Author Topic: Кюстендилска пролет  (Read 13209 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hatshepsut

• Perfectionist
  • Administrator
  • Veteran
  • *
    • Български Националисти
  • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
  • Зодия: Sagittarius Sagittarius
  • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
  • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Кюстендилска пролет
« Reply #15 on: 23 Mar 2016, 13:22:03 »
Мирослава Ангелова бе избрана за "Девойка Кюстендилска пролет 2016"

Мирослава Ангелова бе избрана за "Девойка Кюстендилска пролет 2016". Тя е студентка в УНСС, специалност „Финанси и счетоводство". За титлата се състезаваха още 11 момичета.

"Нямах очаквания, че ще спечеля. Не мога да опиша с една дума емоцията. Най-добрите ми приятелки ме подтикнаха да се запиша за конкурса. Успях да съчетая лекциите и репетициите. Обичам да танцувам, да пътувам и да чета книги. Пожелавам на кюстендилци много усмивки, здраве, любов в сърцата и сбъднати мечти", заяви след награждаването "Девойка Кюстендилска пролет 2016" Мирослава Ангелова.

Първа подгласничка стана Катерина Василева от ПГИМ "Йордан Захариев",

а втора подгласничка е Симона Богданска, също от ПГИМ "Йордан Захариев"

„Девойка на публиката" стана номер 9 - Беатрис Велинова, която бе избрана чрез sms-гласуване, продължило и по време на конкурса тази вечер.

Конкурсът се проведе в три тура, като в първия момичетата бяха облечени в официални рокли, във втория танцуваха народни танци в кюстендилски народни носии и отговаряха на въпросите на водещите Камен Воденичаров и Тончо Токмокчиев. Третият тур бе танц с обръчи. По случай 50-годишния юбилей бяха поканени всички дами, носещи титлата „Кюстендилска пролет" от създаването на конкурса до момента, като те бяха и жури.

https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1560797
« Last Edit: 21 Aug 2018, 22:30:26 by Hatshepsut »

Offline Hatshepsut

• Perfectionist
  • Administrator
  • Veteran
  • *
    • Български Националисти
« Reply #16 on: 28 Feb 2017, 19:34:20 »
Претендентки за титлата "Девойка Кюстендилска пролет 2017"

https://www.facebook.com/325342187757/photos/a.10151274910382758.476695.325342187757/10154654211797758/?type=3&theater

№ 1 Никол Веселинова Харалампиева
№ 2 Даниела Бисерова Пармакова
№ 3 Велина Георгиева Лумбева
№ 4 Михаела Мирославова Костадинова
№ 5 Евелина Николова Василева
№ 6 Сияна Любомирова Александрова
№ 7 Стела Ивайлова Кирилова
№ 8 Ралица Емилова Велинова
№ 9 Елица Владимирова Димитрова
№ 10 Теодора Бонкова Атанасова
№ 11 Беатрис Бисерова Ранчина
№ 12 Даниела Данаилова Стоименова
№ 13 Елиза Бойкова Огнянова
№ 14 Ася Ивайлова Спасова

..и моeтo предпочитаниe - Елиза Огнянова  :smile-1:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10211036448573464&set=t.100005260393937&type=3&theater
« Last Edit: 21 Aug 2018, 22:34:44 by Hatshepsut »

Offline Hatshepsut

• Perfectionist
  • Administrator
  • Veteran
  • *
    • Български Националисти
« Reply #17 on: 19 Mar 2017, 22:16:24 »
Ралица Велинова е "Девойка Кюстендилска пролет 2017"

Ралица Велинова е Девойка Кюстендилска пролет 2017. Тя е 16- годишна, ученичка от ПМГ. Наградата на победителката връчи кметът Петър Паунов. Ралица Велинова получи 1 500 лв. от община Кюстендил.
"Усещането е невероятно, не го очаквах. Най- важно е преживяването, което ще ми остане в живота. Това беше една много голяма възможност за мен, много се радвам, че се записах. Много обичам да танцувам, обичам хората, да се усмихнати, лъчезарни, обичам изкуството и да рисувам. Мисля да се занимавам с моделство, сега ми предстои кастинг, надявам се и там да успея", каза веднага след конкурса "Девойка Кюстендилска пролет 2017". Ралица Велинова иск да остане в България и да учи за ветеринарен лекар. Според нея, "Девойка Кюстендилска пролет" трябва, освен да е красива, да е много лъчезарна, умна, интелигентна и да има излъчване. "Пожелавам на кюстендилци да са много усмихнати и щастливи", завърши победителката.

Подгласнички на Девойка Кюстендилска пролет 2017 станаха Даниела Стоименова и Теодора Атанасова.

"Чувството е уникално, за мен това е нещо много повече, след като хората са гласували за мен, благодаря на всеки пуснал SMS за мен. Обичам много да танцувам, танците за мен, не са просто хоби, а начин да изразя себе си. Обичам да пътувам и да прекарвам повече време със семейството и приятелите си, хората, които обичам. Кюстендил има изключително много забележителности, които трябва да бъдат посетени. Хората трябва да остават тук и да се грижат за града си, защото нашия град е голямо богатство", каза пред Дарик Момичето на публиката Евелина Василева. Тя иска да остане да живее в родината си, в България.

https://dariknews.bg/regioni/kiustendil/ralica-velinova-e-devojka-kiustendilska-prolet-2017-2011086
« Last Edit: 18 Mar 2018, 18:56:26 by Hatshepsut »

Offline Hatshepsut

• Perfectionist
  • Administrator
  • Veteran
  • *
    • Български Националисти
« Reply #18 on: 18 Mar 2018, 18:41:36 »
Кюстендилска пролет 2018

Тази година конкурсът се състоя на 17 март, за девойка Кюстендилска пролет бе избрана Милица Стойчева:

https://www.facebook.com/bulgariaheritage/photos/a.1467076860263694.1073741828.1466888520282528/1806936682944375/?type=3&theater

Милица Стойчева е "Девойка Кюстендилска пролет" за тази година. Тя е 16-годишна ученичка от ПГИМ „Йордан Захариев". Наградата на победителката връчи кметът Петър Паунов. Милица получи 1500 лв. от Община Кюстендил. Журито бе съставено от 28 носителки на титлата "Девойка Кюстендилска пролет".

„Изобщо не очаквах, че ще спечеля и съм много щастлива. Благодаря на семейството ми, на приятелите и на журито. Тази победа е за всички участнички. За конкурса се записах спонтанно. Занимавала съм се с народни танци, скоро се надявам да се занимавам и с актьорско майсторство. Голямата ми мечта е да стана актриса. Пожелавам на кюстендилци да имат много усмивки, да се радват на всички моменти и да бъдат все така красиви и добри”, заяви след конкурса Девойка Кюстендилска пролет 2018 Милица Стойчева.

Подгласнички на Милица станаха Ивана Митрева и Виктория Стоичкова. Те получиха по 850 лв. от община Кюстендил. Момиче на публиката стана Савина Димитрова, за която наградата също бе 850 лв.

https://dariknews.bg/regioni/kiustendil/milica-stojcheva-e-devojka-kiustendilska-prolet-2018-snimki-2085253
« Last Edit: 21 Aug 2018, 22:39:20 by Hatshepsut »