Author Topic: Верюто на Максенций(HARD!)(+16)  (Read 1708 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline truthisbest

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 7
  • Gender: Male
Верюто на Максенций(HARD!)(+16)
« on: 26 Feb 2022, 17:00:47 »
Това което искам да споделя с вас драгите форумци е наистина една интересна история.Надявам се, че ще ми олекне и на мен и на вас ще ви направи живота по-интересен.Това е по действителен случай.Обаче преди да го баннете ми проследете мисълта какво искам да ви кажа.Наистина много поучителна и справедлива история.

"За мъртвите или лошо или нищо." е поговорка която може би ще ми цитирате.

Но има и друга римска поговорка която гласи "За мъртвите както и за живите - само истината."Сам човек не се живее.Аз съм роден в не особено голямо градче.И е нормално момче като мен от средната класа да започне да си търси хора с които да дружи.Да де ама те и истинските исторически личности Константин Велики и Максенций са биле на една маса.

Та така се срещнахме един ноемврийски ден в основното училище преди 20-тина години.

Това което видях в него беше, че е скромен и беден.И аз бях същия.Аз и сега съм си такъв.

Това което мога да кажа е ,че аз него го харесвах.Спомням си как като по-големи вече като юноши ходихме с него на детска евангелска църква.Или по-скоро той ме намери там.

И така за 10-ина години не сме се виждали кой знае колко.Обаче след тея десет години пак започнахме да се срещаме.Проблеми кой знае какви не сме имали.Но някои неща ми направиха впечатление още тогава.Забелязах, че една нощ когато бях с едни дрехи които не бяха много богаташки и аз бях отчаян и нямах храна,цигари и кой знае кви ресурси той мина до мен и имаше една пачка с все по 100 евро-та.Ама пачката беше дебела.Аз съм тактичен човек и не му го казах директно, но му намекнах съвсем леко.Нямаше реакция.

Обаче минаха няколко дена и той се издъни.Хванаха го с хероин и други разни дроги.Образуваха му дело в местния съд.Аз обаче ми пратиха 1000 лева приятели на баща ми.Обаче него го глобиха там 1000 лева.И той от някъде ме надуши, че имам парите.

И почна:

-Съжелявам, че ти искам ама няма ли да можеш да ми помогнеш.

-Ми ти нали имаше цяла пачка?!

-Ми аз ги пръснах(той не казва къде ги е пръснал ама ги е пръснал по хазартни игри всичко)

-Иначе ще ме вкарат в затвора.

-ОК ще ти помогна.

-Е като теб няма.

-Не се притеснявай, не искам да ми ги връщаш.Важното е ти да си добре.(трябва да кажа, че съм безработен, а баща ми не е от най-всеотдайните бащи)

И му дадох 1000-та лв.

Заминах за чужбина.Върнах се след 1 година.

Впрочем през 2018-та убиха много зверски моя най-добър приятел в живота.

Интересното беше, че Максенций 2-3 години преди да го убият моя приятел той(Максенций)го наби много зверски щото "му се подигравал".Пък той моя приятел е малко обичаше да се базика с хората.

И аз се върнах от чужбина и му писах по (Fk), че съм открил някаква информация за този случай.Щото и те уж бяха приятели.Това което стана беше, че той почти не отрази това което му пиша.Много бавно пишеше и по едно време спря.

Що не пишеш? - му пиша

Аз заспах! - ми пише

Интересно ми стана как е заспал.Ми той можеше за 15-20 минути да драсне да каже мнение.

За такъв тежък криминален случай да заспиш.На мен това ми стана някак гадно.Как да е.

Един ден аз както стоя в градинката изведнъж той идва и казва

"На мене ми откраднаха трева за 300 лева"

"Твоя приятел (еди-кой си) е виновен."

Аз опитвайки се да няма геролтии му казах

"Ами едва ли ще е той"

И онзи като започна да ме пердаши с юмруци,ритници колена,лакъти.Аз стоя и не мога да повярвам.

После пленил две "виновни" момчета.Пердасал ги публично.Качил си го това "геройство" в (Fk)

Започнал с черната си кола (която струва 10 000лв.)

да пленява българи,цигани,турци,рапъри,наркомани.

Аз кого съм пленил за толкова години живот ми кажете?

"Който пленява и той в плен ще отиде"Отк.на Йоан 13 глава

И той не само, че продава ами и употребява.

Казах му, че повече не сме приятели.Обаче аз както виждате това го говоря много и то пък хората много от тях ми вярват на думите.И сега какво следва?

Ами аз няма да търся отмъщение ама то е твърде вероятно да ме атакува този.Обаче ако той атакува, аз ще контраатакувам.Знам, че шанса не е кой знае колко голям за победа.

Ако пък се оплача на полицията то ще излезе "Казусът с Максенций е мн. труден за теб"И това също не е приятно.

Ако този ме убие той така ще изкара ситуацията, че ще я изкара легална.Пък и полицията тук няма да плаче за мен.Всяко чудо ще е за 3 дена.Може пък сега да я изкара така ако разбере какво се вихри, че видиш ли съм страхливец.Значи то каквото и да направя все съм губещ.

От тази супер легендарна битка са минали 1700 години.И тези създания може и като историческа истина да не го знаят добре, но това което е вътре в човек то не може да спре.

Сиреч това което мога да предвидя като човек който много е видял, че Максенцийте ще си отмъстят на Константиновците.Тук не става на въпрос само за мен.Пък и Великите вече не са прекалено много по света.

Когато Константин Велики започва да реорганизира Римската империя срещу него се изправят 7 императори на злото.Всеки от тях с поддръжници разбира се.Тях дори и историческите артефакти не могат да скрият тяхната отвратителност.С едни такива лица на хора освирепели от подмолство и неблагородство.

И на този челото му е 2-3 пръста.Но иначе е много физически силен и красив.

Но той наистина много прилича като характер и като външност на Максенций.

Има една руска поговорка ли беше която гласи:

"Аз се заблуждавам,

ти се заблуждаваш,

света се заблуждава,

но историята не е дете,не се заблуждава и не лъже никога."

и друга която гласи "Изучавай миналото за да знаеш бъдещето."

А бъдещето ви казах какво е.Те няма да загубят този път.Имате вестници и телевизия и виждате света последните 10 години какъв стана.Преди когато бях дете света не беше чак такъв.Сега постоянно измират хора навсякъде.Войни,бунтове,проблеми.Вие не мислете, че само в Източна Европа е така.Хората са го казали

"In Eastern Europe the people are bloodthursty maniaks -

in Western Europe the people are soul eating phariseans."


Има го това като поговорка.Не съм го измислил аз.

А Максенций?Ами него не го интересува.Може обществото да го мисли за много весел,печен и истински човек но той не е такъв.И тук е страшното, че аз не съм успял да го разгадая това.

Но и друго има, че той и Сатана е бил някога ангел небесен на светлината.

Както казах него не го интересува.Аз много пъти съм му давал информация примерно еди къде си еди кой си добър човек бил убит или нещо друго трагично - онзи въобще не го интересува.Ами ако аз му открадна от утях пари.Веднага ще ме разбере къде съм заминал, какво правя.Оказва се, че Максенций може да е много тъп за правенето на добро, но е гениален в нанасянето на удари по "тъпанарите".

При него има думи от сорта "той ми дължи пари" 

"Дължи пари" - все едно тея пари ще ни спасят от гробищата.То и 1 милиард да имаш нито ще си промениш живота, нито ще промениш света.

веднъж го чух да казва "Ей искам да ги убия всичките"

"Чакай спри"-това аз го казах а той отвърна   "Не ме интересува"

"Всичко в живота си го губя.Аз ще ставам мафия."

Та аз не се занимавам с престъпна дейност и света на наркотиците ми е противен.Докато при него всичко е пари,жени,коли,дроги,работа.И след 1 година е забравил какво е било.Примерно аз помня от 20-тина години назад,а мене един такъв човек който не знае дори, че столицата на Хърватска е Загреб ме направи на патица.Аз се занимавам с философия,поезия,история...богословие.Въпреки, че и аз често отново си ставам атеист виждайки злото в хората по света.По-скоро съм агностик може би.

Ако приемем, че всеки един човек е на Голготата той къде е там.Ами той е отляво на Разпнатия.

Думите на Максенций "Не ме интересува","Това е мое"."Къде са ми парите","Прости ми Господи","Всичките ще ги изтрепя" не са ли ви познати от Евангелието.

Ами ако аз физически изглеждах като Максенций?Първо аз физически изглеждам повече на Константин велики и обичам философията много.Макар, че съм по нисък и не ми е така стройно тялото като неговото.Обаче ако изглеждах така и ако имаше поне малко мозък в главата ми щях да си кажа "Да виж наистина - той е прав!По дяволите на Константин Велики живота му не е лек."Щото ако следваме християнската логика в Евангелията Исус Христос е дошъл да спаси и Максенций, и Ахмед Ага Барутанлията,и Адолф Хитлер, и Влад Цепеш, и да не изброявам още - щото мога.

И както е казал Исус "светлината дойде на света но човечеството обикна тъмнината защото делата им бяха зли"

Цитирам го това като информация или като философска логика.Защото и аз често не искам да вярвам в Бога виждайки такива гадории по света.

Е вие мислите ли ,че този мой бивш приятел наркоман ако аз отида и му покажа това ще има някаква реакция?

100% ще каже "Ти за какъв се мислиш в града?" "Аз тези неща не ги разбирам" или "не ме интересува"

Или пък, че го бил забравил.Е как не е забравил за парите?

И как тогава разбира къде-къде по сложни науки като автомобили,smartphones,строителство.Тези науки не са за глупави хора."Ама то аз съм нормален - не съм като теб луд" също ще каже.

Не ви ли намирисва тука на "море"?

На мене мои приятели които и те не разбират много-много от философия са ми казвали

"Твоя приятел ти е душманин"

Е как така? - отвърнах

"Ми той що ти бута твоите пари, а пък има много ,а не ти дава нищо?"

Други ми каза "Мале той как те нападна в гръб в онази нощ, щеше да те убие."

А кой си бие приятелите?Само този който не може да надвива на дяволите.

Да отиде да се сбие с някой сенсей от каратето.Да отиде да се сбие с някой ММА боец.Щото аз съм се бил.И да не кажа даже голяма дума ама се представих горе-долу достойно.Да не прозвучи, че се хваля, не съм кой знае какъв бияч, мога малко да удрям и да държа.
Котката - е добра,

и мишката - е добра,

но котката и мишката са смъртоносни врагове.


Да де ама котката си играе с мишката, а мишката е църковна мишка и котката също трябваше "да бъде и тя мишка".Много хора сега това като го прочетат ще се сетят и аз кой съм и за кого говоря.

Както каза преди много години един умен човек професор Уилям Брадфорд (той е българин който живее от 30 години в САЩ)

"Светът по-принцип се дехуманизира.

Мълчанието е най-голямата лъжа."

Айде нека и Максенций да седне да напише за мен нещо.Може и изобщо да не се сети, че съм аз ама може и още утре да полудее от гняв.

Обаче ако той излае някаква тайна за мен МВР ще цъфнат удома, а пък той като публично пребива хората,кара без книжка и разпространява наркотици навсякъде на него нищо не му правят МВР-то.А удома колко пъти идваха.Да идат утях да го видим какъв "ММА-ец" е.

Ние с него тренирахме някога един по-груб индивидуален спорт.И един турчин който беше много известен му каза тогава "Ти никога с това което показваш няма да бъдеш шампион!"Жалко този човек млад си отиде от живота.А беше супер легендарен за града.Ако бях обърнал повече внимание на думите му сега нямаше да съм на това дередже.Докато на мен ми каза "Ще станеш момче!"

Смелите и героични хора си отиват от този свят ,а пък остават на тази планета само разни боклуци.Това дето сте го чели при Роджър Морно "че Бога ще абдикира и ще остави планетата на хората да си правят каквото си искат" е близко до сбъдване.

Та значи такъв тип селски нагли престъпници могат да ни послужат за учебник...и за вдъхновение дори.Както се казва:

"Исус не отвори очите на слепеца

с водата на живота, а с кална вода от локвата."


Максенций историята го помни като информация.И като злочесто име на фундаментална част на престъпния свят в тогавашните интриги на 4-тото столетие.Иначе той е Damnatio memorae.

Обаче аз съм такъв човек, че обичам да мисля и върху случаи които са по-тежки.А те вече не са никак малко по света.Мен този случаи за наркомана ме засяга и лично както вие виждате.


Но за да се докаже едно нещо, че е истина трябва да се дадат конкретни примери.

Християнството със всичките му пороци които не са един или два понякога е най-гениалното учение на света.

"Ако имах хиляда уста и железен език - аз пак не бих могъл да опиша страшните изтезания на които са подложени християните."Лактанций 4в. поет и  историк

"Християнин човек не се ражда, а се става."Тертулиан

Обаче много хора не искат да приемат айде, то ако не всичко, поне хубавите неща от него.
А защо не обърнем лошото в мъдрост?
Щото виждате колко е кратък и несправедлив живота.Всичкото свършва с гроба.

То много трудно да влезеш в vbox7 и да напишеш Страстите Христови и да го изгледаш.Простете ми ако изглежда като дисреспект към другите религии и мирогледи по света.И те много от тях са доста правилни и ги харесвам.

И друго има тук - да не съдим хората, а да съдим себе си.Но понякога те ти помагат да "осъмнеш на оня свят".

Граждани!Пазете се!От лицемерието!
« Last Edit: 26 Feb 2022, 17:14:01 by Hatshepsut »