Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Общи дискусии / Re: Цитатът на деня
« Последна публикация от Петкан - Ноември 24, 2017, 21:19:19 »
Цитат
"С Ангела се прегърнахме да й дам кураж, дано състави правителство, защото докато Германия е блокирана, нищо не върви както трябва. " (Министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел на петата Среща на високо равнище по Източното партньорство на Европейския съюз )

http://epicenter.bg/article/Borisov-v-Bryuksel--Po-dobre-prezidentite-da-piyat-kafe--otkolkoto-armiite-im-da-se-blaskat/141543/2/0
2
Чужбина / Re: Путин се готви за война
« Последна публикация от Петкан - Ноември 24, 2017, 20:55:19 »


Известният руски журналист Саша Сотник, от своя страна пише за прогнозите за войната и допълва предположенията си за мрачните подробности за предстоящата мобилизация в Русия:
"Путин ще воюва, дори и да не искате да бъдете пушечно месо - ще се превърнете в него."
https://www.segodnya.ua/img/forall/users/3249/324994/new/1_01_orig.png

Михаил Ходорковски-бившият ръководител на петролната компания YUKOS, доказва, че намеренията на Путин се разминават с реалните възможности на руската промишленост.

https://www.segodnya.ua/img/forall/users/3249/324994/new/3_orig.png
...
Руският опозиционер Алексей Навални намеква в Twitter, че руския президент харесва войната и сега ще му бъде трудно да спре.

"Сега не можеш да го спреш.", пише Навални.
...
https://www.segodnya.ua/world/russia/voennye-relsy-ekonomiki-putina-reakciya-socsetey-na-shokiruyushchuyu-novost-1092432.html
3
Цитат
Неактивен nepoznatiqt
Junior Member
*
 
Публикации: 33
Country: bg
Карма: +12/-5
[овация] [освиркване]
Пол: Мъж
Да си върнем Единна и Обединена България!
OS:
Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 11.0 Firefox 11.0
Профил  Ел. поща  Лично съобщение (Неактивен)
Зодия: Leo Leo

Re: Владимир Илич Ленин - Чифут - Доказано!

Отговор #13 -: Април 24, 2012, 22:09:27 »
Цитат
Да не забравим, че е бил и хомосексуалист:

Ленин бил гей, разкриват интимни писмаОт десетина години насам из руския печат спорадично излизат факти от засекретените архиви на ЦК на КПСС, разкриващи потресаващи факти за сексуалната ориентация на някой от вождовете на пролетарската революция. Още през 1996 г. са разкрити и публикувани част от писмата, разкриващи педерастките подвизи на най-високопоставените болшевики. Факти за това, че трима от най-главните диктатори на Русия – евреите Ленин /Бланк/, Троцки /Бронштайн/ и Зиновиев /Радомислский/ – са имали уклон в педерастията, бяха открити и публикувани от историка Соколов.
За първи път статията на Соколов с любовната кореспонденция между Ленин и Зиновиев е публикувана през 1996 г. във вестник ,,Русский взгляд” бр.3, под заглавие – ,,Ленин – палач на руския народ и обикновен педераст”. След това същата статия излиза във вестник ,,Русский порядок” /бр.38-40/. През същата 1996 г. откъси от кореспонденцията на педерастите Ленин и Зиновиев се появяват във вестник ,,Наше отечество” /бр.55/, под заглавие „Марксисткият любовен триъгълник”.
Та , за какво става въпрос?
И така, пламнала любовта между Ленин и Зиновиев още в Швейцария. Именно там, в своята квартира, Надежда сварва своя мъж и съратник Володя в обятията на Гришка Зиновиев, като Гришка ,,чукал” Володя. След този неприятен случай, ,,когато тя най-напред ни свари” /по думите на Зиновиев/, срещите на тези двама педерасти-марксисти не прекъснали, но се наложило да бъдат по-внимателни. Крупская, разбира се, е подозирала, че те продължават да се сношават, но била принудена да търпи.
 Ленин и Зиновиев са се срещали и във Франция, и в Австрия, и в Полша. Ленин и Зиновиев заедно са съчинявали книжката”Социализма и войната”, издадена през 1916 г. След февруари 1917-та, Ленин, Зиновиев, Крупская и Инеса Арманд, заедно с десетки още болшевики, пристигат с пломбиран вагон под немска охрана в Русия. За съжаление, те така и не са написали книжка „За педерастията в редовете на социалдемокрацията”. Не са написали и книжка „За ползата от педерастични сношения за революционерите марксисти”. Не са написали и книжка „За необходимата пълна свобода за педерастите в бъдещето комунистическо общество”.
 Още с пристигането си в Петроград, Ленин започнал да навива своята партия да завладее властта и за „социалистическа” революция. През юли 1917 г. не им се удало. Трябвало да се крият. На 8 юли Сталин и Алилуев съпровождат Ленин и Зиновиев до станцията Разлив, на 34 километра от Петроград. Ленин и Зиновив отначало се настаняват във вилата на работника Емелянов. Скоро /както е в официалната хронология/ Емелянов решил, че във вилата е все пак опасно, съседите могат да видят Ленин и Зиновиев и да съобщят за тях. Ето защо ги скрил на един остров на езерото Разлив и там са им оборудвали спалня в една колиба. Жената и синовете на Емелянов са им носили тук храна. Ленин и Зиновиев са живели заедно месец време.
Защо Ленин и Зиновиев са се оказали заедно, а не са се скрили от Временното правителство по отделно в различни дупки? Главната причина – това е желанието на Ленин да се наслаждава на ласките на ,,милия приятел”.
Историкът Соколов привежда намерената в архива на Зиновиев любовна записка от Ленин. Писмото е написано още на 1 юли 1917 г. „Григорий! Обстоятелствата ме накараха незабавно да се скрия от Петроград. Далече да замина не е възможно, работата не позволява.Другарите предлагат едно място, което било напълно безопасно. Но така скучно е да бъдеш самотен,… Присъединявай се към мен, и ние ще си прекараме двамата чудни дни далеч от всичко…Ако можеш да се уединиш с мен, телефонирай бързо – аз ще дам указания да приготвят всичко за двама души.” Зиновиев, разбира се, веднага се съгласил. Ленин и Зиновиев приятно си прекарвали времето сред природата, в колибата на езерото Разлив, отдавайки се на ласки. Къпали се и се препичали на слънце. Зиновиев бил във възторг. Жалко, че в ония времена е нямало видеокамери.
След месец ЦК отправя своя вожд на още по безопасно място, във Финландия. Зиновиев го наляга силна мъка и през септември пише писмо до Ленин: „Скъпи Вова! Няма да повярваш колко ми е мъчно тук без теб, как само ми липсваш, ти и нашите ласки. Няма да повярваш, не съм се докосвал до никой от мига, в който ти замина. Можеш да бъдеш съвършено уверен в моите чувства към теб и в моята вярност. Повярвай ми, нито до мъж, нито до жена не съм се докосвал, нито ще се докосна. Само към теб, мой най-близък приятел…Пристигай, не се бой, аз ще приготвя всичко по най-добър начин.” Вероятно Ленин не откликва на това писмо и тогава Зиновиев, след седмица, му пише следващото: „Мили Вова! Не ми отговаряш, наверно си забравил своя малък Гершел. А аз съм приготвил за нас забележително гнезденце.Можем да бъдем там по всяко време, когато си поискаме. Една прекрасна квартирка, където ще ни бъде хубаво и никой не ще попречи на нашата любов. Ще бъде така прекрасно, какти преди. Аз помня какво щастие бе за мен да те срещна. Помниш ли, още в Женева, когато ни се налагаше да се крием от твоята жена…Никой няма да ни разбере, нашите чувства, нашата взаимна привързаност… Пристигай бързо, чакам те, цвете мое. Твой Гершел”.
В края на октомври двамата педерасти отново се срещат в Петроград. Тук болшевиките и левите есери извършват държавен преврат, възползвайки се от пълната безпомощност на идиота Керенски. Ленин изпраща временно Зиновиев в Москва, за да помага за преврата и там. Зиновиев пише на Ленин от Москва: „Илич! Всичко, което ми поръча, изпълних…..Тук е много тежко и сложно, но мен ме топли мисълта, че след броени дни ще те видя и прегърна в своите обятия. Пазиш ли още нашето гнезденце? Да не би да водиш там други? Аз тук много страдам, и само надеждата за твоята вярност ме топли. Целувам твоето марксистко дупенце.Твой Гершел”.
 „При прочита на тези записки – пише историка Соколов – възникнаха два въпроса. Първият – коя е била тая жена, от която Ленин и Зиновиев са се криели в Женева? И втория – кой от тях е бил активният любовник и кой пасивният.” Коя е била тази жена, скоро се изяснява. През 1918 г. Зиновиев пише за нея по конкретно: „Вова! Всеки път, когато съм далеч от теб, се измъчвам ужасно. Все ми се струва, че аз седя тук, страдам по теб, а ти точно в тази минута ми изневеряваш. Знам те, че си голям палавник. А аз се държа и нищо не си позволявам. А при теб положението е по- отвратително – трябва винаги да бъдеш с Надя. Разбирам те… И колко е трудно да се преструваш пред околните, също разбирам. Сега е по-леко – не е необходимо нищо да крием от нея, както тогава в Женева, когато ни свари най-напред…”
Да, в Женева жената на Ленин ги сварила, и тримата били в шок. Вождовете на световната революция вероятно са продължавали да се срещат тайно от Крупская, но след време Ленин признал на жена си за своето непреодолимо желание да се наслаждава с Григорий в леглото, и тя се смирила и повече не се противопоставяла. А дали за педерастическия уклон на Ленин е знаела Инеса Арманд – за това няма никакви данни.
А от следващото писмо на Зиновиев става ясно кой от тях е активен педераст и кой пасивен. От фронта Зиновиев пише: „Вова! Да не би да срасна твоето дупенце от времето на нашата разлъка? Да не би да е предало богу дух през това време?..Скоро ще си дойда и ще се заемем с прочистването на твоето мило дупе.”
През пролетта на 1918 г. Зиновиев /по думите на Сталин/ ,,бе умрял от страх”, когато белите започнали настъпление към Петроград и пише от Нарва на Ленин съвсем откровено: „Вова, скоро се връщам и повече не ще те изпусна от своите обятия. Врагът бяга по всички фронтове. Така че –чакай ме и бързо се подмивай, скоро съм при теб.”
Къде са се срещали двамата – за това никъде не е писано. Мемориални плочи, поставени на тези домове няма нито в Петроград, нито в Москва. Дали са се занимавали тези другари с педерастки секс в Кремъл, работния кабинет на Ленин или са се срещали някъде навън – за това няма никакви сведения. Обаче само след няколко месеца в отношенията на двамата любовници настъпва разрив. И както става ясно, възниква ревност. Това става ясно от следващото писмо на Ленин: „Скъпи Гершел! Не ми се обиждай. Чувствам, че нарочно се бавиш в Кавказ, макар че обстановката не го изисква. Вероятно си ми обиден. Но аз нямам никаква вина, всичко е плод на твоите глупави подозрения. А, що се отнася до Лейб и мен – това бе само еднократно и повече няма да се повтори…Чакам те и ще се помирим в нашето чудно гнезденце. Винаги твой Вова”.
„Илич – следва незабавен отговор от Владикавказ – това съвсем не са глупави подозрения относно теб и Лейб. Кой ли не видя, как ти се въртя около него в последно време? Аз ли не знам как пламват твоите очички, когато видиш мъже с крупно оръдие. Ти винаги си казвал, че по дребните мъже са с великолепни оръдия… Не съм сляп и виждам прекрасно, че ти си готов да забравиш нашата любов заради романчето ти с Лейб. Разбира се, сега той е редом с теб и не му представлява трудност да те съблазни. Или май ти си този, който го е съблазнил?..”
Та, две думи за Лейб Давидович Бронщайн. Това е същият този Троцки, който през пролетта на1918 г. бива назначен за министър /нарком/ по военните и морски дела, а след това и председател на Реввоенсъвета на Русия. Вече му е в подчинение цялата Червена армия. След като от страх местят столицата в Москва, Ленин и Троцки се настаняват в Кремъл. „С Ленин се намирахме през един коридор – пише Троцки в своите спомени. – С Ленин по десетки пъти на ден се срещахме по коридорите и се посещавахме взаимно да обменяме мнения
 „Не ми се обиждай Гершел – пише Ленин. – Ти си прав, аз действително не можах да устоя на Лейб. Той е така брутален. Той просто ме омагьоса със своите ласки. А аз толкова се нуждая от такива, особено в този политически момент. Не мога да живея без тази нежност, а ти замина, негоднико. И ето, аз не устоях. Но ти ще ми простиш тази малка слабост, нали Гершел? Връщай се и ще видиш, че съм преизпълнен с любов към теб. Твоята малка Вова”.
Скоро над Ленин се извършва покушение. Здравето му се влошава от ден на ден. Започва бързо развитие на атеросклероза на главния мозък. Зиновиев продължава да се домогва до болния Ленин, но скоро връзката им окончателно прекъсва. В средата на 1922 г. Крупская, не много вежливо, пише на Зиновиев: ,,Моля ви да не безпокоите повече моя съпруг със своите претенции. Време ви е и вие да се озаптите.До кога ще търпя вашето безсрамие? Илич е болен и вие прекрасно знаете,че вашите палавости могат окончателно да разрушат здравето му. Моля ви, повече да не го скланяте към това, към което той така охотно се съгласяваше. Надявам се, че ще разберете това мое писмо. То е продиктувано от грижа за моя съпруг.”
Има доказателства, че Сталин е знаел за наличието на педерасти в ЦК на партията, в Политбюро и във висшите органи на държавната власт. Ленин бил потресен. Откъде Сталин е узнал за ,,педерастите в Кремъл”? И до какви подробности се е добрал за ,,педерасткия уклон” във върховете на партията и държавата? И не са ли откраднали неговите агенти любовните писма на Зиновиев от кабинета на Ленин в Кремъл?
Крупская разказва: „В един прекрасен ден той сам отиде до гаража, седна в колата и настоя да заминем за Москва….Там разрови цялата си стая и кабинет. Взе свои тетрадки…. На другия ден се върнахме в Горки и повече за Москва не се спомена”.
Що за ,,писма и документи” е търсил и не е намерил Ленин в Кремъл? Да, той се е надявал, че Сталин не е успял все още да открадне любовните писма на Зиновиев. Разбирал, че ако Сталин се окаже в опасна ситуация, навярно ще използва този компромат за шантаж като мощно средство да опозори Ленин, Зиновиев и Троцки в очите на руския народ, който в болшинството си презира педерастите. Пред изследователите стои въпроса защо Сталин не се е разпоредил да бъде унищожена компрометиращата кореспонденция? Дори утвърдил Ленинския култ в СССР. В последните години от живота си той престанал да посещава мавзолея, където лежала дяволски омръзналата му мумия на Ленин.

http://www.plovdivmedia.com/27938.html

http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=20808.0
5
Чужбина / Re: Сагата в Сирия - докъде ще доведе?
« Последна публикация от HighVoltage - Ноември 24, 2017, 12:46:26 »
Точно така, в тесен смисъл това е предмета на тази война, но тя беше използвана основно да се ликвидира немюсюлманското население и да се засилят в Сирия ислямските настроения, да се наливат пари в терористични организации, които оживяха както никога досега.
Нямаме кой знае каква причина да вярваме, че Катар щеше да продава газта си по-евтино от Газпром, а със сигурност милр. щяха да се налеят в джобовете на лобистите. 
--------------------------
Нали много ни мразят саудитци и катарци да си продават газта на туземците. Тъй като сме от страната на булката, за нас няма кой знае какво значение на кого ще плащаме, все ще си платим!
Моите симпатии категорично са за:


А не за:

Публикувано във факти.бг Ердоган:" Катар не е страна, която подкрепя тероризма. Точно обратното, тя се бори заедно с Турция срещу "Ислямска държава". Няма полза за региона от обвиненията към Катар, добави силният човек в Анкара. " :Azn: :Azn:
" Според него/Ердоган/,  саудитският крал трябва да поеме лидерството за разрешаване на кризата предвид старшинството си."
6
Българофобия / Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Последна публикация от HighVoltage - Ноември 24, 2017, 12:20:21 »


Съган на мъчилище:
Публикувано във факти.бг:
Бум на хепатит в Раковски


Бум на заболелите от хепатит в училища и детски градини, отчете община Раковски. Жителите от региона се страхуват да пускат децата си в класните стаи.
Проверката бе осъществена след сигнал на наши читатели за мащабен проблем със заболеваемост в региона. Хората твърдят, че в училищата е пълно с болни ромчета и не се взимат нужните мерки за париране на разпространението на заразната болест.
"Още лятото е имало регистрирани случаи на хепатит сред ромите в общината. Въпреки това ромчетата се допуснаха без изследвания в началото на учебната година... и БУМ... хепатит навсякъде. Родителите са полудели. Всяка седмица си водят децата на изследвания. Всеки ден почти се регистрират нови болни, но карантина никой не обявява", гласят притесненията на наша читателка.
От РЗИ Пловдив потвърдиха, че първият случай на вирусен хепатит е отчетен в средата на август, но отрекоха да не са въведени нужните мерки за локализиране на заразата.
------------------------------

Кметът на Раковски Павел Гуджаров пък каза, че са извършени дезинфекции и се ликвидирали незаконни сметища. Постарахме се да дезинфекцираме улиците в ромската махала с препарат на хлорна основа - преди две седмици, добави той

Прочети още : https://www.actualno.com/razgrad/roditeli-iskat-spirane-na-romite-ot-uchilishte-v-rakovski-zaradi-hepatit-a-news_645649.html
© Actualno.com


Ама според ромите кмета трябва да им дезинфекцира и къщите, и гащите!

---------------------------------------------------------------
Седмокласничка си вдигна блузата пред учител, роми го пребиха с мотив "сексуален тормоз"

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/pak-bezchinstvo-sedmoklasnichka-si-vdigna-bluzata-pred-uchitel-romi-go-prebikha-s-motiv-seksualen-tormoz_news559801.html
Охраната в учебното заведение не успяла да озапти преди три дни група разгневени роми, сред които бащата на девойката, проникнали в учебното заведение с мотива, че имат среща с директорката. Причакали преподавателя и започнали да го налагат. На мястото на нападението била учителка, която веднага подала сигнал в полицията. Двама от нападателите били задържани. "До колкото знаем, самото момиче си е вдигнало блузата, за да си показва плочките на корема на колегата", твърдят учители. „Всичко това се прави с цел уронване престижа на училището и отстраняването на директорката. Иван Костов си е извадил медицинско и най-вероятно ще заведе дело срещу нападателите си. Жалкото е, че по такъв начин се съсипва името на един човек, който е и известен общественик“, коментираха още учители от основно училище „Даскал Димитри“. В момента Иван Костов е в болничен и се възстановява след нападението си. Проведени са и редица срещи с психолог с момичето и нейните съученици.
 До този момент беше пусната единствено анонимна жалба в РУО“, коментираха учители от основното училище. Извършен е и преглед на камерите в учебното заведение, които установили, че девойката дори не е доближавана от учителя си по физическо възпитание, твърдят възмутените преподаватели.

------------------------------
Такива ще да са последиците от насилственото ограмотяване на бъдещото население.

7
Чужбина / Путин се готви за война
« Последна публикация от Петкан - Ноември 23, 2017, 22:57:42 »

Съветски съюз 1941 г.


                                       
Цитат
                                Содержание«Военная Литература»Исследования

                                                Укрепляя могущество воюющего государства

С первых дней войны была разработана государственная экономическая политика, подчиненная интересам фронта и упрочения советского тыла. В директиве Совнаркома СССР и ЦК ВКП(б) от 29 июня 1941 года, в выступлении Председателя Государственного Комитета Обороны И. В. Сталина по радио 3 июля и в докладе И. В. Сталина 6 ноября о 24-й годовщине Великой Октябрьской социалистической революции были четко определены направления, характер и масштабы практических мероприятий по созданию в кратчайшие сроки слаженного военного хозяйства Советского Союза. Ставилась цель резко повысить уровень военного производства, чтобы снабдить сражающуюся Красную армию всеми необходимыми материально-техническими средствами. [308]
Огромную работу по реорганизации управления советской экономикой, переводу ее на военный лад вместе с другими руководителями партии и правительства проводил И. В. Сталин. Его деятельность охватывала чрезвычайно широкий и разнообразный круг проблем — рост выпуска военной продукции и экономное расходование важнейших материалов, перераспределение трудовых и финансовых ресурсов, снабжение фронта и тыла продовольственными и промышленными товарами, обеспечение промышленности необходимым сырьем, создание новых видов вооружения и боевой техники, налаживание бесперебойных железнодорожных перевозок...

http://militera.lib.ru/research/suhodeev_vv/06.html

...
...
Русия 2017 г.

Цитат


Военные рельсы Путина"На совещании по оборонным вопросам 22 ноября Владимир Путин заявил, что все крупные предприятия России, частные или государственные, должны быть готовы к переходу на "военные рельсы" и быстрому увеличению производства военной продукции. "

https://www.svoboda.org/a/28870469.html
...
...
Без коментар!
8
Балкански въпроси / Re: Ратко Младич
« Последна публикация от Петкан - Ноември 23, 2017, 21:23:00 »
Боли ме к*рецът за Ратко Младич, нека да си лежи доживотната присъда!
 Международният трибунал за военните престъпления в бивша Югославия, ако е истински трибунал, трябва да осъди и военния престъпник- шиптъра Хашим Тачи, масов убиец, мафиоз и търговец на човешки органи.
https://www.theguardian.com/world/2010/dec/14/kosovo-prime-minister-llike-mafia-boss


Цитат
The bullies who run Kosovo

Political elite frustrates murder, kidnap and organ traffick probes.


They are doing so by defying efforts by Washington and Brussels to establish a special court to undertake prosecutions stemming from allegations that Thaçi and other commanders and soldiers of the Kosovo Albanian insurgency — the Kosovo Liberation Army (KLA) — were involved in about 400 cases of kidnapping, forced displacement, illegal imprisonment, and murder after NATO’s bombing of Serbia in 1999.

These Kosovar leaders, the diplomats say, have effectively plied their influence to prevent Kosovo’s parliament from passing a legislative package, including constitutional amendments, that would allow for the special court’s establishment.
https://www.politico.eu/article/kosovo-hashim-thaci-un-special-court-tribunal-organ-trafficking-kla-serbia-milosevic-serbia-ramush/
9
Фолклор / Re: Български народни песни
« Последна публикация от Hatshepsut - Ноември 23, 2017, 21:17:35 »
Кажи ми, горо
(народна песен за Васил Левски)

Кажи ми, горо, кажи на мене
защо Балкана сърдито стене?
Там буря вие и кърши клони,
защо жалее и сълзи рони?

- Юначе младо, какво да кажа,
та мойта болка да ти изкажа...
Аскер ми страшен тук снощи беше,
юнак в окови напред вървеше

Кога погледна по мойте буки
на мене тихо той проговори:
- Прощавай, горо, недей ти плака!
Бесило черно мен утре чака!

Кажи на всички, че тук аз минах,
за родни братя и род загинах!
В окови тежки напред той тръгна
и нивга Левски не се завърна...

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=iDKb39t2nV8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=iDKb39t2nV8</a>
10
Чужбина / Re: Сагата в Сирия - докъде ще доведе?
« Последна публикация от Петкан - Ноември 23, 2017, 21:00:13 »
Кой може да го побутне сега Асад,напразни останаха щатските мечти да го свалят по някакъв начин!? Нека си правят дяволските съвещания в Женева,все едно сметката им ще излезе без кръчмаря.Никой не ги кани нито в Астана,нито в Сочи,а там се решава какво ще се прави в Сирия,а именно пълното и омиротворяване и икономическо възстановяване,за което щатите ще са на края на опашката.Русия дори прави споразумение с Иран за газопровод към Пакистан и Индия.
До лятото на тази година (в края на м. юли), Асад струва на Русия над 2 млрд. евро.
Толкова са военните разходи на Русия в Сирия, считано от 30.09.2015 г., по данни на опозиционната руска партия "Яблоко".
https://newsland.com/user/4297788347/content/haskhody-rossii-na-voinu-v-sirii-140-mlrd-rublei/5922500

Асад е този, който няма да разреши на Катар да построи газопровод за Европа.
Според Робърт Кенеди младши-племенник на бившия американски президент Джон Ф. Кенеди (в интервю за "Politico"),
решението на САЩ да се организира кампания срещу Башар Асад не е било взето по време на мирните протести на" Арабската пролет "през ​​2011 г., а по-рано, през 2009-та, когато Катар предложи да построи газопровод на стойност $ 10 млрд.
Трасето на този газопровод трябваше да премине през Саудитска Арабия, Йордания , Сирия и Турция .
Катарският  проект гарантира, че страните от Персийския залив ще имат решаващо предимство на световните газови пазари. Това би трябвало значително да укрепи позициите на Катар, който е близък съюзник на Вашингтон в региона.
Башар Асад обаче е отхвърлил проекта с основанието, че такъв тръбопровод ще навреди на съюзника му Русия - най-големият доставчик на "синьо гориво" в Европа.
Година по-късно Асад започнал преговори с Иран, планирайки да построи още един газопровод, по който иранското "синьо гориво" ще бъде транспортирано до Ливан, което ще направи Бейрут най-големият доставчик на газ в Европа, обяснява Кенеди младши.
Непосредствено след отказа за първоначалния проект на газопровод от Катар, специалните служби на САЩ, Катар, Саудитска Арабия и Израел започват да финансират така наречената сирийска опозиция и подготвят въстание за сваляне на сирийското правителство, т.е. на Башар Асад.

Има го Асад-остава руския газов монопол в Европа, милиарди от Европа отиват в "Газпром" за заплащане на газа, а от "Газпром" милиардите отиват в руския военно-промишлен комплекс (ВПК).
Не е никаква тайна, че от дълго време "Газпром", стъпка по стъпка се стреми към засилване на влиянието си. Косвено, дори Европейската комисия призна това. Стратегията за разпадането на единството на европейския газов пазар е пряко насочена срещу Украйна. За това има цял куп доказателства.

Преди всичко "Газпром" настоява за контролиране на най-важните газопроводи между Украйна и страните от ЕС на западната граница на Украйна. Така Газпром иска да възпрепятства прилагането на правните норми на ЕС в Украйна. Украйна по всякакъв начин трябва да се запази в зоната на влияние на Русия.

Това е за предисторията на войната в Сирия.
Война против и война за запазване на монопола на руския газ в Европа.
Асад е пионка на Русия, но е важна фигура в тази голяма игра.
За България остават бежанците и високите цени на "Газпром".
Страници: [1] 2 3 ... 10