Author Topic: Произходът на българите  (Read 45161 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,582
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Произходът на българите
« on: 24 Jul 2007, 14:34:42 »
Пускам тази тема защото явече 100 години се намираме на кръстопът между лъжата и истината. И поемаме към лъжата. Все по смело и по смело. Защото Всички наши "историци" независимо коя теория защитават имат абсолютно неубедителни моменти. И раждат оксиморони. А хората вярват. На всичко вярват. >:(
Провокиран съм да напиша темата заради ето този цитат:
"Българите са метисна нация - хибрид между европоидната и монголоидната раса"
Етнография на България - 1982 година


ще се опитам да пусна тук основните положения на всяка от лъжливите тюркски славянски и тракииски теории. За да стигнем до българската. Не може българите да произхождат от нещо различно от древните българи.
Точно както гърците произхождат от древните гърци, Унгарците - от маджарите, Французите - от галите, Германците - от германите, Англичаните - от Англо-саксонците, албанците от племето Албани, Хърватите от племето Хоровати, а   Руснаците от старите руси.


Етнонима на един народ е всичко което има.


 

Offline Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,582
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Произходът на българите
« Reply #1 on: 24 Jul 2007, 14:50:48 »
Нека първо да започнем с тюркската теория. Тя е първата по ред и разбира се върви ръка за ръка със славянската теория защото те двете взаимно седопълват и самоНАДЪХВАТ.
Тюркската теория е развита от Иречек и доразвита от Златарски. Тя е абсолютно балонна но когато 100 години те учат на едно нещо ти почваш да вярваш в него(справка вижте македонците които вярват че Александър има нещо общо с тях :-P :-P :-P :-P :-P :-P)
Та тюркска теория има няколко фундаментални оксиморона които тук ще напиша.
1) Българите са дошли от Сибир. - Това разбира се не се доказа понеже дори и прабългарските руни не се срещат там. Пък дори и исторически погледнато в Сибир по това време не е имало кои знае колко многочисленни племена че през 630г. Кубрат да доведе цели 5 племена българи и да създадът "Велика България"
2) Именника на Българските канове където вместо Кубрат пише Курт, и има някакъв мним кана субиги наречен Токту. Разбира се никои не взема под внимание че този именник е писан 200 години след Кубрат, както и че на пръстена на "Кубрат" пише "Хорват" но и дотам ще стигнем.
3) Булг идвало от Буламач. И по точно че от Утигури Котраги и Оногондури се получило буламач. Така твърдят продажните историци. Но не се сещат че дори в историческите извори Аспарух е довел само Хуногондурите в нашата земя(която включва Мизия Тракия Македония Епир Илирия Дакия, Трансилвания и част от Панония)
4)Тангра бил хунско-монголски Бог - без да се сещат че народа хунну е вярвал в природните стихии и в задробния живот чак до 12 век когато Чингиз Хан черпи от Волжките българи. Именно остатъчните държави започват да изполват думата Тара като Бог, но никъде преди това.
5) 10 Тюркски думи - без да се взема предид че всички тюркски думи са всъщност наследство от 5 века турско робство.

 

Offline Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,582
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Произходът на българите
« Reply #2 on: 24 Jul 2007, 15:08:33 »
Да видим какво казва славянската теория  - също толкова и даже по изпедерастена от тюркската(впрочем тюркската подкрепя тезата за "славянското море"
Най големия аргумент са парите на Русия, няма какво да се лъжем - тя плаща за тази теория
1) История славянобългарска - основен аргумент на славянските историци. без да се взема предвид че е писана през 17 век и е пълна с оксиморони НАЙ-ГОЛЕМИЯ ОТ КОИТО, Е ЧЕ СМЕ ДОШЛИ ОТ БАЛТИИСКО МОРЕ И СМЕ СРОДНИ С ВАРЯГИТЕ"! Но това деликатно го пропускат историците. Ако приемем история славянобългарска за история то сме длъжни да приемем и Джагфар Тарихи - и двете произведения са направени да повдигат патриотичния дух а не като деиствителен документ!
2) Веда Словена - кръстена словена но деликатно пропуснат е увода на Автора където той обяснява защо е кръстена ВЕДА - а именно - приличала му на Индо-иранските най стари писменни паметници и съхранители на най-древната и истинна история на арииските народи - Ведите. А словена е сложено по скоро от патриотичен мотив - автора е Сърбин и на много места в песните е заменял българска дума с сръбска и е размествал словореда. Но имената на героите не са славянски.
Там няма дажбог, стрибог, перун, баба яга, самодиви и прочие измислици. А напротив!
3) Незнанието как да се обясни как щом прабългарите са тюрки, днешния български народ е европеиден. Това доведе до търсене на алтернативни лъжи. ВСЯКА ЛЪЖА СЕ ЗАМАЗВА С ДРУГА ЛЪЖА.
4)Езика ни. Без да се вземе на предвид старобългарските думи които вече са умрели заедно с последните които ги позлваха - Истинските българи - дедите ни. Именно тези думи бяха от иранската група, а по точно прабългарски! На никои не прави впечатление но Гръцка граматика и славянски думи са основата на днешния ни език. Но истината е че нито чуждата граматика, нито ЧУЖДИТЕ НИ ИМЕНА, нито чуждите думи, могат да ни отродят от това което сме - Българи. Това че Борис е избил всичкото прабългарско интелигенция и е сложил славяни от сърбия и западна Панония за да попълни празнината е довело до забравата на нашия си език. Народите  твърде често са си сменяли езика(справка - тракииците които са приели гръцкия и са оцелели под формата на днешните каракачани)
5) Като добавим и няколко всидетелства че сме били съседи с антите, и набързо зготвиха и тази теория. За тяхна жалост - все по-малко хора вярват в нея. Русофилите ги няма вече.
 

Offline Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,582
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Произходът на българите
« Reply #3 on: 24 Jul 2007, 15:21:27 »
На последно място но и по значение пускам тракииската теория зашото и тя не е за подценяване.
Първо да се каже кои я подкрепя - това са точно три човека.
Трите Г-та. Гейд, Ганчо и Гигов. Те не са финансирани от никого защото никои не ги взема на севриозно но наистина са достоини да вземат заплата от комунистите - успешно заместват вече отхвърлената славянска теория.
ето основните положения на тази теория:
1) Историците лъжат че траките са били избити от Римляните и са се крили в Родопите, докато само Одриските вождове са имали благословията на Рим.
2) Траките са по древни от света - измислили са всичко. Дори и гръцката цивилизация.
3) Готи гети славяни скити и Хуногондури са все траки(вижте книгата на ганчо за ковратова България)
4) Македонците са потомци на античните македонци - ето от кои са взели на готово, теория за раздалечаване от българите, самите сърби които мамят и до днес македонците.
5)Тракия всъшност включва Мизия македония и илирия(виж Гигов - книга орфеи и българите)
6) Траките са създали египетската цивилизация, въпреки че архелозите категорично доказаха че могилите на Караново и Градешница НЕ СА ТРАКИИСКИ.(виж Геид и книгите му за кивота :-P :-P :-P :-P :-P на орфей
7) Траките са първите християни - това няма какво да го коментирам... Само пускам бисери. Това го твърдят и тримата от светата тракииска троица на трите Г-та
 

Offline Kondolov

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 325
 • Gender: Male
Re: Произходът на българите
« Reply #4 on: 24 Jul 2007, 16:10:20 »
Давай,Ташко,пали фадромата да ги мятаме-другарите тюркославяни.Аз,ще помагам.
  Представяте ли си ,когато българско дете вземе в ръцете си първият си учебник по история,то прочита в него,че Аспаруховите българи,които основали България,били тюрки или тюрко-алтайци,а съвремените българи били славяни!?Същевремено никой до сега не се е постарал да обясни в училищните и дори в университетските учебници по история какво означава думата тюрки или тюрко-алтайци,нито пък да приведе някакъв изобразителен матерял,чрез който да се видят ясно образите на трите така често споменавани в българската история народа-българи,тюрки и славяни.Малцината български историци,които са имали щастливата възможност да обикалят света,още преди 30 години са се натъкнали на една особеност,която никой до сега не е могъл да обясни.Далеч на изток -в полите на
Хиндукуш-думата БЪЛГАРИН се употребява и до ДНЕС,кой знае защо ,като символ на необикновена физическа красота."КРАСИВ КАТО БЪЛГАРИН"или"КРАСИВА КАТО БЪЛГАРКА"са двата най-често срещани израза,чрез които в тези отдалечени на хиляди километри от съвремена България планини хората изразяват възхищението си от естествената човешка хубост.На тези изрази пръв попада покойният проф.Петър Коледаров,известен с многоброините свой трудове върху раната българска история и особено с двутомник посветен на територялното устройство и развитие на ранна България,озаглавен"Политическа география на Средновековна България"През 1971 г.по времче на командировка в Авганистан този ерудиран учен и книжовник,установил за голяма своя изненада,че в онези кройща думата"Българин"се използва като своеобразен еталон за красота.Тази особеност,както и някои други подробности около употребата на думата "българин"в Авганистан,своевремено са оповестени от профх.Коледаров на страниците на сп."Исторически преглед"но като всяка неочаквана новост е посрещната с ГРОБНО МЪЛЧАНИЕ от българските научни среди.Котаго нещо в света реално съществува,то непремено напомня отново за себе си и точно това се случва с откритията от проф.Коледаров факти!....Няколко години по късно на същите загадачни изрази,при това напълно независимо,се натъква и втори български учен,философа-историк проф.М.Бачваров.Гостувайки на Афганистанскат академия,като офицялен пратеник на БАН,той с изненада научил,че в Авганистан най-голяма похвала за физическа красота е изразът"КРАСИВ КАТО БЪЛГАРИН".Неговите събеседници,авганистански учени му съобщили,че в най-североизточните части на афганските планини живеят и до днес хора,които наричът себе си "българи"и че имено тези българи са станали причина да се появи горният изръз.Някой от споменатите планински жители дори настоявали да бъдат записвани като"българи"при едно от проведените преброявания в Афганистан.Освен посоченият факт проф.Бъчваров споделя още твърде интересни неща свързани с понятието БУЛГАР/български/.Приятният хладен зафир,който се появява от планините над Кабул,се нарича БУЛГАР и в това няма нищо чудно,тъи като тези планини биват считани за един от най-раните бъългарски местоживелища.В Афганистан не е рядкос да се чуят още и изразите:"РАБОТЛИВ КАТО БЪЛГАРИН","бЪЛГАРСКИ БОТУШИ" и "БЪЛГАРСКИ МЕХЛЕМ"/чарм-и -булгар/-един спицялен вид лекарство за рани,разпространено най-вече в афганистанските планини.Особено много за изясняване на въпроса,допренасят откритите в началото на ХХ век,но не разтълкувани правилно и в пълния им обем исторически източници,посочващи местоположението на най-старите български земи в света.
Хрониката на книжовника МИХАИЛ СИРИЙСКИ,побликувана  преди повече от 80 години от проф.В.Златарски.
    "И тогава-по времето на император Маврикии излязоха от Вътрешна Скития/Средна Азия/трима братя.Те направиха 60 дни път от клисурите на планината Имон до река Танаис/р.Дон/Пътуваха през зимата,за да намират вода...И тогава единият от братята,наричан БУЛГАР,се отдели с хората си и поиска от императора да му даде земя за заселване....Тези хора бяха наречени от ромеите българи"
Но да се спрем и на друг източник,побликуван от арменския учен акад.С.ЕремянVПроучвайки най-старата арменска география"АШХАРАЦУЙЦ",той установил,че някога край западен Памир и източен Хиндукуш е живял един особен народ,записан на арменски под името БУЛХ,зад който се крият най-вероятно древните българи.И точно там в полите на Хиндукуш,се намира Авганистан-земята,в която са се запазили споменатите в началото три загадачни израза.По трудно е да се разгадаят обаче причините,поради които древните българи,потомци на които са били българските канове Кубрат,Аспарух и Кубер,не само се споменават от афганистанците,но за тях те говорят като за красиви и дори необикновено красиви хора.НЕ Е ЛИ ДОПУСНАТА В ТОВА ОТНОШЕНИЕ НЯКАКВА ГРЕШКА?!..
Та нали според широко разспространената представа в българската историческа книжнина и белетристика някогашните българи били невисоки,кривокраки коници,наподобяващи татаро-монголите и само в много по късно време и то благодарение на славяните българите били физически облагодарени и предобили сегашния си вид?Могат ли такива хора/българи с татаро-монголоидни лица/да бъдат считани за необисновено красиви,при това от един народ като афганците,който по физически образ и език е сходен с древните перси,а не с тюрко-монголските племена.На такъв народ трудно биха направили впечетление каквито и да се татаро -монголите,та дори те да са били и един от най-красивите измежду хората с монголоидни черти на лицето.
Във философския речник на Волтер четем"През ХVІІ столетие във фландърска област,най-обикновеното определение за красив и сложен момък е:C est un joli bulgare*/това е един хубавец-българин/.Пълно е с такива източници във световната история,но няма кои да си направи трудат да ги събере или може би е по изгодно да подържа тезата за лъжата.
Единство и сила.
 

Offline Царица

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 231
 • Gender: Female
Re: Произходът на българите
« Reply #5 on: 24 Jul 2007, 17:56:42 »
Ето малко инфо, където автора разглежда от лингвистична гледна точка и не само, точно тези няколко теории за произхода на българите.
http://www.protobulgarians.com/Kniga%20na%20Andrey/Andrey.htm
После пак ще коментираме. Засега го прочетете.
И само  да добавя, че не само афганистанците говорят за красотата на българите. В старогръцки източници се говори за красотата на тракийките ;)
В самата статия се стига до извода, да се съгласува преселението на българите, от къде на къде е - от изток на запад или от запад на изток и обратно.
« Last Edit: 24 Jul 2007, 18:00:48 by царица »
Всеки може да види залеза, но малцина виждат изгрева на новия ден!
 

Offline Kondolov

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 325
 • Gender: Male
Re: Произходът на българите
« Reply #6 on: 24 Jul 2007, 19:44:47 »
 :)Съгласен съм напълно,че и днешните тракийки,мизиики,македонки все българска кръв са най-красивите жени,и искам да допълня,че не само физически а и в сяко едно отношение превъзхождат другите жени по света.Вярвам,че обсъждането трябва да продължи,аз лично не съм превържаник на крайностите,но истинита за древния и млад български народ трябва да излезе наяве.Младите националисти трябва да се гордеят ,че са българи като знаят миналото на своя народ/ИСТИНАТА ЗА НЕГО/.Но искам да се спря на нещо лично за мен интересно.Във всички писмени източници кадето са записани словата на наще канове и царе/достигнали до нас/,Текста започва с думите"АЗ,кан Омуртаг:Аз,цар Иван Асен-самодържец на българи и ромеи"навсякъде започва със думичката -АЗ.Светите братя Кирил и Митоди започват азбуката с нея-Аз,Буки,Веди.......Дали е случайно това?Докъто  римските императори,византиските василевси,и въобще западните  владетели приемат формата на изказ-НИЕ....Та дори ,това е възприето и от съвремените партии-"пример.Другаря Сталин ,каза,а той казва -Ние казахме:Франкския император Карел-казва"Ние решихме".От една страна,го възприемам,че наще владетели са имали самочуствие и са поемали отговорност пред народа си.Те са знаели своята стойност като владетели,и тяхната дума е тежала на място и са поемали отговорноста за това което казват.Нека някои да ме допълни или да ме обори,че това не е така.
Единство и сила.
 

Offline Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,582
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Произходът на българите
« Reply #7 on: 24 Jul 2007, 22:41:05 »
.Неговите събеседници,авганистански учени му съобщили,че в най-североизточните части на афганските планини живеят и до днес хора,които наричът себе си "българи"и че имено тези българи са станали причина да се появи горният изръз.Някой от споменатите планински жители дори настоявали да бъдат записвани като"българи"при едно от проведените преброявания в Афганистан.
това ме заинтригува. Наистина това е люлката на Българската нация, но чак пък да са останали българи там. След всички премеждия. Вярно - има арииски племена като Калашите които са наследници на онези 10 000 александрови войника които се ожениха за български девоики. Би ли дал някакъв линк за информацията за последните преброявания. Доста ми е интевревсно да видя за колко човека става въпрос.
 

Offline абв

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 227
 • Gender: Male
Re: Произходът на българите
« Reply #8 on: 25 Jul 2007, 08:14:09 »
Пускам тази тема защото явече 100 години се намираме на кръстопът между лъжата и истината. И поемаме към лъжата. Все по смело и по смело. Защото Всички наши "историци" независимо коя теория защитават имат абсолютно неубедителни моменти. И раждат оксиморони. А хората вярват. На всичко вярват. >:(
Провокиран съм да напиша темата заради ето този цитат:
"Българите са метисна нация - хибрид между европоидната и монголоидната раса"
Етнография на България - 1982 година


ще се опитам да пусна тук основните положения на всяка от лъжливите тюркски славянски и тракииски теории. За да стигнем до българската. Не може българите да произхождат от нещо различно от древните българи.
Точно както гърците произхождат от древните гърци, Унгарците - от маджарите, Французите - от галите, Германците - от германите, Англичаните - от Англо-саксонците, албанците от племето Албани, Хърватите от племето Хоровати, а   Руснаците от старите руси.


Етнонима на един народ е всичко което има.


Забравил си северно-иранизма.  :-P

Иначе "паролите" на днешните българи съвпадат или имат сходни аналози с "пароли" от славянските езици. Генетично можеш да изведеш случайно избран българин от къде ли не, но по тези "пароли" ...
Нали все пак Ганьо Балкански е брат на славяните. А българите са свикнали да се съобразяват с Ганьо, пък и той много се е наплодил.
 

Offline Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,582
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Произходът на българите
« Reply #9 on: 25 Jul 2007, 20:30:45 »
Почвам от началото за да стигна до края. Убедете се сами какъв ЕДИОТ е автора

Quote
Подобен момент в българската история е периодът на формирането и утвърждаването на българската народност през времето на Ранното средновековие. Тук говорим за онова сливане на трите основни етнически компонента, които познаваме като прабългари, траки и славяни
смесване няма. Това е лъжа. Но автора го поддържа! Ясно какъв е значи автора. Сигурно той самия е някои мелез и иска и другите да са като него!
Quote
В предложените модели на т.нар. индоевропейско езиково дърво българският език намира своето място сред сродните т.нар. славянски езици, основни съвременни представители на които са полски, чешки, руски, белоруски, украински, словенски и сърбохърватски език и други
такъв език като сърбо-хърватски НЯМА. Само сърбите твърдят че има такъв и те го постигнаха с 80 години тирания над братския хърватски народ.

а сега да видим критиката върхо памирската теория и колко неоснователна е тя( всъщност тази теория твърди че българите са произлязли от българи) което е единственото логично...
Quote
    Не е нужно да ходим чак до Средна Азия, за да търсим аналог на дублиращо общославянското понятие “красив” прилагателно “хубав” и да извеждаме връзка например с персийското hūb. Не по-далечно от него до българското понятие е и немското hübsch - хубав, красив.
автора е идеот понеже не знае че ГЕРМАНЦИТЕ са ИРАНСКО племе!!! Но простено му е за тази незначителна грешка щом видим какво следва
Quote
Много по-близко от памирското “гай” и “джай” до българското “гайда” е испанското gaita и арабското “гайта”, както и названието на гайдата в редица славянски езици.
само че испанците са били под арабско робство 800 години и затова са взаимствали от арабиуте тази дума. Но арабите нямат такъв инстумент, а напротив - иранските народи които са били тогава под ислямско робство и връзките на иранците с арабите са били близки. Думата гаида е от ирански произход.
Quote
     Ако приемем за вярна тезата за силната държавнообразуваща традиция, която прабългарите донасят на европейския континент със себе си, то едва ли тази особеност ги свързва точно с днешните ирански народи. Най-показателен в това отношение е примерът с кюрдите, чийто народ остава и до ден днешен разделен между три държави, без да е успял през вековете да образува своя собствена. Двете автономни осетински републики, съответно в северен и южен Кавказ, също не са далеч от подобно статукво.
Автора прави директна обида като смята че народите говорещи ирански езици са ирански народи. ПЪЛНА ЛЪЖА! ТЕ са към иранската езикова група, КАКТО И НИЕ СМЕ КЪМ СЛАВЯНСКАТА ЕЗИКОВА ГРУПА НО НЕ СМЕ СЛАВЯНИ!


а сега да видим и втората теория която автора защитава макар да е нелепа. Вижте сами
Quote
За постепенното обезлюдяване на полуострова говореха и сведенията за многобройни варварски нашествия по нашите земи, които започват на практика още от средата на III в. и завършват с установяването на прабългарите тук
дори самия автор признава че траките са били избити, но все пак вярва в теорията си.
Quote
   До днес са регистрирани около  четиридесет, запазени в сведения на различни антични автори думи, т.нар. глоси, при използването на които изрично е посочен техният тракийски произход
които ако се разгледат ДО ЕДНА СА славнски, само с едно изключение.
Quote
В продължение вероятно на хилядолетия днешната Стара планина е била наричана от местното тракийско население Хемус (основа “Ем”) или Аймон (Аιμον, основа “Им”), за което имаме запазени десетки сведения от античните автори, а също и от по-късни времена. Интересно е, че това название е било запазено дори към края на ХIХ в. в някои български говори под формата “Им”
Това че някое каракачнско селце в сливенския балкан нарича Хемус - Ин не означава че Им е равно на Имеон както автора лъжливо изкарва. Съшо така докато тракииското название на Стара планина е Хемус, българското е Бал Кан Всъщност на български Балкан значи планина.
Quote
     Тракийският Херос (Heros) е едно от основните, но анонимни божества на траките. Изображенията му са познати от оброчните плочки, откривани в неговите светилища. Подобно на по-горните примери сближаването на думата “херо(с)” (засвидетелствана през римската епоха) със старобълг. херо(й), съответно геро(й), лат. heros, гр. heros, англ. hero и други, е напълно вероятна.
херос е ОБЩА индоевропеиска дума. Има я не само в българския. Пък и думата Хеорй е гръцка. Нелепо е тя да се дава за пример!

Най нагло е че се осквернява мадарския конник като го сравняват с някакъв тракииски конник на монета. Само че не траките дялат конници в скалите, а иртанските народи. Пример за подобен конник бях давал и пак ще дам:


Quote
Наистина Средна Азия пази някакви спомени за българите, но те не са достатъчни, за да твърдим, че там е тяхната прародина.
значи българите са казнали с самолет? И затова се пазят спомени.  :-[Редактирано от модератор: Премахната реплика към вече изтрит постинг.
« Last Edit: 12 Nov 2011, 19:43:57 by Hatshepsut »
 

Offline абв

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 227
 • Gender: Male
Re: Произходът на българите
« Reply #10 on: 25 Jul 2007, 21:40:58 »
...В продължение вероятно на хилядолетия днешната Стара планина е била наричана от местното тракийско население Хемус (основа “Ем”) или Аймон (Аιμον, основа “Им”), за което имаме запазени десетки сведения от античните автори, а също и от по-късни времена. Интересно е, че това название е било запазено дори към края на ХIХ в. в някои български говори под формата “Им”
Това че някое каракачнско селце в сливенския балкан нарича Хемус - Ин не означава че Им е равно на Имеон както автора лъжливо изкарва. Съшо така докато тракииското название на Стара планина е Хемус, българското е Бал Кан Всъщност на български Балкан значи планина.


The name Balkan means “mountain” in Turkish.
 

Offline Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,582
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Произходът на българите
« Reply #11 on: 25 Jul 2007, 22:09:03 »
...В продължение вероятно на хилядолетия днешната Стара планина е била наричана от местното тракийско население Хемус (основа “Ем”) или Аймон (Аιμον, основа “Им”), за което имаме запазени десетки сведения от античните автори, а също и от по-късни времена. Интересно е, че това название е било запазено дори към края на ХIХ в. в някои български говори под формата “Им”
Това че някое каракачнско селце в сливенския балкан нарича Хемус - Ин не означава че Им е равно на Имеон както автора лъжливо изкарва. Съшо така докато тракииското название на Стара планина е Хемус, българското е Бал Кан Всъщност на български Балкан значи планина.


The name Balkan means “mountain” in Turkish.
което само по себе си нищо не означава. Защото Стара планина е наричана Балкан и ПРЕДИ турците. Например в народните песни се говори за хаидутите в Балкана....
 

Offline абв

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 227
 • Gender: Male
Re: Произходът на българите
« Reply #12 on: 25 Jul 2007, 22:18:22 »
което само по себе си нищо не означава. Защото Стара планина е наричана Балкан и ПРЕДИ турците. Например в народните песни се говори за хаидутите в Балкана....

Хайдутите в балкана преди турците ли са?  :o

Иначе ако "балкан" е преди турците, нали знайш какво доказва това?
 

Offline Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,582
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Произходът на българите
« Reply #13 on: 25 Jul 2007, 22:21:47 »
което само по себе си нищо не означава. Защото Стара планина е наричана Балкан и ПРЕДИ турците. Например в народните песни се говори за хаидутите в Балкана....

Хайдутите в балкана преди турците ли са?  :o

Иначе ако "балкан" е преди турците, нали знайш какво доказва това?
чесно казано - не знам   ::) Защото нищо не доказва - и сърбите викат на Стар планина Балкан. И то още от време оно - от най стари времена. Както и българите. Турците не са създали нищо! Нито един град, нито едно ястие, нито един културен паметник, нищо!!! Дори езика им е пълен с чуждици  ;)
 

Offline абв

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 227
 • Gender: Male
Re: Произходът на българите
« Reply #14 on: 25 Jul 2007, 22:37:57 »
чесТно казано - не знам   ::) Защото нищо не доказва - и сърбите викат на Стар планина Балкан. И то още от време оно - от най стари времена. Както и българите. Турците не са създали нищо! Нито един град, нито едно ястие, нито един културен паметник, нищо!!! Дори езика им е пълен с чуждици  ;)

Много от днешните туркофони са наследници на покръстени и "поосманчени" баш българи, макар че езикът им още от Кубратово време е бил туркофонски, така да се каже.

Още преди османлиите, поради коварното семе, в България е имало кървави вражди между туркофони и славянофони.