Author Topic: Разликата с България: Защо Франция подменя политическата си класа  (Read 3671 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vailen

 • Premium user
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 403
 • Gender: Male
Разликата с България: Защо Франция подменя политическата си класа


Франция подменя политическата си класа заради мизерията, яда от корупцията и лъжата…
Гледам и слушам Ксавие Бертран, един от шефовете на десните във Франция:
- Изборите показаха, че французите не могат повече да живеят в тази мизерия и яд. И за това промениха издъно лицата в Парламента. Как може пенсионерът да живее с 1200 евро ( 2400 лева… - б.а.)…
Това го каза френският десен политик…
Търкам очи.
Само преди месец-два имаше избори и в моята България.
Избраният за трети път Борисов, който за осем години не увеличи и със стотинка геноцидните пенсии, каза:
- Българите отново се показаха като разумни хора. Те отново гласуваха за стабилността в България.
Пак търкам очи.
Жив ли съм, умрял ли съм, сънувам ли…
И единият е десен политик, и то от каква класа, и нашият е уж десен…
Но представителят на богатите французи говори и обявява щурм срещу мизерията.
И публично се чуди и възмущава как може да се живее с 2400 лева на месец…
А нашият бащица ласкаво благодари на най-бедния човек в Европа, че пак е избрал “стабилността”, тоест мизерията нечовешка… И нашенецът се чеше зад ухото, радва се на “стабилността” си, гаврътва шльоковицата и запява - колко сме велики, колко сме красиви…
Какво става? Защо?
Та нали и Франция, и България са членове на Европейския, на най-богатия съюз…
Как така французинът с минимална пенсия от 2000 лева и минимална заплата от 3000 лева скача срещу мизерията си уж и сменя издъно своите властници и депутати, а българинът със сто-двеста лева пенсия и 200-300 лева заплата преизбира, та ще се скъса, своите тарикати…
Кой е всъщност най-богатият и кой е най-бедният…
Майко мила, юнашка…
Давай, лев балкански, давай! А бедните франсета да му мислят.
Те са си виновни за окаяното дередже…
А я ни виж нас - вчера бихме на волейбол, Гришата и той пак ще бие, Кубрат и той гази..
Хайде бе, франсета, толерасти такива, хак им е, революция ще правят, хайде да ги видим как ще се издънят, ле-ле…


П.П. Този път, за първи път, аз няма да коментирам изборите във Франция. Не защото няма нищо за споделяне, о, какви неща има, и то само какви…
Та това, което става тези дни във Францив е революция..
ФРАНЦИЯ ПОДМЕНЯ ПОЛИТИЧЕСКАТА СИ КЛАСА!
Но не ще коментирам, защото разбрах, че българинът всичко си знае. И просто си обича “стабилността”.
Тук вече всеки коментар е безсилен и безполезен..
“Няма по-сляп от този, който не иска да види”..
Няма.

Димо Райков
България над всичко!
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
България дори да иска, няма да може да смени политическата си класа, защото тази т.н. "политическа класа" е вечна-от 1944 г., та досега!
Какъв е възможният избор на българина и алтернативата му?
Ако не е Бойко ще е Корнелия, а ако не е Корнелия, пак ще е Бойко. :mad:
Това е така, защото французите имат възможност да избират, а българите не.
Макрон първоначално следва Философия във Висшето училище по политически науки в Париж, където пише дипломната си работа за Макиавели и дисертацията си за Хегел. От 1999 до 2001, работи и като асистент на френския философ Пол Рикьор.
А любимецът на народа Бойко Борисов кандидатства във Висшата специална школа „Георги Димитров“ на МВР в Симеоново, във факултет „Държавна сигурност“, но е приет във факултета „Противопожарна охрана“. През 1982 година Бойко Борисов постъпва на работа в Софийското градско управление на МВР като командир на взвод, а по-късно е командир на рота. Впоследствие е преназначен в ЦУПО (Централно управление на противопожарната охрана). По време на т.нар. „Голяма екскурзия“ е назначен през лятото на 1989 година за командир на батальон за охрана на селскостопански обекти и оказване на помощ по прибирането на реколтата в Дулово и Каолиново, след масовите изселвания на местните жители в Турция.
След напускането на системата на МВР Борисов се насочва основно към охранителния бизнес. На 13 септември 1991 година той основава фирмата „Ипон-1“ ООД,[12][13] която осигурява охраната на видни личности като Тодор Живков, Симеон Сакскобургготски.
През 90-те години на миналия век, когато Еманюел Макрон следва философия и е асистент на философа Пол Рикьор, Бойко Борисов работи в сътрудничество с Румен Николов („Пашата“), Младен Михалев („Маджо“). :mad:
Бойко Борисов е защитил дисертация по темата „Психофизическа подготовка на оперативния състав на Противопожарна охрана за действие в екстремална ситуация на пожар“, а Еманюел Макрон е работил за парижкия „Институт Монтен, мозъчен тръст с либерална икономическа насока.
През тези същите години другия възможен избор на българите-Корнелия Нинова се е занимавала с полезни работи-държала е Иван Костов за шлифера, работила е в столичната следствена служба, в БТК и се е занимавала с приватизационни сделки, и мафиоти като Р.Овч.
Е, заради това на българите им е през онази работа кого ще избират.  :smile:
« Last Edit: 12 Jun 2017, 20:21:44 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Преди година-две, /когато разполагах с повече време/ имах някои спорове с г-н Райков из Фейсбук и накрая той ме блокира.
По темата мисля,че е толкова наивно да твърди,че Франция сменяла издъно политическата си класа. Тия дни чета, че в партията на Макрон са всички бивши от партията на Оланд. Ако може да се провери някъде това и ако се окаже истина пак може да потърсим мнението на г-на Райкова. Как един банкер, издигнал се благодарение на тази система, ще вземе да поиска да я промени  :smile-1:

Тия врътки които ни ги прилагат тук в България, бъдете сигурни че се прилагат дваж пъти повече и навън. Във властта да са хора, с по няколко процента подкрепа на избори/ спр. реформаторите доскоро/ и сега т.нар. патриотична коалиция. Или да вземем и "победителите". Победители от 40 % гласували....

Да видим още колко години ще му трябват на г-н Райков да прозре истините зад медийните задължителни лъжи и манипулации.
Голяма работа като живеел в Париж. Франция подменяла политическата си класа.....я да видим като я подмени, ще промени ли нещо в политиката...Ще има да чака.
« Last Edit: 13 Jun 2017, 16:38:13 by Индивидуалист »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Не познавам г-н Райков и не мога с увереност да твърдя, че Франция сменя политическата си класа с победата на партията на Макрон.
Макрон е представител на еврейското банково лоби, а тази негова обвързаност безусловно ще определя и политиката му в бъдещето.
Каква ще бъде тази политика, времето ще покаже.
Изборът на Макрон беше спасителния вариант за запазването на статуквото  в ЕС след повала на Франсоа Оланд (рейтинга на Оланд беше само 12%), защото при евентуална победа на Националния фронт и при евентуалната победа на Мари льо Пен на провелите се президентски избори, ЕС щеше да бъде в състояние на политически нокаут след британския вот за напускането на Европейския съюз и избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ.
Предстаяш ли си, Индивидуалист , какъв кошмар за Меркел и компания щеше да бъде, ако Герт Вилдерс и Мари льо Пен бяха спечелили изборите в своите страни?
Интересното е това, че почти навсякъде в Европа националистическите движения (с изключение на Полша) са в криза и тази криза се определя от нещо, което може да се назове човешки страх или безпокойство от неизвестността, какво би станало, ако ЕС не съществува в този си вид.
Убеден съм, че ако ЕС го няма или е прекалено слаб, това ще зарадва Русия и САЩ и ще постави началото на някаква нова хегемония в Европа-путинска или тръмповска, но в никакъв случай европейска!
Това е много сложен въпрос, на който хората не могат да си отговорят, а и самите националистически водачи не могат да дадат ясен отговор.
В Италия и Гърция националистическия порив у гласоподавателите постепенно намалява, а в България национализма отдавна е в ролята на марионетка на управляващата олигархия. Прави впечатление това, че официалните представители на национализма в България са пиели да бъдат послушници на този или онзи, който спечели изборите, т.е. те са приели начин на съществуване в политическа симбиоза, т.е. на изгодно съвместно съществувне с победителите.
Този начин, макар и странен за много хора се определя от съзнанието на националистическите лидери за безпомощност и непригодност към проблемите на съвременността от една страна, а от друга, че българския национализм в този си образ (коалицията ОП) е слабо припознат от българските избиратели, защото националистическата идея в България беше превърната в разменна монета за участие във властта.
Не съм чел социално-антропологическо проучване за последните избори в България, но съм уверен, че в идееен план, избирателите на ОП са разочаровани пенсионери-комунисти(социалисти), а като социален подоходен статус, това е такава група от хора, преобладаващата част, от които живеят на границата на оцеляването или ако трябва да се обобщи положението на избирателите на ОП, това са хора с нисък обществен престиж.
Мисля, че оказването на натиск от страна на големите играчи в световната политика върху правителството на България, прави така, че се създават условия за минимизирането на националната идея сред хората, разделяйки на русофили и русофоби, което е сериозна пречка за изграждането на националистически мироглед.
Като казах за това, че избирателите на ОП са хора с нисък обществен престиж, трябва да добавя и това, че има още една причина за слабото припознаване на идеята на национализма сред обществото и тя е такава, че възгледите на съвременните младежите са много далече от национализма по редица причини, които са от различен характер-неинформираност, разочарование, апатия, недоверие, манталитет, култура и др.
За подмяната на политическата класа, независимо за коя държава става въпрос, трябва да има условия, предизвикващи социално напрежение.Такива условия възникват от съществуването сериозни събития и при наличието на реална авторитетна опозиция, която може да вземе правилното решение и да използва политическата ситуация.
За съжаление в България такава опозиция няма и скоро няма да има, защото политическата класа е като един футболен отбор от две групи, на които само фанелките им са с различен цвят, когато правят игричка.

« Last Edit: 13 Jun 2017, 22:21:55 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Да. Шокът щеше да е голям. Мислил съм за това, което говориш. Че и опозицията из Европа посвикна със сегашния вид и политика на ЕС и нещата си вървят монотонно, като различното са само процентите в следващите избори. Moже би никой не е готов за друга политика. Но и системата се е вкопала много и го прави постоянно. Машина за изпълнение на целите си.

Русофили - русофоби абсолютно изразходва толкова много енергия,че ако беше с посока България всичко това, щеше да има добър за България резултат.
Все казвам,че много се говори. Излишно. Твърде са много глашатаите, които манипулират с говорене.
Пак трябва братле да се върнем към основното- семейство, училище/не каквото е сега/, клубове, читалища. Оттам тръгват добродетелите, възпитанието и патриотизма. Деца да израстват с повече чувство на дълг и за съхранение на нашето си, за да опазим и народа си и Родината си. Неслучайно атаките за разрушение удариха и семейството и образованието и какво ли не. Гледам учителите в училището на детето, някои ми се струват наплашени, объркани. Действат като роботи и изпълняват със страх всяко нареждане на министерството. Много страх има в обществото ни. За единия хляб. Жалко ми става като видя толкова унизено съществуване. Но всеки ако сам не се изправи и поиска по-достоен живот, друг и да го дърпа на по-чист въздух...едва ли ще успее.
С пожелание за повече смелост в народа ни!

Приятен ден!!
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Случайно попаднах на това, което писах на г-н Райков последният път, след като за сетен път постави всички ни под един знаменател в България, и все така вечно милостив към идващите мигранти из Европа/ а към българите не се забелязва същото/:

За всичко което пишете е виновна властта, която е угодна на Европа вече толкова години. Обикновения човек, който се труди няма нищо общо с вашите упреци. Той става и отива да се труди и е възможно да има много повече достойнства от немалко други народи. Ядрото на народа не е показвано по тв, голяма част от него не виси пред монитора по цял ден, защото е на работа или на село на полето. Ядрото на народа не е присвоило и 1 ст. през живота си. Някои от ядрото на народа наистина живеят с по 70 евро на МЕСЕЦ, ЗА РАЗЛИКА ОТ МИГРАНТИТЕ,които идват с по 20 000 евро в джоба и смартфони, но без документи и за които цяла Европа рони лицемерни сълзи. ....
В България отдавна живота не е за всеки. Тук коренните жители всеки ден са принудени да се преборват с нещо, вечно нещо да изкачват и преодоляват. Приятен ден!!!


Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
 Г-н Райков е възхитен от Макрон, голяма работа бил и т.н. Българите никога нямало да станем като французите и все в тоя дух и пак ме подразни. В същото време се пише критикар на нашата власт г-н Райков а нападките му са вечно такива сме българите онакива сме, объркана работа. Голяма наивност и все рекламира сам себе си и книгите си. Човек е нещо, ако други го заявят, а не сам да се пъчи и перчи.

Пак му писах и пак ме блокира. Като радиоточка-всеки иска само той да говори и да бъде чут. На другите майната им.
Който му се занимава да го намери из фейсбука.
« Last Edit: 20 Apr 2018, 15:08:50 by Индивидуалист »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Tags: