Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Софтуер / Re: Текстови редактори
« Последна публикация от Hatshepsut - Днес в 06:49:16 »
Продължавам със следващия текствов редактор - RJ TextEd
Програмата е безплатна.

Сайта на програмата: https://www.rj-texted.se/index.html

https://www.rj-texted.se/screenshots/main01-100.png


RJ TextEd има 32 и 64-битови версии, както и портативна версия.
Програмата е доста тежка, съдейки по инсталационния файл - над 100 МВ  :whistle:
За съжаление, не мога да кажа нищо повече за тази програма, не съм я тествал  :rolleyes-1:
2
История на България / Re: Канасубиги Крум Страшни (803-814)
« Последна публикация от генерал Жеков - Юни 22, 2018, 22:00:01 »
Това е един от най-ценните,така да се каже,наши владетели.Преди време,четoх в един вестник,че "талантливия" рапър Мишо Шамара,който сега живее в САЩ,имал постове в който нарича кан Крум страхливец и др. обидни думи.Четох също,че ръсел обиди и по други национални закани.Хората,като него са като дърво без корен.
3
Чужбина / Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
« Последна публикация от Hatshepsut - Юни 22, 2018, 21:59:18 »
Унгарският парламент поправи конституцията:
"Чуждо население" не може да се установява в странатаУнгарският парламент одобри днес закона "Стоп Сорос", който криминализира съдействието за нелегални мигранти и ограничава дейностите на неправителствени организации. Според него индивиди или организации, които помагат на мигранти, които не изпълняват условията, да поискат убежище или да получат статут са заплашени от затвор, пише агенция "Ройтерс".

Парламентът прие и конституционна поправка, която гласи, че "чуждо население" не може да се установява в Унгария. Управляващата партия "Фидес" на премиера Виктор Орбан победи на парламентарните избори през април след кампания, в която той залагаше предимно на атаки срещу филантропа Джордж Сорос и твърдеше, че той опитва да унищожи християнското население на Европа.

Законът ще даде на вътрешния министър власт да забранява неправителствени организации, подкрепящи миграцията и смятани за риск за националната сигурност.

Редица организации са силно обезпокоени от факта, че всяка от тях, оказваща правна или друга помощ на мигранти, достигнали до границата, може да се окаже извън закона. Управляващите настояват, че предлагат само "правна рамка", а решенията за това коя организация е рискова и коя - не, ще бъдат взимани от съда.

Ще бъде забранено оказване на помощ за кандидати за убежище - включително съдействие за попълване на формуляри, разпространяване на информация за процедурата, а на теория дори даването на храна. Хора, оказващи помощ на мигранти или на групи, които осъществяват подобна дейност, ще са заплашени от затвор. Ще бъде невъзможно за мигранти, преминали през страна, смятана за сигурна при пристигането си, да искат убежище в Унгария.

Агенцията за бежанците на ООН критикува закона, като предупреди, че ако бъде прокаран, ще лиши от "жизненоважни помощи и услуги" хора, принудени да бягат от домовете си, и "допълнително ще възпламени напрегнатия публичен дискурс и разрастващите се ксенофобски нагласи". Неправителствената организация "Хюмън райтс уоч" пък поиска "Фидес" да бъде изгонена от Европейската народна партия (ЕНП).

Последната вече е настоявала, че в поведението на Орбан има "червени линии", но на свой ред беше заплашена от него, че може да "превземе партията отвътре", като създаде "антиимигрантска европейска партия" преди изборите за европарламент през май.

http://epicenter.bg/article/Ungarskiyat-parlament-popravi-konstitutsiyata---quot-Chuzhdo-naselenie-quot--ne-mozhe-da-se-ustanovyava-v-stranata-/157276/7/0
4
История на България / Re: Канасубиги Крум Страшни (803-814)
« Последна публикация от Hatshepsut - Юни 22, 2018, 21:55:36 »
Преди 1205 години Крум разбива византийците при Версиникия


Битката при Версиникия е голямо сражение между българските и византийски войски, станало преди 1205 години - на 22 юни 813 г., край едноименната малка крепост, разположена северно от Одрин. В нея българския кан Крум постига пълна победа над ромеите, командвани от император Михаил I Рангаве, като след това завзема почти цяла Източна Тракия, достигайки накрая до стените на Константинопол.


След като през 811 г. българският владетел разгромява византийската армия при Върбишкия проход, отправя предложение за мир. То обаче е отхвърлено от Михаил I Рангаве, наследил тежко ранения в битката император Ставракий, син за загиналия ромейски владетел Никифор I Геник.

В отговор на отказаното предложение за мир през 812 г. кан Крум започава мащабно настъпление, като завзема последователно Девелт, Месемврия и още много византийски крепости в Тракия.

За да се противопостави на българската офанзива, византийският император събира голяма армия от балканските и азиатските си владения. Предвожданите от него войски се придвижват от Константинопол до Одрин, където устройват военен лагер.

Българските части, начело с Крум, се разполагат на възвишенията край малката крепост Версиникия (до дн. село Маламирово, Елховско), северно от ромейския стан.

В продължение на цели петнадесет дни византийците напразно се опитват да изкарат българите от укрепленията им, за да се бият на открито с тях. Накрая стратегът на Македония, командващ един от фланговете на ромейския боен строй, не издържа и атакува българските позиции.

Въпреки че десетократно превъзхождат българските войски, византийските части не действат координирано, което се оказва решаващо за крайния изход на битката.

Воините от македонската и тракийската тема, начело с военноначалника Аплакис, настъпват срещу българите, но не са подпомогнати в действията си от останалите ромейски подразделения. В резултат на това те са обкръжени и разгромени от войските на хана, като самия Аплакис загива в боя.

Останалата част от императорската армия е обърната в бягство. Българите обаче не се впускат да я преследват веднага, тъй като кан Крум смята, че противникът иска да го подмами и да го разбие с контраатака. Едва след като бягството на ромеите става всеобщо и необратимо, нашите войски се впускат след тях и довършват разгрома им.

Една част от победената армия успява да се укрие в няколко малки византийски крепости, които по-късно са превзети от победителите. Самият император едва успява да се спаси от български плен в Константинопол.

Поражението на византийската империя в битката при Версиникия коства императорската корона на Михаил I Рангаве. Наскоро след това той е принуден да се откаже от престола в полза на Лъв Арменец.

След победата над ромеите кан Крум пък става пълновластен господар на цяла Тракия, като през юли 813 г. българските войски достигат до стените на византийската столица Константинопол, а редица ромейски крепости, в това число и Одрин, падат под българска власт.

Кан Крум започва подготовка за превземане на византийската столица, но българско нападение срещу Константинопол не се осъществява заради смъртта му на 13 април 814 г. Неговият наследник – кан Омуртаг, сключва мирен договор с ромейската империя, в резултат на който границата между двете държави се измества твърде на юг в Източна Тракия.

http://www.desant.net/show-news/45598
5
На  23 август 1939 г. Съветският съюз и Германия подписват Пакт за ненападение и договор за дружба и границите.Двете страни се ангажират  да се въздържат от агресивни действия и да се нападат помежду си; в случай на атака срещу една от страните по договора от трета държава, да не подкрепя нападащата държава, да не участват в групировки  на държави, насочени срещу една от страните, да решават спорове и конфликти помежду си с мирни средства.

Договорът обаче не съдържа разпоредба за прекратяване на действието му в случай на война от страна на една от договарящите се страни с трета държава и не предвижда никакво действие в този случай с другата договаряща страна.

Едновременно със споразумението Германия и СССР подписват таен допълнителен протокол към него.

Тайният протокол диференцира сферите на влияние "в случай на териториална и политическа реорганизация на регионите, които са част от полската държава".

В същото време северната граница на Литва е обявена за граница на сферите на интереси на Германия и СССР. И двете страни признаха интересите на Литва във връзка с областта Вилно. В случай на териториална и политическа реорганизация на Полша линията на интересите на Германия и СССР се превръща в линията, преминаваща по реките Нарев, Висла и Сан. Въпросът за целесъобразността на запазването на независимата полска държава бе обещан от страните да изяснят "по време на по-нататъшно политическо развитие".

Сферата на влияние на СССР включва Западна Украйна и Западна Белорусия, завоювани от Полша по време на Полско-съветската война. СССР също изрази интерес към Бесарабия, изгубена през 1919 г.

На 28 август 1939 г. е подписано обяснение на "тайния допълнителен протокол", посочващо разграничаването на сферите на влияние и разширяването им в интерес на СССР.
В ранното утро на 28 август 1938 г. в 03: 30 ч. се провежда първият разговор на председателя на Съвета на народните комисари на СССР Вячеслав Молотов с германския външен министър фон Рибентроп, по въпроса за сключването на пакт за ненападение. Разговорът се е състоял в присъствието на Сталин и германския посланик граф Шуленбург и е  продължил около 3 часа. След прекъсване,  в 22 часа вечерта, разговорът е бил  възобновен и завършва с подписването на пакт за ненападение.

И двете страни се споразумяват да запазят подписания протокол в "строга тайна".

Договорът е ратифициран от Върховния съвет на СССР на 31 август, една седмица след подписването му, а тайният допълнителен протокол е скрит от депутатите.На 1 септември Хитлер напада Полша от запад, а на 17 септември Сталин напада Полша от изток.
Всичко това показва достатъчно ясно, че Хитлер и Сталин са съюзници  от 23 август 1939 г. до 22 юни 1941 г.Непосредствено след сключването на Пакта Молотов-Рибентроп, тонът на съветската преса се променя драстично.
Подписването на пакта за ненападение с Германия поставя съветската преса в немного удобна позиция. Ако по-рано в съветската преса използвали думите "фашисти" и "агресори", вече използват спокойни фрази.
Съветските вестници са под личния контрол на Сталин и са пълни с фрази за приятелството и сътрудничеството на двете големи сили, а когато Германия извършва нападението срещу Полша, за бойните действия коментарите са напълно неутрални.
В един момент  в съветската преса започва антиполска кампания. На 14 септември в."Правда" излиза с уводна статия " За вътрешни причините за поражението на Полша".Тази статия е без подпис, но е известно, че авторът на статията  е Андрей Жданов-член на Политбюро и секретар на Централния комитет, отговарящ за цялата пропаганда и идеология(вторият отляво надясно-между Молотов и Сталин),а Сталин е направил редакцията. Когато на 17 септември започва съветското нахлуване в Полша, Молотов в речта си по радиото не каза нищо за Германия. Няколко дни след това руснаците са в неизвестност  какво правят в Полша: дали помагат на германците или отиват на война срещу тях. Неяснотите се оправят със съвместно съветско-германско комюнике(публикувана 19 септември), че задачите на двете армии, "не нарушават буквата и духа на споразумението", че и двете страни се стремят да "възстанови мира и реда, нарушени вследствие на разпадането на полската държава."
За тези исторически факти се мълчи упорито от страна на всички комунисти и техните ибрикчии!
"Антифашистките" настроения в България и СССР се проявяват след 22.06.1941 г., т.е. след нападението на Германия срещу СССР по заповед на Сталин, предадена на българските комунисти от предателя-комунист Георги Михайлов Димитров.
...
...
Няколко пъти съм писал, че Сталин заема второ място по извършени престъпления срещу човечеството, отстъпвайки първото място на китайския диктатор Мао.
Сидеров доста късно си купи диплома в Шумен, много късно си направи детето и има големи житейски пропуски, които е решил да навакса с цената на всичко, т.е. с лъжи, рублофилия и правене на демагогия, та сега се сети да прави Сталин велика личност.
По-добре е да си гледа семейството, а ако продължава да се прави още "политик" и на отворен, все някога има и Видовден.
Я той ще дамлоса, я някой друг край него...

6
Абе, да не дърпаме дявола за опашката, че аз предупреждавах, ама администраторът ми се смееше, че тоя не е обикновен психопат, а  професионален РУСКИ Трол и съм убеден, че руските киберспециалисти са му изработвали свткавично бързите профили, правили са така,че да не му бъде блокиран IP адресът и веднага на секундата, но под   друго име, в денят в който бъде заловен и изхвърлен от тук, или където и другаде да троли, веднага да може без проблем и блокажи да си открие нов профил с поредният си малоумен цигански Nickname !  :laugh-1:

Разбира се,че не е обикновен психопат.Целият му образ е добре замислена игра с национализма,целяща неговото разделение и окарикатуряване пред обществото.
7
Разбира се,че няма как да има руски националсоциалист.Това е като да има кибер-хайдушка чета  :laugh-1:

Абе, да не дърпаме дявола за опашката, че аз предупреждавах, ама администраторът ми се смееше, че тоя не е обикновен психопат, а  професионален РУСКИ Трол и съм убеден, че руските киберспециалисти са му изработвали свткавично бързите профили, правили са така,че да не му бъде блокиран IP адресът и веднага на секундата, но под   друго име, в денят в който бъде заловен и изхвърлен от тук, или където и другаде да троли, веднага да може без проблем и блокажи да си открие нов профил с поредният си малоумен цигански Nickname !  :laugh-1:
8
Най - вероятно е така, но в случая исках да подчертая, че русофил, руснЯк, русороб и тн и тн Националсоциалист няма и няма как да има, а и А.Хитлер много ясно постоянно го е повтарял, както е цитирано в текстът от снимката отдолу :

Това е снимка от книгата - Речник на Третия Райх:


Разбира се,че няма как да има руски националсоциалист.Това е като да има кибер-хайдушка чета  :laugh-1:
9

Един път съм виждал такава комбинация,от славянин и циганка,това е абсолютна предпоставка за размиване на генофонда на нацията,в която живеят,по обясними причини.Деца от такива смеси,често са със сериозни проблеми в развитието си и в 99.9% от случайте-имат нулеви или незначителни расови заложби и способности


Най - вероятно е така, но в случая исках да подчертая, че русофил, руснЯк, русороб и тн и тн Националсоциалист няма и няма как да има, а и А.Хитлер много ясно постоянно го е повтарял, както е цитирано в текстът от снимката отдолу :

Това е снимка от книгата - Речник на Третия Райх:
10
Всички знаем,че по време на комунистическия ПРЕСТЪПЕН режим,висшестоящи попове биват вербувани от Шести отдел на ДС,който е отговарял за „борба с политическата диверсия”,известно е,че ДС е била патерица на руските интереси на Българска територия.Списъка,на агенти-попове,най-вероятно е непълен,поради различни фактори.
Та,това са известните на обществото агенти на ДС,предрешени в раса,информацията е взета от справка с дата от 2012година:
 1)Старозагорският митрополит Галактион е работил за службите под псевдонима Мишо,
 2)Неврокопският митрополит Натанаил е бил агент Благоев,преди да почине през 2013год.
3)Патриарх Неофит - Симеонов.
4)Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, който почина преди няколко години, е работил под агентурните имена Ковачев и Владислав.
5)Врачанският митрополит Калиник,също почина наскоро,шпионирал с агентурни имена Рилски и Велко,
6)Великотърновският митрополит Григорий (Ваньо), 7)Сливенски митрополит Йоаникий (Кирилиевич), 8)Плевенският митрополит Игнатий (Германски и Пенев) и 9)Видинският митрополит Дометиан,давал рапорти под името Добрев. Починал през миналата година
10)Митрополит Йосиф, който отговаря за българската църква в САЩ, Канада и Австралия е доносничил на ДС под псевдонимите Зографов и Николов. 
11)Починалалия през 2016,Западно- и Средноевропейският митрополит Симеон също е бил щатен служител на Държавна сигурност с агентурни имена Торис и Христов

Въпреки старата дата,много от митрополитите са още живи и действащи.Това доказва,че православието е силно обвързано с комунизма и комунистическите ПРЕСТЪПНИ служби,репресирали стотици хиляди хора.Тези шпиони,трябва да бъдат дискредитирани от обществото и изгонени от тези постове,но нищо от тези неща не се случва.Те са все още на тези постове,но този път не служат на руските роби от ДС,а пряко на руските си господари и най-отявления им ДОНОСНИК-руския патриарх.Този същия,при своето посещение в България,около 3-ти март,като държанието му бе унизително,като на овчар към стадото.Това трябваше дя оскърби и да задейства държавата с/у него,но всъщност се случи точно обратното,бяхя арестувани няколко човека,изразили недоволството си от това посещение,но не някъде на обществено място или пред други хора,а във ФЕЙСБУК,където всеки би трябвало да е свободен да изрази мнение.Тези неща,казани от него бяха така формулирани,че все едно сега трябва да му оближем обувките,заради няколко стотин руснака,воювали за ИМПЕРСКИТЕ интереси на русия,а не за СВОБОДАТА на България.Сами можем да видим,че това православие,просто не е НАШАТА религия,на арийските народи,а е един добре скроен гръцки план,поет "достойно" от руските унтерменши,оказващи своето пагубно,болшенишко,а след това ПУТИНСКО влияне върху милиони вярвящи в цяла източна Европа.Некя се откажем от ДОНОСНИЧЕСКАТА И РОБСКА религия,в името на България!
Страници: [1] 2 3 ... 10