Тайно и полека на българите в САЩ гражданството отнеха

Започната от gutito1964, 14 Дек 2009, 19:16:05

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Tiesto

Hero Member
Публикации: 1 306
Активен
Статута на българи с американско гражданство е прекратен още през 2003 година ! Решението е на амерканското правителство във вашинтон ! Американски гражданин е всеки роден на територията на Америка, а българите - НЕ СА !

Франкист

банкетен революционер
Premium user
*
Hero Member
Публикации: 2 405
Локация: Кин-дза-дза
Активен
Родоотстъпници.....
Кой си ти,да ти го ***** у ******, че имаш наглоста да съдиш кой е родоотстъпник и кой - не.

Тези хора не са си тръгнали от България от хубаво.

Просто не са издържали,не е ясно и ние които сме тук още колко ще издържим!

98% от тях са чисти етнически българи и с отнемане на българското гражданство,нашата любима родина (управници) затварят и последната що годе леко открехната врата за тях да се върнат...Сега ако искат българско гражданство ще има да висят по опашки и простотии.На никой няма да му зе занимава с това.

А че не трябва да имат право за гласуване на парламентарни избори - не трябва да имат!

Tiesto

Hero Member
Активен
Едно нещо на мен не ми е ясно, след като предварително знаем, че ние (българите), неставаме за Европа, камоли за САЩ. защо се правят опити за емиграция ! Всеки може да си остане тук и да си изживее спокойно старините (повечето от нас имаме къщи по селата, за добро или лошо, положението ще е по-добро от бродещи скитници в държави от САЩ и подобни). При всички положения, ние сме родени тук, а когато си гражданин на България е много по-добре от колкото да нямаш никаквo гражданство, а останалите произхождат от река Цинга (Индия), навремето лошия за много (Тодор Живков) им даде българско гражданство, след което те плюха на него !

Колкото до САЩ, американско гражданство е възможно, ако от САЩ го потвърдят и се откажете от българското ! Самоче от департамента на САЩ, нас там не ни одобряват ! Причините са няколко, не сме родени в САЩ, за САЩ, българите сме крадци и престъпници и просто не ни искат !

Ето и каква инфорамция има в WIKIPEDIA:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarian_Americans

Tiesto

Hero Member
Активен
Американците са български граждани на Съединените щати с българска наследство. За САЩ преброяването през 2000, 55 489 американци, посочени Български като първи предци, [3], докато 92 841 лица, декларирали, че са български произход. [4] Тези могат да включват българска американци, живеещи в САЩ за една или няколко поколения, с двойна Български американски граждани , или всяка друга българска американците, които считат себе си да се присъединят към култури, така и държави. Някои български американците може да се роди в България, САЩ и други държави с етнически българското население. Тъй като някои българи не са американски граждани, а други са двойните граждани, и все още предци другите са дошли в САЩ преди няколко поколения, някои от тези хора смятат, че са само американци, българи, българи, живеещи в САЩ или американските българи.

След 2000 г. преброяване на населението на САЩ, през последните години населението е нараснало значително - в съответствие с общите оценки на българските дипломатически представителства в САЩ за 2010 г. има 250 000 българи, пребиваващи в страната и по 30 000 студенти [2]

HistoryMass българска имиграция в САЩ започва някъде през втората половина на 19 век. Чикаго е един добър пример за град, известен през годините за това, че живеят значителен брой [количествено] от българите в сравнение с други градове. Имаше една книга, написана от български писател Алеко Константинов, наречена До Чикаго и назад (на български: "До Чикаго и назад") от този период. Според преброяването от 2000 г., най-голям брой от българите живеят в градовете Ню Йорк, Лос Анджелис, Чикаго и Маями.

В Съединените щати има една от най-голям брой от българите на всяка страна в света. Близо 250,0001 българи живеят в страната. От страните от Източна Европа, България е на второ място по брой на студентите, които учат в САЩ, след като Русия.

[Редактиране] DemographicsThe САЩ преброяването от 2000 г. показва, че има 63 хиляди души от български произход в САЩ. Според същия източник, държавата с най-голям броят на българите е Калифорния, следван от Илинойс, Ню Йорк, Флорида и Охайо. Според преброяването от САЩ за 2000 г. в градовете с най-голям брой български американците са Ню Йорк, Лос Анджелис, Чикаго и Маями. 17% от българските американци притежават бакалавърска степен или по-висока [1]. Български американците имат годишен средния доход на домакинство $ 44,578 [2].

За разлика от 2000 САЩ преброяване бе взето, когато българите са 50-100,000, през последните 10 години броят на българите в САЩ са растяли значително за над 250 000 [2].

А българска църква (Св. Климент Охридски) в Лос Анджелис (българската църква там е протестантска секта, създадена от Теолози (наука за изучаване на всички религии)), Калифорния [редактиране] LanguageAccording в САЩ 2000 преброяването 28 565 души са посочили, че говорят български език у дома през 2000 година. Но през последните години броят растяли значително за над 250 000 души. [2] Някои български американците говорят български, особено по-новите имигранти, а други не могат да говорят на езика на всички, или не говори български смесва с английски език в по-малка или по-голяма степен. Някои български американци разбират български, въпреки че те може да не е в състояние да говори на езика. Има случаи, при по-старите поколения българи и потомци на български имигранти от началото на 20-ти век владеят български език, както добре.

С други думи, статута на Българин в САЩ е все едно Българин в Африка или Индонезия, за тия на които им харесва ! За всички останали, България е вашата родина, тук сме родени и тук ще си умрем !

Младиястарец

**
Forum Member
Публикации: 185
Активен
Точно отстъпници са, истинския българин трябва да стои тук и да работи за тая държава, много е лесно да забегнеш на построеното и да работиш за благото на чуждата държава. Ако всички тия бяха тук и работиха за държавата си, тя нямаше да е на това положение. Държавата не може да се оправи без хората и да работят за нея, вместо да отиват и да даряват изработеното за жизнения път на чужд народ и за неговото благо.

Родоотстъпници и врагове на българската кауза са всички те! Аз самия имам роднини там, но да, заявявам го!

Щурмовак

**
Forum Member
Публикации: 312
България над всичко и всичко за България!
Зодия: Aquarius Aquarius
Religion: None None
Активен
Цитат на: Младиястарец - 15 Юни 2011, 17:48:38

Родоотстъпници и врагове на българската кауза са всички те! Аз самия имам роднини там, но да, заявявам го!

Почти всички имаме роднини, работещи и живеещи в чужбина. И тази тенденция ще продължава докъто в България не се оправят нещата... Все пак когато не можеш да подсигуриш светлото бъдеще на децата си, си готов на всичко...
Национална Съпротива България

Tiesto

Hero Member
Активен
Цитат на: Младиястарец - 15 Юни 2011, 17:48:38
Точно отстъпници са, истинския българин трябва да стои тук и да работи за тая държава, много е лесно да забегнеш на построеното и да работиш за благото на чуждата държава. Ако всички тия бяха тук и работиха за държавата си, тя нямаше да е на това положение. Държавата не може да се оправи без хората и да работят за нея, вместо да отиват и да даряват изработеното за жизнения път на чужд народ и за неговото благо.

Да не си мислиш, че тия които са заминали на запад на работа са прокопсали ? След 10 години робски труд тежкото здравословно състояние е на лице !

Аз съм го казъл много пъти досега ! В България заплатите са 300лв, който иска повече да заминава на запад, самоче там наемите и месечните сметки, са много по-високи от тук ! Храната на запад освен че е некачествена е много по-скъпа от тук !

Франкист

банкетен революционер
Premium user
*
Hero Member
Активен
Цитат на: Tiesto - 15 Юни 2011, 18:34:01

Аз съм го казъл много пъти досега ! В България заплатите са 300лв, който иска повече да заминава на запад, самоче там наемите и месечните сметки, са много по-високи от тук ! Храната на запад освен че е некачествена е много по-скъпа от тук !

това за храната не е вярно - особено в Европа.Казвам ти го от личен опит.В Гърция за 20 евро пълниш цял куфар със ядене -каквото се сетиш,тука с 40 лева  - кво ще си купиш?Същото е и в Германия.В щатите е по-различно - (мисля знаеш) една  пържола от истинско месо цената и започва от 30 лева нагоре,другото са боклуци.

Tiesto

Hero Member
Активен
Аз точно това се опитвам да обесня, че няма никаква разлика дали ще отидете на запад или ще си останете тук !

В САЩ никога български гражданин няма да получи американско поради ред причини:

Българите не са като американците които всичко си купуват !

Болшевишката зараза от която се страхуват в САЩ е, че такива като нас могат сами да си произвеждат храната и сливовата ракия, да бъдат майстори и да не ползват мошенници (било майстори, техници и т.н - мошенници) които само гледат да ти вземат парите

И да Американците нито могат да завият 2 болта и да си правят ремонта сами, не могат и да готвят и купуват полуфабрикати, нито нещо останало и това е разликата между тях и нас и в живота ние сме по-добре подготвени от американците !

В САЩ и Англия няма нищо по-добро от това което си имаме тук (имат клуб подобен на Comics, който обаче е една дупка и е пълен боклук и е един от последните етажи в необитаема кооперация, докато тук си имаме всичко, качествено и е много по-добро, във въпросния клуб в Англия няма осветление, докато нашите тук си имат осветление на Martin Ligths + лазер + професионално аудио - 3 WAY BASS REFLEX SYSTEM, цената на входа тук е 5лв, а има и без вход ! Докато там цената е наши пари 30-40лв 10-20 лири и въпреки това говорим за долнопробно качество на всичко и там безплатния вход го няма, клуба предсавлява един от последните етажи в 1 кооперация (club Paramount) и е пълна дупка, има много хора които са ходили на почивка и са се убедили в това ! Другото което можеби незнаете е, че там няма нищо българско и родно, което е български ценности, а финансовото положение на българин в "чужбина" е по-лошо от българин в България ! Само пълен идиот може да си остави тук имотите и да замине в Чужбина !

А който иска да става западняк си е негово право, родените в България си умират в България (естествената смърт е нещо точно такова, при едни по-рано, а при други по-късно, колкото ни е писано).

Колкото до въпроса за храната, видяхме им западните вериги и храната, която е 100% боклук, по твоята логика с парите за храна и тук има храна която е произведена от магазина и е пълен боклук и е евтина ! Разлика няма никаква !

Аз лично ще се радвам когато такива като Лидал, Карфур, Мтел и останалите фалират, защото българина си остава балканец а който се мисли за европеец явно съзнанието му е прекалено розово !

Колкото до клубовете - английски Wiggle 16th Birthday, Paramount, London 19.06.2010

Български - Mario Ranieri @ Comics Club Varna,Bulgaria 27-28.11.2010 part 4

Никой да не се лъже, на запад качеството на живот е по-лошо от това в България !

Tiesto

Hero Member
Активен
Българско МЕТРО и Американско - питате се каква е разликата ? Ами няма разлика !

Нашето е синио, а на американците червено ако това за някого е някаква разлика !

В България има български продукти, на запад няма (или по-точно има едни измекяри които продават италянски и някакви други, но не и български). България е Българска държава и за тези които я харесват няма лошо !

Който обича да обикаля - намира всичко !

Магазин МЕТРО в щата торонто, панелките и там са като тук !

rumena moma

Premium user
*
Senior Member
Публикации: 882
OPS !
Локация: където ми е кеф
Зодия: Leo Leo
Активен

ЦитатДа не си мислиш, че тия които са заминали на запад на работа са прокопсали ? След 10 години робски труд тежкото здравословно състояние е на лице !

8-|  8-|   8-|
  Аха , мисля си  . Но не само си го мисля , ами съм сигурна . На вън има куп успели българи , които доказаха себе си . Доказаха , че знаят и могат . Даказаха , че при еднакъв старт , възмажностти , ерудиция и амбиция  признанието е неизбежно , а от там и паричната компенсация .  Не говоря за дечицата на олигарси и мафиотски издънки , дет си купиха обучението по  престижни колежи , дет ги отсвирват поради НЕКАДЪРНОСТ , въпреки че си плащат . Щот там не е като Нов Български Университет в който и чалгаджийка си купува диплома . Щот там , дори да не си с више  пак можеш успя  ако си разбираш от спецялността пък била тя и шлосер или ел. техник .  
Айде говори от твое име , ако обичаш ! Ако ти принадлежиш и явно принадлежиш към групата на ЛУЗЪРИТЕ , стой си там и се самоуспокоявай с подобни разсъждения . Но не обобщавай през ограничената ти призма еволюцията на БЪЛГАРИНА в чужбина .

Tiesto

Hero Member
Активен
Точно поради тая причина, не бих се записал нито в Свободния и нито в Нов Български Университет (само кръгъл идиот ще даде маса пари за фалшива диплома) ! Е да някои глупаци се записаха, взеха им парите, след това западен университет и накрая без работа дори в собствения бизнес на мама и тате, и накрая на квартира ! Аз записах ВВМУ, компютърна специалност, предложиха военна и се отказах ! 2 години изкарах и това беше ! А който си мисли, че като запише ВВМУ и веднага го взимат специалност корабоводене се е излъгал ! Там имаш статут курсант и направлението не го избираш ти, а те ! Предимството - държавно обучение и смешни такси 150лв на семестър. Ако учиш и работиш е много добър вариант ! Лошото е, че постоянната работа е нещо почти невъзможно, затова всеки има право по търговския закон да регистрира фирма и да прави търговия !

И да в държавние университети за тия които са ги завършили ставаш човек, което е по-различно от Свободния и Нов Български, където специалностите са (МББ - Международен Бизнес, Мениджмънт, МИО (Международни икономически отношения) и все специалности направени за глупаци и идиоти).

Това което имам на диплома и специалност е Системно Програмиране !

От всеки военен нестава !

За тези с корабоводенето има БМФ, Зодиак и още няколко фирми, които плащат, обаче има неустойки за недобре свършена работа ! При корабоводене 40 години има нещо което го няма при другите хора и се нарича жълта книжка ! Другото което е в главата на подобни е кораби и гмуркане, като при гмуркането има помощници (кретени които ги има при всеки в нормалния живот) ! Страничния ефект при хората изпълняващи службата корабоводене е битовия алкохолизъм !

А колкото до алкохола, той не оправя проблемите, ами ги задълбочава !

Tiesto

Hero Member
Активен
В Америка нещото което го няма тук е 24 часов канал на федерацията по кеч WF и BigBrother (и слава богу че го няма и няма интерес към подобна телевизия), което е средството за промиване на мозък на подрастващото поколение (има хора и на 60 години които гледат тая идиотщина в САЩ, което е отчайващо за нацията им). Другото е глупави реалити шоута, при тях и политиката е реалити шоу (Лари Кинг и компания). Това е телевизията на САЩ, останалото е модерни филми на ужасите и психотрилъри (нещо което не препоръчвам никой да го гледа, понеже съсипва нервната система).

Ако говорим за телевизия, Европейската е по-добра от тая в Америка.

Разбира се и в Америка има хубави филми на които няма happy end и показват реалният живот в америка на младите хора !

А глупавата телевизия я има навсякъде, малоумни предавания, филми и т.н !

rumena moma

Premium user
*
Senior Member
Публикации: 882
OPS !
Локация: където ми е кеф
Зодия: Leo Leo
Активен

ЦитатТочно отстъпници са, истинския българин трябва да стои тук и да работи за тая държава, много е лесно да забегнеш на построеното и да работиш за благото на чуждата държава. Ако всички тия бяха тук и работиха за държавата си, тя нямаше да е на това положение. Държавата не може да се оправи без хората и да работят за нея, вместо да отиват и да даряват изработеното за жизнения път на чужд народ и за неговото благо.

:-)  Tочно  така , ама сигурно за хабдал - националисти става въпрос .
Мильо , това не ти е школата у СИМЕОНОВО . Щот само там ви учеха да говорите и вричате в лозунги . Идеологизмите се закриха още преди 20 години и да ми ги развърташ , като принципи , при това НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИ , май тук трудно ще ти се отдаде .
А сега , аз ще питам  ти ще ми обясняваш , щото май нещо хич не съм я разбрала тая работа с "Патриотизъм", разлял се от пределите български .
Та викаш , РОДООТСТЪПНИЦИ а...? Трябвало да останат , за да се БОРЯТ  !?!  Да се борят , ама с кого ? Би ли ми посочил ? Кой според теб е мнимия враг , щото видим такъв - няма !  Държава , която за собствените си поданици е мащеха . Държава , която прогони есенцията на интелигенцията и научната мисъл в младежки вид , за да се възползуват други от потенцяла и навън , що за държава е ? Срещу нея ли ще се бориш ? Коя от "вятърните мелници" в кухата ти глава се явява ? Та пак питам : Авангарда на нацията ни за "авангарда" на насадената ни олигархична мафия ли да  работи ?  С Баневци , Черепи , Герговци , Цветалинки , Маджовци , Красьовци ...и последния да затвори вратата ! С тях ли да си губи времето ЦВЕТЪТ на нацията , цяло едно поколение за ЦЯЛ един живот ? Та като се събуди един ден с побелели коси , с празни ръце и безнадеждно сърце , да се потупа по гърдите , че се е работило за докаралите го до ангария ? И парадоксът е - хем уж се борило /поколението/ и работило , хем същите си ги избирало .
Не разбра ли   амбразурчик , че държавата , това сме ние , нейните поданици . И когато сме прокудени от некъдърността и парвенющината  облечена с пари  от собственната си РОДИНА  , национализъмът и патриотизъмът ...., знаеш ли къде можеш да си го завреш ?
Затова , когато чакаш чудеса обикновенно те спохождат трагедии . Пък ти си работи и се бори на мнимите ти барикади , червеноармейски лозунгар . Само не подканяй трезвомислещите за ЕПОХАЛНИ , националистически схватки с тез , дет до тях не можеш да се доближиш , дори да им се изплюеш в лицата .
  " Има два вида патриоти: едните - истинските, които историята назовава такива. Техните заслуги късно се ценят. Вторите са тия, които сами се провъзгласят за патриоти, защото громко говорят - повече от другите - за ревност и любов към всичко, що е отечество. - Захари Стоянов "

Въпрос : Знаеш ли как помага косвенно емиграцията за паричния оборот в страната ни печелейки навън ?  Знам че знаеш.... ! ама бързам аз да ти го кажа , че много ме е страх да не изцвъкаш поредният  лозунг .  Ами спасява от мизерия и глад майки , бащи ,сестри и всякакъв вид рода  с минимални пенсии и доходи . Само за 2010 са постъпили оборотни 2 000 000 000 еури .И това само от 1 500 000 "родоотстъпници" .  Затова  ВСЕКИ, КОЙТО ИСКА ДА РАБОТИ ЧЕСТНО, ДА ПЕЧЕЛИ ПРИЛИЧНО  , ПРОСТО НЯМА ДА ИМА ДРУГ ИЗХОД ОСВЕН ДА НАПУСНЕ ТАЗИ КОЧИНА !!!

Франкист

банкетен революционер
Premium user
*
Hero Member
Активен

Similar topics (5)

28682

Отговори: 3
Прегледи: 4863