г-н Благоев повече би трябвало да се притеснява от мюсюлманското нашествие и мюсюлманските джамии, които всеки ден изникват в някой български град, а не от някакъв си Хелоуин, който нито ще смени религията на българите, нито ще направи всички българи Католици, нито ще вкара младите в църквите, незвисимо дали църквите са проавославни, или католически.
Светът за съжаление и на г-н Благоев вече е глобален и няма как да спрем младите(освен ако нЕкой пак не върне комунизма и да забрани христянската религия, най -вече омразната за комунистите Католическа религия) да празнуват този или онзи "лош" западен, или "лош" католически празник(к
ато Хелоуин даже не е и католически, а е езически празник) просто защото младите искат да бъдат по - близко до Европа, а не до АЗИЯ .
Аз мисля,че е малоумно да спираме българите и най - вече младите да празнуват Хелоуин, или каквото и да е, просто защото празникът не бил примерно ; Гръцки, или РУСКИ, 'щото било по - добре да празнуваме руски ,или гръцки празници, защото видите ли тези циганообразни държави били православни

?!?!
Ама защо всички борци за православието ВИНАГИ ЗАБРАВЯТЕ,че точно православните би "братя" ГЪРЦИИТЕ и руснЯците НЕ даваха Автономност на православната ви църква и не искат в православната българска църква да се водят проповедите на БЪЛГАРСКИ. Абе престанете с тия руски рубладжийски истерии винаги като дойде Хелоин(или св. Валентин) да не би Хелоуин да иска да забрани православната религия, или църква, да не би Хелоуин да иска да забрани проповедите на български език в православната църква ?!?!?
Защо г-н Благоев и православната църква не наложат в края на Октомври примерно да се празнува нЕкой СРЪБСКИ празник, сърбите нали са православни, те са ваши правослвани братя и това предполагам ще е ОК и за КДСарската проРУСКА православна църква, да защо например не празнувате нЕкъФ подобен на Хелоуин, но СРЪБСКИ - примерно Лесковачки-Хелоуин, в който всички да се обличат като сръбски четници и цяла вечер да гърми яко СРЪБСКА МУЗИКА, или РУСКИ православни ЦИГАНСКИ романси ?!
Така и никога не успях да разбера истерията около този празник от който предимно псевдо националистите от атАКА, русофилските движения и доносниците от КДСарската православна църква започват да вият на умряло преди всеки Хелоуин и се насират от нЕкъФ необясним за мен страх, предполагам не за друго, а защото в дните около празника ще бъде застрашен бизнесът им с иконки, свещи, кръщенета, сватби и погребения, които след 10.11.89г.,(доколкото знам от приятели) "ПО ХРИСТЯНСКИ" се определят по нЕкви баснословни, разбира се неофициални тарифи определяни от милеещите за вярващите православни миряни НЕНАСИТНИ за ПЕЧАЛБА червени КДСарски попчета !
А нима г-н Благове не знае, че от години е обществена тайна, че православните храмове са се превърнали в частни търговски обекти на главният управляващ поп, да не продължавам в какво са се превърнали православните манастири, като Троянския, Рилският и тн и тн., нещо което повече трябва да притеснява г-н Благоев, а не някакъв езически празник, който е един ден в годината и в него няма нищо АНТИправославно ?!?! А и ако една религия в случая православната е СИЛНА, тя не би трябвало да се притеснява от подобни забавни за младите празници!
Разберете, че нямам нищо против правослвната църква, най - малко към православните христяни, които според мен, свещениците ни, сестрите ни, монсеньорите ни, кардиналите ни и Папата сте наши БРАТЯ(НЕЩО КОЕТО НИКОГА НЕ СЪМ ЧУЛ в ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА), но имам много против това българите да бъдем делени целенасочено от някои чужди агенти на добри христяни - правослвните, и лоши и мръсни Христяни; Католици и Протестанти(
което много ми ми напомня на КОМУНИЗМА и комунистическата антикатолическа пропаганда), имам и много ама много против висшият ви клир и множеството попчета доносници, които не се разпопиха и НИКОГА НЯМАХА ДОСТОЙНСТВОТО да потърсят прошка от вас миряните им за комунистическите с безчинства, доноси,членство в атеистичната БКП(тези ли имат правото да съдят и да дават оценки, кое било правилно и кое НЕ?), а продължиха да се изживяват като ХРИСТЯНСКИ свещеници все едно не са били зависими от един АТЕИСТИЧЕН САТАНИНСКИ РЕЖИМ и ИДЕОЛОГИЯ какъвто е КОМУНИЗМА.
Същият висш клир на правослваната църква и до ден днешен не спира да изпълнява антъбългарската РУСКА политика на руската православна църква, чиито Патриарх е Генерал от КГБ и най - близък сподвижник на КГБиста/комунист путКин, но да се върнем на Хелоуин който не е нищо друго освен празник в който младите се забавляват на воля и никой от тях вЕрвайте ми никой не се интересува какъв по народност и религиозна принадлежност е този празник, те просто искат да маскират и да се забавляват без да искат да си сменят нито вярата от православна в католическа, нито нещо друго което би застрашило равновестието между Католическата и Православната религия в България в полза на Католическата !!!