Интересни цитати от Библията

Започната от Индивидуалист, 21 Ное 2007, 21:23:13

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Публикации: 4 487
Локация: Италия
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Politics: Traditionalist Traditionalist
Активен
Цитат на: vailen - 21 Ное 2011, 19:14:01
А, ако искам да подтикна и другите да направят същото или нещо подобно?
Ами не мисли за другите - нека те сами помислят за себе си, а си има и Бог да мисли за тях.
Ти мисли за Христа и как ще изглеждаш пред него.

vailen

Premium user
*
Forum Member
Публикации: 403
Активен
Цитат на: CETNIC - 22 Ное 2011, 09:17:52
Ти мисли за Христа и как ще изглеждаш пред него.
Каквото съм надробил, това и ще папам и въобще няма да се сърдя!

3 А за мене е твърде малко нещо да бъда съден от вас или от човешки съд; даже аз не съдя сам себе си.
4 Защото, при все че съвестта ми в нищо не ме изобличава, пак с това не съм оправдан; защото Господ е, Който ще ме съди.
5 Затова недейте съди нищо преждевременно, докле не дойде Господ, Който ще извади на видело скритото в тъмнината, и ще изяви намеренията на сърцата; и тогава всеки ще получи подобаващата нему похвала от Бога.

1Кор 4 глава
България над всичко!

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
Еми тогава внимавай какво си надробяваш.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
45. за да бъдете синове на вашия Отец Небесен; защото Той оставя Своето слънце да грее над лоши и добри, и праща дъжд на праведни и неправедни
http://pravoslavieto.com/bible/nz/mat.htm
Слънцето грее и за тъпи и умни и за грозни и хубави, така че мислете преди да наречете някого тъп или грозен. Въобще нека мислиме за нас първо, а после за това , какви са другите.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
Матея глава 7.
24. И тъй, всекиго, който слуша тия Мои думи и ги изпълнява, ще оприлича на благоразумен мъж, който си съгради къщата на камък;
25. и заваля дъжд, и придойдоха реки, и духнаха ветрове, и напряха на тая къща, и тя не рухна, защото беше основана на камък.
26. А всеки, който слуша тия Мои думи и ги не изпълнява, ще заприлича на глупав човек, който си съгради къща на пясък;
27. и заваля дъжд, и придойдоха реки, и духнаха ветрове, и напряха на тая къща, и тя рухна, и срутването й беше голямо.
-------------------------------------------------------------------------
И това е не само в областа на вярата, но и във всяка друга област.

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Публикации: 7 067
Локация: България
Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
Зодия: Sagittarius Sagittarius
Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Активен
Това ми беше любимият текст от Библията. Не знам дали на някой друг е направил впечатление.

Псалтир, глава 1:

1 Блажен e оня човек,
Който не ходи по съвета на нечестивите,
И в пътя на грешните не стои,
И в събранието на присмивателите не седи;     
2 Но се наслаждава в закона на Господа,
И в Неговия закон се поучава ден и нощ.    
3 Ще бъде като дърво посадено при потоци води,
Което дава плода си на времето си,
И чийто лист не повяхва;
Във всичко що върши ще благоуспява.    
4 Не е така с нечестивите;
Но те са като плявата, която вятърът отвява.    
5 Затова, нечестивите няма да устоят в съда,
Нито грешните в събора на праведните;    
6 Защото Господ наблюдава пътя на праведните;
А пътят на нечестивите ще бъде погибел.

Ратникъ

Banned
*
Hero Member
Публикации: 1 218
Активен
Е какво по-точно те впечатлява тука ? Какво откроява този пасаж от всички останали в библията ?

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Публикации: 7 067
Локация: България
Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
Зодия: Sagittarius Sagittarius
Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Активен
Цитат на: Ратникъ - 28 Юни 2012, 01:10:30
Е какво по-точно те впечатлява тука ? Какво откроява този пасаж от всички останали в библията ?

В този псалм се прокарва ясна граница между честните и достойни хора, от една страна, и нечестивците и престъпниците - от друга.
Стиховете на този псалм все още ми харесват, тъй като в тях не се споменава името на еврейския бог Йехова.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
1. Измежду фарисеите имаше един човек, на име Никодим, началник иудейски.
2. Той дойде при Иисуса нощем и Му рече: Рави, знаем, че си учител, дошъл от Бога, защото никой не може да прави тия чудеса, които Ти правиш, ако не бъде с него Бог.
3. Иисус му отговори и рече: истина, истина ти казвам: ако някой се не роди свише, не може да види царството Божие.
4. Никодим Му казва: как може човек, бидейки стар, да се роди? Нима може втори път да влезе в утробата на майка си и да се роди?
5. Иисус отговори: истина, истина ти казвам: ако някой се не роди от вода и Дух, не може да влезе в царството Божие;
6. роденото от плътта е плът, а роденото от Духа е дух.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Какъвто и да си по кръв, ако не си такъв и по дух нищо не си - доказват го и горните редове.

Мишок

Banned
*
Hero Member
Активен
. И тъй, дохожда в самарийския град, наричан Сихар, близо до землището, което Иаков бе дал на сина си Иосифа.
6. Там беше Иакововият извор. Уморен прочее от път, Иисус седеше си тъй при извора. Часът беше около шестия.
7. Дохожда една жена от Самария да си начерпи вода. Иисус й казва: дай Ми да пия.
8. Защото учениците Му бяха отишли в града да купят храна.
9. Жената самарянка Му казва: как Ти, бидейки иудеин, искаш да пиеш от мене, която съм жена самарянка? (Защото иудеите нямат сношение със самаряните.)
10. Иисус й отговори и рече: да би знаяла дара Божий, и кой е Оня, Който ти казва: дай Ми да пия, ти сама би изпросила от Него, и Той би ти дал вода жива.
11. Жената Му казва: господине, ни почерпало имаш, па и кладенецът е дълбок: отде тогава имаш живата вода?
12. Нима Ти си по-голям от отца ни Иакова, който ни даде тоя кладенец, и сам той от него е пил, и синовете му, и добитъкът му?
13. Иисус й отговори и рече: всякой, който пие от тая вода, пак ще ожаднее;
14. а който пие от водата, която Аз ще му дам, той вовеки няма да ожаднее; но водата, която му дам, ще стане в него извор с вода, която тече в живот вечен.
15. Казва Му жената: господине, дай ми тая вода, за да не ожаднявам и да не дохождам тук да вадя.
16. Иисус й казва: иди повикай мъжа си и дойди тука.
17. Отговори жената и рече: нямам мъж. Иисус й казва: добре каза, че мъж нямаш;
18. защото петима мъжа си имала, и тоя, когото сега имаш, не ти е мъж; това право си каза.
19. Казва Му жената: господине, виждам, че Ти си пророк.
20. Нашите бащи се покланяха в тая планина, а вие казвате, че в Иерусалим е мястото, дето трябва да се покланяме.
21. Иисус й казва: жено, повярвай Ми, че настъпва час, когато нито в тая планина, нито в Иерусалим ще се поклоните на Отца.
-------------------------------------------------------
Една от любимите ми части на евангелието на Йоан.

Индивидуалист

Premium user
*
Hero Member
Публикации: 2 812
Не бойте се!
Зодия: Virgo Virgo
Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Активен
Цитат на: Hatshepsut - 27 Юни 2012, 21:59:09
Това ми беше любимият текст от Библията. Не знам дали на някой друг е направил впечатление.

Псалтир, глава 1:

1 Блажен e оня човек,
Който не ходи по съвета на нечестивите,
И в пътя на грешните не стои,
И в събранието на присмивателите не седи;     
2 Но се наслаждава в закона на Господа,
И в Неговия закон се поучава ден и нощ.    
3 Ще бъде като дърво посадено при потоци води,
Което дава плода си на времето си,
И чийто лист не повяхва;
Във всичко що върши ще благоуспява.    
4 Не е така с нечестивите;
Но те са като плявата, която вятърът отвява.    
5 Затова, нечестивите няма да устоят в съда,
Нито грешните в събора на праведните;    
6 Защото Господ наблюдава пътя на праведните;
А пътят на нечестивите ще бъде погибел.

http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=19&tr[]=1
Прави впечатление и на мен. Ето един друг:

Скоро бях чел ето този:
37 псалм

1 Не се раздразнявай поради злотворците, Нито завиждай на ония, които вършат беззаконие.   
2 Защото като трева скоро ще се окосят, И като зелена трева ще повехнат.   
3 Уповавай на Господа и върши добро; Така ще населиш земята и ще се храниш с увереност.   
4 Весели се, тъй също, в Господа; И Той ще ти даде попросеното от сърцето ти.   
5 Предай на Господа пътя си; И уповавай на Него, и Той ще извърши очакването ти;   
6 И ще направи да се яви правдата ти като светлината, И съдът ти като пладне.   
7 Облегни се на Господа, и чакай Него; Не се раздразнявай поради този човек, който успява в пътя си Като извършва подлости.   
8 Престани от негодуванието, и остави гнева; Не се раздразнявай, понеже това води само към злотворството.   
9 Защото злотворците ще се изтребят; А ония, които чакат Господа, те ще наследят земята.   
10 Защото още малко, и нечестивият не ще го има вече; Да! прилежно ще изследваш мястото му, и не ще се намери;   
11 Но кротките ще наследят земята, И ще се наслаждават с изобилен мир.   
12 Нечестивият прави заговор против праведния. И скърца на него със зъби.   
13 Господ ще му се присмее, Понеже вижда, че иде денят му.   
14 Нечестивите изтръгнаха меч и опънаха лъка си, За да повалят сиромаха и немощния, За да заколят ония, които са с праведна обхода.   
15 Мечът им ще се забие в тяхното сърце, И лъковете им ще се строшат.   
16 Малкият имот на праведния е по-желателен От богатството на мнозина нечестиви;   
17 Защото мишците на нечестивите ще се строшат, А Господ подкрепява праведните.   
18 Господ знае дните на непорочните; И тяхното наследство ще бъде до века.   
19 Те няма да се посрамят в лоши времена. В дни на глад ще бъдат сити,   
20 А нечестивите ще загинат, И враговете Господни ще бъдат като отборните агнета; Ще чезнат, като дим ще изчезнат.   
21 Нечестивият взема на заем, и не отплаща; А праведният постъпва благо и дава.   
22 Защото благословените от Господа ще наследят земята; А проклетите от Него ще се изтребят.   
23 Стъпките на човека се оправят от Господа; И Неговото благоволение е в пътя Му.   
24 Ако падне, не ще се повали, Защото Господ подпира ръката му.   
25 Млад бях, ето, остарях, Но не съм видял праведният оставен, Нито потомството му да проси хляб.   
26 Всеки ден постъпва благо и дава на заем; И потомството му е в благословение.   
27 Отклонявай се от зло, и върши добро, И ще имаш вечно жилище.   
28 Защото Господ обича правосъдие, И не оставя светиите Си; До века те ще бъдат опазени; А потомството на нечестивите ще се изтреби.   
29 Праведните ще наследят земята, И ще живеят на нея до века.   
30 Устата на праведния приказва за мъдрост, И езикът му говори правосъдие.   
31 Законът на неговия Бог е в сърцето му; Стъпките му няма да се подхлъзнат,   
32 Грешният наблюдава праведния, И търси да го убие.   
33 Господ няма да го остави в ръцете му, Нито ще го осъди, когато бъде съден.   
34 Чакай Господа и пази Неговия път, И Той ще те издигне, за да наследиш земята; Когато се изтребят нечестивите, ти ще видиш това.   
35 Виждал съм нечестивия страшен, И разпрострян като зелено дърво на своята си почва;   
36 Но когато преминах, ето нямаше го; Търсих го, и не се намери.   
37 Забележи непорочния и гледай праведния; Защото миролюбивият човек ще има потомство;   
38 А престъпниците всички заедно ще се изтребят; Останалите от нечестивите ще се отсекат.   
39 Но избавлението на праведните е от Господа; Той им е крепост във време на беда.   
40 И Господ ще им помогне и ще ги избави, Ще ги избави от нечестивите и ще ги спаси, Понеже са прибягнали при Него.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

vailen

Premium user
*
Forum Member
Публикации: 403
Активен
Матей 25:31-46
31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.
32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите;
33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата.
34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света.
35 Защото огладнях и Ме нахранихте; ожаднях и Ме напоихте; странник бях и Ме прибрахте;
36 гол бях и Ме облякохте; болен бях и Ме посетихте; в тъмница бях и Ме споходихте.
37 Тогава праведните в отговор ще Му кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и Те нахранихме; или жаден, и Те напоихме?
38 И кога Те видяхме странник, и Те прибрахме, или гол и Те облякохме?
39 И кога Те видяхме болен или в тъмница и Те споходихме?
40 А Царят в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тия най-скромни Мои братя, на Мене сте го направили.
41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели.
42 Защото огладнях и не Ме нахранихте; ожаднях и не Ме напоихте;
43 странник бях, и не Ме облякохте; болен и в тъмница бях, и не Ме посетихте.
44 Тогава и те в отговор ще кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, или жаден, или странник, или гол, или болен, или в тъмница и не Ти послужихме?
45 Тогава в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже не сте направили това на ни един от тия най-скромните, нито на Мене сте го направили.
46 И тия ще отидат във вечно наказание, а праведните във вечен живот.
България над всичко!

Nordwave

Webmaster
Founder
*
Hero Member
Публикации: 4 357
R.I.P. 2017
Локация: Пловдив
Интереси: История
Зодия: Capricorn Capricorn
Активен

Блажени нищите по дух, защото е тяхно царството небесно.

Блажени скърбящите, защото те ще се утешат.
    Блажени кротките, защото те ще наследят земята.
    Блажени които гладуват и жадуват за правдата, защото те ще се наситят.
    Блажени милостивите, защото на тях ще се показва милост.
    Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога.
    Блажени миротворците, защото те ще се нарекат Божии чада.
    Блажени гонените заради правдата, защото е тяхно небесното царство.
    Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене;
    радвайте се и веселете се, защото голяма е наградата ви на небесата,
    понеже така гониха пророците, които бяха преди вас.

— Христос в Проповедта на планината, в Евангелие от Матея 5:3-12

Nordwave

Webmaster
Founder
*
Hero Member
Публикации: 4 357
R.I.P. 2017
Локация: Пловдив
Интереси: История
Зодия: Capricorn Capricorn
Активен
"Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си и те ще бъдат една плът" (Битие, 2:24)

Петкан

Banned
*
Veteran
Публикации: 8 642
България преди всичко!
Активен
На какво всъщност ни учи Библията ?

Главната книга и несекващ авторитет за християните е Библията

Защо с тази най-тиражирана книга в света – повече от 20 милиарда тираж, трябва да се съгласяваме и да гледаме на нея като на лицензирано съглашение. Какво не бива да знаят вярващите? Какви нравствени и морални ценности, умения, знания, обичаи и традиции предава тази книга от поколение на поколение?

Нравствеността и моралът
,,Великите, мъдри и праведни" според Библията патриарси, пророци и царе са крадци, измамници и убийци. А те са персонажи, които според библейската логика са пример за подражание за всички християни.

Ето няколко примера от криминалната им дейност:
1. Мойсей, наречен в Библията ,,най-кроткият", заповядал да ликвидират около три хиляди негови сънародници;
2. Ной пиел яко, търкалял се гол в шатрата и проклинал внуците си за това, че баща им – неговият син, го видял в такъв вид;
3. Авраам – ,,великият праотец", дал жена си под аренда на фараона срещу ,,дребен и едър добитък, роби, робини, коне и камили", с една дума се изявил като сутеньор на собствената си жена; Авраам изгонил в пустинята държанката си Агар, бременна с неговото дете;
4. Неговият син Исаак се занимавал със същото;
5. Родните дъщери на неговия племенник Лот изнасилили пияния си баща;
6. Внукът на Авраам – Иаков, измамил баща си и с хитрост отнел първородството от родния си брат и откраднал животните на тъста си;
7. Жената на Иаков обрала собствения си баща, като откраднала семейните идоли;
8. Възпяваният на всичките ладове цар Давид не прощавал нито на девойки, нито на момчета, но изобретил рекета и холокоста;
9. Синът на Давид – Амнон, изнасилил сестра си и я изоставил;
10. Самият Давид отнел от офицер – герой от войната, жена му и го изпратил на смърт;
11. Другият син на Давид – Авесалом, поискал властта и заформил заговор срещу баща си, от когото се научил на всичкото това;
12. Библейските пророци убивали хора. Илия собственоръчно заклал около 450 свещеници от култа на Ваал, а Елисей го правел с божието слово; заради насмешката, че е плешив, проклел 42 деца и те били разкъсани от мечка.
13. Друг библейски ,,праведник" Йефий изгорил дъщеря си, обещавайки на Йехова да предаде на огъня първото, което се появи пред него.

Тази мерзост днес се оневинява по следния начин:
1. Такива били времената, жестоки, диви, нецивилизовани.
2. Т.нар. праведници преди Мойсей не познавали криминалния кодекс от тези времена – 10-те заповеди, които му предал Йехова.

Тези доводи се разбиват от обикновените факти:
Дълго преди десетте заповеди съществували други цивилизации с по-съвършени закони и високи морално-етични норми.
И след появяването на десетте заповеди библейските герои продължавали да се държат по същия начин – като банда главорези. Персонажи като Давид, Соломон, Илия и Мордехай, който извършил преврат в Персия, в резултат на който били заклани 75 хиляди перси за три дни, се появили по-късно от Мойсей и по логиката трябвало да се държат в рамките на старозаветното правно поле, т.е. строго да следват заповедите на Мойсей. За нарушаването им се полагало наказание – пребиване с камъни, т.е. смърт, включително и за нарушаване на шестата заповед – ,,Не убивай!". Заповедта е чисто условна, защото кръвожадният бог впоследствие добавя, че може да се убива, дори е нужно.
В Библията подробно се разказва историята на цели поколения на т.нар. праотци, които се смятат за прародители на съвременните юдеи. Тази книга поразява неприятно с факта, че в нея няма и намек за съзидателния труд на човека.

Открадни, измами и отнеми – това са методите, описани в Библията:
1. Ако искаш да придобиеш камили, коне и магарета, отстъпи жена си за две нощи на фараона;
2. Ако искаш да вземеш лозето на съседа си, а собственикът му не иска да го даде, наеми двама лъжесвидетели, които да кажат, че собственикът на лозето е хулил Бога и царя. Собственикът на лозето ще бъде пребит с камъни до смърт. В знак на скръб раздери дрехите си, облечи дрипите и встъпи във владение на лозето;
3. Когато тръгваш на дълъг път и знаеш, че никога няма да се върнеш, помоли съседите да ти дадат ценните си вещи за известно време;
4. Когато си на власт и имаш ексклузивна информация, не се стеснявай, спекулирай, обирай хората и превръщай свободния народ в роби, както го направи Йосиф, синът на Йаков в Египет;
5. Защо да се трудиш, обработваш земята и създаваш материални ценности, иди и предложи ,,покрив" за ,,защита", както го направил Давид, или просто отнеми това, още повече че самият бог го насърчава;
6. Ако искаш да управляваш страната, не се втурвай към трона, но стой по-близо до самодържеца, стани негов виночерпец, стани тълкувател на сънищата му или домоуправител или касиер; направи така, че сестра ти да стане негова жена;
7. Ако искаш да постигнеш власт и да я задържиш, поучи се от цар Давид. Използвай измама, предателство, убийство, намирай силни съюзници, сключвай договор с тях за сътрудничество, след това ги отстранявай. Желателно е да се избавиш от всички, които могат да претендират за твоето място, или ги дръж под контрол.

Ето това са всичките знания и умения. Причината за липсата на съзидателен труд е много проста – от самото начало ,,избраничеството" на народа на Израел е дал Йехова, естествено, предварително отнемайки създаденото от онези, които са се трудили. Днес такова поведение се квалифицира като паразитизъм.

Град Йерусалим евреите не са изградили сами, а са отнели от иевусеите; своят храм те строили след разрушаването му, но парите за това били взети от персите.

Библията предлага още едно умение – да се унищожават цели народи, което днес се нарича геноцид.

По заповед на своя Бог евреите напълно унищожили десет народа, за да се заселят на земята им.

,,... И така убивайте всичките деца от мъжки пол и всичките жени, познали мъжа на мъжкото ложе, убивайте; а всичките деца от женски пол, които не са познали мъжкото ложе, оставете живи за себе си..."

Когато евреите ,,излизали" от Египет, те се постарали да унищожат всичко, което било възможно: животните, посевите, водата, самите египтяни били заразени с кожни болести, първородните им синове били заклани, отнето било огромно количество злато и сребро. Това се осъществявало под ръководството и прякото участие на Йехова.

Никакви достойни за внимание знания няма в Библията – нито исторически, нито астрономически, нито географски.

Освен това поразяват примитивните космогонични представи, бедните етически норми, които библейските герои постоянно нарушавали, и многобройните банални ,,премъдрости" в пропагандираните пред света Притчи на Соломон.

В Библията няма и никакви медицински знания, дори приблизителни.

В нея няма никакви исторически знания. Нейната историческа достоверност е близка до нулата.

В нея няма нито едно име на египетски фараон, затова пък са старателно запазени имената на проститутките.

Появяват се несъществуващи царе и географски имена.

След прочитането на Библията се създава впечатлението, че историята на останалите народи е само фон за историята на юдеите, при това съдържанието на този ,,фон" нарочно се изкривява, а понякога се превръща в абсурд.

Отделен пункт са многобройните военни ,,победи" на юдеите, описани в ,,най-правдивата и свещена" книга на земята, които приличат на хвалбите на рибари или ловци.

1. Невероятната победа на израилтяните под водачеството на Гедеон над мадианитяните – 300 срещу 120 хиляди! – Книгата на Съдиите;
2. Седем хиляди израилтяни поразили 100 хиляди сирийци...;

В Библията са описани няколко факта с човешки жертвоприношения.
Първото и най-известно е, когато Авраам се съгласил да принесе в жертва на Йехова своя син Исаак, като го изгори. Такива неща при евреите са били обикновено явление.

Второто човешко жертвоприношение е, когато съдията Йефай дал обет на Бога, че в случай на победа над амонитяните, той ще изгори на жертвеника първия срещнат; първият срещнат се оказала дъщеря му; съдията изпълнил обета, даден на Бога.

На празника Песах евреите принасят жертва на своя бог и благодарност за това, че той ги оставил живи, а египтяните умъртвил.

Пурим – в този ден евреите празнуват организирания от тях държавен преврат в Персия, когато за един ден убили 75 хиляди перси, преди всичко от персийския елит, начело с премиера Аман и неговите десет синове. В Библията се описва как те били обесени два пъти.

Като високи нравствени и морални принципи, авторитетно провъзгласени в свещената книга на християните, са посочени хитростта, лъжливостта, лъжесвидетелството, клеветата, предателството, обира на хазни, корупцията, животинската злоба, жестокостта, расовата нетърпимост и др.

В качеството на знания и умения се налагат невежеството, паратизизмът, откровената лъжа, хитростта, безпринципността, подлостта...

В качеството на обичаи и традиции се налагат отвратителните обряди, жертвоприношения на животни и празници, които прославят кървавите престъпления против цели народи...

Елена Любимова, Издателство ,,Распер"

http://bultimes.com/na-kakvo-vsashtnost-ni-uchi-bibliyata/
Ad honores

Similar topics (2)

Отговори: 19
Прегледи: 5360