни агенти.
Ако си отворите фирма, данъците са такива че няма смисъл да се напъвате, ако обаче не я затворите както трябва, а е направено да е объркано - става страшно. Един румънец мой познат имал фирма, не я затворил, както трябва и му блокирали банковата сметка. Попитал колко дължи да ги плати и да му я отворят, казали му - 148 евро. Този казал - добре бе вземете ги от сметката и готово, но онези му пояснили 148 хил. !!!!!!!!!! Тук на запад е пълно с хора дължащи огромни суми на агенцията по приходите и на практика са като преследвани от тоталитарен режим, не могат да правят вече нищо.  Въобще финансовото преследване е навсякъде и то с измама от страна на държавата, която работи за олигархията и политическата класа.
Та свобода от ЕС не чакайте. Има свобода само за : наркоманите, престъпниците, пияниците , извратените и ненормалните. За тях е добре понеже тормозят нормалните хора и им дават леки присъди.
Даже у нас макар да няма вече пари, има повече демокрация от ЕС. Ама няма да е за дълго.

Бел. мод.: Редактирах заглавието на темата, беше написано само с главни букви, което означава крещене. Избягвай занапред да пишеш заглавия на теми само с главни букви!
« Last Edit: 29 Mar 2018, 14:23:33 by Panzerfaust »
 

Offline Panzerfaust

 • Administrator
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 1,349
 • Gender: Male
 • Интереси: история, политика, психология, военно дело, икономика
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Conservator Conservator
Re: Има ли демокрацията алтернатива?
« Reply #96 on: 29 Mar 2018, 14:21:12 »
Лицензите, за да упражняваш даден бизнес, са гарант, че покривайки условията, този който го отваря, ще може да се справи и да обслужва адекватно клиенти, контрагенти и фиска. Ти какво искаш? Всеки скъсаняк, примерно някоя форумна мишка с хайдутски уклон, дето е проста охрана и има 1000 евро на кръст, да си отвори туристическа агенция ли? :mad: И като пропищят клиентите, щото ще ги зарежеш на някое летище или пред някой хотел, като пропищят контрагентите, щото ще ги завлечеш, накрая прецакаш държавата с данъците, какво? Гледай си пазвантството, Мишок, икономическите регулации не са за всяка уста лъжица. Разбирам аз да говоря за тях, че пряко ме засягат, ама ти? Чул бил от някакъв скъсан мамалигарин нещо... :mad: :mad: :mad: Божке...
« Last Edit: 29 Mar 2018, 15:21:16 by Panzerfaust »
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Re: Има ли демокрацията алтернатива?
« Reply #97 on: 29 Mar 2018, 14:26:20 »
Лицензите, за да упражняваш даден бизнес, са гарант, че покривайки условията, този който го отваря, ще може да се справи и да обслужва адекватно клиенти,
Тука разрешителните са само гарант за монопол, а обслужването е под всякаква критика. Например да се хване такси, никак не е лесно, те са претенциозни, нагли, не спират на махване и т.н. За зъболечението вече обясних, имат си измислен зъбен туризъм и така си решават въпроса.
чул бил от някакъв скъсан мамалигарин нещо... :mad: :mad: :mad: Божке...
Хм, мамалигара е доста по-заможен от тебе. Гардиробът му струва, колкото ти с целият ти имот, няма обувки под 300 евро, ама това е друга тема. А за подобни случаи всеки ден се чува по телевизията. Освен това постоянно говоря с хора и се оплакват здравата. нещата са страшни. Имаше даже някакъв дето дължеше над 22милиона евро от глоби. Даже наскоро премахнаха частната ЕКО-Италия от приходите на страната, понеже ограбваха народа и имаше скандали. Но ти явно от България знаеш повече от мене за това как е тука.
Жестоката истина е че при комунизма имаше повече демокрация.
« Last Edit: 29 Mar 2018, 14:31:39 by Sirows »
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Има ли демокрацията алтернатива?
« Reply #98 on: 29 Mar 2018, 18:46:29 »
Quote
Жестоката истина е че при комунизма имаше повече демокрация.

И в какво се състоеше тази демокрация?
От кои световни лидери беше призната тодорживската "демокрация"?
Ad honores
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Re: Има ли демокрацията алтернатива?
« Reply #99 on: 29 Mar 2018, 19:55:25 »
И в какво се състоеше тази демокрация?
От кои световни лидери беше призната тодорживската "демокрация"?
Състоеше се в това че имаше свобода. Сега няма свобода и трябва само да се плаща. О забравих има свобода за циганите и хомо-сексуалистите. По времето на комунизма имах фирма и всичките ми документи бяха 4-5 страници, при демокрацията преди да напусна страната документите бяха над 30см. дебелина, такава свобода има. Какви световни лидери, та те до един са масоно-сатанисти. За тебе са важни масоно-сатанистите ли ? За нас българите не са важни.
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Re: Има ли демокрацията алтернатива?
« Reply #100 on: 02 Apr 2018, 14:15:06 »
Прав е Сироус,целия този икономически гнет назапад , а вече и тук ,няма нищо общо с демокрацията.Така ли се грижат за демоса,да го острижат,като овца!? Красота  искат и правдини на ужким,то си е чиста демагогия,ама насила хубост не става.
То на запад няма отдавна демокрация. Има хитра диктатура на ненормалността и извратеността. Живея и ги виждам добре. Охранявал съм бизнес симпозиуми , където билетите са по над 1000 евро за най-тъпото место и до около 7 хил. за ВИП местата. Не знаете и не можете да си представите на какви глупости и учат, направо не е за вярване. Все едно сте в лудница. И така се обучават кадрите на фирмите им, после правят мазало, където минат и така.
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Re: Има ли демокрацията алтернатива?
« Reply #101 on: 04 Apr 2018, 22:04:58 »
И свобода на престъпниците и издивелите цигани.Освен ония двамата,дето ги изтърваха от софийския затвор, имало още над хиляда издирвани катили,т.е. осъдени.Пуснали ги с готова присъда от съдебната зала, а после ги няма.Демократично е някак си,да ги пускат под парична гаранция,подписка,домашен арест,условни присъди ,липса на смъртно наказание и пр. екстри,а ,да не пропусна условията в затворите,също либерте.Има нещо дълбоко сбъркано в тая система,дълбоко заложено,може би исторически предопределено.След като ни управлява 27 г. червено-синьо-герберската мафиотска сбирщина,чудно ли е сегашното положение.
Демокрацията подпомага ненормалните престъпници, така е по цял свят. За нормалните хора е диктатура на престъпността и ненормалщината.
 

Offline vailen

 • Premium user
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 403
 • Gender: Male
Re: Има ли демокрацията алтернатива?
« Reply #102 on: 07 Apr 2018, 08:12:51 »
Всеки обществен строй загива от собствените си противоречия - това са го забелязали Платон, Макиавели, Маркс и много други. - и подготвя почвата за следващия политически строй. Такова нещо като идеален политически строй няма - няма. Всеки строй си има своите предимства и недостатъци. Идеалният политически строй е само в главите на политическите "червени бабички" и в устите на нагаждачите, мошениците и политиците.
Quote
Идеалната държава е точно копие на божествената идея за държавата. Това е въплъщение на най-висшата идея. Двете основни взаимносвързващи се начала, на които се уповава идеалната държава са:

Управление на мъдрите (Софокрация)
Действие на справедливи закони
Основното е стремежа към "евмония", т.е. хармония в законите. Според Платон „Философите трябва да бъдат царе, или царете философи“.
България над всичко!
 

Tags: