Каква операционна система използвате?

Започната от Hatshepsut, 03 Фев 2010, 11:43:11

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Каква операционна система използвате?

Windows 8 / 8.1
1 (6.3%)
Windows 7
4 (25%)
Windows Vista
0 (0%)
Windows XP
6 (37.5%)
Windows 2000
0 (0%)
Windows ME (Millenium Edition)
1 (6.3%)
Windows 98
0 (0%)
Windows 95
0 (0%)
Windows NT 4.0
0 (0%)
Windows 10
3 (18.8%)
Linux - Mandrake/Mandriva
0 (0%)
Linux - Slackware
0 (0%)
Linux - Gentoo
0 (0%)
Linux - Ubuntu
4 (25%)
Linux - Debian
0 (0%)
Linux - OpenSuse
0 (0%)
FreeBSD
1 (6.3%)
Linux - Red Hat/Fedora
0 (0%)
Mac OS
0 (0%)
Друга
1 (6.3%)

Общ брой гласове: 16

rado84

Registered user
**
Forum Member
Публикации: 142
Компютърен маниак
Локация: В компютъра.
Зодия: Aquarius Aquarius
Religion: Atheism Atheism
Politics: None None
Активен
Баси, в т'ва няма ник'ва логика... Излиза, че 8.1 се разбира перфектно с чипсет невидия 430, а със 750 - не.

Ненчо

*
Junior Member
Публикации: 35
Локация: Liverpool, UK
Активен
Уиндоуз 7 е много добра, макар и остаряла. Все още върши работа от страна на интернет секюрити.
В това отношение имам някои аспирации към Уиндоуз 8, както и за нейните производни, но Уиндоуз 10 е повече от брилянтна! Е, не я качвам още, защото някои програми, с които е снаряден компютърът ми, все още не могат да й паснат както трябва.
Не искам да влизам в потробности, но вие се досещате.
Освен това Уиндоуз 8 има невероятни back doors и ще ви идват на гости много майстори абсолютно необезпокоявани от вашите компютърни защити.
Това е!  :twisted:

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Публикации: 7 068
Локация: България
Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
Зодия: Sagittarius Sagittarius
Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Активен
Цитат на: Ненчо - 30 Авг 2015, 19:22:25
Уиндоуз 7 е много добра, макар и остаряла. Все още върши работа от страна на интернет секюрити.
В това отношение имам някои аспирации към Уиндоуз 8, както и за нейните производни, но Уиндоуз 10 е повече от брилянтна! Е, не я качвам още, защото някои програми, с които е снаряден компютърът ми, все още не могат да й паснат както трябва.
Не искам да влизам в потробности, но вие се досещате.
Освен това Уиндоуз 8 има невероятни back doors и ще ви идват на гости много майстори абсолютно необезпокоявани от вашите компютърни защити.
Това е!  :twisted:

Windows 10 е много далеч от брилянтна операционна система  :huh-1: аз я изпробвах за една седмица и се разочаровах от нея - товари компютъра много повече от 8.1, интерфейса е изключително грозен, метро-боклуците много ме дразнят, а пък не могат да бъдат изтрити всичките. Освен това има вградени разни шпионски функции за проследяване дейността на потребителя, заради които трябва да се инсталира допълнителен софтуер, за да бъдат ограничени или премахнати. И не на последно място - процесът на обновяване на операционната система е извън контрола на потребителя, което на мен лично не ми изнася, аз използвам програмата AutoPatcher, чрез която инсталирам само тези ъпдейти, които аз искам...
А относно Windows 7, тя далеч не е остаряла и поне в близките 5-6 години ще бъде актуална, просто това е най-доброто, създадено досега от Microsoft  :smile-1: В момента съм с 64-битовата версия на Windows 7 и мога да отбележа, че работи много по-добре от 32-битовата, поне на моя компютър е така.

Ненчо

*
Junior Member
Публикации: 35
Локация: Liverpool, UK
Активен
Залагам на Уиндоуз 7 Профешънъл.
Мисля, че засега няма нищо по-добро. Гъвкава, позволява трикове, качване на програми, всички браузъри, осигурява и не пречи на конфигуриране на браузърите или дори на скриване на цялата й OS и е много конфиденциална с малки - дори безплатни - приставки.  :rocks:

А книгата

e нещо, което никога не съм предполагал, че може да бъде официално публикувано.  :smile-1:

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Активен
От няколко дни съм с Windows 10. Направих ъпгрейд от Windows 7, за да се възползвам от промоцията на Microsoft, според условията на която ъпгрейда през първата година от излизането на Windows 10 (до 15 юли тази година) е безплатен.
След като компютърът ми вече е с много по-добри параметри отпреди, а и релийзът на Windows 10 е по-нов, мога да кажа, че работи доста добре и стабилно, единствения по-съществен недостатък е бавното начално зареждане (при мен е около 2 минути)  :sad-1:, но след като зареди нещата са наред  :smile-1:
Освен това успях да разкарам почти всички метро-боклуци, с помощта на програмата Ccleaner. А и използвам специална програма за деактивиране на шпионските функции на операционната система, според мен това е силно препоръчително.
Ще завърша с една българска поговорка: на подарен кон зъбите не се гледат  :smile-1:

Цар Борис три

**
Forum Member
Публикации: 242
Активен
Не е ли тежък ? Цикли ли ? С колко рам си ? Друго си е ЛИНУКС безплатно всичко, нема вируси не ти требват антивирусни.... Са мисля да мина на Дебиан или на Минт. Сега съм с Магея предпоследна версия ма нещо не ми харесва има бъгове. Първата версия беше по стабилна.
СЛАВЯНСТВО И СЛАВЯНИ НЕ СА СЪЩЕСТВУВАЛИ И НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ТО Е БИЛО ИЗМИСЛЕНО ОТ ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА ( РУСИЯ ) ПО ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ
БЪЛГАРИТЕ СА ТРАКИ
БОГ ТАНГРА - НЯМА ТАКЪВ НЕ СЪЩЕСТВУВА ТАКЪВ БОГ
БЪЛГАРИЯ НЕ Е СЪЗДАДЕНА 681 == БЪЛГАРИЯ Е СЪЗДАДЕНА 165 ГОДИНА ОТ АВИТОХОЛ ===
"РУСИЯ, ТАЗИ РАЗВРАТНИЦА И МНИМА ЗАЩИТНИЦА НА СЛАВЯНСТВОТО, ТЯ УПОТРЕБЛЯВА ОЩЕ ПО-РАДИКАЛНИ СРЕДСТВА, ЗА ДА ЗАТРИЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКИТЕ КОЛОНИИ!" ХРИСТО БОТЕВ (в."Знаме" 04.04.1875г.)

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Активен
Цитат на: Цар Борис три - 08 Фев 2016, 22:30:05
Не е ли тежък ? Цикли ли ? С колко рам си ? Друго си е ЛИНУКС безплатно всичко, нема вируси не ти требват антивирусни.... Са мисля да мина на Дебиан или на Минт. Сега съм с Магея предпоследна версия ма нещо не ми харесва има бъгове. Първата версия беше по стабилна.

Компютъра е с 8 GB RAM  :smile-1:
Както споменах, проблема е само в началното зареждане, което е доста бавно (за сравнение Windows 7 зареждаше за 28 секунди, и то когато бях със стария процесор, който беше само с едно ядро).
Иначе не е много по-тежък, консумацията на RAM (без никакви стартирани приложения) е 11-12%, докато със 64-битовия Windows 7 беше около 10%, при положение, че тогава бях спрял индексацията и Windows Defender.

Истината е, че докато не мине 1 година и не излезе Service Pack 1 (за Windows 10 това се очаква към средата на тази година), не трябва да имаме кой знае какви очаквания от всяка нова версия на Windows, това показва досегашното развитие на тази операционна система  :rolleyes-1:

А по отношение на безплатния софтуер, сега на този компютър и на мен абсолютно всичко ми е безплатно, нямам нито една платена програма  :smiley-1:

FLEKTARN

Командир
**
Forum Member
Публикации: 78
Локация: Трявна
Интереси: Оръжия, Писане на статии, Патриотични речи, Видео обработка и Видео продукция
Зодия: Leo Leo
Religion: None None
Активен
Към момента - Windows 10 и Linux BackTrack за пентестинг (дали мога да ударя собствените си сайтове). Скоро може да пробвам и Mac OS X.
Флектарн – Новини & Отбрана на България
Имейл за контакти: flektarn@tuta.io

Similar topics (1)

Отговори: 1
Прегледи: 3044