Православието им било виновно за турското робство

Започната от Мишок, 31 Юли 2012, 13:49:34

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Публикации: 4 487
Локация: Италия
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Politics: Traditionalist Traditionalist
Активен
Така вчера твърдеше Петкан. Та искам да му обесня някои неща.
- политиката и верата момче не се мешат.
- католиците винаги са били мръсници и самите византийци са препочели турците пред варварите от запада. Да моето момче запада е бил винаги варварски, ако от СДС да ви учат на друго.
- католически народи също бяха под турско, като хърватите например, а след това под Австрийско и накрая католическият запад ги даде да робуват на православните сърби. Всичко това показва че за запада няма никакво значение от коя религия са народите.
Петкан ако беше чел повечко щеше да знае че същият този католически запад начело с полският крал Владимир и Ян Хунияди са се опитали да ни освободят, но не са успели. да ама чукча писател, не читател.
Интересно е поведението на западните католици спрямо братята им хървати и словенци: ем ги дадоха на сърбите ем поощряваха новият им поробител да ги тормози зверската.
И накрая Петкане верата е за нещо от друго естество и друг свят. католиците са еретици и не отиват в рая, а православните отиват в рая. Този живот е временен, а онзи вечен . Ти политикане защо искаш да уредиш българите в ада а ?
И знаеш ли че историята не може да се променя а ?
Сега да станеме католици задето сме били шпод турско ли?
Така ли ви учат от СДС а ? Да остстъпвате от верата и рода ли ?
И накрая ти за кого гласува за последно а ?

Петкан

Banned
*
Veteran
Публикации: 8 642
България преди всичко!
Активен
Цитат на: Мишок - 31 Юли 2012, 13:49:34
Така вчера твърдеше Петкан. Та искам да му обесня някои неща.
- политиката и верата момче не се мешат.
- католиците винаги са били мръсници и самите византийци са препочели турците пред варварите от запада. Да моето момче запада е бил винаги варварски, ако от СДС да ви учат на друго.
- католически народи също бяха под турско, като хърватите например, а след това под Австрийско и накрая католическият запад ги даде да робуват на православните сърби. Всичко това показва че за запада няма никакво значение от коя религия са народите.
Петкан ако беше чел повечко щеше да знае че същият този католически запад начело с полският крал Владимир и Ян Хунияди са се опитали да ни освободят, но не са успели. да ама чукча писател, не читател.
Интересно е поведението на западните католици спрямо братята им хървати и словенци: ем ги дадоха на сърбите ем поощряваха новият им поробител да ги тормози зверската.
И накрая Петкане верата е за нещо от друго естество и друг свят. католиците са еретици и не отиват в рая, а православните отиват в рая. Този живот е временен, а онзи вечен . Ти политикане защо искаш да уредиш българите в ада а ?
И знаеш ли че историята не може да се променя а ?
Сега да станеме католици задето сме били шпод турско ли?
Така ли ви учат от СДС а ? Да остстъпвате от верата и рода ли ?
И накрая ти за кого гласува за последно а ?
Цитат"Та искам да му обесня някои неща..."
Обеснявай ги на негрите,които искаш да са зад гърба ти,Мишок!
Логореята ,от която страдаш те принуждава да си измисляш налудничави хипотези,за да преодолееш сърбежите в областта на тестисите си.
Не си в състояние да обесняваш на когото и да в този форум,защото си с болен мозък,страдащ от хипертрофиран егоцентризъм,който те влудява и принуждава да лъжеш.
Бъди щастлив и оздравявай!
Ad honores

Ратникъ

Banned
*
Hero Member
Публикации: 1 218
Активен
Правилно е казал Петкан ! Православието е виновно за попадането на България под турско иго !

Индивидуалист

Premium user
*
Hero Member
Публикации: 2 812
Не бойте се!
Зодия: Virgo Virgo
Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Активен
Цитат на: Ратникъ - 31 Юли 2012, 14:14:34
Правилно е казал Петкан ! Православието е виновно за попадането на България под турско иго !
По-вероятно е комунистите да са виновни.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Ратникъ

Banned
*
Hero Member
Публикации: 1 218
Активен
Цитат на: Индивидуалист - 31 Юли 2012, 15:14:57
По-вероятно е комунистите да са виновни.
Хахаха, тогава не е имало комунистическа партия още бре хаха  :mad:

Индивидуалист

Premium user
*
Hero Member
Не бойте се!
Активен
С други думи как може Православието да е виновно? Абсурд е!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
Цитат на: Индивидуалист - 31 Юли 2012, 15:38:13
С други думи как може Православието да е виновно? Абсурд е!
Абсурд е, ама великият политикан Петкан го твърди съвсем уверено.
Последният е доста необразован и не знае че има едно нещо дето му се вика уния. Ама чукча писател, не читател.
И накрая Петкане не ме нападай с лични обиди. Има си ЛС-та за тази цел. Гърбът ми драги СДС-менчо си е мой и ще си избирам аз кой да ми го пази, негър или например ти. СДС не мое да ми каже нищо за това, ако искат нека се пробват.
На тебе драги обаче няма да ти се доверя да ми пазиш гърбът.
И Петкане вземи да четеш, а не само да пишеш.

Петкан

Banned
*
Veteran
България преди всичко!
Активен
Цитат на: Мишок - 31 Юли 2012, 18:08:22
Абсурд е, ама великият политикан Петкан го твърди съвсем уверено.
Последният е доста необразован и не знае че има едно нещо дето му се вика уния. Ама чукча писател, не читател.
И накрая Петкане не ме нападай с лични обиди. Има си ЛС-та за тази цел. Гърбът ми драги СДС-менчо си е мой и ще си избирам аз кой да ми го пази, негър или например ти. СДС не мое да ми каже нищо за това, ако искат нека се пробват.
На тебе драги обаче няма да ти се доверя да ми пазиш гърбът.
И Петкане вземи да четеш, а не само да пишеш.
Скрий се,Антихристе!Върви в рая с православното ченге патриарх Максим и лицемерните му владици!
Не ми пука нито за СДС,нито за параноичната ти натура.Учи български език и давай съвети на родоотстъпниците,с които вардиш италианските дискотеки и клубове.
Държал съм се толерантно с тебе,надявайки се,че ще поумнееш,както се молеше да ти простят простотиите,които пишеше по адрес на този форум.
България не е твой дом и си заври гагата в друг форум,където ще се чувстваш по-добре.
Това,че слугуваш на италиански мафиоти и лекета не е най-достойното занимание,което ти дава основание да даваш съвети на когото и да е.
Какъв си ти?Един охранител на италианско кафене или дискотека,все тая.Търсиш си врагове и опоненти,живееш в постоянна конфронтация,защото ти си непогрешим и всезнаещ,четейки от Гугъла в миризмата на италианските кенефи.
Не можеш да бъдеш това,което ти се иска,защото си един нещастник,радващ се на бакшиши.
Що се отнася до православието в България,мога да ти кажа,че се намира в ръцете на комунисти-олигарси в раса.
Бог е във всеки един от нас и няма нужда от реклама,особено от твоя страна,защото си карикатурен образ,срам за православие и български дух.
Ad honores

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
Драги ми Петкане ти си лъжец. Максим не е бил ченге и няма доказателства да е бил - защо лъжеш ?
Аз ли да уча български език ? Ха-ха-ха: та аз го говоря и пиша в пъти по-добре от тебе. Това че не знаеш за наречията в нашият език : си е твой проблем.
Няма какво да коментирам останалата част от това мнение на Петкан, за подобни злобни обиди и нападения си има ЛС-та. Предлагам админите да му изтрият мнението.
Най-фрапиращо е последното изречение на злобният му пост - типичен сектант, ама не знаеме от коя секта е.
Сега по темата. Глупаво и крайно смешно е да се говори че поради православната си вяра сме останали под турско робство.
Винаги сме могли да се извъртиме и да направиме уния с папата, но не сме го направили. Нека не се мъчиме да сме по-велики от нашите предци, които бяха наистина велики.
п.п. Петкане нема начин да ми дръжиш сметка кво ше работа , за кого ше го работа и т.н.
Малко требе да се култоризираш - стига пролетарски лозунги.

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Публикации: 7 067
Локация: България
Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
Зодия: Sagittarius Sagittarius
Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Активен
Цитат на: Мишок - 01 Авг 2012, 12:13:00
Винаги сме могли да се извъртиме и да направиме уния с папата, но не сме го направили. Нека не се мъчиме да сме по-велики от нашите предци, които бяха наистина велики.

България е била в уния с Римската Църква от 1204 до 1235 г., по време на царете Калоян (1197-1207), Борил (1207-1218) и Йоан Асен II (1218-1241).
Унията е отменена с решение на всеправославния събор в Лампсак през 1235 г.

Българските владетели не са разсъждавали като религиозни фанатици и когато е било изгодно за държавата, те са правили компромис с "вЕрата".

Петкан

Banned
*
Veteran
България преди всичко!
Активен
Цитат на: Мишок - 01 Авг 2012, 12:13:00
Драги ми Петкане ти си лъжец. Максим не е бил ченге и няма доказателства да е бил - защо лъжеш ?
Аз ли да уча български език ? Ха-ха-ха: та аз го говоря и пиша в пъти по-добре от тебе. Това че не знаеш за наречията в нашият език : си е твой проблем.
Няма какво да коментирам останалата част от това мнение на Петкан, за подобни злобни обиди и нападения си има ЛС-та. Предлагам админите да му изтрият мнението.
Най-фрапиращо е последното изречение на злобният му пост - типичен сектант, ама не знаеме от коя секта е.
Сега по темата. Глупаво и крайно смешно е да се говори че поради православната си вяра сме останали под турско робство.
п.п. Петкане нема начин да ми дръжиш сметка кво ше работа , за кого ше го работа и т.н.
Малко требе да се култоризираш - стига пролетарски лозунги.
Цитат Максим не е бил ченге и няма доказателства да е бил - защо лъжеш ?
Ваксим е НАЗНАЧЕН за патриарх на България с решение  Политбюро на ЦК на БКП,което го прави заложник на една тоталитарна партия,а не служител Божий.
Миналото на Максим е старателно прикривано от комунистическата партия и той НИКОГА не е влизал в противоречие с идеите на комунистите,дори когато е трябвало.До ден днешен комунистическото мекере Максим НЕ РЕАГИРА АДЕКВАТНО на сериозните проблеми,които съществуват в БПЦ, ислямизацията на България и застрашителните мащаби на сектантството в България.
Това са изключително важни неща,уронващи православната вяра,за които един истински вярващ патриарх би се ангажирал с адекватна позиция,отговаряща на неговия пост.
Какво направи т.н. патриарх Максим срещу доносниците от висшия клир?
Мишок,знанията ти по български език са доста под средното ниво,но отчитайки ,че се грижиш за чистотата в италианските тоалетни,нека да ти е простено.
Цитат"Аз ли да уча български език ? Ха-ха-ха: та аз го говоря и пиша в пъти по-добре от тебе. .."
Цитат"Малко требе да се култоризираш - стига пролетарски лозунги."
...
...
От агресивността на твоето поведение във форума,спокойно може да се направи оценка от психологична гледна точка,която  не е в твоя полза и показва,че социалното стъпало,което заемаш е достатъчно ниско и се опитваш да моделираш някаква доминантна позиция сред хората с които общуваш(в конкретния случай това е този форум),БАЗИРАНА НА ТВОИТЕ НАБЛЮДЕНИЯ  в йерархичната система,в която живееш и мястото,което заемаш в тази система на отношения от типа "господар-подчинен".
Подсъзнателно пренасяш във форума отношението на твоя господар към тебе и абсолютизираш някаква "истинност" и претенции за аргументираност,които успокояват собственото ти его и стремеж за лидерска позиция.
За съжаление това е невъзможно поради обективни причини,отнасящи се до самия тебе.
Съгласен съм,че чистенето на италиански кенефи е благородна професия,която облагородява личността.
Бъди здрав,укрепвай тялото си и се утвърждавай като личност,беседвайки  с клиентите,които използват тоалетните не по предназначението им!
Ad honores

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
Цитат на: Hatshepsut - 01 Авг 2012, 12:33:56
България е била в уния с Римската Църква от 1204 до 1235 г., по време на царете Калоян (1197-1207), Борил (1207-1218) и Йоан Асен II (1218-1241).
Унията е отменена с решение на всеправославния събор в Лампсак през 1235 г.

Българските владетели не са разсъждавали като религиозни фанатици и когато е било изгодно за държавата, те са правили компромис с "вЕрата".
Българските владетели винаги са расъждавали , като религиозни фанатици. Макар и да са влизали в уния, те после са я разтрогвали и пак са  се обръщали към православието. Това за унията обаче политикан Петкан и други модернисти не го знаят и от тука идват заблудите им, както и глупостите дето ги говорят.

Петкане не показа документ доказващ че Максим е ченге - значи ти си лъжец.
Темата не е за моето социално положение и шефа ми, ако така леко се замислиш а . Не е и за моята или твоята грамотност . Думата трЕбе се пише трябва, ама ти макар и настроен на кавга не си видял тази моя умишлена грешка да ме искараш неграмотен, което значи че самият ти не знаеш как се пише тази дума. Има тема за свободният Мишок, там ми отправяй обвиненоията и обяснявай социалният ми статус и т.н.
И накрая кой си ти бе ? Да си позволяваш да съдиш Божият служител ? Да не си мислиш че си божество а ?

Редактирано от модератор: Премахната реплика и цитат на вече изтрит постинг.

Петкан

Banned
*
Veteran
България преди всичко!
Активен
Мишок,повече няма да отговарям на параноичните ти писания,но ще ти кажа,че Максим е назначен от Политбюро на ЦК на БКП с Решение № 145 от 8 март 1971 г., т. е. на следващия ден след смъртта на патриарх Кирил,което по своята същност го прави послушник-доносник на комунистическата партия.
Изборът на патриарх през 1971 г. е проведен в нарушение на духа на Устава на БПЦ,според който след смъртта на главата на БПЦ  в четиримесечен срок да бъде свикан Патриаршески избирателен събор,а Патриарх Кирил умира на 7 март 1971 г.
Напълно възможно е досието на патриарх Максим да е унищожено от ген.Семерджиев,който беше съден за унищожаване на досиета.
Дори и да не е имал някакъв агентурен псевдоним,назначеният от Политбюро патриарх Максим е имал определена задача,да държи под контрол вярващите православни българи и да не допуска някакво противостоене на комунистическия режим,родено от църковните среди,както това беше в Полша и Чехословакия.
Що се отнася до същността на твоята тема,лъжеца си ти,защото в чата си позволих да изразя мнението,че католическия свят не би допуснал България да бъде под турско робство,ако българите бяха католици и никъде не съм казвал,че "православието е било виновно за турското робство",който факт доказва способността ти да манипулираш изказвания според настроенията си.
Заради тези твои порочни наклонности и религиозен фанатизъм,ти се доказваш като своеобразен талибан във форума на българските националисти.
Цитат"Малко требе да се култоризираш - стига пролетарски лозунги."
По проблемите на  култоризирането ми,моля те,не се занимавай с тези неща,а си гледай кенефите.
Ad honores

Индивидуалист

Premium user
*
Hero Member
Не бойте се!
Активен
И сега какво стана? Да оневиним турците ли вече?

vailen

Premium user
*
Forum Member
Публикации: 403
Активен

По-скоро тълкуването на православието от владиците е неправилно и там трябва, да се търси причината за ботевите ''православни скотове'', а не другаде. Ето и малко материал за размисъл от Макиавели:
"Нашата религия прославя по-скоро смирените и  съзерцателните натури, отколкото деятелните. Тя е издигнала във висше благо смирението, самоунижението и презрението към човешките блага, така както ан-тичната религия е почитала като висше благо величието на духа, силата на тялото и всичко онова, което прави  хората силни. Ако нашата религия изисква от нас сили, то е само за да сме годни да търпим, а не за да извършваме мъжествени деяния. Следователно този начин на живот е направил света слаб и го е оставил в ръцете на негодяите, които, необезпокоявани от никого, се разпо¬реждат в него, както им е угодно, защото виждат, че хората в желанието си да отидат в рая мислят повече за това, как да изтърпят побоите, -отколкото как да отмъстят за тях. И ако днес изглежда, че целият свят е станал мекушав и че небето е безсилно, несъмнено причината се крие в подлата страхливост на онези, които са тълкували нашата религия, като са имали предвид леността, а не доблестта. Ако те бяха взели под внима¬ние това, че нашата религия допуска прослава и защита на отечеството, те щяха да видят, че тя изисква от нас .да обичаме и да почитаме родината и да сме готови да се вдигнем в нейна защита. Поради това именно възпитание и заради лъжливото тълкуване на нашата рели¬гия на света не са останали толкова републики, колко¬то са били в древността, и като последица от това е •фактът, че у народите не съществува вече същата любов жъм свободата, каквато е имало в ония времена."
България над всичко!

Similar topics (2)