Author Topic: IP Адресите и техните разновидности  (Read 13600 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ратникъ

• Banned
  • Hero Member
  • *
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Е чак дотам нямам намерение да стига, да преинсталирам софтуер и да закупувам VPN CLIENT - да си правя Intranet мрежа....Просто исках не да си крия IP-то а да си го сменя и тва е  :mad:

Offline Watchman

• Banned
  • Forum Member
  • *
  • Religion: None None
Е чак дотам нямам намерение да стига, да преинсталирам софтуер и да закупувам VPN CLIENT - да си правя Intranet мрежа....Просто исках не да си крия IP-то а да си го сменя и тва е  :mad:

Опера браузър е най-бързото и безплатно решение и като допълнение - сигурно. Дори и да изключи турбото връзката ти към света се прекъсва.  :nerd-1:

Като имам предвид, че използваш ОС Уиндоуз Екс Пий и Мозила Файърфокс версия 11.0 доста ще ти е трудно да се скриеш в мрежата дори и със сменено IP, ако не изпълниш условията, които съм написал в постинга си от Април 07, 2012, 01:46:26 am
« Last Edit: 13 Apr 2012, 20:38:53 by Watchman »

Offline Ратникъ

• Banned
  • Hero Member
  • *
Опера браузър е най-бързото и безплатно решение и като допълнение - сигурно. Дори и да изключи турбото връзката ти към света се прекъсва.  :nerd-1:
Абре това е норвежки браузър, много добре го знам и не ме кефи ! Няма ли някъв начин да си сменя САМО IP-то ?
В допълнение - аз не желая да се крия в мрежата в тоя смисъл, а просто да си сменя IP-то  :nerd-1:

Offline Watchman

• Banned
  • Forum Member
  • *
Абре това е норвежки браузър, много добре го знам и не ме кефи ! Няма ли някъв начин да си сменя САМО IP-то ?
В допълнение - аз не желая да се крия в мрежата в тоя смисъл, а просто да си сменя IP-то  :nerd-1:

Напиши в лентата на Гуугл How to Change Your IP Address Easily и чети или гледай видеоуроците.

Обяснени са най-лесните начини, но това намаля и сигурността им. Много от тях "изгарят" много бързо и реалното ти Ай Пи лъсва.

Защо не опиташ да инсталираш някои програми, които са платени, но ти дават около 30 дена безплатен период за ползване с кеф.

Ето една много добра и изпитана.  :police:

www.hideyouripaddress.net и качи програмата за един месец или приблизително.

« Last Edit: 13 Apr 2012, 21:11:20 by Watchman »

Offline Ратникъ

• Banned
  • Hero Member
  • *
Може и да си сложа една оперка - доста симпатично изглежда хоум пейджа на тая опера - винаги ми е харесвал

http://www.opera.com/browser/

Offline Watchman

• Banned
  • Forum Member
  • *
Може и да си сложа една оперка - доста симпатично изглежда хоум пейджа на тая опера - винаги ми е харесвал

http://www.opera.com/browser/

Допълних съобщението си по-долу. Може да използваш и хайд-йоур-айпий-аддресс. Работи съвършено, но след един месец или трябва да я спреш - тя спира автоматично - или да платиш. Насила по рекетьорски НИКОЙ няма да ти вземе пари. :smile-1:
http://1.bp.blogspot.com/-eym2KKtq7fc/T4huDPvS8rI/AAAAAAAABDk/ChYx46qpMHc/s1600/Screenshot%2Bat%2B2012-04-13%2B19%253A15%253A13.png
« Last Edit: 13 Apr 2012, 21:22:53 by Watchman »

Offline Tiesto

• Hero Member
1 - ДА 0 - НЕ.

10101010101010

делиш 5 листа и получаваш 238 :).

Клас А, клас Б, Клас C.

192.168.0.1 - Клас C

10.10.10.1 - Клас B

1.0.0.1 - Клас А

NETMASK - 255.255.255.255, 255.255.255.254, 255.255.255.128, 255.255.255.0 (съответно 254, 128, 0)

Gateway - според DHCP, статично, динамично или зададено ръчно. Типично 192.168.0.1

168.X.X.X - Клас Б

Виртуални, Реални, Динамични, Статични.

Зад рутер - 16 портов суитч - Ring type, Bus type. Навързване в Ring & Bus на 16 PC машини, 32 PC машини, 64 и т.н.

Перфектните Ethernet мрежи за компютърни зали, бизнес и администратични сгради, болници и т.н.

DHCP - раздаване на IP адреси за 254 машини, под тип 192.168.1.X 10.10.10.X 192.168.254.1, 192.168.20.1-254. и т.н. Тоест типично, ако става въпрос за много компютри, един клас 192.168.1.X, 192.168.2.X (X - 1 до 254).192.168.X.X (от до).

TTL зададено от доставчика, ако е изключено, абоната няма достъп до Traceroute настройки, TTL-0, TTL-1, ако доставчика е профан и ги изключва, могат да се включат от вътрешен рутер, чрез настройка под UNIX.

За прокситата които е говорил нелегален, те са много има и WEB Базирани и не е нужно да се бута browsera.

Следният сайт е много полезен -> http://www.hidemyass.com

Как се прескача DNS на интернет доставчика към който си ползвате текущият интернет.

От настройките на рутера или мрежовата карта, слагате DNS - 8.8.8.8 8.8.4.4 (Primary, Secondary), това важи за всички интернет доставчици по света. Последното е много полезно да се прави, ако имате хостинг в САЩ и тъй като българските интернет доставчици много бавно обновяват базата данни дотам, по този начин се рефрешват всички сървъри по целият свят и по-бързо промените по DNS зоните навсякъде се отразяват на вашият PC.
« Last Edit: 22 Apr 2012, 11:30:20 by Tiesto »