Автор Тема: Пияна полякиня отвлича български деца от Асеновград със съдействието на еничари!  (Прочетена 19272 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен BMPO

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 623
Николета и Павел Василеви от Асеновград са с българско и с полско гражданство, но имаме информация, че нямат български документи за самоличност, съобщи на извънредното заседание на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта зам.-министърът на външните работи Милен Керемедчиев. На заседанието присъства и бащата на децата Тодор Василев.

Керемедчиев пред комисията данните, с които разполага МВнР по случая с двете деца от 27 май, когато майката - полякинята Барбара Василев, се опита да вземе насила децата си от баща им Тодор Василев.

Зам.-министър Керемедчиев предположи, че Николета би трябвало да е изведена от България с полски паспорт или вероятно с пасаван - паспорт за завръщане на полски граждани.

Той прочете пред комисията част от писмо от омбудсмана на Полша в отговор на питане на българския посланик във Варшава от 1 юни при какви условия живее сега Николета.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2217871

А Павел какво ще прави без документи? Докога ще го крият?
ВМРО - Вътрешна Македонска Революционна Организация
ВМРО-БНД - Влашка Милиционерско-Разбойническа Организация - Бивши и Настоящи Доносници
Спрете кражбата на името!
 

Неактивен Генерал Колев

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,566
 • Пол: Мъж
 • България над всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
7-годишният Павел Василев от Асеновград най-вероятно ще избяга отново ако майка му дойде да го вземе.

Момчето е направило признанието в предаването на Дарик радио „Пропаганда".

По думите му първо децата трябва да кажат къде искат да бъдат и след това съдът трябва да реши. Съдът трябва да отсъди в зависимост от това къде искат децата, а не къде иска майката.

Никой не ме наговаря. Искам да остана в България, категоричен е Павел.

Припомняме, на 28 май в Асеновград след опита на майката - полякинята Барбара Василева да отведе със себе си децата си - Николета и Павел, се стигна до побой и в крайна сметка Павел избяга, а сестра му беше отведена в Полша.

Бащата на децата Тодор Василев от своя страна е потвърдил готовността си да предаде Павел на майка му, както изисква съдебното решение.

Тодор допълва, че когато са вкарали Николета в дипломатическия автомобил, съдия-изпълнителката Кремена Дерменджиева е казала да спрат изпълнението на заповедта и да изведат детето.

Детето обаче не е пуснато, защото цялата акция според Василев е под натиск на полския консул.

Тодор Василев е съобщил още, че майката Барбара, при която вече е Николета, не позволявала двете деца да разговарят по телефона.
България над всичко!
 

Неактивен Генерал Колев

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,566
 • Пол: Мъж
 • България над всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
В изпълнение на съдебна заповед 7-годишният Павел беше отведен от майка си, полякинята Барбара Василев, предаде кореспондентката на БНР в Пловдив.

Предаването на детето станало на работното място на бащата Тодор Василев - автокъща на изхода на Пловдив, в присъствието на частен съдебен изпълнител, представител на Агенцията за закрила на детето и психолог.

Тази семейна драма се разиграва от няколко месеца. При първия опит на майката да вземе децата при себе си в Полша малкият Павел избяга и тя замина само с дъщеря си Николета след сърцераздирателни сцени в Асеновград.

Днешната процедура остана скрита за журналисти, които нямаха достъп до сградата, охранявана от полицията.

По телефона Тодор Василев казал, че му сложили белезници. Според други източници Василев бил блокиран на работното му място в шоурума на "Хюндай" на изхода на Пловдив в посока София.

Той се канел да замине на море със сина си, но полицията провалила тези планове.
С дъщеря си от Полша пристигнала и бабата на детето, но тя не била допусната в сградата заради крайната й агресивност.

Миналата седмица се разбрало, че полското министерство на правосъдието е изпратило настояване България да предаде на майката Барбара Василева и второто й дете, което живее в Асеновград при баща си Тодор Василев.

Ако решението на съда не бъде изпълнено, Полша със сигурност ще осъди България в Страсбург.

От Министерството на правосъдието съобщиха, че в петък, 21 август в 11 ч. министър Маргарита Попова ще направи изявление пред медиите във връзка с изпълнение на съдебно решение на Софийски апелативен съд по гражданско дело 2708/08 г., решение по гражданско дело № Е3229 от 2008 г. на Софийски градски съд и издаден изпълнителен лист от 13.03.2009 г. за незабавно връщане в Полша на основание чл.12 от Хагската конвенция за граждански аспекти на международното отвличане на деца (в сила от 01.08.2003 г.) на децата Николета Мария Василев и Павел Блажей Василев.


Срам и позор и за ББ, и за ГЕРБ! Доказаха, че са поредните безродници!!!
България над всичко!
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,378
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Цял Асеновград бе измамен вчера с подъл капан, който им отне 7-годишният Павел. Майка му, полякинята Барбара насила го отмъкна със себе си, пред очите на потресения му баща Тодор Василев. Филмов екшън се разигра в автоцентър на Хюндай край Пловдив, участието на три полицейски коли, 25 ченгета, съдия-изпълнител. Дядото на малкия обясни, че началникът на сина му се обадил да вземе Павелчо и да дойде в офиса. Подлъгал го, че с колегите щели да отидат на рокерски събор във Велико Търново. Оттав пък заминавали на морето. Таткото с охота се съгласил, доволен, че ще зарадва детето, депресираното от непрестанните заплахи да то откарат в Полша. Всичко било спокойно, когато пристигнали в автоцентъра. Павел си играел на компютъра, в очакване да потеглят. Изведнъж се появил съдия-изпълнител, придружен от полицаи. Отвън пък имало три патрулки. Ченгетата слогили белезници на таткото, който се опитал да им попречи. Показала се и полякинята. Павел се разплакал и завикал, че иска да е с баща си. Въпреки това, майка му го натикала в автомобил със затъмнени прозорци. И с ексорт от други коли отпрашила в посока към София. Шефът на РПУ в Асеновград се оправда, че изпълняват съдебна заповед. Междувременно пристигнала и бабата на Павел, която налетяла на полицаите с викове: „Защо не ни помогнете? Защо защитавате чужди интереси?”. В гнева си тя дори бутнала един от п лицаите. Въпреки това, пазителите на реда запазили спокойствие и до по-големи ексцесии не се стигнало. Асеновградчани още помнят покъртителната драма от преди два месеца, когато отново със съдия-изпълнител и в присъствието на полицаи майката Барбара взе насила 8-годишната сестра на Павел Николета. Камерите на репортерите уловиха как момиченцета се държеше отчаяно за вратата на колата и крещеше: „Помощ! Помощ!”. Това обаче не й помогна и тя бе отведена в Полша. Тогава Павел се покри у съседи и се спаси.
Вестта за коварното взимане на Павел възмути вчера асеновградчани. До късно хората коментираха покъртени гаврата с един баща и детето му, както и бездействието на партиите и институциите, които не се съобразиха с общественото мнение и позволиха едно българче да бъде отмъкнато насила. http://www.plovdivmedia.com/14659.html
 

Неактивен Генерал Колев

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,566
 • Пол: Мъж
 • България над всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
С връщането на Николета и Павел в Полша българската държава е изпълнила задълженията си по Хагската конвенция, както и решение на българския съд.

Това коментира правосъдният министър Маргарита Попова по повод вчерашните събития по връщането и на Павел в Полша.
Министърът направи специално изявление, свързано със случая.

Родители имат еднакви и равни права, категорична бе Маргарита Попова.
Задържането на децата в България след решение на Софийски градски съд тя определи като неправомерно поведение.

Емоционалните реакции, които аз отчитам и уважавам, за това че се отделят децата от техния баща, че се изпраща в другата държава, са погрешни, коментира Попова.

По думите на правосъдния министър България по този казус е имала два избора на действие - да изпълнят решението на българския съд, или Министерството на правосъдието и всички български органи да се скрият зад емоциите и да погазят закона.

Ние отчитаме тези реакции, защото и ние сме хора, коментира Маргарита Попова по повод част от емоционалните реакции по казуса с Николета и Павел.

Заместничката на Попова, Даниела Машева, обясни, че според член 7-и от Хагската конвенция българското правосъдно ведомство е задължено да установи местонахождението на детето, когато не е известно, да осигури доброволното връщане на детето, да обменя информация с другия централен орган на молещата държава „в случая Полша", да осигурява правна помощ и да осигури връщане на детето.

Тя посочи, че молби пристигат и до България по Хагската конвенция. През 2008 например такива молби има 43.

До края на юли тази година 25 са молбите по Хагската конвенция. България е изпратила 14 молби, а до нас са пристигнали 11.

За тази година у нас са върнати 5 деца - три от Франция и по едно от САЩ и Австрия.

Според Христо Монов, председател на Държавната агенция за закрила на детето, българските власти са очаквали бащата на Николета и Павел, Тодор Василев, да скрие Павел.

Той бе категоричен, че обичайното местожителство на децата е Полша. По думите му българската държава е следила от близо случая. Следяхме дейността на всички органи, каза Монов и допълни: „Всички те са действали в синхрон."

Тези деца са определили като деца в риск, каза още Христо Монов. Българските органи, по думите му, са работили в посока да убедят родителите, че децата не са средство да уредят отношението си.
Освен това Монов обясни, че бащата на Николета и Павел не е ходил на срещата с медиатори.

По мнение на специалистите нагласите му били „аз искам да натрия носа на жена си", а не „ аз искам да помогна на детето си."


Пълни безумци!!!
България над всичко!
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,378
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Бащата на Павел: Имам запис как отвличат сина ми. Решението на българския съд за отвеждането на децата ми е противозаконно. То е подкупено от полското посолство и полските специални служби в България, заяви пред радио „Фокус” Тодор Василев - баща на отведените от майка си деца от Асеновград Николета и Павел. „Нека министърът на правосъдието г-жа Попова не се оправдава с Хагската конвенция. В конвенцията пише – ако връщането на децата застрашава тяхното психическо и физическо здраве, молената държава прави отказ децата да бъдат върнати. Децата бяха напълно адаптирани тук. Ако съдът ни беше наистина български, той нямаше да позволи това да се случи. Новите управници много бързо забравиха, че ги е избрал българският народ. Много бързо забравиха, че те работят за България, а не за Полша. Международните спогодби са си международни спогодби, но те трябва да работят за България и за българските граждани. Ние плащаме данъци и всеки български гражданин издържа тези правителства. Те са длъжни да защитават правата ни, а не да са подкупни и да изпълняват решения отгоре. Много от високо се реши случаят. Поляците си свършиха добре работата в България”, заяви бащата, чийто син вчера беше отнет и вънат в Полша.
Той допълни, че има видеозапис, който показва, че отвеждането и на Павел е станало насилствено.
„Записът е в телефона ми. Искам пак да видят как това става според Хагската конвенция, според всичките спогодби на България, която е най-независимата държава в ЕС. От нея нищо не зависи”, допълни Василев.
Попитан какво смята да прави, той отговори: „Кажете какво да правя? Нямам намерение да ходя в Полша, да се занимавам с полски съд. Не съм Дон Кихот. Нямам средства да се боря с вятърни мелници там. Имам три дела за развод в България, и трите дела Министерството на правосъдието ги спира отгоре. За каква правова държава говорим? Само в Международния съд в Хага мога да потърся правата си”.
Тодор Василев каза, че е искал среща и с министъра на правосъдието Маргарита Попова, и с премиера Бойко Борисов, но такива срещи не са проведени. Имах среща с Божидар Димитров, защото нямам никакъв контакт с дъщеричката си, каза още той.
„Майката си признава, че е алкохоличка. Ние живеехме във Варшава. В момента децата са в Дембица - на ново място, и това е отвличане. С това решение на съда обаче отвличането се прикрива, ще кажат – ние изпълнихме съдебно решение. Но, децата ще пораснат и ще видите какво ще стане...”, закани се бащата на Николета и Павел. http://dnes.dir.bg/2009/08/21/news4956601.html
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,378
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Полицейски ескорт, 25 тежковъоръжени момци, съдия-изпълнител, прокурори, психолози, истерични пристъпи, заплахи за самоубийство, възмутени граждани, забрана за достъп на журналисти... И всичко това не за задържане на опасен сериен убиец или мащабен наркотрафикант, а за „предаване” на едно седемгодишно дете на майката, но то пък искало да е с биологичния си баща. Да, сагата с Тодор Василев и сина му Павел приключи в полза на Полша и майката Барбара. Асеновград и България да духат супата, защото „операцията” брилянтно бе ръководена от комисар Баненкин и едната страна е удовлетворена, прикрита в кола със затъмнени стъкла. За капак в екшъна се включили и представители на Агенцията за закрила на детето, под чийто благороден поглед бащата е окован в белезници за всеки случай. Същия ден либийският терорист Меграхи бе освободен от затвора по хуманни причини, ескортиран само от един полицейски служител, независимо че е организатор на касапницата в самолета над Локърби, Шотландия, а в членката на ЕС България един баща и детето му бяха удостоени с вниманието на цял тежковъоръжен полицейски взвод.
Не коментирам съдебните решения в Полша относно все още неразведените родители, както и решението да се предаде детето на майката, но в спорещите страни едната е очевадно ощетена, просто защото е имала съдбовната предопределеност да се роди в България. Каквото и да се случи от тук нататък малкият Павел няма да си спомня с добро за родината на баща си. В спомените му ще останат въоръжените полицаи, белезниците на ръцете на татко му, писъците и колите със затъмнени стъкла. Една държавна машина смаза психиката на едно дете, което по рождение е български гражданин, толкова, колкото е и полски. От тук нататък кошмарите му ще бъдат свързани с родината на татко му и всесилните чичковци, които го „разпределят”, където то явно не желае да бъде.
В целия пъзел остава пълна мистерия какви междудържавни механизми използва България, за да защити правото на мъжката страна в спора. Вярно е, че решение на съда не се коментира, но и не означава да се демонстрира пълно пренебрежение към основно човешко право, каквото е правото на защита. Нещо повече – асеновградският баща бе подложен на полицейска акция, каквато няма към нито един подземен бос. Кому бе нужно всичко това? Следене, примамване, арест, белезници, полицейски ескорт, викове и сълзи. Демонстрация на сила, подчинение на международните норми или „приятелско” отношение към Полша? Никой няма да отговори, разбира се. На случая се гледа като към поредното „парче” от катадневната работа на съд, полиция и прокуратура. По-простичко казано - тежък инфантилен опит за себедоказване, но от него държавата ни загуби един, а може би и двама свои граждани. И къде тук са Гиньо Ганев, Божидар Димитров, Агенцията за защита на детето – все хора, които трябва да се грижат за правата на българите тук и зад граница?
Както винаги на бащата единствената надежда остава съдът в Страсбург и иск не срещу Полша или бившата му съпруга, а срещу България. То така си и трябва.
http://www.plovdivmedia.com/14675.html
 

Неактивен Индивидуалист

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Горкото детенце,как плачеше...
Бог дано да помогне,не знам в детайли историята,аз съм на страната на бащите с изкл.на случаи когато наистина бащите са идиоти.
Бащата в България е смачкан и пребит от всичко "законно" по отношение разводи,права,мрава и тем подобни.
Бог дано да помогне на това момче и да се върне в България при баща си.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен Дашо

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 916
 • Пол: Мъж
 • православен българин
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Аз пък за разлика от всички останали, няма да се изказвам крайно. Никой от нас не познава бащата лично. Може наистина да е взел децата не по законния ред и сега поради неговата простотия да се налага да му ги вземат (както и стана). Не знаем наистина отношенията на българина с тази полякиня, та да можем да ги съдим. Всичко което знаем е от думите на бащата. А полякинята съм сигурен, че има свое мнение по проблема и то не съвпада с това на бащата. На мен ми е чудно, след като твърди, че съпругата му била толкова покварена и пропаднала, защо въобще й е направил 2 деца й я е търпял толкова време. Не ви ли се струва странно? А и когато децата са малки, те са лесни за манипулиране и родителите им могат да им пълнят главите с всякакви глупости. Така че нека компетентните органи се занимават с проблема и евентуално после да коментираме неговото решение, защото сега не сме наясно в детайли със ситуацията около семейството.
Величието на Родината се гради върху костите на ония, които достойно живяха и умряха за нея!
БЪЛГАРИЯ НАДЪ ВСИЧКО-ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!
 

Неактивен Индивидуалист

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Ние наистина може би сме пристрастни.Дашо добре разсъждаваш брат.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,378
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Тодор Василев от Асеновград ще заведе дела за оказано насилие срещу него и сина му по време на полицейската акция вчера, при която Павел беше върнат на майка си. Видеоклип, сниман тайно с мобилен телефон, показва, че момченцето вика за помощ, когато го карат да влезе в колата, с която беше отведено, съобщава БНТ. Повече от 24 часа бащата няма информация къде се намира синът му, защото консулът на България в Полша не му е потвърдил, че Павел е там. Тодор Василев е категоричен, че при вчерашната акция институциите не са действали в интерес на детето, защото Павел е отведен насила, а преди това е убеждаван в противното. Те му казаха: „Ние сме тука само да си поговорим, няма да те взимаме, аз само му казах: „Не ги слушай тате, те те лъжат". За мен това, което стана в България, е международна държавна схема за отвличане на деца, казва Тодор Василев. Според частния съдебен изпълнител Павел е бил видимо спокоен до идването на майка си, но бащата е разстроил детето. „Бащата режисираше какво да прави детето – "викай помощ, казвай помощ" и т.н. Обяснихме му, че трябва да се качи в колата и в момента, в който ние тръгнахме, бащата отново започна да вика, че ще го вземат и детето, буквално ви казвам, се разплака заради бащата", обясни Марияна Обретенова – частен съдебен изпълнител. Не само плач, но и многократни викове за помощ се чуват във видеоклипа, сниман в автосалона от колега на Тодор. Павел използва заучени изрази, нетипични за възрастта му, смята и психологът, разговарял с детето по време на полицейската блокада. Д-р Румяна Цветкова – детски съдебен психиатър: „Много силно личеше, че това дете е манипулирано. У мен се затвърди мнението, че това дете е използвано като средство за решаване на спор между родителите.” Детето беше поставено в ситуация да направи избор, който е невъзможен за него, допълни още д-р Цветкова. Според нея с Павел и Николета е задължително да работят детски психолози. http://www.plovdivmedia.com/14686.html
 

Неактивен ѣ

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 299
 • Пол: Мъж
Аз пък за разлика от всички останали, няма да се изказвам крайно. Никой от нас не познава бащата лично. Може наистина да е взел децата не по законния ред и сега поради неговата простотия да се налага да му ги вземат (както и стана). Не знаем наистина отношенията на българина с тази полякиня, та да можем да ги съдим. Всичко което знаем е от думите на бащата. А полякинята съм сигурен, че има свое мнение по проблема и то не съвпада с това на бащата. На мен ми е чудно, след като твърди, че съпругата му била толкова покварена и пропаднала, защо въобще й е направил 2 деца й я е търпял толкова време. Не ви ли се струва странно? А и когато децата са малки, те са лесни за манипулиране и родителите им могат да им пълнят главите с всякакви глупости. Така че нека компетентните органи се занимават с проблема и евентуално после да коментираме неговото решение, защото сега не сме наясно в детайли със ситуацията около семейството.
Въпросът е в това, че нашата държава позволява деца да бъдат третирани като стока. Забележи, със съдия изпълнител, все едно ще взимат телевизор! Гледал съм как отвлякоха и двете дечица, и двете крещяха за ПОМОЩ. Какво е нормалното, щом някой крещи за помощ? Няколко полицая да арестуват баща му, а той да бъде натикан в кола и отведен в неизвестна посока? А как беше изведена Николета от България, как ще бъде изведен и брат и? Имат ли документи? За мен това не е нормално, при условие, че уж живеем в правова държава. Децата ще си останат травмирани за цял живот...
 

Неактивен Дашо

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 916
 • Пол: Мъж
 • православен българин
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Аз пък за разлика от всички останали, няма да се изказвам крайно. Никой от нас не познава бащата лично. Може наистина да е взел децата не по законния ред и сега поради неговата простотия да се налага да му ги вземат (както и стана). Не знаем наистина отношенията на българина с тази полякиня, та да можем да ги съдим. Всичко което знаем е от думите на бащата. А полякинята съм сигурен, че има свое мнение по проблема и то не съвпада с това на бащата. На мен ми е чудно, след като твърди, че съпругата му била толкова покварена и пропаднала, защо въобще й е направил 2 деца й я е търпял толкова време. Не ви ли се струва странно? А и когато децата са малки, те са лесни за манипулиране и родителите им могат да им пълнят главите с всякакви глупости. Така че нека компетентните органи се занимават с проблема и евентуално после да коментираме неговото решение, защото сега не сме наясно в детайли със ситуацията около семейството.
Въпросът е в това, че нашата държава позволява деца да бъдат третирани като стока. Забележи, със съдия изпълнител, все едно ще взимат телевизор! Гледал съм как отвлякоха и двете дечица, и двете крещяха за ПОМОЩ. Какво е нормалното, щом някой крещи за помощ? Няколко полицая да арестуват баща му, а той да бъде натикан в кола и отведен в неизвестна посока? А как беше изведена Николета от България, как ще бъде изведен и брат и? Имат ли документи? За мен това не е нормално, при условие, че уж живеем в правова държава. Децата ще си останат травмирани за цял живот...
Начинът по който са отведени и двете деца е повече от отвратителен. Нормално е това да остави дълбоки следи в крехката детска психика. Въпроса за мен е в това, защо толкова време българинът не е направил нищо за да уреди положението на децата си и да се разбере с бившата си жена. Защо не се разбраха по цивилизован начин, ами се стигна до подобни грозни сцени. Ако трябваше можеше да даде децата, докато води дело за попечителство. Ако полякинята е такава каквато я представя той, никой нормален съд на тая планета нямаше да остави децата при родител курва и пияница. А и пак да питам. Как толкова време са живяли заедно и чак сега му направиха впечатление тези проблеми които има полякинята. Този проблем е частен случай, а бащата представя нещата като национална драма. Пак да повторя - това че тези деца са третирани по такъв начин е много лошо и грозно, но проблема е както в държавата, че са такива механизмите за справяне с подобен род проблеми, но и в родителите (особено бащата) че толкова време не са се постарали да решат пробелма цивилизовано.
Величието на Родината се гради върху костите на ония, които достойно живяха и умряха за нея!
БЪЛГАРИЯ НАДЪ ВСИЧКО-ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,378
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
800 лв. издръжка за Николета и Павел Полски съд отне родителските права на бащата Тодор Василев

Състав на граждански съд в Полша взе решение за временно отнемане на родителските права на асеновградчанина Тодор Василев над двете му деца Николета и Павел, научи „Марица" вчера. Магистратското решение е огласено ден по-рано и според него Василев има право да вижда дъщеря си и сина си само в последната събота всеки месец за времето от 10 до 18 часа. Изрично е описано, че тези срещи следва да се осъществяват само в присъствие на полски съдебен наставник, чийто хонорар следва да поеме Василев. Полските магистрати са определили и месечна издръжка, която бащата оттук насетне се задължава да изплаща в размер на осемстотин български лева.

Имах полски адвокат на процеса, не успях лично да се явя, но разбрах, че всички мои искания са били отхвърлени. Показах документи за заплатата ни от четиристотин лева, настоях и за по-нормална възможност да контактувам с децата си, но няма ефект, каза вчера Василев. За времето от август миналата година до момента не съм имал и един нормален телефонен контакт с децата си. Помолих поне да ги чуя на Коледа, но майка им Барбара ми обясни, че те не желаели това, допълни той. Тодор изрази съжаление и от обстоятелството, че е помолил българския консул във Варшава само да присъства на процеса от миналата седмица, но в съдебна зала никой от посолството не се е появил.

Нали се сещате колко е възможно оттук насетне да пътувам до полския град Дембице, където живеят Николета и Павел, за да имам едва шест часа право на контакт с тях. Та разстоянието е 1350 километра, каза отчаяният баща. Той припомни, че и трите му опита да подаде молба за бракоразводно дело в България са получили категоричен отказ. Аргументът е бил, че такова вече е заведено от съпругата Барбара в Полша. http://www.marica.bg/show.php?id=20750
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,378
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Тодор Василев ще плаща 800 лв. месечна издръжка и ще трябва да пътува всеки месец до Полша, ако иска да вижда децата си. Гражданският съд в Полша отне временно правата му върху децата му Павел и Николета. Асеновградчанинът е получил уведомително писмо, че трябва да плаща месечна издръжка от 800 лева за двете си деца. Парите трябва да бъдат предавани на ръка, което на практика е невъзможно, защото бащата живее в Асеновград, а съпругата му Барбара с двете деца в Полша.
Бащата има право да посещава сина си и дъщеря си всяка последна събота от месеца от 10 до 18 часа. Срещите обаче ще стават в присъствието на полски съдебен наставник, чийто хонорар трябва да се поеме от бащата.
"Времето за посещения при децата ми е прекалено малко, но и не мога да пътувам всеки месец до Полша, за да ги видя само за по няколко часа”, потресен е ощетеният татко. Определената от съда издръжка е непосилна за него, тъй като работи за 400 лева.
На процеса за родителските права е бил представен от полския си адвокат. Всички негови искания обаче са били отхвърлени.Откакто съпругата му Барбара прибра миналата година Николета, а после и Павел, не се е чувал изобщо с децата си. Майката ограничава контактите му с тях.
Николета беше отведена с полиция от Барбара и нейна приятелка от дома на бащата в Асеновград миналото лято. Грозните сцени на раздяла и насилствения начин на отвеждане на момиченцето възмутиха цяла България. Седмици по- късно със съдействието на полицията и полския консул бе взет и малкия Павел.След отнемането на родителските права Василев обяви, че се чуства чужденец в собствената си страна. Не срещнал подкрепа от никого от политиците в България, въпреки непрестанните опити да си върне децата.
"Тези политици са „Наглите” в бели якички”, отбеляза разочарованият баща.
Временното отнемане на родителските права на Василев ще трае докато разводът между него и Барбара стане факт. В момента тече дело по развода, заведено от полякинята. След това полският съд ще определи кой ще бъде официалният попечител на Николета и Павел. http://www.plovdivmedia.com/21468.html
 

Tags:
   

  "Български турци"

  Започната от Nordwave

  Отговора: 1
  Прегледи: 1239
  Последна публикация Юли 01, 2007, 20:30:54
  от Инжинер Донев
  Турският посланик иска турска история на български език

  Започната от Генерал Колев

  Отговора: 2
  Прегледи: 1097
  Последна публикация Март 25, 2010, 23:19:56
  от omerzen
  Мартин Заимов отрече българския език

  Започната от Индивидуалист

  Отговора: 6
  Прегледи: 1548
  Последна публикация Октомври 26, 2007, 13:11:05
  от kossta
  Български гурбетчии живеят като животни

  Започната от Nordwave

  Отговора: 5
  Прегледи: 1100
  Последна публикация Септември 22, 2009, 18:38:04
  от Ivo_the_MOnsTer
  Защо българите не осиновяват цигански деца

  Започната от Иван Д.

  Отговора: 13
  Прегледи: 2637
  Последна публикация Януари 13, 2011, 22:16:18
  от Veskou