Българският националистически форум

България и българите => Българофобия => Темата е започната от: talkinghead в Май 03, 2007, 15:19:04

Титла: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: talkinghead в Май 03, 2007, 15:19:04
Наследник на българската корона, преди да абдикира през 2001 г. чрез акта на заклеване в републиканска конституция Мадридският ПРОДАВА ОРДЕНИТЕ НА ЦАРСТВОТО!

Мадридският е БЕЗ ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ - един изключителен прецедент, далеч не само за България. Нещо повече - не се знае дали Мадридският изобщо е посещавал номинално завършения от него френски лицей в Мадрид. Известно е, че като юноша той непрекъснато е бил обучаван в дома си на чужди езици от гувернантки.
Що се отнася до професионалната дейност на Мадридския, тя се изчерпва с определението ПРОДАВАЧ НА БЯЛА ТЕХНИКА.
По-голямата част от българската общественост днес е дълбоко убедена, че Мадридският е КУКЛА НА КОНЦИ НА КГБ/ДС! В следващите абзаци са представени много от основанията за наличието на подобно убеждение.

По разкритие на Дарик Радио през 70-те г. на ХХ век Мадридският два пъти посещава СССР докато е персона нон грата в България!!!!!!!!!????????????

През 1989 г. Мадридският е посетен тайно от началника на Шесто управление на Шести отдел на Държавна сигурност Димитър Иванов. Иванов заявява това в интервю в "Дневник" през м. април 2003 г. Срещата е била посветена на евентуално бъдещо участие на Мадридския (тогава наследник на короната) в политическия живот на страната.
Според твърдението на Иванов докладът му за тази среща е бил МНОГО ИНТЕРЕСЕН! НО Е БИЛ УНИЩОЖЕН!

През (или около) 1996 г. Мадридският дава знак за евентуално бъдещо участие в политическия живот на страната и посредством снимка с неколцина изявени български "политици" - всъщност агенти на ДС, сред тях на първо място Ахмед Доган. Като част от готвената инициатива е осъществена среща с Мадридския и от страна на Любен Гоцев (вж. за него в сл.абзац) през 1996 г. Фактът на срещата първо е съобщен в интервю на Димитър Иванов за БТВ през юни 2003 г. Непосредствено след това в друго интервю Гоцев сам признава за срещата с Мадридския през 1996 г. - която също така е била посветена на евентуално бъдещо участие на Мадридския в политическия живот на страната.

Кой е Любен Гоцев? "Той е един от малцината посветени в унищожаването на досиета през зимата на 1990 г., благословено от вътрешният министър ген. Атанас Семерджиев. Тогава ЦК на БСП изпрати кадровия офицер от Първо главно управление на ДС в едно от най-важните министерства - МВР. Той оглавява и комисията, която през януари 1990 г. има за задача да прочисти министерството от всички компрометиращи заповеди от времето на министър Димитър Стоянов, както и цялата нормативна база, дала огромната власт на ДС. Благодарение на чистката на досиетата днес имената на повече от половината агенти на ДС са останали само върху картончетата в опосканите архиви. Във второто правителство на Андрей Луканов Гоцев стана министър на външните работи, а след това се ориентира към бизнеса. Той стана един от основателите на генералското движение в БСП, заедно с бившия директор на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов и последния началник на VI отдел на Шесто Димитър Иванов. През 1996 г. влезе в Националния приватизационен фонд "Св. Никола", а две години по-късно в управата на Международна ортодоксална банка със същото име. Днес 71-годишният генерал от запаса има участие в половин дузина фирми. През годините бизнес интересите му се преплетоха с бившия депутат и шеф на "Селена холдинг" Асен Мичковски и директора на оръжейната фирма "Тератон" Младен Мутафчийски. През 1999 г. Гоцев стана член на Съвета на директорите на "Юкос петролиум България"-АД, трансформирана по-късно в "Нафтекс", чийто собственик Денис Ершов беше изгонен от страната за 10 години заедно с още няколко руски бизнесмени, сред които и Майкъл Чорни, като заплаха за националната сигурност."

"Любен Гоцев е не само много близък съветник на Симеон. Той също така е връзката между него и избора на една голяма част от хората в парламентарната група на НДСВ, в изпълнителната власт и изобщо в НДСВ. Свързаността с Любен Гоцев е в основата на кариерата на Бойко Борисов, на Петя Баракова, чийто бивш съпруг Венцислав Дорелов Славов е едно от подставените лица на Денис Ершов в страната, на Васил Василев, лидер на Асоциацията на работодателите, на Асен Ошанов, за когото има съмнения, че е работил за VI управление на ДС и който през октомври 2000 г. провежда срещи с Владимир Титов и посредничи при осъществяването на среща на Симеон Сакскобургготски с посланика на Русия. С Любен Гоцев чрез „Филимко" АД е свързан Даниел Вълчев, който чрез „А и В консултинг" и своята съдружничка Веселина Панова е свързан и с Емил Кюлев." ("Кой стои зад Сакскобургготски", Антон Тодоров, в. "Демокрация", 30 април 2002.)

През 1990 г. Мадридският е направен популярен в България през 1990 г. в предаване по БНТ на Агент Димитър-Кеворкян. През същата година Мадридският е посещаван en masse и от представители на МВнР - което тогава е подразделение на ДС. През 1990 г. Мадридският се противопоставя на стачките срещу Младенов и Луканов, С КОИТО БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАТИЧНА ОБЩЕСТВЕНОСТ СЕ ГОРДЕЕ, и апелира за СЪЮЗ МЕЖДУ СДС И БСП - т.е. МЕЖДУ ЖЕРТВИ И ПАЛАЧИ! Мадрид, 29.11.1990 (кор.на БТА). Цитат от статия във в. ABC, в която се коментира Симеон Втори: "Като припомня, че Симеон винаги е бил критичен към отказа на опозицията да сътрудничи с правителството, вестникът пита: "Какви последици би имало падането на правителството на Луканов?". Симеон Втори отговаря: "Оставките трябва да се гласуват в Парламента … ЛОШОТО Е, че се налага навикът УЛИЦАТА да предизвиква оставките" ["Царят" нарича извоювалите оставката на П.Младенов "улицата"] Продължение цитат на Симеон: "… ако България осъмне с един министър-председател от опозицията, вече няма да могат да се говорят нелепости от рода, че е най-бавната от всички източноевропейски страни ... В ТОЗИ СМИСЪЛ ЕДНО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО МЕЖДУ КОМУНИСТИТЕ И ОПОЗИЦИЯТА ОТ СДС БИ БИЛО МОЖЕ БИ НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ. За по-големи подробности относно исканото от Симеон (и постигнато!) споразумение между БСП и СДС вж. архиви БТА. Относно сътрудничеството м/у Симеон и ДС (в случая ДС в МНВР), под заглавие "Да се върне царят" в-к "Ел Паис" [29.11.1990] пише: Профсъюзни ръководители, политици и членове на сегашното правителство търсят контакти с цар Симеон в Мадрид; включително и В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ В СОФИЯ вече се говори за "Негово Величество цар Симеон". За подробности относно исканото от Симеон Втори (и постигнато!) споразумение между комунистите и "опозицията СДС" вж. архиви БТА.

Мадридският не само не крие, но дори ДЕМОНСТРИРА връзките си с представителите на червения капитал. Мадридският е приятел и "бизнес-партньор" на Агент Тилев и на Илия Павлов. Целия ден преди Избори юни'2001 Мадридският прекарва на гости на Илия Павлов! Приятел на Тилев пък е Бригадир Аспарухов.
Кой е Атанас Тилев (агент Румянцев)? "Шеф на "Дару финанс", бивш собственик на фалиралата Банка за земеделски кредит, от 1997 в чужбина." "Симеон ІІ е получавал хонорари и заплата от фирми с участието на банкера, известен у нас, че дължи на Банката за земеделски кредит 50 милиона долара. Банката се свързва с кръга "Орион" от времето на Жан Виденов. Самият Тилев пише, че Симеон ІІ е консултирал концерна ТАМПЕЛА, където е работил. Атанас Тилев е роден в Стара Загора. Баща му е бил окръжен прокурор. Завършил е немската гимназия в Ловеч. Близък приятел на Бриго Аспарухов, който според запознати е унищожил досието му на агент на Шесто управление. През 1981 г. немският вестник "Велт ам зонтаг" пише за Тилев, че е "живият микрофон на КГБ". Тилев е бил преводач на Тодор Живков. По-късно се жени за Кукка Мария, дъщеря на министъра на външните работи на Финландия д-р Кариялайнен."

Кой е Бригадир Аспарухов? Аспарухов е лицето, най-сериозно допринесло за свалянето на правителството на Филип Димитров - първото демократично правителство в новата история на България. Заради този акт демократичната общественост поиска оставката на Бригадир Аспарухов, но Аспарухов остана на поста си - ЗАЩИЩАВАН "НА ЖИВОТ И СМЪРТ" И НАКРАЯ СПАСЕН ОТ ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ!
Както вече бе посочено, през 1989 г. Мадридският е посетен тайно от началника на Шесто управление на Шести отдел на Държавна сигурност Димитър Иванов, като Иванов заявява, че докладът му за тази среща е бил МНОГО ИНТЕРЕСЕН, но е бил УНИЩОЖЕН. Или, с други думи, прави впечатление, че докато Мадридският не крие, а ДЕМОНСТРИРА връзките си с представителите на червения капитал, представителите на ДС МЕТОДИЧНО УНИЩОЖАВАТ МАТЕРИАЛИТЕ, ДИСКРЕДИТИРАЩИ МАДРИДСКИЯ. Известно, е, че Бригадир Аспарухов е унищожил досието на Агент Тилев, в което безспорно Мадридският фигурира - тъй като е близък приятел на Агент Тилев. Следва да се припомни, че заради унищожаване на досиета на ДС в България има сериозен прецедент с налагане на ПРИСЪДА ЗАТВОР - на ген. Семерджиев, който беше вицепрезидент на страната. Следва да се обърне внимание на факта, че досието на Агент Тилев е унищожено от Аспарухов през 1993 г. - във време, когато течаха досъдебни производства и дори процеси заради унищожаване на досието. С други думи през 1993 г. Аспарухов СЪЗНАТЕЛНО ПОЕМА ГОЛЯМ РИСК С УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДОСИЕТО НА АГЕНТ ТИЛЕВ! Заради деянието на Аспарухов след известно време е възбудено наказателно преследване. Следствието обаче днес се оказва блокирано - очевидно не без помощта на Филчев, който е с поискана оставка от страна на Висшия съдебен съвет.

Друго странно "изчезване" на документ, при това непринадлежащ към архивите на ДС, е регистрирано (в началото на юни 2003 г.), когато се оказва, че в МВнР не може да бъде открит анекс от 1970 г. към дипломатическо споразумение между Испания и България. Проф. Ал.Янков, участник в изготвянето на документа, твърди, че този анекс СЪЩЕСТВУВА - и че в него Е ТРЕТИРАН СТАТУТЪТ НА МАДРИДСКИЯ. Въпреки това представителите на МВнР твърдят, че анексът не може да бъде открит. В интервю Янков отказва да посочи дали в анекса е третиран въпросът за евентуално двойно гражданство на Мадридския, съмнения за което възникват през юни 2003 г., тъй като, по неговите думи, ВЪПРОСЪТ БИ ИМАЛ МНОГО СЕРИОЗЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ОТГЛАС.
Към обстоятелствата, издаващи връзките на Мадридския с бившите структури на ДС, е, че конкретната подготовка за инсталиране на Мадридския като премиер е извършена много месеци преди Избори'2001 - от страна на явни и неявни структури на ДС (сред явните е организацията на ДС-генерали и други високопоставени лица на ДС, наречена "Защита". В началото на 2000 г. по идея на бившия депутат на СДС от ВНС Пламен Даракчиев е създадено движение "Оборище", сред чиито задачи са да бъде алтернатива и партньор на СДС. През юни 2000 г. с помощта на Т.Пейков и Н.Николов, след това депутати в НДСВ, в движението "Оборище" е извършен ПРЕВРАТ и е инсталиран Пейков за председател. Николов, строителен предприемач, осигурава два рейса строителни работници - лица, нямащи нищо общо с "Оборище" - за конгреса на "Оборище", които гласуват за Пейков. Николов, който е разобличен като строителен фараон в предаване по БНТ на Н.Тицин дни преди Избори'2001, е бизнес-партньор на известния с политическата си принадлежност генерал Пешлеевски. Изумителното по време на осъществения ПРЕВРАТ (по време на учредителния конгрес на "Оборище" е, че Т.Пейков, сам той бивш депутат на СДС, по своя инициатива кани висш представител на "Защита", генерал от ДС, да ПРОЧЕТЕ ПРИВЕТСТВИЕ до "Оборище" - което генералът прави пред изумените погледи на неколкостотин делегати на конгреса.
След заемането от страна на Мадридския на премиерския пост всички важни политически и политико-кадрови решения в страната се вземат - НОМИНАЛНО - лично от него. Ясно е, обаче, че отсъствало от страната с десетилетия лице не би могло да взема толкова много и толкова важни решения, не би могло да познава условията в страната, хората и пр. Затова, ПО СВИДЕТЕЛСТВА НА ОЧЕВИДЦИ, посещаващи Мадридския в кабинета му, на бюрото му са поставени МНОЖЕСТВО ПАПКИ С МНОГО ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ, които се подновяват непрекъснато (очевидно от днешните представители на ДС) и които МАДРИДСКИЯТ НЕПРЕКЪСНАТО ПРЕГЛЕЖДА И СТРИКТНО ИЗПЪЛНЯВА.
В този материал управлението на Мадридския няма да бъде разглеждано подробно. Само ще бъдат отбелязани няколко основни аспекти на това управление.

След идването на Мадридския:
Първо, СКРИТИ СА ДОСИЕТАТА НА ДС!
Второ, извършени са множество действия за РЕСТАВРИРАНЕ ОБРАЗА ПОЗОРНОТО МИНАЛО: - българският Пиночет (Добри Джуров) е ИЗПРАТЕН С ПОЧЕСТИ; - дъщерята на Тодор Живков открива наново и бие "Камбаните на мира" с участието на външния министър на Мадридския!
Трето, осъществени са спекулативни лоши сделки с външния дълг, от които е ОТЧЕТЕНА ЗАГУБА ОТ 600 МИЛИОНА ДОЛАРА!
Четвърто, наблюдава се ТОТАЛЕН СРИВ НА ДЪРЖАВНОСТТА: неудържими престъпност и корупция, (корупцията на практика е покровителствана от управлението), придобиват невиждани мащаби; СПОДВИЖНИЦИТЕ НА МАДРИДСКИЯ, САМИТЕ ТЕ ПОДБРАНИ ПО НАЙ-ОТКРОВЕН ШУРОБАДЖАНАШКИ ПЪТ, НАЛАГАТ ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА КАТО МЕТОД НА УПРАВЛЕНИЕ.
Пето, от страна на управляващите е извършено ПРЕДАТЕЛСТВО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ и е осъществено ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ от страна на три лица по отношение на атомната електроцентрала Козлодуй 3-4: сключен е договор с ЕС във флагрантно нарушение на решение на Парламента!
ПРОКУРАТУРАТА МЪЛЧИ!
Извършени са ОГРОМЕН БРОЙ АНТИКОНСТИТУЦИОННИ ДЕЙСТВИЯ ОТ СТРАНА НА МНОЗИНСТВОТО В ПАРЛАМЕНТА, пряко ръководено от Мадридския.
Най-фрапиращ сред тях е ОПИТЪТ ДА БЪДЕ ИЗКЛЮЧЕН СЪДЪТ ОТ КОНТРОЛА ВЪРХУ СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОННОСТТА И СПАЗВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ ПРИ ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА.
Последни данни за МАДРИДСКИЯ. В предаване на Дачков журналистът Иван Бедров заяви, че Мадридският е признал пред него, че е посещавал СССР и че се познава отдавна с Евгени Примаков (който е бивш шеф на КГБ).
Отново в предаване на Дачков по повод поведението на Мадридския Анастасия Мозер заяви, че той я поканил веднъж на разговор относно земеделското движение. По време на разговора единственото име от земеделските среди, което Мадридския споменал, било на лице, което Мозер определи като ШИРОКО ИЗВЕСТЕН АГЕНТ-ПРОВОКАТОР НА КОМУНИСТИТЕ. Мозер остави впечатление, че няма да каже кое е лицето, но когато Дачков я попита, тя го назова: инженер Тончо Тенев - най-изявеният според нея в емигрантското земеделското движение агент на комунистите. Мозер определи Симеон като човек, който никога нищо добро не е направил за България преди да дойде тук.
Нещо повече, добави тя – "Симеон правеше изказвания, че предишният строй е бил прогресивен." Едно от тези изказвания на Симеон било, че чрез ТКЗС земята се била окрупнявала. Мозер заяви, че има запис на интервюто, в което Симеон заявява това.
Към днешния ден  Мадридския е в процес на разпад, засилен и от атаките на някои основни медии срещу него заради начина, по който реституира имотите си.

В средата на август 2003 г. беше подадена оставка от страна на финансовия министър. В медиите се твърдеше, че Мадридският е бил принуден да поиска оставката - поради връзки на финансовия министър с видни комунистически номенклатурни среди, виновни за финансовото разграбване на страната, както и заради подозрения за връзки с престъпния свят в международен мащаб. Оставката е оттеглена. Разбира се, това не означава, че съмненията за крупни престъпления ще бъдат разсеяни.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Бранник в Юли 02, 2007, 15:46:18
Гоце амнистира Симеон, дарявайки го с орден "Стара планина", с което доказа, че БСП и НДСВ са еднояйчни идеологически близнаци.


Велизар Енчев

Всъщност новината за ордена на Сакскобургготски, помпозно връчен му от президента Първанов, не би трябвало да ни изненада. Вече втора седмица правителствените медии услужливо ни подготвят за този акт по повод 70-годишнината на бившия български премиер. На пръв поглед в петъчния ден не се случи нищо особено в Гербовата зала на президентството - държавният глава окичи с орден "Стара планина" един български политик, навършил кръгла годишнина. Ала отличеният с най-високия български орден не е от категорията "редови политик". Става дума за човек, претендиращ за царски произход и имотни атрибути, имащи отношение към монархическата институция в Царство България.
Словото на Георги Първанов при награждаването на Сакскобургготски е образец за политическо лицемерие и трябва да влезе в учебниците по модерен макиавелизъм. Защото го изрече държавник, който преди десетина години пледираше срещу монархията. Първанов посочи, че след половинвековно изгнание извън страната Сакскобургготски се е завърнал и е попаднал във водовъртежа на политическия живот, нагърбвайки се с нелеката задача да отговори на социалните очаквания. Той имал съществен принос за установяването на един нов политически климат на толерантност и диалог...
Ако човек е живял в последните 18 години в България и е гледал поне казионните новини на Българската национална телевизия, той сигурно би се изсмял на подобна нелепост. Защото само политически лъжец или неинформиран човек може да твърди, че жълтият премиер има принос за демократизирането на страната и повишаването на жизнения стандарт. Именно при управлението на НДСВ се реализираха двете най-корупционни сделки в най-новата ни история,
от които държавата загуби поне 3 млрд. евро. Става дума за приватизацията на БТК и за отдаването на концесия на строежа на автомагистрала "Тракия". А от т.нар. превъртане на външния дълг, под ръководството на финансовия министър Милен Велчев, загубихме най-малко половин милиард лева. Така поне твърдеше сегашният финансов министър Пламен Орешарски, докато четеше лекции в Университета за национално и световно стопанство. Днес Орешарски гузно мълчи и дори поднови договора на Агенция "Митници" с британската фирма "Агенти на короната" - също сделка на Милен Велчев, която Пламен Орешарски осъди като опозиционер. Така е в света на циничната политика - говориш едно в опозиция, правиш точно обратното, когато поемеш властта от заклеймяваните управници.
 Всъщност защо Георги Първанов се реши на толкова непопулярен сред обществото ход и отличи Сакскобургготски със "Стара планина"? Отговорът на този сложен на пръв поглед въпрос е направо елементарен - президентът всъщност награди не бившия премиер, а самия себе си! На учудените от горната констатация предлагам следните аргументи:
 Заклеймяваната някога от БСП вътрешна и външна политика на жълтите днес е символ-верую на червените. В името на властта БСП направи безпринципна коалиция с НДСВ и ДПС през август 2005 г. и продължи едно към едно курса на Сакскобургготски. Вече втора година премиерът Станишев и компания провеждат абсолютно същата монетарна политика, дори си позволиха крайно десни стъпки, като налагането само на 10 процента корпоративен данък. Поради което и Международният валутен фонд тези дни порица тройното правителство за подобен подход, намаляващ приходите в хазната и пълнещ банковите сметки на българските капиталисти. Ценовият шок след август 2005-а е по жесток от всякога, което поставя сегашното управление в графата "ултраконсервативно".
 Погледнем ли външната политика на тройната коалиция, там нещата изцяло копират приоритетите на Соломон Паси. Станишев изпраща нови и нови части в Ирак, в съдружие с Георги Първанов кабинетът даде на САЩ не една, а четири военни бази, външният министър Калфин се моли за разполагане на американски противоракетен щит на българска територия...
Именно затова Първанов награждава Симеон така тържествено. Защото БСП фанатично следва линията на жълтия кабинет, което я прави еднояйчен идеологически близнак с НДСВ. Орденът за Сакскобургготски е сигнал, че Първанов цени лоялността на жълтия коалиционен партньор, поради което го амнистира за всичките му прегрешения и така циментира червено-жълтото братство. По тази причина същият орден получи и Ахмед Доган. Това е Георги Първанов - символът на модерния политически пазарлък, които почтените хора определят по един начин: омерзителна държавна корупция!
  Малко след церемонията в Гербовата зала, на депутатски въпрос по време на парламентарния контрол, премиерът защити решението за удостояване на Сакскобургготски с най-високия държавен орден. Той нервно отсече, че невинаги обществената оценка за политиците е еднозначна, давайки пример с ролята в историята на Стефан Стамболов...
  И понеже говорим за омерзение от елита, да не пропускаме един позабравен епизод от парламентарното битие на Станишев. Нека освежим паметта на премиера с неговото писмо до председателя на 39-то Народно събрание Огнян Герджиков. Написано на 11 февруари 2004 г. и подписано от Сергей Станишев Любен Корнезов, Георги Божинов, Кръстю Петков и Александър Арабаджиев, писмото съдържа недвусмислени антицарски откровения:
 "Господин Председател, на основание чл. 87, ал. 1 от Конституцията и чл.63 ПОДНС, внасям Законопроект за временна забрана за разпореждане с недвижимите имоти и движими вещи, одържавени със Закона за обявяване държавна собственост имотите на семействата на бившите царе Фердинанд и Борис и на техните наследници. Наложително е законопроектът спешно да се разгледа от правната комисия, дебатиран и гласуван в пленарна зала."
 След такъв документ всеки от нас се пита: Защо премиерът предложи орден "Стара планина"-първа степен за Сакскобургготски, след като преди три години е искал възбрана върху ползването на т.нар царски имоти и по същество е порицал Симеон за безмерната му алчност? Как така отличаваш някой като национален герой през 2007-а, след като през 2004-а си мислил за конфискация на имотите му?
  Но тъй като вече две лета сме свидетели на уникален монархо-червен съюз, май е добре да смирим републиканските си страсти. И да се успокоим с древната сентенция, че винаги може да стане по-лошо от днешния политически театър, разиграван от квартета Първанов-Станишев-Сакскобургготски-Доган. Защото има още по-коварна версия, витаеща в главата на президента-стратег - може би Първанов планира реставриране на монархията и възцаряване на Симеон, ако изчисли, че така ще си осигури вечно царуване в политиката?
Какво ли нови безумия  ни готви свещеният квартет? http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=33261&format=html
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Nordwave в Юли 18, 2007, 21:44:05
Посочените местности не съществуват в нотариалните актове

Областният управител на Пловдив Тодор Петков отказа да върне двореца в Кричим на бившия премиер и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски и неговата сестра Мария Луиза.

Според Петков посочените местности от страна на Сакскобургготски в представените нотариални актове не съществуват. Петков е получил подобробно писмо с описание от общинската служба по земеделие и горите от град Стамболийски. Припомняме, че Симеон Сакскобургготски поиска реституция на имот на двореца на 11 юли чрез своя адвокат Асен Ошанов.

В Общинската служба по земеделие и гори в Стамболийски няма данни за посочените в молбата на Сакскобургготски местности - Стария яхър, Личева поляна, Петкови каваци, Зелениград, Курт кория. В близките дни областният управител Тодор Петков ще изпрати и официалният отказ за връщането на двореца Кричим на Симеон Сакскобургготски.

Това бе второто искане на семейството на бившия премиер и неговата сестра за двореца. Първото беше малко преди да се включи в политическия живот на страната през декември 2000 г. Тогава искането му не получи отговор. http://www.today.bg/news/8232.html - "царската" лакомия няма граници!   >:(
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Индивидуалист в Септември 10, 2007, 18:22:24
а му трябваха просто раирано кепе и дрешки за килията
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: MAGADAN в Септември 20, 2007, 10:30:59
На гърба на ордена пише : NOT FOR SALE  :devil:
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Индивидуалист в Септември 28, 2007, 18:34:42
"Компрометиращите" снимки на Симеон се появиха в пресата    http://www.dnesplus.bg
28.09.2007 12:34
В днешната българска преса се появиха две от снимките от архива на партия "Ред, законност, спреведливост". Според депутата Яни Янев те изобличават Симеон Сакскобургготски и са доказателство, че царя е агент на Държавна сигурност.
За да докажат своите твърдения, от партията " Ред, законност, справедливост" са изпратили две от "уличаващите снимки" с които разполагат в редакциите на български вестници. Днес те са публикувани на страницита на вестник "Труд”.
На едната от тях се вижда как Симеон Сакскобургготски е в компанията на Атанас Тилев. Двамата млади мъже водят приятелски разговор с лице, което според вестника е "роднина на Алексей Шелудко, който по онова време е заемал висок пост в ЦК на КПСС". Любителската снимка е правена през 1972 г. някъде в Алпите и на нея се вижда също така и царица Маргарита.

Втората снимка от "компрометиращата колекция" е от същото време и от същото място. Тя е още по-неясна - на нея се вижда царят със сомбреро и наметнат с пончо. Според Янев - "зад гърба му е Стоян Йовов - служител под прикритие на Външно министерство".
Според лидера на партия “Ред, законност и справедливост”, тяхната информация за съпричастност на Симеон Сакскобурготски към бившите тайни служби на България и Съветския съюз са базира на журналистически разследвания. В свое интервю за Инфорадио Яне Янев съобщи, че ползва материали на журналисти, работещи в чужбина.
"Информацията, която получава Политическият съвет, е преди всичко от ваши колеги-журналисти, работещи зад граница, достатъчно добре боравещи с т.нар. разследваща журналистическа практика. Те достатъчно добре са се справили във времето, в това число и от така наречените открити източници, за да ни предоставят информация, която няма пречка да придобие и комисията по досиетата", заявява Янев.
"Повече от ясно е, че ние не разполагаме нито с класифицирана информация, нито с документи по смисъла на Закона за досиетата", допълва депутатът.
Парламентарната група на НДСВ застана зад лидера си Симеон Сакскобургготски и поиска комисията по етика в Народното събрание да се произнесе по твърденията на депутата Яне Янев, че Сакскобургготски е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност.

Повод за това стана становище на Политическия съвет на партия "Ред, законност и справедливост", в което се посочва, че бившият цар е донасял за Държавна сигурност и информация за агентурното му минало се съдържала в архива на Постоянното представителство на БЗНС. /Bulgarian Post
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: vril в Септември 29, 2007, 00:03:58
"Компрометиращите" снимки на Симеон се появиха в пресата    http://www.dnesplus.bg
28.09.2007 12:34
В днешната българска преса се появиха две от снимките от архива на партия "Ред, законност, спреведливост". Според депутата Яни Янев те изобличават Симеон Сакскобургготски и са доказателство, че царя е агент на Държавна сигурност.
За да докажат своите твърдения, от партията " Ред, законност, справедливост" са изпратили две от "уличаващите снимки" с които разполагат в редакциите на български вестници. Днес те са публикувани на страницита на вестник "Труд”.
На едната от тях се вижда как Симеон Сакскобургготски е в компанията на Атанас Тилев. Двамата млади мъже водят приятелски разговор с лице, което според вестника е "роднина на Алексей Шелудко, който по онова време е заемал висок пост в ЦК на КПСС". Любителската снимка е правена през 1972 г. някъде в Алпите и на нея се вижда също така и царица Маргарита.

Втората снимка от "компрометиращата колекция" е от същото време и от същото място. Тя е още по-неясна - на нея се вижда царят със сомбреро и наметнат с пончо. Според Янев - "зад гърба му е Стоян Йовов - служител под прикритие на Външно министерство".
Според лидера на партия “Ред, законност и справедливост”, тяхната информация за съпричастност на Симеон Сакскобурготски към бившите тайни служби на България и Съветския съюз са базира на журналистически разследвания. В свое интервю за Инфорадио Яне Янев съобщи, че ползва материали на журналисти, работещи в чужбина.
"Информацията, която получава Политическият съвет, е преди всичко от ваши колеги-журналисти, работещи зад граница, достатъчно добре боравещи с т.нар. разследваща журналистическа практика. Те достатъчно добре са се справили във времето, в това число и от така наречените открити източници, за да ни предоставят информация, която няма пречка да придобие и комисията по досиетата", заявява Янев.
"Повече от ясно е, че ние не разполагаме нито с класифицирана информация, нито с документи по смисъла на Закона за досиетата", допълва депутатът.
Парламентарната група на НДСВ застана зад лидера си Симеон Сакскобургготски и поиска комисията по етика в Народното събрание да се произнесе по твърденията на депутата Яне Янев, че Сакскобургготски е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност.

Повод за това стана становище на Политическия съвет на партия "Ред, законност и справедливост", в което се посочва, че бившият цар е донасял за Държавна сигурност и информация за агентурното му минало се съдържала в архива на Постоянното представителство на БЗНС. /Bulgarian Post

Ами той самия Яне е служител на дс заедно с другия "лидер" на партийката му.
Явно никой не се интересува от него и затов аот време на време решава да се "изцепи" с нещо, а снимките не са доказателство за нищо.
Ако Симеон е нечий агент , то данни със сигурност няма да попаднат в Яневите ръчички.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Индивидуалист в Септември 29, 2007, 14:24:10
да,верно е,за оня георги марков дето крещеше избори до дупка и после се намести съдия и млъкна лайното.нещастник.яне не го знам какъв е.пусна едни димки навремето да прай завеса. :-P
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: vril в Септември 29, 2007, 15:10:23
да,верно е,за оня георги марков дето крещеше избори до дупка и после се намести съдия и млъкна лайното.нещастник.яне не го знам какъв е.пусна едни димки навремето да прай завеса. :-P
Яне освен , че е доносник е и пълен демагог , просто е достатъчно да го послушаш  няколко минути за да ти стане ясен що за птица е.
Специално по адрес на Симеон Яне не е спрял да говори абсолютни лъжи и при това много нахални.

И ако позволиш една малка корекция.
Озаглавил си темата като "БИВШИЯ Цар..." бивши царе има само, когато биват детронирани или сами се откажат от престола не е известно някога със Симеон да се е случило нещо такова.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Индивидуалист в Септември 29, 2007, 15:22:35
няма проблем,както ти харесва. гоце не ми е президент,както и симеон не ми е цар,и аз гласувах за него през 2001 ,а се оказа... какво да говорим какво се оказа,всички видяхме:не устоя в истината той,ако беше устоял щеше да остане с положително в историята,а сега едва ли,и какво е това -Български цар с не знам каква си националност,че и внукът му да се казва хасан... :-[ :-[ :-[ това е пълна изгъзица и срам :( :( :(
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: vril в Септември 29, 2007, 15:41:03
няма проблем,както ти харесва. гоце не ми е президент,както и симеон не ми е цар,и аз гласувах за него през 2001 ,а се оказа... какво да говорим какво се оказа,всички видяхме:не устоя в истината той,ако беше устоял щеше да остане с положително в историята,а сега едва ли,и какво е това -Български цар с не знам каква си националност,че и внукът му да се казва хасан... :-[ :-[ :-[ това е пълна изгъзица и срам :( :( :(
Прав си затова , че Симеон подведе много хора през 2001 и "не устоя в истината" , както казваш, но нещата около него не са така еднозначни , както се опитват да ги представят разни шмекери на дребно , като янето.
Симеон заслужава , това отношение (негативно) и в крайна сметка неговата личност си я понася, но тук има и един друг по-тънък момент, че като се атакува  Симеон и като се обвинява във всякакви бивали и небивали грехове всъщност се атакува Монархията като форма на държавно управление, а България винаги е била монархия тази  сегашна "република" е натрапена и е едно недоразумение, което не е донесло нищо хубаво.
А въпросът засягащ националност и монархически институт са две много различни неща , просто двете имат съвсем различна "природа"
Ако гледаме на един  Цар от гледна точка на национална принадлежност , то Симеон си е по националност българин, защото има българско гражданство.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Индивидуалист в Септември 29, 2007, 15:50:57
за това управление(републиканското) ,верно че е натрапено-това кой ли може да оспори. а иначе за симеон, дълго е много за да говорим тук.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: vril в Септември 29, 2007, 15:59:04
за това управление(републиканското) ,верно че е натрапено-това кой ли може да оспори. а иначе за симеон, дълго е много за да говорим тук.
Наистина е дълго и нелеко да се говори за Симеон , за Монархията , но пък защо не?
Така и така си отворил тема нека с еопитаме да изясним , до колкото може нещатата .
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Индивидуалист в Септември 29, 2007, 16:05:21
аз се насърчавах тогава,че доста държави в западна Европа са монархии и са модерни  и също установявах,че винаги сме били с цар,освен когато не сме били под игото и освен през комунизма, сега не знам дали царя е искал да върне монархията -съмнявам се!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Сит в Септември 29, 2007, 16:10:24
аз се насърчавах тогава,че доста държави в западна Европа са монархии и са модерни  и също установявах,че винаги сме били с цар,освен когато не сме били под игото и освен през комунизма, сега не знам дали царя е искал да върне монархията -съмнявам се!
А дали монархията е добра форма на управление, я помисли ;)
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Индивидуалист в Септември 29, 2007, 16:13:55
Мене ако питаш всяка форма е добра,която не подтиска хората, и ако има способни и свестни хора,които да управляват в името на интересите на гражданите си,така че всичко опира до личности. а за предните ми думи отнасяха се за 2001,тогава имаше ли националистическа партия с дейност?
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: vril в Септември 29, 2007, 16:34:17
аз се насърчавах тогава,че доста държави в западна Европа са монархии и са модерни  и също установявах,че винаги сме били с цар,освен когато не сме били под игото и освен през комунизма, сега не знам дали царя е искал да върне монархията -съмнявам се!
Модерността и напредналостта са в следствие на едно единствено нещо -държавност , която добре структурира обществото (йерархизира го), законност и национална идея , която да консолидира абсолютно всички и от там нататътк и високото жизнено равнище и напредъка идват много бързо .
Всичко това е било налице до 1944 година , то и затова до тогава България много бързо е излизала от кризите и еднозначно е вървяла само  възходящо.
Какво обаче става , когато се появява в следствие на съветската окупация републиката:
Първо с еразрушава структурата на обществото (йерархията) появилия се още по време на Възраждането естествен български елит (учители, книжовници , свещеници, а по-късно офицери, адвокати , лекари , дипломати и т.н.) бива избит , съсипан , унищжен и на върха на обществото се качва кой? Аки качват се най-долните цървули, некадърници и лентяй, обикновени криминални престъпници , безродни и продажни авантюристи и да не забравяме" черешката" циганина тодор живков.Националната , консолидираща, идея е потъпкана и е заменена с класова борба , която напрактика хвърля народа (нацията) в самоунищожение, държавността е унищожена , защото другарите партийци стават привилегировани и на тях им е разрешен всякакъв разгул.Кражбата става официална политика , собствеността е отнета и това слага край на каквато и да е лична свобода и човешко достойнство и от там следва и изчезване на морала и българските добродетели.Понеже комунистите бяха и са най-банални отрепки и продажници (те и други немогат да бъдат)  нямаха , нито възпитанието , нито образованието , нито традицията да управляват съдбините на България , а и като добавим пословичната им некадърност , те с готовност  съучастваха в превръщането на България в един съветски бантустан.
Нищо повече  не е републиката, нищо повече от едни лумпени не са  и сегашните управляващи и затова нека не се чудим защо нищо не е наред.
Понеже на цървулковците никак не им се иска хората да прогледнат за истината , то и за това пускат разни  янета ден и нощ да плюят  и да отклоняват мисълта и вниманието на хората.

 Не може за един български националист и патриот да има друго верую освен

 БОГ, ЦАР И ОТЕЧЕСТВО!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Death angel в Септември 29, 2007, 16:38:24
няма проблем,както ти харесва. гоце не ми е президент,както и симеон не ми е цар,и аз гласувах за него през 2001 ,а се оказа... какво да говорим какво се оказа,всички видяхме:не устоя в истината той,ако беше устоял щеше да остане с положително в историята,а сега едва ли,и какво е това -Български цар с не знам каква си националност,че и внукът му да се казва хасан... :-[ :-[ :-[ това е пълна изгъзица и срам :( :( :(
Като говорите за монархия имате ли идея за цар, защото след тая:
... хасан... :-[ :-[ :-[ това е пълна изгъзица и срам :( :( :(
простотия не виждам как Симеон може да бъде такъв?
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: vril в Септември 29, 2007, 16:42:54
аз се насърчавах тогава,че доста държави в западна Европа са монархии и са модерни  и също установявах,че винаги сме били с цар,освен когато не сме били под игото и освен през комунизма, сега не знам дали царя е искал да върне монархията -съмнявам се!
А дали монархията е добра форма на управление, я помисли ;)
Няма по-добра форма на управление, но и тук също има някои особености , защото зависи за каква точно Монархия иде реч :абсолютна, конституционна или парламентарна.
Но за каквато и Монархия да става дума тя винаги ще превъзхожда , каквито и да е други форми на управление.

няма проблем,както ти харесва. гоце не ми е президент,както и симеон не ми е цар,и аз гласувах за него през 2001 ,а се оказа... какво да говорим какво се оказа,всички видяхме:не устоя в истината той,ако беше устоял щеше да остане с положително в историята,а сега едва ли,и какво е това -Български цар с не знам каква си националност,че и внукът му да се казва хасан... :-[ :-[ :-[ това е пълна изгъзица и срам :( :( :(
Като говорите за монархия имате ли идея за цар, защото след тая:
... хасан... :-[ :-[ :-[ това е пълна изгъзица и срам :( :( :(
простотия не виждам как Симеон може да бъде такъв?
По-главния въпрос не е да се защити самия Симеон ,а самата монархическа идея и традиция и че именно това е естествената, нормална и традиционна форма за държавно управление на България.
Трябва да се разграничи , кои от хвърлените обвинения срещу Симеон са истина и кои -не и само тогава ще може да сме напълно наясно за неговата персона и от там да се опитаме да достигнем до извод за същинските мотиви накарали го да се върне.Само тогава бихме могли да имаме правилно разбиране и отношение спрямо него.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Индивидуалист в Септември 29, 2007, 17:22:35
Държавност няма ,няма държавници. Иначе Врил,вярно е описаното преди и след 1944, наистина само няколко години след преврата 1934 постигаме бърз растеж в много отношения, и след това способните са избити,затворени и осакатени семействата им.така си е. такава ни е съдбата,че симеон и наследниците му живяха в друг свят и са далеч от истината в България. По-добре да се разкарат напълно оттука ако питаш мене, но повече искам да има истински следствени действия срещу ндсв,както и впрочем срещу останалата мафия от партии и боклуци,които управляваха и продължават.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Родозащитникъ в Септември 29, 2007, 18:20:32
Съжалявам, но монархическата идея в България не трябва и не може да се осъществи чрез масонът симеон. Монархът трябва да бъде човек от народа, избран по Божията промисъл.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: ничо в Октомври 01, 2007, 08:17:29
Българският монарх трябва да бъде етнически българин. А Симеон няма грам българска кръв. Нима това същество, успоредно доказало своята неприязън към българина, може да бъде наш цар? На всичко отгоре дори не е ариец а евреин, внук на педал. Симеон е презряно псе, което всеки българин е длъжен да пречука където го свари.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Индивидуалист в Октомври 01, 2007, 18:17:40
и аз съм чел,че Симеон присъства тайно на всички масонски събирания от доста време,така че какво да говорим:невъзможно е да се служи на Бога и на мамона,(в случая масонството)  :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ ,а се драска християнин симеон :down: :down: :down:

един от отвратителните субекти е симеон,натрапвани на българския народ по всички начини, типичен слуга на антибългарската политика водена у нас през доста години вече.одъртял лъжец и мошеник.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Краен националист в Декември 15, 2007, 00:46:48
Този Сакскобурготски пьрво не е бьлгарин,  все чакаме да дойде да ни оправи.
Е той ни оправи за 800 дни хубаво ни оправи.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Македония в Април 07, 2008, 10:44:05
По хладилниците и джобовете на хората вече се усещало, че България е член на Европейския съюз. Ползата от този факт ще стане още по-ясен при реализирането на по-големи инфраструктурни проекти, заяви вчера лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски.
     Той даде интервю в предаването “Неделя 150” на БНР по повод седмата година от влизането си в активната политика у нас. На 6 април 2001 г. царят направи обръщение към българския народ в двореца “Врана”, в което даде надежди на хората за бъдещето на страната и заяви своето ясно намерение да се включи в политиката. Няколко месеца по-късно той бе избран за премиер.
     Симеон даде добра оценка за своя мандат. Според него това било времето, което довело до “напълването на хладилниците”. :o :o :o :-[

Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Валентин в Април 07, 2008, 10:49:31
Този съвсем  е  изкукал!Няма  ли  съд  и  затвор  за него  най-после?! :-[
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Аз съм БЪЛГАРЧЕ в Април 07, 2008, 10:53:34
 ;D ;D ;D ;D  Мдаааа,напълниха се хладилниците най-вече на тези,които с помощта на "царя" и на политическите боклуци,окрадоха българския народ.Висша форма на наглост е да се твърди,че са се напълнили джобовете на хората,след като по-голямата част от българите живеят от кредити на банки или заеми от приятели.И каква добра оценка си е дал за мандата?Показа само,че е некадърник като всички управляващи и че самосъзнанието му е всякакво друго,но не и на българин.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Елиан Райков в Април 07, 2008, 11:03:39
инфлация...
След влизането ни в ЕС следва икономически срив.
Ето как става...
2009г европейски изисквания за фирмите и предприятията.
много ама с хиляди хората затварят свойте частни фирми и устават на улицата,не само те но и работниците им.
безработицата скача ряско цените са високи хората са гладни
и бум
ето я новата френска фирма
а не ето още една германса
уау всички работим за чужди предприятия евтина работна рака няма конкоренция
тъп народ работи за тях
а ем закво да неси направят цял корортен град в подножието на рила ами ако незнаете вече има нов засторен Цял град

и 3-4 села
от чужди фирми

в общи линий да обобщим разбрахте ли ме

2009година заради изискванията всички фирми който ги нямат ще бъдат санкционирани и затваряни
2009 година по късно вече ще има чужди придприятия на наша територия и това ще е новото работно място на хората
няма да са ни високи заплатите но инфлацията ще е дигнала цените до безобразие
ще копуваме ток и топлофикация от чужбина
дори храната ще внасяме от ЕС
 
така имаш 1200 евро заплата Която ти дават от например френска фирма
даваш 500 едвро за ядене
300 евро за ток
и още 100тшна за топлофикация не броя водата и човешките нужди

тези пари утиват обратно в ЕС защото тока топлофикацията и храните ще ни накарат да ги внасяме от там

и става един икономически катинар!

ПП: Елиан Райков - Икономист!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Индивидуалист в Април 07, 2008, 16:35:27
Симеон говори за себе си,за синовете си,които не знаят български-техните джобове са пълни разбира се.
А особено джобовете му се напълниха като се вози на самолета на Черани.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Александър в Април 07, 2008, 20:14:42
Тоя(Симеон) или е супер нагал или е супер тъп. Майка ми открай време работи здраво, даже не само на една работа и така не направи "големите пари" та да напълни хладилника. Сега с тоя хляб по над лев и сиренето по 5 лева... не намирам особената изгода от ЕС. Пък и тоя преход 20 години, ба го у прехода... дано при внуците ми свърши. Тия го удрят на общи приказки, но иначе яко си присвояват от еврофондовете.  :devil:
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Nik в Април 09, 2008, 01:28:20
Ами моя джоб и този на приятелите ми се напълниха така да се каже значително последните години,така че за мен Симеон е прав.Хладилника точно по негово време се напълни,не знам дали заради късмета или управлението,но си е факт.Разбира се,като се казва българите не значи 100%.Аз смятам,че който е работил здраво му се е напълнил хладилника,който не - няма как.Фактите са такива,че може да е по-скъпо,но след влизането в ЕС много врати и възможности се отвориха и който се възплзва от тях печели добре.Така съм аз,така са и доста мой познати.
Варненчик,не харесвам хора,като теб,които парадират със собствено благополучие на фона на бедстващия "собствен"народ!Собствен в кавички,защото не знам на кой Бог се кланяш!При това,правиш хората  на глупаци,когато искаш да им кажеш,но точната дума е внушиш,че останалите ,"неуспелите", са некадърници!Това е елементарна позиция на самодоволник и съвпада  с позицията на българомразците и наетите от световната мафия ,които  точно внушават на простия човек,че всички останали освен него са добре,а той не е добре,защото няма качества!Значи,тррябва още да се старае,още да дава,да спре да иска,да не се оплаква и да си знае,че за всичко си е виновен само той!Но това са разбирания на човек с разрушена ценностна система,разбирания на морален пигмей!И това,че  си добре сега,на фона на всеобщото народно  бедствие,на загиването на България е не похвала,а "срам за теб",-мисълта е на древни мъдреци и на Конфуций също,гениално прозрение!Да се поясня.Конфуций казва-"Да си богат в страна,която върви по пътя Дао /общо казано-справедливостта/ е похвално,да си богат в страна,която е загубила пътя Дао /справедливостта/-срамно! Аз казвам на това-пир по време на чума, или още:Хората,които се дуят,с благополучието си днес,НА ФОНА НА ВСЕОБЩИЯ РАЗВРАТ И РАЗРУХА ВЪВ ВСИЧКИ АСПЕКТИ НА СОЦИАЛНИЯ ЖИВОТ,когато за да спечелиш и да си добре,трябва да жертваш морални ценности, са духовни нищожества!Всички знаем как са придобити с малки изключения имотите на богатите днес!Лично аз знам това от първа ръка!А да ти цитирам ли .Библията  и приказката  на Иисус за богатите!Така че, бъди си добре,не ти завиждам,дано с честен и упорит труд и възможности да си стигнал до тук,но не излазяй,като наядена въшка на челото,за да я видят колко е едра и не кори другите,че са некадърни,защото това просто не е вярно!А и не е лошо,понеже си в православен и националистически сайт да се определиш/не за нас,за себе си/, на кого служиш-на Бога или на Мамона?!В смисъл защо не се похвалиш с нещо наистина стойностно,различно от материалното благополучие,ако си истински християнин! Християните ценят духовното,не материалното! А ПАРИТЕ ЛИ?! ПАРИТЕ, ТЕ  ТЕ ПРАВЯТ РОБ!!! НЕ ЗНАЕШ ЛИ,ЧЕ ДНЕС И ДА ИМАШ,СИ РОБ НА ТЕЗИ,КОИТО ИМАТ ПОВЕЧЕ! СВОБОДЕН Е КОЙТО НЯМА,А ИЗБОРЪТ Е НАШ НА ВСИЧКИ!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Аз съм БЪЛГАРЧЕ в Април 09, 2008, 08:12:36
nik,няма смисъл да коментираш изказването на въпросния потребител.То нали знаеш-акъл насила не  може да се даде.Не напразно никой от предните изказали се по темата не отговориха на поста му-няма смисъл просто!  ;)
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Елиан Райков в Април 09, 2008, 15:26:22
Както има и богати така има и бедни но ако беше комонистическа България щяхме да сме 8 пъти по богати!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Nik в Април 10, 2008, 18:07:30
"....Българите просто имате ".....  :o :kill: :down:
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Kondolov в Април 10, 2008, 18:27:27
Да ,Симион борисов си върна земите/дето не са негови/,ама найсе разбра той,че сме влезли във ЕС.Аз не искам да се оплаквам колко сме бедни,нито да се хваля колко сме спечелили,Но ще посоча някой факти.Интересна работа е,че със тези заплати и пенсии дето ги дават,като си платиш тока и водата ти остават толкова,че да изкараш две сдмици горе долу нормално.Вярно и хладилника е пълен ама със въздух и лед.Доволни са и тия дето работиха по 40 години трета категория труд-селско стопанство,шивачки абе въобще обикновения българин.Сега взимат по 100 лв.пенсия ама за кое по напред да я дадът.Дали за храна или да си платят  тока и водата или  да си вземат лекарствата./Е,те си знаят,добре са иначе/.Работили ,работили а сега не могат да си вземат едно кило сирене.Да ама били богати имали земя която им е върната/ама как да я работи с какво ?/.Добре са и ония женици,дето се чудят какво да сложат на масата на децата и внуците си,а недай боже да дадат  5 лв.за билет за цирка дето е дошъл и внучето иска да види нещо интересно.Добре са и тези младите дето взимат заплата ,ама не могат да си позволят да отидат на едно кино или театър,защо ли.Така е живота въобще българина е добре ама нали е свикнъл да се оплаква ,Но казал е един писател"Дии воле като няма прокопсия,плюл съм на тая орисия",защото ако сме във ЕС да получаваме като тях заплати и пенсии.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Пол Пот в Април 10, 2008, 19:24:53
По хладилниците и джобовете на хората вече се усещало, че България е член на Европейския съюз. Ползата от този факт ще стане още по-ясен при реализирането на по-големи инфраструктурни проекти, заяви вчера лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски.
     Той даде интервю в предаването “Неделя 150” на БНР по повод седмата година от влизането си в активната политика у нас. На 6 април 2001 г. царят направи обръщение към българския народ в двореца “Врана”, в което даде надежди на хората за бъдещето на страната и заяви своето ясно намерение да се включи в политиката. Няколко месеца по-късно той бе избран за премиер.
     Симеон даде добра оценка за своя мандат. Според него това било времето, което довело до “напълването на хладилниците”. :o :o :o :-[той човека все по джоба усеща... по джоб се усети и БЪЛГАРИН, като му ПОДАРИХА сума ти държавни  имоти, да го е... и мизерника!!!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Хитлер в Април 10, 2008, 23:34:22
Никаква разлика в сравнение с преди....
Сега просто има повече богати депутати....
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Болгардингезе в Април 12, 2008, 11:17:59
Симеон Сакско-Кобург-Готски срами името Симеон
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Nik в Април 16, 2008, 00:26:18

 Варненчик,не харесвам хора,като теб,които парадират със собствено благополучие на фона на бедстващия "собствен"народ!Собствен в кавички,защото не знам на кой Бог се кланяш!При това,правиш хората  на глупаци,когато искаш да им кажеш,но точната дума е внушиш,че останалите ,"неуспелите", са некадърници!Това е елементарна позиция на самодоволник и съвпада  с позицията на българомразците и наетите от световната мафия ,които  точно внушават на простия човек,че всички останали освен него са добре,а той не е добре,защото няма качества!Значи,тррябва още да се старае,още да дава,да спре да иска,да не се оплаква и да си знае,че за всичко си е виновен само той!Но това са разбирания на човек с разрушена ценностна система,разбирания на морален пигмей!И това,че  си добре сега,на фона на всеобщото народно  бедствие,на загиването на България е не похвала,а "срам за теб",-мисълта е на древни мъдреци и на Конфуций също,гениално прозрение!Да се поясня.Конфуций казва-"Да си богат в страна,която върви по пътя Дао /общо казано-справедливостта/ е похвално,да си богат в страна,която е загубила пътя Дао /справедливостта/-срамно! Аз казвам на това-пир по време на чума, или още:Хората,които се дуят,с благополучието си днес,НА ФОНА НА ВСЕОБЩИЯ РАЗВРАТ И РАЗРУХА ВЪВ ВСИЧКИ АСПЕКТИ НА СОЦИАЛНИЯ ЖИВОТ,когато за да спечелиш и да си добре,трябва да жертваш морални ценности, са духовни нищожества!Всички знаем как са придобити с малки изключения имотите на богатите днес!Лично аз знам това от първа ръка!А да ти цитирам ли .Библията  и приказката  на Иисус за богатите!Така че, бъди си добре,не ти завиждам,дано с честен и упорит труд и възможности да си стигнал до тук,но не излазяй,като наядена въшка на челото,за да я видят колко е едра и не кори другите,че са некадърни,защото това просто не е вярно!А и не е лошо,понеже си в православен и националистически сайт да се определиш/не за нас,за себе си/, на кого служиш-на Бога или на Мамона?!В смисъл защо не се похвалиш с нещо наистина стойностно,различно от материалното благополучие,ако си истински християнин! Християните ценят духовното,не материалното! А ПАРИТЕ ЛИ?! ПАРИТЕ, ТЕ  ТЕ ПРАВЯТ РОБ!!! НЕ ЗНАЕШ ЛИ,ЧЕ ДНЕС И ДА ИМАШ,СИ РОБ НА ТЕЗИ,КОИТО ИМАТ ПОВЕЧЕ! СВОБОДЕН Е КОЙТО НЯМА,А ИЗБОРЪТ Е НАШ НА ВСИЧКИ!

А аз едно не мога да разбера - защо в тази страна да раздуваш навсякъде колко си беден,нещастен и смазан от живота е похвално,хубаво и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОПУЛЯРНО,а да кажеш,че не си зле,че си добре и свързваш двата края безпроблемно е лошо,срамно,аморално и хората които го правят са "духовни нищожества","морален пигмей" и тн.?Не говоря да се хвалиш,надуваш и натрапваш на другите (както правят останалите с бедността),а чисто и просто да констатираш,когато това се обсъжда в една тема като тази,че все пак не всички лазят на улицата,умират от глад и са смазани от ужасния живот!Аз никога не съм се хвалил,защото нямам с какво толкова да се хваля,тъй като не съм супер богаташ,а нормален,работещ честно и честно изкарващ прехраната си човек.Разликата обаче между мен и голяма част от българите (очевидно и ти) е че аз винаги гледам хубавите страни на живота и как една чаша е наполовина пълна,а не празна.Българите просто имате сякаш вкоренено от годините на прехода чувство на песимизъм и ОБИЧАТЕ да откривате и показвате лошите страни на живота,а не добрите.Аз пък като контра на този мироглед нарочно гледам да показвам хубавите страни на живота,но както се вижда това веднага ме прави "духовно нищожество" и тн....

Не разбрах онова за Бога и Мамона,само мога да кажа,че съм вярващ католик.Чел съм и чета Библията и не смятам,че да си заможен (а аз дори не съм такъв) в една бедна страна е грях.Да си заможен,защото си КРАЛ или правил други такива неща е грях,но не ако си си изкарвал парите честно,както правя аз и споменатите от мен мой приятели.Така че не ме обвинявай нито в себеизтъкване,нито в духовна нищета,а изпий едно и си пусни "What a wonderful world". :-P
Поста ти е пълен боклук!Полуоправдание,полунеразбиране,полунападение,но общо взето -боклук,както казах в началото!И знаеш ли защо?Не,че си глупав,но си стъпил на погрешна позиция и може би си си мислиш,че насреща си имаш глупаци!Да,ама не!И за последен път,просто заради собствено удоволствие ,а и заради българите в този форум,ще направя една лека дисекция на написаното от теб!   Първо, си в националистически форум с правила!Ти се дистанцираш  от българите чрез неприкрит и злонамерен укор и де факто се поставяш извън сферата на добронамерените инакомислещи,които търсят истината чрез дебат!Второ,правиш се ,че не ме разбираш /даже не мене,а древните мъдреци,които цитирах/,за срамното богатство в държава,където не цари справедливост! Или е егоизъм,или умишлено неразбиране,поради конфликт на интереси и ли просто тепегьозлък!,прости ме Господи ,заради нехристиянската дума! Мога да подкрепя с доказателства,че ако струваш нещо и си готов да жертваш морални ценности,може да отидеш  далеч ,а ако не искаш,отиваш в канала,ако ще и гений да си!То така и става,в пълен противовес на каузата ти за некадърниците!Точно честните и идеалистите и гении дори,които не желаят да се продават, отиват  в "канала!"А ти си толкова кадърен,че и един смислен отговор не ми направи!Нищо де,нали в момента си по-добре финансово!И понеже ме цитираш,ще ти кажа,че можех да бъда доста добре материално,макар,че и сега не се оплаквам особено,ако бях по-сговорчив,но за разлика от други, не бях и за това сега ти пиша!Иначе,просто нямаше да те забелязвам!Мижитурките успяват винаги,най-вероятно защото те не са заплаха за статуквото!Народа още казва-за курви и бандити,лош строй няма!То и Конфуций,който ти цитирах същото казва,ама малко по-различно и кой има акъл да забележи?!Призмата на "егото" е страшно нещо,но сега искам да спра! За нормаленчовек е достатъчно!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Май 10, 2008, 05:59:21
https://www.vbox7.com/play:9976ccfb

Интервюто е взето от Кеворк Кеворкян в предаването Всяка неделя.Датата не знам, но е преди тоя боклук Сакскобургготски да стане премиер и да заграби половината България. :devil: :devil: :devil:

В интервюто заявява, че нямал имуществени претенции спрямо България! :o
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Болгардингезе в Май 10, 2008, 12:13:35
Еми той нали уш е цар,а царът трябва да бъде богат,и ето ,че стана богат.Като крадеш - може да станеш най - богат.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Ванадий в Май 10, 2008, 21:30:26
Какъв цар бе... цар Борис например може да беше цар, но беше човек на народа, той тия работи не ги е правил. Тия имоти да не би царят (Става дума за Фердинанд и Борис) да ги е купил или изкарал със свои пари. Тва е се едно сега наследниците на Тодор Живков да дойдат и да му искат резиденциите (които между другото са много по уредени от дворците на Борис III) за себе си  :down: Тва тъпото Синеончо (щото едно време кат замина за Испания беше пишлеменце и тей до запомниха хората за последно като го видяха  :-P) е срам за баща си  :down:
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Болгардингезе в Май 11, 2008, 09:13:31
Определено е срам за своите велики бащи.Той само думата " крада" знае!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Индивидуалист в Май 11, 2008, 10:22:38
Симеон ми е вече отвратителен човек,добре че много рядко гледам новини за да попадам на муцуната му.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Kondolov в Май 12, 2008, 07:51:00
 ;DПърво Симион Борисов,не е коронясван за цар,както е според традицията и протокола.Когато напуска България той е малолетен,след смърта на  баща му цар Борис ІІІ,управлението на държавата е от Регенти до навършване на пълнолетието му.А когато навършва пълнолетие вече няма царство България.Имотите присвоени от дядо му и баща му са държавна собственост.Така,че Симион Менчето/пояснявам-меден съд калаидисан,отгоре лъщи отдоло е обикновен метал с една дума измама/.доиде в България  да вземе каквото може с помоща на г..лизците и стана един от най-богатите в Европа.Ама народа го е казал -Не е луд този които яде баницата а този които му я дава.В държанието му няма нищо царско и благородническо-по скоро ми прилича на стар чифут от капълъ чершия.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Болгардингезе в Май 12, 2008, 09:02:40
Да!Той не е никъкав Цар,защото никои вече няма да го избере.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Хитлер в Май 12, 2008, 10:24:10
Симеон е срам за цяла България.....
Щял да ни оправи за 800 дни,е така ни оправи,че ни съсипа....
Боклук...
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Болгардингезе в Май 12, 2008, 10:39:08
Преди него България имаше някакви въжможности да се оправи по-бързо,ама дойде на власт и ни го удължи оправянето с още 15-20г.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Kondolov в Май 12, 2008, 12:25:41
Прави сте и то много.Но моето лично мнение,за Симион менчето е,че/с риск монархистите във форума да ме пс..т/.Симион иска да промени това което е казал ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН-Васил Иванов Кунчев/Левски/-Ние сме за ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА.А него можем евентуално да го сложим зад витрина да го гледат бъдещите поколения или най добре зад решетките,защото е мошеник и определено има предпочитания към исляма и резаците,а не към собствения си народ. :eusa_naughty:
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Metoman_88 в Май 12, 2008, 21:05:59
Смърт!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Борисъ в Май 12, 2008, 21:55:14
иска да промени това което е казал ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН-Васил Иванов Кунчев/Левски/-Ние сме за ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА
Поредното примитивно изказване(не визирам това на Левски,а твоето).България ВИНАГИ е била монархия в своята над 1300 годишна история с изключение на 64-годишния период на републиката,която я имаш от 44-та насам.Да ти е честита.А това,че Апостолът безспорно е бил най-великият българин през Възрожденския период не означава,че не е могъл да бъде повлиян от демократичните глупости на скорошните френска революция и Наполеонови войни и не е основание да нарушаваме вековните си традиции.Писнало ми е от глупости.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Хитлер в Май 12, 2008, 23:52:25
Писнало ми е от глупости.

Не само на теб....
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Death angel в Юни 17, 2008, 13:34:57
(http://www.standartnews.com:81/gallery/0806/thumbnails/409_Marka_Validirane_70_godini_Bulgarski_filatelski_suiuz_Simeon_KK_3158.JPG)
http://www.standartnews.com/gallery/list-images/album/65/
 :icon_redface: :icon_redface: :icon_redface:
Боже, боже ! Докъде паднаха някои хора !
  >:(  >:(  >:(
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Skarlet в Юни 17, 2008, 13:40:43
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ти не можеш да разбереш, това е само за филателисти - ценители.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Болгардингезе в Юни 17, 2008, 13:41:00
Защо да не я направят с лика на Симеон I,или този повече пари им е платил. :down:
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Генерал Колев в Юни 17, 2008, 13:44:27
Защо да не я направят с лика на Симеон I,или този повече пари им е платил. :down:
Поради простата причина, че за съжаление Симеон І Велики е умрял през 927 година и няма как да плати повече или по- малко от Симеон ІІ!  :-[ :-[
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Болгардингезе в Юни 17, 2008, 13:56:25
Е платил е повече,като е създал велика и силна държава,а този само е ограбил,не е нпарвил нищ друго. :-\
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Македония в Август 13, 2008, 11:47:11
Смайващо откритие направили експертите от Държавната агенция по горите, които трябваше да проучат дали Симеон Сакскобургготски е получил 4500 дка гори в повече поради дублиране на имоти. Като наложили границите на нотариалния акт на царското Интендантство за “една планина от 12 000 дка” върху картата на Рила, установили, че те всъщност обхващат близо 20 000 дка. Царят няма да получи още гори, но объркването е пълно.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Болгардингезе в Август 13, 2008, 11:59:34
Той ги продава за пари.Тоя алчен тип всичко ще продаде и пак не му стига.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: друг самотен войн в Август 13, 2008, 14:23:31
Какво да очакваме от комарджията Сакс-Кобуг-Готта – германо-италиано-испано-не знам си какаъв мелез. Тоя, както СтаниШеф и Доган, е без една капка българска кръв.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Kondolov в Август 13, 2008, 17:07:57
 ;) ;DНяма объркване,всичко е точно,но въпроса е кои как разбира нещата.Има архиви които доказват кои и как е купил земите/горите/в рила и това е  Йонко Въпцаров по поръчка на Фердинант.Да ама човека ги е купил на свое име не на името на Фердинант.Та сега внук му няма нищо.Но явно Симион Борисов знае поговорката дето Пайси е записъл"О,неразумни юроде,поради что се чудиш един е измислил молива другия гумата"Тези документи ги имаше някъде в архивите на сайта на ВМРО,дано някой пак ги покаже и тука.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Индивидуалист в Август 14, 2008, 20:16:46
Симеон вече за всяко изречено изречение,искал да му се дава по една гора.
До края на мандата,ще станат и 30 000 дка.
Олимпи Кътев е за разбиване на муцуната,не само той де.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Болгардингезе в Август 14, 2008, 20:28:17
Няма повече да му дават.Той ги продава ,а Фердинат е изучавал природата.Има голяма разлика между тях.
Тоя Симеон Крадъцът трябва да бъде изгонен и да не бъде допускан в България.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Kondolov в Август 15, 2008, 15:02:35
 :)А,немойте тека деца,той нащ Симиончо е решил да стигне по завземане на земи своя велик  съименик-цар Симион Велики.Огледал се за византииски земи няма,огледал се за гръцки земи няма/всичко български наоколо/е решил си проблема,чакаи да взема аз български гори да си ги присвоя,ама няма воиска е иза  мекерета дето са готови на всичко.Дали му гората българска ,че чак му я надали.И ето след 100 години неговите испански наследници,ще казват имахме велик дядо с много  далавери и измами ама оспя да ни направи богати с ленни владения.Ще му вдигнат и паметник на Симион горския/дето едно дърво не е засъдил,дето не знае български/да ама прекарал цял един народ и станал ама много богад."Приликата с лица и действителни събития е случайна но филма се обосновава на реални факти" >:(
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Генерал Колев в Декември 28, 2008, 20:13:05
Симеон: Хората не се интересуват от моите имоти

"Да доживея да си видя на баща ми имотите не е нещо, което е основно за мен. Това не могат да го разберат някои хора и непрекъснато искат да ме уязвят", коментира лидерът на НДСВ пред БНР.

Рейтингите ни са много ниски, призна в интервю за БНР лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски. Той обаче се учуди, че при такова ниско одобрението, интересът към партията в медиите не престава.

Едва ли НДСВ е мой проект като такъв, каза още Сакскобургготски.

Би било интересно да се зададат тези въпроси на по-широка база хора, отговори той, попитан относно връщането на имотите му в България.

"Да видим дали не биха отговорили, че това не ги интересува. Аз го усещам, че това е изкуствено, но в крайна сметка България е една правова страна, частната собственост е призната. Оттам нататък непрекъснато да се повдигат въпроси... може да има политическа цел, може някой да има интереси от това.

Струва ми се погрешна като тактика и може да рикушира върху други хора, които пък като че ли нямат интерес да говорят за техните имоти", заяви лидерът на НДСВ.

Той коментира и информациите, че има намерение да си върне каляската на Фердинанд чрез поправките в Закона за културното наследство:

"Това вече последното...Толкова години въобще не съм мислел, че ще се завърна в България. А пък отгоре на това, че ще доживея да си видя на баща ми имотите не е нещо, което е основно за мен. Това не могат да го разберат някои хора и непрекъснато искат да ме уязвят.

Аз мисля, че докато светът продължи да се върти, новините ще се повтарят", обобщи Сакскобургготски.

По думите му ролята на НДСВ в тройната коалиция е по-скоро балансираща. Той опроверга информациите, че партията му играе като опозиция в правителството на Станишев.

"Понякога липсва комуникация между самите партньори и участници в коалицията, друг път може да бъде на лична основа. Главното е, че сме в тази коалиция", коментира Сакскобургготски.
По материали на БГНЕС

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1262352

 :devil: :devil: :devil:
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Исперих в Декември 28, 2008, 21:14:00
Камшик за негово нищожество! Марш обратно в Мадрид! :devil:
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Death angel в Декември 28, 2008, 21:36:05
Много ми е интересно дали не са поорязали част от нещата дето е казало негово голямо нищожество.
 Чух, че др. цар бил произвел големата новина .
 Рекъл бил пичо, така между другото, че се очаква ЕС-то да ни отмаат една предпазна клауза.  :kill:
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Индивидуалист в Декември 29, 2008, 00:12:18
Aз пък се интересувам от тези имоти,които до един Симеон не заслужава,защото не са негови. Този човек не е в час,както цялата ни власт,която допуснахме да ни натресат за пореден път.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: samvoin в Декември 29, 2008, 20:45:49
Този е последният ден, в който държавата има право да поиска от лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски възстановяване на собствеността на 4500 декара гори в Самоковско, които са му върнати в повече, според публикация в news. bg.
 

Държавната агенция по горите може да поиска от съда да задължи бившия премиер да върне земите. Но след тази  дата такъв иск няма да може да бъде внесен поради изтичане на срока на давност.

 

Припомняме, в обширно интервю за БНР Симеон заяви, че би било интересно да се зададат тези въпроси (за имотите му, б.а.) на по-широк кръг хора и да видим дали няма да отговорят, че това въобще не ги интересува, че го намират излишно и извън сферата на интересите си.

 

„Аз усещам, че това е изкуствено, защото в крайна сметка България е една правова страна, частната собственост е призната.В крайна сметка моите имоти вече толкова са спрягани, прозрачни, проверени и какво ли не, че се знае това, което имам”, изтъква Симеон.

 

По думите му след толкова години в изгнание той въобще не си е мислел, че ще се завърне в България – „а отгоре на това, че ще доживея да видя пак имотите на баща си. Така че не е нещо, което е основно за мене”.

 

"Българи": Но защо интелигентият и прозорлив г-н Симеон Сакскобургготски заема позата на уж незаинтересован, като твърди буквално: „Така че не е нещо, което е основно за мене.” От позицията на своите близо 72 г. може да си позволи вече всякакви внушения, но само неговите преки наследници са шестима /съпругата му, синове и дъщеря/, без внуците. А колко броят племенниците му с техните деца от страна на сестра му Мария-Луиза ?

 

 

А как стои въпросът със сънаследниците – а сигурно има - от страна на леля му княгиня Надежда ,херцогиня фон Вюртемберг, починала през 1958 г, тя пък е оставила трима сина и две дъщери?/ чичо му княз Кирил Преславски и другата му леля княгиня Евдокия нямат деца / Те също са от рода Кобург-Гота.

 

 

Един генеалог наскоро спомена, че в българските наследствени имоти на царската фамилия имат интереси близо 30-40 души, все аристократи извън България. Тук някъде е заровено кучето, а то като нищо може да възкръсне и на свой ред да се разрови. А иначе г-н Сакскобургготски  може да твърди, „каквото му душа сака”, както викат шопите.

 

Какво ли я чака бедната, мила България, наистина ни е бедна фантазията 
http://bolgari.net/
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Amenhotep в Юли 18, 2010, 13:11:11
Симеон съди България в Страсбург

(http://ivanko.blog.bg/photos/270/Gavra.jpg)

Симеон Сакскобурготски ще заведе дело срещу България в Страсбург. Причината е мораториумът, който Народното събрание е наложило  върху разпореждането с реституираните му имоти, съобщи БНР.

Сакскобурготски лично е уведомил по телефона премиера Бойко Борисов за намерението си да заведе дело. Бившият премиер се е оплакал от неоснователно, според него, наложения запор върху горите му.

********************

Нека припомня ...

Интервю Със Симеон Сакс - Кобургготски (http://www.vbox7.com/play:a34ce5ec)

К.Кеворкян: Материални претенции към България имате ли?
Симеон: Как материални?
K.Кеворкян: Т.е. имуществени?
Симеон: Как тъй, в собствената си страна, не! От мене това няма да се види...


(http://www.novinar.net/images/galleries/1/1278687777_3_xx.jpg)
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Sirena в Юли 18, 2010, 15:58:55
Законен цар да няма права над имотите си? Де се е чуло и видяло?! :| :@
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Amenhotep в Юли 18, 2010, 16:05:30
Законен цар

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Глава първа
ОСНОВНИ НАЧАЛА

Чл. 1.
(1) България е република с парламентарно управление.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Мишок в Юли 18, 2010, 17:01:56
Глава първа
ОСНОВНИ НАЧАЛА

Чл. 1.
(1) България е република с парламентарно управление.

Референдума за република или монархия проведен след 9.9.44г. е незаконен, фалшифициран и съответно недействителен. Това значи че република България е незаконна страна. Всеки подкрепящ подобна република е долен комунист и комунистически слуга.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Sirena в Юли 18, 2010, 17:36:12
България с република, след като законният престолонаследник е изринан, изпъден по най-долния начин от една торба неуки комуняги....друг е въпросът, че НЦВ Борис е убит от същите тези комунистически уроди.
Нека се върне монархията!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Amenhotep в Юли 18, 2010, 17:50:35
Нали вече го върнахте тоя комуно-монах юдео.-масона Кобургготски?

Видяхте го какво направи .. за 8 години управление ...

Ама вие садомазохистчета, явно искате пак да си го върнете ...

долен комунист и комунистически слуга.

(http://ivanko.blog.bg/photos/270/Gavra.jpg)

Междувпрочем, на двата неразумни юруда - емигранти, които са писали в темата ще напомня, че ако тоя чифут осъди България в Страсбург, всички хора в българия ще трябва да му плащат за обезщетенията.
А на емигрантчентата - невъзвращенчета ще кажа да напуснат тоя форум и да не го задръстват с българофофобското си присъствие. Това е форум за Български Националисти, а не за родоотстъпници и майцепродавни ибрикчии!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Мишок в Юли 18, 2010, 17:54:36
Това че Симеон се е сдушил с комунистите и предаде монархията и България не означава че референдума за монархия или република е бил законен. Ти за наложената от комунистите република ли си ?
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Sirena в Юли 18, 2010, 18:03:40
МОНАРХИЯ!!!!!
Симеон Цар!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Amenhotep в Юли 18, 2010, 18:09:02
Кой монарх от еврейската фамилия искате да сложите ПОДАНИЦИ такива?

Сигурно Симеон-ХАСАН?

В целия цивилизован свят (с малки изключения) е република, а вие искате да направите България на нивото на Лесото или Свазиленд...

(http://richter.bg/images/main_76.png)

А, само факта, че не кказвате нищо за далаверите на мадридския мошенник и неговите подгъзовчици е показателен факт, за това от какво "качество материал" сте ...

(http://www.segabg.com/online/IMG/2155/0055-large.jpg)
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Мишок в Юли 18, 2010, 18:17:33
Целия твой цивилизован свят се управлява от масони - ти за масоните ли си , те са приятели на България ли ?
Познай болшевика - винаги иска република.
Колкото до Симеон : това че предаде Българивя и царството е друг въпрос.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Sirena в Юли 18, 2010, 18:33:55
Ако не той, най-големият му син ще стане цар.
Кардам:
(http://zar.bg/uploads/news_images/200808/photo_verybig_1710.jpg)
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Amenhotep в Юли 18, 2010, 18:48:39
Кардам:

Чифутът дето не знае български?

Добре, ще му предам!  :-D :-D :-D

Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Panzerfaust в Юли 18, 2010, 18:51:46
В целия цивилизован свят (с малки изключения) е република, а вие искате да направите България на нивото на Лесото или Свазиленд...
Малките изключения са Великобритания, Япония, Швеция, Нидерландия, Дания, Норвегия...
Завалиите, на нивото на Лесото са.  :-D :-D :-D
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: ген. Вазов в Юли 18, 2010, 19:34:59
Абе големите държави отхвърлиха монархията като отживелица. Тези който са оставили монархията са съвсем малко.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Мишок в Юли 18, 2010, 21:05:53
Абе големите държави отхвърлиха монархията като отживелица. Тези който са оставили монархията са съвсем малко.
не големите държави са отхвърлили монархията, а масонските им правителства. Не ме учудва че си на акъла на масоните. Не случайно те наричам с истинското ти име - другаря Ленин.
Двама атакисти и двамата: болшевики и двамата за масоните и против монархията.
Абе измет та измет.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Amenhotep в Юли 18, 2010, 21:31:18
Мишо, много си зле!  :down:
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: ген. Вазов в Юли 18, 2010, 21:59:19
Мишок и аз съм за монархия бе бате, ама аз да съм цар!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Петкан в Юли 19, 2010, 00:11:46
Кобургът е наследник на тези двама,които ни доведоха до две национални катастрофи!
Той-Измамникът от Мадрид доведе България до още една катастрофа,приемайки ДПС за партньор властта през 2001г.
Митът за Царя Спасител е пореднатото творение на мозъците от полититическия щаб на БКП/БСП.
След него ...дойде Бойко,подкрепян безрезервно от един мултак.
Монархия ли?
Не,никога!!!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Panzerfaust в Юли 19, 2010, 01:45:28
Петкане, стига глупости!
Това за двете национални катастрофи са пълни комунистически тъпотии!
Първо, след Първата Световна наистина сме докарани до национална катастрофа. Но това, че Фердинанд е виновен за нея е пълна тъпотия! Истината е, че преговаряме и с двете коалиции. Антантата не ни дава НИЩО! Просто НИЩО! Нито педя от прясно окупираната от сърбите Македония, нито педя от Добруджа! Сърбите не се съгласяват на никакви компромиси, дори и да ги компенсират с обширни австрийски земи. И Антантата кротко им уйдисва. Централните сили не само ни дават цяло Вардарско и Поморавието, ами Германия уговаря Турция да ни отстъпи и едно парче земя - около Димотика. Ей така, мирно, по съюзнически! По-късно същото го взема Гърция, но това е друг въпрос. При геополитическото разположение на силите, България просто няма полезен ход! Преди това, в Междусъюзническата напразно чакаме справедливо решение от Русия - тя е изцяло зад Сърбия. Та, така - всичко е плод на злощастно стечение на обстоятелствата. А и в българското общество са се създали много максималистични очаквания тогава - имало е лозунг: "Няма Солун, няма България!". Имали сме силна армия, но не сме си давали сметка, че всичко се решава на дипломатическите маси...
Второ, цар Борис III не докарва страната до никаква катастрофа! Въпреки, че сме германски съюзник лавираме и не влизаме в ефективни бойни действия. До голяма степен избягваме и цялостното разрушение, сполетяло други европейски страни. Дори си увеличаваме територията - Южна Добруджа е присъединена след ювелирна дипломация, ръководена лично от царя и решението е признато от всички Велики сили!
Третият Кобург вече не го коментирам. Но другите двама, и особено Борис III бяха набедени от комунистическия режим за виновници, просто защото са монарси!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Петкан в Юли 19, 2010, 08:08:10
Петкане, стига глупости!
Това за двете национални катастрофи са пълни комунистически тъпотии!
Първо, след Първата Световна наистина сме докарани до национална катастрофа. Но това, че Фердинанд е виновен за нея е пълна тъпотия! Истината е, че преговаряме и с двете коалиции. Антантата не ни дава НИЩО! Просто НИЩО! Нито педя от прясно окупираната от сърбите Македония, нито педя от Добруджа! Сърбите не се съгласяват на никакви компромиси, дори и да ги компенсират с обширни австрийски земи. И Антантата кротко им уйдисва. Централните сили не само ни дават цяло Вардарско и Поморавието, ами Германия уговаря Турция да ни отстъпи и едно парче земя - около Димотика. Ей така, мирно, по съюзнически! По-късно същото го взема Гърция, но това е друг въпрос. При геополитическото разположение на силите, България просто няма полезен ход! Преди това, в Междусъюзническата напразно чакаме справедливо решение от Русия - тя е изцяло зад Сърбия. Та, така - всичко е плод на злощастно стечение на обстоятелствата. А и в българското общество са се създали много максималистични очаквания тогава - имало е лозунг: "Няма Солун, няма България!". Имали сме силна армия, но не сме си давали сметка, че всичко се решава на дипломатическите маси...
Второ, цар Борис III не докарва страната до никаква катастрофа! Въпреки, че сме германски съюзник лавираме и не влизаме в ефективни бойни действия. До голяма степен избягваме и цялостното разрушение, сполетяло други европейски страни. Дори си увеличаваме територията - Южна Добруджа е присъединена след ювелирна дипломация, ръководена лично от царя и решението е признато от всички Велики сили!
Третият Кобург вече не го коментирам. Но другите двама, и особено Борис III бяха набедени от комунистическия режим за виновници, просто защото са монарси!
Помисли,дали Фердинанд е бил необходимата личност за цар на България и дали решението за неговото ТЪРСЕНЕ е било чисто българско решение?
Дали това не е било първото предателство от изискването за "Чиста и свята република"?
Суетността и самовлюбеността на Фердинанд спира българската войска от възможността за победа в стратегически битки...
Борис е трябвало да обяви неутралитет,а присъединяването на българските земи е било толкова краткотрайно,колкото е съществувал третият райх.
Последствията от "добрините" на Борис са днешните граници на България-орязана и оглозгана като кокал от кучета.
Симеон е носител на гените на Кобургите и заради това от него България в днешно време може да очаква само съдебни искове и претенции.
Кобургите са донесли на България непоправими нещастия,а в това число и пристигането на войските на Сталин,което е най-отвратителната и злощастна част от историята с българските опити за съществуваща монархия.
Бих ти препоръчал да бъдеш реалист и да оценяваш историята по това,какви са ползите за България от действията на управниците и!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Panzerfaust в Юли 19, 2010, 12:18:01
Помисли,дали Фердинанд е бил необходимата личност за цар на България и дали решението за неговото ТЪРСЕНЕ е било чисто българско решение?
Дали това не е било първото предателство от изискването за "Чиста и свята република"?
Суетността и самовлюбеността на Фердинанд спира българската войска от възможността за победа в стратегически битки...
Борис е трябвало да обяви неутралитет,а присъединяването на българските земи е било толкова краткотрайно,колкото е съществувал третият райх.
Последствията от "добрините" на Борис са днешните граници на България-орязана и оглозгана като кокал от кучета.
Симеон е носител на гените на Кобургите и заради това от него България в днешно време може да очаква само съдебни искове и претенции.
Кобургите са донесли на България непоправими нещастия,а в това число и пристигането на войските на Сталин,което е най-отвратителната и злощастна част от историята с българските опити за съществуваща монархия.
Бих ти препоръчал да бъдеш реалист и да оценяваш историята по това,какви са ползите за България от действията на управниците и!
Решението за търсенето на Фердинанд е чисто българско. На Стамболов е. Това май е и единственият му недалновиден ход. Изискването за "Чиста и свята република" няма как да се осъществи тогава. То се осъществи след 1946 г.  :-D . Фердинанд е суетен и самовлюбен наистина, но той и българското правителство просто нямат полезен ход! Интересите на всичките ни съседи се пречупват в България. Това прави възможна странната коалиция през 1913 г. Сърбия/Гърция/Румъния/Турция. Нашата дипломация се е опитала да използва Русия за арбитър, но руснаците курвенски заемат просръбска страна. Можеха поне да озаптят Румъния, но не го направиха... След тази загубена на дипломатическите маси и след толкова блестящи победи война, реваншизмът в България достига краен предел! Желанието да се накажат бившите съюзници е огромно. Освен това, само Централните сили удовлетворяват исканията ни.
За Борис ти обяснявам, че Южна Добруджа остава! Освен това не е било толкова просто да се обяви неутралитет. Всъщност ние сме били почти неутрални. До самия край поддържаме дипломатически отношение със СССР, преди същият да ни обяви война на 05.09.44 г. Не знам точно от Борис как е "оглозгана" България?!
Бих ти препоръчал да четеш малко повече исторически свидетелства за епохата, да оцениш възможните действия, съобразно мисленето и моментните настроения и тогава да говориш. Повтарянето на комунистическите клишета и манипулации е просто безсмислено. Първо, не са верни, и второ, едва ли точно комунистите имат право да говорят за катастрофи. Че тая, дето ния докараха сега, е по-тежка и от Първата, и от Втората...
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Родолюбец IYI в Юли 19, 2010, 14:34:24
Петкане, стига глупости!
Това за двете национални катастрофи са пълни комунистически тъпотии!
Първо, след Първата Световна наистина сме докарани до национална катастрофа. Но това, че Фердинанд е виновен за нея е пълна тъпотия!

Тази свиня и бисексуален извратеняк всъщност е главния виновник за катастрофите! След първата Балканска война и Лондонското примирие България излиза победител и с утроена територия, по - голяма от земите на другите съюзници взети поотделно.

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d6/Prima_guerra_balcanica.bg.png)

На картата с просто око се вижда колко голяма е България. В нашите предели е цяла Тракия, границата минава на 30 км от истанбул. От Македония имаме над половината (граница минаваща под стените на солун!!). Имаме широк излаз на Бяло море. По - големи сме по територия от сърбия и гърция поотделно. Какво по - добро начало от това?

Но не! Всичко ще вземем! И вардарско искаме! Цялата Македония наведнъж и напук на всички!Алчни кобургски задници, заслепени от собствената си глупост и самонадеяност! Мислещи се за велики дипломати но в същност жалки палячовци и комедианти, които попадат в най-елементарна сърбо-гръцка клопка. Абсолютните охлюви, невиждащи по-далече от носа си. С един левашки замах пропиляват всичките усилия, пот, кръв и сълзи на храбрата наша армия.

От тук тръгва всичко. Точно от тъпата заповед На Ферди да се нападнат сърби и гърци, да се наруши съюза без да се направи елементарна преценка на реакциите на турция и румъния. По - голяма глупост никога не е правена.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Родолюбец IYI в Юли 19, 2010, 14:36:53
Решението за търсенето на Фердинанд е чисто българско. На Стамболов е

Да и после той горчиво съжалява за това.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Panzerfaust в Юли 19, 2010, 15:19:25
Родолюбец, почти няма как да задържим територията след Междусъюзническата война. Примката на шията ни вече е била изплетена. От нашата "единоверна и единокръвна" Русия. Тя можеше да озапти и Сърбия, и Гърция и особено Румъния. След като установяваме демаркационна линия, сърбите и гърците постоянно провокират погранични инциденти. Със смъртни случаи. Всичко това, както и сведенията за жестокостите над българското население, останало в гръцката и сръбската зони провокират голямо възмущение в България. Армията ни е страшно силна, способна да помете и сърби, и гърци взети заедно. Но нашите предшественици не си дават сметка, че няма кой да спре Румъния и Турция. Освен това, сърбите вероломно ни мамят с "безспорната" зона в Македония. Изобщо, насторенията са били за реванш. Несправедливо е да обвиняваме само Фердинад за тях. Просто всички са искали разправа за подлоста и жестокостта на сърбите и гърците. Кой кого напада няма значение. Сърбия и Гърция при всички положения щяха да ни спретнат този сценарий. Западът е неутрален, а Русия е на тяхна страна. И те го знаят много добре.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Петкан в Юли 19, 2010, 15:48:54
Помисли,дали Фердинанд е бил необходимата личност за цар на България и дали решението за неговото ТЪРСЕНЕ е било чисто българско решение?
Дали това не е било първото предателство от изискването за "Чиста и свята република"?
Суетността и самовлюбеността на Фердинанд спира българската войска от възможността за победа в стратегически битки...
Борис е трябвало да обяви неутралитет,а присъединяването на българските земи е било толкова краткотрайно,колкото е съществувал третият райх.
Последствията от "добрините" на Борис са днешните граници на България-орязана и оглозгана като кокал от кучета.
Симеон е носител на гените на Кобургите и заради това от него България в днешно време може да очаква само съдебни искове и претенции.
Кобургите са донесли на България непоправими нещастия,а в това число и пристигането на войските на Сталин,което е най-отвратителната и злощастна част от историята с българските опити за съществуваща монархия.
Бих ти препоръчал да бъдеш реалист и да оценяваш историята по това,какви са ползите за България от действията на управниците и!
Решението за търсенето на Фердинанд е чисто българско. На Стамболов е. Това май е и единственият му недалновиден ход. Изискването за "Чиста и свята република" няма как да се осъществи тогава. То се осъществи след 1946 г.  :-D . Фердинанд е суетен и самовлюбен наистина, но той и българското правителство просто нямат полезен ход! Интересите на всичките ни съседи се пречупват в България. Това прави възможна странната коалиция през 1913 г. Сърбия/Гърция/Румъния/Турция. Нашата дипломация се е опитала да използва Русия за арбитър, но руснаците курвенски заемат просръбска страна. Можеха поне да озаптят Румъния, но не го направиха... След тази загубена на дипломатическите маси и след толкова блестящи победи война, реваншизмът в България достига краен предел! Желанието да се накажат бившите съюзници е огромно. Освен това, само Централните сили удовлетворяват исканията ни.
За Борис ти обяснявам, че Южна Добруджа остава! Освен това не е било толкова просто да се обяви неутралитет. Всъщност ние сме били почти неутрални. До самия край поддържаме дипломатически отношение със СССР, преди същият да ни обяви война на 05.09.44 г. Не знам точно от Борис как е "оглозгана" България?!
Бих ти препоръчал да четеш малко повече исторически свидетелства за епохата, да оцениш възможните действия, съобразно мисленето и моментните настроения и тогава да говориш. Повтарянето на комунистическите клишета и манипулации е просто безсмислено. Първо, не са верни, и второ, едва ли точно комунистите имат право да говорят за катастрофи. Че тая, дето ния докараха сега, е по-тежка и от Първата, и от Втората...

Това,че Стамболов е съжалявал гочриво за своя избор  неоневинява Фердинанд за действията му.
Неоспорим факт е,че след като позорно е избягал от България,той е най-елементарен некадърник.
Оставил е семето си тук и ние трябва да търпим последствията от курвенската политика на сина му Борис и неговия син Симеон,който е бил на издръжка на бай Тошо.
Същият този бай Тошо-циганин от Правец,никога нямаше да бъде на власт,ако Борис Кобурготски не беше се съюзил с Адолф Хитлер.
Чистата и свята република е послание на Левски към поколенията,а това че комунистите са направили някаква република си е техен грях.
Всички т.нар."придобивки" през царуването на Борис са ни отнети позорно след края на Втората световна война и СССР налага комунистическия режим у нас,защото сме победена страна.
Гърция не е влизала в съюз с Хитлер и не е дадена на Сталин от съюзниците му,а България още страда от комунистите и наследниците им.
Всички Кобурги са един дол дренки и безспорните исторически факти не говорят нищо добро за тях.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Panzerfaust в Юли 19, 2010, 16:31:41
Това,че Стамболов е съжалявал гочриво за своя избор  неоневинява Фердинанд за действията му.
Неоспорим факт е,че след като позорно е избягал от България,той е най-елементарен некадърник.
Оставил е семето си тук и ние трябва да търпим последствията от курвенската политика на сина му Борис и неговия син Симеон,който е бил на издръжка на бай Тошо.
Същият този бай Тошо-циганин от Правец,никога нямаше да бъде на власт,ако Борис Кобурготски не беше се съюзил с Адолф Хитлер.
Чистата и свята република е послание на Левски към поколенията,а това че комунистите са направили някаква република си е техен грях.
Всички т.нар."придобивки" през царуването на Борис са ни отнети позорно след края на Втората световна война и СССР налага комунистическия режим у нас,защото сме победена страна.
Гърция не е влизала в съюз с Хитлер и не е дадена на Сталин от съюзниците му,а България още страда от комунистите и наследниците им.

Всички Кобурги са един дол дренки и безспорните исторически факти не говорят нищо добро за тях.
Петкане, извинявай, ама наистина говориш пълни глупости!!!
За да сме в съветската зона на влияние не е виновен Борис, а Сталин и Чърчил.
Аз да те попитам тогава, защо като чехите и поляците не бяха влизали в съюз с Хитлер, бяха дадени на СССР?
И пак ти повтарям, не лъжи - Южна Добруджа не ни е отнета! И не ни е отнета, защото Борис много търпеливо изпипва нещата.
Вземи прочети това-онова преди да пишеш!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Петкан в Юли 19, 2010, 17:11:24
Това,че Стамболов е съжалявал гочриво за своя избор  неоневинява Фердинанд за действията му.
Неоспорим факт е,че след като позорно е избягал от България,той е най-елементарен некадърник.
Оставил е семето си тук и ние трябва да търпим последствията от курвенската политика на сина му Борис и неговия син Симеон,който е бил на издръжка на бай Тошо.
Същият този бай Тошо-циганин от Правец,никога нямаше да бъде на власт,ако Борис Кобурготски не беше се съюзил с Адолф Хитлер.
Чистата и свята република е послание на Левски към поколенията,а това че комунистите са направили някаква република си е техен грях.
Всички т.нар."придобивки" през царуването на Борис са ни отнети позорно след края на Втората световна война и СССР налага комунистическия режим у нас,защото сме победена страна.
Гърция не е влизала в съюз с Хитлер и не е дадена на Сталин от съюзниците му,а България още страда от комунистите и наследниците им.

Всички Кобурги са един дол дренки и безспорните исторически факти не говорят нищо добро за тях.
Петкане, извинявай, ама наистина говориш пълни глупости!!!
За да сме в съветската зона на влияние не е виновен Борис, а Сталин и Чърчил.
Аз да те попитам тогава, защо като чехите и поляците не бяха влизали в съюз с Хитлер, бяха дадени на СССР?
И пак ти повтарям, не лъжи - Южна Добруджа не ни е отнета! И не ни е отнета, защото Борис много търпеливо изпипва нещата.
Вземи прочети това-онова преди да пишеш!
Полша и Чехословакия граничеха с бившия СССР и са им били необходими като санитарен кордон срещу западните държави,но ние не сме имали обща граница със сталинската държава.
Южна Добруджа си е Южна Добруджа,но това не променя нещата,защото Беломорска Тракия ни е отнета.
Когато на Фердинанд са му предлагали границата ни с Турция да бъде на линията Мидия-Енос,той презрително е махнал с ръка.Очевидци казват,че даже се е напънал и пръднал,уж случайно.
Неизпращането на наши войници на Източния фронт не е заслуга на Борис,а просто германците са ползвали румънската армия срещу руснаците.Маршал Антонеску е бил много приближен на Хитлер.
Прочети спомените на фелдмаршал фон Манщайн("Проиграни победи") и ще разбереш,че на българската войска е и било отредено да изпълнява задачи на Балканите.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Родолюбец IYI в Юли 19, 2010, 17:20:12
Родолюбец, почти няма как да задържим територията след Междусъюзническата война.

Можело е, ако Ферди се беше въздържал от прибързани и необмислени действия и беше изчакал по-сгоден момент когато щеше да си осигури поне тила от румъния и/или неутралитета на турция.

Примката на шията ни вече е била изплетена.

Тя е била изплетена и Ферди сам си я нахлузва по възможно най-глупавия начин.

От нашата "единоверна и единокръвна" Русия. Тя можеше да озапти и Сърбия, и Гърция и особено Румъния.
След като установяваме демаркационна линия, сърбите и гърците постоянно провокират погранични инциденти. Със смъртни случаи. Всичко това, както и сведенията за жестокостите над българското население, останало в гръцката и сръбската зони провокират голямо възмущение в България.


Да това са били евтини и елементарни провокации. Целта им е била да предизвикат възмущение и да накарат Генералитета в България да вземе необмисленото и импулсивно решение да нападне. Те това са чакали и това са искали. И нашите налапват въдицата. Ако бяха проявили малко повече далновидност и хладнокръвие на големи и зрели хора нито сърбия нито гърция щеше да се осмели на своя глава да нападне. Или както един чуждестранен дипломат се изказва по случая: "Който нападне пръв съюзниците си, той ще носи цялата отговорност и ще понесе последствията от своите действия". За съжаление това беше България.

Армията ни е страшно силна, способна да помете и сърби, и гърци взети заедно.

И го прави. Въпреки умората, въпреки болестите, въпреки неочаквания развой на събитията, въпреки лошата локация на войските спрямо новите врагове. Но всички гореизброени неща оказват ключово влияние плюс намесата на мамалигарите и донякъде на турците.

Изобщо, насторенията са били за реванш. Несправедливо е да обвиняваме само Фердинад за тях.

И точно този гняв и реваншизъм използват подлите гадини. Виждаш ли колко подли и хитри са били? Логично - компенсират слабите си армии съставени от путенца с хитрост, подлост, подмолност и желязна дипломация. А за да бъдеш велика сила и фактор в голямата политика трябва не само да имаш силна и дисциплинирана армия, но и да владееш тънкостите на дипломацията до съвършенство, както и всички подмолни финтове и хитрини. Урок който тогавашните управници така и не научиха.

Колкото до Ферди - той е човека дал заповедта за нападение и то зад гърба на Министрите и Народното събрание. Сам на своя глава заедно със слугинския генералитет. И съм 100% сигурен че някой е подшушнал на Кобурга тая работа и съм още по-сигурен че това е била Австрия, чийто съюзник Турция беше разбит в Балканската война. Целта? Да скара България с нейните и без това нагли съюзници, да развали Балканския съюз, да удари влиянието на Русия на Балканите, да вкара България в руслото на реваншизма чрез една сигурна загуба срещу същите тези нагли съюзници (както и става) и да я привлече за наближаващата и почти сигурна световна война.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Sirena в Юли 19, 2010, 17:35:44
Стига сте плюли по великите хора!
Май само за това ставате!
Айде да ви видя ако вие бехте владетели какви щехте да ги вършите, ами само усти имате да плямпате! Срама и от Бога нямате!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Петкан в Юли 19, 2010, 17:42:23
Стига сте плюли по великите хора!
Май само за това ставате!
Айде да ви видя ако вие бехте владетели какви щехте да ги вършите, ами само усти имате да плямпате! Срама и от Бога нямате!
Кобургите ли са "велики хора"? :-D :-D :-D
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Sirena в Юли 19, 2010, 17:44:31
ДА.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Panzerfaust в Юли 19, 2010, 17:50:43
Полша и Чехословакия граничеха с бившия СССР и са им били необходими като санитарен кордон срещу западните държави,но ние не сме имали обща граница със сталинската държава.
Южна Добруджа си е Южна Добруджа,но това не променя нещата,защото Беломорска Тракия ни е отнета.
Когато на Фердинанд са му предлагали границата ни с Турция да бъде на линията Мидия-Енос,той презрително е махнал с ръка.Очевидци казват,че даже се е напънал и пръднал,уж случайно.
Неизпращането на наши войници на Източния фронт не е заслуга на Борис,а просто германците са ползвали румънската армия срещу руснаците.Маршал Антонеску е бил много приближен на Хитлер.
Прочети спомените на фелдмаршал фон Манщайн("Проиграни победи") и ще разбереш,че на българската войска е и било отредено да изпълнява задачи на Балканите.
Сталин се стреми към възстановяване на имперското величие на Русия. България задължително влиза в плановете. Югославия вече му идва дюшеш, макар и за кратко, но България е обречена. Ситуацията е следната - Сталин ни иска, Чърчил не ни иска, на Труман не му пука. Никакъв шанс!
Това за Фердинанд не го разбрах - ние вземаме Мидия-Енос? За кога говориш?
Борис е спекулирал много добре и "уредил" българската армия да изпълнява операции на Балканите. Всъщност германците просто се съгласяват с положението. За разлика от СССР, Германия уважава съюзниците си.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Петкан в Юли 19, 2010, 18:09:48
ДА.
Много лаконичен отговор! :-)
В какво се състои тяхното "величие?
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Петкан в Юли 19, 2010, 18:24:39
Полша и Чехословакия граничеха с бившия СССР и са им били необходими като санитарен кордон срещу западните държави,но ние не сме имали обща граница със сталинската държава.
Южна Добруджа си е Южна Добруджа,но това не променя нещата,защото Беломорска Тракия ни е отнета.
Когато на Фердинанд са му предлагали границата ни с Турция да бъде на линията Мидия-Енос,той презрително е махнал с ръка.Очевидци казват,че даже се е напънал и пръднал,уж случайно.
Неизпращането на наши войници на Източния фронт не е заслуга на Борис,а просто германците са ползвали румънската армия срещу руснаците.Маршал Антонеску е бил много приближен на Хитлер.
Прочети спомените на фелдмаршал фон Манщайн("Проиграни победи") и ще разбереш,че на българската войска е и било отредено да изпълнява задачи на Балканите.
Сталин се стреми към възстановяване на имперското величие на Русия. България задължително влиза в плановете. Югославия вече му идва дюшеш, макар и за кратко, но България е обречена. Ситуацията е следната - Сталин ни иска, Чърчил не ни иска, на Труман не му пука. Никакъв шанс!
Това за Фердинанд не го разбрах - ние вземаме Мидия-Енос? За кога говориш?
Борис е спекулирал много добре и "уредил" българската армия да изпълнява операции на Балканите. Всъщност германците просто се съгласяват с положението. За разлика от СССР, Германия уважава съюзниците си.
Югославия никога не е била под влиянието на Сталин.
Тито е имал критично отношение към СССР.
"Сталин иска да открадне нашата победа,макар че ние се освободихме сами,без Червената армия!"(цит.Й.Б.Тито)
Сталин е шпионирал Тито чрез члена на политбюро на ЮКП Сретен Жуйович.
През 1949г югославското контраразузнаване под ръководството на генерал Шашич е арестувало десетки съветски агенти и ги хвърля в затвор.
Само смъртта на Сталин спасява Тито от убийство.
За тази цел е бил подготвен съветският агент Йосиф Григулевич(Юозас Григулявичус-литовец),служител на Коминтерна.
Сталин умира на 05.03.1953г,а на 06.03.1953г заповедта му за ликвидарането на Тито е отменена.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Sirena в Юли 19, 2010, 18:26:27
черните пиари да си гледат работата! Всичките обиждачи тук са нищожества, които не са дори достойни да ближат подметките на НЦВ Симеон и семейство.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Петкан в Юли 19, 2010, 18:29:30
черните пиари да си гледат работата! Всичките обиждачи тук са нищожества, които не са дори достойни да ближат подметките на НЦВ Симеон и семейство.
:-D :-D :-D
"Величеството" правеше свирки на Ахмед Доган от 2001г до 2009г.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Sirena в Юли 19, 2010, 19:17:19
черните пиари да си гледат работата! Всичките обиждачи тук са нищожества, които не са дори достойни да ближат подметките на НЦВ Симеон и семейство.
:-D :-D :-D
"Величеството" правеше свирки на Ахмед Доган от 2001г до 2009г.

Напротив, Доган се мазнеше на величието, както сега Волен прави свирки на Батмана 8-)
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Мишок в Юли 19, 2010, 19:23:01
Симеон не ни е вече цар , не ни е и величество, а обикновен педеруга.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Sirena в Юли 19, 2010, 19:37:59
Симеон не ни е вече цар , не ни е и величество, а обикновен педеруга.

https://www.youtube.com/watch?v=Nwac8FeG5VQ
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Петкан в Юли 19, 2010, 19:48:05
Стефан Стамболов преди смъртта си е казал: “Българският народ може да ми прости много от прегрешенията, които съм направил, но никога няма да ми прости, че доведох Фердинанд на българския престол.”
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Amenhotep в Юли 19, 2010, 20:11:56
Напротив, Доган се мазнеше на величието

Пенке, ти на кой свет живееш бре, дете златно?  (wasntme)
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Amenhotep в Юли 19, 2010, 21:00:44
Поздрав за Кобургите и особено на Симеон-Хасан Китин Муньо и на дедо му!

Metallica - King Nothing (http://www.vbox7.com/play:302638b9)
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Sirena в Юли 19, 2010, 21:03:12
Айде кажете какво направи Мозъчноболния Волен за България, а 8-)
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Amenhotep в Юли 19, 2010, 21:11:44
(http://www.dnevnik.bg/shimg/zx500_479778.jpg)

(http://store.picbg.net/pubpic/FF/A5/4493797b8200ffa5.png)
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Sirena в Юли 19, 2010, 21:35:20
Те направиха това, което Волен прави сега - възползвате се от шанса за последен миг до властта...
на идните избори не ще има Атака, братлета 8-) 8-) 8-)
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Amenhotep в Юли 19, 2010, 22:21:55
Взеха брадвата на царя

Поголовно са изсечени вековни дървета в горите на Боровец


Експерти взеха брадвата на Симеон Сакскобургготски. Проверка на държавното лесничейството в Боровец е установила преди седмица, че в 16 541-те декара гори на бившия цар не е останало нищо дори за санитарна сеч, научи"Стандарт". Така горските специалисти са охладили всякакви мераци на бившия премиер да продължи да добива дървен материал.

Според горските Симеон водел дебат дали може да започне санитарна сеч отпреди месец. Въпросът стигнал до земеделския министър Мирослав Найденов, който назначил проверка дали сечта е целесъобразна.

След като разбрал, че е отрязан да сече, бившият премиер заплашил, че ще съди държавата в Страсбург за горите. Намерението му съвпадна по време и с решението на Пловдивския окръжен съд да откаже връщането на двореца "Кричим" на бившия цар.

Симеон приключи със законната сеч в горите на Рила през октомври 2009 г., когато проверка на Държавната агенция по горите установи фрапиращи нарушения в два парцела, които са част от царските гори в Рила.

В единия проверката установи, че са изсечени 23% повече от предвиденото в лесоустройствения план. В другия са били изсечени 67% над планираното. Дърварите от частното стопанство "Кардам" на Симеон рязали наред - правили масова сеч на немаркирани многогодишни ели и смърчове, оставяли непочистени сечищата и унищожавали горски подраст. Не са пощадени 120-годишни борове и 40-годишни смърчове. Неправилно са били давани разрешителни за сеч и извозване на дървесина. Те били издавани по лесоустройствения план от 2007 г. на Държавното лесничейство - Боровец вместо по одобрения през 2005 г. план на "Царска Бистрица".

Заради нарушенията със заповед на държавното лесничейство в Боровец на Симеон Сакскобургготски е забранено да добива дървесина. През декември 2009 г. депутатите гласуваха безсрочен мораториум върху правото на използване и разпореждане с горите.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Родолюбец IYI в Юли 20, 2010, 13:59:08
Стига сте плюли по великите хора!
Май само за това ставате!
Айде да ви видя ако вие бехте владетели какви щехте да ги вършите, ами само усти имате да плямпате! Срама и от Бога нямате!

Кобургите ли са "велики хора"??? Тези немски свини?  Тези, дето разсипаха България и проиграха победите на славната ни армия?

"Народа е дойна крава, която трябва да доиш до изтощение" - директен цитат от съветите на Ферди към сина си Борис или другояче казано "Фердинандови уроци по царуване". Е много велик човек наистина знаел е как да си пълни джоба тая бисексуална маймуна.

Велики владетели моето момиче бяха Исперих, Кубрат, Тервел, Крум, Симеон, Асеневци....А от по - новата история бих посочил княз Батенберг, който с малки изключения и грешки които е правил наистина обичаше България и Българския народ. Но за кобургите моля... =;
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Родолюбец IYI в Юли 20, 2010, 14:08:45
Стефан Стамболов преди смъртта си е казал: “Българският народ може да ми прости много от прегрешенията, които съм направил, но никога няма да ми прости, че доведох Фердинанд на българския престол.”

Да това е единствената (и много фатална за самия него не само за България) грешка на тази велика личност която лично аз много уважавам. Стамболов за мен беше единствения голям политик който България имаше след Освобождението. Политик и то от световна класа. И колко е бил далновиден само - единствено той е видял каква тлъста мизерия е докарал по грешка в България и как тя ще съсипе с необмислените си постъпки държавата.

Стамболов е бил далновиден и по още един въпрос. Той е казал, че Македония ще бъде гробницата на България и че там трябва да се пипа много внимателно. Казал е даже как трябва да стане това - чрез вътрешно Възраждане за Македония, за самия народ, който за разлика от Българите в Мизия и Тракия е бил изостанал на стотици години в своето развитие (бил е изгубил Българското си самосъзнание напълно, поддавал се е на пропаганди поради вродената си глупост, доста по - голяма като процент от тази на Българите в Мизия и Тракия и т.н.) Единствено той от всички политици е уловил ритъма на голямата европейска игра. Боже какъв умен човек!!

Сега като се замисля, Стамболов (изключвам Захари Стоянов) е единствения оцелял от старите революционни харамии. Неговата звезда не блестеше по време на революционните подготовки, не блестеше и по време на въстанията. Беше в сянката на Левски, Ботев, Бенковски.....Но въпреки всичко когато му се даде възможност той показа на какво е способен, какъв гений се е крил в него. И си мисля аз какви ли политици щяхме да имаме, ако титаните на Възраждането бяха оцелели да видят свободна България и да поемат съдбините й.....Нещата нямаше да са същите сигурен съм в това....
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Мамарчев в Юли 21, 2010, 14:32:59
                                                    ВМРО: Алчността на царя е възмутителна
 
ВМРО е възмутена от намерението на бишия премиер  на Република България да съди страната ни заради собствените си интереси.

Симеон Сакскобургготски бил стигнал до това решение поради угрозата да загуби имотите си у нас. Подобна стъпка би била проява на историческа наглост от страна на Сакскобургготски. Ние от ВМРО препоръчваме на бившия цар по-скоро да върне доброволно имотите, на които стана притежател. Само така той има шанс да разсее обяснимото съмнение, че връщането и дейността му в България се дължи най-вече на въпросните имоти.

Интересното е всъщност дали и ние като представители на българския народ не можем да съдим Негово величество за начина, по който по време на неговото управление беше разпродадена собственост, създадена от същия този народ. Ако бившият цар съди нас за „своята” собственост, дали ние не сме в правото си да го съдим за нашата собствеността?

Симеон Сакскобургготски се подигра с чувствата на мнозина българи. Мнозина, които вярваха в обаянието на една традицията, чийто продължител виждаха в негово лице. Сега бившият цар следва да докаже, че може да реабилитира повехналия си образ.

20.07.2010
 http://vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=683:2010-07-20-09-54-21&catid=5:news&Itemid=24 (http://vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=683:2010-07-20-09-54-21&catid=5:news&Itemid=24)
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Amenhotep в Август 01, 2010, 11:55:50
Симеон вече бил завел дело в Страсбург заради мораториума върху имотите

Бившият премиер и предишен лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски е изпълнил заявеното си намерение  и вече е завел иск срещу България в международния съд по правата на човека в Страсбург. Това каза пред БНР юристът и член на ръководството на НДСВ Минчо Спасов.

Интервю Със Симеон Сакс - Кобургготски (http://www.vbox7.com/play:a34ce5ec)

Спасов каза, че няма по-подробна информация за иска, но знае, че са спазени сроковете и жалбата е внесена. Причината Сакскобургготски да търси правата си в европейския съд по правата на човека е мораториумът, който Народното събрание наложи върху разпореждането с реституираните му имоти.

Спасов заяви още, че както комисията в миналия парламент, обсъждала казуса с т. нар. царски имоти, така и юристите сега, не могат да дадат отговор на основния въпрос - защо 1947 г. държавата одържавява нещо, за което сега опонентите на Сакскобургготски твърдят, че е било държавно.

Бившият председател на парламентарната вътрешна комисия разказа и за свой разговор малко преди изборите с премиера Бойко Борисов, в който министър-председателят му казал, че "те ще му вземат имотите". Аз само мога да предполагам кои са тези "те", вероятно това са хората, с които Борисов в момента най-добре работи, заяви Минчо Спасов. И даде да се разбере, че става дума за бизнесмена Васил Божков.

Спасов каза, че НДСВ и Сакскобургготски са накърнили интересите на Божков през 2003 г. с намерението да привлекат външни инвеститори за строителството на магистрала "Тракия", както и миналия мандат с въвеждането на строги изисквания към колекционерите на антики.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Петкан в Август 01, 2010, 17:46:55
Цитат
Бившият председател на парламентарната вътрешна комисия разказа и за свой разговор малко преди изборите с премиера Бойко Борисов, в който министър-председателят му казал, че "те ще му вземат имотите". Аз само мога да предполагам кои са тези "те", вероятно това са хората, с които Борисов в момента най-добре работи, заяви Минчо Спасов. И даде да се разбере, че става дума за бизнесмена Васил Божков.

Спасов каза, че НДСВ и Сакскобургготски са накърнили интересите на Божков през 2003 г. с намерението да привлекат външни инвеститори за строителството на магистрала "Тракия", както и миналия мандат с въвеждането на строги изисквания към колекционерите на антики.
Все отбор юнаци!
И ще чакаме просперитет и благоденствие...
Ала бала!!!
Българският народ е сътворил много мъдрости в живота си изпълнен с тегоби.
Ето една от тях,която добре ще илюстрира интересите на тези,които уж милеят за народа:"От костенурка вълна стригал ли си и от змия п"тка искал ли си?"

Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Франкист в Август 02, 2010, 11:20:33
СМЪРТ!!!!

По-между другото  - който не е чел "Съвети към сина" на Фердинанд да вземе да ги прочете ,и тогава ще му се отворят очичките защо "аджеба" Симон-чо е толкова нагъл!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: killed_by_death в Август 02, 2010, 12:06:06
Очевидно Борис не е следвал заветите на татко си и е изключение от тази не толкова симпатична фамилия.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: опълченец в Септември 10, 2010, 12:25:34
Как може Симеон да е взел всички гадни черти на дедо си и нито една от добрите на баща си.
Кога България ще се отърве от тая шибана династия!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Исперих в Ноември 09, 2010, 22:48:40
 Бившият премиер и сестра му княгиня Мария Луиза са завели иск за 1500 дка земеделска земя извън оградата на двореца Врана.
Симеон Сакскобургготски и Мария Луиза претендират за право на собственост върху тях. Царското стопанство на дворец Врана си е докарвало приходи от около 500 – 600 хиляди лева на година. Това разказа един от свидетелите по делото за царския имот Тодор Коларов, цитиран от БГНЕС. На третото поред съдебно заседание днес бяха разпитани по трима свидетели от страна на царското семейство и на държавата.

Коларов е работил като специалист по парка там около 33 години от 1961 до 1994 г. Бил е назначен от МВР. За това време е разговарял с хора от околността и те са му разказвали, че земите са на царското семейство. Самото стопанство, заедно с двореца и парка, се е простирал на 2 500 декара, разказа Коларов.  След национализацията от 1947 г. земята е станала стопанство на УБО (Управлението за безопасност и охрана).  Коларов припомни, че през 1990 г. бившето УБО предава на столична голяма община парка - около 1200 декара. Другата част е стопанска, която според свидетеля, в момента се стопанисва от земеделското министерство.
Именно в стопанската част има земеделски земи – ферми и оранжерии за цветя. От тях са били и приходите на царското семейство.

Мария Луиза и Симеон Сакскобургготски са пропуснали всички срокове, за да заявят претенциите си на собственици върху земеделските земи. Наследниците на бившите царе сега са подготвили за пред съда 144 документа, с които да докажат собствеността върху земите си.
Документите са от 1900 – 1904 г., но в тях няма посочени местности на имотите, които са купувани или са придобити от Фердинанд. От това следва, че царската фамилия не може да докаже, че тези земи са същите, които са описани в крепостните актове. Делото продължава на 26 април.
 
Освен това дело, царското семейство обжалва отказа на първоинстанционния окръжен съд да му върне чифлика Кричим. От друга страна, държавата в лицето на Министерството на земеделието заведе дело срещу реституцията на горите в Рила от Симеон Сакскобургготски, а Министерството на регионалното развитите нае адвокатски кантори да проучат възможностите за обратно вземане от държавата на реституираните царски имоти.

http://dnes.dir.bg/news/simeon-saxkoburggotski-vrana-tzarskite-imoti-7413300?nt=4 (http://dnes.dir.bg/news/simeon-saxkoburggotski-vrana-tzarskite-imoti-7413300?nt=4)

Само едно от мненията под "новината":

"С колкото земя е дошъл дядо му в България, с толкова да си иде и той там, от където е дошъл."
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Франкист в Ноември 10, 2010, 08:37:42
Би трябвало да си отиде с два пирона в главата,мръсния кръвопиец! :devil:Е сега поне е сигурно, че няма да стане отново премиер!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Amenhotep в Ноември 10, 2010, 20:12:20
Не знам до колко, авторството на тази статия е на Мадридския мошенник (до колкото помня, коя крадец говореше трудно на български) но вижте какво пише в нея ...

*****

Какво ни носи натискът за референдум за членството на Турция в ЕС

(http://store.picbg.net/pubpic/88/4F/3f7d8785b66b884f.jpeg)

Симеон Сакскобургготски

Отново отделни политици и среди говорят за български референдум „за” или „против” влизането на Турция в ЕС. Защо ли?

Всеки, който вярва, че последователността и разумът в политиката са не просто важни, а са неотменим дълг на политиците и правителствата, може да помисли върху следните няколко факта и върху въпросите, които те поставят.

Турция е приета за член НАТО през 1952 г., след като застана категорично на страната на Запада и подкрепи със свои войски Обединените нации в Корейския конфликт. С армия втора по големина след Съединените щати, Турция пое ангажимента заедно с всичките рискове да бъде крепостна стена срещу евентуална съветска инвазия в Европа през черноморския и средиземноморския региони. Турция и Норвегия бяха единствените страни в НАТО, имащи граница със Съветския съюз. През всичките тези повече от 50 години никой не поставяше под съмнение принадлежността на Турция към Евроатлантическото пространство, нито ролята й за общата сигурност на Европа.

От наша гледна точка има още един твърде важен исторически детайл – Турция искрено и активно подкрепи България в желанието ни да се присъединим към НАТО, което успешно постигнахме на 29 март 2004 г. по времето на най-критичната заключителна част от преговорите ни за присъединяване към Европейския съюз.

Решението за започване на преговори с Турция и Хърватия беше взето през 2005 г. Предстоят дълги преговори и доказване на изпълняване на все по-високи критерии и стандарти – процес, през който нелеко премина и България. Решението за приемане на Турция в ЕС е все още твърде отдалечено във времето и не е в дневния ред нито на нашето, нито на правителствата на европейските ни партньори.

Европейският съюз е общност, за която икономическата свобода, стабилност и просперитет, редом с културното многообразие, са основни ценности. В състояние ли е някой да аргументира смислено защо едни държави на територията на Европа да имат правото, а други – не, да желаят да станат част от тази общност, ако отговарят на критериите и приемат демокрацията като фундаментална процедура?

Днес е политически модно сред радикалистите в Европа да създават противопоставяне именно на основата на културното многообразие. Но модата е по същината си мимолетна и обикновено е белег на отделна група хора, които търсят да се отличат от останалите. За нас, българите, такова противопоставяне е още по-неестествено – защото става дума за най-голямата ни съседна страна, с която отношенията ни се развиват възходящо. Още повече, че географски страната ни e на пътя на Турция към Европа и за пръв път в най-новата ни история се открива възможност да допринесем за по-успешното бъдеще на Стария континент. Нека си припомним и една наша стара българска житейска мъдрост: не можеш да си добре, ако съседът ти е зле.
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: vmro в Ноември 12, 2010, 12:10:05
Бившият министър-председател и още по-бивш цар Симеон Сакскобургготски разсъждава в страницата си кингсимеон.бг за присъединяването на Турция към Европейския съюз.

Оставям настрана екзотиката и умилението, които пораждат опитите на бившето „величество” да „комуникира” с „народа си” посредством новите технологии - след фиаското, което претърпяха опити му да го прави на глас. Да не се заяждаме все пак, добре е, че господин Сакскобургготски е в „блогосферата”. Странно е само защо „кинг Симеон”, като титлата у нас е „цар”, а не „крал”. Но, казва народът, вълкът кожата си мени, но нравът не. И може би затова в текста си Сакскобургготски употребява местоимение в първо лице множествено число - „нашето” - когато ни уведомява за размислите си. Впечатляваща царственост.

Но по същество: ни в клин, ни в ръкав бившият министър-председател изостави битката си да прибере още някой дворец, декар гора или планински връх в царствения си патримониум и се хвърли да брани турското еврочленство. С архаични мотиви и речник от студената война. Вероятно отново ще се търси подкрепата на ДПС в прословутите битки за „царските имоти”.

Не е изненада, предполагам, че царственото чело се понабръчква дори само при споменаването на думата „референдум”. А и поначало монархията не обича подобни „буржоазно-плебейски” начинания за ограничаване на самодържавието й. Пък и Сакскобургготски има, подозирам, ярки спомени от проведения след преврата на 9-ти септември референдум, който го превърна от български цар в кадет Рилски. Е, за разлика от онзи псевдореферендум, ние сега предложихме истински, законен, подплатен с волята на гражданите. Но тази воля явно няма значение за господин Сакскобургготски.

Цялата статия четете тук:
http://vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=1353:2010-11-12-09-3 (http://vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=1353:2010-11-12-09-3)

Така и така си отворил темата, пускай цели статии...

-Veskou

Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Франкист в Ноември 12, 2010, 13:42:49Но по същество: ни в клин, ни в ръкав бившият министър-председател изостави битката си да прибере още някой дворец, декар гораТова не е вярно  - току така никой няма да остави подарена му земя - справка от миналата седмица - въпросната персона-царче и шафрантията-сестра му заведоха иск да им се дадат земите около двореца Враня (в това се включва и стопанството Враня,само от което печалбата е по 500-600 хил. лева на година.)

Хубавото в такива случаи и че вече тотално си отряза пътя до народа въпросния шмекер и във властта трудничко ще се върне(макар че не му и трябва - нали си прибра това до което се докопа)!
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Amenhotep в Януари 29, 2011, 15:10:15
Симеон съди България в Страсбург за "Кричим"?

(http://store.picbg.net/pubpic/43/BB/e8c16ac8aa7b43bb.jpeg)

След заседание на апелативния съд в Пловдив адвокат Ели Христова, която представлява Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок заяви, че "делото за двореца Кричим отива в Страсбург, ако искът ни не бъде уважен".

Искът на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок е за собственост на двореца и прилежащите му земи и е срещу държавата, съобщава kafene.net

Те поискаха от съда да отмени определението си, което ги лишава от двореца Кричим и от нивите. Съдебният състав обаче не допусна искането на адвокатите да представят нови доказателства, защото според тях те са неоснователни.

Съдът ще се произнесе по иска на фамилия Сакскобургготски до един месец.

Представителите на държавата професор Владимир Петров и Любомир Денев смятат, че Апелативният съд ще потвърди решението на Окръжния, според което спорните имоти остават на държавата.

От архивни документи, представени от страните става ясно, че дядото на Симеон Сакскобургготски - цар Фердинанд, който е абдикирал е водил кореспонденция с министър- председателя Андрей Ляпчев.  От нея става ясно, че цар Фердинанд не е искал да се намесва в имотите на интендантството и не е имал претенции за собственост върху двореца и имотите в Кричим.

Според адвокат Ели Христова обаче, откакто Фердинанд е бил в изгнание - 1918 година цар Борис Трети е владеел имотите, което означава, че те са наследени от децата му - Симеон и Мария Луиза.

Държавните представители обаче твърдят, че българските владетели не са имали лични средства, монархът е разполагал с пари само в цивилна листа, но те са били малко и крайно недостатъчни да се купи който и да е имот.

Интервю Със Симеон Сакс - Кобургготски (http://www.vbox7.com/play:a34ce5ec)

/ 8 февруари 1990 г./

Кеворкян: Материални претенции към България имате ли?
СКГ: Как материални?
Кеворкян: Имуществени?
СКГ: Как? Не. От собствената си страна ! Не! От мене това няма да видите, независимо при какви обстоятелства, обстановки и положения – категорично не!

Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: penko в Януари 29, 2011, 15:30:55
       :devil:  Трябва  да  му  свалим    короната  заедно  със  главата .  

За  този  мошеник  гласувах  само  един   път  но  след  това  не  повторих  грешката  , още  първите  3 месеца  разбрах  че  човека  не  става  за  цар  а  само  за  селски  па-дар  на  патките  .  

Поне  не  повтарям  грешките  като  други   глупаци  ,  умния  човек  един  път  се  лъже  .

 От  авторитета  на  Борис 3  успя  да  подлъжи  българите , помислехме  че  е  благородник  по  душа  а  той  бил  просто  един  дребен  жалък  нещастник срам  за  Европейските  фамилии  на  Кобургите -  Елизабет 2. не ще  да  чуе   за  нашия  цар  много  е  отвратена  от  неговото  поведение  за  това   никога  няма  да  има  снимка  със  британската Кралица .
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Франкист в Февруари 01, 2011, 08:58:46
Ще чакаме такива като Борис да дойдат,ама няма да ги дочакаме ми се струва....
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Индивидуалист в Април 12, 2011, 14:56:18
дърт туркофил направил за срам християнските си претенции
симеон хасан е истинското му име
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Петкан в Август 19, 2011, 10:08:27
На 19.08.2001г в  телевизионно обръщение премиерът Симеон Сакскобургготски оповестява социално-икономическите намерения на правителството, които се изразяват в намаляване на данъците, повишаване на цените на електроенергията и топлоенергията до 10 %, повишаване на детските надбавки двукратно, повишаване на минималната заплата от 85 на 100 лв. Част от намеренията са да се осигурят 20 млн. лв. за безлихвени кредити и намаляване на държавната администрация с 10 %.
...
...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VEzvtFh7s4c&playnext=1&list=PLC856037A0938F9EC[/youtube]
...
...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=H71RhXg8bls[/youtube]
...
...
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3879851
Цитат
"...Борисов заяви още, че бившият министър-председател и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски има най-голяма заслуга за членството ни в Европейския съюз (ЕС).

Той смята, че бившият премиер и цар е най-подготвен за поста президент.

Няма президент, канцлер, който като дойде в България да не ме пита какво прави царя..."
...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G83u0fXXqOo[/youtube]
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Лудия Макс в Август 19, 2011, 11:55:39
На 19.08.2001г в  телевизионно обръщение премиерът Симеон Сакскобургготски оповестява социално-икономическите намерения на правителството, които се изразяват в намаляване на данъците, повишаване на цените на електроенергията и топлоенергията до 10 %, повишаване на детските надбавки двукратно, повишаване на минималната заплата от 85 на 100 лв. Част от намеренията са да се осигурят 20 млн. лв. за безлихвени кредити и намаляване на държавната администрация с 10 %.
...
...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VEzvtFh7s4c&playnext=1&list=PLC856037A0938F9EC[/youtube]
...
...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=H71RhXg8bls[/youtube]
...
...
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3879851...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G83u0fXXqOo[/youtube]

Е,това вече изби рибата. Боко,това е 21-ви век и живеем в градове. На село добре,но в града.... Много чудесна логика :-D :-D :-D
Титла: Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
Публикувано от: Siegfried в Януари 12, 2018, 18:22:55
Щрихи от живота на един мерзавец, докаран от КГБ и КДС,за да доограбят България!

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwitz4b56tLYAhVKKVAKHcd9DG8QFggsMAE&url=http%3A%2F%2Frazuznavane.com%2F%3Fp%3D440&usg=AOvVaw1vY2vyBRQeDskW1L-jGAqc (https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwitz4b56tLYAhVKKVAKHcd9DG8QFggsMAE&url=http%3A%2F%2Frazuznavane.com%2F%3Fp%3D440&usg=AOvVaw1vY2vyBRQeDskW1L-jGAqc)