Арийци ли са Българите?

Започната от Machtwille, 07 Юли 2008, 23:12:20

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Франкист

банкетен революционер
Cadet
*
Hero Member
Публикации: 2 405
Локация: Кин-дза-дза
Активен
Цитат на: Ариец - 19 Авг 2011, 22:38:03
Господине опасявам се че въобще не сте запознат с нещата и съм дълбоко покрусен от липсата ви на каквато и да е била обща култура
1. Хитлер никога не искал да унищожи славяните това е комунстичекса пропаганда
  2 Славяните, просто господине произхождат от друго арийско племе затова и езикът им има доста разлики с този на другите арийци, но те са си арийци във всяко едно отношение
   3. Езикът ни има в 70 процента славянска лексика, но това не се отнася за граматиката на езика ни,  ние имаме 3 врмена и имаме само няколко падежа, за твърдението, че това не е така искам да спомена, че в църковно славянският език има руски падежи и 3 времена, никога не е било така с говоримят Български език, препоръчвам ви да прочете книгите на Стефан Цанев за истроията н аБългарите
    4 Славяните по ранно са се отделили от другите арийци и за това са нямали писменост, но дори и да са имали са я забравили,, вторио не съм говорил за  антропология на езика но за антропология на тялото виж този клип

имаме по различни черти от тези на руснаците,  но все пак по генералният външени вид имаме доста общи неща
     5  Не разбирам нещата с медузите и кюфтета надявам се да ми ракриете вашата идея относно тях
Дълбоко се надявам да вземете думите си на зад и моля ви НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТАЗИ ДОЛНА ЕВРЕЙСКА ПРОПАГАНДА, КОЯТО ИСКА ДА НИ ПРЕДСТАВИ КАТО ДОЛЕН И НЕ РАЗВИТ НАРОД, НИЕ ПРОИЗХОЖДАМЕ ОТ НАЙ-ДОБЛЕСНОТО И ТВОРЯЩО ПЛЕМЕ

хахаха,абе малкия -  дори няма да се хабя да те оборвам - и два екрана да напиша - ще ги прочетеш отгоре и няма да схванеш какво ти пее радиото.

Ти сам се закопаваш - още бая хляб има да изядеш!!!

Само за Стефан Цанев да ти кажа - земи прочети някоя студия на някой историк, а не на някой писател, гледащ да си продаде книжките , щото след малко очаквам да ми цитираш и Фани Попова-Мутафова.

vailen

Cadet
*
Forum Member
Публикации: 403
Активен
За тия, които изровиха от торта арийската идея, да кажа, че не се различават особено от панславистите. Българите нямат нищо общо с арийците (най-малкото може да сравните германския с българския облик). Самите германци също нямат нищо общо с арийците. Това е една куха идея, родена в търсене на далечни предци, тъй като явно германците са се срамували от своите. Няма никакви данни, че германците и арийците имат нещо общо, освен някои физически белези (с тая логика и руснаците са арийци). Самите арийци са били дивашко племе, усвоило всичко от завладяваните племена.
В славянския и тракийския манталитет е да се превръщат в подобия на околни народи, незачитайки своето. Така че заврете си тия арийци отзад. И славяните също.
Арийци е термин, обхващащ всички представители на индо-европейските народи.
"Ариец" означава благороден.

България над всичко!

Мечът

*
Junior Member
Публикации: 92
Активен
Цитат на: ethnictolerancy - 19 Авг 2011, 22:24:03
Арийци - такова чуждо не съществува. Има бели, монголоиди, негроиди, има българи, китайци, японци, но арийци - такова нещо няма.

Историографията нарича индо-европейците още арийци. Т. е. има такова нещо. Практически обхваща почти всички народи в Европа и части от близкия изток (автентичните иранци). Чети и тогава пиши.

ethnictolerancy

**
Forum Member
Публикации: 207
Активен
Цитат на: Мечът - 20 Авг 2011, 19:34:36
Историографията нарича индо-европейците още арийци. Т. е. има такова нещо. Практически обхваща почти всички народи в Европа и части от близкия изток (автентичните иранци). Чети и тогава пиши.

Индо - европейци, НЕ арийци.

А попринцип, индийците тогава трябва да са арийци, следователно и ромите ли са арийци? Абе...
Be a human, say 'NO' to racism

Бъди човек, кажи "НЕ" на расизма.

Никога повече национал-социалистически режими!!

Мишок

Banned
*
Hero Member
Публикации: 4 487
Локация: Италия
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Politics: Traditionalist Traditionalist
Активен
Цитат на: ethnictolerancy - 19 Авг 2011, 22:24:03
Арийци - такова чуждо не съществува. Има бели, монголоиди, негроиди, има българи, китайци, японци, но арийци - такова нещо няма.
Има бе как да няма ? Те са потомци на атлантите от Атлантида :-D :-D :-D :-D :-D :-D
В София се събират на езерото Арияна, което е направено специално за тях , имат даже и бира - Ариана :-D :-D :-D :-D :-D

Мечът

*
Junior Member
Активен
Цитат на: ethnictolerancy - 20 Авг 2011, 22:13:34
Индо - европейци, НЕ арийци.

А попринцип, индийците тогава трябва да са арийци, следователно и ромите ли са арийци? Абе...

Прочети, каквото казва Варненчик, той е историк по професия. В Идия от древността има касти според цвета на кожата. Белите са по-висши. Индо-европеец и ариец са синоними за генетиката дори.

ethnictolerancy

**
Forum Member
Активен
Индийци е названието на целия народ, а то е ясно че има сикхи и тем подобни. Дори в Либия е същото.

Следователно, ако ромите някога са живели в Индия, то и те са били наречени "индийци", макар наименованието на племето да е било "цигани / роми / мангали" и следователно, ако индийците са арийци, то и ромите трябва да са арийци? Пази боже.

Мечът

*
Junior Member
Активен
Ти си бил много прост бе. Това е исторически термин. Арийци са само хората от бялата каста. Къде вкарваш такава глупава логика, където са се изказали стотици учени - историци, лингвисти, генетици. Циганите са били племе, населяващо района около реката Циган. Те и днес Индийците се разграничават с долното им племе, което е било на най-ниската стълба.

ethnictolerancy

**
Forum Member
Активен
Цитат на: Мечът - 26 Авг 2011, 10:19:54
Ти си бил много прост бе. Това е исторически термин. Арийци са само хората от бялата каста. Къде вкарваш такава глупава логика, където са се изказали стотици учени - историци, лингвисти, генетици. Циганите са били племе, населяващо района около реката Циган. Те и днес Индийците се разграничават с долното им племе, което е било на най-ниската стълба.

Индо - европейци, не бели

Amenhotep

Pharaoh
Cadet
*
Hero Member
Публикации: 3 517
Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
Локация: Somewhere in time
Зодия: Gemini Gemini
Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Активен
Цитат на: Мечът - 26 Авг 2011, 10:19:54
Те и днес Индийците се разграничават с долното им племе, което е било на най-ниската стълба.

Това е абсолютно вярно, говорил съм с индийци, които не искат и да чуят за циганите.
Обаче имам една поправка, чандалата (циганите) никога не са били в кастите на индийското общество, че да са "на най-ниската стълба", те са били извън кастите т.е. някъде "пред стълбището".

Доколкото съм запознат, в момента останалите в Индия цигани се използват основно за да "погребват" мъртъвците, т.е. да направят клада на брега на реката, да опаковат трупа в чаршаф, да му турят някакви благовония, да го изгорят (или по-скоро обгорят) и после да го метнат да "плува" в реката.

ethnictolerancy

**
Forum Member
Активен
Цитат на: Amenhotep - 26 Авг 2011, 12:38:21
Това е абсолютно вярно, говорил съм с индийци, които не искат и да чуят за циганите.
Обаче имам една поправка, чандалата (циганите) никога не са били в кастите на индийското общество, че да са "на най-ниската стълба", те са били извън кастите т.е. някъде "пред стълбището".

Доколкото съм запознат, в момента останалите в Индия цигани се използват основно за да "погребват" мъртъвците, т.е. да направят клада на брега на реката, да опаковат трупа в чаршаф, да му турят някакви благовония, да го изгорят (или по-скоро обгорят) и после да го метнат да "плува" в реката.

Трупа се изгаря, прахта се събира в нещо (кутийка) и се мята в "свещенната река". (не знам как я наричат индийците)

Мечът

*
Junior Member
Активен
Цитат на: ethnictolerancy - 26 Авг 2011, 11:27:07

Индо - европейци, не бели

Ариец означава бял човек. Двете са синоними, резултата е ясен. Не и за теб де. По добре отиди в Сир'ята, там ще си сред свои.

omerzen

Cadet
*
Hero Member
Публикации: 4 215
R.I.P. 2015
Локация: България
Активен
ЦитатТова е абсолютно вярно, говорил съм с индийци, които не искат и да чуят за циганите.
Ами то излиза че индийците едва ли не са приравнявали циганите с животинския свят.
Което не прави индийците европейци както тука някои хора се опитват да ги изкарат.   :-)
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

ethnictolerancy

**
Forum Member
Активен
Цитат на: Мечът - 26 Авг 2011, 19:01:27
Ариец означава бял човек. Двете са синоними, резултата е ясен. Не и за теб де. По добре отиди в Сир'ята, там ще си сред свои.

Като не знам език какво да диря там, умнико? И се пише Сирия, не Сиря.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Публикации: 4 487
Локация: Италия
Politics: Traditionalist Traditionalist
Активен
Това което бъркат всички е глупавият знак ιYι с неясен произход. Нито е български, нито се знае въобще какъв е.
Гледам агент Расате си е свършил добре работата: на место лъв веят нещо без никакъв смисъл.

Similar topics (2)

Отговори: 39
Прегледи: 42347