Автор в. 168 часа
www.nezavisim.net- Г-н Ангелов, защо без наше разрешение пуснахте в ефира на предаването си "Дискусионно студио" мобилните телефони на главните редактори на "168 часа" и "24 часа", както и моя и на Теодор Насков?
- Посъветвах се с колеги от СКАТ по този въпрос. Преди 2-3 месеца в. "Монитор" беше публикувал телефоните на всички народни представители с призив да им се обадим. Така че това сега не е прецедент.
- Веднага след публикуването на телефонните номера получихме обаждания и sms-и със заплахи за убийства. Ако някой ни нападне, кой ще е отговорен?
- Ами тези sms-и ги пратете в полицията, евентуално. Аз не съм ви заплашвал.
- Заплахите дойдоха чрез посредничеството на вашия ефир. Чия беше идеята да се публикуват телефонните номера - ваша, на телевизията или на партия Атака"?
- След като ми кажете по кой член и кой закон съм нарушил, ще ви дам отговор на този въпрос.
- Очевидно се гордеете с постъпката си?
- Вижте, не се гордея с нищо. Просто казвам, че е добре да говорим в рамките на закона.
- Давате ли си сметка какво причинихте на семействата ни, които видяха заплахите спрямо нас?
-Да, разбирам ви напълно. Аз съм човек, който спазва законите. Когато кажете кой закон съм нарушил...
- Пак ви питам, чие беше решението да се публикуват телефоните ни? Ваше, по идея на партия "Атака", по идея на ръководството на телевизия СКАТ?
- За момента не мога да ви отговоря на този въпрос - докато не си изясним кой закон съм нарушал. Между другото, с голямо уважение се отнасям към вас. По отношение на този казус с телефоните се допитах до колегите в телевизията. Тук моето лично мнение отива малко на заден план, защото в крайна сметка комуникират две медии.
Що се отнася до моето лично мнение като личността Теодор Ангелов, веднага ви се извинявам. Определено като личност към личност ви се извинявам -за нещата, които са се случили след това, за притеснението, което сме докарали на роднините ви и т. н.
- Всеки ли може да се обади и да говори абсолютно всичко в ефира на вашето предаване?
- Не мога да знам какво ще кажат зрителите по телефона.
- Ако някой се обади и каже, че Волен Сидеров е хомосексуалист, двамата с Павел Шопов са в интимни отношения и точно заради това нямат деца, ще го оставите ли да си говори и да си разказва без каквито и да било доказателства?
- Абсолютно свободни са медиите.
- В предварителния ни разговор ми казахте, че не носите отговорност за изявленията и твърденията, които правят гостите ви в студиото?
- Ами да, така е. Гостите си носят отговорност за думите.
- По същия начин и "168 часа" публикува интервю на реален човек, застанал с името си зад определени твърдения, а впоследствие Волен Сидеров и хората му атакуваха сградата ни?
- По този въпрос не мога да взема никакво отношение, защото не нося отговорност за действията на "Атака".
Бисерка БОРИСОВА