Автор Тема: Произходът на българите  (Прочетена 41266 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен makebulgar

• Forum Member
  • **
  • Публикации: 465
  • Зодия: Aquarius Aquarius
  • Religion: Atheism Atheism
Re: Произходът на българите
« Отговор #75 -: Октомври 02, 2008, 21:28:42 »
Ето един от фундаментите на автохонците:

:-P :lol:
Зороастър и Буда били атеисти! Невероятно, но факт!

Неактивен Болгардингезе

• Senior Member
  • Публикации: 979
  • mąθran
    • http://www.geocities.com/bulgarian_aviation/Aviation/Bulgarian.htm
« Отговор #76 -: Октомври 02, 2008, 21:40:12 »
Ето един от фундаментите на автохонците:

:-P :lol:
Айде сега му платете там 1000 -2000 лева! :-P :-P

Давам Ви неоспоримото докаателство .На руски Болгари - Троки.Айде дано го разберете ,дайте ми са парите. :-P
« Последна редакция: Юли 01, 2011, 10:37:03 от Hatshepsut »
Иран ,Армения - вечни приятели с България.
Както и горе ,тъй и долу!

Неактивен makebulgar

• Forum Member
  • **
« Отговор #77 -: Октомври 06, 2008, 19:49:42 »

Ето няколко авестийски/староирански думи и българските им аналози:

УРВА - душа, собствена личност, вътрешност(урва)
ТОЙ - ти
ГАВОЙ - за говедото
РТА/АРТА - ред, рът
ХАДА - заедно с/хайде
ШАВАИТЕ - той кара/шава/шавате
КЪРЪДУША/КРД - изпращам навън/изпращам/крада
ПАИРИ - наоколо/при
МОЙ - за мен/мой
РУД - вия/плача/ридая
КАДА - кога
КУДА - къде
paruvam -- adverb; <paruvam> 'previously, before' -- once - ПЪРВОМ
pasаva -- adverb; <pasāva> 'after(wards)' -- then - ПОСЛЕ
avam -- demonstrative pronoun; accusative singular neuter <ava-> 'this, that' -- that - ОВОМ нещо
аha -- verb; 3rd person singular imperfect indicative active <ah> 'be' -- was - АХА
jiva -- present active particle; nominative singular masculine <jiva-> 'living' -- living - ЖИВ
Shiyta -- adjective; nominative singular masculine Shiyta-> 'happy' -- happy - ЩАСТИЕ
imam -- demonstrative pronoun; accusative singular masculine <ima-> 'he, this' -- this - ИМАМ
abiy - 'to, toward, against' -- АБЕ
ud - 'up' -- [Pokorny ū̆d- :: away; up(wards)] -- ОТгоре
kora- - 'man, person; the people' -- [Pokorny koro-s, kori̯o-s :: army, war, warrior] -- ХОРА
gasta- - 'evil, harm' -- ГОСТ
gud - 'hide' -- ГЪДЕЛ
dida - 'fortress, wall' -- [Pokorny dheigah- :: to build, knead clay] -- ДИГА
dipi - 'inscription' -- наДПИс, ДОПИска
duruva - 'durable, stable, firm, secure' -- [Pokorny deru-, dоru-, dr(e)u-, drou-, - :: firm, solid; tree, wood] - ДЪРВО
dush - 'difficult, bad, evil' -- ДУША, ДУШМАНИН
ni - 'down' -- НИСКО
pait - 'inscribe, engrave' -- ПИША
pat - 'fly, fall' -- ПАТКА
parа - 'forth, forward, beyond' -- [Pokorny 2a: per- :: to pass over, beyond] -- ПРЕ
parsa - 'examine, read' -- ТЪРСЯ
pа - 'protect' -- ПАЗЯ
bar - 'bear, carry' -- БАРАМ
magu - 'Magian' -- [Pokorny magh- : mоgh- :: to help, be able; power] -- МОГА
di - 'see, look'
di - 'this'
didiy -- verb; 2nd person singular present imperative middle <di> 'see, look' -- look at - ДИ-ДИ много яко нещо требе да се види  :lol: :-P
ka, kъ, kastе - who - КОЙ
azъm - I - АЗ, АЗСЪМ
twarоz - 'carve, fashion, shape, create' - ТВОРЯ
twоrъshtar - 'Fashioner' - ТВОРЕЦ
haza - power, violence, oppression - ХЪС
darъs - wantoness, rage, fury - ДРАЗНЯ
vohu - good - ВЪХ
pъrъs - ask - ПРОСЯ
pъrъsaт - asked; - ПРАШАТ(в руския)
kata- 'how, in what way, what - КАК, КАКТО, КАТ
ata - so, thus, likewise, therefore, just as - ТЪЙ, А ТЪЙ
ha, hvо - ho, you, he, this - ХЕЙ
ratu - 'judgement, model, plan' - РЕДА
da - 'give, put' - ДАЙ, ДАВАМ, ДАР
vid - 'see, know, obtain' - ВИД
viduye - to know - ВИДЯХ
zava - 'call, request' - ЗОВА
gam - 'go' - КАМ
zi - 'for, indeed' - ЗА
vъrъz - 'do, make, perform'; - ВЪРША
maz - 'large, great - МЪЖ
mashya - 'human being' - МЪЖ
aipi - 'toward, approaching' - ОПИРАМ
nъ - for us, our - НАС, НАШ
vak - 'say, speak, declare - ВИК
vis - 'find' - ВИЖ
naeda - 'not, nor' - НИТО
twa - 'you' - ТВОЙ
ida - 'here' - ИДА, ИДЕ
xshna - 'know' - ЗНАЯ

ДЪРЖАВА/ДЪРЖА - Dhar(hold up), Dhr(to hold), Dharma/m - (санск.)supporter, state, condition, statute, law;

МИР - Miora(авест.), Mithra - contract

ЦАР - Chihr(seed and origin)
ЧАР - Chihr(face and appearance)

СУРВА - Saurva(авест.)

БОГ, БАГА - Baga, Bhaga(санск.)

ХУБАВО - Hu, Hub

РОЖДЕН ДЕН = РОЖ + ДЕН = РУЗ(На иранските езици означава ДЕН) + ДЕН(На иранските езици DЕN/daеnь означава ЗРЕНИЕ, или ВЪТРЕШНО АЗ) = ДЕНЯ НА ПРОГЛЕЖДАНЕТО = ДЕНЯ НА ПОЯВАТА НА АЗА!!!

DЕN (Av. daеnа, trisyllabic in Old Av., disyllabic in Young Av.; Mid. Pers. dеn; NPers. dсn), theological and metaphysical term with a variety of meanings: “the sum of man’s spiritual attributes and individuality, vision, inner self, conscience, religion.”

Пък акко има още някой автохтонец който иска да спори по въпроса, да заповяда! Ще си поговотим! На авестийски!!!  :-P

Неактивен gadget

• Forum Member
  • **
  • Публикации: 151
  • Монархист, Националист, Консерватор
« Отговор #78 -: Октомври 06, 2008, 20:09:17 »
Защо на половината думи превода на английски не съвпада с превода на български.Май някой си ги е превеждал по петърдобревски. :-P

pat - 'fly, fall' -- ПАТКА

Не знаех че fly и fall значат патка. ;D

“ОТТУКА ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ -
ПЕТ ПРЪСТТА В ЖЕЛЕЗЕН ЮМРУК,
ОБВЪРЗАНИ С ДРЕВНО ПРЕДАНИЕ,
КАЛЕНИ В ПОХОД И ТРУД...”

Неактивен makebulgar

• Forum Member
  • **
« Отговор #79 -: Октомври 06, 2008, 20:21:54 »
Корена е ПАТ!

Тия думи все пак са разделени с 2-3 хиляди години, очаква се малко да са се променили и да се използват за друго. 

Неактивен Балкани

• Hero Member
  • Публикации: 1,076
« Отговор #80 -: Октомври 07, 2008, 01:10:35 »
Малко думички от колекцията ми от над 500 думи(за сега)

1.Аз - Околното сръбско население наричало българите от Дубля  „азковци”, поради твърдия изговор аз, вместо сръбското ja. /СМ-ИБЕ,стр.107/ Българското аз има явен неславянски произход. П.Добрев посочва че в памирските езици /искашимски, бартангски, рушански, хуфски, сариколски/ се среща идентичното на български аз /az/. /ПД-ЕАКБ,стр.63/ В тох./б/ yes, wes в тох./а/ yas, was – аз, ние. /P-IEW/ Виждаме че памирските форми са идентични с тохарската. Също в кюрдски, талишки се среща аz, в  осетински æz – аз. В кховарски asum – аз съм, asumi - вие. Българското аз е с ясна иранска етимология.
2.Виш/ Вещ - авестийски – виш= знам, вещ.
3.Яда – авестийски  - иада.
4.Към – в санскритски и авестийски - Kam
5.Зърна/Зървам – авестийски- Зара(да видя,виждам.Същото като бълг. Зървам/Да Зърна)
10.Мутра – В авестийски – Тримутри, триединен образ, изразяващ обединение и единство на трита главни бога на ведическите индоарии - Брахма, Вишну и Шива [Бонгард-Левин. Г. М. Древноиндийска цивилизация. Философия. Наука. Религия. Изд. Наука и изкуство. София. 1982]. Сравни ведическото мурта - образ, лице с българското мутра.
11.Чекия - в езиците Калаша, Ховар, Нуристани, Хинди-Урду и Пущу   Chaku означава ножче. Сравни с българската дума ЧЕКИЯ – малко ножче, най-често сгъваемо ножче.
12.Кърпа - на езиците Хинди-Урду и пашто – Kapra – плат. Сравни с типичните български думи КЪРПА и глагола КЪРПЯ - ЗАКЪРПВАМ (метатеза на съгласните “п-р”)
16.Бреме – в иранските езици – Bremno - нещо, което се носи, товар. Думата е производна от авестийския глагол bar – нося. Сравни със старобългарската дума БРЕМЕ – товар, нещо което се носи.
17.Барем – Баръм(санскрит) – поне, само.
18.Баячка/Баене - Baêshaza - лекарство, лекар, знахар, здраве. (авеста). В древнобългарския език е имало дума БАЛИЙ – лечител, като държавна длъжност.
 21.Двери – авестийски/пашто - Dvarа (двара) – двери, врата. Сравни със старобългарската и църковноославянска дума ДВЕРИ, която е преминала в руски език.Славянската дума е за това понятие е врата.
27.Искам – Авестийски - Is – искам, желая, търся.. Още една авестийска дума, kam означава искам, обичам. В съвременния български двете думи са обединени под формата ИСКАМ, която няма славянска етимология.
34.Баща  – родител, отец. Фасмер посочва българскат дума като еднаква по произход с руското батька - баща, белоруското баця, сърбохърватски баћа, чешки bat'a – брат, диал. моравски bat'a – чичо, но не може да посочи ясна етимология. П.Добрев посочва сходна дума в памирските езици – бакща.
39.Сара/Саракт - Sara – глава, съпруг, власт. Сравни с българската владетелска титла ЦАР и думата САРАКТ.(авестийски)
40.Шатра - Shôithra – място за живеене, жилище, селище. (авестийски).Шатра – санскрит= жилище.
46.Вир -   Vairi – езеро. Сравни с чисто българската дума ВИР.
49.Викам - Wik (вик) – говоря, казвам, крещя. От тук в съвременния български език “викам” има две значения: (1) говоря силно, крещя и (2) казвам, наричам, зова. От тук изразите: “аз се викам Никола = аз се казвам Никола” и “ Аз му викам  =  Аз му казвам”.
54.Знам - Zhnâ –знам.(авестийски)
55.Куче – пущунски – kuch. Kuch-kuch (куч-куч) – викане на куче, същото   като българското “кучи-кучи”. Kuta – куче на Хинди-Урду, Kuti (кути) – куче на авестийски. Сравни с типично българската дума КУЧЕ, която няма славянски и тюркски паралели.               
61.Джоб/Джеб – джоб.На санскрит – Джеб.
64.Кутре – малък/малко кученце.Санскрит – кутте;тажикски – kutray.
65.Акъл – ум,акъл.Санскрит – Ъкъл.
66.Сух – сух,изсъхнал.Санскрит – сух,сухан.
502.Барабар - на днешните памирски езици Калаша и Ховар означава “един и същи, еднакъв”. Сравни с българската дума БАРАБАР, осмисляна може би неточно като “заедно”.
503. Чадър – в персийски chador – покривало / палатка.
504. Файда – полза. Осетински пайда – полза.
505.Стол - Осетински стъол.

Маймуна- маймунал на осетински
Бел(права лопата) - бел на осетински...
и т.н. :-P

Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

Неактивен Nordwave

• Webmaster
  • Founder
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 4,369
  • R.I.P. 2017
    • Български националисти
  • Интереси: История
  • Зодия: Capricorn Capricorn
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
  • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
« Отговор #81 -: Февруари 05, 2009, 08:48:52 »

През последните години се направиха радикални промени в търсенето на произхода на българите. Старата теза за тюркския произход бе отхвърлена и на нейно място бе издигната тезата за индоевропейския произход. Последната теза бе издигната от Общество Дуло, връщаща ни към старата теза на Г.С.Раковски за кимерийсия ни произход.Тази теза има своите основания, т. като тя рзглежда въпроса много по-задълбочено. Една от основните грешки на последните теории е , че много слабо разглеждат най-консервативните обичаи на даден народ. Това са обичаи, които се провенят много бавно , а понякога остават еднакви в продължение на столетия. Такива обичаи са погребенията, накитите, оръжията, строителните познания, керамиката. Едни са по-устойчиви във времето, други се променят под влияние на различни фактори.

От всички изброени обичаи най-консервативен остава погребалния обичай, а също и керамиката и накитите.Защо погребалния обичай е най-консервативен? Причината се крие в това, че при него се запазват много от мирогледа на народа носител (или по-скоро на племето).В погребенията се откриват керамични съдове, понякога останки от дрехи, накити.Ориентацията на погребенията показва свещените посоки. Формата на погребение показва свещената геометрична форма. Често в една погребална могила могат да се открият няколко погребения от един тип, което може да свидетелства за семейна могила.

В погребалните ями често се откриват керамични изделия. Прилагането на метода на определяне на етническата принадлежност на дадено погребение чрез керамиката не е много правилно. Керамиката има свойството да бъде движима вещ и като такава тя става обект на търговия. Откриването на даден тип керамика на различни разстояния може да се обясни по два начина. Първият означава, че племето носител се е преместило или е завладяло тази територия. При втория начин трябва да се има предвид нейното търговско качество. По-често е първото. Но трябва да се има предвид наличието на два вида керамика: професионална и домашна. Професионалната обикновено се прави за елита и не подлежи на търговия, а само на дарение между елита на две племена. Домашната керамика е по-семпла, понякога става обект на търговия и често е белег за посоката на разселване на дадено племе. В рамките на една керамична култура могат да се открият различни разновидности на даден керамичен съд. Това е белег, че те принадлежат на различни племена, влизащи в дадена общност.

Така определянето на дадено племе трябва да става при разглеждане на тези две характеристики – погребални обичаи и керамика.

Към тези две характеристики трябва да отнесем накитите и оръжията. Накитите много рядко стават обект на търговия. често те остават в наследство на определен род. По тях се изобразяват сцени и символи от духовния мироглед на племето. Тези символи и сцени са устойчиви и се пренасят във времето. Оръжието е също много важно. Начинът на изработка е специфична за всяко едно племе. Често по неговата дръжка и ножница се изобразяват митологични сцени, имащи за цел да защитят и увеличат силата на носещия ги. Към тези предмети трябва да прибавим и наличието на конска амуниция. По конската сбруя се изобразяват различни митологични сцени и символи, имащи същата цел както при оръжието. Начинът на поставяне на сбруята върху коня показва също мирогледа на племето.

Строителството зависи от различни фактори – наличие на определен вид материал, строителни традиции (които не трябва да бъдат пренебрегвани) и т.н.

При разработването на това изследване основно ще се обърне внимание на техническата част на погребалните обичаи, а останалите характеристики на дадена култура ще се използват само като подкрепящи доказателства.

Средновековните византийски хронисти наричат българските племена кимерийски или скитски. Към същите племена и по-скоро към кимерийците ни свързват Г.С. Раковски и йеросхимонах Спиридон. За произхода на българите от кимерийците споменават и редица арабски и европейски хронисти, свързващи ни като потомци на библейския Гомер, син на Яфет, внук на Ной, който се заселил в Европа. Близостта на Гомер и Кимер е явна. Според тези генеалогии Гомер имал син Тогарма, а той имал десет сина един от които бил Булгар. Връзката българи-кимери проблясва от различни източници, но дали тя има археологическо потвърждение? Отговорът на този въпрос ще трябва да се даде като се проследят погребалните обичаи на българите и имат ли аналогии. За тази цел ще тръгнем по обратния път – от паметниците на салтово-маяцката култура назад до културите, свързани с кимерите.

Салтово-маяцката култура и въобще културата на древните българи в Северното Причерноморие през периода II-VII(VIII) в. сл. Хр. се характеризира с погребения в недълбоки правоъгълни ями с предимно северна ориентация. Инвентарът им е сравнително беден.Антропологичният облик на населението е европеидно с много слаби монголоидни черти напомнящи памиро-ферганския расов тип, характерен за района на Бактрия, Согдиана и съседните им земи. В някои погребения е открит каменен или дървен сруб. Този начин на погребение е сходен с този на кушаните в Бишкентската долина и по на север към Алтай и Тян Шан, характерен за европеидните племена от хунската, тохарската, сакската и пазаръкската култура. Тези култури обхващат периода на I хил пр. Хр. В археологическо отношение тези култури възхождат към срубно-андроновсите култури от късния бронзов век, който възниква по време на упадъка на срубната култура в нейния център в района на Волга и Дон. Сред древнобългарските обичаи се среща и трупоизгарянето, което може да се свърже с Федеровската култура, явяваща се вариант на андроновската култура.

Разглеждайки това развитие на древнобългарските погребални обичаи може да се издигне следната хипотеза за произхода на българите.

В района на разпространение на срубната култура е съществувало племе наречено бълги, което се явява ядро на кимерийската общност. През ХIII-ХII в пр. Хр. част от това племе се насочва на изток, където заедно с тохарите и други сродни племена създават редица култури известни като срубно-андроновска културна общност, чийто носител стават бългите и ариите. В последствие двете племена се обединяват и създават народа на българите, които се заселват заедно с тохарите в района между планините Памир, Хиндукуш и Тяншан. Българите и тохарите стават съседи. Българите заемат заемат територията на Согдиана и Бактрия, а тохарите – Таримската котловина. През I хил. пр. Хр. много срубно-андроновски и андроновски племена преминават в номадски начин на живот. Около III в. пр. Хр. хуните завладяват тохарите. Последните към I в. пр. Хр. – I в. сл. Хр. успяват да се освободят от хунска зависимост и нападат Гръко-Бактрийското царство, завладяват го и създават Кушанската империя. По същото време български племена започват да се преселват на запад към Кавказ, Волга и Сев. Причерноморие, създавайки нова държава . Велика Стара България.

Друга част от племето на бългите, което остава в родните си земи в последствие се премества на запад. Те стават известни по-късно, в началото на I хил. пр. Хр., като кимерийци. Тези кимерийци са носители на късносрубната култура в Сев Причерноморие. След победата на скитите една част от кимерийските племена се преселва на юг към Балканския полуостров, а оттам към Мала Азия., където стават известни като гимираи и уманманда. От тях започва рода на Ахеменидите, начело с Дарий I . Втора част кимерийски племена се преселва на запад. За тези две преселения говори Зографската история и Историята на йеросхимонах Спиридон. Според него цар Колед имал двама сина Брем и Болг. Брем завладява западна Европа, а Болг – Балканския полуостров. Това разпростиране показва разпространението на Халщатската култура: Брем – западния й вариант, а Болг – тракийския й вариант. Във възникването на Халщатската култура се откриват кимерийски следи. От Брем въдникват келтите. Трета част от северочерноморските кимерийци остават в земите си и се вливат в скитското общество, а други се заселват в Кримския полуостров.

Това изследване разгледа движението на бългиарите от древността до създаването на Велика България в началото на II в. сл. Хр. В него се направи връзка между кимери и българи, приемайки ги като едни и същи народи. Като част от това изследване и неразривна връзка се явява изследването за “Произхода на кимерите и ариите”
Явор Тодоров.
За мнения, препоръки и контакти: jankul80@yahoo.com

Неактивен Севар Вананд

• Senior Member
  • Публикации: 856
  • Борете се!
  • Зодия: Leo Leo
« Отговор #82 -: Август 14, 2009, 21:27:27 »
Отдавна съм се отказал да пиша активно в този форум, в който се подвизават субекти като Масона и Поляка, но ето сега ще изясня на не добре запознатите потребители защо е вреден този форум. Някой от модераторите на форума е прикрит тракоман.

Първо накратко защо е лошо това. Българите са народ с древен произход, източноирански произход. На Балканите първите преселения Българи започват да идват около V в. от н. е., а през VII в. в границите на Българската Държава са включени за първи път и територии от Балканския п-в като дори столицата на България е преместена на Балканите. В годините пр. н. е. и времето до ІІІ в. от н. е. на Балканите могат да се открият следите и на друго племе. Това са изчезналите древни траки. Траките са били индоевропейски народ, живял в източните част на п-ва както и на север от Дунав и в анадолското крайбрежие на Мраморно море. Те са били един безписмен народ и се отличават от заобикалящите ги съвременни на тях етноси с изключително ниското си ниво в своето цивилизационно развите за благоприятните територии, които са обитавали. Най-върховното достижение на тяхната култура са красивите съкровища, намерени по нашите земи, които се датират от времето, когато те са живели тук. Съкровищата се характеризират с това, че в тях е силно изразено в някои случаи ахеменидско, а в други елинско влияние. До ден днешен няма сигурни доказателстваза това къде все пак са били изработени съкровищата. Останалите неща, характерни за тракийската култура са оргиите, хомосексуализма, братоубийствените войни, извращенията, содомията и алкохолицизма. Траките ще бъдат запомнени и с това, че не успяват да се защитят от нито един завоевател и никога не създават единна Държава. Към 4 в. пр.н. е. траките са завладяни от Македония и така продължават своето съществуване все под чужда власт до самото им изчеване като етнос. След завладяването им от Рим следите на тракийския етнос са окончателно изгубени, траките са елинизирани и романизирани, а след варварските нашествия и изселени, и избити. Така тракийския етнос освобождава заеманото дотогава от него блгагоприятно жизнено пространство за друг народ. Този народ е съвършенно различния древен ирански народ- Българите.

НИЕ НЯМАМЕ НИЩО ОБЩО С ТРАКИТЕ!

Ето сега един много интерсен феномен
на 21 ноември 2008 аз публикувах в този форум следната тема по въпроса http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=8048.0 малко след това темата беше заключена и изхвърлена в стари, където е и сега. Това беше дело на същия този модератор-тракоман, който крие своята самоличност. Така стана и с още много други теми по въпроса. Всеки, който се опита да хвърли светлина по въпроса за същността на тракийската култура беше баннат или темите му бяха трити от форума.

Наскоро/почти година след публикуването на моята тема/ администратора на форума попадна на текста на моята тема по неведоми пътища и реши отново да публикува същата тема във форума http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=10293.0

Така днес освен че се случват абсурди като този модераторския екип да заключва дадена тема, а после да я публикува наново си имаме на лице и промити тъпанари, които нямат понятие от история, но се изказват по исторически въпроси, да се смятат за наследници на древните траки. Вижте мнението на потребителя с ник Опълченец:
Цитат
Щом турците са замесени значи искат да омаскарят Орфей като реална личност,живяла по нашите земи.
Опълченеца смята, че турците искали да омаскарят Орфей.  :damn: НЕ, бе. НЕ го омаскаряват. Той си е маскара. Орфей е първия педал в историята, а хората, дето подкрепят тракоманията и крият истината за траките, подпомагат това един ден всички Българи да станат като него. Алкохолици и хомосексуалисти, чеда на един деградирал народ.

тракийска култура

Ако и ние не успеем, за България няма бъдеще!

Неактивен Борисъ

• Senior Member
  • Публикации: 952
  • Зодия: Gemini Gemini
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
« Отговор #83 -: Август 14, 2009, 21:36:48 »
Траките са също толкова голяма опасност за България и българщината, колкото и шумерите. Никой в днешно време не ги взима насериозно, само ти и Ташко ги популяризирате, като продължавате да ревете против тях като фанатизирани зомбита. Най-плашещото е, че със същата ****на и напълно излишна настървеност продължавате вече повече от година.
« Последна редакция: Август 14, 2009, 21:39:11 от Борисъ »

Неактивен Севар Вананд

• Senior Member
  • Борете се!
« Отговор #84 -: Август 14, 2009, 21:41:59 »
Траките са също толкова голяма опасност за България и българщината, колкото и шумерите. Никой в днешно време не ги взима насериозно, само ти и Ташко ги популяризирате, като продължавате да ревете против тях като фанатизирани зомбита. Най-плашещото е, че със същата ****на и напълно излишна настървеност продължавате вече повече от година.
А ти повтаряй като папагал след нихилиста Ванадис и гледай как хората дето си мислят, че са наследници на траките стават все повече! Заравяй си главата в пясъка и чакай! Като се събудиш, 40% от Българите ще са хомосексуалисти, а на площада пред народното събрание ще има статуя на Пенис.

Неактивен Юнак Балкански

• Forum Member
  • **
  • Публикации: 80
  • Българин
« Отговор #85 -: Август 14, 2009, 22:23:54 »
Съвременните българи са предимно наследници на автохтонното население на Балканите.Генетичните изследвания по пряка мъжка линия (y-dna) отдавна за го доказали.Друг е въпроса че явно на някои хора не има харесва това...
"Времето е в нас и ние сме във времето." - Васил Левски

Неактивен Севар Вананд

• Senior Member
  • Борете се!
« Отговор #86 -: Август 14, 2009, 22:33:56 »
Съвременните българи са предимно наследници на автохтонното население на Балканите.Генетичните изследвания по пряка мъжка линия (y-dna) отдавна за го доказали.Друг е въпроса че явно на някои хора не има харесва това...

Ми на теб харесва ли ти да си наследник на нация от хомосексуалисти и алкохолици? А генетичните изследвания, дето си им гледал графиките в нета, можеш да ги принтираш на мека хартия и да започнеш да си бършеш гъза с тях. Тея генетични изследвания са научно доказано ненаучни. Просто в тази сфера науката не е напраднала достатъчно, че заключенията и да могат да се прилагат като реални исторически свидетелства. Можеш ли да ми кажеш от къде намериха ДНК на траки, за да го сравнят с нашето?  :-D

"Много пътя сме чували от македонистите, че те не били българе, но македонци, потомци на древните македонци, и всякога сме чакали някакви доказателства на това, без да ги дочакаме. Македонистите никога не са ни показвали основанията на таквозито си мнение. Те упорствуват в своето македонско произхождение, което никак не могат да прокарат, додето тряба." - П.Р. Славеиков във Вестник Македония - 1871 година - Този цитат е първият път, когато се употребява думата "македонизъм".... Тази антибългарска идеология си е проправявала път бавно и пълзешком, изяждала е част от душите на македонците стимулирана от сърби, от свой, от всички, без да се съзнава пагубното и въздеиствие... Първите години на ВМРО, и възгледа че "всички които живеят в Македония са македонци" дадоха горчив шамар за българското население, с некачествеността си, но ето на - днес македонистите ползват цитата  че "който мисли за доброто на България е добър българин, а не добър Макеноцец", на Гоце Делчев........  Днес се прави опит за повторение на злокобния сценарии. Провеждат се неотракииски оргии, тамплиерски псевдо археолози като Овчаров взимат по 11 милиона лева финансиране за копане по Перперик"он"- тракииското селище, в който тракииски пласт НЯМА.... и прочие огромни измами. Ние националистите трябва да дадем отпор, и трябва да го дадем СЕГА, понеже твърде скоро ще е късно!
« Последна редакция: Август 14, 2009, 22:36:09 от Севар Вананд »

Неактивен ѣ

• Forum Member
  • **
  • Публикации: 299
« Отговор #87 -: Август 14, 2009, 22:39:41 »
Защо смяташ траките за хомосексуалисти и алкохолици? От лични впечатления или от обективни исторически източници? На мен ми е все едно, но ми е интересно, след като толкова защитаваш определена теория, колко от изворите си чел в оригинал и какви изследвания си правил.

Въобще имало ли е такъв народ - траки? И ако са били индо-европейци, защо на картинката са черни  :=P. Който иска да дава отпор да го прави в университетите. Ако някой си мисли, че чрез писане във форумите ще промени официалната история....  :-)

Неактивен Юнак Балкански

• Forum Member
  • **
  • Публикации: 80
  • Българин
« Отговор #88 -: Август 14, 2009, 22:40:58 »
Цитат
Ми на теб харесва ли ти да си наследник на нация от хомосексуалисти и алкохолици? А генетичните изследвания, дето си им гледал графиките в нета, можеш да ги принтираш на мека хартия и да започнеш да си бършеш гъза с тях. Тея генетични изследвания са научно доказано ненаучни. Просто в тази сфера науката не е напраднала достатъчно, че заключенията и да могат да се прилагат като реални исторически свидетелства. Можеш ли да ми кажеш от къде намериха ДНК на траки, за да го сравнят с нашето?  

Един въпрос. Интересуваш ли се сериозно от генетика?Ако си нямаш никаква идея мисля че няма смисъл да водим каквато и да е дискусия.
"Времето е в нас и ние сме във времето." - Васил Левски

Неактивен Севар Вананд

• Senior Member
  • Борете се!
« Отговор #89 -: Август 14, 2009, 22:51:31 »
Цитат
Ми на теб харесва ли ти да си наследник на нация от хомосексуалисти и алкохолици? А генетичните изследвания, дето си им гледал графиките в нета, можеш да ги принтираш на мека хартия и да започнеш да си бършеш гъза с тях. Тея генетични изследвания са научно доказано ненаучни. Просто в тази сфера науката не е напраднала достатъчно, че заключенията и да могат да се прилагат като реални исторически свидетелства. Можеш ли да ми кажеш от къде намериха ДНК на траки, за да го сравнят с нашето?  

Един въпрос. Интересуваш ли се сериозно от генетика?Ако си нямаш никаква идея мисля че няма смисъл да водим каквато и да е дискусия.

Не се интересувам сериозно от генетика. Ама се интересувам достатъчно, че да знам, че и тея, дето се интересуват сериозно от това, си признават, че резултатите от техните проучвания не са 100% точни. А чрез У хромозома можеш да разкриеш много други неща, но не и това дали сме наследници на траките. Поне за сега е така. И затова засега това е предмет на историята, а не на генетиката. Така, че наистина няма смисъл да водим дискусии, след като ти не разбираш от история, тъй като подкрепяш малоумни тези и ги доказваш с генетика.

Защо смяташ траките за хомосексуалисти и алкохолици? От лични впечатления или от обективни исторически източници? На мен ми е все едно, но ми е интересно, след като толкова защитаваш определена теория, колко от изворите си чел в оригинал и какви изследвания си правил.

Въобще имало ли е такъв народ - траки? И ако са били индо-европейци, защо на картинката са черни  :=P. Който иска да дава отпор да го прави в университетите. Ако някой си мисли, че чрез писане във форумите ще промени официалната история....  :-)
нямам намерения да споря излишно във форума за това. темата беше по-скоро за това, че форума се държи от тракомани и хората трябва да са предупредени. Иначе си прав. И знам кви са траките и имам свидетелства за това, че са били хомосексуалисти и алкохолициа, ама ми е писнало вече да педъвквам едно и също и ще се съглася с теб, че няма смисъл тук да се спори.
« Последна редакция: Август 14, 2009, 23:04:12 от Севар Вананд »

Tags:

Великите битки и борби на българите през Средновековието

Започната от nevg

Отговора: 8
    Прегледи: 4804
    Последна публикация Май 02, 2011, 17:48:02
    от Hatshepsut
    Сензационни разкрития за произхода на българите :-)

Започната от Skarlet

Отговора: 57
    Прегледи: 26206
    Последна публикация Март 20, 2018, 10:32:07
    от Мишок
    Църковно-национална борба на българите през Възраждането

Започната от Hatshepsut

Отговора: 6
    Прегледи: 5020
    Последна публикация Януари 21, 2014, 20:06:23
    от Hatshepsut
    Религията на Българите преди християнството - ЗОРОАСТРИЗЪМ