тая вечер помияра енчев пак ме ядоса.
великия парцал енчев справедливица се ядосва, че сми нямали армия. и че дянков унищожил армията и че сме колониални васали на сащ .
е пък аз като най тъп да питам. защо гърция е фалирала като има такава голяма армия дет съде пари яде но нищо икономически не допринася за благото на гърците. аз дори твърдя че докато гърция поддържа такава скъпа армия само от това ще до съсипе гърците още по бърже.
парите за пенсионерите са по добре вложени отколкото за некакви отрепки в армията. нали се виде че България с голяма и велика армия се осра до 1989год. не го ли виде тая помия енчева?
втората клюка дет помияра енчев повтаря за колониализацията ни
сащ са не колониялизирали. същата простотия. както ние така и сащ вече схващат че тяхната армия ги затрива икономически. тяхната армия генерира за американската икономика повече вреди от колкото ползи.
зарадитова сащ се оттеглят от афганистан , от ирак от сирия.
проблема е по скоро обратен. светът си мечтае за световния полицист. защото така влиятелните кръгове в сащ могат да водят сащ като тъпо магаре да се бие тука и там. това най вече го прави израел и лондонското сити.
но обама дръпна ръчната спирачка и се маха от всякъде. не е сащ която е тази страна която дърпа конците по света а малките и уж съюзници като израел турция, англия франция германия и дори и софия искат да впрегнат сащ за техните и цели. тази истина енчев и тукашната престъпна каста иска да прикрие.
нашите олигарси са застрашени без техния покровител от сащ. но тукашната каста иска да ни внуши , че не те унищожават народа ами некои далечни американци. тази измама е в основата на сегашната конспирация. и първите ядове от тая ситуация ще берат израел и турция в момента.
от както саш се отдръпна , откакто ес неиска да не храни, от тогава нашата олигархия която имаше полза от колониализма на запада е застрашена в нейното съществуване. и ние всеки ден виждаме , че нашата олигархия е некадърна да се справи. този очевиден факт че нашата олигархия издъхва я прави шицофренна. тази шицофрения трябва българския народ да понася. и там е проблема. нашата олигархия я е страх да не бъде обесена ако неможе да насочи гнева на народа другаде си.