Списание “Дълг и чест”: Интервю с Боян Расате

Започната от Nordwave, 15 Юли 2008, 21:06:01

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nordwave

Webmaster
Founder
*
Hero Member
Публикации: 4 357
R.I.P. 2017
Локация: Пловдив
Интереси: История
Зодия: Capricorn Capricorn
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Активен
Публикуваме част от първото, дадено за "Кръв и Чест" - България, интервю на Боян Расате. Мнението на лидера на БНС за национализма в България, за интригите и конфликтите между БНС и "Кръв и Чест" - България в миналото, за ВМРО и Атака, както и за много други любопитни неща, четете в следващия брой на списание "Дълг и чест" ! Бихте ли ни разказали малко повече за създаването на БНС? Как се роди идеята за учредяването на организацията и какви трудности срещнахте в началото? В началото се събрахме с няколко приятели и решихме, че в България, за разлика от други страни, няма истинска националистическа организация. Това беше през 2000 г. В онези години съществуваше ВМРО на Каракачанов, но още тогава всички знаехме, че тази партия е създадена от ченгета и само се преструва на патриотична, докато всъщност гледаха само как да се набутат в парламента. Другата беше БНРП, но тя съществуваше само на книга, защото още през 91-ва година сериозно се лумпенизира и загуби влиянието си. С регистрацията не срещнахме проблеми, но по-късно започнаха репресиите от страна на полицията. Имаше безпричинни арести, обиски и разпити. През 2003 г. само срещу мен имаше повдигнати шест обвинения. Ченгетата ни тормозеха с цел да ни сплашат и се надяваха да се откажем още в самото начало. Ние обаче се оказахме по-упорити, отколкото очакваха.

Какъв бяхте преди да създадете БНС? Били ли сте член на други патриотични организации?
Винаги съм бил националист, просто така съм възпитаван от малък. През 1991 г., когато се уволних от казармата се записах в БНРП, това беше на 20 април – така пише в членската ми карта. След няколко месеца станах председател на младежката организация в партията, но година по-късно тотално се разочаровах, защото като че ли единствените нормални в тази партия бяхме ние – младежите. Навсякъде в страната се назначаваха лумпени, пияници и изкуфели комунисти. Тогава решихме да се отделим и да създадем своя организация – Дясно демократично движение.

Бихте ли приели скинхедс за членове на БНС? Какво е цялостното ви отношение към тях, смятате ли, че БНС и скинхедс организации могат да си сътрудничат за определени инициативи в бъдеще?
В БНС има много хора, които са били скинхедс. Това, което искам да кажа е, че не кубинките или бръснатата глава те правят добър националист. За нас е важно не как изглежда един човек, а какво мисли и дали е готов да защитава убежденията си с дела. Грешно е да се мисли, че БНС мразят скинхедс. Този слух го пусна един добре познат доносник, който години наред създава интриги в различни националистически групи. Трябва да призная, че в известна степен този човек успя да настрои много хора срещу нас, но днес все повече разбират, че са били подведени. Нека го кажем направо, винаги съм вярвал в това, че истинските националисти в България са твърде малко и е много глупаво да враждуват по между си. В БНС могат да членуват скинхедс, както и всеки, който приема нашите идеи и спазва правилата в Съюза. Нали знаете, в единението и сътрудничеството е силата.

Какво мислите за "Blood and Honour" движението у нас и по света? Помагат ли техните инициативи на национализма като цяло. Трябва ли според вас, националистите да са обвързани в някаква субкултура?
За жалост по-голяма част от онези, които се определят като членове на ,,Кръв и Чест" в България не са политически активисти в истинския смисъл на думата. Останал съм с впечатлението, че мнозина възприемат националистическата идея като вид модно или музикално увлечение. Музикалните концерти, които организирате, са разбира се нещо хубаво, защото музиката също сплотява, но в някои случаи и разделя. Ето защо смятам, че освен концерти, е нужно и малко повече работа в посока идейно и политическо ограмотяване. Всеки има право да избира как да се облича и каква музика да слуша, но съм категорично против това, националистите в България да бъдат обвързани в някаква субкултура, защото това би ни изолирало в един тесен и ясно различим кръг от останалите Българи. В крайна сметка нашата цел е да се внедрим в обществото, където да пропагандираме идеите си, а не сами да се изолираме от него. Ако искаме да спечелим колкото се може повече Българи на наша страна не можем да си позволим да ги избираме по облеклото или музиката, която слушат. Показателното в тази насока е, че след забраната на ,,Blood&Honour" в Германия, там вече не се говори за скинхедс или нещо друго, и отделните поделения на ,,Кръв и Чест" прерастнаха в регионални съюзи и ,,Kameradschaft"-и, които заедно с NPD и DVU изграждат гръбнака на националната съпротива в Германия.

С какво ще запомните деня на гей-парада в София? Подейства ли положително масовата агресия на полицията над национални активисти за сплотяване на хората от различни организации?
Не ми е за пръв път да бъда арестуван или бит от полицията. Но този ден ще го запомня с килията, в която ни бяха събрали от най-различни организации и среди. Всички бяхме преди това порядъчно пребити, без значение дали сме от БНС, ,,Кръв и Чест" или просто Българи, които не са съгласни с тая свинщина. За мен извода е, че загубихме безценно време в глупави караници, и е крайно време да загърбим дребните различия и да обединим силите си срещу общия враг.

Вие имахте кампания за съвместна работа с органите на реда, след този случай бихте ли продължили тази си инициатива?
Единствената ни инициатива в тази насока е създаването на Национална гвардия, но тя по-скоро е инициатива, която цели да защитава обикновения Българин там, където полицията я няма. Вие знаете, че за разлика от Западна Европа, където полицаите биват специално подбирани, у нас голяма част от служителите на МВР са обикновени хора и също не обичат циганите. Не казвам, че полицаите са цвете за мирисане, но определено не всички от тях са гадняри, като колегите им от Германия. Ето това трябва да използваме, а не да се конфронтираме без причина с тях, само защото са униформени. Освен това не трябва да забряваме, че когато са на работа, те нямат лично мнение и изпълняват дадените им от висшото ръководство на МВР заповеди. На кратко – между тях има както свестни, така и големи боклуци и комплексари.

Източник: http://28plovdiv.hit.bg/InterviewBR.html

МИГ

Banned
*
Forum Member
Публикации: 446
Локация: South Side, Sofia
Зодия: Cancer Cancer
Активен
Ама това верно?В сп. Кръв и Чест, правят интервю на Расате?! :oЛол действа ми ободрително, някаква надежда че ще има обединение!!!
Why don't you all f-fade away (Talkin' 'bout my generation)
And don't try to dig what we all s-s-say (Talkin' 'bout my generation)
I'm not trying to cause a big s-s-sensation (Talkin' 'bout my generation)
I'm just talkin' 'bout my g-g-g-generation (Talkin' 'bout my generation)

Metoman_88

Senior Member
Публикации: 935
Локация: София!
Активен
Браво на Расате,но искам да ми споделите кой е този глупак настройвал Б&Х и БНС,който Боян спомена?
Обединение може да има,трябва по-бързо да се седне на масата за преговори!
Ще измислим нови хитрини,
закони всякакви игри.
Наш човек на пост там, ще внедрим
далавера с него да въртим.

skadansk

Senior Member
Публикации: 615
Активен
Глупакът е всеизвестния доносник Качо. Него обаче го разбраха и повечето от хората, които някога му се връзваха.
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.

И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...

Amenhotep

Pharaoh
Premium user
*
Hero Member
Публикации: 3 520
Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
Локация: Somewhere in time
Зодия: Gemini Gemini
Активен
Цитат на: skadansk - 16 Юли 2008, 16:01:58
Глупакът е всеизвестния доносник Качо. Него обаче го разбраха и повечето от хората, които някога му се връзваха.
Качо татуировчика ли?  :-\

Metoman_88

Senior Member
Активен
Според последна информация тоя глупак Качо живее в Орландовци ама лидера на КиЧ за България още не съм го виждал!
закони всякакви игри.

skadansk

Senior Member
Активен
Да, Качо, който татуира.
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът

И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден

Amenhotep

Pharaoh
Premium user
*
Hero Member
Публикации: 3 520
Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
Локация: Somewhere in time
Зодия: Gemini Gemini
Активен
Вижте какво коментарче за Качо намерих ...  :-X

"Калин Иванчев - "Качо" беше издигнат в средата си като неформален лидер на скинхед движението в България. Преди той беше считан от много заблудени активисти за "другар" и дори беше уважаван заради известното му сред тях име. Почти никой не искаше да повярва това, което беше очевидно. Калин е извършил редица доноси до политическата полиция срещу другарите си, предал ги е, за да подобри личното си състояние и да се спаси от тежка присъда. Освен предател той е и крадец. Калин е присвоявал пари изпратени от чужбина като помощ за движението в България."

http://thmcrp.blog.bg/viewpost.php?id=1634

Бях чувал разни работи за Качо, но това ме втрещи!  :devil:

mitio88

*
Junior Member
Публикации: 8
Локация: София
Зодия: Sagittarius Sagittarius
Активен
То цялата работа не идва само от Качо. Просто с Боян преди 5-6 години са решили да си мерят пишките. А цялото това интервю не е за обединение а за разделение. Защото сега комфликтът КиЧ София-КиЧ Пловдив ще стане още по голям . Ама май има много глупаци дето да му се връзват на Боян. А Боян само ще седи отстрани и ще ви се смее май забравихте случайте на Кравай НДК и в един бивш член на БНС. Е един ден всичко ще излезе на яве и ще останете много разочаровани.
Когато правото се превърне в безправие,
съпротивата е задъжителна!

skadansk

Senior Member
Активен
А за теб май е много важно интригите между БНС и "Кръв и чест" да продължават като цяло, а? Може би, защото сте се събрали една групичка, която няма друга работа освен да хленчи за това колко е лош Боян...

Защо не кажеш на широката публика ти от кои беше по време на случките, които описваш? Също така можеш и да споделиш, че беше един от тези, които най-много налитаха по време на тези случки. Не случайно и до ден днешен на Кравай не могат да те понасят, а и знаеш как ти викат... Как обаче така си извъртя изведнъж позицията, а?

КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът

И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден

Севар Вананд

Senior Member
Публикации: 854
Борете се!
Зодия: Leo Leo
Активен
Цитат на: mitio88 - 17 Юли 2008, 08:38:43
То цялата работа не идва само от Качо. Просто с Боян преди 5-6 години са решили да си мерят пишките. А цялото това интервю не е за обединение а за разделение. Защото сега комфликтът КиЧ София-КиЧ Пловдив ще стане още по голям . Ама май има много глупаци дето да му се връзват на Боян. А Боян само ще седи отстрани и ще ви се смее май забравихте случайте на Кравай НДК и в един бивш член на БНС. Е един ден всичко ще излезе на яве и ще останете много разочаровани.

Имам чувството, че някои хора биха се зарадвали повече на голям конликт между БНС и КиЧ, отколкото на спасението на България. Тази публикация защо беше?
Ако и ние не успеем, за България няма бъдеще!

logx

Senior Member
Публикации: 930
Обичайте Родината си!
Локация: България
Активен
Днес на една стена видях със спрей написано "КРЪВ И ЧЕСТ ЗАВИНАГИ!", а после се сетих, че по-нагоре към морето имаше знакът IYI и над него "www.bgns.net".

Та сега си мисля, в моя град, където за сега се живее мирно, когато се наложи обаче да се воюва какво ще става? Защото аз се застъпвам за България, не за КиЧ, не за БНС, не за АТАКА, не за коя да е организация или политическа партия.

Хайде, отговорете ми, какви са тия простотии, дето ги правите! /или по-скоро "дето ги правиш!" - в ед.ч./
Съединението прави силата!
И така животът продължава
вечният си мъдър кръговрат.
Някой постоянно оцелява,
защото други срещу бурята, стърчат.

mitio88

*
Junior Member
Публикации: 8
Зодия: Sagittarius Sagittarius
Активен
Не знам от каде черпиш информация кой ме мрази и кой не. А за онези събития там съм бил никога и не съм го крил но съм бил там защото съм вярвал на Боян, в последствие обаче съм видял що за човек е и той е загубил доверието което съм му оказал ( и не само аз а още доста хора )ако искаш обясни защо стана така и защо толкова много хора си тръгнаха от БНС. И според мен това интервю не е за обединение, защото 28плд никога не са били в комфликт с БНС. Бнс имат комфликт с КиЧ София и ти това много добре го знаеш. И с това интервю няма да се променят нещата.
Когато правото се превърне в безправие,
съпротивата е задъжителна!

Александър

Senior Member
Публикации: 714
Шуми Марица окървавена...
Локация: Плевен
Зодия: Pisces Pisces
Активен
Цитат на: InvPwb - 17 Юли 2008, 14:08:22
Днес на една стена видях със спрей написано "КРЪВ И ЧЕСТ ЗАВИНАГИ!", а после се сетих, че по-нагоре към морето имаше знакът IYI и над него "www.bgns.net".

Та сега си мисля, в моя град, където за сега се живее мирно, когато се наложи обаче да се воюва какво ще става? Защото аз се застъпвам за България, не за КиЧ, не за БНС, не за АТАКА, не за коя да е организация или политическа партия.

Хайде, отговорете ми, какви са тия простотии, дето ги правите! /или по-скоро "дето ги правиш!" - в ед.ч./
Съединението прави силата!
Това по стените си е чиста проба пропаганда.
Когато обаче се прави на "лоши" места вече е хулиганство...  ;)
"С дързостта на младите и мъдростта на старите да възродим нацията и България."

Metoman_88

Senior Member
Активен
Ако това е началото на обединението е повече от добро  :)
закони всякакви игри.

Similar topics (5)

Отговори: 0
Прегледи: 10823

Отговори: 0
Прегледи: 2954

Отговори: 30
Прегледи: 8359

Отговори: 13