Българска култура и духовност > Наука и образование

Възрожденско училище "Аз съм Българче"

(1/1)

Hatshepsut:
Възрожденско училище "Аз съм Българче"

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212510168856783&set=a.10212510151776356.1073742048.1459635453&type=3&theater

Нека опазим българския дух, да възпитаме децата си в ценностите и традициите, фолклора и обичаите ни!

Възрожденско училище „Аз съм българче!“ е авторска програма на Фондация „Аз съм българче“ и се изпълнява от лицензиран туроператор.

Създадохме и успешно реализирахме алтернативно образователно приключение, което ще ви даде възможност да разгърнете въображението си, да усетите свободата на духа, да бъдете щастливи, отговорни и вдъхновени.

Кои сме ние?

Ние сме дружина от млади /и не съвсем млади/ ентусиасти - будни, активни, можещи и знаещи, влюбени в род и Родина човеци, обединени в идеята да предадем любовта и знанието си на подрастващите, които ще се включат в нашето лятно училище по родолюбие.

Защо в Копривщица?

Мястото не е случайно. Копривщица е родният дом на много български възрожденци, дали мило и драго за образованието. Тук е открито първото класно училище от просветителя Найден Геров, където ще се проведе един от уроците ни по родолюбие.

Има толкова много вдъхновяващи истории - за образование, за въстания, за дързост и смелост, граничещи с безразсъдство, за вяра и жертвоготовност, за народни занаяти и бит, за семейни ценности. Истории, които отдавна изчезнаха от учебниците на децата ни.

И решихме да ги разкажем. На децата, които имат нужда да вярват, че сме наследници на един достоен народ! И да вдъхнем надежда и вяра на родителите им!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212510169976811&set=a.10212510151776356.1073742048.1459635453&type=3&theater

Програма на летния лагер

Това не е просто училище, това не е просто лагер! Създадохме и успешно реализирахме алтернативно образователно приключение, което ще ви даде възможност да разгърнете въображението си, да усетите свободата на духа, да бъдете щастливи, отговорни и вдъхновени. Заедно изграждаме позитивна приятелска среда, участваме в много, различни по характер, занимания, създаваме красота и усвояваме знание. Докато крачим уверено към бъдещето, ще ви разказваме за славни битки за свобода, за всеотдайни учители, за щедри народни дарители и будители. Ще търсим корените си, за да открием онзи живец, съхранил ни като народ и оставил за нас чудни истории, прекрасна храна и красиви обичаи.

Какво да очаквате?

В програмата са включени игри, дискусии за важните неща в живота, творчески работилници, ежедневни занимания по българска история - такава, каквато е била, но отдавна е изчезнала от учебниците в училище, страхотни преживявания, домашна храна и още, и още...

Къде се провежда?
гр. Копривщица

Възрастова група:
7 - 14 години

Програмата не е за вас, ако
.... очаквате да се излежавате до късно,
.... ако ви мързи да спортувате,
.... ако не искате да учите,
.... ако закусвате, обядвате и вечеряте с бургери,
.... ако светът ви е заключен в таблета,
.... ако нямате приятели и не искате да имате,
.... ако...

Има още хиляди причини да пропуснете това приключение
Но има два пъти повече да участвате!

Колко струва?

По-малко от цената на седмица чуждоезиково обучение;
По-малко от „почивка“ с „всичко включено“;
По-малко от най-новия ви телефон или „марковите“ парцали..
И ТОЧНО 527,00ЛВ. (Предвиждаме намаление за две деца от семейство или група.)

КАКВО Е ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА?

Нощувки — 6 броя — ще живеем в 150-годишна възрожденска къща — архитектурно чудо с огромен двор;
Храна — 4 хранения дневно:
закуска — мекици, бухти, топла баница със сирене, пържени филийки със сладко от горски ягоди. И, задължително, истински планински билков чай;
обяд — топла супа, основно и десерт /лек крем, плодове/;
следобедна закуска — филийки с лютеница, палачинки, плодове. Напитки - айрян, домашна лимонада, топъл билков чай;
вечеря — основно и десерт.

Бележка: В обедната храна включваме месо /нетлъсто пилешко, свинско, телешко/, за вечеря предвиждаме риба или постни храни. Менюто е изготвено от професионалист с дългогодишен опит и е съобразено с особеностите на детското хранене. Приемаме всякакви идеи.

Входни такси в къщи-музеи на Любен и Петко Каравелови, Тодор Каблешков, Димчо Дебелянов, Георги Бенковски, Ослекова къща, Лютова къща;
Беседи от лицензирани екскурзоводи в музеите;
Входни такси и беседа в „Копривщица - Просветен център през Възраждането“;
Участие в урок по взаимна метода в „Жив музей“;

Участие в творчески работилници;
Участие в образователни дискусии – „Традиции и семейни ценности“ „Правата на детето и неговите отговорности“, „Финансова грамотност за деца“, „Безопасно общуване в Интернет“, "Не! На агресията!“ , „Различни, но заедно“, "Вяра в доброто", „Професиите“ с гост-лектори;
Обучение „Първа помощ“;
Вход за аквапарк и осигуряване на спасител;
Посещение на ферми с каруци;
Първи уроци по езда;
Първи уроци по народни танци;
Участие в ателие „Сръчко“ - работа с вълна – изработка на плъсти, с глина и т.н;
Всички материали и помагала;
Децата получават: раница, тениски, шапки, работна книга, сертификат и др.;
Медицинско осигуряване;
Спортен инструктор;
Охрана;
Застраховки: Туристически и Злополука, осигурени от ЗЕАД “Булстрад живот ВИГ“.
Транспорт: гр. София — гр.Копривщица и обратно.

https://www.azsambulgarche.com

Navigation

[0] Message Index

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version