Севар, при условие, че не си специалист защо толкова се драчиш на тази тема. Нито ти, нито другите, които подържат противоположната теория могат убедително да докажат тезата си. А и да могат, ние не сме специалисти та да преценим дали доказателствата им са реални. Като юнака, който пише за тия генетични маркери, все едно аз знам какво е h8s8 или 9ссс9 и и какво означават тези неща. Изобщо като се драчите на тази тема нищо не постигате. Винаги ще има хора, които да защитават различни позиции. Това не прави едните по-малко българи от другите. Както писах и преди - щом някой си го поставя за цел в живота, академичните среди са мястото да се докаже :)
Съгласен съм, че нищо няма да постигнем със спорове в тази тема, защото имам опит в тези спорове и знам, че тракоманите не възприемат. Те са нещо подобно на комунистите. Колкото и оборена и несъстоятелна да е тяхната теза те не си признават.
Също така смятам и че си прав, че всички сме Българи, но тук трябва да се отбележи, че македонците(също Българи) вече нямат Българско национално самосъзнание именно поради развитието на подобна автохтонна вредна и малоумна теория чедо на Коминтерна.
Колкото до това че автохтонното население на Балканите е било ниско развито...Това единственно буди смях в мен.Едни от най-старите археологични артефакти в света са открити по нашите земи и продължават да се откриват такива.Всички досегашни открития показват, че действително най-древната цивилизация на Европа и Близкия изток е тръгнала от Балканите.
С това обаче съм съгласен. Най-старото обработено злато в Европа е това от Варненския некропол (над 4000 години пр. хр.).
Личи си колко бос е в тази наука Юнак Балкански. От раз мога да изброя поне още 20 възможни местоположения, за които разни учени твърдят, че са люлка на човешката цивилизация. От централна Америка до Япония и от Урал до Шри Ланка. Обаче тракомана се връзва веднага на глупостите за великите траки. И това, че преди 7 000 години на Блакните е имало развити за времемто си цивилизации, не означава, че траките имат дотойна за уважение цивилизация. А Варненския некропол е колкото уникален толкова и стар, тоест не можем да твърдим, че там става дума за траки, тъй като от този период нямаме никакви сведения дали тогавашното население на Балканите е имало нещо общо с траките.
Съгласен съм, че е възможно Причерноморието да е Родина на всички индоевропейци, но това съвсем не може да означава, че траките са наши предци. Просто хора, които нямат понятие от история говорят за толкова отдалечени във времето процеси, обвързвайки ги със сегашно състояние и това е твърде смешно в очите на един историк. На балканите е имало развити цивилизации от преди 7 000 години, но те не могат да се идентифицират с по-късните траки. И докато преди 7 000 години Балканите са били местоположение за развита за времето си цивилизация, то преди 3 000 години в северните Балкани нещата съвсем не стоят така.
Траките нямат своя писменост, нямат свои градове, нямат своя Държава, нямат свое изкуство, нямат победа над неприятел, нямат наследници в наши дни!Немога да разбера какво му е лошото да си тракиец. Честно казано предпочитам тракофилите пред славянофили и тюркофили.
А защо трябва все да предпочитм някой друг пред себе си? Тюркофилите и славянофилите са долни, ама и тракоманите не са цвете за мирисане. Ние сме един древн арийски народ, който няма нищо общо с първобитните славяни, с монголоидните тюрки и с диваците траки!