Интересни цитати от Библията

Започната от Индивидуалист, 21 Ное 2007, 21:23:13

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Публикации: 4 487
Локация: Италия
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Politics: Traditionalist Traditionalist
Активен
ГЛАВА 7.
1. Не съдете, за да не бъдете съдени;
2. защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.
3. А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш?
4. Или, как ще кажеш брату си: чакай, да извадя сламката от окото ти; а пък на, в твоето око има греда!
5. Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш, как да извадиш сламката от окото на брата си.
6. Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера си пред свините, за да го не стъпчат с краката си и, като се обърнат, да ви разкъсат.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ето това също много ми харесва !

april_z

Premium user
*
Senior Member
Публикации: 759
Активен
Цитат на: CETNIK - 02 Ное 2011, 20:29:27
ГЛАВА 7.
1. Не съдете, за да не бъдете съдени;

това е робство. само роби нямат мнение и нямат воля и възможност да кажат кое е според тях правилно и справедливо. християнството е робска религия. удобна да те владеят владетели и ти да им духаш ***.

Моля, без цинизми.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
Цитат на: april_z - 02 Ное 2011, 20:36:16
това е робство. само роби нямат мнение и нямат воля и възможност да кажат кое е според тях правилно и справедливо. християнството е робска религия. удобна да те владеят владетели и ти да им духаш пишката.
Християнството е висша мъдрост и всобода. Свободен е само православният, останалите са роби на греха и от там и на дявола.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
В днешни дни е модерно да се заклеваш, хората го правят по какви ли не дребни поводи, но ето какво е казано по въпроса.
---------------------------------------------------------------------------
33. Слушали сте още, че бе казано на древните: "клетва не престъпяй, а изпълнявай пред Господа клетвите си".
34. Аз пък ви казвам: да се не кълнете никак: ни в небето, защото е престол Божий;
35. ни в земята, защото е подножие на нозете Му; ни в Иерусалим, защото е град на великия Цар;
36. ни в главата си се кълни, защото не можеш направи ни един косъм бял или черен.
37. Но думата ви да бъде: да, да; не, не; а каквото е повече от това, то е от лукавия.
----------------------------------------------------------------------------
Най-обичат да се кълнат циганите и все се заклеват в нещо - така е защото са деца на Дявола.

Преспанец

Senior Member
Публикации: 807
Активен
Цитат на: vailen - 02 Ное 2011, 16:02:04

То по тая логика - св. патриарх Евтимий, св. Иван Рилски, Климент Охридски, св. братя Кирил и Методий, Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Георги Раковски, Христо Ботев, Иван Вазов, Любен Каравелов, Борис Дрангов и мн. други.  Какви са? Те са били богати ДУХОМ. И са оставили преБОГАТО наследство за всеки един от нас.
http://mglena.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/12/07/quot-blajeni-pritejavashtite-quot.450028
Можеш поне да пишеш от кое евангелие са цитатите, които си публикувал.
Беден духом е този, който не се гневи, според най-разпространеното мнение, а не този, който не знае.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
Беден духом е и този който не знае : да лъже, да мами, да развратничи, да го увърта, да се покланя на тъпанарщини, да се напива, интриганства, клюкарства и умува над празни светски безмислици, както и още много.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
2. И тъй, кога правиш милостиня, не тръби пред себе си, както правят лицемерците по синагоги и по улици, за да ги хвалят човеците. Истина ви казвам: те вече получават своята награда.
3. А ти кога правиш милостиня, нека лявата ти ръка не знае, какво прави дясната,
4. та милостинята ти да бъде скришом; и твоят Отец, Който вижда в скришно, ще ти въздаде наяве.
---------------------------------------------------------------------------
А не като масоните, евреите и сатанистите : дадат нещо и ни проглушат ушите колко били добри.
Евангелието ги разобличава и тези гадини.

vailen

Premium user
*
Forum Member
Публикации: 403
Активен
Аз скоро направих една милостиня и я обявих в интернет. Това правили ме лицемер?
За пореден път те моля позовавай книгата от която са цитатите.
България над всичко!

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
Цитат на: vailen - 06 Ное 2011, 19:16:03
Аз скоро направих една милостиня и я обявих в интернет. Това правили ме лицемер?
За пореден път те моля позовавай книгата от която са цитатите.
Ами не те прави лицемер, зашото не си знаел, ама следващият път ще си лицемер, понеже вече знаеш.
Откъса е от Матея глава 6
http://pravoslavieto.com/bible/nz/mat.htm

vailen

Premium user
*
Forum Member
Активен
Цитат на: CETNIK - 06 Ное 2011, 19:29:59
Ами не те прави лицемер, зашото не си знаел, ама следващият път ще си лицемер, понеже вече знаеш.
Е не е ли малко прекалено?
България над всичко!

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
Цитат на: vailen - 06 Ное 2011, 19:33:32
Не не е прекалено, а си е точно така. Верно че е неудобно, ама то не е вяра да ти угажда, а да те спаси.

Преспанец

Senior Member
Публикации: 807
Активен
Цитат на: vailen - 06 Ное 2011, 19:33:32
Трябва да правим добро, заради самото добро, не за да го видят другите. Не мислиш ли?

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Публикации: 7 067
Локация: България
Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
Зодия: Sagittarius Sagittarius
Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Активен
Цитат на: vailen - 06 Ное 2011, 19:16:03
Аз скоро направих една милостиня и я обявих в интернет. Това прави ли ме лицемер?

Не, не си лицемер.
Ето значението на думата "лицемерие" според Българския тълковен речник:

лицемерие (само ед.ч.)
Поведение, при което злонамереност и неискреност се прикриват под маската на чистосърдечие и добронамереност.

http://www.t-rechnik.info/search.php?search=лицемерие

В твоя случай няма нито злонамереност, нито неискреност. Обявил си в интернет това, което си сторил, ни повече, ни по-малко. Освен това стореното от теб е добро, а не зло.
Да кажеш/напишеш истината не е лицемерие.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
28. Дойдете при Мене всички отрудени и обременени, и Аз ще ви успокоя;
29. вземете Моето иго върху си и се поучете от Мене, понеже съм кротък и смирен по сърце, и ще намерите покой за душите си;
30. защото игото Ми е благо, и бремето Ми леко.
   --------------------------------------------------------------------------------
И наистина е така.

vailen

Premium user
*
Forum Member
Активен
Цитат на: Преспанец - 08 Ное 2011, 09:45:35
Трябва да правим добро, заради самото добро, не за да го видят другите. Не мислиш ли?
А, ако искам да подтикна и другите да направят същото или нещо подобно?
България над всичко!

Similar topics (2)

Отговори: 19
Прегледи: 5360