Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
България / Re: Васил Левски
« Последна публикация от Sirows - Днес в 22:16:53 »
Масонска е на майка ти пу*ката, Мишок!

Идеята за република, вероятно е свръх националистическа. За циничният ти език, даже няма да коментирам.
Колкото до Левски, трябва човек да е чел доста за него. Уж говори за република, а знамето което поръчва да се ушие за едно бъдещо въстание е с монархически символи, а не републикански.
2
Култура / Re: Седем знаменити песни на Паша Христова
« Последна публикация от Hatshepsut - Днес в 21:46:42 »
Паша Христова - Когато си отидеш

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=5O-8ttSpjWo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=5O-8ttSpjWo</a>
3
Чужбина / Re: Сагата в Сирия - докъде ще доведе?
« Последна публикация от Петкан - Днес в 21:25:30 »
Напрежението расте! Сирийски проправителствени сили започнаха да навлизат в Африн

20 февр. 2018 | 17:48

Сирийската държавна телевизия показа конвой от бойни автомобили с тежки картечници да преминават покрай блокпостове с отличителни знаци на кюрдските сили


Проправителствени сирийски военни части са започнали да навлизат в намиращия се под кюрдски контрол район на Африн в северозападната част на страната, срещу който от месец турската армия води офанзива, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Сирийската държавна телевизия показа конвой от бойни автомобили с тежки картечници да влизат в Африн от съседното село Нубул, преминавайки покрай блокпостове с отличителни знаци на кюрдските сили.

В БТР-ите се виждали войници в камуфлажни униформи, развяващи сирийски знамена и скандиращи проправителствени лозунги.

Сирийски държавни медии предадоха, че турските сили обстрелват проправителствените сирийски бойци, след като са навлезли в региона на Африн, съобщи Ройтерс.

Засега няма коментар относно навлизането на сирийските части от страна на кюрдски официални представители, посочва АП.

До този развой се стигна ден след като Турция предупреди сирийското правителство да не навлиза в контролирания от кюрдите анклав, срещу който е в ход турска военна офанзива. Анкара каза, че всяка сирийска военна намеса "ще има последствия", ако целта й е да защити кюрдските бойци.

Още вчера сирийската държавна телевизия посочи, че части на сирийското опълчение идват в Африн, за да се предотврати превземането му от Турция, а според военен телевизионен канал на ливанската групировка "Хизбула", която е съюзник на сирийското правителство, навлизащите в Африн сирийски части идват от Алепо.

ДПА припомня за вчерашното съобщение за постигнато споразумение между правителството в Дамаск и кюрдските военни части да се разреши на проправителствените сили да влязат в Африн и да подкрепят кюрдите, които отблъскват настъпващите турски части, подлагащи града на артилерийски обстрел.
http://epicenter.bg/article/Naprezhenieto-raste--Siriyski-propravitelstveni-sili-zapochnaha-da-navlizat-v-Afrin-/147695/7/0
...
...
Башар Асад не прави нищо без да го е съгласувал с Москва, дори когато ходи в тоалетната!
Кюрдите ще бъдат измамени жестоко от Ердоган, Путин и Асад, и така Путин ще разбие мечтите на САЩ за кюрдски коридор под американски контрол.
4
Дано да е за добро, защото другарите от ОП направиха това:

5
Общи дискусии / Re: Цитатът на деня
« Последна публикация от Петкан - Днес в 20:43:55 »
„Всеки един скандал, които се стремят да провокират БСП и президентът, защото те са едно цяло - това е ясен проект, който е реализиран от началото на 2016 г. - да вървим към нещо друго, но не и да бъдем част от силна и обединена Европа“. ( председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов )
http://epicenter.bg/article/GERB-i-patriotite-svalyat-utre-Zhablyanov-/147699/2/0
6
България / Re: Васил Левски
« Последна публикация от Петкан - Днес в 20:32:16 »
Цитат
че това за републиката са масонски внушения сложени в устата на Левски доста след освобождението.


Масонска е на майка ти пу*ката, Мишок!
Ако Путин е навсякъде, това е много лошо, защото това е мечтата на съвременните болшевики и тези, които искат да възстановят Съветския съюз и социалистическия концлагер.

Цитат
Памятник Путину: открытие и откровения

В пригороде Санкт-Петербурга казачий союз города установил скульптуру Владимира Путина в образе римского императора. Корреспондент DW побывал на церемонии открытия памятника.
http://www.dw.com/ru/%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%83-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D1%8B%D1%82%D0%B8%D0%B5-%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F/a-18454646
7
Национална Съпротива ще прави политическа партия


Съратници, ние от Национална съпротива започваме наш политически проект. За име сме избрали "Независимост", защото именно това липсва на нашата държава в последните 74 години.
За цел си поставяме да водим борба за една национално могъща, независима, обединена и социално справедлива България!
Време е национализмът да се представлява от националисти, а не от актьорите, играещи само ролята на такива, които всъщност са най-големите крепители на статуквото! В България всички партии обслужват чужди интереси. Едни обслужват интересите на САЩ и Европейският съюз, други пламенно защитават интересите на Русия, трети са открито турски партии, ала общото между всички е това, че са вредни за България!
Време е тези, които направиха от националното предателство държавна политика, да си платят!
За да получим регистрация се нуждаем от 2500 члена; и поради това започваме събирането им чрез подписка. Който желае да помага - нека помага; който не желае да помага - нека поне не пречи!

П.С Бланки за индивидуално членство са разпратени по дивизиите ни в страната, ако във вашият град нямаме, то пишете ни и ще ви пратим!

(информацията е от профила на Благовест Асенов във фейсбук)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=206409866770157&set=a.160502391360905.1073741830.100022034355683&type=3&theater
8
Фолклор / Re: Народна традиция - Кукерите
« Последна публикация от Sirows - Днес в 18:51:14 »
ИНТЕРЕСНО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА  !
__________________________________

Отец Силвестър Янакиев
 
Покрай другите проблеми, които от началото на тази година притиснаха българския народ и принудиха Българската православна църква активно да защити правата на православните християни, забравихме да обърнем внимание и на една друга зараза, която от няколко години набира скорост в Сливенско и Ямболско.
Светата ни православна вяра категорично се противопоставя на опитите за възстановяване на кукерството и кукерската традиция. Разбира се, всеки има право да прави каквото намери за добре, но апелът ми е отново към православните християни, защото те са избрали да бъдат синове и дъщери на нашия Господ Иисус Христос и да го следват достойно. Тази тяхна принадлежност ги задължава да не се допират до учения, практики и действия, които произхождат от противника на нашата вяра - дявола.
Произходът на кукерството датира още отпреди 2000 години. То е остатък от религиозна субкултура, която не съществува повече от 1500 години и е изкоренена от християнството.
Сведения за черпим от житието на Свети Дасий Доростолски (Силистренски). Той е бил убит от езичниците на 20 ноември 292 година, защото отказва да участва в празникът на Кронос.
Тридесет дни преди празника бил избиран и карнавален "цар на крониите" - красив юноша от войската, когото обличали в царски одежди и който имал пълната свобода да извършва каквото си поиска в продължение на няколко седмици, да бие, убива и изтезава хора, включително и да притежава, която си пожелае от жените в града, където бил избиран. След края на този срок царят на крониите бил принасян в жертва на Кронос. Пълната свобода на избраника е била осигурявана от войници, маскирани с тежки, огромни маски, козина и звънци, въоръжени, държащи в ръце големи тояги. Обърнете внимание, че това описание напълно съвпада с днешните кукери!!!
Думите на свети Дасий пред съда били категорични: "Аз изповядвам, че съм християнин, както много пъти изповядвах, и не се покорявам на никого, освен на единия безгрешен и вечен Бог - Отец, Син и Свети Дух в трите имена и начала, но в една същност."
Една трета от целия текст на житието проследява езическия ритуал, посветен на Кронус и провеждан ежегодно в една войнишка среда като Дуросторум. И това не е случайно, а преднамерено внушение на автора, насочено към съвременниците му, които през V-VI в. още били подвластни на езическата обредност. Тази традиция явно е била толкова силна, та е достигнала до днес в българските земи под формата на кукерски игри.
Не е полезно за православните християни да участват в такива празници! Това уврежда вярата им. Нарушава отношенията им с Бога. Вкарва ги в грях, равносилен на отстъпничество от вярата...
Помислете добре и не приемайте това зло!
9
България / Re: 50 нюанса червена шизофрения !
« Последна публикация от Sirows - Днес в 18:37:19 »
Въпроса е : защо не си ги пишеш глупостите в една тема, ами постоянно пускаш нови и нови и задръстваш форумът.
Направи си една и там си публикувай, каквото имаш да казваш. Така ще ни е и по-лесно да следим изказванията и творенията ти.
10
България / Re: Васил Левски
« Последна публикация от Sirows - Днес в 18:35:34 »
Така е, селянчето от славяново е изключително просто и ограничено създание, за което РаСИЯ и расийските му господари са над всичко, а !
Бе не знам дали знаеш, но е американски възпитаник, завършил американско училище. Както и да е Путин е навсякъде .................. :smile-1:
Страници: [1] 2 3 ... 10