Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Събор на бесарабските българи “Есть контакт - 2018” за първи път се проведе в молдовския град Твърдица

Информацията от фейсбук:

Цитат
Младежи от Твардица, Български младежки клуб «Актив» и Всеукраинска обществена организация «Конгрес на българите в Украйна» ви канят на среща на бесарабските българи «Есть контакт — 2018». Тази среща ще се проведе в гр. Твардица, Молдова на 4 и 5 август.

«Есть контакт» — това е традиционна среща на българските младежи, която се провежда през първата седмица на август. Идеята на срещата е да се появават нови запознанства, срещи със стари приятели, установяване на топла връзка между районите и почивка от хаоса на града в живописните кътчета на Бесарабия. Срещата се провежда за 11-ти път. Тази година тя за първи път ще се проведе в Молдова.

Програмата на срещата включва игри, интелектуални и не само състезания между районите, хора, песни, седянка, дискотека и много, много весели моменти! Всичко това дава един огромен незабравим ефект!

Кога: 4 и 5 август
Къде: гр. Твардица, Молдова
Такса за участие — 200 грн

*Задължително условие: на събитието има дрескод — национални носии!

https://www.facebook.com/events/485246211924695/


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2044832162202696&set=ms.c.eJxFztEJREEIQ9GOljFRR~%3BtvbGGCvt~_DN4jjXkQQOMjoHwSWDzoXWsABr6ps8gyg3kX5gimxgcRLbEdTo76jFkruAJX4JhcRjL7fH6Y~%3BNvEQ8A8VvCxc.bps.a.1749175225101726&type=3&theater


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2044832192202693&set=ms.c.eJxFztEJREEIQ9GOljFRR~%3BtvbGGCvt~_DN4jjXkQQOMjoHwSWDzoXWsABr6ps8gyg3kX5gimxgcRLbEdTo76jFkruAJX4JhcRjL7fH6Y~%3BNvEQ8A8VvCxc.bps.a.1749175225101726&type=3&theater


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2044832152202697&set=ms.c.eJxFztEJREEIQ9GOljFRR~%3BtvbGGCvt~_DN4jjXkQQOMjoHwSWDzoXWsABr6ps8gyg3kX5gimxgcRLbEdTo76jFkruAJX4JhcRjL7fH6Y~%3BNvEQ8A8VvCxc.bps.a.1749175225101726&type=3&theater

Фото: Александър Барон

https://www.facebook.com/media/set/?set=ms.c.eJxFztEJREEIQ9GOljFRR~%3BtvbGGCvt~_DN4jjXkQQOMjoHwSWDzoXWsABr6ps8gyg3kX5gimxgcRLbEdTo76jFkruAJX4JhcRjL7fH6Y~%3BNvEQ8A8VvCxc.bps.a.1749175225101726&type=1
2
Култура и изкуство / Re: Музикални поздрави
« Последна публикация от HighVoltage - Август 15, 2018, 21:14:42 »
Както знаете след последните промени за публикуване на клипове от youtube темата бе по- достъпна за четене, отколкото за слушане :laugh-1:, това ще се оправи съвсем скоро. В тази връзка:
Ако някой забележи, че му липсват няколко публикации причината за това ще е, че е публикувал поздрав линка към който вече не работи, а не е ясно какво е имало на него. По тази причина  ще съм го изтрила.
3
Поезия / Re: Кой посяга на моята България?!
« Последна публикация от sekirata - Август 15, 2018, 09:48:30 »
КЪДЕТО Е САЩ ИМА КРЪВ

всичкото друго е ясно..........А.Х.Т.sekirata cekupama
4
Поезия / Re: Моите стихове за моята България
« Последна публикация от cekupama - Август 15, 2018, 09:44:35 »15.08. ДНЕС Е ГОЛЯМА БОГОРОДИЦА
ИКОНАТА "СВЕТА БОГОРОДИЦА ТРОЕРУЧИЦА" ТРОЯН


https://www.vbox7.com/play:c8725385a9&start=11


https://www.troyanmonastery.com/ikonata-sv-bogoroditsa-triraka/На 15 август Българската православна църква отбелязва Успение на Пресвета Богородица, Успение БСтавайки от трапезата, апостолите чуват ангелско пеене и виждат в облаците пречистата Божия майка, обкръжена от ангели, която им казва: "Радвайте се, защото съм с вас през всичките дни".

В памет на явяването ѝ пред апостолите, църквата определя в този ден да се отслужва тържествена литургия и да се прави "въздигане на хляба".

Според народната традиция празникът се нарича Голяма Богородица, за разлика от Малката Богородица, когато се чества рождението на Христовата майка.

На Голяма Богородица, след тържествена литургия в църквата, се освещават обредни хлябове, които жените след това раздават за здраве и за починалите близки. Вярващите търсят покровителството на света Богородица в житейските проблеми.

На този ден правят родови срещи, свързани с жертвоприношение - курбан за живот, за здраве, за плодородна година, против премеждия и болести.

Традиционни ястия на трапезата са прясна питка, украсена с орнамент, пиле каша, варено жито, царевица и тиква. Непременно се ядат диня и грозде.

Разрешава се риба. Вярващите даряват на църквата свещи, домашно тъкано платно, месал, кърпа и пари.огородично или Голяма Богородица.

Това е един от най-големите християнски празници, честван еднакво и от православни, католици и от други християнски деноминации.

Денят е посветен на смъртта на Божията майка или на успението ѝ.

Според преданието на този ден апостолите се събрали от местата, където проповядвали, за да се простят със света Богородица и да погребат пречистото ѝ тяло.

Според Светото писание това е денят, в който Божията майка, на 64-годишна възраст, напуска земния живот и отива при сина си.

Три дни преди смъртта Архангел Гавраил ѝ съобщава, че Бог е пожелал да я вземе при себе си в своето царство, за да царува вечно с него. Последното ѝ желание е да види Светите апостоли заедно. По чуден начин те се пренасят пред вратите на дома ѝ в Йерусалим.Три дни след това сам Исус Христос в небесна слава, обкръжен от ангелски ликове и светци, слиза от небесата за душата на света Богородица.

Погребват я в една пещера край Гетсимания и затварят входа с камък. Когато няколко дни по-късно го отварят, за да се поклони пред светицата закъснелият апостол Тома, намират само плащеницата ѝ.Ставайки от трапезата, апостолите чуват ангелско пеене и виждат в облаците пречистата Божия майка, обкръжена от ангели, която им казва: "Радвайте се, защото съм с вас през всичките дни".

В памет на явяването ѝ пред апостолите, църквата определя в този ден да се отслужва тържествена литургия и да се прави "въздигане на хляба".

Според народната традиция празникът се нарича Голяма Богородица, за разлика от Малката Богородица, когато се чества рождението на Христовата майка.

На Голяма Богородица, след тържествена литургия в църквата, се освещават обредни хлябове, които жените след това раздават за здраве и за починалите близки. Вярващите търсят покровителството на света Богородица в житейските проблеми.

На този ден правят родови срещи, свързани с жертвоприношение - курбан за живот, за здраве, за плодородна година, против премеждия и болести.

Традиционни ястия на трапезата са прясна питка, украсена с орнамент, пиле каша, варено жито, царевица и тиква. Непременно се ядат диня и грозде.

Разрешава се риба. Вярващите даряват на църквата свещи, домашно тъкано платно, месал, кърпа и пари.


А.Х.Т.

5
Археология / Re: Археологически находки във Варненска област
« Последна публикация от Hatshepsut - Август 14, 2018, 22:01:55 »
В Провадия-Солницата археолозите намериха костен връх за копие от късния халколит


Находката още веднъж подсказва, че за находищата от сол тук в древността са се водили битки

Прецизно изработен костен връх за копие е една от първите находки през стартиралия в началото на август археологически сезон за разкопки на Провадия-Солницата, съобщи Moreto.net.

Той е открит при проучването на северозападния сектор край едно от каменните укрепителни съоръжения.


Според археолозите находката, която се  отнася се към последния етап от обитаването на Провадия-Солницата - късен халколит (края на V хил. пр. Хр.), за пореден път подсказва за нестихващите опити на нападателите да се домогнат до богатствата на производителите на сол.

По традиция, след напредване на теренната работа, ще бъде организиран Ден на отворените врати. Тази година събитието е планирано за 6 септември. Така всички, които желаят, ще могат да се запознаят на място с уникалния археологически комплекс и с най-новите открития.

Според екипа археолози, начело с проф. Васил Николов, който вече 14 поредни години проучва обекта, градът е на около 7000 години (датиран е около 4700-4200 г. пр.Хр.). Именно край Солниците на Провадия се намират най-ранните крепостни стени в света, които са от около 4700 години пр Хр.

Солните извори са там от милиарди години, но първите, които са ги използвали са представители на неолитната цивилизация.

http://www.desant.net/show-news/46398
6
Поезия / Re: Кой посяга на моята България?!
« Последна публикация от sekirata - Август 14, 2018, 19:45:07 »
ИНТЕРНЕТА НИ Е ЗАРАЗЕН И ПРОДАДЕН,ОМЕРЗЕН!

Няма вече аз да споря,
всичкото е Божа воля,
пък които се напъват
Божии закони спъват,
Бог със тях ще се разправи,
няма време да се бави.
За малко сме тук на Земята,
има Божи съд,разплата!
sekirata Vidov densekirata Moralnoto padenie na edin narod i v interneta


ИНТЕРНЕТА МАФИЯ Е ЦЯЛА,ВСЕКИ ПЕРЧИ СЕ И ВДИГА ВРЯВА!

Писна ми с глупци да споря,
няма да спра да говоря,
заради онази обич свята,
заради духа на Караджата,
заради Ботевата слава,
заради нечия тъпа глава,
заради мира, праха на дедите,
заради борците горди, честити,
хайдути, герои, майки юнашки
и партизани, души яташки....
Писна ми, но не се предавам,
вярна на себе си, на тях оставам
и ще умра с тоз огън в сърцето
гледайки горе в небето, където
моята звезда все още свети
и вдъхновява ме за тези куплети!

Интернета мафия е цяла!
Който там не вдига врява
и послушно изпълнява
правила различни,смешни
на хора с власт капризни, грешни,
който там не е различен
и се прави на приличен,
който внася и пари
разни подаръци, дори
който там е, за да мрази,
брат, сестра си там да гази
и България родна мила,
не е човек това, а е годзила!

стихове и клипове А.Х.Т.sekirata cekupama
ТРАЙ СИ БЪЛГАРИНО КАТО СИ ТЪП И ПР..... КАТ Г..... !!!
ДЪРЖАВАТА В ЛИЦЕТО НА ГЕРБ-ЕРО-СИК-АДЖИЙСКАТА МАФИЯ И Б.Б. ОТНОВО НАЕ.АХА ОБИКНОВЕННИЯТ БЪЛГАРИН!!!
ОТ ДНЕС ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА СРЕДНИЯТ КЛАС КОЛИ (СИРЕЧ НАРОДНИТЕ) СКАЧА СЪС 100 ЛЕВА ИЛИ КАЗАНО ПО ОБРАЗНО С 55% И СРЕДНАТА ЦЕНА ЗА ГРАЖДАНСКАТА СТАВА ОТ 176 ЛЕВА МИН.ГОДИНА НА 286 ЛЕВА ВЕЧЕ!!!
ЧЕСТИТО ДА ВИ Е.А В ТЪПУНГЕРИТЕ!!!

P.S.
СТАНА ЯСНО ЗАЩО Е УМРЯЛ ОХРАНИТЕЛ В БИВШИЯТ ПАРТИЕН ДОМ.
НО ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ОТГОВОРИ НА ТОЗИ ВЪПРОС!!!
КОЙ РАЗРЕШИ НА БАЛКОНА НА БИВШИЯТ ПАРТИЕН ДОМ СЕГА ЧАСТ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА СЕ СНИМА…
7
Поезия / Re: Кой посяга на моята България?!
« Последна публикация от sekirata - Август 14, 2018, 19:37:31 »
На времето Левски е писал   

Народее.Народеее.../Разбирайте го Говедаа...Говедааа.../


А кой го направи, кои стоят зад всичко това?! Ми то не е само в Румъния, а и Русия, Китай.... и т. н.

Този път никой няма да излезе на улиците /то и не остана кой/, а ще чакат новия поробител да ги освободи. Това е... според мен.


АЛКОХОЛИЗИРАНИ БЪЛГАРСКИ ТЪПАНАРИ!? ИСТИНСКА ВОЙНА В РУМЪНИЯ!
Препълнени влакове с румънци, които живеят в чужбина, са блокирани, за да не могат да стигнат до Букурещ. Самолети, автобуси и личен транспорт стоят по пътища и магистрали, блокирани от страховете на властта.
За българските черноглави говеда подчертавам, че войната, която се разгоря за часове в Румъния е против БЛОКИРАНИТЕ ПРАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПРЕСЛЕДВАНЕ И ЕФЕКТИВНО ОСЪЖДАНЕ НА КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА!


Истинска война в Румъния, на истински европейски граждани, които съзнават последствия за собствения си живот от тоталната и безнаказана корупция!

С какво разполагаме ние?

- съд, който не работи от 28 години и обслужва само престъпници.

- прокуратура, която се ръководи по престъпен начин и в нея има не един прокурор-престъпник.

- многохилядни, никому ненужни полицаи, които на практика са пъдари на овластени престъпници.

- пет органа за борба с корупцията, които са по мъртви от труповете в гробищата.

- депутати, министри и прочее обслужваща клиентела, готови на мига продадат и майка си за пари.

- държавници – страхливци. Мъже на жените си.

- система за национална сигурност – разграден двор.

…и на върха на българската изгоряла девическа гимназия, един ганьо-премиер пладнешки разбойник, който лично облъчва овчедушното си стадо, че в България корупция не съществува. В България има само стабилност и просперитет – в гробищата.

Това сме ние! И ако от горното мазно петно, очаквате добри дни за достоен живот, значи сте тъпи. По-тъпи, от патката от която са взели перото да напишат Библията. Но вие и тази книга не сте прочели, сигурен съм. Коя свиня се интересува от някакви си книги. Тя знае всичко.

Но и затова състояние на развратения дух има решение – смърт, смърт и пак смърт! Докато стъпим на здраво

Николай Марков

http://afera.bg/wp-content/uploads/2018/08/NIKOLAI-MARKOV4-150x150.jpgВИЕ НЕ СТЕ МОЯ НАРОД. ВИЕ,
ОИТО СТЕ ВЪЗМУТЕНИ И ОБЪРКАНИ,
НЕ СТЕ ОТ МОЯ НАРОД!
http://afera.bg/wp-content/uploads/2018/08/NAROD125.jpg

Били възмутени!?
Обиждал съм ги.

Слушайте сега. Вие не сте моя народ. Не съм от вас и вие не сте от мен. Ние сме безкрайно чужди един за друг. Живея с вашата тишина, вие – с моето слово.

Моят народ е носител на непознати ценности. Той съществува в и извън материалния свят. Има особено съзнание. Владее творчески невидимото. Упражнява власт, извън всеки земен закон. Преодолява пространства, неоткрити от милиарди човешки същества. Знае тайни. Сътворява невидими светове.

Моят народ не се моли! Не мрази. Не се доказва. Не търси нищо. Той има всичко в излишък. Никое богатство не е по-голямо от неговото. Знанието е придобито от светлина. В него е силата му.

Моят народ дойде на земята с огън и меч. Не за мир. Непозната за хората война. Знае какво прави и защо. Враговете пият от неговата вода. Хранят се с духовния му хляб.

Моят народ е българският! Вие, които сте възмутени и объркани, не сте от моя народ…
8
Поезия / Re: Моите стихове за моята България
« Последна публикация от cekupama - Август 14, 2018, 19:32:26 »
ВИЕ НЕ СТЕ МОЯ НАРОД. ВИЕ, КОИТО СТЕ ВЪЗМУТЕНИ И ОБЪРКАНИ....

ВИЕ НЕ СТЕ МОЯ НАРОД. ВИЕ,
ОИТО СТЕ ВЪЗМУТЕНИ И ОБЪРКАНИ,
НЕ СТЕ ОТ МОЯ НАРОД!
Били възмутени!?
Обиждал съм ги.

Слушайте сега. Вие не сте моя народ. Не съм от вас и вие не сте от мен. Ние сме безкрайно чужди един за друг. Живея с вашата тишина, вие – с моето слово.

Моят народ е носител на непознати ценности. Той съществува в и извън материалния свят. Има особено съзнание. Владее творчески невидимото. Упражнява власт, извън всеки земен закон. Преодолява пространства, неоткрити от милиарди човешки същества. Знае тайни. Сътворява невидими светове.

Моят народ не се моли! Не мрази. Не се доказва. Не търси нищо. Той има всичко в излишък. Никое богатство не е по-голямо от неговото. Знанието е придобито от светлина. В него е силата му.

Моят народ дойде на земята с огън и меч. Не за мир. Непозната за хората война. Знае какво прави и защо. Враговете пият от неговата вода. Хранят се с духовния му хляб.

Моят народ е българският! Вие, които сте възмутени и объркани, не сте от моя народ…Николай Марков

А кой го направи, кои стоят зад всичко това?! Ми то не е само в Румъния, а и Русия, Китай.... и т. н.

Този път никой няма да излезе на улиците /то и не остана кой/, а ще чакат новия поробител да ги освободи. Това е... според мен.

На времето Левски е писал   

Народее.Народеее.../Разбирай го Говедаа...Говедааа.../

АЛКОХОЛИЗИРАНИ БЪЛГАРСКИ ТЪПАНАРИ!? ИСТИНСКА ВОЙНА В РУМЪНИЯ!
Препълнени влакове с румънци, които живеят в чужбина, са блокирани, за да не могат да стигнат до Букурещ. Самолети, автобуси и личен транспорт стоят по пътища и магистрали, блокирани от страховете на властта.
За българските черноглави говеда подчертавам, че войната, която се разгоря за часове в Румъния е против БЛОКИРАНИТЕ ПРАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПРЕСЛЕДВАНЕ И ЕФЕКТИВНО ОСЪЖДАНЕ НА КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА!

Истинска война в Румъния, на истински европейски граждани, които съзнават последствия за собствения си живот от тоталната и безнаказана корупция!

С какво разполагаме ние?

- съд, който не работи от 28 години и обслужва само престъпници.

- прокуратура, която се ръководи по престъпен начин и в нея има не един прокурор-престъпник.

- многохилядни, никому ненужни полицаи, които на практика са пъдари на овластени престъпници.

- пет органа за борба с корупцията, които са по мъртви от труповете в гробищата.

- депутати, министри и прочее обслужваща клиентела, готови на мига продадат и майка си за пари.

- държавници – страхливци. Мъже на жените си.

- система за национална сигурност – разграден двор.

…и на върха на българската изгоряла девическа гимназия, един ганьо-премиер пладнешки разбойник, който лично облъчва овчедушното си стадо, че в България корупция не съществува. В България има само стабилност и просперитет – в гробищата.

Това сме ние! И ако от горното мазно петно, очаквате добри дни за достоен живот, значи сте тъпи. По-тъпи, от патката от която са взели перото да напишат Библията. Но вие и тази книга не сте прочели, сигурен съм. Коя свиня се интересува от някакви си книги. Тя знае всичко.

Но и затова състояние на развратения дух има решение – смърт, смърт и пак смърт! Докато стъпим на здраво
9
Поезия / Re: Моите стихове за моята България
« Последна публикация от cekupama - Август 14, 2018, 19:28:28 »
ТРАЙ СИ БЪЛГАРИНО КАТО СИ ТЪП И ПР..... КАТ Г..... !!!
ДЪРЖАВАТА В ЛИЦЕТО НА ГЕРБ-ЕРО-СИК-АДЖИЙСКАТА МАФИЯ И Б.Б. ОТНОВО НАЕ.АХА ОБИКНОВЕННИЯТ БЪЛГАРИН!!!
ОТ ДНЕС ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА СРЕДНИЯТ КЛАС КОЛИ (СИРЕЧ НАРОДНИТЕ) СКАЧА СЪС 100 ЛЕВА ИЛИ КАЗАНО ПО ОБРАЗНО С 55% И СРЕДНАТА ЦЕНА ЗА ГРАЖДАНСКАТА СТАВА ОТ 176 ЛЕВА МИН.ГОДИНА НА 286 ЛЕВА ВЕЧЕ!!!
ЧЕСТИТО ДА ВИ Е.А В ТЪПУНГЕРИТЕ!!!

P.S.
СТАНА ЯСНО ЗАЩО Е УМРЯЛ ОХРАНИТЕЛ В БИВШИЯТ ПАРТИЕН ДОМ.
НО ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ОТГОВОРИ НА ТОЗИ ВЪПРОС!!!
КОЙ РАЗРЕШИ НА БАЛКОНА НА БИВШИЯТ ПАРТИЕН ДОМ СЕГА ЧАСТ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА СЕ СНИМА ПОРНО ФИЛМ?????????????????????
НЕ ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА НЕ Е ПОРНО,НО КОЙ ДАДЕ РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА БРУТАЛНАТА ПОРНО ИЗЯВА С ПОГЛЕД КЪМ МИН.СЪВЕТ И СОЦИАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО!!!
КОЙ???
10
Конспирация / Re: Стратегията на III световна война
« Последна публикация от april_z - Август 14, 2018, 17:18:41 »
има следната теория.

англичаните като империя са се стремили към господство над други държави.

Монархията е тази форма в която монарха има интерес неговата държава да се развива добре.

това не е било в интерес на англичаните и там най-вече на английските евреи.


Това ги е накарало да подбудят и да фабрицират френската революция. По този начин са се освободили от един конкурент при завземането на света, франция.

И от там нататък главната идея на Великобритания е да експортира революции. с помощта на петата колона от евреи.

Така е било с комунистическата революция в Русия и прочие.

и до ден днешен тази стратегия са я предали на сащ които в момента са най големият износител на революции.
По този начин се гарантира богатството на богатите, които могат лесно да се местят от една държава в друга.

 
 :mad:


Страници: [1] 2 3 ... 10