Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Фондация от България подари на български училища в Молдова книги, карти и учебници


Ръководител на фондацията Фондация „Бъдеще 2008“ от България е посетил три български училища в Молдова и подари на децата нови учебници по български език и литература и история, както и български знамена на илюстрирани карти на България и дискове с български фолклор.

Молдовските училища в селата Колибабовка, Вознесени и Константиновка бяха избрани по идеята на ръководителя на организацията, Ивайло Бърдоква.

«Понеже сметнах че трябва да се обърне внимание и на по – забравените и изолирани села с българско население в Молдова», – каза той.

«Освен тези учебници, раздадохме и материали и брошури на Университета в Силистра, който се явява филиал на Русенския университет Ангел Кънчев. Навсякъде бяхме приети много добре, радушно и останахме с прекрасни впечатления», отбеляза ръководителя на Фондацията.

Това не е първото дарение на организацията за българите в Молдова. През 2017 година представители от организацията два пъти посетиха българите в Молдова, при едно от които за 4 дена подариха нови учебници и пособия за 11 училища в Тараклийски район и в село Московей, намиращо се в Кагулски район. Подобни материали бяха донесени и за училищата в село Стояновка, Кантемирски район.

Трябва да се отбележи, че тези български села в Молдова са доста малки. В Възнесени живеят около 900 човека, сред които са 51 – са ученици в гимназията.  В Колибабовке са 1120 човека, а в гимназията «Иван Вазов» се обучават 64 деца.

Фондация „Бъдеще 2008“ е основана през 2008 година в град Силистра.

Целите на организацията са да си взаимодейства с българските исторически общности извън България и да работи за съхраняване на български език, култура и традиции.

Организацията работи с българските общности в такива страни като Молдова, Украйна, Румъния и Сърбия.

https://www.glaspress.rs/
2
Естествено, че няма да има. Реалният им електорат са пълнолетните скинари от агитките.
3
Икономика / Re: Няколко ЗА и ПРОТИВ кредитната карта
« Последна публикация от Panzerfaust - Днес в 20:14:18 »
Имам кредитна карта и съм доволен от това. Разбира се, използвам я разумно и не просрочвам погасяването извън гратисния период, което я прави безлихвена. Всъщност даже и печеля малко от нея - кешбакът ми е 10 лв. на месец, а таксата за обслужване - 4,95 лв.
4
Нещо такова,но законно.Президента има законно право при явна заплаха за националната сигурност,било то от външна или вътрешна опасност,да обяви извънредно положение и да поеме еднолично управлението.България  е тотално мафиотизирана,потвърдено от външни източници,отбранителната способност клони към нула,всичко печалившо в страната е концесионирано,липсва финансова самостоятелност,социални придобивки имат само паразитни етнически групи.Българският народ е подложен на системен геноцид и стремително намалява,повече българи има по света ,отколкото в самата България.Това не са ли основания за вземане на извънредни мерки?
5
Икономика / Re: Няколко ЗА и ПРОТИВ кредитната карта
« Последна публикация от Раковски - Днес в 18:56:31 »
Това е една от многобройните чифутски измишльотини за изцеждане на финансови изгоди     от наивни потребители  и крайно мързеливи и разглезени консуматори.Назрява времето и условията за цялостна,революционна промяна на търговската и финансова дейност.На първо време в световен мащаб трябва да бъдат одържавени всички банки и банковата дейност да стане единствено държавна.Всички милиардери трябва да бъдат арестувани и лишени от незаконно притежаваните от тях богатства.Крупните предприятия и естествените монополи също трябва да станат държавна собственост.Думите кредит и лихва трябва да се обявят за мръсни и всеки ,който дава пари под процент да бъде преследван като измамник и криминален тип.Всички неразбории и причини за войни идват от злоупотребите във финансовото дело и стремеж на безкрайно алчни личности да обсебят богатствата на целия свят.Своя шанс винаги са виждали във финансовите измами в световен мащаб и в резултат се е стигало до редица войни.Не прави изключение и сегашната международна крайно напрегната обстановка.
6
Мисля че и тази им партия няма да има успех.
7
Учредиха нова националистическа партия


Нова националистическа формация бе учредена в София. Тя носи името "Независимост". Формацията се създава от организацията "Национална съпротива", а за лидери бяха избрани Благовест Асенов и Тодор Тотев.

Заместник-председател е Николай Йовев. Йовев нашумя, след като лежа в ареста година и половина, без да му бъдат повдигнати обвинения за подхвърлено взривно устройство в Сандански през юни 2012 г., което уби мъж от ромски произход.

"Целите, които си поставяме са: да се борим за една независима, суверенна, обединена, социално справедлива и национално могъща България, където единственият интерес, който ще се защитава, ще бъде само БЪЛГАРСКИЯТ!", заявяват от новата националистическа партия.

"Национална съпротива" е сочена като неформална ултранационалистическа и антидемократична организация. Създадена е през 2008 г.

Организацията развива дейност срещу хомосексуалността, комунизма, либерализма, глобализма, капитализма, толерантността, демокрацията, ислямизма и незаконните имигранти.

През 2013 г. "Национална съпротива", съвместно с "Кръв и чест" и ултраси от различни агитки за първи път правят опит да създадат нова националистическа партия.

http://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/uchrediha-nova-nacionalisticheska-partiia
8
Български националисти / Re: Ти искаш ли да бъдеш четник???
« Последна публикация от Sirows - Днес в 12:27:59 »
Що да не е велик човек, бе? Само тъпотии ръсиш и кво е това.................

да го преведе някой!

И Кубраи, и Тервел са ми много симпатични. Работни и добри момчета, няма грозни скандали около тях или някакви простотии. Единствено Кубрат Пулев можеше да бъде по-щедър в едно предаване, където трябваше да окаже по – голяма помощ на момче, което му е голям фен и между двамата имаше среща, хубаво е да си вземе бележка. Разбира се допускам, че като всеки човек има много разходи въпреки приличните си доходи и отделно има много сестри, на които вероятно помага, но към т. нар. фенове трябва да има специално отношение.

Ами националистите ни, които постоянно се бият в гърдите колко и какво са направили - не отбелязаха 20-и април. Колкото до Пулеви : ще си замълча не обичам да говоря лошо за хората. Няма нищо хубаво обаче в търговията с наркотици и контрола над нея. Не знам дали го правят още ? Надявам се да не се занимават с това.
9
Българофобия / Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Последна публикация от HighVoltage - Днес в 11:44:59 »
Нов случай на насилие над деца – две 15-годишни момчета бяха нападнати в София. Инцидентът е станал в петък близо до Западния парк. Родителите са подали сигнали в полицията. Момчетата минавали край парка, когато се засекли с четирима роми, разказа Даниела Николова, майка на един от пострадалите, съобщава bTV. Нападнати са на алея, съвсем близо до релсите. Пред полицията разказали, че по никакъв начин не са провокирали нападателите. „Единият удря сина ми, скача и другият. Той е вече на земята от първите удари. Пада по гръб, пада му телефонът, чупи се на земята”, допълни майката.

 Синът ѝ не успял да се защити. „Успял е да се предпази, да се свие на кълбо с лице към земята. Момчетата са ги пребили и са избягали”, допълни Даниела Николова. И двамата са с рани по главата и като по чудо – без тежки травми, но са в шок.
След инцидента са отишли в „Пирогов”, а после и в Трето районно, където срещнали още трима пребити. „И нашите момчета, които са били бити посред бял ден, и трите момчета, които са били нападнати от по-голяма група, са имали пари и телефони, но никой не е обран. Те не го правят с цел обир”, подчерта Даниела Николова. Полицията издирва нападателите, а майката се надява да бъдат заловени и да получат наказание.


Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/stolitsa/tumba-tsigani-izdebna-dve-15-godishni-momcheta-do-zapadniya-park-v-sofiya-i-gi-smlya-ot-boy-za-sporta-snimka_news595324.html
10
Български националисти / Re: Ти искаш ли да бъдеш четник???
« Последна публикация от HighVoltage - Днес в 11:10:58 »
Що да не е велик човек, бе? Само тъпотии ръсиш и кво е това.................

....Интересно е че за т.н. български националисти, биещи се в гърдите колко са направили годишнина от априлското въстание няма.

да го преведе някой!

И Кубраи, и Тервел са ми много симпатични. Работни и добри момчета, няма грозни скандали около тях или някакви простотии. Единствено Кубрат Пулев можеше да бъде по-щедър в едно предаване, където трябваше да окаже по – голяма помощ на момче, което му е голям фен и между двамата имаше среща, хубаво е да си вземе бележка. Разбира се допускам, че като всеки човек има много разходи въпреки приличните си доходи и отделно има много сестри, на които вероятно помага, но към т. нар. фенове трябва да има специално отношение.
Страници: [1] 2 3 ... 10