Нов бъг в Internet Explorer прави компютрите лесна жертва

Започната от Nordwave, 16 Дек 2008, 18:45:45

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nordwave

Webmaster
Founder
*
Hero Member
Публикации: 4 357
R.I.P. 2017
Локация: Пловдив
Интереси: История
Зодия: Capricorn Capricorn
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Активен
Интернет експерти предупредиха за сериозен програмен дефект в Internet Explorer на Microsoft, който може да позволи на престъпници да вземат контрола върху компютри и да откраднат паролите и друга информация, предаде BBC. От Microsoft са призовали хората да бъдат бдителни, докато  разследват сигнала и подготвят спешна програмна кръпка за разрешаването на проблема.

Internet Explorer се използва от по-голямата част компютърните потребители по света.

Microsoft продължава своето разследване на докладите за атаки срещу новооткритата уязвимост в Internet Explorer.

От Microsoft са казали, че има открити атаки срещу IE 7.0, но според тях "основната уязвимост" е налични във всички версии на браузъра.

Над 10 000 Интернет страници са били компрометирани, от миналата седмица насам, че се възползват от недостатъка на програмния код позволяващ нерегламентиран достъп, според производителя на антивирусен софтуер Trend Micro.

От Microsoft са пояснили, че коренът на проблема е бъг във функционалността на свързването на данни, а не, както се спекулираше по-рано, в рендиращия HTML код. http://money.ibox.bg/news/id_1963372693

logx

Senior Member
Публикации: 930
Обичайте Родината си!
Локация: България
Активен
Решението: Mozilla FireFox. От три години го ползвам и мога да кажа, че е най-надеждния браузър. Да не говорим с писане на код колко нерви съм си изхабил заради тъпанарите от Microsoft.
И така животът продължава
вечният си мъдър кръговрат.
Някой постоянно оцелява,
защото други срещу бурята, стърчат.

Metoman_88

Senior Member
Публикации: 935
Локация: София!
Зодия: Cancer Cancer
Активен
Цитат на: InvPwb IYI - 16 Дек 2008, 18:48:34
Решението: Mozilla FireFox. От три години го ползвам и мога да кажа, че е най-надеждния браузър. Да не говорим с писане на код колко нерви съм си изхабил заради тъпанарите от Microsoft.
Лисицата за мен е номер едно!
Ще измислим нови хитрини,
закони всякакви игри.
Наш човек на пост там, ще внедрим
далавера с него да въртим.

Валентин

Adviser
*
Forum Member
Публикации: 259
Мизия, Тракия, Македония!
Локация: Русе
Зодия: Leo Leo
Активен
Оpera е  по-добър! ;)
Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека,
дъбрава, езеро, река, рид, планина
ще викат с глас през всички времена:
"Тук българи са, българи от памтивека!"

logx

Senior Member
Обичайте Родината си!
Активен
Глупости на търкалета. :)
Някой постоянно оцелява,

Валентин

Adviser
*
Forum Member
Публикации: 259
Мизия, Тракия, Македония!
Локация: Русе
Зодия: Leo Leo
Активен
Цитат на: InvPwb IYI - 16 Дек 2008, 22:18:32
Глупости на търкалета. :)
Нима?Всички  компютърни  специалисти,които  познавам  се  изказват  доста  добре  за  операта. :)
Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека,
дъбрава, езеро, река, рид, планина
ще викат с глас през всички времена:
"Тук българи са, българи от памтивека!"

logx

Senior Member
Обичайте Родината си!
Активен
Да съм казал нещо против опера? Просто са глупости на търкалета това, че опера е по-добър браузър от Mozilla FireFox. А това, че някои си компютърни специалисти давали някакво мнение - не ме интересува особено, аз си имам собствено.
Някой постоянно оцелява,

setekh

**
Forum Member
Публикации: 67
! ЗАЕДНО !
Religion: None None
Активен
Мозилата при дистрото за Уин много го оакаха, адски много бави, аз минах на Хром.. Ама боли ме фара и на линкс да джиткам па ми е тая - опа не мие искам снимки на голи каки :) хахаха

Hatshepsut

Perfectionist
Administrator
*
Veteran
Публикации: 7 068
Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
Зодия: Sagittarius Sagittarius
Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Активен
Откриха сериозен недостатък в Internet Explorer

Потребителите на последните три версии на интернет браузъра Internet Explorer трябва да внимават, защото е установена дупка в сигурността, която може да зарази машините им с вируси. Уязвимостта вече е използвана от отделни хакери за разпространение на троянски коне, които осигуряват отдалечен достъп и контрол върху заразените компютри, съобщи Neowin.

Проблемът е бил открит първо от специалиста по мрежова сигурност Ерик Романг. Според него хакерите експлоатират дупката чрез Flash Player. С негова помощ заобикалят защитната система ASLR (Address Space Layout Randomization), която присъства в Windows. След това вкарват зловредното приложение Poison Ivy и получават контрол върху ключовите системи.

Засегнати от проблема са IE7, IE8 и IE9, работещи в средата на Windows XP, Vista и 7.

Microsoft вече са разбрали за проблема и работят по проучването му. Редмъндският гигант е установил, че уязвимостта не засяга Internet Explorer 10. На потребителите се препоръчва да си сложат Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) 3.0, който би трябвало да осигури адекватна защита.

Все още не се знае кога ще бъде пусната кръпка, решаваща новооткритата уязвимост.

Enhanced Mitigation Experience Toolkit (ЕМЕТ), може да намерите тук:

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=29851

Източник

Ратникъ

Banned
*
Hero Member
Публикации: 1 218
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Активен