Author Topic: Национализмът и образованието в България  (Read 57074 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ahinora

• Junior Member
  • *
В българското образование стана страшно! Това ви го казва един начален учител. Когато разгледах най-новите учебници,щях да получа удар. В читанката за трети клас има Приказка за умния ром.В нея се разказва как един циганин с 6 деца бил толкова умен,че станал съветник на царя. Както вече в."АТАКА" писа преди време,Карлсон и дребосъчето летят над минарета с полумесец.А в учебника по "Човек и общество"(???!!!) на цяла страница се мъдри курбан байряма,а в едното ъгълченце на страничката има 5 реда за Рождество Христово. Курбан байрям се изучава и по-нагоре-в учебниците по история.Там българските хайдути са описани като разбойници,а за Априлското въстание също има 2-3 реда.Аз преподавам музика на децата от 1 до 4 клас и информационни технологии.Та за музиката.Няма ги "Къде си вярна ти любов народна","Стани,стани,юнак балкански"и други патриотични песни. В един учебник - максимално 1 такава песен. Но затова пък забележете: Турски танц от Анадола,Еврейска народна песен-игра,цигански песни,Ибряма и оркестър"Карандила",а почти навсякъде маймуната с гола тиква от бТв. Но и това не е най-страшното. По-страшно е да гледаш и да слушаш едни заспали и заблудени мозъци с претенции-имам предвид някои учители. Очаквам по тези проблеми да се изкажат и други.Можете да задавате въпроси,да изказвате мнения. А от мен още информация - утре.  С поздрави към всички във форума: ахинора.
« Last Edit: 07 Nov 2011, 18:36:37 by Hatshepsut »

Offline Бащицата Махно

• Banned
  • Forum Member
  • *
Това, което говориш наистина е страшно!Какви са тези безродници,които пишат учебниците?Все пак българските учители могат да се справят с този проблем,като учат децата на истинските български ценности!И да не забравяме разбира се и ролята на родителите.
Когато си в лодката, бреговете изглеждат други!

Offline Монев

• Junior Member
  • *
За съжаление е така, скапана "европа" не им трябват умни и обичащи родината си българчета.

Offline Sol Invictus

• Senior Member
  • Степен вълк
В САЩ точно поради тази причина много от хората обучават децата си вкъщи (т.н. home schooling), но в Европа такова нещо не е възможмно.
Изгори след прочитане!

Offline Иван Иванов

• Senior Member
Те не са виновни хората, дето пишат учебниците, ами тия в министерството, които ги одобряват...Приказката за баницата винаги е имала резон у нас.
Но Артиш, ако обучаваш детето си в къщи, ти не би могла да го и изпитваш, т.е. при изпит то ще трябва да казва същите глупости, които се учат и в у-ще. Изобщо пълна скръб.

Offline Ahinora

• Junior Member
  • *
Благодаря на всички за мненията.А сега още малко информация. Всички са чували за Джордж Сорос. Към въпросната фондация"Отворено общество" има  нещо като подфондацийка "Отворено образование",която лансира т.нар.Програма "Стъпка по стъпка". Ако ви разкажа подробно,ще ви настръхнат косите. Моето училище също работи по нея - за мой ужас всички учители гласуваха "ЗА",а единственото,което аз можех да сторя е да НЕ работя в  моите часове по нея.
Представете си,влиза учителят в клас и всички сядат на един плюшен килим.Провежда се т.нар.утринна среща.В нея се уточняват тъпи подробности от сорта коя дата е днес,какво е времето и един ученик "споделя".И какво,мислите,споделя? Ще дам един пример:"Вчера имах рожден ден. Дойдоха ни гости.Майка беше направила кюфтета.Получих подаръци от..." И започва своеобразно интервю от останалите деца,за да можели те да се научат да задават въпроси: "Хубави ли бяха кюфтетата?, Ти колко кюфтета изяде? А майка ти яде ли кюфтета"...и така минават 10-15 минути от часа,който при 1 клас е 35 минути по норматив. Така според Джордж Сорос се осъществява гражданско образование. Децата са подредени на шестоъгълни масички,които могат да се въртят и образуват различни форми,обаче половината деца се оказват с гръб към учителя,което им позволява изобщо да не отразяват присъствието му в час. Какви са резултатите от цялата тая идиотщина? Тази година две училища бяха слети-нашето и едно друго-съседно,в което не се работи по въпросната програма. И аз като човек,който влиза в почти всички паралелки какво установявам? Нашите ученици са значително затъпели,с много лоша дисциплина в часовете,отвратително държание и неуважение не само към учителите,а и към своите родители. Децата от другото училище се държат в клас много по-разумно и възпитано,проявяват интерес към учебния материал,дори споделят своите положителни емоции от общата ни работа с класните си ръководители. Не че учебното съдържание е различно,не че учителят е различен или се държи по друг начин, или ползва различни методи на преподаване.Нищо подобно. Най-отвратителното е,че не само детските мозъчета са промити.Така е и с учителите. Не дай си боже да им заговориш за национализъм открито. Мен ме нарекоха олигофрен,когато събирах подписката срещу американските бази в България и обяснявах,че това нарушава нашия суверенитет. А сега един от критериите,по които ние,учителите, ще бъдем оценявани е работата в "мултикултурна среда",т.е. да обръщаме по-специално внимание на малцинствата,за да сме ги интегрирали. Нямам нищо против никое дете,дошло в училище,но към всички се държа еднакво. При мен привилегии не може да има на никаква основа. А що се отнася до учебния материал,винаги избирам учебници и учебни помагала,защото това зависи от мен,които са основани на възпитанието в родолюбие.То такива почти не останаха.Но все пак имам правото да избирам материалите,които давам за слушане и изпълнение,избирам патриотичните текстове,говоря им колко е грозна и отвратителна чалгата,убеждавам непрекъснато в  съвършенството и уникалността на българския фолклор и,разбира се,подминавам онова,което не е истинско и стойностно,т.е. онези неща,за които вече писах.Сега вече в домашни условия имам възможност да отпечатвам текстове на песни,които за съжаление ги няма в учебниците,напр."Край Босфора","Обичам те,Родино"и др. И знаете ли какво открих?Децата чувстват потребност да пеят такива песни.Харесват ги,обичат ги и сами проявяват желание да ги пеем в час.Пеят ги и в къщи на своите родители. Това ми показва,че съм на прав път.

Offline Иван Иванов

• Senior Member
Aми браво, само така ! :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Offline Щурмовакът

• Junior Member
  • *
ДАНО УВЛЕЧЕШ ОЩЕ ОТ УЧИТЕЛИТЕ СЛЕД СЕБЕ СИ ,ЗАЩОТО СЛЕД РОДИТЕЛИТЕ ВИЕ СТЕ НАЙ ВАЖНИ ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ!
HEIL 28!!!

Offline Podkrepa

• Forum Member
  • **
    • Новини за българите по света
И моите наблюдения са подобни. Просто съм отвратен от всеощата тъпота и ниска култура.
Моткам се напоследък в разни европейски форуми, мога да твърдя че съм създал накакъв респект към страната и културата ни, където съм писал. Решавам понякога да дам някоя връзка и... се оказвам. Под клипаче на Шуми Марица - нечленоразделни коментари на 6liokavica.

Върви обяснявай че дедите ни са писали на собствена азбука, когато англичани, фанацузи и немци са размахвали каменни брадви.

Offline Иван Иванов

• Senior Member
Когато Карл Пети говореше на немски само с конете си  :down:

Offline Ahinora

• Junior Member
  • *
Всеки божи ден това се мъча да правя.Да им събуждам заспалите мозъци.Дотук успях с двама,а още един е на път да се осъзнае. А имам колежки,които мислят като мен,но за съжаление някои от тях много бързо и предварително бяха пенсионирани,само и само да няма съкращения сред по-младите. Е,разбира се има и на моя възраст(35-40год.),но са смешно малко. А за родителите какво да говорим.В един и същи клас две майки бяха в секционните комисии.Едната беше от страна на "АТАКА",а другата(Забележете:рускиня)- от ДПС!!!!!!!

Offline Бащицата Махно

• Banned
  • Forum Member
  • *
Aхинора,продължавай все така! Браво на теб!
Когато си в лодката, бреговете изглеждат други!

Offline НОЩ

• Junior Member
  • *
Отдавна си задавам въпроса, защо учителите са загубили авторитета си пред учениците.Ако не реагират по някакъв начин на тези антибългарски писания в учебниците ,може да им се наложи нагледно да показват на учениците, как се танцува анадолски танц .
Ясен месец веч изгрява
над зелената гора.
В цяла Странджа роб запява
песен нова юнашка.

Offline Ahinora

• Junior Member
  • *
Тези дни се опитах да отворя нечий заспал мозък-на учителки,разбира се. И знаете ли какво всъщност се оказа? Учениците от 3 клас се оказаха  повече в час от своите учители по националния въпрос. Оказва се,че децата мислят в много по-вярна посока.Срам за учителското съсловие! Ей,хора,надеждата ни е в тези деца,които мислят с главите си,нали?

Offline Родолюбец IYI

• Senior Member
  • Зодия: Scorpio Scorpio
Познавам една учителка по история, дето я накарали да подпише декларация, че няма да говори за турското робство на учениците си, за да не им "насажда етническа нетолерантност"!! :-[