За форумните никове

Започната от Panzerfaust, 12 Юни 2018, 00:33:36

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Panzerfaust

Administrator
*
Hero Member
Публикации: 1 349
Интереси: история, политика, психология, военно дело, икономика
Зодия: Virgo Virgo
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Politics: Conservator Conservator
Активен
Провокиран от темата за форумните аватари, реших да пусна тема за никовете (прякорите), които използваме в нашия форум, тъй като никъде не намерих подобна. Ще е интересно да разкажем защо и как сме избрали собствения си ник, какво е значението му, как се произнася, ако е на латиница, евентуално какво искаме да говори на другите за нас.
Започвам с моя ник - Panzerfaust. Идва от немски език и означава буквално "брониран юмрук". На български общоприетото произношение е "панцерфауст", въпреки че не предава съвсем точно немското произношение на думата. Всъщност панцерфауста е вид противотанково оръжие, използвано през Втората световна война. Представлява малко безоткатно оръдие заредено с кумулативна бойна глава. Заменя Faustpatrone и остава в употреба до края на войната в различни разновидности. Panzerfaust 150 е основа за разработката на съветския РПГ-2, който на свой ред се превръща в РПГ-7. А защо избрах този ник? По времето, когато се регистрирах във форума много се интересувах от оръжие, както и от военна история, освен това звучи стегнато и "остро", запомня се и прави впечатление.

Ето го и него:

Ваш ред е! :smile-1:

генерал Жеков

Adviser
*
Hero Member
Публикации: 1 458
Локация: България
Интереси: История, Философия, Политика
Зодия: Aries Aries
Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Politics: None None
Активен
Генерал Жеков-идва от  Никола Тодоров Жеков (1865 – 1949)- министър на войната на България (1915). Български офицер, генерал от пехотата – главнокомандващ на действащата армия по време на участието на България в Първата световна война (1915 – 1918). През 30-те години на ХХ век Жеков е сред идеолозите на безпартийното управление и национализма в България, автор на статии с анти-марксистки характер, а също и ръководител на Съюза на българските национални легиони (СБНЛ).

ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Петкан

Banned
*
Veteran
Публикации: 8 642
България преди всичко!
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Активен
Петкан съм, защото родът ми по бащина линия е от Петкановите в гр. Троян.
Никът ми няма нищо общо с героя Friday от романа "Робинзон Крузо" на Даниел Дефо.
Friday е наречен от преводача Петкан за удобство на българските читатели.

Това са Петкановите водопади на приток на Тъжанска река в Стара планина.

Ad honores

HighVoltage

Moderator
*
Senior Member
Публикации: 748
Активен
Лесно го избрах, защото обичам рок музиката, а една от любимите ми групи е AC/DC. Значението му се състои в това, че пасва на моя темперамент и характер. Въпреки това високото напрежение се появява само в отговор на човешка простотия, иначе винаги искам да съм бяла и добра с хората, ако ми дадат такава възможност.  :Azn:
Оказва се, че High Voltage не е удобно за употреба във форума, тъй като си пишем на кирилица. От тази гл.т. това не съм го дообмислила добре.
За хората ето това:

А за шматките ето това:

Similar topics (1)

Отговори: 4
Прегледи: 6121