Българският националистически форум

България и българите => Българските общности в чужбина => българите в Сърбия => Темата е започната от: Nordwave в Юли 02, 2008, 18:51:12

Титла: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Nordwave в Юли 02, 2008, 18:51:12
(https://dveri.bg/images/stories1/Ina7/1_55.jpg)

Българският свещеник Йоан беше отстранен от длъжността настоятел на босилеградските черкви. Той беше уволнен от Вранския владика Пахомий. Официални мотиви не са посочени. Но според запознати отец Йоан е отстранен, защото водел службите на български език. Главният съвет на Демократичния съюз на българите настоява владиката да даде обяснение за смяната на свещеник Йоан, както и за довеждането на двама сръбски свещеници на негово място. Демократичният съюз на българите допълва в специална декларация, че се противопоставя и на смяната на църковното настоятелство в Босилеград. Ако не бъдат дадени обяснения за тези действия, ще се счита, че смяната на отеца е натиск върху него да се откаже да служи на български език, категорични са от Демократичния съюз на българите. "Смяната на българския свещеник в Сърбия излишно повдига етническото напрежение и не работи за разбирателството между двата православни народа и църквите им", казаха от съюза. Занко Станков - отец Йоан, е възпитаник на Софийската духовна семинария. Назначаването му беше договорено на най-високо ниво между двамата патриарси - българския Максим и сръбския Павле. Според уговорката в Босилеград бяха назначени двама български духовници - Йоан и Михаил.

http://www.dveri.bg/content/view/6927/33/ (http://www.dveri.bg/content/view/6927/33/)
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Валентин в Юли 02, 2008, 19:09:02
Трябва  да  се  отговори подобаващо   на това! :devil:
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Севар Вананд в Юли 02, 2008, 19:32:33
Това още веднъж доказва, че сърбите не са християни. И ни мразят, въпрки милите очички, които правят напоследък, за да ги подкрепим за Косово. Сърбите не са ни братя християни и славяни. Не само, защото са далеч от християнството, а и защото сами не ни признават за славяни.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Валентин в Юли 02, 2008, 19:55:00
а и защото сами не ни признават за славяни.
А  и  ние  не  сме. ;)
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Болгардингезе в Юли 02, 2008, 19:56:56
Със сръбските цигани може да има разбирателство единствено ,когато ни върнат територията си и се разкарът от Балканският полуостров.А това става с избиване ,не искам да съм краен с тях ,но си го заслужават.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Балкани в Юли 02, 2008, 20:15:50
А защо в западните покрайнини църквите не са към Българската Православна Църква, а към сръбската? Сами сме си виновни, сами се набутваме в лапите на сърбите, като не се грижим за събратята си които са под сръбско владичество.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Севар Вананд в Юли 03, 2008, 11:51:10
а и защото сами не ни признават за славяни.
А  и  ние  не  сме. ;)
Разбирасе, че не сме славяни. Но панславизма и другите славянски страни ни обявяват за такива. С изключение на Сърбия. За тях сме славяни, само когато са в затруднение и им е необходима помощ. Иначе сме "црни Бугари".
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Nordwave в Юли 07, 2008, 18:00:48
„Блиц", Сърбия: Нараства напрежението в Босилеград, заради невъзможността богослужението да е на български език Белград. Нараства напрежението в община Босилеград, заради решението на Вранската епархия да смени старейшината на църквата "Света Богородица" – йеромонах Занка Станойков (отец Йоан) и няколко членове от ръководството на църквата, пише днес сръбският вестник "Блиц". На мястото на отец Йоан епархията е назначила сръбските свещеници Синиша Бошкович и Бобан Илич. Напрежението се създаде заради невъзможността богослужението да се провежда на български език, което накара жителите на Босилеград да обвиняват епископ Пахомие, посочва изданието. Демократичният съюз на българите от своя страна смята, че решението на владиката Пахомие е изненадало неприятно жителите на Босилеград, 95% от които са българи. Председателят на Културно-информационния център в Босилеград Иван Николов от своя страна каза, че мерките, които е наложил владиката Пахомие в църковната община в Босилеград са временни.
„Отец Йоан започна инициативата за издигането на църква в своя район, която да носи името на някой от българските светци. Най-вероятно владиката Пахомие е сметнал това за политически ход. Все пак даде благословията си за изграждането на храма. Вероятно Пахомие не остана щастлив от факта, че богомолците за много кратко време стигнаха до покрива на църквата и че отец Йоан намери дарители от България", е заявил Николов. http://www.focus-news.net/?id=n993921
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Борисъ в Юли 07, 2008, 18:34:46
Да не казвам голяма дума,но скоро май и в Западните покрайнини ще се случи случка.Давайте,подчовеци,продължавайте с антибългарската политика,спрямо българското малцинство там  :-""  :bgflag:
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Metoman_88 в Юли 07, 2008, 18:38:46
Наще да активизират войските,ако имахме нормално правителство до сега да сме влезли в тая жалка страна  :s-chainsaw: :s-chainsaw: :s-chainsaw: :s-chainsaw: :fripper: :frocket: :fsniper: :fxloc:
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Болгардингезе в Юли 07, 2008, 18:59:18
В Западните покрайнини точно това очакват от нас.Да влезем с войската и да си ги върнем към Майка България ,но това правителство ,ще им даде и източните покрайнини! :devil:!
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Юли 07, 2008, 19:21:18
Трябва Тимок да прецапате и Сърбия да запалите! 8)
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Севар Вананд в Юли 07, 2008, 23:55:57
С малко помощ от Майка България, и въстановяване на "ВЪРТОП" всичко се постига. Така действаха шиптерите и пожънаха успех. Ние трябва да направим същото, докато албанците не са ни изпреварили и в тези територии. Първо автономия на Поморавието, после независимост със столица Ниш и официален език- Български, накрая съединение. Ако се постараем повече, може даже второто да го прескочим.

Реда е следния: Черна Гора- Косово- Воеводина- Поморавие- Санджак- Поделяне на Сърбия между България и Хърватия
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Nordwave в Януари 07, 2010, 16:30:57
(http://www.vmro.bg/Files/pub_dir/06012010.jpg) ЛИТУРГИЯ НА БЪЛГАРСКИ ПО СЛУЧАЙ БЪДНИ ВЕЧЕР В ЗАПАДНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОКРАЙНИНИ Вчера в българската църква в с. Паралово (на 8 километра от Босилеград) беше отслужена празнична литургия на български език по случай Бъдни вечер. Присъстваха всички българи от селото (около 40 семейства). Присъстваха и членове на ръководството на българския културно-информационен център в Босилеград, както и членове на ВМРО, водени от заместник-председателя Ангел Джамбазки. Беше запален традиционният Бъдник.

Литургията бе отслужена от отец Йоан. Името на свещеника нашумя, след натиска срещу него от страна на Сръбската православна църква. Отецът беше подложен на тормоз от страна на вранянския сръбски митрополит Пахомий и УДБА чрез среднощни посещения в дома му и вандалски актове срещу къщата му. Последва обаждане от страна на министъра без портфейл Божидар Димитров, който посъветва свещеника да „спре да руши приятелството между българи и сърби”. Отец Йоан обаче не се поколеба и извърши богослужението на български език. http://vmro.bg (http://vmro.bg)
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Nordwave в Януари 22, 2010, 21:16:27
Възлюбени в Господа, братя и сестри...
Поради интерес на много от членовете на групата да открия жиро сметка за събиране на пари за започване на метох и купуване на икони и богослужебна утвар за бъдещият ни манастир.... Открих тази жиро сметка..... Па който има възможност, нека приложи своята лепта - някой ще дари два лева, някой ще дари пет, някой десет, педесет или сто и манастира ако даде Господ ще започне да се строи......
ГОСПОД ДА ВИ ПОМИЛВА И УКРЕПИ ПО МОЛИТВИТЕ НА РИЛСИЯТ СВЕТЕЦ;

АЛФА БАНКА-КЛОН България
номер на сметка 998234203007350435,
IBAN: BG58CRBA98982030073504.
ИДЕНТИФИКАТОР НА КЛИЕНТА P002942353,
ZANKO STANOJKOV.


Фейсбук група на Б.П.Ц. свети Иван Рилски с.Паралово,БосилеградРедактирано от администратор: Премахване на невалиден линк.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Nordwave в Февруари 14, 2011, 22:07:23
(http://dveri.bg/images/stories1/IN0/1_104.jpg)

 Жителите на Паралово защитиха църквата "Свети Иван Рилски" от сръбския владика Пахомий Жителите на село Паралово защитиха църквата "Свети Иван Рилски" от сръбския владика Пахомий, съобщиха от Културно-информационния център на българите в Босилеград. На 12 февруари (Ден на св. Три светители), партиен празник на Сръбската радикална партия, вранянският епископ Пахомий ръкоположи за свещеник Зоран Стоянов, доскорошен лидер на местната организация на Радикалната партия в Босилеград, в присъствието на партийни членове и сръбски свещеници.

Според източник от Църковното настоятелство, пожелал да остане анонимен, същия ден епископ Пахомий е поставил ултиматум на отец Йоан, на другия ден 13 януари (неделя) да предаде ключа на църквата св. Йоан Рилски в с. Паралово срещу протокол на председателката на църковното настоятелство в Босилеград Здравка Гагулска, а черквата да бъде временно запечатана и предадена на друг свещеник. В противен случай епископ Пахомий щял да предаде отец Йоан на църковен съд.

Разбрали за намерението му, селяните на с. Паралово се събраха да защитават черквата си и отец Йоан. Вероятно предупредени за това, представителите на църковното настоятелство в Босилеград не се появиха в селото. Изложен на опасност от църковен съд, отец Йоан предаде ключа от църквата „св. Иван Рилски” на миряните в селото.

Църквата в с. Паралово беше построена с подкрепата на (българската) Дирекция „Вероизповедания” към Министерски съвет, но сръбският владика Пахомий отказа да я освети, а срещу отец Йоан се поведе компроматна война за несъществуващи финансови злоупотреби. Според председателя на Демократичния съюз на българите Драголюб Иванчов целта на епископ Пахомий е да се премахне отец Йоан, който единствен служи на български език, и на негово място да се доведат просръбски свещеници, които да провеждат политика на сърбизация на местното българско население.

http://www.dveri.bg/content/view/12751/33/ (http://www.dveri.bg/content/view/12751/33/)Редактирано от администратор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Логос в Юли 22, 2013, 17:39:56
Българският свещеник Йоан беше отстранен от длъжността настоятел на босилеградските черкви. Той беше уволнен от Вранския владика Пахомий. Официални мотиви не са посочени. Но според запознати отец Йоан е отстранен, защото водел службите на български език.

Ако това е истина, то следва, че в Сръбската църква са еретици. В самото Евангелие на много места е казано, че трябва да се проповядва на майчин език /езикът, в който сме родени/.

Деяния на апостолите, глава 2, стихове
6 И като се чу тоя шум, една навалица се събра; и смутиха се, защото всеки един ги слушаше да говорят на неговия език.    
7 И всички, смаяни и зачудени, си думаха: Ето, всички тия, които говорят, не са ли галилеяни?    
8 Тогава как ги слушаме да говорят всеки на собствения наш език, в който сме родени?    
9 Партяни, мидяни и еламити и жители от Месопотамия, от Юдея и Кападокия, Понт и Азия,    
10 Фригия и Памфилия, от Египет и ония страни от Ливия, които граничат с Киринея, и посетители от Рим - и юдеи и прозелити,    
11 критяни и араби, слушаме ги да говорят на нашите езици за великите Божии дела.


Амин!!!
Великите Божии дела се говорят на майчин език според Благовестието.
Само еретици могат да говорят противно на  казаното от Божието Слово!
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Hatshepsut в Септември 30, 2014, 08:20:09
Фейсбук-страница на отец Йоан от Босилеград:

https://www.facebook.com/pages/отец-Йоан-Занко-Станойков-Горнотлъмински/207268379308885 (https://www.facebook.com/pages/отец-Йоан-Занко-Станойков-Горнотлъмински/207268379308885)
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: ccaterpillar в Август 25, 2016, 15:24:59
Цркви имат своя правила. Под чия юрисдикция е таа црква в Босилеград, и воопще под чия црквена юрисдикция е босилеградската община?
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Hatshepsut в Август 26, 2016, 18:20:49
Цркви имат своя правила. Под чия юрисдикция е таа црква в Босилеград, и воопще под чия црквена юрисдикция е босилеградската община?

Не съм много запознат с църковните канони, но ако те нарушават правата на българите и водят до тяхната денационализация и асимилация от други народи (сърби, гърци, румънци и т.н.), то аз съм против такива канони  :depressed:
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Мишок в Август 26, 2016, 18:25:28
Не съм много запознат с църковните канони, но ако те нарушават правата на българите и водят до тяхната денационализация и асимилация от други народи (сърби, гърци, румънци и т.н.), то аз съм против такива канони  :depressed:
Каноните, това са правилата на църквата, тоест законите. Например колко години по-стара жена можеш да имаш или по млада и такива. Няма как това до води до обезродяване. За 500г. не са довели до подобно нещо.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Hatshepsut в Август 26, 2016, 20:58:24
Каноните, това са правилата на църквата, тоест законите. Например колко години по-стара жена можеш да имаш или по млада и такива. Няма как това до води до обезродяване. За 500г. не са довели до подобно нещо.

На теория може и да е така, но на практика какво се получава (ще говоря само за Сърбия, в Гърция и Румъния положението не е кой знае колко по-различно):
Българските земи са завладени от сърбите, православните епархии и енории на българите стават част от Сръбската църква, сръбския език става богослужебен и българското духовенство е сменено със сръбско. Православната църква в Сърбия не се е противопоставила на сръбските власти в техните опити за денационализация и асимилация на българите в Поморавието и Македония (в Поморавието от 1878г, а в Македония - от 1913г.), по-конкретно - забрана на използването на българския език и налагането на сръбския език, прогонването на българското духовенство и подмяната му със сръбско, затварянето на българските училища и замяната им със сръбски и т.н.
А този Николай Велимирович, когото величаят и цитират под път и над път по форумите и фейсбук, какъв е бил? - не е ли той сърбин, владика в Охрид между двете световни войни... той направил ли е нещо в защита на българите в Македония или е подкрепял официалните власти в техните опити за подмяна на народностното самосъзнание на българите и превръщането им в "прави сърби"? За мен отговорът е ясен  :sad-1:
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Мишок в Август 27, 2016, 08:34:42
Много ясно че църквата не се е противопоставила и вдигнала бунт. Ем тя е нещо духовно и не се занимава с бунтове, ем не са им дали никаква възможност. За Македония нещата са още по-различни. Сърбин макар и свещеник не е нормално да подкрепя другородци. Как би погледнал на български свещеник подкрепящ другородци?
Колкото до македонците там направиха хитър номер се едно са друга древна народност и така.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: ccaterpillar в Август 27, 2016, 10:22:58
Говориме за чисто юридически работи. Всекоя територия има своята църквена юрисдикция. Неки територии имат поделена юрисдикция, в части от Сърбия румънската църква имат своята епархия, също так в Румъния съществува епархията на СПЦ. Това се вика викарият и това е според църквените канони.
Е сег, аз питам да ли има такова нещо в босилеградски край, мислим че нема, не можеш за една църква да кажеш да е българска сам затова що е местно население там българското, според това кое сам четел, тозио край е под управление на епархия вранска и владика Пахомие от Вране.Редактирано от администратор: Премахната реплика към вече изтрит постинг.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Август 28, 2016, 23:37:45
Вие ни върнете откраднатите земи - Поморавието (Ниш и Пирот) и тогава ще коментираме. Дотогава ще мълчите, защото вие сърбите сте престъпен крадлив народ! :grin-1:
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: ccaterpillar в Август 29, 2016, 08:49:30
Да да. кого е Бог правил Земя, казвал е, Ниш, Пирот и Поморавието го правим за Българите.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Мокабор в Август 29, 2016, 09:51:46
Да да. кого е Бог правил Земя, казвал е, Ниш, Пирот и Поморавието го правим за Българите.

Не, но когато българи са живели в Ниш, Пирот и Поморавието, са оставили културно и генетично наследство, което асимилацията не може да изтрие, може само да го скрие.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: ccaterpillar в Август 29, 2016, 10:23:05
България признава ли нарко държава Косово?
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Мокабор в Август 29, 2016, 12:10:23
България признава ли нарко държава Косово?

Кой живее в Косово? Албанци.

Живеят там поне от 1940, а най-вероятно и от по-рано. Ако след Втората Световна Война бяхте отделили повече време на албанците в Косово, и ги бяхте спрели да се множат, или поне ги бяхте асимилирали, нямаше да има отделна държава. Но вие през това време промивахте мозъците на българите в Македония и покрайнините.

Значи вие ни взимате Македония и Покрайнините, тероризирате населението в тях, промивате им мозъците, и после се обиждате, когато ние признаваме Косово, държава пълна с албанци, за отделна и независима.... да видите как е.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: ccaterpillar в Август 29, 2016, 14:29:43
Кой живее в Косово? Албанци.

Живеят там поне от 1940, а най-вероятно и от по-рано. Ако след Втората Световна Война бяхте отделили повече време на албанците в Косово, и ги бяхте спрели да се множат, или поне ги бяхте асимилирали, нямаше да има отделна държава. Но вие през това време промивахте мозъците на българите в Македония и покрайнините.

Значи вие ни взимате Македония и Покрайнините, тероризирате населението в тях, промивате им мозъците, и после се обиждате, когато ние признаваме Косово, държава пълна с албанци, за отделна и независима.... да видите как е.
Хмм, а кой живее в нишко и пиротско? Мозък ти е чудна ствар, и припаданието кам етнос ти е записано в мозак с васпитание, а не в гените.

А за друго, види се да не знаеш много за политика на бивша Югославия, таа политика не сам да е коначно обликовала македонската държава и нация, ами е и направила друга албанска държава на територията на Косово. Това е било потпуно супротно од сърбски интереси, също как је формирането на македонската нация и държава било против български али и против сърбски интереси.

Но, аз се плашим що таква политика има източник негде многу високо в светските центри на сила, и ние нямаме много възможност да променявамо това, ами имаме възножност да разбираме и да не поновиме същи грешки на всекой няколико децении
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Мокабор в Август 29, 2016, 14:52:02
Хмм, а кой живее в нишко и пиротско? Мозък ти е чудна ствар, и припаданието кам етнос ти е записано в мозак с васпитание, а не в гените.

А за друго, види се да не знаеш много за политика на бивша Югославия, таа политика не сам да е коначно обликовала македонската държава и нация, ами е и направила друга албанска държава на територията на Косово. Това е било потпуно супротно од сърбски интереси, също как је формирането на македонската нация и държава било против български али и против сърбски интереси.

Но, аз се плашим що таква политика има източник негде многу високо в светските центри на сила, и ние нямаме много възможност да променявамо това, ами имаме възножност да разбираме и да не поновиме същи грешки на всекой няколико децении

Живеят хора, които са писани и се считат за сърби, и има малцинства от българи. Но едно е да се считаш за някакъв, друго е да си такъв наистина.

Българския няма да тръгне на война и няма да образува доброволчески отряди, така като беше в Косово. Важното е да се признае, че в Източна Сърбия са живели българи, които са били асимилирани, прогонени, или избити, така както е било и в Македония. Пък оттам нататък, най-добре е да се решат въпросите по цивилизован начин, стига да е справедлив.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: ccaterpillar в Август 29, 2016, 15:12:04
А кой е тай кой ще ти каже какъв си наистина? И къде е записано това, кой е какъв наистина?
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Мокабор в Август 29, 2016, 17:00:57
А кой е тай кой ще ти каже какъв си наистина? И къде е записано това, кой е какъв наистина?

Това се разбира с проучвания, и проява на честност от двете страни. Ние българите си научихме урока от извратените манипулации, които бяха правени в Македония.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: ccaterpillar в Август 29, 2016, 18:50:17
Това се разбира с проучвания, и проява на честност от двете страни. Ние българите си научихме урока от извратените манипулации, които бяха правени в Македония.
Е мой приятел, давай ти на мен много парите, аз ще ти организирам "научното" даказателство на какво искаш, със подписанието на еминентни научници. Такова ти е нпр. "доказано" че всички сме от маймунски произход, и че таков сложен механизам каков е нпр. око е настанал сам од себе си.
Не ли разбиреш че вичко това ти е в служба на управителите кой реализират некои свои идеи, а на хора на Балкана гледат кад на животини?
А ниховите балкански подчинени су вземели власт за да лажат, крадат и да проводат ниховите идеи и замисления.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Мокабор в Август 29, 2016, 19:22:51
Е мой приятел, давай ти на мен много парите, аз ще ти организирам "научното" даказателство на какво искаш, със подписанието на еминентни научници. Такова ти е нпр. "доказано" че всички сме от маймунски произход, и че таков сложен механизам каков е нпр. око е настанал сам од себе си.
Не ли разбиреш че вичко това ти е в служба на управителите кой реализират некои свои идеи, а на хора на Балкана гледат кад на животини?
А ниховите балкански подчинени су вземели власт за да лажат, крадат и да проводат ниховите идеи и замисления.

Тази тема е за покрайнините, вътрешната и външната политика на България е отделен въпрос, а вътрешната и външната политика на други държави не е за този форум.

Не се искат пари за проучвания, иска се коректност. Не да се случват неща като плочата с битолския надпис, на която пише "българите" и "български", и била сложена в музея първо с надписа към стената, после с надписа към зрителя, но обърната наобратно. Само и само да не се виде българщина по македонските земи. Ето това да се избегне, и не са нужни никакви проучвания. Но това не е един случай...
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: ccaterpillar в Август 29, 2016, 20:34:27
Корекност в тези работи не съществува, коректност е последното що можеш да очакваш.
Айде замисли сега да всички Македонци разберет че са Българи.
Къкво е следваще? Следващи логичен въпрос е за къкво трябват 2 българските държави? И потоа, по логика, Македония трябва да се присаединава на България, а цялата елита в Скопие, всички тия чиновници, администаративци, секретари, делегати, всички който управят на държава Македония трябва да загубат работа и уютен живот.
Е затова елита ще ги храни народните маси със причи о Аце Големи, със измишлена македонската историја итд...

Ами тка е в всекоя балканска държава.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Мокабор в Август 29, 2016, 21:51:19
Корекност в тези работи не съществува, коректност е последното що можеш да очакваш.
Айде замисли сега да всички Македонци разберет че са Българи.
Къкво е следваще? Следващи логичен въпрос е за къкво трябват 2 българските държави? И потоа, по логика, Македония трябва да се присаединава на България, а цялата елита в Скопие, всички тия чиновници, администаративци, секретари, делегати, всички който управят на държава Македония трябва да загубат работа и уютен живот.
Е затова елита ще ги храни народните маси със причи о Аце Големи, със измишлена македонската историја итд...

Ами тка е в всекоя балканска държава.

Интеграцията на Македония, когато са съгласни, би била бавна. Един народ с две държави има: Германия и Австрия, Румъния и Молдова, Гърция и Кипър, т.н. На мен важното ми е да не ме наричат братята ми татар и да се осъзнаят, че албанците ги заливат.

А за чиновниците това е ясно, но да не забравяме, кой ги насади там. Не напразно им викат сърбомани.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: ccaterpillar в Август 29, 2016, 22:14:13
Хаха, па тия Сърбомани найпърво обработише асимилацията на събско население в Македония, всички са помакедончени със благослов от Белград. Също так е Косово етнички очистено в времето на бивша Югославия със саучествие на власти от Белград.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: Мокабор в Август 29, 2016, 22:41:23
Хаха, па тия Сърбомани найпърво обработише асимилацията на събско население в Македония, всички са помакедончени със благослов от Белград. Също так е Косово етнички очистено в времето на бивша Югославия със саучествие на власти от Белград.

Ти кажи, че си сърбин в Македония, виж какво ще стане, и после го сравни с това което ще стане като кажеш, че си Българин. В Македония, политическата доктрина е анти-българска.

Хайде стига с тази Македония, за нея си има отдел.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: ccaterpillar в Август 29, 2016, 22:50:00
Ти кажи, че си сърбин в Македония, виж какво ще стане, и после го сравни с това което ще стане като кажеш, че си Българин. В Македония, политическата доктрина е анти-българска.

Хайде стига с тази Македония, за нея си има отдел.

Това е Балкан, колко по више имаш кървна и втора близкост, толко е по голема омраза.

Затова и живееме как живееме, затова всекой кой има и маслко памет гледа как да бяга от Балкан.
Титла: Re: отец Йоан от Босилеград - Западните покрайнини
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Септември 03, 2016, 20:59:23
Това е Балкан, колко по више имаш кървна и втора близкост, толко е по голема омраза.

Затова и живееме как живееме, затова всекой кой има и маслко памет гледа как да бяга от Балкан.
Каква ти е целта с регистрацията в този форум ? Да провокираш ли ?
Да не говорим, че пишеш на български като някой циганин...