Расате не е ли председателя на БНС?

Започната от Sturmmann, 19 Юни 2009, 20:23:19

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Sturmmann

Senior Member
Публикации: 747
Активен
На 6 юни 2009 г. представляващите на ПП ,,Български национален съюз ,,Нова демокрация" Богдан Йоцов и Борис Иванов подават заявление за регистрация за участие в изборите за народни представители на 5 юли 2009 г.

Кви са тия двамата?

http://noviiskar.org/ni/index.php?option=com_content&task=view&id=436&Itemid=246

Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
Боян Расате:
Ние сме национални социалисти и се борим за силна и етнически чиста България.

Бай Иван

Hero Member
Публикации: 1 280
Зодия: Scorpio Scorpio
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Активен

Death angel

Premium user
*
Hero Member
Публикации: 1 483
Локация: България
Активен
 Бай Иване, би ли дал нЕкои разяснения !?
Не падай духом, където ти падне !

Бай Иван

Hero Member
Активен
Ясно е, щом отмениха регистрацията на БНС "Гвардия" и остана тази на БНС "НД", то тогава остава и старото ръководство на това БНС "НД", ако и проформа да е.

Само, че трябва да се каже, че на непартийната организация, БНС "Едервайс" председател си е точно Боян Станков. Нека се правят разграничения между ПП "БНС-Гвордия", която не успя да се регистрира, ПП "БНС-НД" и дружеството БНС-Еделвайс.

Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.

Ivan_BNS

*
Junior Member
Публикации: 9
Активен
Нещата са много прости.Не ни позволиха да се явим с нашето име БНС/ГВАРДИЯ,и затова използваме името Български национален съюз-НД,което е регистрирано по закона за политическите партии.Съвета и ръководството са сменени с хора от БНС/ГВАРДИЯ.Просто трябваше да участваме на изборите,макар и с това име.А спортна организация ,,Еделвайс'' незнам какво я забърквате,тя няма нищо общо.
България Над Всичко!!!

AUG

*
Junior Member
Публикации: 18
Локация: Бургас
Зодия: Taurus Taurus
Активен
Иване, поздравления за опита да светнеш другарите! Но нещата са малко по-инак. До колкото имам спомен в документите от стандартната пререгистрация на всички ЮЛНЦ през 2001 г., през която е минало и Сдружение "БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ - ЕДЕЛВАЙС", май името Боян Боянов не фигурираше! Това не е от значение. Но едно друго ми прави впечатление - много от хората, които ратуват за БНС и дори са членове не са виждали устава на Сдружението. За пример - във ВМРО устава им се раздава под път и над път като книжка и всеки, който иска да се заподнае с него може да го прочете. Според мен така е правилно! Тази липса на прозрачност ми говори, че има неща които не се казват, защото може и да не са за казване, а липсата на доверие сред съратниците никога не е довела до хубав край!  Ако не съм прав, моля Те - пиши!

Бай Иван

Hero Member
Активен
Верно е, че не фигурираше, но от октомври 2008 г. вече фигурира. Устав и досега не съм видял, но решението видях, щото го поисках. След това се случиха разни неща, които не са предмет на коментари и аз напуснах. Толкоз, за останалите работи питай сегашните другари.

hammerbg

Senior Member
Публикации: 930
Зодия: Gemini Gemini
Активен
Спокойно във ВМРО устава не се спазва от всички членове  >:(

AUG

*
Junior Member
Активен
Знам, Знам. Сегашните другари са ми бивши!

А до колкото до това какво си видял, защото си го поискал - мисля че не е редно така да стават нещата. Устава на ВМРО може да не се спазва, но едно е да не спадваш правилата, които се предполага че знаеш, а съвсем друго е да нямаш правила които да спазваш или по-точно да имаш но да не ги знаеш, защото някой ревностно ги крие от теб. Не визирам т.н. ОБЩИ ПРАВИЛА тъй като те не са вътрешен подзаконов нормативен акт какъвто е един устав за едно Сдружение с нестопанска цел! Членството в едно Сдружение предполага задължението да се спазва Устава. Абе що ги пиша тия неща..... :kill: ...... - и двамата знаем , че не така стоят нещата в БНС!!!!

hammerbg

Senior Member
Активен
Цитат на: AUG - 25 Юни 2009, 22:50:55
Знам, Знам. Сегашните другари са ми бивши!

А до колкото до това какво си видял, защото си го поискал - мисля че не е редно така да стават нещата. Устава на ВМРО може да не се спазва, но едно е да не спадваш правилата, които се предполага че знаеш, а съвсем друго е да нямаш правила които да спазваш или по-точно да имаш но да не ги знаеш, защото някой ревностно ги крие от теб. Не визирам т.н. ОБЩИ ПРАВИЛА тъй като те не са вътрешен подзаконов нормативен акт какъвто е един устав за едно Сдружение с нестопанска цел! Членството в едно Сдружение предполага задължението да се спазва Устава. Абе що ги пиша тия неща..... :kill: ...... - и двамата знаем , че не така стоят нещата в БНС!!!!

Така е, но 3то е да ги спазваш ти, а някои хора на горе по етажите да не ги спазват... Рибата се вмирисва от към главата  ;)

Ashikov

**
Forum Member
Публикации: 105
Локация: Сухиндол
Активен
Всеки, който е запознат с нещата знае, че в БНС има ясни правила, които се спазват. Всеки кандидат-член, преди да направи следващата крачка и да стане пълноправен член, не само знае правилата, но и ги разбира. Точно за това и има колективен дух в БНС и всеки член знае, че може да разчита на хората в организацията.
Ловико - Видима Рак - 5:1
Етър Велико Търново - Ловико - 0:1
Ловико - Локомотив ГО - 2:0
Ловико - Добруджа - 2:2
Ловико - Хасково - 1:0
Ловико - Гигант Белене - 7:0
Ловико - Павликени - 5:0
Още желаещи?

hammerbg

Senior Member
Активен
Цитат на: Ashikov - 26 Юни 2009, 13:23:15
Всеки, който е запознат с нещата знае, че в БНС има ясни правила, които се спазват. Всеки кандидат-член, преди да направи следващата крачка и да стане пълноправен член, не само знае правилата, но и ги разбира. Точно за това и има колективен дух в БНС и всеки член знае, че може да разчита на хората в организацията.

Заболя ме корема от смях  :lol: ;D ;D :P

Редактирано от модератор: Корекция на таговете на цитата.

odalrune

**
Forum Member
Публикации: 54
Активен
Ще се опитам да дам отговор на Пеньо от Бургас, защото винаги е лесно да философстваш и в същото време да не се включваш в общонационалните акции на Организацията, под предлог, я че няма смисъл, я че нямало време ... но за философстване и празни приказки време винаги се намира.

Устава на БНС е съобразен със законовите изисквания на България. Вътрешните правила, с които би трябвало да си запознат, представляват истинските правила на Организацията, по които се водим.

Знаеш какви са законите в България днес, именно и затова сме създали Устав, който да има единствено юридическа проформа, за да мине регистрация пред Съда. В началото нарочно за ръководство на Организацията са записани хора, които реално не са част от нея, а са симпатизанти, чийто имена и данни са използвани за регистрацията. С годините, обаче и с придобиването на по-голяма популярност, счетохме за правилно да впишем Боян като лидер на Организацията, защото така или иначе, вече всички знаят, че той именно е лидера на движението.

От друга страна, ако провериш в съдебните регистри, Български Национален Съюз има точно трима членове, колкото е минимума, изискан от Закона. Защо сме направили нещата по този начин ли? Помисли малко, ако имаш 2 грама мозък може и сам да се сетиш.

А ако си недоволен нещо от нас и искаш като по атакистки да търсиш законови вратички да сменяш Расате, както казах по-горе, БНС си има структури, които определят линията на действие - Национален Съвет, Централно ръководство и т.н. - начина не е чрез Устава. Знаеш, че при нас нещата се решават на маса, след като всеки изкаже мнението и позицията си. Именно това ни различава от останалите организации в България.

Но какво съм тръгнал на теб да ти ги обяснявам тези неща, при положение, че една акция като хората никога не си организирал, винаги си умувал и деморализирал хората в БНС-Бургас, а на всичкото отгоре се опита да разцепиш Организацията в Бургас още преди 2 години, като създаде паралелна структура с някакви металски хлапета, които искаха да чистят паметници начело с теб, и в това да се състои цялата им дейност.

За финал само ще добавя, че нещата не се правят по този начин, и че съжалявам, че си загубихме времето толкова дълго с теб.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
Vae victis, para bellum!

AUG

*
Junior Member
Активен
Братле, не знам кой си (Въпреки че се досещам), но искам да погледнеш в историята на форума и да видиш колко време съм прекарал тук. За разлика от много други не си губя времето да кисна във форумите. Относно това, че не съм участвал в национални мероприятия, казвал съм го и пак ще го кажа - предпочитам да правя нещо минимално на местно ниво, отколкото да участвам в нещо, което само по себеси е хубаво, но е изкуствено. Изкуствено е, защото парадите имат за цел да покажат колко е могъща една армия. А в БНС се получи друго - народ от цялата страна обикаля от място на място за да участва като масовка в нещо!!! А вместо да обикаля може да направи нещо в района си!

Относно това какви са законите, поне на мен не ми ги говори тия! Едно Сдружение по смисъла на ЗЮЛНЦ не може да има 3-ма членове - физически лица. Законът говори за минимум 7 учредители.  Ето това винаги ме е дразнело в БНС - някой знае всичко, а дали е така??? Приказки от сорта "Да бе Да, но не е така... не си прав..." съм ги слушал не веднъж. Мога да кажа "Не е така - но е така!!!" Ако не вярваш провери!   За справка прочети Чл.19, ал.2 ЗЮЛНЦ, можеш да го видиш тук : http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134942720   . Спор няма - устава, дето не съм го виждал, със сигурност е съобразен с изискванията на закона. То иначе нямаше как да мине през съда.

Относно металите мога само едно да кажа - аз винаги мога да разчитам на тях и на други като тях, защото първо сме хора, после приятели и едва тогава съратници!.... А ти можеш ли да разчиташ на някой бивш член на БНС???  Честно - не вярвам. И ще ти кажа защо. Защото Такива като теб изхождат от идеята "Който те е с нас - е против нас!"

Явно и ти не си ме разбрал! Не е вярно, че недоволствам, просто искам истината, а лошо ли е да я търся при все че никой не ми я е дал! .....Нито пък искам да свалям Расате! Между другото ако всички бяха като Расате Български Национален Съюз отдавна да е пребъдел! Но за жалост, край него има доста идиоти. Расате това си го отчита като грешка, въпреки че едва ли ще ти го признае. 

Искам да ти припомня лятото на 2004г. Тогава аз и Христина положихме началото на БНС-Бургас. И на това ако му казваш празни приказки и бездействие.....!!! Толкова време сте си "загубили времето" с мен, а питам се как тогава щяхте да стъпите на бургаска земя!

Имам да казвам доста неща, но едно по едно, че да се смилат по-добре от мозъчетата от другия край!!!!

;)

hammerbg

Senior Member
Активен
Ама метълите, скинарите и футболните ултраси са най-действените лица и повечето от младежките организации са пълни най-вече с такива хора.

Similar topics (5)

Започната от Ashikov

Отговори: 19
Прегледи: 5839

Започната от Локо Сф

Отговори: 1
Прегледи: 1518

Отговори: 1
Прегледи: 1638

Започната от Machtwille

Отговори: 29
Прегледи: 6659