Автор Тема: Произходът на българите  (Прочетена 41265 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ѣ

• Forum Member
  • **
  • Публикации: 299
Re: Произходът на българите
« Отговор #105 -: Август 23, 2009, 22:45:48 »
Цитат
Това са изчезналите древни траки. Траките са били индоевропейски народ, живял в източните част на п-ва както и на север от Дунав и в анадолското крайбрежие на Мраморно море

Цитат
Не започнах тази тема с целта да разразя стария спор за това имаме ли нещо общо с подчовеците наречени траки, или нямаме нищо общо с подобни низши етноси

Хем индо-европейци, хем подовеци  :-)

Все едно, до сега никой не е доказал нито една от двете тези. Аз пак ще питам за обичаите ни, които се твърди, че са "тракийски". Такива ли са или не са и защо учените твърдят че са такива, някой има ли идея?

И откъде мога да си купя "Веда Словена" има ли някакво ново издание? Или източника е сайта на зиези  :-)

Неактивен Севар Вананд

• Senior Member
  • Публикации: 856
  • Борете се!
  • Зодия: Leo Leo
« Отговор #106 -: Август 23, 2009, 23:24:28 »
Хем индо-европейци, хем подовеци  :-)
Всяко стадо си има мърша. Ако не знаеш и мангалите са индоевропейци.

Цитат
Все едно, до сега никой не е доказал нито една от двете тези.
С такова впечатление си останал, защото не си чел достатъчно книги по въпроса.

Цитат
Аз пак ще питам за обичаите ни, които се твърди, че са "тракийски". Такива ли са или не са и защо учените твърдят че са такива, някой има ли идея?
Тея дето твърдят, че обичаите са тракийски са "историци" от сорта на Фол и Ганчо Ценов(защитаващия македонизма).
У Българите няма нито един обичай, който да може да бъде доказан като тракийски!
И точно кукерите и нестинарите са доказано ирански обичаи, които имат аналози в земите на изтока и корените им могат да се намерят именно там, защото деншните ирански народи също са съхранили тези обичаи, както и сведения за наличието им преди хиляди години у иранските народи, което доказва общоиранския им характер.

Идеята е такава. Траките нямат такива обичаи, защото те са изповядвали религия от друг западен тип, но дори и да са имали подобни обичаи, няма как да бъде доказано това. Защото ние нямаме сведения за това какви са били тракийските обичаи. Всъщност имаме някои сведения, но те не ни подсказват нещо общо с нашите обичаи и никъде не можем да намерим дори намек за това, че траките са имали кукери и нестинари. Който успее да ми открие сигурно доказателство, че кукерите, мартениците, нестинарите, сирница, сурва, коледа или трифон зарезан са наследство от траките, ще бъде възнаграден. Обещавам! 1 необоримо доказателство, че траките са имали някой обичай от изброените и откривателя получава 1 000 BGN по банковата му сметка.

Много ненаучно е човек да си вади заключения от сорта "траките са имали вино, значи Трифон зарезан е наследство от траките".
Ако и ние не успеем, за България няма бъдеще!

Неактивен Deadly Conviction

• Forum Member
  • **
  • Публикации: 208
  • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
« Отговор #107 -: Август 24, 2009, 00:19:34 »
Немога да разбера какво му е лошото да си тракиец. Честно казано предпочитам тракофилите пред славянофили и тюркофили.

Неактивен Юнак Балкански

• Forum Member
  • **
  • Публикации: 80
  • Българин
« Отговор #108 -: Август 24, 2009, 01:17:38 »
Цитат
Юнак Балкански, тъй като виждам, че нямаш абсолютно никакво понятие от история и подхождаш твърде предубедено, повлиян от опити за евтини сензации на група отритнати от науката история псевдоисторици, които развиват теории за автохтонния произоход на Българите, искам да те посъветвам нещо. Не си компетентен по тази тема, брат. Земи си седни и не се излагай! Сигурен съм, че можеш да се включиш успешно на други теми, от които разбираш. Историята не ти е силата.

С историята съм достатъчно запознат.Добре е да си запознат и с генетиката и антропологията.Ако си достатъчно запознат с трите и успееш да ги съчетаеш както трябва ще стигнеш до истината.

Цитат
Ганчо Ценов(защитаващия македонизма)

Ганчо Ценов чисто и просто ти доказава че "македонците" са българи,които са автохтоннни на Балканите,а не някакви дошляци от централна Азия.

Раковски чел ли си?Раковски говори за пеласги и кимери?Знаеш ли кои са те?Той говори за това че българите са най-старите жители на Европа и че са арийци.Знаеш ли от къде произхождат първите индоевропейци или "арийци"?Произхождат от земите на север от Черно море (а може би дори и Балканите).Нито един български възрожденец не считал себе си за някакъв пришълец от Азия.Няма нито един исторически извор в който да се споменава етнонима "БЪЛГАРИ" по-източно от Кавказ.Балх,Бурджан и тем подобни щуротии,но не и "БЪЛГАРИ".Има стотици исторически извори в които този етноним се споменава като местен на Балканите и северното Причерноморие.Византийците са считали българите за местен народ.За тях мизи,скити,пеласги,пеонци,траки и други местни са синоними на Българи.

Колкото до това че автохтонното население на Балканите е било ниско развито...Това единственно буди смях в мен.Едни от най-старите археологични артефакти в света са открити по нашите земи и продължават да се откриват такива.Всички досегашни открития показват, че действително най-древната цивилизация на Европа и Близкия изток е тръгнала от Балканите.
« Последна редакция: Август 24, 2009, 03:29:22 от Юнак Балкански »
"Времето е в нас и ние сме във времето." - Васил Левски

Неактивен Борисъ

• Senior Member
  • Публикации: 952
  • Зодия: Gemini Gemini
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
« Отговор #109 -: Август 24, 2009, 10:13:05 »
Раковски чел ли си?Раковски говори за пеласги и кимери?Знаеш ли кои са те?Той говори за това че българите са най-старите жители на Европа и че са арийци.

Най весели ставате като приложите трудовете на произволен български национален герой и гарантирате научността им с това, че авторът е бил български националист и е работил за българщината. В другите си трудове Раковски пише също така, че българската дума "тетьо" (баща) била взета от французите и на нейна основа формирали някаква тяхна си дума. Той е национален герой, при това един от най-значимите в българската история и с огромен принос в нея, но не е историк или лингвист. Сега някои сигурно ще ме обвинят, че умаловажавам делото му (party)
« Последна редакция: Август 24, 2009, 10:14:57 от Борисъ »

Неактивен ѣ

• Forum Member
  • **
« Отговор #110 -: Август 24, 2009, 14:12:59 »
Севар, при условие, че не си специалист защо толкова се драчиш на тази тема. Нито ти, нито другите, които подържат противоположната теория могат убедително да докажат тезата си. А и да могат, ние не сме специалисти та да преценим дали доказателствата им са реални. Като юнака, който пише за тия генетични маркери, все едно аз знам какво е h8s8 или 9ссс9 и и какво означават тези неща. Изобщо като се драчите на тази тема нищо не постигате. Винаги ще има хора, които да защитават различни позиции. Това не прави едните по-малко българи от другите. Както писах и преди - щом някой си го поставя за цел в живота, академичните среди са мястото да се докаже :)

Цитат
Колкото до това че автохтонното население на Балканите е било ниско развито...Това единственно буди смях в мен.Едни от най-старите археологични артефакти в света са открити по нашите земи и продължават да се откриват такива.Всички досегашни открития показват, че действително най-древната цивилизация на Европа и Близкия изток е тръгнала от Балканите.

С това обаче съм съгласен. Най-старото обработено злато в Европа е това от Варненския некропол (над 4000 години пр. хр.).
« Последна редакция: Август 24, 2009, 14:20:10 от ѣ »

Неактивен Sol Invictus

• Senior Member
  • Публикации: 617
  • Степен вълк
« Отговор #111 -: Август 24, 2009, 15:39:46 »
Цитат
Византийците са считали българите за местен народ.
За връзката Българи - Скити - Кимери си прав, обаче дай доказателство за горното твърдение. Не е задължително да е за Българите, след като мисля за всеки степен народ ще свърши работа.
Цитат
Немога да разбера какво му е лошото да си тракиец. Честно казано предпочитам тракофилите пред славянофили и тюркофили.
Същото като да си македонец, например.
Изгори след прочитане!

Неактивен опълченец

• Registered user
  • Senior Member
  • Публикации: 988
  • Зодия: Aries Aries
« Отговор #112 -: Август 24, 2009, 15:48:55 »

глупости

Редактирано от модератор: Корекция на таговете на цитата.
« Последна редакция: Декември 26, 2011, 11:22:14 от Hatshepsut »
Тогава Столетов, наший генерал,
ревна гороломно: "Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!
на вашата сила царят повери
прохода, войната и себе дори!"

Неактивен Борисъ

• Senior Member
« Отговор #113 -: Август 24, 2009, 16:44:38 »
Ако византийците са ни считали за местни, тогава обяснете защо гръцкият хронист Теофан Изповедник пише, че край Онгъла ромеите били победени от

Цитат
... този мръсен, новопоявил се народ.

Неактивен Севар Вананд

• Senior Member
  • Публикации: 856
  • Борете се!
  • Зодия: Leo Leo
« Отговор #114 -: Август 24, 2009, 17:02:23 »
Севар, при условие, че не си специалист защо толкова се драчиш на тази тема. Нито ти, нито другите, които подържат противоположната теория могат убедително да докажат тезата си. А и да могат, ние не сме специалисти та да преценим дали доказателствата им са реални. Като юнака, който пише за тия генетични маркери, все едно аз знам какво е h8s8 или 9ссс9 и и какво означават тези неща. Изобщо като се драчите на тази тема нищо не постигате. Винаги ще има хора, които да защитават различни позиции. Това не прави едните по-малко българи от другите. Както писах и преди - щом някой си го поставя за цел в живота, академичните среди са мястото да се докаже :)
Съгласен съм, че нищо няма да постигнем със спорове в тази тема, защото имам опит в тези спорове и знам, че тракоманите не възприемат. Те са нещо подобно на комунистите. Колкото и оборена и несъстоятелна да е тяхната теза те не си признават.

Също така смятам и че си прав, че всички сме Българи, но тук трябва да се отбележи, че македонците(също Българи) вече нямат Българско национално самосъзнание именно поради развитието на подобна автохтонна вредна и малоумна теория чедо на Коминтерна.

Цитат

С това обаче съм съгласен. Най-старото обработено злато в Европа е това от Варненския некропол (над 4000 години пр. хр.).

Личи си колко бос е в тази наука Юнак Балкански. От раз мога да изброя поне още 20 възможни местоположения, за които разни учени твърдят, че са люлка на човешката цивилизация. От централна Америка до Япония и от Урал до Шри Ланка. Обаче тракомана се връзва веднага на глупостите за великите траки. И това, че преди 7 000 години на Блакните е имало развити за времемто си цивилизации, не означава, че траките имат дотойна за уважение цивилизация. А Варненския некропол е колкото уникален толкова и стар, тоест не можем да твърдим, че там става дума за траки, тъй като от този период нямаме никакви сведения дали тогавашното население на Балканите е имало нещо общо с траките.

Съгласен съм, че е възможно Причерноморието да е Родина на всички индоевропейци, но това съвсем не може да означава, че траките са наши предци. Просто хора, които нямат понятие от история говорят за толкова отдалечени във времето процеси, обвързвайки ги със сегашно състояние и това е твърде смешно в очите на един историк. На балканите е имало развити цивилизации от преди 7 000 години, но те не могат да се идентифицират с по-късните траки. И докато преди 7 000 години Балканите са били местоположение за развита за времето си цивилизация, то преди 3 000 години в северните Балкани нещата съвсем не стоят така.

Траките нямат своя писменост, нямат свои градове, нямат своя Държава, нямат свое изкуство, нямат победа над неприятел, нямат наследници в наши дни!

А защо трябва все да предпочитм някой друг пред себе си? Тюркофилите и славянофилите са долни, ама и тракоманите не са цвете за мирисане. Ние сме един древн арийски народ, който няма нищо общо с първобитните славяни, с монголоидните тюрки и с диваците траки!
Ако и ние не успеем, за България няма бъдеще!

Неактивен ѣ

• Forum Member
  • **
« Отговор #115 -: Август 24, 2009, 18:41:17 »

Тракийска писменност. Поне така казват  :-)

Неактивен Юнак Балкански

• Forum Member
  • **
  • Българин
« Отговор #116 -: Август 24, 2009, 19:29:21 »
Две карти които бях публикувал в една друга тема,но на които никoй не обърна внимание.Произход и разселване на индоевропейците или "арийци".

Разселването е започнало след Библейският потоп,който е бил именно в Черно море.Щом Българите са индоевропейци или "арийци",те не могат да произхождат от централна Азия.Оригиналните "арийци" са били два антропологични типа - East Nordoid и Pontid.Както писах и по-рано Понтийския тип е автохтонен за земите около Черно море.

Цитат
македонците(също Българи) вече нямат Българско национално самосъзнание именно поради развитието на подобна автохтонна вредна и малоумна теория

"Македонците" нямат Българско национално самосъзнание поради тюркската теория.Те са прави за това че са автохтонни,но не са прави за това че не са Българи.Дошляшките теории за произхода на Българите са навредили много и продължават да го правят.Те са добре дошли за враговете на Българите.

Цитат
Ако византийците са ни считали за местни, тогава обяснете защо гръцкият хронист Теофан Изповедник пише, че край Онгъла ромеите били победени от

Цитат
... този мръсен, новопоявил се народ.

Има стотици исторически извори които говорят за Българите на Балканите преди 681.Те са писани от византийци.

Цитат
Цитат
За връзката Българи - Скити - Кимери си прав, обаче дай доказателство за горното твърдение. Не е задължително да е за Българите, след като мисля за всеки степен народ ще свърши работа.

Аз бих казал Траки - Кимери - Скити = Българи.В археологията се говори за трако-кимериийска култура или трако-кимери.

http://en.wikipedia.org/wiki/Thraco-Cimmerian

Очевидно Траки и Кимери са сродни или много близки.Кимерите са били от Понтийския тип,както и част от Скитите.Траките едва ли са били нещо по-различно.

Цитат
Касиодор (6 век, римски историк) пише, че Българите са стар мизийски или илирийски народ.

Цитат
Енодий Тицийски (473-524, епископ, придворен историк на готския крал Теодорих) също посочва, че българите са стар мизийски или илирийски народ.

Има още много,но няма да ги копирам всичките.

http://web.hit.bg/bgsviat/avtohtonnateza.html
http://web.hit.bg/bulgarskaistoria/avtohtonnateza_2.html
http://web.hit.bg/bulgarskaistoria/avtohtonnateza3.html

Плочата намерена в "тракийската" Петелова могила,Първомайско.Много съм любопитен от кога датира тази плоча.Буквичките изглеждат познати..Защо ли?

« Последна редакция: Август 24, 2009, 19:49:28 от Юнак Балкански »

Неактивен Sol Invictus

• Senior Member
  • Публикации: 617
  • Степен вълк
« Отговор #117 -: Август 24, 2009, 19:59:33 »
Цитат
East Nordoid и Pontid.Както писах и по-рано Понтийския тип е автохтонен за земите около Черно море.
Да, ама по-скоро и двата се появяват от т.н. Corded.
Цитат
Има стотици исторически извори които говорят за Българите на Балканите преди 681.Те са писани от византийци.
Да, през 4 век. Тук вече си прав.
Цитат
Очевидно Траки и Кимери са сродни или много близки.Кимерите са били от Понтийския тип,както и част от Скитите.Траките едва ли са били нещо по-различно.
Не знам някои да е класифицирал кимерийски черепи, още повече че някои учени ги пращат в сферата на фентъзито. Траките не са били нещо по-различно, те просто не са съществували като отделен народ. Целият образ на т.н. траки пропагандиран от траколозите е грешен и измислен.
Цялата Автохонна теза е грешна сама по себе си. Няма народ, който да се е зародил на Балканите, има ранно заселили се. Арийците са пришълци от Евразийските степи. Това е.
Изгори след прочитане!

Неактивен Юнак Балкански

• Forum Member
  • **
  • Българин
« Отговор #118 -: Август 24, 2009, 20:13:19 »
Цитат
Цялата Автохонна теза е грешна сама по себе си.

Защо?Аз ти изложих исторически,генетични и антропологични доказателства за нея.Къде са доказателствата че Българите са пришълци от централна Азия?Покажете ги!
« Последна редакция: Август 24, 2009, 20:14:55 от Юнак Балкански »

Неактивен Борисъ

• Senior Member
« Отговор #119 -: Август 24, 2009, 20:33:25 »

Как ги изброи, че са "стотици" не знам, те общо за цялото българско Средновековие са сигурно толкова.

Дошляшките теории за произхода на Българите са навредили много и продължават да го правят.Те са добре дошли за враговете на Българите.

Напълно лишено от всякакъв смисъл изказване. Сякаш през Сръбско-българската война нашите са щели да кажат "Абе защо изобщо се бием за тази земя, нека я дадем на сърбите, пък ние да се връщаме в Монголия". Дебилно е просто.

Почти всички днешни европейски народи са "новодошли" в земите си- англо-саксонците от Дания в днешна Англия, германските племена от Скандинавия в немските земи, като след това франкският им клон отива в Галия, унгарците в Панония и прочее...
« Последна редакция: Август 24, 2009, 20:37:59 от Борисъ »

Tags:

Великите битки и борби на българите през Средновековието

Започната от nevg

Отговора: 8
    Прегледи: 4804
    Последна публикация Май 02, 2011, 17:48:02
    от Hatshepsut
    Сензационни разкрития за произхода на българите :-)

Започната от Skarlet

Отговора: 57
    Прегледи: 26206
    Последна публикация Март 20, 2018, 10:32:07
    от Мишок
    Църковно-национална борба на българите през Възраждането

Започната от Hatshepsut

Отговора: 6
    Прегледи: 5020
    Последна публикация Януари 21, 2014, 20:06:23
    от Hatshepsut
    Религията на Българите преди християнството - ЗОРОАСТРИЗЪМ