Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
България / Re: Българските съд и прокуратура
« Последна публикация от Индивидуалист - Днес в 11:31:21 »
Българските съдии са каста от алчни и претенциозни gовна, правещи фелацио на всеки, който им плаща.
Скоро четох добра публикация из нета,че прокурорите чийто дълг е да събират доказателства и повдигат обвинения...даже не го правят или най-често обвинението е отбиване на номер. Говорим за корупция из властите.
Правосъдието е сведено до чиста търговия както виждаме. Както здравеопазването.
2
Поезия / Re: Моите стихове за моята България
« Последна публикация от cekupama - Днес в 09:04:35 »
3
Поезия / Re: Кой посяга на моята България?!
« Последна публикация от sekirata - Днес в 08:50:31 »ДЯДО БОЖЕ,ЗАЩО ТУК НА ЗЕМЯТА ВСИЧКО МОЖЕ?!

Смазват ме закони,параграфи,
хора с власт,еснафи
в разни постановки,режисури
на глава с два косъма в фризури!
Парадират с власт,пари,
законите били за нас,уви
нищо че други ги пишат
и ръцете им на кръв миришат!
Я кажи ми,Дядо Боже,
защо на Земята всеки може
другия да разиграва,
да се гаври,да го подиграва,
достатъчно да е от тия
на Дявола слуги-ония
облечени във власт,пари?!
Защо злото тук цари?!
Тук,където съм родена,
тук където съм сломена
от зли сили,Демон чер,
ще има ли възмездие,зер?!
Така не искам да живея,
не мога вече да се смея,
не мога и дори да плача,
теглото,кармата си влача!

стихове и клип А.Х.Т. sekirata cekupama
http://www.youtube.com/watch?v=YtzmSuCPfWU


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=YtzmSuCPfWU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=YtzmSuCPfWU</a>
4
Археология / Re: Археологически находки от Древен Египет
« Последна публикация от Hatshepsut - Юли 19, 2017, 22:17:29 »
В Долината на царете е локализирана гробница,
която е възможно да принадлежи на съпругата на ТутанкамонВходът към Долината на царете от страната на Тива

Прочутият египетски археолог Захи Хавас и екипът му твърдят, че са открили доказателства за съществуването на гробница, която може би принадлежи на съпругата на фараона Тутанкамон, царица Анхесенамон.

Археолозите планират евентуални разкопки на мястото, където предполагат, че се намира гробницата. То е в Долината на царете и е в непосредствена близост до гробницата на фараона Ай (1327-1323 г. пр.н.е.).

“Сигурни сме, че там има гробница, но не знаем със сигурност на  кого принадлежи”, казва Хавас пред Livescience. В началото на месеца в италианския сайт на National Geographic е публикувано съобщение, в което се изказва предположение, че Хавас и екипът му са открили нова гробница в Долината на царете и сега тази хипотеза намира потвърждение лично от египетския археолог.

“Знаем, че там някъде има скрита гробница, защото намерихме четири следи от поставянето и укрепването на основите ѝ”, обяснява Хавас. “Това е нещо като маркиране на фундамента, че е започнал градеж на гробница; представляват няколко ями, изкопани в скалата, които се запълват с керамика, останки от храни и стари инструменти, което представлява знак за започналия градеж”.

“Древните египтяни са правели обикновено четири или пет такива ями в началото на строежа на нова гробница. Освен това, радарите отчетоха наличието на скрита структура, която е възможно да е входа на гробницата”, допълва Хавас.

Що се отнася до това, чии останки може да са погребани в нея, египтологът изказва предположението, че е възможно това да е гробницата на Анхесенамон, съпругата на Тутанкамон (властвал между 1336 – 1327 г. пр.н.е.). След смъртта на Тутанкамон, Анхесенамон се жени за фараона Ай, така че не е изключено нейната гробница да се намира в близост до тази на Ай, обяснява хипотезата си Хавас. Той допълва, че предстоящите разкопки ще бъдат извършени под негово ръководство.

Захи Хавас оглавява египетския Върховен съвет по античното наследство в периода между 2002 и 2011 година. Става и първи министър на Министерството по античността, след създаването на длъжността през януари 2011 година.  През месец юли същата година подава оставка и напуска поста. В момента Хавас е ръководител на италианска археологическа експедиция, която работи в Долината на царете.

http://historynakratko.blogspot.bg/2017/07/blog-post_84.html
5
Археология / Re: 16,5 дка археология в центъра на София
« Последна публикация от Hatshepsut - Юли 19, 2017, 22:08:39 »
Втори археологически парк отваря врати в София


София ще се сдобие с втори археологически парк. Това обеща днес пред журналисти столичният градоначалник Йорданка Фандъкова. Обектът ще бъде разположен в раннонеолитното селище в ж.к. „Слатина" и ще се разпростира на площ от няколко десетки декара. От години проучванията в района се извършват от екип учени от Националния археологически институт с музей – БАН, ръководени от чл.-кор. Васил Николов.

По думите на Фандъкова проектът ще бъде малко по-различен от Западната порта.

„Този археологически парк освен експонирането на археологически останки и паркова част, ще има и посетителски център, така че да може групи и особено деца и ученици от София да идват тук и да се запознават с историята на своя град и на земите, на които той е построен", допълни кметът.

Тя заяви, че около 300 000 лв. досега е инвестирала Столична община в археологическия обект през последните 5 години.

„Ще продължаваме до тогава, докогато е необходимо, за да можем да разкрием цялото наследство, да го експонираме и да може да го виждат както софиянци, така и гостите на столицата", отбеляза градоначалникът на столицата.

Фандъкова поясни, че туристите, които идват в столицата познават добре централните обекти, най-вече от Римския период. „Надявам се, че с научните постижения на проф. Николов и екипа му все повече хора в Европа, ще научават и за този период, който показва, че от нашите земи тръгва важна част от европейската цивилизация", коментира Фандъкова и допълни, че за нея е изключително важна темата за разкриването на културно-историческото наследство.

От своя страна проф. Николов припомни, че селището е открито през 1985 г., когато при изкопа за трамвай № 20 случайно разрушават част от него. По думите му тогава екипът му е започнал разкопките, които са спрели през 1997 г. заради липса на средства. Работата е подновена през 2012 г. с финансиране от Столична община.

„Селището принадлежи на късната праистория – времето между 6000 и 5500 г. пр. Хр. Това е време, което изисква много внимание, защото няма писменост и ние трябва от земята така да извадим информацията, че да можем да разкажем неговата историята. Това е времето на началните етапи на първата европейска цивилизация“, каза още археологът.


"Тази година ние проучвахме останки от две постройки, две къщи", продължи професорът. Едната се оказа около 145 кв.м. – с пясък са маркирани дървените стълбове, с които е строена, стените са били измазвани с глина, покривната конструкция е била с вътрешни подпори. Тази архитектура е много различна от прародината на тези хора, които са дошли тук от предна Азия, но изведнъж преживяват нещо като иновативен шок и започват да строят по съвършено нов начин", смята проф. Николов.

Другата постройка, за която са смятали, че е изцяло проучена, се оказва нещо уникално и непознато за земите в Източна Европа - тя е с площ от около 300 кв.м., с 6 или 7 помещения, което е истинска архитектурна находка. Този комплекс от помещения вероятно е бил опожарен, навярно – преднамерено и в него се разкриват тайните на богата материална култура, обобщава изследователят. Във всяко помещение има пещ с купол, където се е готвило и се е печал хляба, а каменните мелници са до самите пещи, както и зърнохранилищата – в съседство.

http://www.kirilica.info/2017/07/vtori-arheologicheski-park.html
6


През 2018 г. на Междуправителственият комитет по изменение на климата (IPCC) ще представи доклад на тема последствията от повишаването на глобалната температура на Земята с 1,5 градуса по Целзий (C),  сравнявайки я с периода на доиндустриалните времена. Експертите ще обяснят, какви мерки човечеството може да предприеме в отговор на заплахата от изменението на климата.
Според учените от Потсдамския Институт за наблюдение на промените в климата (PIK), важно е да се определи как се промени времето, когато температурата се повишава с 0,5 градуса. От началото на ХХ век средната температура на въздуха на планетата Земя се е увеличил с около един градус.

http://www.nature.com/nclimate/index.html
...
...

Фабричното земеделие е основен фактор за предизвикателството, свързано с изменението на климата, освобождавайки огромни количества парникови газове.
Цитат
" Factory farming is a major contributor to the climate change challenge, releasing vast volumes of greenhouse gases. "

https://www.ciwf.org.uk/img/logo-compassion.png
7
Балкански въпроси / Re: За Турция и турците
« Последна публикация от Петкан - Юли 18, 2017, 21:44:52 »
Цитат
Джихадът влезе в новите учебни програми в Турция

На пресконференция днес в Анкара министърът на образованието Исмет Йълмаз представи актуализацията и подчерта, че джихадът е елемент от религията и е дълг на ведомството му да предостави на всекиго правото да го изучава в истинския му вариант...

„Ние сме длъжни да поправим погрешното му възприемане, виждане и обучението. Той съществува в каноничното право и в основата на религиозното знание. Нашият Пророк казва, че когато се завръщаме от война, тръгваме от малкия джихад към великия. Великият джихад означава да се грижим за нашата общност, за повишаването на благоденствието ѝ, осигуряване на мир в обществото и подкрепа за нуждите му. Най-лесното е да воюваш, да правиш конфликти. Трудното е да гарантираш мира, спокойствието и развитието. Истинското значение на джихада е любовта към отечеството. Сигурно имате въпрос защо изобщо учениците трябва да изучават концепцията за джихада. Истинското значение на джихада е да обичаш държавата си, родината си, да работиш за националното единство и солидарност, и да им служиш по всички възможни начини. Но само когато е необходимо да защитаваш родината, нацията и ценностите ѝ."
https://www.vesti.bg/sviat/dzhihadyt-vleze-v-novite-uchebni-programi-v-turciia-6071621
8
Чужбина / Re: Фалиращата евроатлантическа кочина
« Последна публикация от Петкан - Юли 18, 2017, 21:26:30 »
Цитат
"Американците трупат батальони,а руснаците--дивизии,руското превъзходство в тежко въоръжение е подавляващо спрямо западноевропейското,а в личен състав е колосално.Западняците сигурно се надяват при един военен конфликт ,САЩ да ги спасят,но няма. " (цит. Раковски « -: Днес в 19:19:34 » )
...
...
Едва ли тези, които трупат батальони ще нападнат тези, които са струпали дивизии.
По-вероятно е обратното.
9
България / Re: Българин или циганин е Валери Симеонов?
« Последна публикация от HighVoltage - Юли 18, 2017, 19:59:44 »

 А Джамбаски го заплаши Румен Путков изопачавайки и наистина заигравайки се с казаното от В. Симеонов, а именно:"Един от членовете на МС заяви, че ще прати БОП на всички, които призовават към етническа саморазправа и насилие. "
Усулсикиджийска циганска работа, Симеонов заплашваше циганите, които след Асеновград заплашваха с убийство българите в нета, но Петков го разигра наобратно. В неговата фантазия му се е сторило, че е много хитра идея. Жалка история.
10
България / Re: Българските съд и прокуратура
« Последна публикация от HighVoltage - Юли 18, 2017, 19:47:22 »
Апелативният съд в Пловдив увеличи присъдите на двамата роми, които миналата година душиха и пребиха от бой 94-годишната баба Дона Чернева от село Ръжево Конаре. Магистратите са уважили протеста на прокуратурата срещу ниските присъди на двамата изверги.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/nakazanie/uvelichikha-prisdite-na-izvergite-koito-bikha-i-dushikha-baba-dona_news479287.html

На 7 март миналата година ромите нахлули в дома на старицата. Преди това я проучили, знаели кога е сама, кога взима пенсията си. Изчакали сина на бабата, който дошъл от Пловдив, да си тръгне, и предприели атаката. Единият от биячите е от същото село, другият от съседното Дълго поле и преди време е лежал в затвора за убийството на старец, който по идентичен начин ограбил.

Бабата прекара дълго време в болницата преди да почине, а в страната за пореден път се надигна недоволство срещу ромските набези. Окръжен съд счете, че имало смекчаващи обстоятелства, защото престъпниците пратили въпросните 55 лева по пощата на пенсионерката. Апелативен съд обаче смята, че освен грабеж, е имало и посегателство върху личността на беззащитната жена. Георги Лазаров ще лежи в затвора 4 години, а съучастникът му 10 години.
--------------------------------------------

Така. Циганина убива с цел грабеж беззащитен възрастен човек за втори път и получава 10 години затвор.
Страници: [1] 2 3 ... 10