Българският националистически форум

България и българите => Български националисти => Темата е започната от: pomak в Май 20, 2009, 17:13:22

Титла: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: pomak в Май 20, 2009, 17:13:22
Седемдесет години „Родина” – никой не празнува
Задал ли си е някой в България въпроса защо проблемът с носенето на мюсюлмански забрадки в светското училище дойде не от райони, населени с етнически турци, а от Българо-мохамедански? И защо в кърджалийските училища или в Лудогорието децата ходят модерно облечени, а в икономическата гимназия в Смолян две ученички решиха да се забрадят и по време на учебни занятия... На първи план, може да е явен белег за културна, ако щете – и икономическа затвореност на общностите у нас, и то в началото на XXI век.

Българи по народност и език, вяра – мюсюлманска
 
Може би преди 70 г. в Родопите подобно действие щеше да предизвика гнева на „родинци”, за които се разказва, че дори грубо сваляли забрадки, фереджета и фесове в стремежа си, подобен на Ататюрк, да наложат светските норми. Тяхната задача е почти непосилна, тъй като си поставят за цел да прокарат разделителна линия между религизоно и народностно самосъзнание. Сиреч – Българин по народност и език, изповядващ исляма. Т.е. фактът, че ходиш на джамия, не значи, че си турчин.

Юбилеят на културно-просветната дружба „Родина”, създадена през 1937 г. в Смолян, няма да се чества в Родопите на 3 май. Ще мине безфанфарно. След 1944 г. движението, в което е членувал и Николай Хайтов, е обявено за фашистко, а оцелелите участници в него – подложени на репресии от народната власт. Били са репресирани и убити много Българо-мохамедани – членове на ВМРО. Тук е редно да споменем и помашките чети на ВМРО,  сражавали се против турците редом с Българо-християните.

Създаването и дейността на „Родина” днес не е предмет дори на исторически дебат. Но страницата май само е прелистена, за да се затвори – не и да се осмисли.


Ариф Бейски (Камен Боляров) и съпругата му Цена 
Нито по време на Третото Българско царство, нито при НРБ, а и днес държавата ни не е имала смислена и последователна политика спрямо т. нар. помаци. През 1912-1913 г. – след освобождението на тези райони, тогавашното правителство решава тези хора да бъдат покръстени. И Българската православна църква налага колективно християнско кръщение на всички мохамедани – т. нар. кръстилка.

Според едни историци – уникален акт, според други не е добро решение, тъй като оттогава е първата емиграционна вълна към Турция. По време на кампанията не е покръстен нито един помак. Но заключението на Карнегиевата комисия е: „...Това умопомрачение, явно противоречащо на обикновената Българска толерантност спрямо мюсюлманите, живеещи в България, трябва да се причисли към най-неоправданите насилия!”

После държавната политика пак се обръща – връщат се старата религия и имена. И така до периода 1937-1944 г., когато най-напред в Смолян, после и в Златоградско, Ардинско, Девинско, се появява „Родина”. „Тази организация съдейства за модернизацията на културата и интеграцията на Българите мохамедани в Българската нация: превеждане на Корана на Български, възприемане на Български имена,  модернизиране на облеклото и бита им, светско образование със специална грижа към разкрепостяването на жената.” (Христов, Хр. А. Караманджуков, 1995). Председател е Ариф Бейски (околийски мюфтия в Ксанти), приел името Камен Болярски, и съпругата му Цена.

Мюфтии – в подкрепа на Българщината
Идеите на „родинци” намират подкрепа и сред ислямски духовници в района. За това свидетелстват документи като Окръжно N 283 на Смолянския околийски мюфтия от април 1942 г.

„Тъй като нямаме никакви пречки за приобщаване към Българската народност, принадлежността ни към която никой не може да отрече, намирам за общ интерес на всички ни да се пресече веднъж завинаги пътят на всякакви противонационални останки и заблуди. И тъй като се излагаме най-много с не-Българските си имена, то нареждам: енорийските имами да разгласят на всички да регистрират отсега нататък новородените си деца само с Български имена... Моля всички власти да не допущат в бъдеще да се регистрират в общинските регистри инородни и чужди имена по отношение на Българи мохамедани, с което ще се излекува една рана, останала от черното ни петвековно робство.”

Ардинският мюфтия пък нарежда „веднаж завинаги” да се хвърлят „фесове, кюляфи или други чужди шапки, като заменят същите с гугла, каскет или мека шапка”. Задължават се и мохамеданките да захвърлят фереджетата и да възприемат свободно ходене по улиците, „като цялото им лице бъде открито, за да видят света, както всички хора по земята”.


дъщерята на Бейски - Малинка, първата Българо- мохамеданска девойка с Българско име 
Резултатът от действията на близо 40-те структури на дружба „Родина” в Родопите е, че между 70 000 и 80 000 мохамедани приемат Български имена. Както казва Ариф Бейски (Камен Боляров): „...Ще дойде ден, когато и тия, които се отнасят със съмнение в нашето възрожденско дело, ще се убедят, че сме искрени и чистосърдечни, че желаем да заживеем братски живот за слава и чест на нашата Родина, с която сме кръвно сродени, понеже сме Българи, макар по вяра мохамедани...” През 1945-а „Родина” е отречена от БКП, арабския език в джамиите се връща, също и мюсюлманските символи. По същия начин както се налага и идеята за Българите македонци...

Българо-мохамеданинът Ариф Русев: „На ихтибар са тие, дето се мислят за турце!”
За „родинци” в историята ни няма ясна оценка. Изследването на Йорданка Бъчварова „Изпитът” показва, че относно възстановяването на Българската национална идентичност на Българите мохамедани изпитът все още не е издържан. В книгата са цитирани думите на един обикновен Българин мохамеданин на чист родопски диалект.

През 1950 г. във в. „Култура” той казва: „Нашеса власт не може да разбере какво трябва да прави. Дружба „Родина” бе своршила тва нещо, та беше готово, в корпа ворзано, и трябваше да го приемат сегашнисе наготово. Но те го отхвърлиха. Затова слушам си шишукат нашисе Болгаре мохамедани: „Доржите се, комшулар, Болгарисе ни знаят какво да правят, сами си развалят работаса – едни правят, други развалят!” Нас сига наново ни потурчиха. Ти каков си – думат си нашите, - какво ти е името! Имена ни са турски, значи и ние сме турци. Грешка, голема грешка е станала... Всички като нас, дето се борихме и обяснявахме, че сме Болгаре, сега сме презрени и отхвърлени, а ни ихтибар са тия, които се мислят за турце. Властос пък нищо не мисли и даже ги крепи.”

С бърканата политика на държавата спрямо Българо-мохамеданите и специално движение „Родина” охарактеризира Станислав Сивриев в своите „Бележки върху доклада за дейността на бившата културно-просветна дружба „Родина”, изпратени от ЦК на БКП на 18 септември 1960 г.

В края той обобщава, че „Родина” е изиграла прогресивна роля, а преди това пише „...С лекомислие обявихме „Родина” за фашистка организация, а много от членовете й бяха подложени на политически натиск. Така с най-добри намерения свършихме работа на английската и турската политика по отчуждаването на Българо-мохамеданското население в Родопите – и я свършихме с вдъхновение. Аз бях един от хората, които проведоха тоя курс в Златоградска околия, и се срамувам от това... Нямам никакви колебания, че на 9.IX.1944 г. ние върнахме назад развитието на Българо-мохамеданския въпрос и трябва да имаме мъжеството да го признаем.”

Пише Ви един Помак милеещ за България.Почетох малко във форума  Ви и остана озадачен с какво негативно отношение сте спрямо нас.Не мислите ли ,че с такова отношение ще отблъснете част от българо-мохамеданите от собствените си български корени.Хишници от съседни държави това и чакат.Ще се радвам да Ви променя мнението ,след като поспорим по отделни теми.И мислете на първо място за РБ и мирното съжителство.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: OnlyBG в Май 20, 2009, 17:48:04
Напълно съм съгласен с теб! Отвръщават ме келешчетата ,които не знаят нищо за помаците и въпреки всичко ги отричат и ги оставят в ръцете на турските емисари ,които ги подлъгват ,че били паднали от луната... Факт е обаче ,че голяма част от помаците вече се смятат за отделен етнос макар ,че такива сведения не са доказани ,но всичко това е заради безхаберното ни отношение и нискообразоваността сред тези пластове вкл. и голяма част от т.нар националисти! Помак ти влизал ли си във форума на българските помаци ?  Аз останах до някъде разочарован защото видях хора на ,които им пука и изглеждат интелигентни но незнам по каква причина се срамуват да се нарекат българи-мюсюлмани (можа би заради възродителния процес) Който подкрепям с изключение на изселването на помаците а трябваше да са турци!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: pomak в Май 20, 2009, 17:51:03
Напълно съм съгласен с теб! Отвръщават ме келешчетата ,които не знаят нищо за помаците и въпреки всичко ги отричат и ги оставят в ръцете на турските емисари ,които ги подлъгват ,че били паднали от луната... Факт е обаче ,че голяма част от помаците вече се смятат за отделен етнос макар ,че такива сведения не са доказани ,но всичко това е заради безхаберното ни отношение и нискообразоваността сред тези пластове вкл. и голяма част от т.нар националисти! Помак ти влизал ли си във форума на българските помаци ?  Аз останах до някъде разочарован защото видях хора на ,които им пука и изглеждат интелигентни но незнам по каква причина се срамуват да се нарекат българи-мюсюлмани (можа би заради възродителния процес) Който подкрепям с изключение на изселването на помаците а трябваше да са турци!
Не виждаш ли че са агитатори отвън нашата родина.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: OnlyBG в Май 20, 2009, 18:11:26
те агитаторите са тук повярвай .. не забравяй книгата за "Архените"
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Май 20, 2009, 18:20:35
Е сега гледах Отечествен фронт за Рибново , и там са доста по-различни от нас, но са доста по-високо морално ,не са развратени като нас, изграждат  стабилни семейство с повече деца.Наистина имат имат и положителни и отрицателни черти все пак  са доста крайни и от доста неща се лишават , но са си българи говорят на български .Аз нямам нищо против помаците,за разлика от циганите.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: OnlyBG в Май 20, 2009, 18:26:12
Много от турците всъщност са помаци ама както и да е(както и Рибново).. Дори Ататюрк мисля ,че по бащина линия бил помак от Одринско или Солунско но ще ви излъжа.. ии също бил влюбен в българка от Ямболско  :-P
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Май 20, 2009, 18:28:23
Мустафа Кемал  НЕ е чистокръвен турчин дошъл от Азия , защото има светла коса и очи , той е от Тракия , па дали е помак не знам.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: OnlyBG в Май 20, 2009, 18:36:45
 
Цитат
Срещу помаците,държащи на българските си корени няма абсолютно нищо,но към тези,мислещи се за турци или просто мюсюлмани,отричайки корените си няма как да не съм негативно настроен.

Така ми другите дето носят евентуално българска кръв? Кво прайм??? Сега ще вкарам малко филма щото вчера гледах един такъв  :-P Ама ако зомбират брат ти какво ще го правиш  :) Извинявам се за тъпия пример ама тва ми дойде веднага на акъла
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Генерал Колев в Май 20, 2009, 18:41:50
Цитат
Срещу помаците,държащи на българските си корени няма абсолютно нищо,но към тези,мислещи се за турци или просто мюсюлмани,отричайки корените си няма как да не съм негативно настроен.

Така ми другите дето носят евентуално българска кръв? Кво прайм??? Сега ще вкарам малко филма щото вчера гледах един такъв  :-P Ама ако зомбират брат ти какво ще го правиш  :) Извинявам се за тъпия пример ама тва ми дойде веднага на акъла
Или не можеш да четеш, или не разбираш написаното. Каза ти се ясно и конкретно: срещу тези, които се турчеят и отродяват от българските си корени сме негативно настроени, но към помаците, които знаят, че са българи, сме позитивно настроени. Няма значение каква кръв тече във вените на този, който се турчее и отродява- той сам избира да е турчин, така че не можем да сме позитивно настроени към него.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: OnlyBG в Май 20, 2009, 19:24:05
Разбрах аз .. :) Те и тия дето не се турчеят все още и те ще започнат.. Това не зависи много от тях..Какво са виновни ,че дедите им не са им завещали инфото и не знаят какви са.. А турците само това и чакат и ги приемат с отворени обятия!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Дашо в Май 20, 2009, 20:10:31
И аз както всички до сега ще кажа, че отношението ми към българо - мохамеданите е позитивно. Не ги мразя.Стига да не са от онези дето се турчеят. Но съм сигурен, че и турчеещите се е възможно да бъдат върнати към българският си корен. След като се премахне неготивното въздействие на чуждата пропаганда която им е промила мозъците.
 От няколко приятели съм чувал истории, за това как са замръквали в село със смесено население и българите са ги отхвърлили, а помаците са ги нагостили и им дали подслон, че са им дали инструменти и са им оказали помощ.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Май 20, 2009, 20:55:03
Цитат
Срещу помаците,държащи на българските си корени няма абсолютно нищо,но към тези,мислещи се за турци или просто мюсюлмани,отричайки корените си няма как да не съм негативно настроен.

Така ми другите дето носят евентуално българска кръв? Кво прайм??? Сега ще вкарам малко филма щото вчера гледах един такъв  :-P Ама ако зомбират брат ти какво ще го правиш  :) Извинявам се за тъпия пример ама тва ми дойде веднага на акъла

Ами тогава брат ми ще е предател и ще си заслужава наказанието,което винаги е най-страшно точно за предателите.Врага няма как да го мразиш за това,че е срещу теб - той няма избор,докато твоите си хора,които избират да те предадат са по-лоши и от врага.Точно факта,че са от твоята кръв,а са те предали и съюзили с врага ги прави по-лоши и от него.
Даскале в последно време ти се радвам на мненията ;) ;) ;).Както се казва "Боже пази ме от приятелите ми , па от враговете ще се пазя сам"
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Дашо в Май 20, 2009, 22:02:17
Ами тогава брат ми ще е предател и ще си заслужава наказанието,което винаги е най-страшно точно за предателите.Врага няма как да го мразиш за това,че е срещу теб - той няма избор,докато твоите си хора,които избират да те предадат са по-лоши и от врага.Точно факта,че са от твоята кръв,а са те предали и съюзили с врага ги прави по-лоши и от него.
Много си прав!!!
Поздравления!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: pomak в Май 20, 2009, 22:15:57
Радвам се че не се слагат всички под общ знаменател.Историята показва че насила хубост не става.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Ванадий в Май 20, 2009, 22:21:23
Мустафа Кемал  НЕ е чистокръвен турчин дошъл от Азия , защото има светла коса и очи , той е от Тракия , па дали е помак не знам.

Солун е в Македония.

Срещу помаците,държащи на българските си корени няма абсолютно нищо,но към тези,мислещи се за турци или просто мюсюлмани,отричайки корените си няма как да не съм негативно настроен.

Същото мнение.

Цитат
Така ми другите дето носят евентуално българска кръв? Кво прайм???

Много няма да са съгласни, но аз ще го заявя отново: Кръвтта е без значение, съзнанието е това, което буди чувства и пориви, мисъл и трезвеност, душа и плам. Съзнанието е по-силно от кръвтта и то отговаря за действията. Примерът който давам винаги ще го сложа пак: Баташкото клане е извършено не само от турци, но и от ПОМАЦИ. Те са избивали БРАТЯТА СИ ПО КРЪВ, РАМО ДО РАМО С БРАТЯТА СИ ПО ВЯРА = (в случая се отъждествява) СЪЗНАНИЕ.

Цитат
Ама ако зомбират брат ти какво ще го правиш

"Брат ли ръка срещу брата повдигне
неверни ръце отсечи!"


Не знам как бих се чувствал ако аз сам бях помак. Всеки случай от друга гледна точка ми е странно да гледам как някой продължава да бъде мюсюлманин, при условие, че знае, че прадедите му са били християни принудени да приемат исляма. Говоря за тия с българско самосъзнание от тях. Другите се мислят за турци.

И пак, и пак - Нужна е ПРЕОРГАНИЗАЦИЯ на "Родина", една от най великите и епични организации на българите, не само мюсюлманите, а на българите, която някога е съществувала!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: pomak в Май 20, 2009, 22:38:57
Трагедията Батак наистина е мрачна и не трябва никога да се повтаря.
http://vbox7.com/play:ba91afe5
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: OnlyBG в Май 20, 2009, 23:04:54
Цитат
Много няма да са съгласни, но аз ще го заявя отново: Кръвтта е без значение, съзнанието е това, което буди чувства и пориви, мисъл и трезвеност, душа и плам. Съзнанието е по-силно от кръвтта и то отговаря за действията. Примерът който давам винаги ще го сложа пак: Баташкото клане е извършено не само от турци, но и от ПОМАЦИ. Те са избивали БРАТЯТА СИ ПО КРЪВ, РАМО ДО РАМО С БРАТЯТА СИ ПО ВЯРА = (в случая се отъждествява) СЪЗНАНИЕ.


Склонен съм да се съглася за това с теб но има нещо друго.. И еничерите са ги взимали като много малки за да не помнят ,че са българи ами в момента е нещо такова и съзнанието дефакто е подменено със турско най-често..
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Дашо в Май 21, 2009, 12:24:43
Радвам се че не се слагат всички под общ знаменател.Историята показва че насила хубост не става.
А дали имаш и познати които разсъждават като теб?
Както Ванадий е написал:
И пак, и пак - Нужна е ПРЕОРГАНИЗАЦИЯ на "Родина", една от най великите и епични организации на българите, не само мюсюлманите, а на българите, която някога е съществувала!

Предполагам pomak ти си по - навътре в информацията от този район, дали има възможност, дали има предпоставки да се създаде организация подобна на "Родина"? Ако има българо - мохамедани мислещи като теб, една такава организация би била отлично средство за запазване на българщината в този български край. Аз лично бих помогнал на една такава организация с каквото мога, въпреки, че съм далеч от Родопите
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Май 21, 2009, 14:01:32
Ся и да не гласувате за ДПС и сте екстра  :frd: :frd: :frd:
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: OnlyBG в Май 21, 2009, 15:27:51
Трябва повече осъзнали се като помак да помогнат и на останалите да се осъзнаят :) Знаете какво имам предвид  ;)
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Дашо в Май 21, 2009, 16:08:33
Ся и да не гласувате за ДПС и сте екстра  :frd: :frd: :frd:
От това, което пише той, разбирам, че се е осъзнал и поради това съм сигурен на 100 %, че не гласува за тях. ;) Но само това не е достатъчно. Трябва да се гласува въобще, та по този начин да се намали процентния дял на ДПС. Защото негласуването (както на всички ни е ясно) подпомага ДПС  :down:
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: OnlyBG в Май 21, 2009, 16:17:44
Ами то ме съмнява да има българи дето да гласуват за тях дори и да не са патриоти,националисти и т.н.. Също има и интелигентни турци с ,които съм говорил
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Балкани в Май 21, 2009, 16:38:32
Помаците са българи, изповядващи исляма. Това, че по документи са причислени към някоя религия, че се молят в джамии не ги прави по-малко българи - кръвта им е българска, културата им е българска. Примерно помаците, както всички българи, празнуват Гергьовден със същите обичаи, пеят същите песни, играят същите хора.
И ми е много странно как може някой да ги нарече "крайни" само защото все още пазят традиционното в себе си и да г исръвни с цигани... :kill: подбирайте си мислите малко
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Дашо в Май 21, 2009, 16:43:02
Ами то ме съмнява да има българи дето да гласуват за тях дори и да не са патриоти,националисти и т.н.. Също има и интелигентни турци с ,които съм говорил
Значи си в заблуда  ;)
Питай някой от региона София - област, да ти обясни за Емил Иванов (бивш кмет на гр. Своге и понастоящем областен управител на София - област). Нека ти обяснят, на миналите избори (2005г. )колко много гласове събра за ДПС и то в район дето няма 1 кьорав турчин
Цитат
Още на парламентарните избори през юни 2005 г. движението сензационно се превърна във втора по влияние политическа сила в община Своге с получените близо 2000 гласа. Тогава бъдещият губернатор Емил Иванов оглави кандидатдепутатската листа на ДПС в Софийско, въпреки че преди това кметуваше с подкрепата на ВМРО. В градските изборни бюра ДПС изостана само на 43 гласа от БСП, а в селата Лакатник, Желен, Батулия, Ябланица и Редина спечели убедително (на предишни избори ДПС е получавало най-много по един-два гласа в тези секции). Успехът е впечатляващ, като се има предвид и фактът, че в този край никога не е живяло компактно турско население. Спомените и най-паметливите местни чешити стигат само дотам, че “имаше тука един Митко Турчина, ама той беше турчин само по прякор”.
Цитата е от тук - http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=53&aid=1388 (http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=53&aid=1388)

П.П. Този Емил Иванов, в моите очи е образ на съвременния Киряк Стефчов, на продажния български боклук, който изпълзява от дупката си за да получи, некой и друг грош от рязания си господар  >:(
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Родолюбец IYI в Май 21, 2009, 17:51:36
pomak е много прав за омразата в този форум към тях. Ама така е като се дава трибуна на разни псевдо патриоти и "православни" екстремисти дето плюят БНС че била езическа, анти-Българска и не знам още каква организация. А именно БНС най-много говори че трябва да се приобщават, а не отчуждават Българите мюсюлмани (помаците)

И мен ме оплюха че съм бил бенесар езичник (което не е вярно - не членувам в нито една партия или организация) само защото защитих на няколко пъти помаците от екстремистко-религиозни нападки на хора от форума (някои от тях с фиромско-сърбоманско вардариотско потекло), характерни за една свинарска шумадия но не и за една България.

Поздрав до помак!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: pomak в Май 21, 2009, 17:59:09
http://politics.actualno.com/news_131250.html
Наистина лесно се маниполира беден народ.БГ правителството на първо място трябва да вземе мерки в образованието и подобряване на икономическите условия в тези райони.ДПС не е на власт в Родопите,вижте статистиката от последните избори,тогава спорете.Редактирано от модератор: Премахване на невалиден линк.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: pomak в Май 22, 2009, 10:37:00
Предполагам pomak ти си по - навътре в информацията от този район, дали има възможност, дали има предпоставки да се създаде организация подобна на "Родина"? Ако има българо - мохамедани мислещи като теб, една такава организация би била отлично средство за запазване на българщината в този български край. Аз лично бих помогнал на една такава организация с каквото мога, въпреки, че съм далеч от Родопите

Много са помаците с българско самосъзнание и обичащи Родината си ,но се забелязва надигаща се омраза към нас ,което води до отчуждаване мнозина от тази благородна кауза (Визирам Атака).Редактирано от модератор: Корекция на таговете на цитата.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: BMPO в Май 22, 2009, 12:00:48
Мисля, че все повече Българи се отърсват от догматичната бариера към своите събратя. Според мен най-отблъскващото при повечето православни Българи е арабското име при мохамеданите, така както мен ме отблъскват имена като Никол, Джордж и Олга. Според мен трябва да се търсо едно разбиване на религиозната догматика. Християнските имена като Петър и Христо се ползват все по-малко, но пък се вкарват нови още по-странни. Връщането към традиционните вековни Български имена е една прекрасна тенденция.
Друга бариера е прогнилостта в обществото на православните Българи и например за масата е странно едно здраво семейство, което е абсурдното в случая. Мисля, че колкото повече мюсюлманите навлизат сред нашата среда толково повече се покваряват, но пък могат и да ни върнат обичая за едно здраво Българско семейство. Това би могъл да бъде големият принос на мюсюлманите към целия Български народ.
Трябва да се пазите от турците и каквито и да е било смесени бракове, защото те покваряват най-много!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Май 22, 2009, 12:19:49
Ся и да не гласувате за ДПС и сте екстра  :frd: :frd: :frd:
От това, което пише той, разбирам, че се е осъзнал и поради това съм сигурен на 100 %, че не гласува за тях. ;) Но само това не е достатъчно. Трябва да се гласува въобще, та по този начин да се намали процентния дял на ДПС. Защото негласуването (както на всички ни е ясно) подпомага ДПС  :down:
За него знам , НО , казах гласуваТЕ тоест и за другите помаци става дума
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: BMPO в Май 22, 2009, 12:21:16
Която и партия да изберете ще подпомага турцизацията, защото това е официалната политика на БКП
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Дашо в Май 22, 2009, 13:55:34
Много са помаците с българско самосъзнание и обичащи Родината си ,но се забелязва надигаща се омраза към нас ,което води до отчуждаване мнозина от тази благородна кауза(Визирам Атака)
Жалко
Тук е мястото да се увеличи българската дейност в тези райони, защото както е ясно тези райони са забравени от управляващите. Единствените, които показват някаква загриженост, към тях е ДПС и логично поради това, да се радват на широка популярност в тези райони. ДПС акцентирайки на еднаквата вяра с българо - мохамеданите, успешно откъсват мнозина от Родината и ги противопоставят на християнското население на България. Някои партийни лидерчета се опитват да сторят същото, само че с обратен полюс на гърба на българите. Трябва подобна пропагнада да се ограничава, трябва определени политически и неполитически патриотични организации да засилят дейността си в районите населени с компактно мохамеданско население (така да се успее да се положат основите на местни организации като Дружба Родина в миналото) и трябва тези райони да се субсидират от държавата, за да се открият работни места и по този начин да се откъснат от опеката на ДПС.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: pomak в Май 22, 2009, 17:18:01
http://dnes.dir.bg/2009/01/30/news3928328.html
В Родопите масово се сменят имена
Около 80% от делата за промяна на имена в Районния съд в Мадан са за случаи на смяна от турско-арабски към български имена, информираха от ръководството на съда.
Преобладаваща част от съдебните казуси за преименуване и в Районен съд-Девин също са в посока от турско-арабски към български имена, съобщиха магистрати.
Част от делата са заведени от родители, които са решили да заменят с български имената, които са дали на децата си при раждане. Според наблюдения на магистрати в Девин и Мадан през последните две години се забелязва тенденция за намаляване на делата за промяна на имена след пиковия период отпреди три-четири години, когато техният брой се е увеличавал.
При делата за преименуване преобладават случаите на млади хора, които искат да се разделят с турско-арабските си имена преди да заминат да учат в университет, или да се отправят в чужбина, обясняват от съда в Мадан. Последният случай за промяна на име, разгледан от магистратите там, е за 10-годишно дете, кръстено при раждане с турско-арабско име. По желание на родителите момчето вече има ново българско име.
През 2008 г. в съда в Девин са разгледани общо 31 дела за преименуване, а 14 от тях се отнасят за деца, чиито родители са решили да сменят рождените им имена.

Коментара е ваш.ДПС няма власт-имате грешна информация.Омразата храни ДПС-няма ли я и ДПС няма да го има,хората се страхуват от насилие и за това гласуват за тази партия.Хората са объркани от събития породени от държавната политика спрямо нас в последните 100г.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Генерал Колев в Май 22, 2009, 18:16:05
Колега, не искам да те разочаровам, но повечето от тези случаи за смяна на имената са по причини, нямащи нищо общо с връщането към българските корени на тези хора. Основните причини са тези, че пи пътуване в чужбина е много по- лесно да те приемат добре с българско име, отколкото с турско или арабско. Когато кандидатстваш за работа е същото, така че по- добре да не сме толкова радостни от смяната на имената.
П.С. Дано да не съм прав, но...
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Индивидуалист в Май 22, 2009, 18:26:12
Цитат
Коментара е ваш.ДПС няма власт-имате грешна информация.Омразата храни ДПС-няма ли я и ДПС няма да го има,хората се страхуват от насилие и за това гласуват за тази партия.Хората са объркани от събития породени от държавната политика спрямо нас в последните 100г.

Доган и той ли няма власт? Затова ли Станишев ходи при него и чака по 3 часа да бъде приет,вместо да е поне обратното?Не че ако е обратното ще има добрини за България...
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Юни 23, 2009, 19:56:48
По принцип няма такъв проблем - всеки помак лесно може да стане българин, като приеме българската вяра - православието. Да от турско насам според дедите ни по нашите земи българите са християни, християните българи, а турците са мохамедани и мохамеданите турци - такъв е бил критерия и така са се делели народностите , средно положение не е имало. Сега БНС даже защитава ислямската вяра на помаците ; казвайки не била важна вярата а некаква си кръв. Нека от БНС ми кажат, коя от организациите на които уж били наследници е смятала че вярата на помаците не е проблем и е важна кръвта - никоя , нема такава организация.
Сега ще кажете Ашиков е националист. Това момче ми е направило впечетление на : възпитано, добро и расъдително. Проблема му е че просто баба му носи турските панталони - шалвари. Е не може бабата на БГ националист да е с турски шалвари - не става някак си.
Какво да направи Ашиков ли ? Ами да не убива баба си за сега - тя е каквато е, нека си я обича, ама за да се разграничи от шалварите и да вземе да се кръсти в православието. И тогава не само ще е БГ националист, като останалите, ами ще е и отгоре понеже тая крачка не е леска, ако си помак потурнак.
Останалото с важна е кръвта, не вярата определя националноста и подобни са тъпизми за слабоумни модернисти и чуждопоклоници.
Айде Ашиков докажи че наистина си българин и си върни вярата взета някога от дедите ти насила. Та нали именно исляма ни заплашва най-много, как ще се бори Ашиков с тази заплаха, ако сам е мохамеданин и е резан.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Балкани в Юни 23, 2009, 20:19:09
Когато започнеш да изписваш България и  Български като хората, а не да ми пишеш БГ, ще даваш акъл кой в каква религия да е кръстен.
Също така, мисля че вечене не сме под турско робство и няма смисъл от делене "турците са мюсюлмани, българите - християни".
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Death angel в Юни 23, 2009, 20:19:22
 
 В заключение:
Няма по-голям проблем за българските националисти от гащите на бабата на Ашиков !  :write:


           :lol: :kill: :lol:
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: hammerbg в Юни 23, 2009, 22:37:52
Ей, Мишка, много си тъп, как може да напишеш такива глупости
Цитат
всеки помак лесно може да стане българин
Те са си българи, бе тъпанар, прост, неук, глупав и служещ на интересите на мизерниците в тази държава, самоубий се!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Юли 04, 2009, 16:46:20
Ей, Мишка, много си тъп, как може да напишеш такива глупости
Цитат
всеки помак лесно може да стане българин
Те са си българи, бе тъпанар, прост, неук, глупав и служещ на интересите на мизерниците в тази държава, самоубий се!
Е как са българи бе ? Та те се носят в турски дрехи и са с турска вяра бе пич. Ебати и българите са с шалвари.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Дашо в Юли 04, 2009, 16:50:03
Ей, Мишка, много си тъп, как може да напишеш такива глупости
Цитат
всеки помак лесно може да стане българин
Те са си българи, бе тъпанар, прост, неук, глупав и служещ на интересите на мизерниците в тази държава, самоубий се!
Е как са българи бе ? Та те се носят в турски дрехи и са с турска вяра бе пич. Ебати и българите са с шалвари.
Вярата им не е турска, а мюсюлманска. Има лекинка разлика. А това че определени хора им пълнят главите с глупости и ги убеждават, че са всъщност турци, забравили турския език преди време е друг въпрос. А и това въобще не е в наша полза, в полза на националния сувуренитет, ами обслужва чужди, сеператистки интереси.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Юли 04, 2009, 16:57:59
Ей, Мишка, много си тъп, как може да напишеш такива глупости
Цитат
всеки помак лесно може да стане българин
Те са си българи, бе тъпанар, прост, неук, глупав и служещ на интересите на мизерниците в тази държава, самоубий се!
Е как са българи бе ? Та те се носят в турски дрехи и са с турска вяра бе пич. Ебати и българите са с шалвари.
Вярата им не е турска, а мюсюлманска. Има лекинка разлика. А това че определени хора им пълнят главите с глупости и ги убеждават, че са всъщност турци, забравили турския език преди време е друг въпрос. А и това въобще не е в наша полза, в полза на националния сувуренитет, ами обслужва чужди, сеператистки интереси.
А не така батка: по тези наште земи исляма се смята за турска вяра щото е дойдел с турците.
Пътя е помаклъка да си върне вярата и да остави грозните шалвари с турски произход.
Нима вие националистите от този форум не сте против турските панталони шарените шалвари ? Национализъм ли е това а ?
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: OnlyBG в Юли 04, 2009, 19:50:24
Вярно е ,че турците се опитват да подлъжат помаците като им казват щом са мюсюлмани значи са турци но това не е най-важното.. Както знаете волжките българи също са били мюсюлмани... Ти нека си българин и да си го знаеш и да защитаваш всичко българско..
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Балкани в Юли 04, 2009, 23:20:36
Вярно е ,че турците се опитват да подлъжат помаците като им казват щом са мюсюлмани значи са турци но това не е най-важното.
Не само турците - ето и същества като Мишока ги изкарват турци заради религията. или пък може би той е турчин, кой знае...
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Sol Invictus в Юли 04, 2009, 23:30:48
Всякакви религиозни фанатици нямат място в България в момента, нито когато и да било, факт!
Цитат
Пътя е помаклъка да си върне вярата и да остави грозните шалвари с турски произход.
100% носиш дънки, нали? Ами те са с американски произход, изгори ги! :-P
Цитат
Нима вие националистите от този форум не сте против турските панталони шарените шалвари ?
Всеки да си ходи с дрехите, който му харесват, да си вярва в каквото иска. Религията е право на личен избор, нещо интимно, поне според мен. Щом е Българин по кръв и съзнание проблем няма според мен.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: WPWW в Юли 05, 2009, 00:23:24
Цитат
Щом е Българин по кръв и съзнание проблем няма според мен.

Тук е ключът от бараката! Дори българин по кръв, помакът доста рядко е българин по съзнание. Причината е ,че ислямът изкривява съзнанието. Затова и помаците се наричат "мюсулмани", "мохамедани", "потурнаци" само и само да не се нарекат българи. Ако отсвирят исляма и станат атеисти, ще почнат да се чувстват и българи. Ако де върнат в православието, също.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Sol Invictus в Юли 05, 2009, 01:56:41
Ама има и някои православни, които се мислят за славяни, руснаци, дори и византийци...
Екстремизмът в религиите винаги е пречел на националното самосъзнание...
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Дашо в Юли 05, 2009, 09:04:47
Цитат
Щом е Българин по кръв и съзнание проблем няма според мен.

Тук е ключът от бараката! Дори българин по кръв, помакът доста рядко е българин по съзнание. Причината е ,че ислямът изкривява съзнанието. Затова и помаците се наричат "мюсулмани", "мохамедани", "потурнаци" само и само да не се нарекат българи. Ако отсвирят исляма и станат атеисти, ще почнат да се чувстват и българи. Ако де върнат в православието, също.
Всичко зависи от държавната пропаганда, ако успее да надделее над турската такава, в скоро време ще се видят и резултатите. Но ако са оставени както сега, на произвола на съдбата, не може да очакваме нищо хубаво да се случи. А те наистина имат български корен, само не трябва да се допуска това да се забрави.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Sol Invictus в Юли 05, 2009, 09:57:42
Българската държава има огромна вина относно Българомохамеданите. Винаги са се занимавали повече с разни мангали и прочее, вместо да се вложат средства в ограмотяването на много западнородопски села. Естествено, че Турция би имала интерес от едно такова положение.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Дашо в Юли 05, 2009, 12:41:34
Българската държава има огромна вина относно Българомохамеданите. Винаги са се занимавали повече с разни мангали и прочее, вместо да се вложат средства в ограмотяването на много западнородопски села. Естествено, че Турция би имала интерес от едно такова положение.
Съгласен съм напълно с теб. Надявам се да не сме изпуснали безвъзвратно момента. :-\
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: BMPO в Юли 05, 2009, 14:53:47
Един Българин не губи толкова лесно народностното си съзнане.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Май 15, 2010, 17:23:16
какво насажда исляма ?
Ето какво:
- почит към арабската нация.
-злоба към християните, каквито са повечето българи.
-роднински ненормални бракове
- педофилия
- чувствения рай пък е извратеност
- някакси подломно о хомо-сексуализъм - най-много педали има сред мисиоманите
-мисиоманите са и най-големите наркомани : трева, хашиш и т.н.
Е след , като исляма насажда подобни неща, аз не мога и не искам да имам нищо общо с мисиомани.
Па ако ще и незнам си какви чисти гени да имат, ама те и нямат.
А вие искате ли да имате нещо общо с такива хора изповядващи и правещи подобни работи ?
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Absinthia в Май 15, 2010, 17:31:01
Как по простичък начин да ти обесня, че това е в кръвта на хората?
Включително хомосексуализма... Бяха чела някъде, че хомосексуалистите имали някакви по странни хромозоми, заради които били такива. Ето за това и примерно при белите нормални хора това не се среща!
Всичко си има научно обяснение! :-)
Важното е да притежават български гени, а не вяра!!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Генерал Пиночет в Май 15, 2010, 18:04:10
За съжаление исляма е интернационална религия а и не само религия а и политическа идеология касаеща създаването на Ислямски халифат навсякъде по света където има мюсюламни,създаването на ислямски общности по света наречени "умма"-т.нар. "мюсюлманска нация" а назв."умма-ал-харб" за мюсюлманите идва от Корана-свещенната политическо-религиозна доктрина и това означава световен дом на исляма или халифатът на Аллах.В най-общи линий мюсюлманите са като комунистите-няма значение какъв им е произхода или кръвта,при тях най-важното е да си мюсюлманин.Може да си циганин,американец,германец или дори българин но това не е от значение за "умма-ал-харб" важното за Мохамед и Аллаха е да си мюсюлманин.Така че отговора м ие категорично безпрецедентно НЕ не може българите изповядващи исляма да са националисти,както не може и комунистите кланящи се на компартията да са българи.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: omerzen в Май 15, 2010, 18:05:25
Аз предлагам да хвърлим едно ези-тура. Та каквото се падне.   :-D

(http://ivvv.free.fr/lev.jpg)
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Май 15, 2010, 20:22:35
Как по простичък начин да ти обесня, че това е в кръвта на хората?
Включително хомосексуализма... Бяха чела някъде, че хомосексуалистите имали някакви по странни хромозоми, заради които били такива. Ето за това и примерно при белите нормални хора това не се среща!
Всичко си има научно обяснение! :-)
Важното е да притежават български гени, а не вяра!!
Глупости лишени от всякаква наука и логика. В Ливан християните не са такива, а мюсиоманите са такива, па са от един народ с едни гени. Педерастията е разпространена доста в Германия и скандинавието, както и извратеноста, а са от белите хора най-белите, което опровергава твърденията ти. за тях имаш ли нещо линк с научни иследвания а ? Българите помаци се женят за свои роднини, а християните не, каде ти е генО и крАвта а ?
Арабите мисиомани също се водят бели хора, ама кви ги вършат само. да верата не е важна, верата на левски е без значение за един голям супер-ултра националист :-D :-D
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Hatshepsut в Май 17, 2010, 08:58:05
Ислямът не е обикновена религия, а политическа докрина, която се проявява и като етногенериращ фактор (примерно ислямизираните сърби и хървати в Босна се самоопределят като отделна народност - мюсюлмани). За съжаление, подобни тенденции има и сред българските помаци. Въпреки че всички те са от български произход, ислямът ги кара да чувстват турците по-близки от другите българи.

Възможно е сред помаците да има и такива с българско самосъзнание, може би сред тези, които не са фанатици. Съмнявам се обаче българин-мюсюлманин да стане български националист. За да се случи това, според мен е необходимо те да се откажат от исляма. Има такива случаи, примерно отец Боян Саръев.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Май 17, 2010, 19:25:59
Проблема са и роднинските бракове между мисиоманите - не може един помак женен за 1-ва братовчедка или 2-ра да е българин, този е ненормален.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Октомври 24, 2010, 13:53:45
За пръв път видях помаци в казармата. Помаци имаше сред войниците, а и сред офицерите и сержантите. Нашият капитан беше помак, а двама от стршините ни също и то от неговото село.
Веднага ми направи впечатление отношението на капитана помак към селските му. Този пияндур ги тормозеше повече от редовите войници.
Самите старшини бяха хора леко ненормални и страшно глупави.
От войниците имаше доста помаци, сега ще опиша някои работи за тях.
- веднъж помаците с един турчин се сговаряха да тормозяр гяурите неверници, което беше глупаво понеже всъщност ние ги тормозехме.
-един помак отказваше да се къпе и заради това го пускаха в специална отпуска, понеже много се вмирисваше.
-друг опита хомо-сексуален акт с млад войник, заради което отиде веднага в ареста.
С доста помаци се запознах и при многото ми пътувания до Турция. Това което ми направи впечатление беше, че са някакси ненормални и откачени. Имаше една Юлия помакиня живееща в Пловдив женена за много готин пич . Та тази помакиня нещо откачи по Турция , а и в България и взе да се ебе наред с който и падне, накрая мъжа и Вълчо, като разбра щеше да полудее. На един помак в Туррция му викам - ама ти си българин
- не бе аз съм помак - ми отговаря.
-как бе та ти говориш на български бе- му казвам аз.
- не бе говоря на помашки , аз не съм българин, ама съм от България
Интересното е че този знаеше езика ни, а беше роден в Турция и баща му беше роден там - иначе не беше лош човек и доста поработихме с него.
Правени са много опити помаците да бъдат приобщени към българите след освобождението, но все не е ставало. Единствените успехи са били, когато им се смени и верата или бидат откъснати от нея. Сега разни палячовци-националисти ми обясняват че верата била без значение и помаците можели и така да се осъзнаят че били българи. Разправят ги ама помак не са виждали в живота си и не знаят как един помак може да лъже и се извърта , като е на тясно.
Добрата новина в темата е че : помаците се изнасят за където им видят очите и селата им още от комунизма се обезлюдяват.
Има и помаци станали даже националисти, ама когато са живели в големият град и са се откъснали от ислямската среда.
Я ми кажете как ще се приобщат тези наши братя към нас: с тази си педофило-педалска вера и идващата от нея турко-арабска култура ?
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: ген. Вазов в Октомври 24, 2010, 16:34:30
Смени малко плочата бе, стига с тая религия!!!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Авитохол-165 в Октомври 24, 2010, 16:49:21
Правени са много опити помаците да бъдат приобщени към българите след освобождението, но все не е ставало. Единствените успехи са били, когато им се смени и верата или бидат откъснати от нея.
Общо взето си е така, за да бъдат пълноценни българи, трябва да бъдат покръстени или поне да са атести. Бидейки мюсюлмани, пак са българи, но един вид повредени, слабо звено, потенциални предатели. Познавам немалко помаци, понеже съм от такъв край и мога да кажа, че тия са си българи отвсякъде, обаче ислямът си е проблем - проблем, който трябва да бъде решен.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Oda в Октомври 24, 2010, 16:54:19
Смени малко плочата бе, стига с тая религия!!!

Еми то Корана отрича Библията...и обратното...как ще намерим общ език с тия резани цеви ?
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Октомври 24, 2010, 17:54:17
Смени малко плочата бе, стига с тая религия!!!

Еми то Корана отрича Библията...и обратното...как ще намерим общ език с тия резани цеви ?
Елементарна логика, но много правилна.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: опълченец в Ноември 12, 2010, 11:27:54
Както е казал боклука Алеко Константинов - европейци сме но все не до там, та така и с помаците, българи са ма не до там...
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: ген. Вазов в Ноември 12, 2010, 15:40:29
хе, що да е боклук бе?
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: цар Калоян в Ноември 12, 2010, 15:47:27
Както е казал боклука Алеко Константинов - европейци сме но все не до там, та така и с помаците, българи са ма не до там...
Ако бях на админа само заради това изказване щях да ти наложа постоянен бан. Ти не си с всичкия си
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Amenhotep в Ноември 12, 2010, 15:49:37
опълченец
Ти да не се зарази от глупостта на Тиесто от другия форум бе човек?

К`во ви става днеска, сдето сте се хванали да плюете по едни от най-големите българи?

п.п.
И сега к`во да правя? Да го трия ли това мнение, да го цензурирам ли или да го оставя да седи като "бълха на чело"?
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: цар Калоян в Ноември 12, 2010, 15:52:41

И сега к`во да правя? Да го трия ли това мнение, да го цензурирам ли или да го оставя да седи като "бълха на чело"?
бан, постоянен бан.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Amenhotep в Ноември 12, 2010, 16:14:44

И сега к`во да правя? Да го трия ли това мнение, да го цензурирам ли или да го оставя да седи като "бълха на чело"?
бан, постоянен бан.

Нямам права да раздавам банове, а и ще е хубаво да разберем защо тоя човек я е изръсил тая простотия.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: цар Калоян в Ноември 12, 2010, 16:17:21
Защото е социалист, пардон, атакист.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: опълченец в Ноември 12, 2010, 16:50:54

И сега к`во да правя? Да го трия ли това мнение, да го цензурирам ли или да го оставя да седи като "бълха на чело"?
бан, постоянен бан.

Нямам права да раздавам банове, а и ще е хубаво да разберем защо тоя човек я е изръсил тая простотия.
Защото Константинов е от тия същите дето днес се срамуват да се нарект българи и смятат Европата или по точно Запада за нещо повече от нас, за нещо възвишено и елитно, а пък българщината за нещо по ниско и по от долна класа.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Amenhotep в Ноември 12, 2010, 17:15:28
Защото Константинов е от тия същите дето днес се срамуват да се нарект българи и смятат Европата или по точно Запада за нещо повече от нас, за нещо възвишено и елитно, а пък българщината за нещо по ниско и по от долна класа.

Не си прав приятелю, Алеко е един голям българин, който силно обича България ... да има пътеписи за чужбинско и се надсмива над бай ганьовщината но точно това надсмиване над бай ганьовщината е едно голямо добро, което той прави за България... това е добро за България, защото той показва нашите грешки и кривици, а както самият Васил Левски е писал до Филип Тотю "На драго сърце да обичаме оногова, който ни покаже погрешката, инак той не е наш приятел".

Въпреки че съм националист и обичам българския народ повече от всичко, няма как да отрека, че народът ни има много "трески за дялане" ... а тия "трески" е започнал да ги "дялка" точно Алеко. 
 
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: ген. Вазов в Ноември 13, 2010, 12:22:16

И сега к`во да правя? Да го трия ли това мнение, да го цензурирам ли или да го оставя да седи като "бълха на чело"?
бан, постоянен бан.

Нямам права да раздавам банове, а и ще е хубаво да разберем защо тоя човек я е изръсил тая простотия.
Защото Константинов е от тия същите дето днес се срамуват да се нарект българи и смятат Европата или по точно Запада за нещо повече от нас, за нещо възвишено и елитно, а пък българщината за нещо по ниско и по от долна класа.


Ти по тая логика трябва да мразиш и Захари Стоянов, и Елин Пелин и т.н.трябва да мразиш всички дето казват истината за българите...
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: опълченец в Ноември 13, 2010, 12:31:47

И сега к`во да правя? Да го трия ли това мнение, да го цензурирам ли или да го оставя да седи като "бълха на чело"?
бан, постоянен бан.

Нямам права да раздавам банове, а и ще е хубаво да разберем защо тоя човек я е изръсил тая простотия.
Защото Константинов е от тия същите дето днес се срамуват да се нарект българи и смятат Европата или по точно Запада за нещо повече от нас, за нещо възвишено и елитно, а пък българщината за нещо по ниско и по от долна класа.


Ти по тая логика трябва да мразиш и Захари Стоянов, и Елин Пелин и т.н.трябва да мразиш всички дето казват истината за българите...
Е що пък Елин Пелин :^)
Трябва да има повече такива като Вазов и по малко като Алеко. В смисъл в тия смутни времена дето ги изживявавме, доза иделизъм и патриотизъм ще е по животворяща и плодотворна за България и българите, от колкото песимиъм и черногледтство и тн.
Последния такъв голям творец беше може би Хайтов.
Само, че безродната и антибългарска власт последните години такива като Вазов не ги тачи въобще, тачи такива дето оприличават България на тоалетна или пък такива дето отричат баташкото клане...
За Бога, дори ако можеха биха забранили Аз съм българче, Български език, Епопея на забравените, Подь игото и тн... С идиотския довод, че децата не го разбирали.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: ген. Вазов в Ноември 13, 2010, 12:35:27
Вазов идеализира, но всъщност истината за българите я пишат Алеко Константинов, Захари Стоянов.., затова те за мен са много по добри писатели от Вазов. Вазов е за деца, да им разказва приказки.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Rodolubec в Ноември 13, 2010, 15:10:17
Помаците са същите лайна като останалите мюсюлмани,само беля и поразии може да се очаква от тях,по мръсни са даже и от циганите.Ето защо най-хуманният начин да се отървем от тях е физическото им унищожение,по възможност по бързо. Само мъртвият мюсюлманин е добър мюсюлманин.Смърт за тия гадове. ;-)
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Absinthia в Ноември 13, 2010, 15:22:32
Помаците се държали с християните гадно - нека ги убием.
А какво правим когато християните се държат гадно с езичниците например? Да ги убием и тях, а?

Така ли и не разбрахте защо изобщо са създадени тези религии?
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Rodolubec в Ноември 13, 2010, 17:15:24
Правени са много опити помаците да бъдат приобщени към българите след освобождението, но все не е ставало. Единствените успехи са били, когато им се смени и верата или бидат откъснати от нея.
Общо взето си е така, за да бъдат пълноценни българи, трябва да бъдат покръстени или поне да са атести. Бидейки мюсюлмани, пак са българи, но един вид повредени, слабо звено, потенциални предатели. Познавам немалко помаци, понеже съм от такъв край и мога да кажа, че тия са си българи отвсякъде, обаче ислямът си е проблем - проблем, който трябва да бъде решен.
Естествено че са българи,обаче ислямът пречи,пречи и то много.Самите помаци,повлияни от пропагандата на република турция,се обръщат против българите и застават на страната на друговерците.Ето защо единственият начин по който тази пасмина да бъде приобщена към българите е да си смени религията и като цяло да отхвърли исляма и да приеме християнството или поне атеизма.В основата на всички беди и нещастия на родината ни стои именно исляма.Докато не примат нашата идентичност и религия само камшика ги оправя.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Absinthia в Ноември 13, 2010, 18:02:07
Правени са много опити помаците да бъдат приобщени към българите след освобождението, но все не е ставало. Единствените успехи са били, когато им се смени и верата или бидат откъснати от нея.
Общо взето си е така, за да бъдат пълноценни българи, трябва да бъдат покръстени или поне да са атести. Бидейки мюсюлмани, пак са българи, но един вид повредени, слабо звено, потенциални предатели. Познавам немалко помаци, понеже съм от такъв край и мога да кажа, че тия са си българи отвсякъде, обаче ислямът си е проблем - проблем, който трябва да бъде решен.
Естествено че са българи,обаче ислямът пречи,пречи и то много.Самите помаци,повлияни от пропагандата на република турция,се обръщат против българите и застават на страната на друговерците.Ето защо единственият начин по който тази пасмина да бъде приобщена към българите е да си смени религията и като цяло да отхвърли исляма и да приеме християнството или поне атеизма.В основата на всички беди и нещастия на родината ни стои именно исляма.Докато не примат нашата идентичност и религия само камшика ги оправя.

Сякаш фанатизираните християни пък не са по различни? Всяка една религия, когато стане крайна, е погрешна! Това е просто вяра, народът ни си я променял не веднъж. Така че винаги може за пореден път да се промени!!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Ноември 13, 2010, 20:35:50
Помаците се държали с християните гадно - нека ги убием.
А какво правим когато християните се държат гадно с езичниците например? Да ги убием и тях, а?

Така ли и не разбрахте защо изобщо са създадени тези религии?
Пропусна да итраш някоя от мислите н другрите Ленин или Маркс :-D :-D :-D :-D :-D
Ало форума не е комунистически - дали се сещаш а ?
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Absinthia в Ноември 13, 2010, 20:38:08
Помаците се държали с християните гадно - нека ги убием.
А какво правим когато християните се държат гадно с езичниците например? Да ги убием и тях, а?

Така ли и не разбрахте защо изобщо са създадени тези религии?
Пропусна да итраш някоя от мислите н другрите Ленин или Маркс :-D :-D :-D :-D :-D
Ало форума не е комунистически - дали се сещаш а ?

Да ама форумът не и към сайта на българската патриаршия!
Ох, фанатизмът ти вече дори не е смешен! Престани да спамиш темите, иначе пак е започна да ти трия съобщенията без да ги чета!  ;-)
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Rodolubec в Ноември 20, 2010, 19:51:58
Ето какво представлява онази част от българското общество??? Наречена помаци или смешният термин измислен от българофобите "българо-мохамедани" сякаш тези потурчени подлоги на турция,някога са се чувствали или мислели за България.Та нека се върнем на темата.Знам че някой от форумните потребители,който смятат че тези българоговорящи изроди лоялни на Османската империя са наши "братя" но ще попаря жалките им надежди със следният покъртителен и жесток разказ който за наше съжаление е бил действително за живота на българите в отоманската империя.                                                                                                                                                                                                                                                                          Черквата «Света Неделя»                                                                                              била стара направа, метър и половина вкопана в земята, и захващала пространство около двеста четвъртити разкрача [1]. В черковния двор стояло околовръст гробище с ширина от десет до двайсет разкрача заградено от всяка страна с дувар от два метра височина, наричан «калето на черквата».
    Тука се събрала по-голямата част от цялото баташко население, което мислело, че се е запазило от ужасите на пожара и което вярвало, че светците на черквата не ще позволят на мръсните башибозушки ръце да осквернят с човешки невинни кърви светилището им. И наистина, на първо време техните илюзии се оправдали. Те били нападнати едновременно с ония, които били скрити в училището, но черковното кале не позволило на главорезите да видят с тях такава бърза сметка, каквато видели с клетниците в училището. Най-напред башибозуците (става въпрос за помашките съюзници на турция) се мъчили да влязат през калето, на което се възкачвали с голи ножове, но били събаряни от мъжете, или жените с дървета и камъни, които къртили от гробището. Тука всички били готови за отчаяна борба, но се лишавали от необходимите за това оръдия — били, както се казва, без ръце. Помежду хилядното множество, намерили се у децата, останали непредадени, само два малки пищова, с които Костадин Вранчов и Димитр Насков Кавлаков се качвали един подир друг на едно орехово дърво и са убили около двайсет помаци, додето пищовите се счупили.
    Като видели помаците, че е невъзможно да влязат през калето, захванали да къртят стената, да правят в нея дупки за пушките си и да убиват беззащитните. В скоро време куршумите запищели със смъртоносните си песни и мъже, жени и деца захванали да падат като круши. Най-напред батачани и батачанки се хвърляли отчаяно за отбрана, хващали масурите на отправените срещу тях пушки, отнемали ги и ги изпразвали в неприятеля; или се спущали с юмруци върху влезналите, събаряли ги на земята и ги убивали. Но тая самоотбрана била слаба и нищожна. Хиляди башибозуци навлезли в калето от всяка страна като бесни вълци и подхванали най-ужасяващото клане. Ония нещастници, които с голите си ръце се мъчили да окажат каквото и да било съпротивление, бивали съсичани от други. При това, калето се пълнило от такова сгъстено множество, че нямало възможност дори за юмручна самоотбрана. Само башибозушкият ятаган правил място, само той полагал тия човешки класове от мъже, жени и деца на земята, както сърпът на жътварката полага класовете на гъстата нива, както косата на косача полага високата трева на ливадата… Кървите на беззащитните текнали като пороен дъжд да напояват пръстта на закопаните и да се смесват с костите на изгнилите и стопените мъртъвци. Наред с глухите удари на ножа и с дивите гласове на касапите, слушали се от всяка страна детински отчаяни писъци, жаловити гласове, печални охкания и сърцераздирателни стенания на умиращите. Това било цяла «олелия». Башибозуците се явили в лика на най-грозната смърт и произвели потресаващ ужас у всички. Отчаяните въздишки, гласовете за помощ и плачовете като че се издавали от всички — от наранени и премазани (смачкани), от умиращи и здрави. Но първото впечатление скоро минало. Явната смърт, леещата се човешка кръв — на близки роднини, приятели и познайници, пък и самата ожесточеност на касапите, произвели своята си сила, която като тежка мъртвешка ръка налегнала чувствата с оная тъпост, която читателят е видял в по-горните кланета. Срещу неминуемото като че всякой противопоставил оная смирена готовност за смъртта, оная безропотна покорност на участта, каквато е завещал в пример нашият Спасител, каквато се среща в житиетата на много почитаеми от светата Черква светци. Риданията, стенанията и плачовете се задавили в гърдите на «обречените на заколение». По четирите краища на калето се възцарила предсмъртна тишина, в която се слушали само глухите удари на ятагана, тежкото падане на обезглавените тела и тънките цикания на хвърлените или оставените без родители бозайничета, на които, вижда се, тоя силен хипнотизъм не е могъл да действува. Дори болките не са се чувствували така силно, дори и те замирали в затъпените и затвърделите чувства. На ръцете на бащата, например, се премята в последни гърчове недокланият син, на самия баща ятаган е отсякъл едната ръка, а той го държи с всичката си сила, държи го като здрав и неповреден, и чака търпеливо и дълго нови по-решителни удари; или майка и дъщеря накълцани и недоклани, стоят прегърнати, мълчаливо гледат клането наоколо си и безропотно чакат новия си ред от други касапи…
    Но само кръвта и смъртта на беззащитните не удовлетворявала и не насищала желанията и намеренията на помаците. Те виждали, че жертвите им стоят като кротки и безчувствени агнета на касапницата и че следователно могат, когато поискат, да ги подведат под острието на ножа си, но в същото време разбирали, че с бързината на изтреблението им губили много в материално отношение. На убитите мъчно се вадили неповредими дрехите, мъчно се и разтърсвали за пари и други ценни неща, които се намирали току-речи у всички батачани и батачанки. Ето защо след ужасното клане в калето, една част от тях — най-вече жени и деца, били оставени до време и откарани на Беглишките хамбари, за да бъдат мъчени за пари и да се насищат други желания на побеснелия фанатизъм…
    Останали скритите в самия храм — черквата.
    Тука били събрани и заключени четири-пет пъти повече люде, отколкото са могли да се вместят живи, изправени и по възможност сгъстени човешки същества. Тука било едничкото място за спасение и тука се стекло такова множество, което само си създало нови смъртоносни удари, само станало палач на слабите си дечица! Нямало ни едно място, на което е било възможно да си отдъхне човек да не е било запълнено от няколко души насядали и прихванати за равновесие един с друг. По столовете, по амвона, по препречените спонди под кубето, по олтарния иконостас, по великите двери и самия престол — навсякъде били накачени един въз друг мъже, жени и деца! Дъхотата, притисканията били тежки и уморителни. По-силните придържали на рамената си по-слабите; бащите и майките се трудили да държат високо над главите децата си, додето се омаломощавали силите им и падали заедно с тях в краката на множеството… Едни падали на земята, други ставали и бивали повалени въз първите… Някои се хващали за полилеите, повесвали на високо на ръцете си, за да си починат и отдъхнат от притисканията, и след последна умора, спущали се като пресечено дърво… Тежката глъчка, печалните гласове, охканията, сърдитите упреквания едни други и самата задушливост на разваления въздух, омаломощавали и най-сърцатите, най-коравите натури. Мнозина стояли върху удушените деца в несвяст и държали върху си други паднали в безчувствие, които пък служили за основа на изправените…
    Тука било същият ад на мъките!
    Башибозуците заобиколили храма, награкали около прозорците с пушки и ножове и поискали предаването им.
    — Предайте се, москов гяурлар! — викали те със страшни гласове, но никой от затворените не мислел за предаване. Захванали да стрелят, но батачани прихващали отчаяно подадените от прозорците оръжия, трошели ги, или принуждавали притежателите им да се оттеглят. Помъчили се да откъртят и строшат вратите, или да ги изгорят с газ за да си отворят път; но и това не им се удало, защото те били дебели, дрянови и обковани с широки железа. Опитвали се да развалят стените, качвали се да открият и покрива, но нито едното, нито другото било възможно. Те само гърмели с пушките и пищовите през прозорците, без да могат да видят какви резултати се получават…
    Макар в мъчително и угнетяващо положение, затворените в храма все пак се крепели с надеждата, като за сламка в морето, че само търпението ще ги избави и спаси от кървавия нож на отвратителната помашка сбирщина. Бедите и теглилата все се увеличавали, задушаването на жени, моми и деца все повече се умножавало, минутите ставали все по-тежки и по-ядовити, а те, клетниците, все търпели, все чакали спасение, все се надявали на нещо, без да си определят ясно изгледите на надеждата!
    Цели три денонощия те преминали в такова състояние; цели три денонощия те са се мачкали и тъпкали един друг; цели три денонощия, те не са затваряли клепките си в дремота, или съновна почивка, но същевременно и не са ги отваряли ясно, не са можали да имат ясното съзнание, че живеят!..
    Дъхотата, притискането, страхотиите и всичките други адски мъки, изнурили силите на малко и голямо, засъхнали им устата и гърлата и им отворили страшна жажда.
    — Вода, вода! — завикали от всяка страна с примрели и сухи гласове.
    — Вода, вода! — завикали и притъпканите и завалените под краката на множеството.
    Но вода нямало никъде.
    — Дайте само да си наквасим устните, — викали други, умирайки от жажда.
    — Дайте две капки.
    Но и това нямало.
    — Дайте да се наквасим от кандилата, — казали едни и кандилата отведнъж се разграбили и разквасили попуканите устни едва на една стотна част…
    — Кладенец, кладенец, да се изкопае! — извикали други в отчаянието си от жажда.
    — Инак ние ще измрем от жажда!..
    — Кладенец! — гръмнало се от всички, които можали още да си спомагат с последните звукове на гласа и целият храм заехтял от повторението на тая едничка надежда.
    Тоя си час, най-коравите ръце се заловили, кой с мотика, кой с лопата, кой с пръсти и в скоро време изкопали една дупка от два метра дълбочина, но вода не се показвала: земята като че нарочно се показвала суха и колкото по-дълбоко, толкова по-суха!
    — Боже, вода не излиза! — понесло се като мълния в давещото се от дъхота и жажда множество.
    — Квасете си устата с кървите на убитите, или с ония на собствените си рани! — чул се един съвещателен глас, който се приел за ново спасение и кървете се засмукали.
    Било писано обаче че това кърваво утоление да замре веднъж завинаги в минутата на появата му — да замре в други ужаси, в други адски мъчения и терзания… Тъкмо в това време, свирепата помашка изобретателност се явила като нов по-страшен гръмов удар и разбила у нещастните клетници и най-последните искри на надежда за живот и спасение!.. От прозорците почнали да хвърлят кошери с пчели, които сърдито, като ядовити змии, забръмчали между тях и забождали клосилата (жилата — П.Б.) си в плътта им. Подир тях взели да хвърлят натопена в газ и запалена слама. Пчелите ги клосили, жилили; запалената слама горяла, пържела живите им още лица; гъстият дим ги давел, затварял им очите, тровел ги…
    Адът се преобърнал в пъкъл…
    Тука била преизподнята!
    Всяко ново движение, предизвикано от жилата на пчелите, или от огнените езици на газовата слама, произвеждало нови и нови стъпквания, смазвания и удушвания на мъже, жени и деца…
    — Милост! Милост! Човеци сме!… — викали злочестите жени отвътре, но никой не ги слушал. Пчелите продължавали да се хвърлят, терзанията все повече и по-силно се увеличавали и храмът заприличал на истинска преизподня!…
    — Милост! Милост! — повторили други и отворили главната врата, за да покажат страхотията на грозното и ужасното зрелище и да омекотят сърцата им.
    Но на вратата се показали не такива същества, които да носят в сърцето си човешки чувства, показали се в първите редове на башибозушката сган, най-отчаяните кръвници. Те били: прочутият разбойник от неврокопското село Чече, наречен Левицата, Медю Бейкташа от Ракитово, Алиш пехливан от Баня, Моамед от Дорково и др. Те били с възпретнати ръкави, с препасани престилки, с голи ножове и наченали клането е думите: «гиди москов гяурлар!». Подир тях навлезли други, трети и колкото можел да събере пътят на отворените кървави редове. Кръвта текнала, запръскала ликовете на светците и покривала телата на падналите и лежащите в несвяст.
    Колкото и да били омаломощени и изнурени батачани, пак се хвърляли отчаяно за отбрана и падали като борци под острилото на ножа. Христю Станков сполучил да откърти в натрупаното множество едно дърво от черковните столове, нападнал башибозуците, убил двама, взел ножа на един от убитите, нападнал на други и се борил, додето го съсекли. Така също и жени в куп с голи ръце се спущали върху някои от касапите и са се съпротивлявали, додето са бивали насичани на парчета от други…
    Наред с клането, правили се и отвратителни подигравки с телата на убитите и вършили се такива грозотии, каквито само башибозушката кървава фантазия можела да измисля. Много бременни жени били разпаряни живи, вадили децата от утробата им, натъквали ги на ножовете си и с диви тържествуващи провиквания се разхождали помежду беззащитните християни, за да им покажат геройското си тържество…
    Други са имали охота да потурчват, но никой батачанин или батачанка не приемали съзнателно такова спасение.
    — Потурчи се! — казвали десетина башибозуци на интелигентния момък Никола Поп Петров [2], като му вперили в тялото голите си ножове.
    — Аз не променям бащината си християнска вяра на вашата кучешка — отговорил той твърдо и презрително.
    — Приеми макар кучешката ни вяра, — за да те оставим жив, повтаряли те.
    — Аз предпочитам да умра християнин, а не да живея като куче, — отговорил той още по-твърдо и по-презрително. И мъжествено посрещнал най-грозните мъчения, мъжествено претърпял всички болки от постепенното отсичане членовете на тялото му и мъченически се преселил във вечния покой на християнските светци…
    Като заклали мъжа на Лаза Богданова, известната хубавица в селото, убиецът бил пленен от красотата ù и ù обявил, че я взема за жена, за да краси харема му…
    — Добре, но аз по-напред трябва да видя твоята кръв, както видях кръвта на мъжа си, — отговорила тя твърдо, извадила един малък нож захлупач и с мъжествена сила го забола в сърцето му, а другарите му я насекли на части.
    Такива примери били на всяка крачка.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Ноември 20, 2010, 20:31:11
А сега нека някой ми каж : може даима бг-националисти помаци !!!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Ноември 20, 2010, 20:45:49
Може!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Ноември 20, 2010, 21:18:08
Може!
Може ли ? И кои са те ?Наследника на водча на помаците ли ?
Почна да ти хлопа дъската :-D :-D :-D
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Rodolubec в Ноември 20, 2010, 21:51:16
Може!
За такива нацистки боклуци,боядисали се като "националисти"??? Вероятно може,все пак комунисти,нацисти,интербригадисти (международни леви националисти,термин измислен от комунягите) разни анархисти,псведо-патриотари милеещи по скоро за чужди каузи отколкото за Родината си,за вас може и последният циганин или шваба да ви е брат,все пак сте го учили от Маркс и Енгелс.Но за нас истинските българи и патриоти обичащи държавата си,не забравяме враговете си.Не забравяме и не прощаваме лесно онова което са сторили на България.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Nordwave в Ноември 21, 2010, 04:57:19
А сега нека някой ми каж : може даима бг-националисти помаци !!!
[admin]За правописа:Препоръчвам ви да изтеглите и ползвате програмата ItaEst, която е безплатна и доста добра, макар и да не хваща 100% всички правописни грешки - от адрес http://www.bacl.org/itaestbg.html (http://www.bacl.org/itaestbg.html)[/admin]
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Ноември 21, 2010, 11:18:44
.Но за нас истинските българи и патриоти обичащи държавата си,не забравяме враговете си.Не забравяме и не прощаваме лесно онова което са сторили на България.
На същото мнение съм !!!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Oda в Ноември 21, 2010, 20:36:45
Христянството и Бг Рдолюбието вървят ръка за ръка,не може да четеш корана и да биеш турци...
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Ноември 22, 2010, 18:59:26
Христянството и Бг Рдолюбието вървят ръка за ръка,не може да четеш корана и да биеш турци...
Аматези не искат да бият туци, а да им се дупят :-D :-D :-D
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Ноември 22, 2010, 22:50:48
Може!
За такива нацистки боклуци,боядисали се като "националисти"??? Вероятно може,все пак комунисти,нацисти,интербригадисти (международни леви националисти,термин измислен от комунягите) разни анархисти,псведо-патриотари милеещи по скоро за чужди каузи отколкото за Родината си,за вас може и последният циганин или шваба да ви е брат,все пак сте го учили от Маркс и Енгелс.Но за нас истинските българи и патриоти обичащи държавата си,не забравяме враговете си.Не забравяме и не прощаваме лесно онова което са сторили на България.
Върви се лекувай някъде момче, не е добре работата...
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: опълченец в Декември 11, 2010, 20:19:07
Националисти помаци - е те такова животно нема.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Rodolubec в Януари 07, 2011, 09:03:28
(https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/21731382_1710861425887186_6290995161099190381_n.jpg?oh=37518a656ec82854581ac79517f66107&oe=5A493849)   
https://www.facebook.com/royal.bulgaria.in.colour/photos/a.1700464070260255.1073741828.1699018917071437/1710861425887186/?type=3&theater (https://www.facebook.com/royal.bulgaria.in.colour/photos/a.1700464070260255.1073741828.1699018917071437/1710861425887186/?type=3&theater)

                                                        Баташко клане: Баташкото клане е избиване на българското население в село Батак при потушаването на Априлското въстание. То е извършено от турския башибозук, състоящ се главно от помаци от съседните села под прякото командване на Ахмед ага Барутанлията (помак-прасе). След клането той получава отличия и повишение от султана. Според различни оценки, между 1750[1] и 5000 души от селото са избити, като българските жертви в цяла България са между 25 000 и 40 000. На 1 май 1876 г. врагът бил извикан от чорбаджиите на селото, за да предадат оръжието си, след като бунтовниците предали оръжието си, башибозуците ги нападнал и отсекли главите им, ето как Захари Стоянов описва в своите „Записки по българските въстания“, тези и част от по-нататъшните събития:

„На 1 май неприятелят се вмъкнал в селото из долния край. Наместо съпротивление, той, неприятелят, бил поканен даже от самите българи-чорбаджии, със съобщение, че селото ще си предаде оръжието. Няколко души, наистина, си предали оръжието на неприятеля; но намеренията на тоя подъл неприятел били зверски, коварни, мръсни и ужасни. Щом се свършило предаването, главорезите помаци, запретнали ръкави. Те нападнали на обезоръжените жертви, на които отсекли главите с брадви, като ги водели един по един до едно сложено на земята дърво и тук ги секли като дърва. Плач, писъци и молби излизали от устата на всички, но, наместо милост, това е възбуждало по-люто отмъщение и някакво си зверско тържество в средата на тези човешки касапи. Тая варварска постъпка на башибозуците турили цялото село в ужас и трепет. Жени, деца и гологлави мъже бягали из селото към горния край.“ [3] От документираните дакти лъсва истината за помаците (прасетата) излиза и показателната истина за някой играещи си на "националисти" българи,видяхме колко им е национализма на тия нашенски предатели готови да затворят очи пред врага в Родопите.Смърт за предателите на българската кауза.По добре България и Българският народ да умре отколкото да се обедини с мюсюлмани. По добре мъртви отколкото мюсюлмани.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Януари 07, 2011, 18:07:03
Абе това е било за наше добро. Така се е вдигнал шум и е имало повод да бъдеме освободени.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Rodolubec в Януари 07, 2011, 18:11:59
Абе това е било за наше добро. Така се е вдигнал шум и е имало повод да бъдеме освободени.
Естествено ако питаш родните пишман "националисти" и фалшиви патриоти дето изписват България с иницияли БГ турското робство е било жизнена необходимост за българите,например нали си спомняш българският националист Мирослав Блажев който отвлече атвобуса,е този велик български "патриот' проповядва обединение с турция и арабските страни  :-D Истински патриот човечеца,срамота е как гадните българи дето са против турция го плюят.Айсиктир. :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Януари 07, 2011, 18:16:25
Абе това е било за наше добро. Така се е вдигнал шум и е имало повод да бъдеме освободени.
Естествено ако питаш родните пишман "националисти" и фалшиви патриоти дето изписват България с иницияли БГ турското робство е било жизнена необходимост за българите,например нали си спомняш българският националист Мирослав Блажев който отвлече атвобуса,е този велик български "патриот' проповядва обединение с турция и арабските страни  :-D Истински патриот човечеца,срамота е как гадните българи дето са против турция го плюят.Айсиктир. :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Еми така е , обединението ни минава през исляма. Да не забравяме че Хитлер много е харесвал исляма.
А той ги е разбирал нещата.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Rodolubec в Януари 07, 2011, 18:23:42
Абе това е било за наше добро. Така се е вдигнал шум и е имало повод да бъдеме освободени.
Естествено ако питаш родните пишман "националисти" и фалшиви патриоти дето изписват България с иницияли БГ турското робство е било жизнена необходимост за българите,например нали си спомняш българският националист Мирослав Блажев който отвлече атвобуса,е този велик български "патриот' проповядва обединение с турция и арабските страни  :-D Истински патриот човечеца,срамота е как гадните българи дето са против турция го плюят.Айсиктир. :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Еми така е , обединението ни минава през исляма. Да не забравяме че Хитлер много е харесвал исляма.
А той ги е разбирал нещата.
Е ами и то според другаря от БКП Георги Димитров с прякор Гошо Тарабата Васил Левски бил казал че мечтаел за една чиста и свята република която да бъде на турците,помаците,евреите и всички народности живеещи на територията на БЪлгария.Та и нашите фалшиви патриотари уж "борци против комунизма" напълно застават зад думите на омразните комунисти.А забелязал ли си колега колко правещи се на "националисти" келеши повтарят като папагали речите на разни комуняги и социялисти.Уж на външен вид скинари ,раздават го патриоти а пък защитават комунистически тези. :^) :^) :^)Как стават тия работи не мога да разбера.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Януари 07, 2011, 18:26:07
Абе омръзна ми да те поправям. Комунистите бяха за велика и силна България.
За това ги удряше на ислям, тангризъм, индоизъм вангизъм и подобни. Понеже там е истината.
Ама фани се да четеш бе !!!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Rodolubec в Януари 07, 2011, 18:30:10
Абе омръзна ми да те поправям. Комунистите бяха за велика и силна България.
За това ги удряше на ислям, тангризъм, индоизъм вангизъм и подобни. Понеже там е истината.
Ама фани се да четеш бе !!!
:-D :-D :-D :-D :-D Именно те и турците бяха за велика и силна България,както и циганите и мутрите и те са за силна и велика България само че без българите,на тях не им трябват българи,за да имат силна държава. :-D :-D
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Януари 07, 2011, 19:07:55
Абе омръзна ми да те поправям. Комунистите бяха за велика и силна България.
За това ги удряше на ислям, тангризъм, индоизъм вангизъм и подобни. Понеже там е истината.
Ама фани се да четеш бе !!!
:-D :-D :-D :-D :-D Именно те и турците бяха за велика и силна България,както и циганите и мутрите и те са за силна и велика България само че без българите,на тях не им трябват българи,за да имат силна държава. :-D :-D
Омръзна ми от тебе. казвам ти го за последно: само тангро-исляма може да спаси България питай расате и гугата , ако не верваш.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: ген. Вазов в Януари 09, 2011, 12:24:45
Обаче пък турците са мразени от целия арабски свят( мюсюлмани), нали така?
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Мишок в Януари 09, 2011, 14:56:53
Обаче пък турците са мразени от целия арабски свят( мюсюлмани), нали така?
Позна - мразени са. Защото турците вместо да се подчиняват на арабите са ги поробили в един момент.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Saladin в Януари 18, 2012, 16:06:51
Привет на всички Казвам се Саладин на 24г от Стара загора. няма да го овъртам знам че всички ви искате помаците вън от БГ немога да ви разбера защо ние също сме българи. както вие имате форуми в който дискотирате ваши неща така и ние имаме нашите. Ако искате можете да заповядате на нашия pomaci.com/forum и да обменяме инфо  :mad:
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Франкист в Януари 18, 2012, 16:10:16
Привет на всички Казвам се Саладин на 24г от Стара загора. няма да го овъртам знам че всички ви искате помаците вън от БГ немога да ви разбера защо ние също сме българи. както вие имате форуми в който дискотирате ваши неща така и ние имаме нашите. Ако искате можете да заповядате на нашия pomaci.com/forum и да обменяме инфо  :mad:

ами Салахадине,ние по вашите форуми няма какво да правим. Ако сте българи елате вие тук.Но ми се струва че дори и да оставим исляма настрана  - сте се турцизирали доста и не се възприемате за българи.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Saladin в Януари 18, 2012, 16:15:37
Грешиш Фракнист лично аз си нямам нищо общо с турците и не ме бъркат тяхте интересни но въпроса е там че кажат ли помак вие се сещате за турчин Не е така ние помаците си нямаме нищо общо с тях. Обеди ме по какво смяташ че се турцизираме ?
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Франкист в Януари 18, 2012, 16:52:47
Радва ме че нямаш нищо общо с турците или поне ти така твърдиш.Не мисля че аз обаче трябва да убеждавам някого в това че се турцизирате,а дори напротив  - вие трябва да убедите останалите българи ,че сте българи и не се турцизирате. Ще коментирам само, че в почти всички райони с компактно помашко население в продължение на 22 години на власт е турската партия ДПС,пита се в задачката  - след като нямате нищо общо с турците защо "аджеба" продължавате да избирате оня антибългарин Доган и неговата башибозушка палач,които открито следват протурска политечска линия?

Значи: не носите български имена, а турски (повечето от вас), изповядвате ислям - слава богу все още секуларен ( което не е коренната религия в България) - за спонсорираните джамии с пари от Турция няма какво да коментитрам, управлявате се от турци, на всичкото отгоре се изучава турски език във вашите училища. Но най -вече  - с нищо не сте показали, че сте като останалите българи - никой от вас не излезе и не каза - "вашта мама,турска да еба!" на тия от ДПС-то примерно!

п.п.опитвам се да не обиждам,тъй като срещу мен се говори културно - моля да се отбележи!

п.п.п.Лично съм виждал помаци с толкова промит мозък че ми говорят че били турци и че ние не сме ги искали ! - всъщност самите вие се капсулирахте във вашите си региони и не станахте част от нас. Никой освен самите вас не е длъжен да ви изкара оттам! Малко случая е като с циганите дето реват че са онеправдани и не могат да се интегрират,пък продължават да си седят в гетото,да крадат,изнасилват и пр.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Ратникъ в Януари 18, 2012, 17:00:06
Аз помаците повече ги мразя и от самите турци дори, защото навремето честните българи с главите си са плащали, ама са оставали православни а тия боклуци са си дали гъза на Исляма за да спасят кожата - така, че са в корена си предатели !!!!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Saladin в Януари 21, 2012, 13:32:06
Дойдох да коментираме мирно и цивилизовано а отсреща получавам неприлични и нискосмислени отговори от някой лица.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Panzerfaust в Януари 21, 2012, 13:56:19
Саладине, такива има навсякъде, мисля, че със сигурност си очаквал нещо подобно. От една страна, към исляма има много недоверие (включително и аз не го харесвам, даже меко казано, но мога да разговарям нормално, ако видя, че човекът е свестен) поради исторически причини, а сега и заради възходът на Турция и неоосманизмът, а от друга някои тук са просто пишлемета, деца на "прехода" и родителите им просто не са ги възпитали.

Да разбирам ли, че ти се имаш за българин с мюсюлманско вероизповедание?
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Hitlerist в Януари 29, 2012, 15:20:05
Аз помаците повече ги мразя и от самите турци дори, защото навремето честните българи с главите си са плащали, ама са оставали православни а тия боклуци са си дали гъза на Исляма за да спасят кожата - така, че са в корена си предатели !!!!

Ми ако ти опрат ножа на врата, готов ли си да си дадеш живота за вярата? Защото ако не си, нямаш право да съдиш никой.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Ратникъ в Януари 29, 2012, 15:20:50
Ми ако ти опрат ножа на врата, готов ли си да си дадеш живота за вярата? Защото ако не си, нямаш право да съдиш никой.
Да де, ама след освобождението тия са си останали с ислямска вяра !!!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Sturmmann в Януари 30, 2012, 01:06:43
Аз помаците повече ги мразя и от самите турци дори, защото навремето честните българи с главите си са плащали, ама са оставали православни а тия боклуци са си дали гъза на Исляма за да спасят кожата - така, че са в корена си предатели !!!!

По-умно от това да си спасиш кожата няма! Пък след това кеф ти си бъди какъвто искаш, всичко можеш да кажеш в дадената ситуация, важното е да се запазиш и да продължиш рода.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Ратникъ в Януари 30, 2012, 11:25:55
По-умно от това да си спасиш кожата няма! Пък след това кеф ти си бъди какъвто искаш, всичко можеш да кажеш в дадената ситуация, важното е да се запазиш и да продължиш рода.
И са го продължали, ама не са се върнали към православната вяра а са си останали ислямисти !!!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Tiesto в Февруари 01, 2012, 06:05:16
Какво значи помак, звучи ми като извънземен жител на планетата.

Няма такова нещо като помак, а по-скоро има българи !
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Петкан в Февруари 01, 2012, 10:51:39
Какво значи помак, звучи ми като извънземен жител на планетата.

Няма такова нещо като помак, а по-скоро има българи !
"Какво значи помак, звучи ми като извънземен жител на планетата."

 :hi: :2beer:
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Hitlerist в Февруари 04, 2012, 13:46:15
И са го продължали, ама не са се върнали към православната вяра а са си останали ислямисти !!!


Е то това не е от днес за утре. Помохамеданчвани основно са били при Селим първи, тоест 400 години преди освобождението. 400 години са твърде много, а и хората тогава по съвсем друг начин са мислели и много повече са вярвали в свръхестественото, в богове, природни явления и прочие. Виж сега е друго, сега винаги можеш да кажеш Аллах акбар, ако ти опрат ножа на шията, а после да му теглиш една майна, като турчина си тръгне. Защото никой не вярва истински.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Ратникъ в Февруари 04, 2012, 14:04:56

Е то това не е от днес за утре. Помохамеданчвани основно са били при Селим първи, тоест 400 години преди освобождението. 400 години са твърде много, а и хората тогава по съвсем друг начин са мислели и много повече са вярвали в свръхестественото, в богове, природни явления и прочие. Виж сега е друго, сега винаги можеш да кажеш Аллах акбар, ако ти опрат ножа на шията, а после да му теглиш една майна, като турчина си тръгне. Защото никой не вярва истински.
Ти пък какъв хитлерист си да ми защитаваш помаците бе ***************** !!! Ти дори патриот не може да се наречеш, камо ли националист!!!
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Hitlerist в Февруари 04, 2012, 18:56:48
Защитавам всички българи без разлика от вероизповеданието им. както и Хитлер е искал всички германци без разлика от религията им преди всичко да бъдат германци и да живеят в мир. А твърде жалко за теб, ако си мислиш че помаците са турци или врагове на България.
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Сит в Февруари 07, 2012, 18:37:24
Защитавам всички българи без разлика от вероизповеданието им. както и Хитлер е искал всички германци без разлика от религията им преди всичко да бъдат германци и да живеят в мир. А твърде жалко за теб, ако си мислиш че помаците са турци или врагове на България.
Хитлер е бил един шоумен, какво толкова му се възхищаваш :grin-1:
Титла: Re: Не трябва да се мразят помаците - това ги отблъсква от българския корен
Публикувано от: Hitlerist в Февруари 07, 2012, 20:08:02
Всеки си има правото да харесва даден политик, кола, кисело мляко, жена и т.н. Аз харесвам политика Хитлер ти не го харесваш. Ако започнем да спорим, нито ти ще ме убедиш че Хитлер е шоумен, нито аз ще те убедя, че Хитлер е велик. Затова, хайде да не изместваме темета.