Българската диаспора

Започната от Division, 12 Авг 2007, 08:05:54

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Краен националист

**
Forum Member
Публикации: 109
Локация: град Търговище, България
Зодия: Leo Leo
Активен
Аз пьм смятам че единствено бьлгарското православие е най-точната религия, и не мисля че религията обединява нациите, аз не искам турците или циганите, а всички бьлгари по света да сме православни, и трябва да вярваме че има някаква вьрховна сила която определя душите ни, без която не може да живее и националния дух.

Инжинер Донев

Hero Member
Публикации: 1 582
Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Активен
Цитат на: savchev - 19 Дек 2007, 11:16:18
Еми това е един от проблемите.Голяма част от българите зад граница вече изповядват друга религия.Борис-Михаил е бил много интелигентен и дипломатичен човек,но на всички е пределно ясно защо е покръстил народа ни - или е трябвало да преклони глава пред прабългарските родове от онова време и да им отстъпи властта или да утвърди властта си чрез покръстване.Защо е избрал Константинополската патриаршия?Еми много просто - тя признава,че светската васт е над духовната,за разлика от римската,и по този начин той е запазил поста си.Нямаше ли нашата историческа съдба и карта да бъдат съвсем други ако бяхме избрали рим или да бъдем,както винаги сме били,една уникална,велика и независима нация ако си бяхме останали езичници,но тури му прах!

добре дошъл в форума, баце!

Много добри думи и много добър пост!

Savchev

*
Junior Member
Публикации: 91
ETHER-Imploded
Локация: Mezdra
Активен
Благодаря ти,Ташко! Тук съм и съм готов да помагам с каквото мога на идеята за една чиста и велика България!
BG UBER ALLES !

Краен националист

**
Forum Member
Активен
Да и смятай ако е много по голяма, и бьлгарите свободно пьтуват в нея, и знаят че се намират в националистическа, чистоетническа Православна република Бьлгария.
Велика Бьлгария.

Краен националист

**
Forum Member
Активен
Добре дошьл и от мен, и благодаря за хубавите думи, за Велика Бьлгария.

Savchev

*
Junior Member
Публикации: 91
ETHER-Imploded
Локация: Mezdra
Активен
 :bgflag: България ще пребъде! Благодаря и на теб!
BG UBER ALLES !

kanalcek

*
Junior Member
Публикации: 18
Активен
Според мен българите в различните държави са по брой:
-Украйна- българоезични+ гагаузи+алабаноезични( които Васил Маринов недвусмислено доказа, че са преселници от Източна Албания и Западна Македония и затова им викат арнаути)- 1 200 000. За съжеление
една част от тези хора са мелези и не трябва да се дава според мен гражданство на много хора с не чист български произход. Но сигурното е едно, че етническите българи не са само 350 000, като сочи официална-
та статистика.
-Молдова-200 000+170 000 гагаузи+неизвестно число тукани в Северна Молдова. Между впрочем президента
на Молдова Тарлев и бившия председател на парламента на Молдова Дяков произхождат именно от Северна
Молдова.
Според Тодор Балкански русините също са българи(тукани), с което съм съгласен-численост 560 000 в Украйна.
-Румъния-секлери(към 700 000 в Румъния, иначе обща численост 850 000)+ банатски българи+ българи във Влашко- поне 10 000 000. За повече информация прочетете книгата на Тодор Балкански " Българите в Румъния".
- Сърбия- в Поморавието+ Тимошко+ Крушевецко+Крагуевецко+ Смедеревско+ Белградско-над 2 000 000 приемуществено торлаци. Споментите , че сърбина Цвиич казва, че има торлашка зона около Белград.
-Косово-според Боян Чуков 100 000, като прибавим и поне 80 000 определящи се за сърби-180 000.
-Македония-около 1 400 000.
-Гърция-Егейска Македония+Западна Тракия+ останалата част на Гърция+ емигрантите-1 250 000. Английско-
то списание "Икономист" дава такава цифра относно броя на българите в Гърция.
-Турция-според турски източници 600 000 помаци, но според мен реално цифрата е по-висока.
-България-около 5 600 000
-Албания- 300 000-350 000+ неизвестно число асимилирани българи в Южна и Средна Албания.
-Сащ-500 000
-Канада-600 000
-Австралия-300 000
-Европа-някоко стотин хиляди.
-Русия-над 120 000
Българи от другите български колена:
-волжки българи-над 10 000 000
-чеченци и ингуши-над 2 300 000
-балкарци и карачаи-420 000
-дагестански болгороди-не знам
-талиши-около 2 000 000
-вероятно част от кабардинците също са българи.
-свани-30 000
-болори, мунджанци, ишкашимци,ваханци, сариколци-численост неизвестна.
Искам да попитам Краен националист отнякъде черпи ли информация за броя на българите в различните държаваи, защото предложените от него цифри мен заинтригуваха.

BOSSMAN

*
Junior Member
Публикации: 23
Активен
Цитат на: Краен_националист - 07 Дек 2007, 13:29:51
Моята представа за броя на етническите бьлгари по света е следната:

Русия                      над    15 000 000  (главно волжки бьлгари:татари,чуваши,башкири,балкари и др.)
Бьлгария               около     5 000 000
Гьрция                    над       1 500 000  (в Северна Гьрция 1 000 000 и 500 000 главно кьм Атина)
Казахстан                над       1 500 000  (главно волжки бьлгари)
Македония            около      1 400 000
Украйна                  над        1 000 000
Молдова               около         700 000
САЩ                       над           600 000  (+ волжките бьлгари)   
Турция                 около         600 000  (силно турцизирани бьлгари)
Канада                    над           500 000  (+ волжките бьлгари)
Сьрбия(без Косово) над           400 000   (260 000=Поморавието +Тимошко+бг крайна,Белград 80 000,Войводина40 000)
Румьния                 над            300 000
Албания               около          300 000
Австралия              над            300 000  (+волжките бьлгари)

като се сьберат до тук стават  29 100 000 етнически бьлгари при 6 500 000 000 население на света, a броя на етническите бьлгари по % е сигурно между 1 и 2 % от населението на света.

За да станем велика сила ни трябва единствено да сме единни, може да се делим на сини,червени,националисти и крайни националисти, но пред проблемите да заставаме като БЬЛГАРИ и да защитаваме БЬЛГАРСКОТО.

Ako  Бьлгария беше защитавала нашите братя зад граница като им даде гражданство, сега в политическата сцена в Бьлгария щеше да фрькне ДПС , защотогражданите на Бьлгария щяха да станат между 5-10 пьти повече.
Eто тогава щяхме да покажем че сме бьлгари.

Аз сьм сьгласен данаправим подписка за даването на бьлгарско гражданство на милионите бьлгари зад граница моментално.

Ти ни направи повече и от насилението в Румъния ... Което не вярно около 15 м сме макс

Приднестровец

*
Junior Member
Публикации: 85
Зодия: Cancer Cancer
Активен
Ну уж чечены-то и кабардины точно к болграм николи не относяся.В них нет ни славянского, бни иранского, ни тюркского компонента.Хотя кабардинцы , правда относятся к тому же, что и болгары, понтийскому типу.

Ванадий

Hero Member
Публикации: 1 530
Локация: Добруджата
Активен
Българите в цял свят са около 40 милиона. Но са прекалено пръснати. И не всички от тях са чисти българи.

Инжинер Донев

Hero Member
Активен
Цитат на: Vanadis - 08 Мар 2008, 15:32:19
Българите в цял свят са около 40 милиона. Но са прекалено пръснати. И не всички от тях са чисти българи.
Голям оптимист си.
Дунавските българи са 6 милиона заедно с всичките си дунавски имигрантски общности. Още 1 милион са всички македенци по света и в Македония.

kanalcek

*
Junior Member
Активен
Абе ти в ред ли си? Как дунавските българи ще са 6 милиона с емигрантите? В България според тебе колко българи живеят? Може би 1000, 2000  души. Ай стига. Македонските българи само в Македония са 1 400 000,
но една част се пишат за албанци, турци, бошняци и сърби. Значи българите са някакво малко народче, а великите албанци и хървати са повече от нас. Аман, от ннационален нихилизъм

Инжинер Донев

Hero Member
Активен
гледай реално на нещата! С това прехласване "колко сме много" а всъшност сме една кола хора останали, до никъде няма да стигнем!
аман от щрауси!

kanalcek

*
Junior Member
Активен
Пич не си прав. Според Юнеско в началото на 90-те години българите по света са били над 15 милиона. Тъй че не сме толкова малко, както и се иска на някои. Според теб торлаците в Сърбия или българите в Егейска
Македония българи ли са? А бесарабските българи, колко са? 240 000 са официално, но иначе са много повече.

Инжинер Донев

Hero Member
Активен
Не ми се иска но просто е така!
прочети малко в
demos.hit.bg

прочети статията за изчерпания резерв от външни българи. За демогравския срив в Македония. За цигано-турската инвазия в България! За намалелия брой на български учлища в различните ни посолства по света/почти двоино съкратени/, за огромния брой смесени бракове.

Всичко го има в този саит и е излязло още в годините 1900-1995 в различни български издания.

Демографията никога не лъже/

поздрави!

Similar topics (1)