Автор Тема: Сръбски „възродителен процес“ в Западните покрайнини  (Прочетена 3058 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен SPQRTopic starter

 • Premium user
 • Forum Member
 • *
 • Публикации: 328
 • Пол: Мъж
Слово на председателя на Културно-информационен център – Босилеград Иван Николов, произнесено на 3 март 2012 г.

Г-н Николов повдига въпроси към Българският парламент за признаване на „Възродителния процес” срещу Българите от Западните покрайнини, Македония и Тракия, като форма на етническо прочистване.

Задава още и тежки въпроси към българските политици – Кому са нужни „белязаните“ Българи (с възстановени само две имена) от Македония?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Gq7erpm30uo[/youtube]
« Последна редакция: 24 Авг 2012, 20:28:40 от Hatshepsut »
"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
Димитър Талев
 

Неактивен Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,925
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic

Слово на председателя на Културно-информационен център – Босилеград Иван Николов, произнесено на 3 март 2012 г.

Г-н Николов повдига въпроси към Българският парламент за признаване на „Възродителния процес” срещу Българите от Западните покрайнини, Македония и Тракия, като форма на етническо прочистване.

Задава още и тежки въпроси към българските политици – Кому са нужни „белязаните“ Българи (с възстановени само две имена) от Македония?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Gq7erpm30uo[/youtube]

И аз искам да видя ЦИГАНИНА Костов и болшевишката му ПРОТурска партийка - ДС- б, дали, както писа манипулативни декларации в защита на мюсюлманите и в Интерес на турция,  дали по същият начин ще напише Декларация за да Защити сънародниците ни в Сърбия и измислената "република македония" от НЕспиращият  СРЪБСКИ ГЕНОЦИД над сънародниците ни !

По страшното обаче е ,че СРАМНАТА декларация (написана от ДС-б и Иван Костов, която обслужва ЕДИНСТВЕНО интересите на турция) НЕ притесни нито един от народните ни представители, а решението за приемането й беше взето подозрително бързо, без изобщо да се коментират историческите факти.
Не беше ли редно първо да се припомни истината за това какво се случи в края на 80-те години на миналия век ?
С тази декларация парламентът нанесе жесток удар върху националното ни самочувствие и достойнство. Като българин за мен това е огромно унижение. Народното събрание извърши историческо предателство като осъди България за нещо, което никога НЕ се е случило.

Абе човек влез в спортни новини на този форум и виж как и до ден днешен има хора, които твърдят ,че са Българи, но без капка СРАМ обявяват по МЕДИИТЕ, че Цитат: -  НИКОГА по никакъв друг начин аз НЕ мога да бъда Друг ОСВЕН СЛАВЯНИН ?!

Подобни индивиди смятащи се за "българи" постоянно и отвсякъде Официално се Обявяват за ;  Славяни, РУСОФИЛИ, Сърбомани,  вдигат трансперанти във възхвала на СЪРБИЯ, веят СРЪБСКИ знамена на връх Шипка на националният Ни празник 3-ти Март,  подкрепят СЪБСКАТА ПОЛИТИКА, обявяват СЪРБИТЕ за свои СЛАВЯНСКИ БРАТЯ, обявяват  руснЯците за свои СЛАВЯНСКИ БРАТЯ, обявяват Българският 24-ти Май - празника на БЪЛГАРСКАТА писменост и култура,  за празник на славянската - писменост и култура.

Обявяват комунизма и комунистическият строй  за прекрасни Цитат: едно време комунистическата държава се оправяше ПРЕКРАСНО, когато всичко беше по сектори , имаше и спорт имаше и държава, имаше и ВСИЧКО  !

Тези индивиди смятащи се за БългАРИ -Обявяват русия за Велика, обявяват Сталин за велик,  защото бил знаменосец на борбата против Фашизма, обявяват  Путин за Велик, защото  бил  дал  самочувствие на русия...........и тн и тн. 

Приятелю от 09.09.1944г. в нашата БългАРИЯ НИЩО Не се е променило за съжаление,  затова сме и на това дередже ! Само незнам още колко българският народ ще търпи българофобската комунистическа сган управляваща родината ни до днес, под различни (любимите си)Абревиатури  !
« Последна редакция: 07 Мар 2012, 13:56:54 от Siegfried »
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !
 

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,405
 • Пол: Мъж
Сделката на Борисов: Западните покрайнини за мълчанието на Сретен Йосич

Ако ученикът от Банкя повече учеше история и езици и по-малко играеше футбол, днес премиерът на България нямаше да е фикус в Брюксел, а балканските съседи нямаше да ни подритват като футболна топка.

Понеже историята учи, че от уроците й малцина се учат, ще припомня, че след 1919 година изгубилата Първата световна война България страда от Ньойския комплекс на победена държава, разделила се с изконни български земи в Македония, Тракия и Добруджа. Този комплекс мъчи поколения политици, разкъсвани между желанието за справедлив реванш и страха от нова национална катастрофа. Но най-пагубният рецидив от Ньой е комплексът за национална малоценност, обладал и днешните ни държавници.

Тъй като анализирам националните ни комплекси през XX и XXI век, ще задам един странен на пръв поглед въпрос:
Какво е общото между 1 март 1923-та и 1 март 2012-та?
На 1 март 1923 година земеделското правителство на Александър Стамболийски започва триседмични преговори със сръбското правителство в град Ниш, завършили с т.нар. Нишко споразумение, оценено от опозицията като „предателско“.

Воден от илюзията, че Сърбия ще ни помогне за излаз на Бяло море, Стамболийски поема задължението да затвори западната граница за четите на ВМРО, влизащи в окупираната от сърбите Вардарска Македония, за да бранят българите от сръбските издевателства. Като висш акт на национало самоунижение, Стамболийски позволява дори навлизане на сръбски части на българска територия при преследване на отрядите на ВМРО.

По Нишкото споразумение Белград не поема никакви задължения към подтиснатото българско население във Вардарска Македония.
Тогава критиците на БЗНС с основание казват: „Стамболийски влезе в споразумение със сръбските империалисти". А според британския пълномощен министър в София Ърскин „Стамболийски бе измамен в Ниш, тъй като надеждата за връщане на Западна Тракия със сръбска помощ е абсурдна, а възможността да се справи с ВМРО е равна на нула“.

Като истински интернационалист от школата на Тодор Живков, на 1 март 2012 г. министър-председателят Бойко Борисов копира Нишкото споразумение от 1923 г. и даде съгласието си Република Сърбия да започне преговори за членство в Европейския съюз.
На редовната среща на върха на ЕС, на 1 и 2 март в Брюксел, Борисов заяви, че застава зад това решение, без да поставя членството на страната ни в Шенген като условие за българската подкрепа и без да повдига въпроса за българите в Западните покрайнини.

При това герберският премиер обеща да окаже политическа и експертна помощ на Белград при преговорите в предприсъединителния период. На следващия ден сръбският президент Борис Тадич проведе телефонен разговор с Борисов и горещо му благодари за безусловната подкрепа по пътя към Европейския съюз.

Защо България пропусна уникалния момент за цивилизован исторически реванш с една благородна цел – да защити оредяващото българско малцинство в Западните покрайнини, подложено от сърбите на системна национална, езикова и верска асимилация. В резултат на която от 160 000 българи през 1919-та днес Западните покрайнини се обитават от едва 25 000 българи.
 
Ала преди да отговорим на този въпрос, да видим как Румъния използва сръбската еврокандидатура, за да започне игра в две посоки – да продаде изгодно гласа си, като поиска по-големи права за влашкото малцинство в Сърбия, както и за да подобри позицията си в ЕС.

Друго условие, поставено от Букурещ на Белград, бе статутът на Румънската православна църква (РПЦ) в Сърбия, действаща само на територията на Банат. Букурещ ултимативно поиска РПЦ да присъства и в Тимочка крайна, където също живеят власи.
Притисната до стената, броени часове преди окончателното решение на ЕС за сръбското еврочленство, Сърбия тихо отстъпи – както за правата на влашкото малцинство, така и за откриването на нова епархия на Румънската православна църква.

След като пречупи Белград, Букурещ опита да разиграе за втори път „сръбската карта“, за да свали шенгенските бариери пред Румъния. Но в ЕС румънската дипломация претърпя неуспех, който обаче бе очакван и може би планиран. На практика румънците блестящо изиграха картите си, искайки ненормално много от Брюксел, за да получат  нормално полагащото им се от Белград.

А информацията, че не само западноевропейците, но и САЩ молили Румъния да смири шенгенските си амбиции, демонстрира геополитическата тежест на северната ни съседка, докато българската дипломация се люшка в своята безтегловност.

И така:
Защо нашият премиер не използва членството ни
в Европейския съюз и не разигра като румънците „сръбската карта“, за да опазим останалото българско в Западните покрайнини? Отговорът на въпроса трябва да търсим в Белград, а не в София.

Защото сърбите рекетират Борисов с тъмното му досие, което впрочем не съдържа повече данни от вече изнесени в доклади на американските посланици за организираната престъпност в България. Ето фактите за това твърдение:

На 8 април 2009 г. един от най-известните югомафиоти и нарбосове Сретен Йосич, известен като Йоца Амстердама, заяви пред Окръжния съд в Белград: „Преселих се в България след конфликт с известни политици, защото оцених, че бодигардовете не могат да ми помогнат в Сърбия. В София се чувствах сигурно, тъй като бях под защитата на разузнавателния сектор, на Бойко Борисов, който по-късно стана кмет на София, и на Николай Гигов-собственик на футболния клуб "Локомотив". Малко чудно звучи, но какво да се прави, такова беше сътрудничеството"...В края на 2011 г. подсъдимият по делото "Килърите" Васил Костов-Кеца призна пред Шуменския окръжен съд, че, докато бил охрана на покойния сикаджия Милчо Бонев-Бай Миле, присъствал на среща между Бай Миле, Бойко Борисов, Сретен Йосич, Стоил Славов и други хора от СИК, на която обсъждали бъдещото кариерно развитие на Борисов в силовото ведомство. Българската прокуратура отмина тези твърдения, били недостоверни поради неблагонадеждния статут на свидетеля.

До днес Борисов нито потвърждава, нито отрича информацията, че е викан като свидетел по делото на Сретен Йосич в Белград. При това именно от сръбския съд изтече, че българският премиер ще бъде изслушан на закрито заседание през 2010 г.

Случайно или не, точно през тази година Борисов посети сръбската столица. Както изнесе белградската кореспондентка на Дарик Ели Юрукова, премиерът напуснал водената от него делегация и се изгубил за няколко часа, като винаги включеният премиерски мобилен телефон този път бил изключен. Внушението на Юрукова бе кристално ясно -  в тези часове Борисов свидетелствал в белградския съд.

Ще бъда директен:
Борисов продаде Западните покрайнини на Белград
срещу мълчанието на Сретен Йосич и бездействието на сръбската съдебна система към неговото досие. Затова шефката на парламента Цецка Цачева и външният министър Николай Младенов декларираха в един глас: България подкрепя сръбското еврочленство, без никакви условия и претенции!

Затова директорът на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров излезе с безпрецедентна декларация след признанията на Сретен Йосич, с която отхвърли твърденията на сръбския мафиот. В резултат на което стана щатен съветник на премиера, „за да не разгласява държавни тайни и за да си затваря устата“, по думите на самия Борисов.

И когато президенът Борис Тадич приятелски стиска ръката на българския премиер, Борисов знае цената на сръбското мълчание – Западните покрайнини. Тук историята ни предлага странен исторически паралел - ако през март 1923-та Александър Стамболийски се отрече от Вардарска Македония заради илюзорното българо-сръбско приятелство, през март 2012-та колегата му Бойко Борисов предаде Западните покрайнини заради собственото си оцеляване.

На 9 юни 1923 година министър-председателят Стамболийски загуби властта и главата си заради Нишкото споразумение. Дали Борисов не върви по пътя на Стамболийски?

http://www.desant.net
 

Неактивен Simonymous

 • Newbie
 • Публикации: 2
За сметка на това Бат Бойко построи милиарди километри магистрали, по които набързо да избягаме от родината. И когато вдигне минималната заплата с още 23,46 лв. , ще можем и да си го позволим! Хвала на такива патриоти!
 

Tags:
   

  Сръбски радикали подклаждат омраза към българите

  Започната от Nordwave

  Отговора: 20
  Прегледи: 7969
  Последна публикация 12 Май 2010, 14:50:51
  от генерал Вазов
  Без визи за хората от пограничните сръбски населени места

  Започната от Дашо

  Отговора: 9
  Прегледи: 3447
  Последна публикация 11 Юли 2009, 11:49:11
  от Дашо
  8 ноември - Ден на Западните български покрайнини

  Започната от Джамбазки

  Отговора: 5
  Прегледи: 1899
  Последна публикация 26 Апр 2007, 20:44:32
  от Nordwave
  Белград - окупатор за българите в Западните покрайнини

  Започната от ivan22dim

  Отговора: 17
  Прегледи: 10639
  Последна публикация 12 Сеп 2014, 19:57:18
  от Hatshepsut
  Сърбия прогони Дядо Коледа от Западните Покрайнини

  Започната от Логос

  Отговора: 2
  Прегледи: 3759
  Последна публикация 19 Яну 2011, 20:20:43
  от Логос