Автор Тема: За Орфей и орфизма  (Прочетена 13665 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен NordwaveTopic starter

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,369
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
За Орфей и орфизма
« -: Октомври 12, 2008, 16:34:18 »
След завладяването си от Османската империя, България и Българите имат нерадостна съдба. За всички ни това е ясно. Но често забравяме, че наред с тежкото стопанско робство през този период има и други отрицателни последствия, от които не можем да се отърсим. Едно от тези фатални последствия е липсата на памет. През турското робство Българите забравят кои са, забравят своята история. Принудени да се борят постоянно за живота си, изгубили своите обществени иституции, Българите попадат в ситуация, в която се оказва трудно да съхраняват историческата си памет. В един момент се окзва, че дори съществуването на Българите като етнос е под въпрос. Българите са били застрашени от изчезване. А причината не е била демографска като сегашната. Причината е че не след дълго, след като един народ забрави историята си, той престава да съществува. Особено когато говорим за народ без Държава. Тогава за щастие Българите отново показват че не са обикновен народ и не случайно са оцелели толкова хиляди години и отново се възраждат. Българското възраждане започва най-рано в областта на историята.

Но уви, това е време, в което историята не е достатъчно напреднала за да се произнесе по най-съществения въпрос около миналото на Българите- въпроса за нашия произход. Това е едно твърде отдалечено време, за което няма достатъно намерени доказателства през XVIII и XIX в. Затова тогава се получава едно огромно недоразумение, което причислява древните Българи към групата на номадските тюркски народи. Едно твърдение, което с оглед на днешните доказателства и историографски методи е повече от абсурдно и несъстоятелно. Във втората половина на ХХ в. обаче вече можеха да се намерят достоверни източници и доказателства за произхода на Българите, но тогава се появи нов проблем. Историята бе задължена да служи на партията. А партията нямаше за цел да разберем кои сме.

Днес тюркасата теория вече няма ревностната подкрепа на БКП, Коминтерна и КПСС. Тази теория е напъло разобличена като несъстоятелна, но все още тя е тази в учебниците, заради неколцината си стари привърженици комунисти псевдоисторици, които просто не искат да се признаят за победени(типично по комунистически). Историческата наука вече е открила истината за Българския произход. Българите са древен източно-ирански народ. Но тъй като земите на централна Азия са твърде отдалечени от съвременните Български земи е доста трудно бързо да се сформира и систематизира единна и стройна история за произхода на Българите, която да влезе в учебниците по история. Така се получава, че старата теория рухва преди да е дошла новата. А това поражда някои опасности, поражда хаос. В този хаос, група историци, водени от икономически интерес и стремеж към сензация, се опитват да лансират една нова анти-Българска теория, която да измести истината и Българите отново да загубят шанса си да разберат кои са в същност. Това е автохтонната теория за произхода на Българите.

Родена във времето, когато все още са липсвали доказателства, от един историк(Ганчо Ценов), които е имал ентусиазма да събори абсурдната тюркска теория, но не и потенциала да го направи, защото и неговат теория е била също толкова несъстоятелна, тази теория сега започва да се захранва от незнанието и повърхностното разсъждение на обикновените хора. Отново поради отдалечеността на Афганистан и Таджикистан, хората не съумяват да разберат представители на каква цивилизация са и им остава да гледат това, което е най-лесно- тракийските съкровища. Точно тази ситуация е идеална и мечтана от археолози и траколози, които търсят да привлекат внимание. Така те(кой съзнателно, кой не) се опитват да саботират новото възраждане. Появяват се абсурди от сорта на този, че траките(които са един безписмен народ) били измислили писмеността, но коварните гърци им я били откраднали и не останала писменост за тях. Сякаш писмеността е някаква монета, която като ти я вземат никога повече не я виждаш. Появяват се и множество други тези коя от коя по-абсурдна и смешна в ушите на всеки сериозен историк. Един такъв пример е филма “Истината за Орфей”.

Орфей е легендарна личност, тракиец, за когото имаме сведения единствено от гърците и дори не е много сигурно, че въобще някога е съществувал. Това, с което е известен е че бил голям музикант. Траколозите, които нямат много свидетелства за народа, който изучават поради липсата на писменост, се опитват да създават сензации. Така те изкарват траките едвали не най-старата цивилизация на света и започват да понаприличват на комплексари. Няма нищо интересно около обекта на техните проучвания и те започват да си го измислят. Така създават простотии като “Истината за Орфей”. Това е филм, който е с основен спонсор една от фирмите от обрачите на Доган “Караджъ Турс”. Не подозирам някаква конспирация, просто отбелязвам.

И така, ето за какво става въпрос във въпросния филм. “Така под формата на приказка пълнометражният документален филм „Истината за Орфей” разказва не само за живота, а и за учението на древния герой. Орфей донася в България монотеистичния култ към слънцето. Той е първият човек, пренесъл монотеизма на европейския континент. Подобно нещо по онова време е приемано като ерес и е било равнозначно на революция.
Дълго време орфизмът е предаван от уста на уста само сред избрани. В очите на останалите е изглеждал като религиозна мълва. До времето, когато идва Питагор и превръща мълвата във философия, защото в основата си питагорейството е орфизъм. Когато писмеността влиза в действие, се появяват орфическите златни таблични и папируси. Орфиците са записвали върху папируси своята представа за света и за живота след смъртта по подобие на египтяните. Когато умре, вярващият орфик е придружен в отвъдното с такива таблични. Хората са ги носили и приживе като амулети.
Най-важната идея на филма е, че тракийската култура е в основите на европейската цивилизация. Кадрите поясняват, че известната микенска цивилизация намира своите корени в населението, живяло преди идването на ахейците, на предгръцките племена тук.” За всичките тези неща, изброени в цитата, няма нито едно доказателство. Няма каквото и да е доказателство.

Но какво разбират хората от филма? Орфей е съдал първата монотейстична религия. Някой тракомани стигат дори по далеч. Според тях Орфей е създал религия, която се прекланя към триединния всемогъщ, всевиждащ и всезнаещ Бог. С две думи Орфей е създал християнството и той е истинския пророк на тази религия, а не Иисус. За хората, които не са разбрали, ще повторя за това няма нито едно доказателство.

Първоначално единственото, което ни говореха за траките, бе, че те са имали хубави съкровища. Така и никога не ни осведомиха относно другите аспекти на тракийската култура. Като например, че алкохолицизма и хомосексуализма са били водещи в живота на траките. Никой не разясни, че многобройните траки никога не са успели да си създадат единна Държава и да спрат да воюват помежду си и да се избиват.

Дори и когато са съумявали да направят някакво племенно обединение, траките не са могли да го усавършенстват и задържат. Не са успяли да изградят или употребяват някакъв държавен модел. Живели са в перфектните географски ширини за поява на една развита цивилизация, но не са успяли да постигнат друго, освен да се прочуят с извратеността и содомията си.

Днес историята на траките може да ни послужи като поука. Да не се отдаваме на разврат и безцелно съществуване, защото земята ни може да ни дава лесно блага и не живеем в степта или пустинята. С това и с нищо друго може да ни послужи разбирането на тракийската култура. Но ако се запознаем с тяхната култура такава каквато е била, а не каквато ни я предтавят онези “историци”!

Източник: “Борба за Силна България“Редактирано от администратор: Премахване на невалиден линк.
« Последна редакция: Ноември 28, 2016, 12:41:21 от Hatshepsut »
 

Неактивен Бай Иван

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,280
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: За Орфей и орфизма
« Отговор #1 -: Ноември 21, 2008, 17:29:20 »
Добре, съгласен съм!

Имам нещо важно да допълня! Ние не бива да се прекланяме, а да ПРОДАВАМЕ "тракийската култура". И затова е необходима МАРКЕТИНГОВА СТРАТЕГИЯ! Затова съществуват и филми и спонсори и други работи, които са икономически, но на тебе явно не са ти интересни. Туристическият бизнес е третото перо във външнътърговския баланс на страната! Помисли! ;)
 

Неактивен Севар Вананд

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 856
 • Пол: Мъж
 • Борете се!
 • Зодия: Leo Leo
Re: За Орфей и орфизма
« Отговор #2 -: Ноември 21, 2008, 18:02:03 »
Добре, съгласен съм!
Успях!  :bgflag:

Иначе за съкровищата съм съгласен. А "продаваме" разбирасе не в смисъл да ги продадем на някой, а да привличаме туристи, но наред с това трябва да върви информативна кампания, която да ни информира що за народ са били траките и че ние нямаме нищо общо с тях, за да не стават недоразумения.

А за другите тракийски паметници имам малки забележки. Опитват се да реставрират(не толкова реставрират, колкото построят наново) някои тракийски паметници(като това, дето искат да направят под Копринка), това също не е лошо. НО, веднъж говорихме за това, че на европейците им е писнало да гледат средновековни замъци. Аз мисля, че също така им е писнало да гледат и руйни на древногръцки градове. А имено така изглеждат реставрациите на тракийски посторойки, защото тракиската архитектура(доколкото я има) е силно повлияна от елинската. И ако не ти обяснят, че даден обект е тракийски дворец, няма да го различиш от гръцкия.

Българските късносредновековни замъци също приличат на тези в цяла Европа. Но уникалното за нашите земи са тези от ранното средновековие, когато още не сме били повлияни от византийската култура. Затова мисля, че би било по-полезно да се хвърлят пари за идигане на ново на дворците в Плиска, отколкото за тракийските полуизмислици. Защото Българските архитектурни паметници от това време са уникални за цяла Европа и имат аналог само в Иран и цантрална Азия, които са малко или много недостъпни зони за туристи от запад. Така бихме погли не само да покажем на туристите нещо интригуващо(защото макетите на реставрираната Плиска, които съм виждал наистина са нещо нестандартно и без аналог в Европа), а и да представим на Българите каква е била нашата древна култура.

Разбирасе би било най-добре да въстановим и Българските и тракийските архитектурни паметници, но трудно намираме пари за едното, та какво ли остава и за двете.
Ако и ние не успеем, за България няма бъдеще!
 

Неактивен Бай Иван

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,280
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: За Орфей и орфизма
« Отговор #3 -: Ноември 21, 2008, 18:32:52 »
А трябва да намираме пари, щото иначе немя хляб и свежа валута.

Град Филипи си го чувал от "Посланията на апостол Павел". Та тоз град е ограбван и разрушаван от най-различни народи и от него сега са останали 10-на полегнали колони и мнооого малка част от амфитеатър. Пълна разруха! Пред него е "гробът" на първата християнка европейка Лидия. Да там води осветен магистрален път, а паркингът отпред може да побере стотици автомобили. Та, гроб няма - има табелка, град няма - има пет камъка. Но лакърдията, съдейки по табелите почва още от Александропулис и свършва със събирането на 6 евро такса.

Какво ни пречи да извадим един камък от Татул и да кажем - ей тука са подпира Орфей, а действително да вложим повече средства в реставрирането на Българските исторически паметници.
« Последна редакция: Ноември 21, 2008, 18:39:09 от Иван |Y| »
 

Неактивен Death angel

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,486
 • Пол: Мъж
Re: За Орфей и орфизма
« Отговор #4 -: Ноември 21, 2008, 20:13:38 »
 Момче, болшевиките са ти размътили мозъка !  :-[
  Как преди 09.09.44г. никой не е правел никакви открития, а чак "във втората половина на ХХ в. обаче вече можеха да се намерят" истините !?
 Не чувстваш ли, че си противоречиш !  :-[
 Как така точно историците израснали под зоркото око на партията я откриха !?
 Аз мисля, че вече ти обясних и ако не си го разбрал си го запиши и си го повтаряй всеки ден докато го разбереш:
 Нито един, който е работил в БАН и още повече като историк преди 10.10.89г. , а и доста време след това не е попаднал там без одобрението на БКП .
 Само тези, които са били одобрени от по-високо не са се отчитали пред партията или ДС.(Тука те оставям ти да се сетиш кои са били това !).
 За да съм по- ясен ще кажа направо, там са работели три групи:
1. Членове на партията
2. Агенти на ДС
3. Одобрени от по-високо

Това както вече казах си ги запиши и си го повтаряй докато не получиш прозрение за траките и за цялата българска история !

П.П.
Я кажи сега ти чия литература си чел ?
 ;D ;D ;D
Не падай духом, където ти падне !
 

Неактивен Севар Вананд

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 856
 • Пол: Мъж
 • Борете се!
 • Зодия: Leo Leo
Re: За Орфей и орфизма
« Отговор #5 -: Ноември 21, 2008, 20:43:34 »
Момче, болшевиките са ти размътили мозъка !  :-[
  Как преди 09.09.44г. никой не е правел никакви открития, а чак "във втората половина на ХХ в. обаче вече можеха да се намерят" истините !?
 Не чувстваш ли, че си противоречиш !  :-[
 Как така точно историците израснали под зоркото око на партията я откриха !?
 Аз мисля, че вече ти обясних и ако не си го разбрал си го запиши и си го повтаряй всеки ден докато го разбереш:
 Нито един, който е работил в БАН и още повече като историк преди 10.10.89г. , а и доста време след това не е попаднал там без одобрението на БКП .
 Само тези, които са били одобрени от по-високо не са се отчитали пред партията или ДС.(Тука те оставям ти да се сетиш кои са били това !).
 За да съм по- ясен ще кажа направо, там са работели три групи:
1. Членове на партията
2. Агенти на ДС
3. Одобрени от по-високо

Това както вече казах си ги запиши и си го повтаряй докато не получиш прозрение за траките и за цялата българска история !

П.П.
Я кажи сега ти чия литература си чел ?
 ;D ;D ;D
А бе ти тъп ли си?

Разбирасе, че сега има по-добри исторически методи отколкото преди 60 години. Това е нормално с напредването на човешката цивилизация.

И какво като учените е трябвало да бъдят одобрени от партията? Искаш да кажеш, че не сме имали учени ли? Вече ти обясних за Петър Добрев например. Как в книгите му преди 1989 само боязливо намеква какво мисли, а и говорим за 80-те. Тогава отиващите си вече комунисти не са гледали толкова стриктно да се изпълнява всяка заповед на КПСС в една не толкова първостепнна и наложителна на пръв поглед област като историята.

Всички млади историци подкрепят иранската теория, докато точно старите комунисти си държат на тюркската. И ако от КПСС или БКП искаха тази иеория да се наложи, дали вече нямаше да е в учебниците? За тях всичко е съършенно лесно. Хоп и готово. Учебниците се пренаписват. След падането на комунизма е същата работа. Все още ни управляват комунистите. Ако много ги интересуваше, щеше да са вкарали иранската теория в учебниците.

Ясно е че комунистите са тези, които целят да не познаваме историята си, но бъркаш коя е тяхната позиция.

Показах ти вече колко смешни са глупостите на автотонците. Прочети цитата от описанието на сюжета за филма "Истината за Орфей", ако не ти е станало смешно, значи въобще не разбираш от история(в кето съм се убедил отдавна).

И спрете с тази мания по Европа, по Рим и т. н.! Опитвате се да заличите нашата идентичност. Прехласвате се по Европа. Ние сме едни от създателите й, но идваме от другаде. Цивилизацията не се е появила в Европа. Европа е била дивашкия континент през по-голямата част от съществуването на историята. Кефите се на Римската империя. Там не са живяли Българи. Кефете се на Персийската(доколкото е възможно да се кефите на чужда империя). Тя е по-близо до нас. В нейния състав сме влизали. Мисълта ми е че Рим е изиграл ролята на цивилизатор за западна Европа, но не и за нас. За нас ролята на такъв цивилизатор е изиграла Персия(колко тя за нас и колко ние за нея не се знае). Не е нужно във всичко да подражаваме на европейците. Трябва да съхраним собствената си култура, а не да възприемаме чужда. Това, че имаме азиатска култура не ни прави нецивилизовани или по-малко европейци. Прави ни такива, каквито сме.

А ти щом като се прекланяш пред траките(вероятно защото си алкохолик или хомосексуалист) недей да се определяш като националисти! Върви си на орфически мистерии и оргии и си живей живота!
Ако и ние не успеем, за България няма бъдеще!
 

Неактивен NordwaveTopic starter

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,369
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: За Орфей и орфизма
« Отговор #6 -: Декември 03, 2008, 19:59:22 »
Славянизирането на древногръцката история, митология и идентичност продължава, твърди гръцкото електронно издание "Грийкнюз онлайн" под заглавие "На кого е Орфей?". Според автора на публикацията Йоанис Фиданакис, цитиран от Радио Дойче веле, заплашена е цялата древнотракийска гръцка култура. В днешни дни се прави опит за славянизиране на античната тракийска история, твърди Фиданакис. Дали ще гледате американска телевизия, напр. History Channel или ще сърфирате в интернет сайта YouTube, навсякъде ще откриете следи от този процес. Само дето засега няма никакви доказателства за българските амбиции относно Древна Тракия. Българите се опитват да си присвоят античния Орфей, което е показателен пример за силното им желание да откъснат Тракия от антична Гърция, пише Фиданакис. Гръцкият автор е убеден, че България е преоткрила античната цивилизация на траките "през последните няколко години". "Българските държавници с охота подкрепят всички начинания, свързани с древните траки, населявали някога Балканите. Сред тях има и такива, които се опитват да преиначат историята. Свидетели сме на процес на славянизиране на античната тракийска цивилизация в полза на днешното слявянско-турско население на България", твърди Фиданакис. През 2005 г., пише той, България изрази възмущение от това, че Гърция използва митологичната фигура на Орфей за нуждите на една от рекламните си кампании. Фиданакис се заблуждава, че "до този момент българите знаеха много малко за древната тракийска цивилизация, чийто наследник е съвременна Гърция. Но благодарение на няколко от последните археологически находки България започна да претендира за цялата антична тракийска цивилизация". В публикацията е цитиран българският археолог проф. Николай Овчаров, който казва, че Орфей е живял по днешните български земи, и че са чиста проба национализъм твърденията на гърците, че Орфей е бил грък. На това предизвикателство директорката на Националния археологически музей в Атина Александра Христопуло отговаря, че много нации се опитват да си присвояват гръцки антични герои - не само Александър Велики или Орфей. По онова време дори не е съществувала българската държава, припомня на това място авторът на публикацията. За туристическото изложение в Швейцария през 2007 г. България измисли логото "България - свещената земя на Орфей". Вместо заключение Йоанис Фиданакис съветва гръцки професори археолози да се срещат с техни български колеги и да им разясняват древногръцкия характер на антична Тракия. Само така можела да бъде ре-елинизирана тракийската идентичност, завършва публикацията в "Грийкнюз онлайн"./Нетинфо Петър НИКОЛОВ

http://plovdivmedia.com/3335.htmlРедактирано от модератор: Премахване на невалиден линк.
« Последна редакция: Май 25, 2014, 13:02:36 от Hatshepsut »
 

Неактивен Сит

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,027
 • Пол: Мъж
Re: За Орфей и орфизма
« Отговор #7 -: Декември 03, 2008, 20:05:44 »
Мръсни гърци >:(  Сбирщина от целия полуостров и арабските земи >:( >:(   Бетер от цигани >:( >:( >:(
 

Неактивен Балкани

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,076
 • Пол: Жена
Re: За Орфей и орфизма
« Отговор #8 -: Декември 03, 2008, 20:07:07 »
Ооо, да си го държат - и ние се чудим що некои пишман-българи го искат тоя Орфей, който си е чист грък и без това.
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!
 

Неактивен Death angel

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,486
 • Пол: Мъж
Re: За Орфей и орфизма
« Отговор #9 -: Декември 08, 2008, 02:11:09 »
Славянизирането на древногръцката история, митология и идентичност продължава, твърди гръцкото електронно издание "Грийкнюз онлайн" под заглавие "На кого е Орфей?". Според автора на публикацията Йоанис Фиданакис, цитиран от Радио Дойче веле, заплашена е цялата древнотракийска гръцка култура. В днешни дни се прави опит за славянизиране на античната тракийска история, твърди Фиданакис. Дали ще гледате американска телевизия, напр. History Channel или ще сърфирате в интернет сайта YouTube, навсякъде ще откриете следи от този процес. Само дето засега няма никакви доказателства за българските амбиции относно Древна Тракия. Българите се опитват да си присвоят античния Орфей, което е показателен пример за силното им желание да откъснат Тракия от антична Гърция, пише Фиданакис. Гръцкият автор е убеден, че България е преоткрила античната цивилизация на траките "през последните няколко години". "Българските държавници с охота подкрепят всички начинания, свързани с древните траки, населявали някога Балканите. Сред тях има и такива, които се опитват да преиначат историята. Свидетели сме на процес на славянизиране на античната тракийска цивилизация в полза на днешното слявянско-турско население на България", твърди Фиданакис. През 2005 г., пише той, България изрази възмущение от това, че Гърция използва митологичната фигура на Орфей за нуждите на една от рекламните си кампании. Фиданакис се заблуждава, че "до този момент българите знаеха много малко за древната тракийска цивилизация, чийто наследник е съвременна Гърция. Но благодарение на няколко от последните археологически находки България започна да претендира за цялата антична тракийска цивилизация". В публикацията е цитиран българският археолог проф. Николай Овчаров, който казва, че Орфей е живял по днешните български земи, и че са чиста проба национализъм твърденията на гърците, че Орфей е бил грък. На това предизвикателство директорката на Националния археологически музей в Атина Александра Христопуло отговаря, че много нации се опитват да си присвояват гръцки антични герои - не само Александър Велики или Орфей. По онова време дори не е съществувала българската държава, припомня на това място авторът на публикацията. За туристическото изложение в Швейцария през 2007 г. България измисли логото "България - свещената земя на Орфей". Вместо заключение Йоанис Фиданакис съветва гръцки професори археолози да се срещат с техни български колеги и да им разясняват древногръцкия характер на антична Тракия. Само така можела да бъде ре-елинизирана тракийската идентичност, завършва публикацията в "Грийкнюз онлайн"./Нетинфо Петър НИКОЛОВ http://plovdivmedia.com/3335.html

Е*аси *амата !!!
Как гърците можея да съберат толко глупости на едно място !?  :-[
А па това направо кърти мивки :
"... така можела да бъде ре-елинизирана тракийската идентичност. "
  :-P :lol: :-P
И сега какво излиза - древните траки имат проблем с идентичносто си.  :-[
« Последна редакция: Май 18, 2015, 09:09:44 от Hatshepsut »
Не падай духом, където ти падне !
 

Неактивен gadget

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 151
 • Пол: Мъж
 • Монархист, Националист, Консерватор
Re: За Орфей и орфизма
« Отговор #10 -: Декември 08, 2008, 14:45:42 »
Ами орфей определено не е грък.Но също толкова определено не е и българин.Стига псевдонаука. :-[ Боли ме швепса за перперикон,татул,тракийските могили,царе ала бала.Добре е, че имаме историческо наследство от античността,но да не забравяме,че не е българско. ;)
“ОТТУКА ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ -
ПЕТ ПРЪСТТА В ЖЕЛЕЗЕН ЮМРУК,
ОБВЪРЗАНИ С ДРЕВНО ПРЕДАНИЕ,
КАЛЕНИ В ПОХОД И ТРУД...”
 

Неактивен Death angel

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,486
 • Пол: Мъж
Re: За Орфей и орфизма
« Отговор #11 -: Декември 08, 2008, 15:55:29 »
Ами орфей определено не е грък.Но също толкова определено не е и българин.Стига псевдонаука. :-[ Боли ме швепса за перперикон,татул,тракийските могили,царе ала бала.Добре е, че имаме историческо наследство от античността,но да не забравяме,че не е българско. ;)
Че ти дадем една лопата да идеш да ги закопаш тея пусти Татъл и Перперикон.
 :-P :lol: crazy :lol: :-P
Не падай духом, където ти падне !
 

Неактивен odalrune

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 54
 • Пол: Мъж
Re: За Орфей и орфизма
« Отговор #12 -: Декември 09, 2008, 11:06:53 »
много разбирачи, много нещо ... само дето елините пишат от 3-ти век "Мизите, които се наричаха Българи..." айде, няма да коментирам
Vae victis, para bellum!
 

Неактивен Machtwille

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 404
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: За Орфей и орфизма
« Отговор #13 -: Декември 09, 2008, 13:26:22 »
Oрфей си е наш, гръцките крадци на култура и история да си затварят устите!
 

Неактивен Death angel

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,486
 • Пол: Мъж
Re: За Орфей и орфизма
« Отговор #14 -: Декември 09, 2008, 16:09:01 »
Oрфей си е наш, гръцките крадци на култура и история да си затварят устите!
И не само той и Спартак е наш и той е предложил на въстаналите роби точно това, което са правели свободолюбивите траки когато им е бил наложен робовладелския строй от Римската империя - бягали са на север от Дунава при свободните тракийски племена, точно както по-късно са направили и Бесарабските Българи.
 Аспарух не е ходил никаде. Той просто е успял да освободи част от българските земи.
Някои комплексари не могат да схванат, че по времето на Кубрат България е била огромна империя между Дунав, Волга и Кавкас, а не некое малко племе скитащо нагоре-надолу из тази територия. Само населението на Кримския полуостров е било повече от римляните в цялата им империя.
 И между другото първия български Цар е Кубрат, а не Симеон. Той е погребан по християнски обичай, а на пръстена му(дето руснаците трябва да ни върнат) пише Кесар(Цезар), от което по-късно идва думата цар.
Не падай духом, където ти падне !
 

Tags: